Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Pierwszy segment to typowe nudy w stylu reality show. Corey Graves jest tragiczny jako prowadzący "a goście jeszcze nudniejsi". Typowa końcówka czyli brawl.

Neville vs. Chris Jericho

Walka z dupy i całkiem nudna. Jericho z nowym gimmickiem jest nijaki, a Neville zawsze taki był

Ocena: 1/10

Jinder Mahal vs. Sami Zayn

Walka dwóch jobberów, którzy zainteresować widza nie potrafią. Nie obchodziło mnie za bardzo który z nich wygra.

The New Day i Bayley vs. The Club i Dana Brooke

Walk normalnych z walkami bab nie powinni nawet mieszać. Big E Lagston jak zwykle dobrze, Anderson i Gallow również na poziomie. Kofi też spoko, ale baby to porażka.

Ocena: 4/10

Sheamus vs. Cesaro

Znowu taka sama walka. Ciekawe jak długo jeszcze będą to męczyć. Sheamus jest oczywiście lepszy więc dobrze, że znów wygrał. Cesaro to koleś bez gimmicku.

[/b]Ocena: 3/10[/b]

Braun Strowman vs. Jobber

Lubię Strowmana, bo daję dobre squashe, ale szkoda, że to ciągle wygląda tak samo. Czekam na dobrego przeciwnika dla niego.

[/b]Ocena: 7/10[/b]

Titus O’Neil vs. Darren Young

Nudy. Jak Titus przestanie obijać jobberów typu Darren Young to wtedy mógłby wiele osiągnąć, a tak to jest mało ciekawy.

Roman Reigns vs. Kevin Owens vs. Seth Rollins vs. Big Cass

Najgorsze zakończenie raw w historii. Jak Triple H chciał mieć pas po swojej stronie to czemu nie wzial Rollinsa? Już lepiej jakby dla siebie ten pas wziął. Może specjalnie dał najsłabszemu wygrać pas, żeby potem w walce zabrać go Owensowi. Nie podoba mi się Owens jako mistrz i mam nadizeje ze to zmienia jak najszybciej.

[/b]Ocena: 2/10[/b]

Cała gala to jedno z najgorszych raw historii. dno

90710519754d4cfe507b8d.jpg

A czy Superman Punch był kiedykolwiek finisherem? Zwykły charakterystyczny ruch zawodnika tak jak Lionsault czy Spinebuster. Są przypadki, które można policzyć na palcach jednej ręki, że zawodnik po nich wygrywa (było tak chyba raz w przypadku Reignsa, nie pamiętam), ale pełnoprawnym finisherem to on nigdy nie był

Może przesadziłem z tym, bo faktycznie to nie jest pełnoprawny finisher ale jakoś tak sobie zakodowałem, że Big Show ma punch jako finisher, to chyba ten Romana też tak funkcjonuje, zwłaszcza że niejednokrotnie wygrywał nim walki.

Wypowiem się tylko co do Main Eventu.

Starcie było bardzo dobre, takie coś chce się oglądać. Niespodziewany powrót Triple H'a, materiał po gali sugeruje faceturn Rollinsa, a co najważniejsze Kevin Owens jako główny mistrz brandu. Best For Business. Nie cieszy może sposób zdobycia, ale i tak zamarkowałem, i tak się strasznie cieszę. Smarci mają to do siebie, że szukają dziury w całym. Ja jednak cieszę się chwilą i czekam na następne Raw. Teraz Steen powinien bronić pas jak najdłużej, żeby udowodnić, że jest wiarygodnym mistrzem. Triple H pewnie będzie feudował z face'owym Rollinsem. Ciekawie się zrobiło, oj ciekawie.

Edytowane przez Narker

• Urządzenie:  Windows

Jobberzy są spoko. Ale jedna osoba nie powinna składać wyłącznie ich przez ponad "miech"(powiedzmy, że dłużej od czasu pomiędzy dwoma PPV, o). A tu nie dość, że zaczynają przeginać, to jeszcze robią to dwie osoby.

OLD FART... Coraz gorzej z Gallowsem i Andersonem.

Segment Stefki i Heymana był zbędny. W sumie nic nie wniósł, a i za dobrze się tego nie słuchało.

