Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Linux

tam gdzie jasiu przewijam , wynik i tak znany

to skoro wynik znany to powiedz mi jak się zakończyło?

Jasieńku miał AA ale wszedł Dave Spinebuster i Batista Bomb ;)

2498083414dc8cd1bc654d.jpg

(czy oni za czasów ECW się nie pokłócili ? ;

Ale jakoś się pogodzili.....ta w sumie z niczego-patrz kontuzja Ezekiela i brak pomysłu na Anglika i Ukraińca.

Szczerzę napiszę, że nawet lubiłem title runy Harta jako mistrza Stanów Zjednoczonych...ale kurwa w WCW 10 lata temu! Obecnie nie wiem, jak ten burdel chce WWe rozwiązać, jednak by to wszystko miało ręce i nogi writerzy muszą się postarać. Strata pasów przez Hart Dyansty, rozpad tego teamu i rodzinny treaple threat przy heel turnie młodego buldoga czy TJ? nieeeeeee

Hart tworzy tuniej? Logiczne, jednak nie wiem czy realne.....i na ile do chuja Hart ma ten kontrakt? Przyklaskiwałem, gdy po zakończeniu pitolenia z Vincem przysłużył sie do wypromowania młodzieży, ale to jego zdobycie pasa jest wzięte z kosmosu. Można to porównywać dodania mistrzostwa wagi cieżkiej WCW Russo czy tej aktorzynie, Arquette'owi.

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

Walka Edge vs Christian > reszta

mistrzostwo :D Liczę na to że kiedyś odbędzie się ich feud (długi)

Z tym bretem to żal i jeszcze pas mu dają 0o To co mówił Jericho na początku to w 100% racja -_- Żal już to oglądać.

Bret na Wm powinien po wygranej z vincem pożegnać się z fanami i nie pokazywać więcej się już .

Edytowane przez czester666
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w żadnym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów,bez podawania przyczyny.

15526227894b75c90031222.gif

NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!

A tak czekałem na RAW,aby Hart zmienił przeciwnika Miza,jakim by się okazał Bryan Danielson!!!!!!! A tutaj Bret wygrywa US Championship i kolejny raz czekaj,aby zobaczyć BRAYANA DANIELSONA.

6051651874bda81af7d2c2.gif

Jasieńku miał AA ale wszedł Dave Spinebuster i Batista Bomb ;)

zapomniałeś dodać, że Dave założył mu jeszcze submission i próbował na Johnie wymusić powiedzenie "I quit".

W spoilerze OffTop:

Ehhh męczy mnie już biadolenie wielu osób na temat Johna. Właśnie takie teksty typu "Jaśka przewijam bo wiadomo..." ble ble ble i takie gadanie za każdym razem, że Janek jest do dupy, dlaczego? Bo to jest drewno, bo inni tak mówią, bo....bo trzeba tak mówić, żeby się przed innymi nie skompromitować, że się lubi Johna. I są ludzie, którzy zakładają, że jeżeli John będzie w jakiejkolwiek walce to i tak ona musi być nudna i do dupy i należy ją przewinąć, dlaczego? No bo kurwa, jest tam Jasiu a on to przecież drewno....i koło się zamyka. Tylko dlaczego z góry zakładacie taki, a nie inny obrót sprawy. Wiele razy walki Jaśka mnie mile zaskakiwały, i gdybyście chociaż raz podeszli z pewną rezerwą to byście się nie zawiedli na jego walkach.

Dobra koniec OT.

RR- może jedynym wyjściem z tej sytuacji z Bretem i pasem US będzie właśnie taki mini turniej, coś w stylu ostatniego turnieju o pas IC na SD!. Kto mógłby wziąć udział w takim turnieju, bo przecież Kofiego i MVP już nie ma na Raw. Kto? Evan, John Morisson, R-Truth, Ted, nikogo więcej nie mogę sobie teraz przypomnieć, kto mógłby wziąć w nim udział. Może zamiast Teda właśnie Bryan Danielson?

zapomniałeś dodać, że Dave założył mu jeszcze submission i próbował na Johnie wymusić powiedzenie "I quit".

po powerbombie skończyło mi się RAW :)

Wątpię że Ted miałby walczyć o US Champa (Chociaż jest jeszcze jedna możliwość , skoro Ted tak lubi pieniądze , i najmuje ludzi może "Wykupi" Danielsona żeby ten zdobył mu pas US Champa , ten wygrywa i nie chce rozstać się z pasem ;) I mamy feud gotowy na najbliższy miesiąc ;) )

Co do Ceny : Moje zdanie i tak się nie zmieni , nawet jeśli użył byś nie wiadomo jakich argumentów ;)

2498083414dc8cd1bc654d.jpg

Co do Ceny : Moje zdanie i tak się nie zmieni , nawet jeśli użył byś nie wiadomo jakich argumentów ;)

tak myślałem, totalny beton :/

Reasumując wątek Ceny... Nie rozumiem ludzi, którzy po nim tak jeżdżą.. Kur*a, może on nie jest w ringu Danielsonem, ale to po części wina gimmicku, proponuję obejrzeć walki z początku kariery, gdzie widać, że takiego Big Dave'a przewyższa o poziom.. Fakt, jego postać się przejadła, ale tylko i wyłącznie wina writerów.

Ciągnąc to dalej.. Porównajcie Cenę do innych tak bardzo "nielubianych" koksów i zauważcie, że po części jak na swój gimmick i posturę jest wrestlerem kompletnym (mówimy o koksach i main stream'ie). Umiejętność prowadzenia walki, zajebisty "siling", a przede wszystkim to, że jako człowiek w życiu prywatnym jest porządnym facetem, co więcej.. Jest człowiekiem oddanym federacji, za co teraz stoi "W centrym rozrywki sportowej". Nie mówię tego, bo jestem fanem Ceny czy coś.. Jest dla mnie po prostu obojętny, ni go tu kochać, ni go tu nienawidzić... Patrzę na to racjonalnie. Odświeżenie jego postaci za pewne rozwiązałoby sprawę na dłuższy czas.. Ale niestety nie my o tym decydujemy, ktoś bohatera dzieci grać musi.

Żeby nie było OT... Cyrku z Bretem ciąg dalszy... nie dali mi zobaczyć Bryan'a... cóż, może za tydzień? :???:

Offtop tyczy się mnie to i ja się wypowiem mam nadzieję kończąc off-topic

Ja nie oglądam Jasia bo inni mówią,że to drewno,po prostu jestem wyczerpany na jego postać.Możesz sobie nazywać mnie od betonów i innych , ale mojego zdania nie zmienisz.Nie wypowiedziałem się,że John to nic nie umiejący pinek ani nikt w tym temacie w ostatnich postach - tak więc nie rozumiem twojej wypowiedzi w spoilerze.Może to się wydawać dziwne,ale ja mam dość oglądania Johna Ceny z obecnym kreowaniem go.Można by tu gadać,że jest rozpisywany na herosa,nie wypowie magicznych słów I Quit,zawsze kiedy przyjdzie pora pokona przeciwnika itp. itd. - jednak to nie są moje argumenty na niechęć oglądania Ceny.Nie byłem już tak mocno "napalony" na walki bo w przeciągu 2 dni obejrzałem ok. 6h wrestlingu - Sacrifice,Raw i w międzyczasie kilka walk RoH,tak więc nie liczyłem na mocny pozytyw ze strony Sheamusa i Johna,aby tracić kolejne kilkanaście minut na obejrzenie tego pojedynku :)

Mam nadzieję,że zostawimy ten temat już w spokoju i jeżeli VercynGetorix masz jeszcze coś mi do powiedzenia bądź sprostowania zapraszam do wypowiedzi na pw.

Edit:

E_9 dla mnie żadnym argumentem nie jest to,że to wina writerów tak samo jak dla was żadnym argumentem nie jest to,że go przewijamy bo go nie lubimy oglądać :)

7614081404f146f966c931.jpg

ujko: Nie mówię konkretnie o Tobie, że zjechałeś po Cenie w sferze umiejętności jak po łysej krowie.. To bardziej było odniesienie do ludzi, którzy twierdzą, że jest to człowiek h*j, a w ringu to już na pewno nic nie umie.. A mówią tak, bo go nie lubią. Co do Ciebie, wydajesz się być człowiekiem ogarniętym, więc sam fakt przejedzenia jego postacią rozumiem.. Mam to samo, ale jego walki oglądam.. z resztą o tym wspomniałem wyżej. Kończąc, Cena to temat-rzeka, ile osób tyle opinii i ciężko tu wydać końcową opinię, bo zawsze będzie jakieś "ale"..

pzdR ;)

OT.

