Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Mimo wczorajszej frustracji spowodowanej walką wieczoru SS i tak czekałem na RAW, jednak doskonale wiedziałem, że było to oszukiwanie samego siebie - w końcu ciekawy miał być jeden segment, reszta gali nie będzie się różnić od pozostałych tygodniówek.

Ogłoszenie Goldberga faktycznie było interesujące i nawet mnie cieszy, już nie mogę się doczekać widoku wyrzucanego żyda, bo Bill tego nie wygra, prawda?

Pytanie tylko, czy to Lesnar wróci by dokonać zemsty, a może damy szansę KOMUŚ PERSPEKTYWICZNEMU.

Sroga walka o status pretendetów do pasów Tag Team.

Nie mówcie, że to był #1 Contender's match :D

Resztę show zrobili ci sami ludzie, co zwykle, na plus segmenty z Owensem, Jericho (Roman ty łajzo) i Enzo, New Dya lekko przyheelowało na finishu, za tydzień wygrają już czysto :)

Ciekawe, czy dalej będziemy bawić się w przerzucanie pasa z Charlotte na Sashę i jaki skład będzie miało pojedynek o pas kobiet na Roadblock - myślę, że jednak dołączy do nich Bayley.

Fajna walka wieczoru, Rollins niby przegrał kantem, ale to odwrócenie uwagi było tak znikome, że każdy może to interpretować po swojemu i było to bardzo cenne zwycięstwo Kevina na własnej ziemi.

[ Dodano: 2016-11-22, 18:59 ]

Zapomniałem o jednym:

http://www.occur.pl/images/0245c46c/ee06e32b/798c8a1c8d.png

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

Pytanie tylko, czy to Lesnar wróci by dokonać zemsty, a może damy szansę KOMUŚ PERSPEKTYWICZNEMU.

Sugerujesz powrót HHH? Mniam taki pojedynek na WM HHH vs Goldberg to będzie klasyk i miazga - nie wiem czy Orlando (całe miasto!) pomieści ego obu panów ale spróbować można. Można dodać stypulacje kto przegra ten będzie musiał przegrać przynajmniej raz w ciągu najbliższych 10 lat.

Zapomniałem o jednym:

Jej wszystko wolno.

Edytowane przez PH93

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

• Urządzenie:  Windows

Niektórzy się śmiali, że się wszyscy ustawiają na zapleczu, jak idzie Goldi. Po SS już wiecie, czemu!

I gość będzie w RR Matchu. Jeśli to Rusev go wyeliminuje... to szkoda mi Ruseva.

Nagi Enzo - gópje, ale się uśmiechnąłem :P

Niby zbliża się rozpad JeriKO, a tu nagle... gruchnęło Roman Reigns. Przepiękny moment :D

"Please don't kill him" od Kanadyjczyków dla Zayna, który walczy z Braunem - ładnie!

Sami tak rozjechany, że Foley przerwał walkę. Jak za tydzień nie spróbuje znowu, jako waleczny face, to będzie z nim źle.

Sasha jeszcze nie znika z ekranów. Segment + walka, gdzie znowu mistrzyni musiała odklepać. Bayley jeszcze chwilę poczeka na swoją kolej.

Chciałbym się cieszyć Cruiserami, ale publika zabija we mnie ostatnie resztki emocji. Boję się, że 205 Live będzie miało podobny problem.

Ale Swann z title shotem cieszy.

Owensowi też się myli ta nowa laska od wywiadów z Renee. Nie jestem jedyny. Choć u mnie to czysto po głosie, nie po wyglądzie :D

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

New Day już heelami? Coś mi mówi że niedługo już tak. Oby pobili rekord.

Roman już heelem? A nie, to po prostu Tryplak nie może się pogodzić z tym że jego kolejny projekt nie wypalił.

"Nie mam czasu na spodnie"

~Johnny Mundo 2017

13924869559388e42a4721.jpg

• Reputacja:   2

Przemowa Billa Goldberga

To było do przewidzenia, że Bill zostanie na dłużej. Jeżeli wystąpi w RR to widzi mi się wznowienie rywalizacji z Lesnarem uwieńczony kolejnym starciem tym razem już dłuższym na największej ze scen. Z drugiej strony nie zaskoczyłoby mnie gdyby zdecydowali się dać tytuł Goldbergowi na ten miesiąc, dwa.

