Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

A i jeszcze na koniec chciałbym zauważyć ciekawy fakt - AJ jest w WWE ledwo 4 miesiące i mimo, że przez ten czas NIE pokazał nic godnego uwagi, dostaje Title Shota na główny pas! A ludzie sądzą, że to Roman Reigns, jest im wciskany na siłę do gardła :twisted:

Co ty bredzisz człowieku? Jakie wciskanie na siłę? AJ-a nie trzeba wciskać, bo ludzie sami go kupują. Porównaj sobie reakcję na niego, a reakcję na obecnego Championa. Poza tym AJ jest w federacji od nieco ponad dwóch miesięcy, a nie czterech i tak naprawdę miał tylko jeden feud, więc to za wcześnie żeby go oceniać. Mnie również Styles póki co nie oczarował, ale spokojnie, nie dramatyzujmy.

Jakie to proste i banalne…

Na bank Styles dostanie w tubę od Romana na Payback, troszkę to przykre, ale stoczą co najmniej 20 minutową walkę i będzie to pierwszy Main Event AJ'a, więc Vince policzy sobie zyski czy opłaca się chłopaka pchnąć dalej, jeśli się sprawdzi to być może jest pierwszym kandydatem do walizki, gościu ma swoje lata jego merch dobrze się sprzedaje, więc kuć żelazo póki gorące.

I będę przeogromnie szczery, jedyny zawodnik, który ma szanse odebrać pas Reginsowi, to tylko Face'owy Seth Rollins! Nikt nie jest tak mocarnie wypromowany, żeby odbierać główne złoto Romanowi, więc Rollins jak najbardziej może mu odebrać ten pas.

Co do Deana, to zwątpiłem nie było go na RAW… przegrał we fatalny i najmożliwszy sposób na WrestleManii, szkoda gościa ma tam jakieś nieliczne szanse na zgarniecie walizki.

Nochal i Vince, i te ich zasady… Zmarnować tak dobrze zapowiadając się gwiazdę, która zgarniała pop na lewo i prawo, toś trzeba być kurwa ślepym i nie poważnym.

Przywiązanie jest ograniczeniem samego siebie.

83847756857933960bf77b.jpg

Dean na Wrestlemanii dawał radę z w walce z Brockiem, a ty piszesz tak jakby został on strasznie zeszmacony. Okej, oczekiwaliśmy czegoś więcej, ale i tak Ambrose jest obecnie jednym z najmocniejszych zawodników w federacji. Właściwie to nie potrzebuje żadnej walizki, bo jego do walki o pas można wrzucić w każdej chwili i nie byłby w niej skazany na porażkę. Moim zdaniem w przypadku heel turnu Romka, to właśnie ex-Moxley odbierze mu pas. A to już nawet materiał na ME WM-ki.

I będę przeogromnie szczery, jedyny zawodnik, który ma szanse odebrać pas Reginsowi, to tylko Face'owy Seth Rollins! Nikt nie jest tak mocarnie wypromowany, żeby odbierać główne złoto Romanowi, więc Rollins jak najbardziej może mu odebrać ten pas.

Ja Ci powiem, że jest taka jedna osoba, która w każdej chwili jest w stanie wejść do ringu i skroić Romka z pasa bez mydła. Tą osobą jest John Cena. :smile:

Ja nie sądzę, że AJ sv Reigns będzie ME Payback. Prędzej odbędzie się to na RAW w co zmieszać się może Y2J. Dla mnie najbardziej prawdopodobną opcją jest Triple Threat. Chris pewnie będzie miał ból dupy o to, że o pas walczy koleś, którego pokonał chwile wcześniej. Zawsze to bezpieczniejsza opcja, gdy Romek przypnie Chrisa niż AJ. :grin:

2 miejsce - Typer WWE 2015

120921668456dd549defd56.jpg

Ja Ci powiem, że jest taka jedna osoba, która w każdej chwili jest w stanie wejść do ringu i skroić Romka z pasa bez mydła. Tą osobą jest John Cena. :smile:

Ja nie sądzę, że AJ sv Reigns będzie ME Payback. Prędzej odbędzie się to na RAW w co zmieszać się może Y2J. Dla mnie najbardziej prawdopodobną opcją jest Triple Threat. Chris pewnie będzie miał ból dupy o to, że o pas walczy koleś, którego pokonał chwile wcześniej. Zawsze to bezpieczniejsza opcja, gdy Romek przypnie Chrisa niż AJ. :grin:

No Jasiek, to wiadomo osoba chroniona w WWE, rozjedzie każdego a za nim Orton, ale i tak największa szansa na wy** szympansa czyli Romka, należy się Rollinsowi.

Albo zrobią z tego jakiś 5-Way Match jak ostatnio.

Na Smackdown Jericho i Ambrose wymierzyli się wzrokiem, więc widać kim Krzysiek może się zająć

Też tak sądzę. Na Raw Jericho przerwie pojedynek z AJ-em i na Payback dostaniemy Triple Threat Match. Być może przeciągną później ten program, już z samym Stylesem, ale to by chyba wymagało turnu Romka. Teraz osoby, które tak lamentowały po zwycięstwie Chrisa mogą przemyśleć to sobie jeszcze raz.