Offtop tyczy się mnie to i ja się wypowiem mam nadzieję kończąc off-topic

Nie tyczył się Ciebie bezpośrednio (jedynie pośrednio), i nie o to Tobie mówiłem "beton", postaraj się czytać, ze zrozumieniem (zwłaszcza cytaty przytoczone w moich wypowiedziach), ale jest takie ładne powiedzenie "uderz w stół, a nożyce..."

Koniec OT.

Mnie zastanawia jak spisze się nowy tagteam i na jak długo zostali rozpisani. Czy tylko na jedno PPV czy może trochę dłużej pokręcą się przy pasach UTTC. W sumie to nie ma za dużo teamów teraz do pasów TT. Rozpadły się CT oraz team Johna Morissona i R-Trutha, połączyli się Colonowie i Jerycho z Mizem:

1. Hart Dynasty (aktualni UTTC)

2. Jericho/Miz (pretendenci)

3. Primo/Carlito

4. Dudebusters

5. Archer/Hawkins??

6. MVP/JTG??

E_9, jeżeli chodzi o Cene wiele osób z forum uważa go za drewno ale część osób nie ogląda jego walk nie tylko z tego powodu. Chodzi o schematyczność jego pojedynków zreguły wygląda to tak Killswith - > You can't see me - > AA/STF. Gdyby jego pojedynki wyglądały by tak jak na początku kariery to w hierarchi zawodników z WWE stał by on u mnie dość wysoko. Cała ta nienawiść większości osób na forum do Ceny jest spowodowana przez tragiczny booking jego postaci przez bookerów.

No dobra a teraz wracając do tematu. Uważam że danie pasa Hartowi otwiera przed CT dość dużą furtkę do tego aby wypromować któregos z zawodników RAW, bo wątpie żeby Hart trzymał długo ten pas. Zaraz po Harcie może otrzymać go jakiś młody zawodnik pokroju Evana/Brayana.

19355529494bc0e6f3e8556.gif

Killswitch ? To to już nie jest finisher Christiana?

Co do pasa U.S to także jestem bardzo zainteresowany tym jak to rozegrają,rzeczywiście daje to wielką możliwość promowania kogoś "nowego".Jednak znając dzisiejsze WWE zapewne ujrzymy coś w stylu,że Bret odda pas swoim krewnym bądź przegra w rewanżu z Mizem,możliwe nawet,że na OtL dojdzie do stypulacji "All titles on the line" - jeżeli wygrają Hart Dynasty pasy TT i US zostają przy nich,jeżeli natomiast Miz i Jericho > pasy wędrują do nich a pas US wraca do Miz'a.Można by to wtedy rozwiązać tak - wygrana Hartów,a Bret mówi,że jego kolej już była kiedyś teraz czas na młodych i przekaże pas DH'owi albo Tysonowi.

7614081404f146f966c931.jpg

• Urządzenie:  Android

Killswitch czyli ProtoBomb, to ten Suplex, który Cena wykonuje (nie pamiętam jaka odmiana), w dawnych czasach (chyba OVW) Cena używał go jako finishera. Czasem lubię sobie poprzeglądać movesety na wikipedii :) Według mnie u Ceny gorszą rzeczą jest gimmick niż "brak ring skilla". Cena jeśli chce i ma dobrego oponenta, potrafi wykręcać naprawdę dobre walki, np. z Wade'em Barrettem. Jednak wkurzający jest w nich schemat: Cena atakuje, Cena obijany, Cena ożywa i wygrywa walkę lub przypadkiem (albo nieczysto) przegrywa.

Stypulacja All Titles On The Line za bardzo nie pasuje do WWE, ostatnio takie akcje to bardziej w TNA, a w WWE pasy są bronione normalnie, choć wiem, że zanim zacząłem oglądać WWE było kilka dziwnych akcji np. tag team match o pas WWE. Jednak, jakby nie patrzeć, posiadanie tego pasa przez Breta mimo wszystko ten pas wypromuje, jako w miarę prestiżowy, co może być dobre, bo ostatnio ten pas właściwie zniknął.