Pierwsza walka - RAW Tag Team Championship: Kofi Kingston © & Big E vs Sheamus & Cesaro

Od razu, bo współpracy stawieni na przeciwko siebie. Nie było mowy o zmianie tytułów to też jakoś emocji za specjalnie nie czułem. Xavier już tyle czasu kręci się z trąbką, a sędziowie dalej dają sobie w ten sposób odwrócić uwagę. :roll:

Jericho rozstaje się z Owensem. Patrząc na jego tęgą minę to niemal pewne.

Enzo bez gaci, a Lanie się chyba podobało. :D

Druga walka - Cedric Alexander vs Ariya Daivari

Na początku po motywie z podaniem ręki myślałem, że będzie squash. Daivari i tak przegrał, lecz przynajmniej powalczył.

Highlight Reel

Jak dla mnie świetny segment. Owens i Jericho pokazali kunszt umiejętności na mikrofonie. Przez cały czas miałem wrażenie, że to koniec ich współpracy, ale na szczęście tak się nie stało. W momencie, w którym obaj mieli sobie powiedzieć czyja to wina zaświeciło mi, że mogą zwalić winę na kogoś innego i obściskać się, lecz wciąż bardziej kierowałem się ku końcowi ich drużyny. Morda się uradowała jak usłyszałem Roman Reigns. :D

Rollins i Romek już na dobre dobudowali współpracę. NDQ z Owensem może być dobrą walką wieczoru.

Trzecia walka - Rusev vs Enzo Amore

Jasny sygnał, że Ruseva czeka mały konflikt z Cassem. Nie przypuszczałem, że tak szybko Enzo zostanie pokonany.

Czwarta walka - The Golden Truth vs Luke Gallows & Karl Anderson

Ostatnio Anderson i jego kumpel mają lepszy okres, bo z reguły wygrywają. Szkoda tylko, że męczą się z teamem, który powstał jedynie po to żeby się czasem pośmiać. :roll:

Piata walka - Sami Zayn vs Braun Strowman

Tradycyjnie - Strowman musiał się pokazać tylko szkoda, że na Zaynie. Próba odpowiedzi za tydzień nie byłaby złym pomysłem. Przynajmniej Kanadyjczyk pokazałby, że się nie boi.

Chwała królowej

Charlotte ma takie ego, że zwyczajny segment dostaje nazwę. :D Z dwóch opcji wolę żeby Sasha poszła na Jax, a Bailey na Charlotte niż żeby Nia została kolejnym pomagierem mistrzyni.

Szósta walka - Charlotte & Nia Jax vs Sasha Banks & Bailey

Sasha pinuje Charlotte i znowu mam wątpliwości czy zostanie odsunięta od tytułu. Cieszy za to, że wciąż robią kolosa nie do przejścia wśród kobiet z Jax.

Siódma walka - o tytuł pretendenta nr. 1 do pasa Cruiserweight Championship: Rich Swann vs Noam Dar vs T.J. Perkins

Swann miał u mnie najmniej szans na wygraną spośród całej trójki, ale cieszy mnie ten wynik. Lubię typka, a jego walki z Kendrickiem 1v1 chyba jeszcze nie było. Noam również jest mocniej rozpisywany niż wcześniej. Z czasem też może dostać shota.

Ósma walka - Universal championship: Kevin Owens © vs Seth Rollins

Nie wiem czy to późna pora, czy coś innego, ale jakoś nie porwała mnie ta walka. Poszły w ruch krzesła, trochę się chłopaki poobijali, generalnie całkiem spoko, lecz bez szału. Jericho był zbanowany, a i tak się zjawił i pomógł. Dziwne, że tym razem Foley nie zareagował.

NA PPV spore wydarzenie choć niekoniecznie pozytywne. Dzień później już o wiele mniej emocji.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• Reputacja:   1

Jericho w masce Sin Cary... to nie mógł być przypadek, oj nie :D

Dziwne były te piksele. Jeśli był faktycznie golusieńki to szacun za odwage. A Lana tymi oczami coś często na dół przebierała :lol:

ROMAN REIGNS przegrał walkę RAW vs SD, pękłem ze śmiechu podczas highlightu, genialni oni są.

Goldbergieg się w ogóle nie jaram, bo i go nigdy ,,live" nie widziałem. Ale to co odjebali na SS, w głowie się nie miesci.

New Day strasznie nudzą, za długo to trwa.

Na RAW przyda się ze 2, 3 nowe gwiazdy z NXT i będzie git.

24571150556b9ddab2c677.jpg

• Reputacja:   284

Z drugiej strony nie zaskoczyłoby mnie gdyby zdecydowali się dać tytuł Goldbergowi na ten miesiąc, dwa.