Pedał i Ojciec roku nadal w TV. Tymczasem ludzie w NXT nie mają miejsca na Raw.

Dajcie chociaż Titusowi poprzedni, heelowy theme song, to się zainteresuję. Inna sprawa, że zainteresowanie zniknie, kiedy muzyka przestanie grać.

YOU DESERVE IT! Owens mistrzem w Dablju! Dzisiaj mam gdzieś, że może się pojawić kolejne nudne story z McMahonami. Kev ma pas. W dodatku, choć przypadkiem się o zwycięzcy dowiedziałem przed obejrzeniem, o wejściu Tryplaka nie miałem pojęcia. I jakiś sens ono ma. Z Romkiem - wiadomo, a Seth chyba ma przymiarkę do walki na WM.

Owens, YOU DESERVE IT!

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Tak sobie teraz kminie :D

Odkąd podział na Brandy powstał, to Rollins i Regins są w pechowym gronie bo ani jeden ani drugi nie sięgnął po złoto, a taki Dean który wykorzystał walizeczkę i wygrał główny pas i se z nim uciekł, zostawiając Brackich zniczym 8-) może długo nie pobędzie głównym mistrzem bo w kolejce czeka AJ, ale to i tak już coś...

A co do samego Kevina, bardziej wierzyłem w jego wygraną w 2017 roku, a nie tak szybko...

W sumie ciężko mi się przyzwyczaić do tego nowego tytułu, ale po jakimś czasie się do niego przyzwyczaje że to jeden z głównych pasów.

W sumie atak Triple H'a na Setha, to taki drugi Shoocker roku po powrocie Shane'a do WWE...

Jedno co mnie ciekawi, to kto w kolejce do pasa? Czyżby rzeczywiście Zayn? Wiadomo Rollinsa rewanż obowiązuje, ale coś mi tu nie gra, być może dostaniemy jego walkę z Trypylakiem na Clashu? A jak nie na Clashu to na Hell in a Cell w Hell in a Cell Matchu...

Jeśli to Regins dostanie title-shota to mega się zawiodę.

Przywiązanie jest ograniczeniem samego siebie.

83847756857933960bf77b.jpg

Rollins teraz nie ma zbytnio powodu do rewanżu, poza tym i tak pójdzie na Tryplaka. Sami Zayn za to powód ma. Nie tak dawno pokonał Kevina, ale i tak wątpię, żeby stanęli tak szybko naprzeciwko siebie. Więc kto? Jericho będzie zazdrosny o nowe znajomości i mamy pojedynek heel vs heel? Na micu to byłby majstersztyk, w ringu też niczego sobie. Edytowane przez Narker

Ja się zastanawiam czy ta cała akcja z Triple H nie skończy się tym zapowiadanym double turnem. Reigns się teraz pobuja z Rollinsem przeciwko HHH, a jak Seth dostanie walkę np na SS z Hunterem to Roman się od niego odwróci i mamy feud do Royal Rumble, albo do WMki. Zobaczymy jak to widzą w federacji.

Sama wygrana Kevina mi się podobała i nie mam problemu, że w takim stylu. Rollins i Roman byli zbyt mocni, żeby KO bez większej promocji mógł ich obu poskładać. Zapowiada się na KO vs Jericho. Czekam niecierpliwie :)

Rollins teraz nie ma zbytnio powodu do rewanżu, poza tym i tak pójdzie na Tryplaka. Sami Zayn za to powód ma. Nie tak dawno pokonał Kevina, ale i tak wątpię, żeby stanęli tak szybko naprzeciwko siebie. Więc kto? Jericho będzie zazdrosny o nowe znajomości i mamy pojedynek heel vs heel? Na micu to byłby majstersztyk, w ringu też niczego sobie.

Toć niemal pewnę że Jericho wtedy przejdzie Face Turn, cóz nowy Big Show nam rośnie :razz:

Co do Zayna ma przeczucie że kiedyś bardzo w dalekiej przyszłości otrze się o ten tytuł, ale go nie zdobędzie i będzie tak jak z Ambrose'em że zgarnie główny tytuł, bardzo mu tego życzę, obecnie bardzo bym chciał żeby rozjechał Ruseva i zgarnął pas Stanów Zjednoczonych.

Ej ej ej! Co do Romana to on ma rewanż o pas USa 8)

A to cwaniaczek, specjalnie poturbował Ruseva na SS, żeby tylko nie zawalczyć o pas USa :D

Fajnie byłoby zobaczyć w przyszłosci Romcia z pasem USa a Rollinsa z pasem Unive.. :D

Zanim przeczytam forum:

1. W jakim mieście było to RAW? Świetna publika! Świetne reakcje. Catchprase Cassa był chyba najgłośniejszym w jego karierze. Do tego "You deserve it" dla Owensa. Wow tego się nie spodziewałem.

2. Uwaga ludzie! Czy tylko ja widzę że WWE szmaci Andersona i Gallowsa w ich walkach? Pomijam fakt że nie wygrali niczego ważnego. Chodzi mi o to że podczas walki Gallows wypada jak zwykły zawodnik. Nie podkreślają tego że jest wielki. A Anderson robi tylko spinebuster (hehe) i kopniak w narożniku. Jakbym był markiem to bym uważał że The Club to największe pizdy w rosterze. Serio już Shining Stars mają więcej ofensywy.

3. Rozumiem że squashe mają pokazać jaki kozacki ktoś jest. Ale po cholere to? Tak serio. Czy historia WWE pokazuję że komuś to na dobre wyszło? Ostatnio takim kozakiem był Ryback który nic nie osiągnął.

4. Niby się cieszę że Owens wygrał ale.. kurde trudno mi się emocjonować kiedy walczą o pas który NIC nie znaczy.

Po cholere oni draftowali tyle kobiet na RAW? Po drafcie pokazywali tylko Charlotte Dane, Nia'e i Sashe. Teraz zamiast Sashy jest Bayley. Gdzie Paige, Summer i Alicia? I kiedy wraca Emma?

Edytowane przez Johnny Ryper

"Nie mam czasu na spodnie"

~Johnny Mundo 2017

13924869559388e42a4721.jpg

Zanim cokolwiek powiem, ogromny ukłon w stronę Jericho za genialne kierowanie swoją postacią. Gościu wie co robić, żeby sie publiczności nie znudzić i swietnie mu to wychodzi biorąc pod uwagę że jest w tym biznesie już ponad 25 lat.

ME idealnie rozegrany. Liczyłam na wygraną KO, i bardzo dobrze to wymyślili dając mu wygrać z czyjąś pomocą, bo jednocześnie rollinsa postać nie została osłabiona. Cieszę się, ze zobaczymy coś nowego, bo Seth z pasem już by mnie nudził, o reignsie nie wspominając. O Big Cassie w ogóle nie było mowy, nie wiem nawet skąd on się w tej walce wziął.

Nie widzę jakoś tego feudu z Y2J, mimo że bardzo bym tego chciała. Wydaje mi się że jak an ten moment ich relacja jest zbyt komediowa żeby toczyć walkę o najważniejszy (wg Stefy) pas. Musieliby ostro pokombinować żeby ludzie zaczęli ich obu traktować poważnie, co byłoby równoznaczne z porzuceniem obecnego gimmicku Jericho, a tego nie chcemy, prawda? Do akcji powinien teraz wkroczyć Sami, odwołać się do swojej wygranej na Battleground i żądać walki o pas.

Cała reszta raw słaba, ale dla takich momentów jak ten ME warto być fanem wrestlingu. Jak już ktoś wcześniej pisał, teraz jest najlepszy czas. Jak już AJ wygra pas na SD będę mogła umrzeć szczęśliwa :grin:

PS zauważyliście że często podkreślali że to PIERWSZA walak o uniwersal, a zwycięzca będzie PIERWSZYM mistrzem? Może jakoś to pociągną, że Balor wróci na wk*rwie że to przecież on był pierwszy i bedziemy mieli balora vs owens

• Urządzenie:  Windows

Czy tylko ja widzę że WWE szmaci Andersona i Gallowsa w ich walkach? Pomijam fakt że nie wygrali niczego ważnego. Chodzi mi o to że podczas walki Gallows wypada jak zwykły zawodnik. Nie podkreślają tego że jest wielki. A Anderson robi tylko spinebuster (hehe) i kopniak w narożniku. Jakbym był markiem to bym uważał że The Club to największe pizdy w rosterze. Serio już Shining Stars mają więcej ofensywy.

