Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Czytam te opinie o tagu Cesaro i Sheamusa.. Serio? Dla mnie to jest najgorszy pomysł jaki widziałem ostatnio. To jest gorsze niż zmiany theme songów zawodników z CWC. Serio co wy w tym widzicie? Jest tyle ciekawych teamów a wy się jaracie zlepkiem..

A co do teamów. WTF Enzo i Cass? Mieli jakiś tam program z Shininh Stars i teraz co? Jest okazja wypromować nowy tt? Walić to rzućmy ich znowy na JeriKO.

2 rewanże insta na RAW. Ja się staram być wyrozumiały ale to jest Same Old Shit na całego.

Mick Foley jest słaby jako postać. Jak podnosi głos to sięgam po mysz żeby przewinąć. Nie wiem czy on tak gadał za swoich czasów ale teraz to brzmi słabo.

"Nie mam czasu na spodnie"

~Johnny Mundo 2017

13924869559388e42a4721.jpg

Serio co wy w tym widzicie?

Historię. Słabą, bo słabą, ale jednak historię. JAKĄKOLWIEK.

Jest tyle ciekawych teamów a wy się jaracie zlepkiem..

Kto poza Enzo i Cassem jest ciekawy? Bullet Club pomimo bycia faworytami internetowych smarków są przez 90% czasu absolutnie chujowi. Shining Stars nie da się oglądać. New Day od sześciu miesięcy przerabiają ten sam materiał i dawno minął już moment, w którym stali się po prostu nudni. I to chyba wszystkie teamy, które mamy na RAW.

Mick Foley jest słaby jako postać. Jak podnosi głos to sięgam po mysz żeby przewinąć. Nie wiem czy on tak gadał za swoich czasów ale teraz to brzmi słabo.

Jeżeli Mick Foley jest słaby, to na określenie Stephanie nie ma wystarczająco negatywnego słowa, które oddałoby jej chujowość. Biorąc pod uwagę czysty poziom aktorstwa - Foley jest dalej w czołówce tego show. Oczywiście upierdalają jego legendę na każdym kroku, na czele z idiotycznym segmentem ze wspomnianą córeczką prezesa, która zwyczajnie na niego nasrała, ale to już nie jego wina.

Sam Mankind natomiast to był prawdopodobnie Top 3 jeżeli chodzi o aktorstwo i głębię postaci w historii tego biznesu.

„The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - J. Robert Oppenheimer

„W krainie ślepców jednooki jest królem.”

899277064ec56dc584330.jpg

Nie no, najgorszym pomysłem ostatnio było best of 7. Drugim najgorszym pomysłem była ta kontuzja w ostatnim meczu, a zrobienie z nich tag teamu jest dopiero trzecim najgorszym pomysłem :lol: Ale nie mówmy hop, bo jeszcze jest dużo do spieprzenia. Kreatywni już pewnie marzą o heelturnie Cesaro i powrocie Ligi Jobberów (Rusev za chwilę nie będzie miał co robić).

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

"Bardzo śmieszne. Smieje się" - Lana, wiem, co czujesz. Mam dokładnie taką samą reakcję na żarty Romana. Oczywiscie uwazam, ze zaczynanie show kolejny raz od Reignsa, kiedy naszym mistrzem jest tak świetny mówca, to bookingowy kryminał. Ten segment nie zbudowal nic na potrzeby tego show - nie ustawil zadnej walki. Mogl pojawic sie w dowolnym momencie gali.

Perkins podobniez zbiera heat za gadki o tym, ze nie mial domu. W sumie smieszna jest ta reakcja innych na zapleczu. Nagle kazdy chce zagrac karta bezdomnego i ma do chlopaka pretensje. Stupid idiots.

Juz pomijajac sympatie do obu, to segment Kevina i Chrisa, zawierał sporo contentu. To nie tylko była sucha gadka. Nawiazali do Rollinsa, ale i do nietypowego teamu Sheamusa i Cesaro, jak i do mozliwosci walki dwoch przyjaciol o złoto. Nie dosc, ze merytorycznie, to i zabawnie. Idealna kombinacja.

Titus brand napotkał trudny początek :twisted: Jesli to ma byc pomysł na odswiezenie O'Neilla, to od razu podpowiadam - nie.

Takiego Gallowsa i Andersona powinni serwowac. Gosci, ktorzy chca pozbyc sie komedii w dywizji Tag Team. Powaznych, nastawionych na obijanie rywali. To dobry znak... szczegolnie, ze jeszcze pare tygodni temu sami starali się śmieszkować.

Enzo przejal rolę Jasia, jesli chodzi o akcje spoleczne WWE? Spore wyroznienie i zaufanie dla jego umiejetnosci werbalnych. Jedna z wygranych definitywnie jest fanką Miza.

Kiedy zrobili to pierwszy raz - byłem w stanie zrozumiec, zaakceptowac. Kiedy Sasha przejela pas teraz, mialem grymas na twarzy. Przy natloku brandowych PPV, ktore prezentuja znikoma wartosci, mogli sobie zatrzymac taka zmiane na szczycie dywizji. Banks is the Legit Boss... ... ... on RAW

http://i.ytimg.com/vi/u_5zeEXPHmc/maxresdefault.jpg

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Urządzenie:  Android

Romka znowu rzucili na pożarcie. To, by rozpoczynał galę nie jest dobrym pomysłem, jeśli weźmiemy pod uwagę reakcję publiczności na niego. Opamiętali się jednak i szybko wysłali też Lanę. Mam nadzieję, że Hell in a Cell ładnie zakończy ten feud. Wewnątrz klatki nie powinno być zbyt wielkiej ringowej tragedii, oby tylko nie kontynuowali tego później.

Myślałam, że TJP i Kendrick walczą o pas, więc wynik mnie zaskoczył, potem okazało się, że nie.

Niezły wywiad z Sethem, ale momentami pierdzielił farmazony, twierdząc, jak to jego droga na szczyt była inna od tej Owensa :P Segment Kevina i Chrisa za to świetny.

Szkoda tylko, że Owens i Y2J nie zdobyli tytułów, ale było to mało prawdopodobne. Nie na tygodniówce :twisted: A tak serio to czekam aż ktoś zabierze pasy Long Dejsom i kibicuję Rudemu i Czarkowi, którzy zapewniają mi teraz jakąś tam dawkę entertainmentu.

Strowman wrócił do squashy, ale jest nadzieja, że za tydzień znajdą mu bardziej konkretnego rywala.

Co oni kombinują z tą Emmą. Czy tam Emmaliną? I po co?

Banksowa znowu wygrywa tytuł na tygodniówce :twisted: Dla mnie tam obojętne, nie powinna zdobywać go nigdy, ale niektórym pewnie będzie przeszkadzać. Szkoda, że skończył się reign Charlotte, ale mówi się trudno. Będzie mogła zacząć program z Daną, bo przecież ta nie wyszła z nią do ringu, będzie na kogo zwalić przegraną. Na HiaC pewnie jeszcze do starcia nie dojdzie, Szarlotka odbębni rewanż, a Dance mogą dać Bayley.

I miejsce w Typerze WWE 2016

I miejsce w Typerze WWE 2017

I miejsce w Typerze WWE 2018

279305855c4b695f1deda.jpg

Ten moment kiedy myślisz, że zdobycie pasa US przez Romka pozwoli usunąć jego postać na dalszy plan, a ostatecznie można nawet powiedzieć, że jest jeszcze gorzej. Niech odwalą ten rewanż na HIAC i kończą to story. W tym wszystkim jedyne co jest pewne to, że Rusev znów będzie potrzebował restartu, bo przepadnie jak po ostatniej stracie pasa.

Wywiad z Sethem mocno średniawy. Nie wyniosłem z niego nic godnego uwagi.

Oh, Braun poskładał kolejnego nic nieznaczącego gościa. Jedyny plus to taki, że nie musiałem oglądać pani Jax.

Segment gali to zdecydowanie show Owensa i Jericho. Jak dla mnie obaj panowie mogliby wystapić w ME Survivor Series w walce o pas.

Kolejnym punktem zwrotnym tego RAW było okładanie przez Cesaro i Rudego innych lokalnych zawodników.

Co do ME to nie jestem jakimś wielkim fanem Sashy. Wygrała okej przyjmuje na klate ale jakoś strasznie mnie to nie rusza.

Ogólnie, gdyby nie segment Kevina i Chrisa to mógłbym usnąć, a co dopiero jeśli oglądałbym to live.

2 miejsce - Typer WWE 2015

120921668456dd549defd56.jpg

Na wstępie chciałbym wszystkich powitać :D

Mówiono, że danie pasa US Romkowi to karne odsunięcie go od main eventów, ale czy na pewno go odsunięto? To, że zaczyna galę, a nie ją kończy, nie oznacza spadku w hierarchii. Chyba że bierze się pod uwagę pojawianie się Reignsa na dzień dobry, a nie na dzień dobry i dobranoc, tak jak bywało dosyć niedawno temu. Plus, że ze srebrem coś się dzieje.

Wywiad z Rollinsem przeprowadzony przez Cole'a to dobra telewizja. Dowiedzieliśmy się (a raczej utwierdziliśmy) o motywacjach Setha i należy czekać na powrót Tryplaka. Feud byłego podopiecznego z Hunterem to bez wątpienia materiał na WM-kę. Szkoda by było, gdyby o tym zapomniano.

Anderson i Gallows nudzą. Co z tego, że niedługo można liczyć na przejęcie przez nich pasów tag teamowych? Z gwiazd NJPW nie zostało nic, a sam Luke przypomina bardziej skończonego członka SES u schyłku kariery. Nie miałbym nic przeciwko, gdyby "japoński" tag skończył tak samo jak pamiętna stajnia Punka.

Sheamus i Cesaro tak samo mnie nie grzeją. Mogliby nie odwalać maniany i dać komuś z Europejczyków shota na pas US (albo Galaxy).

No i Sasha z pasem. Bardziej cieszę się z faktu, że dziewczyny zamykały czerwoną tygodniówkę. Charlotte przy bookingu walki wyszła na bardzo słabego gracza. Wystarczyło, że jej przydupaska została wyeliminowana przez Bayley przed walką, i mistrzyni już nie miała praktycznie nic do powiedzenia. Drugi run z pasem kobiet Banksówny powinien być lepszy - w grę wchodzi w końcu heel turn i program z Huggerką. W NXT dały radę, więc przy odpowiednim wykorzystaniu czasu antenowego na RAW też powinny dać.

Coś mi się ubzdurało i przez całą walkę Cruiserów i kilka chwil po niej myślałem, że jest ona o pas, nawet z podziwem patrzyłem na Kendricka - "jednak mu się udało", zdążyłem już przyzwyczaić się do niego jako do championa, aż tu nagle Cole wyprowadził mnie z błędu :D Starość, kurwa starość.

Rollins w wywiadzie wypadł bardzo przekonująco i jego ostatnie występy powalają spać spokojnie fanom obawiającym się o jego fejsową postać, jednak przy duecie JerKO nie miał najmniejszych szans, ich dyskusja z New Day to najlepsze, co zobaczyliśmy na tym RAW, a złodziejem dzisiejszego odcinka był zdecydowanie (znowu) Chris Jericho - dla mnie zdecydowanie wrestler miesiąca,jego sztuczkę magiczną z przejściem za plecami kamerzysty i dokończeniem catchphrase'u z drugiej strony zobaczyłem chyba z 10 razy http://emotikona.pl/emotikony/pic/0recourse.gif

Jedna z wygranych definitywnie jest fanką Miza.

Albo kolejnym wcieleniem Kaczyńskiego

http://numer10.blox.pl/resource/kaczynski_na_austrii.jpg

Saszka znowu wygrywa pas...widocznie bardziej od tytułu zarządowi zależy na utrzymaniu nienagannego streaku Charlotte na PPV, tak czy inaczej jestem zadowolony, bo Flairówna już dawno znudziła mi się jako mistrzyni.

Swoją drogą naszła mnie pewna konkluzja - w tej chwili moim zdaniem na RAW jeszcze nie jest najgorzej a ludzie i tak posuwają się do skrajnych narzekań. Jednak co będzie, gdy przewałkujemy wszystkie możliwe kombinacje, zwłaszcza w tych mniej obsadzonych dywizjach? Tag teamy jakoś da się uratować - wszak w ciągu 2 tygodni stworzono dwie wiarygodne pary pretendentów, z których w każdej chwili można skorzystać, ale zastanawiam się ile czasu wałkowa będziemy zestawienia Charlotte/Bayley/Sasha wśród kobiet, bo na horyzoncie kolejnych wiarygodnych zawodniczek brak. Dana?