A później Vince zesquashuje go i skroi z pasa na WM-ce, na rzecz Jaśka i historia zatoczy koło (Lesnar zesquashował Cenę, Goldberg - Brocka, Jachu - Goldiego, a więc "terminatorstwo" zostaje w rodzinie), a BezCenny wyrówna rekord starego Jabłecznikowej :D

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

A później Vince zesquashuje go i skroi z pasa na WM-ce, na rzecz Jaśka i historia zatoczy koło (Lesnar zesquashował Cenę, Goldberg - Brocka, Jachu - Goldiego, a więc "terminatorstwo" zostaje w rodzinie), a BezCenny wyrówna rekord starego Jabłecznikowej

A gdzie w tej bajce jest Undertaker i jego pożegnalna walka na WMce? Przecież Janusz v Taker to jeden z ostatnich tak wielce wyczekiwanych pojedynków, więc grzechem by było drugi rok to odkładać. Undi wiecznie nie będzie się zgadzać, na jeszcze jedną Wrestlemanie.

• Reputacja:   284

A gdzie w tej bajce jest Undertaker i jego pożegnalna walka na WMce? Przecież Janusz v Taker to jeden z ostatnich tak wielce wyczekiwanych pojedynków, więc grzechem by było drugi rok to odkładać. Undi wiecznie nie będzie się zgadzać, na jeszcze jedną Wrestlemanie.

Jak to gdzie? W super-fight'cie z Ellsworth'em (Loser leaves town match), gdzie jak w walce z Shane'em M., część forum będzie skreślać szanse Grabarza, ze względu na stypulację :twisted:

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Jak to gdzie? W super-fight'cie z Ellsworth'em (Loser leaves town match), gdzie jak w walce z Shane'em M., część forum będzie skreślać szanse Grabarza, ze względu na stypulację

Byłoby to godne zwieńczenie kariery Takera

Po tak dobrym Raw, Saszka zdobywa trzeci raz tytuł kobiet...

...a ja pamiętam jak jeszcze w sierpniu dyskutowaliście o sensie zmieniania właściciela pasa kobiet. Potem był drugi raz, a teraz trzeci. No nieźle dablju.

...

16454446905728fca76830a.jpg

Duet Jericho i Owens, wciąż rozdaje karty na RAW (w WWE?). Highlight Reel nie było może niczym specjalnym w ich wykonaniu, ale i tak trzymało odpowiedni poziom. Zwrocić trzeba uwagę, jak Owens potrafił wybrnąć z przejęzyczenia. Klasa. Nie zawiesić się, nie zmarszczyć, tylko uznać, że tak miało być i kontynuuowac. Trochę jestem zawiedziony, ze Roman takimi banałami mogl namieszac w przyjazni Kanadyjczykow.

Przy takim rozwjou sprawy, az prosi się o zwycięstwo Samiego nad Braunem.

Alicia Fox wesprze swoim nazwiskiem WWE 205... Wzmocnienie z najwyzszej polki. A odchodząc od wątpliwej jakości Alicii - pomijając wygląd, który dalej jest Foxy - to zawsze jakiś zalążek lepszych dni dla Cedrica. Może trochę odbiegać od naszej wizji jego osoby, ale bycie jakimś w tej dywizji, to automatyczny awans w hierarchii. To oznacza, że w ogole usiedli i zastanawiali się nad jego postacią, a to już coś.

Sheamus i Cesaro niczym APA - kompletnie tego nie kupuje. Nudny segment.

Swietny wywiad z Heymanem. Mistrzostwo werbalne i w sprzedawaniu emocji. Już zaczyna to wszystko wychodzic na prostą. Wyjdzie na Vince'owe i ten szum, który wywołała ta walka, wcale Brockowi nie zaszkodzi. Jego obecnosc na Royal Rumble mnie troche martwi. Żaden z nich nie wygra - ok, ale to i tak jest skazane na to, by zbudowac cale Rumble wokół dwóch postaci.

Nabijamy rekordy. Jakoś mnie to nie rusza. A jak mnie to nie rusza, to znaczy, że nie zrobili tego dobrze. Prawdopodobnie zadziałał tu efekt gównowartości tytułu, bo tak się kończą częste zmiany na szczycie.

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Urządzenie:  Android

Highlight Reel mi się podobało, z resztą jak ostatnio wszystko z udziałem Chrisa i Kevina. Nie było w nim nic odkrywczego, ale oglądało się świetnie. Potwierdzają się plotki o walce Reignsa z Owensem, wynik ich walki więc mnie nie zaskoczył. Jericho za to zgodnie z przewidywaniami dostanie Rollinsa. Który jest magikiem i podmienił się z kierowcą. Fajna ta bójka na parkingu.

Ta w barze z udziałem Sheamusa i Cesaro podobała mi się trochę mniej, bo wypadła zbyt sztucznie. Nadal jednak kibicuję im jako teamowi.

Biedny Cedric, pewnie rozwiną jakoś ten storyline z Alicią :?

Tydzień temu sobie żartowałam, że tygodniówka i walka o tytuł, ale to zaczyna się robić śmieszne. Na Roadblock Charlotte odzyskuje tytuł? :twisted:

I miejsce w Typerze WWE 2016

I miejsce w Typerze WWE 2017

I miejsce w Typerze WWE 2018

279305855c4b695f1deda.jpg

Stało się, Romek idzie na Owensa, wynik dzisiejszej walki nie mógł być inny ale i tak razi mnie w oczy że mid-card'owy champ, pokonuje tego głównego w dodatku bez większego problemu. Akceptuje to bo musiało do tego dojść, jednak jak mówiłem mi osobiście to trochę uwiera. Wynik ME Roadblock też jest dość oczywisty, mam nadzieję że Owens na PPV wygra to czysto jednak newsy mówią że program z Reigns'em mają przeciągnąć do RR więc pewnie tak się nie stanie.

Ile oni mogą to dalej ciągnąć? Sasha odzyskuje pas i pewnie na Roadblock znowu ujrzymy rewanż który znowu wygra Charlotte. Nie lubię przedłużania feud'ów na siłę a tu niestety tak się dzieje. Oczywiście mistrzostwo niesamowicie traci swój prestiż kiedy mistrzynie wymieniają się co 2 tygodnie. Jeszcze jedna sprawa, od pół roku słyszymy jak to Sasha i Charlotte tworzą historie, dostają gimmick match'e, walczą w Main Evencie tygodniówek czy PPV. Rozumiem że WWE chce z tych pań zrobić drugą Trish i Litę ale idzie już zwymiotować bo ile można to oglądać i tego słuchać.

1807567559522728e3a44bf.jpg

Jeśli Charlotte broni pasa mistrzowskiego na tygodniówce, to wiedz, że coś jest na rzeczy. Sashka zostaje po raz trzeci mistrzynią i widzę tu tylko nabijanie statystyk. Flairówny bardzo wyraźnie nie chcą podkładać na PPV, bo zbudowali streak, ale na zwykłych galach wychodzi na miernotę. I gdzie ten heel turn Bossówny? Zakładając, że pasa nie straci do Roadblock, nie ma opcji, żeby przez ten czas zmienił się jej status. Na zmiany trzeba czekać do feudu z Bayley. Sam Falls Count Anywhere przyjemny - brawl, kije do kendo, końcowy Crossface między barierkami - kupuję to. Chcąc nie chcąc, dziewczyny tworzą historię na naszych oczach, a porównania z Litą i Trish są coraz bardziej na miejscu.

Chris zaczyna się konkretnie stawiać Kevinowi. Bromans zmierza ku końcowi, w tle Romek z shotem, którego nie wykorzysta pomyślnie za 3 tygodnie. Następny w kolejce powinien być obecny-były najlepszy przyjaciel mistrza. Czyżbyśmy poznali tym samym głównego kandydata do zwycięstwa w Royal Rumble Matchu? Tego w osiągnięciach Y2J jeszcze nie posiada.

Heyman sprawi, że jobbnięcie w kilkadziesiąt sekund Goldbergowi nie przeszkodzi w promocji Lesnara jako naczelnego destroyera. Jestem tego pewien po wywiadzie z Cole'em.

Skoro o destroyerach mowa - Braun demoluje Samiego co tydzień i aż prosi się, żeby Zayn finalnie pokonał bestię. Sory Strowman, taka kolej rzeczy.

Rozumiem promowanie pretendenta (do którego swoją drogą nic nie mam, bo jest bardzo wyrazisty na tle całej paczki cruiserów), ale składanie Dara w niecałe 4 minuty mogli sobie darować. Wiemy, że Swann jest na fali i nie trzeba do tego udupiać świeżynek, bo za świeżynkę mam Noama, który zadebiutował niecałe kilka tygodni temu.

Sheamus i Cesaro nareszcie zjednoczeni! Who cares... Przy browcu to i ja bym się zjednoczył z kimś, kogo nie znoszę.

6774900356019a1789f59a.jpg