Wydaje mi się, że już gdzieś o tym wspominałem. Gallows mi się tak w oczy nie rzuca. Ale Anderson pod względem bookingu to najniższa półka RAW. Porównałbym go z Enzo i ewentualnie jobberami.

O Big Cassie w ogóle nie było mowy, nie wiem nawet skąd on się w tej walce wziął.

Słyszałaś, jaką reakcję dostał? Nieważne, czy to wszystko zasługa Enzo, czy nie. To raczej nie był jego ostatni ME. Głównego pasa może i nigdy nie zdobędzie, ale pozycję u Czerwonych może mieć wysoką.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Gdzie Paige, Summer i Alicia? I kiedy wraca Emma?

Paige miała kontuzję, teraz zawieszenie, więc nie ma.

Emma leczy się po operacji pleców, kiedy wróci tego nikt nie wie.

Fox była raz i niech więcej się nie pokazuje bo tylko marnuje czas antenowy a Summer to ten sam poziom, albo i gorzej.

W 2003 roku były 4 w porywach do 6 kobiet występujących na RAW. Z czego dla 3, które występowały regularnie, był jakiś pomysł i nie było nudno w dywizji. Obecny roster nie ma potencjału na więcej niż jedną walkę (póki co Jax jest prowadzona poza dywizją) i może jednego segmentu poza ringiem. Tak bardzo czekasz na więcej kobiet? Spoko Fox i Summer jobbną po 3 razy Jax i tyle ich będziesz widział.

Ludzie co wy się tak czepiacie Cassa? Gość nie jest taki zły. Reakcje zbiera genialną z Enzo czy bez. Charyzmę ma (to nie to samo co mic skill), skill w ringu dobry jak na takiego wielkiego gościa, może i gada jak robot ale to pasuję do jego gimmicku. Ja tam gościa lubię. Skoro KO jest mistrzem to Enzo & Cass powinni przejąć pasy od new day.

A i coś o czym widzę nikt nie pisał a jest to dość ważne:

Gdzie był najlepszy wrestler świata Rusev? :D Mistrz USA. Ciągłe podkreślanie tego że na RAW nie było pasa mnie rozwaliło. Ciekawe jak się czuł gimmickowy i realny Rusev.

"Nie mam czasu na spodnie"

~Johnny Mundo 2017

13924869559388e42a4721.jpg

Gdzie był najlepszy wrestler świata Rusev? Mistrz USA. Ciągłe podkreślanie tego że na RAW nie było pasa mnie rozwaliło. Ciekawe jak się czuł gimmickowy i realny Rusev.

Czasem dobrze, że ktoś się nie pojawia tydzień w tydzień, zwłaszcza jeśli jego występ miałby być na siłę. Ja brak Ruseva na gali odebrałem jako jego prawdopodobną interwencją w ME, przez co Romuś by nie wygrał. WWE mnie nabrało, bo kto by się spodziewał HHH?

:neutral: Może to nie ten dział, ale w sumie nie wiem gdzie to napisać...

Ale oni rzeczywiście chcą kolejną walkę Randalla i Bestii na jakimś Live Evencie? Oni na prawdę chcą zabić Ortona? Za te poświeconę lata we federacji? :cry: :D

Czyli Lesnar zjawi się ponownie niebawem, coś czuje że dostanie walkę na Hell in a Cell i nawet się nie zdziwię że jego przeciwnikiem będzie Billi...

W sumie Goldberg mógłby powrócić na krótki run do WrestleManii 33, jeśli toczy rozmowy o kontrakt, to mógłby nie co podpromować sprzedaż WWE 2k17, do tego rematch z Lesnarem, mógłby kogoś podpromować :) Widzi mi się pewna wizja że dołącza do Teamu Rollinsa na Survivor Series o ile owy team powstanie, Hunter na przeciwko Goldberga, taki smaczek z dawnych lat.