I ciekawe kto dla Brauna w przyszłym tygodniu. CZYSZBY COLDBERK? :lol:

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

• Urządzenie:  Android

zastanawiam się ile czasu wałkowa będziemy zestawienia Charlotte/Bayley/Sasha wśród kobiet, bo na horyzoncie kolejnych wiarygodnych zawodniczek brak. Dana?

Dana pewnie zajmie się feudowaniem z Charlotte, chociaż też jest możliwą opcją. Mi na myśli przychodzi Emmalina :D

Edytowane przez Amy

I miejsce w Typerze WWE 2016

I miejsce w Typerze WWE 2017

I miejsce w Typerze WWE 2018

279305855c4b695f1deda.jpg

N!KO napisał/a:

Jedna z wygranych definitywnie jest fanką Miza.

Albo kolejnym wcieleniem Kaczyńskiego

i Khaliego

http://img.bleacherreport.net/img/slides/photos/002/723/761/khali-champ_crop_north.jpg?w=296&h=203&q=75

Większość tu strasznie narzeka na Romka i ja się do tych osób zaliczam, czytam opinię że kiedy Romek ma więcej luzu za mikrofonem to da się go słuchać. Moim zdaniem tak nie jest i w tym segmencie było podobnie, zapchanie czasu, jakaś nic nie znaczącą gadką. WWE podkreśla że to jest wielka rywalizacja kto jest silniejszy fizycznie ale kurwa, RAW przed SS Romek czysto jedzie Ruseva, na Summerslam w tej kompromitacji browl wygrał Romek, po wznowieniu rywalizacja, na COC Romek zdobywa pas i teraz chyba drugi tydzień z rzędu udupia Ruseva. Czy tak się buduję walkę dwóch kolosów, bo patrząc na przebieg tego feudu to mam wrażenie że Rusev jest ultra underdogiem.

Czy tylko ja myślałem że Brian Kendrick zdobył pas? Dziwne że WWE się rozmyśliło z walką o pas, na RAW odbyły się dwie walki cruise'rów i tak jak powtarzam, to jest fajny dodatek do show, latające małpki które przyjemnie się ogląda i również tak było tym razem.

Strowman za tydzień dostanie poważnego rywala, kto to będzie Mark Henry czy Big Show? :lol:

Owens i Jericho w segmencie i już wiadomo że przed nami najlepszy punk show. Dla mnie niesamowite jest to jak Y2J bawi się swoją postacią, jak potrafi zapewnić rozrywkę, nawet mdłe New Day przy Kevinie i Chrisie nie przynudzali. Szkoda że nie dali im pasów bo Kanadyjczycy mogliby być mistrzami przed kolejne 10 lat :D

G&A i Sami Zayn coś wygrali :shock:

No i nadeszło to co było wiadome ale czemu znowu na RAW, czy Vince'owi tak bardzo zależy na uratowaniu ratingu? Kolejny znakomity motyw z Sashą wygrywającą pas na HIAC w rodzinnym mieście został wrzucony do kosza trochę szkoda, nie lubię zmian mistrzów na tygodniówkach bo od tego mamy przecież PPV. Ale nic już z tym nie zrobimy, trzeba to przeboleć, teraz niech Sasha się poobija do RTWM i oby na największej scenie zmierzyła się z Bayley.

Do dobrego poziomu to trochę tu zabrakło ale patrząc na kilka poprzednich epizodów to ostatnie RAW wypadło nawet zjadliwie.

1807567559522728e3a44bf.jpg

"Bardzo śmieszne. Smieje się" - Lana, wiem, co czujesz. Mam dokładnie taką samą reakcję na żarty Romana. Oczywiscie uwazam, ze zaczynanie show kolejny raz od Reignsa, kiedy naszym mistrzem jest tak świetny mówca, to bookingowy kryminał. Ten segment nie zbudowal nic na potrzeby tego show - nie ustawil zadnej walki. Mogl pojawic sie w dowolnym momencie gali.

Reigns wygrywający RR - złe. Reigns w Main Evencie WM'ki - złe. Reigns sięgający po US Title - złe. Kiedyś były narzekania, że Romek nie dostaje mikrofonu, teraz są narzekania, że ten mikrofon dostaje. Mam wrażenie, że nawet gdyby Romek skoczył ze szczytu klatki HIAC, to i tak ludzie by narzekali, bo to przecież Romek. Ludzie opanujcie się! Reigns jest daleki od ideału mówcy, to prawda, ale to nie zmienia faktu, że przez ostatni rok zrobił widoczny postęp w tej materii i już nie zamula, tak jak jeszcze rok temu. Mimo to, smarki i tak go hejtują. I ja zdaje sobie sprawę, że face'owy Reigns już nie ma racji bytu, ale według mnie Romek stale się poprawia . Odnoszę również wrażenie, że gdyby Reigns trochę powalczył w bingo halls czy u Japońców, to fani inaczej by go odbierali.

6/5/2016 - matura z Angielskiego...

1401452856576993aff03a4.jpg

Dana pewnie zajmie się feudowaniem z Charlotte, chociaż też jest możliwą opcją. Mi na myśli przychodzi Emmalina

Tak podpowiada logika i plotki, które wcześniej wypuszczano do sieci, ale ani pomysł a fejsową Daną mi nie leży, jej głównym atutem jest świetne odgrywanie roli irytującej lali, ciężko mi sobie wyobrazić sobie połączenie Vickie i Jillian Hall, które dostaje pozytywną reakcję, ale może Brooke jednak nas zaskoczy.

Emma była już przychlastem Santino i w tej postaci radziła sobie nieźle, potem miała być "new and improve", dostała poważniejszy gimmick, ale w rzeczywistości robiła za tło dla zielonej jeszcze wtedy Dany, teraz widząc "Emmalina" w oczy rzuca mi się tylko Malina...Donna Malina?

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

Reigns i Rusev w klatce - to może być dobre. Dalej wnerwia jednostronna dominacja Romka, ale to swoją drogą.

(widziałem gdzieś teorię, że Roman otwiera galę, bo potem ludzie zmieniają kanał na inne rzeczy - coś w tym może być)

Byłem pewien, że mamy title match... Dobrze, że Kendrick nie dostał pasa. I na HIAC to się nie powinno zmienić.

Strowman kończy z jobberami! To kto teraz? Show, Henry? (Kane jest na SD, a gdzie jest ta dwójka - nie pamiętam)

New Day, Jericho, Owens - dać im mikrofony i jest entertainment. Wszyscy dali radę.

Ale się cieszę, że "nowy" O'Neil przegrał z Zaynem :D

Fajnie, że Gallows i Anderson są poważni, ale trzeba jeszcze paru MIECHÓW żeby pozbyć się smrodu, który nadal od nich czuć.

Bardzo fajna sprawa - Rollins przeszkadza w walce. Takie rzeczy z reguły mnie irytują, ale chodzi o to, że był to on, a nie goście specjalni. Ci siedzieli przy stołku komentatorskim i mieli wcześniej jeden segmencik na backu. I tak to powinno wyglądać.

Enzo prowadzi segment od Susan Certified G Komen. I wreszcie to coś było strawne.

O, Nese wygrywa ze Swannem. Szkoda, że mieli tak mało czasu.

Emmalina :shock: Hot Ass Evil Emma była spoko, a teraz zrobią z nią... kij wie co. Boję się.

Kobiety zasłużyły na ME, bardzo dobra walka. Charlotte mnie zaskoczyła, bawiąc się w... Neville'a. Kuźwa, ten skok z narożnika to było coś.

Sasha po raz drugi zdobywa pas na Raw. Więc Charlotte po raz drugi go traci na Raw. Więc czekamy na hejty :D

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Reputacja:   1

Coś mi się ubzdurało i przez całą walkę Cruiserów i kilka chwil po niej myślałem, że jest ona o pas, nawet z podziwem patrzyłem na Kendricka - "jednak mu się udało", zdążyłem już przyzwyczaić się do niego jako do championa, aż tu nagle Cole wyprowadził mnie z błędu Starość, kurwa starość.

Miałem dokładnie to samo. Jako że lubię Kendricka, zdążyłem poderwać się z miejsca, ucieszyć się, a tu zonk - Perkins trzyma pas :D

I Miejsce - Typer NXT 2017