Pojawił się nowe przesłania, że projekt Balor Club został porzucony i ma powstać nowa stajnia.

Która miałaby zadebiutować już na Payback i stanąć po stronie Styles'a, więc jeśli to prawda to z Turnu Romana nici bo pojawił się również pomysł reaktywacji The Shield, którzy mieliby stoczyć walkę właśnie z nową stajnią Stylesa.

Pojawił się nowe przesłania, że projekt Balor Club został porzucony i ma powstać nowa stajnia.

Która miałaby zadebiutować już na Payback i stanąć po stronie Styles'a, więc jeśli to prawda to z Turnu Romana nici bo pojawił się również pomysł reaktywacji The Shield, którzy mieliby stoczyć walkę właśnie z nową stajnią Stylesa.

I jakby tego było mało Banoit podobno wraca...

Nie ma co liczyć, że Dablju zrobi coś tak genialnego.

Ja tam w to nie wierzę, niech robią co chcą.

Ale byłby jaja jakby tak reaktywacje zrobili, ale mniejsza z tym teraz jest idealny moment na turn romka.

Ja tam w to nie wierzę, niech robią co chcą.

Ale byłby jaja jakby tak reaktywacje zrobili, ale mniejsza z tym teraz jest idealny moment na turn romka.

Reaktywację Tarczowników (na którą i tak czekam) kupię tylko po:

1. Turnie Romana

2. Powrocie face'owego Rollinsa

3. Ponownym turnie Romana po ataku Balor Clubu na Setha i Dean'a (czyli okolice MitB/Summerslam)

Wtedy i TYLKO WTEDY. W innym przypadku nie ma sensu.

Edytowane przez Ziomaletto

To już łatwiej zheelować Romana i Deana. Rollins wraca jako menda i mamy znowu Shield z początku jej istnienia. Bad boy.

nWo 4 life!

Just 2 sweet!

861576481480fa62cbd549.jpg

Ale przecież Shield można by powiedzieć, że dopiero co się rozpadło. Niech jeszcze posolują trochę.

RAW po Wrestlemanii jak zwykle nie zawiodło. Publika zrobiła robotę, bo są dwa sposoby na to żebym wyłupił oczy podczas wrestlingowego show. Jeśli widzimy świetną walkę, w którą można się znakomicie wkręcić lub jeśli publika jest gorąca, to takie show musi mi się dobrze oglądać i tak było.

Po pierwsze, chop w plecy WWE za te żenujące próby tłumaczenia dlaczego ludzie buczą na Romusia: "Szalona publika, zawsze cheerują, ale tym razem postanowili pobuczeć". Czyli to nie tak, że nikt nie kupuje Romka, go nie kupuje tylko smarkowa publika, która jest na RAW po WMce, za tydzień wszystko wróci do normy.

To o co chodziło z tym HiAC? Shane przegrał ale i tak dostał pod kontrolę RAW? Czyli walka była tylko po to, żeby Taker miał co robić, bo Janusz spierdolił? Anyway, dobra zmiana, która doprowadzi do feudu Shane vs HHH i miejmy nadzieję zmiany władzy, Authorithy jest w TV już od prawie 3 lat, starczy tej farsy.

Podobało mi się RAW bez gwiazd za to z dużą liczbą nowych talentów. Crews'owi kibicuje chociaż póki co jeszcze nie nie pokazał, gość ma potencjał. Corbin wygląda lepiej w MR niż w NXT, kwestia oczekiwań i wymagań? Jednak warunkami fizycznym swoje robi i pewnie jakiś Kane mu jobbnie. Enzo i Cass, niezłe wejście ale tak jak ich lubię nie wróżę im wielkiej przyszłości, Vaudevillains na Smacku? Spoko jeśli Enzo z Cass'em będą mieli ciężko to Ci skończą jak Ascension, no ale fajnie że są nowe talenty.

Ryder miał swój moment, wiza na midcard się skończyła proszę wracać do siebie. Miz z pasem mnie nie grzeje, ale niech ma. Powracająca Maryse, to jest coś godnego uwagi, jest klasyczną Divą ale dzięki niej kupię Miza w upper-midcardzie. Wrócił też Cesaro, fajnie bo lepiej wrócić na ME RAW niż w Battle Royalu. ME był fajny, każdy wybór poza Jericho był fajny, padło na najmniejszego. Wątpię by to była walka na Payback, raczej na za 1/2 tygodnie bo Trypel ma prawo do rewanżu.

Mi się podobało, mimo braku debiutu topowych gwiazd NXT, najzwyczajniej nie byli mi potrzebni, bez nich też się dobrze bawiłem.

Co ty bredzisz człowieku? Jakie wciskanie na siłę? AJ-a nie trzeba wciskać, bo ludzie sami go kupują. Porównaj sobie reakcję na niego, a reakcję na obecnego Championa. Poza tym AJ jest w federacji od nieco ponad dwóch miesięcy, a nie czterech i tak naprawdę miał tylko jeden feud, więc to za wcześnie żeby go oceniać. Mnie również Styles póki co nie oczarował, ale spokojnie, nie dramatyzujmy.

Ja nie bredzę, po prostu mówię jak jest. Wciskają go na siłę do tytułowego obrazka, mimo że w obwodzie był taki Cesaro, który bardziej zasługuje na Title Shota. Robienie na siłę jakiegoś mesjasza wrestlingu z AJ Styles'a nie ma najmniejszego sensu, bo facet po prostu nie ma na to argumentów (za mała charyzma, za słaby Mic Skills), mimo że w ringu jest bardzo dobry. I żeby nie było, że jestem jakimś jego hejterem - szanuję AJ za jego dokonania w biznesie. W końcu walczył 15 lat za nim dostał się do WWE, tylko że to jest właśnie WWE i wszystko, co było przedtem nie ma dla mnie ŻADNEGO znaczenia, a póki co AJ nie pokazał tu nic godnego uwagi. Gdyby dostał shota na IC Title lub US Title, nie miałbym najmniejszego problemu. WWE World Title to na razie dla niego za wysokie progi.

AJ i Roman mają mic skill i charyzmę na tym samym poziomie? Nie wiem nawet jak na takie coś odpowiedzieć. Romek nie ma żadej charyzmy, a za mikrofonem to już wogóle nie ma o czym mówić. Co do Stylesa, jasne to nie jest CM Punk czy Cena za mikrofonem, ale też nie jest słaby. Nieraz dawał dobre proma, choćby jeszcze w TNA.

Jeszcze raz powtórzę, to jest WWE i dla mnie liczy się tylko to, co było/jest w WWE. Nie obchodzi mnie, co AJ robił w TNA i jakie dawał tam proma. I tak, Ci panowie pokazali na razie, że mają charyzmę i MIc Skille na podobnym poziomie >, dlatego uważam, że Styles i Reigns są na tym samym poziomie pod względem charyzmy i Mic Skilla.

JohnBoy napisał/a:

A i jeszcze na koniec chciałbym zauważyć ciekawy fakt - AJ jest w WWE ledwo 4 miesiące i mimo, że przez ten czas NIE pokazał nic godnego uwagi, dostaje Title Shota na główny pas! A ludzie sądzą, że to Roman Reigns, jest im wciskany na siłę do gardła :twisted:

Powiem więcej Roman jest o wiele dłużej w WWE i mimo, że przez ten czas NIE pokazał nic godnego uwagi, dostaje tytuł po raz TRZECI!

Czy nie pokazał nic godnego uwagi? Tu bym polonizował, ale przywołałem przykład Romana, bo chciałem pokazać problem tej sytuacji - jakiś pupil sceny niezależnej przychodzi do WWE bądź NXT i od razu ma mocną pozycję i w niektórych przypadkach, tak jak u AJ Styles'a jest "wpychany" na siłę do gardła, podczas gdy taki Romek jest solidnie promowany od ponad dwóch lat i stoi za nim mocna historia, to mimo to "smarki" krzyczą, że Romek jest wciskany na siłę. Trochę więcej obiektywizmu przydałoby się wielu użytkownikom tego forum.

Romek mógłby poskładać na tym PPV Jericho, potem doszłoby do 1-on-1 z AJ-em gdzie ew. mógłby przegrać w gimmick matchu na ER, a potem Styles mógłby zgarnąć walizkę - AJ może fajnie na tym wyjść.

Jest wielu wrestlerów, którzy z pewnością bardziej nadają się na posiadaczy walizki (walizka w 95 % = przyszły WWE Champion) niż przereklamowany AJ Styles, jak choćby Owens, Zayn, AMBROSE, czy nawet Riley .

To już łatwiej zheelować Romana i Deana. Rollins wraca jako menda i mamy znowu Shield z początku jej istnienia. Bad boy.

Gdyby doszło do reaktywacji The Shield, nawet Romek załapałby się na cheer, bo to po prostu była unikatowa stajnia. Bullet/Balor Club przy debiucie też pewnie dostaną cheer , ale nie ma co ich nawet porównywać do The Shield, bo Ci są pod każdym względem lepsi niż Bullet/Balor Club . Dobrze będzie jak ten cały Bullet/Balor Club osiągną pozycję jaką mają Wyatt Family :twisted:

6/5/2016 - matura z Angielskiego...

1401452856576993aff03a4.jpg

Miz i Maryse zagarniają IC Title - no cóż, jakoś mnie to nie dziwi. W sumie Miz z pasem IC jest chyba po raz pierwszy więc why not, facet kozacko heeluje, może w parę pokażą coś dobrego.

Lepszego podsumowania dla run'ów Miza z pasem IC nie można było napisać :D Posiadał IC Title aż czterokrotnie (w tym dwukrotnie jeden dzień), to jest jego piąty raz. Mam nadzieje, że wreszcie będzie jakiś. Może za sprawą Maryse.

Yyyy what? Piąty? WTF? ... Aaa rozumiem, to jakiś wkręt, forumowiczka mnie wkręca :wink: Cool, dowcip się udał, "Mamy cię" pomyślnie wykonane :wink: