Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Czterdziecha na karku, więc cała kariera przed nim.

Wiesz, wiek we wrestlingu jest rzeczą nader umowną. Przypominam tutaj Funka :) Swoją drogą jeden z najwybitniejszych mistrzów świata - Diamond Dallas Page zdobył WCW World Heavyweight Championship gdy miał 43 lata :) WWE raczej ma zamiar zbierać, choć na krótki czas wielu wybitnych wrestlerów aby móc powiedzieć "oni tu byli". Krążą przecież plotki że WWE ma chętkę na bibliotekę TNA a przecież AJ przewija się tam nader często, więc jakby to filar TNA miał choć na chwilę nie być w WWE?

• Reputacja:   54
  • Urządzenie:  Android

Ta bo wiek w wrestlingu a zwłaszcza w wwe gra główną rolę.

Tak to Cody miałby już ze 2 runy z pasem a Bo Dallas wciąż jest wielką nadzieją wwe.

No i przecież samo przez się rozumie, że na starcach nie można robić gal...Sting, Batista...chwila.

Aj mogą i sprzedać i w samym rtw jeśli tylko się postarają.

163870508457e2d890447a3.jpg

• Reputacja:   0

Ta bo wiek w wrestlingu a zwłaszcza w wwe gra główną rolę.

Tak to Cody miałby już ze 2 runy z pasem a Bo Dallas wciąż jest wielką nadzieją wwe.

No i przecież samo przez się rozumie, że na starcach nie można robić gal...Sting, Batista...chwila.

Aj mogą i sprzedać i w samym rtw jeśli tylko się postarają.

Okej, tu się zgodzę. AJ może sprzedać kilka gal po pojawieniu się samym swoim nazwiskiem (TNA Original, jedna z legend RoH), ale nic poza tym. Wobec Joe i Storma też mieli wielkie plany, a na czym się skończyło? Joe dostał shota na pas NXT, a Storm dwa razy obił jobberów i wrócił do Dixie, bo hajs mu się nie zgadzał. Allen jako niespodzianka i ciekawostka - spoko, ale nic poza tym. Mają w kogo inwestować z grona prawdziwych swojaków i nie ma sensu promować do granic możliwości nabytków ze sceny niezależnej, które odliczają czas do zakończenia kariery i chcą w głównej mierze zapewnić godny byt własnym rodzinom.

Edytowane przez Carrik

6774900356019a1789f59a.jpg

Carrik, chłopie, nie widzę aby któryś z nas (smartfan i ja) określaliby się jako fani BC. BC to marka dość rozpoznawalna, dlatego o niej wspominamy jako o czymś większym w WWE. Nie czytaj między wierszami, bo tam nic nie ma. Widziałeś gdzieś plan? Nie, to teoretyzowanie, hipotetyczna sytuacja z cyklu "co by było gdyby...?".

Argument odnośnie wieku wypada przemilczeć, bo sam rozumiesz, że raczej znikomą wartość ma.

Nie wiem nic na temat planów WWE, ba, Ty także nie wiesz, możemy tylko spekulować. Zgodzę się jednak co do Joe i Storma, jednak raz, że to nie są bliźnięta jednojajowe, dwa, że to zupełnie inny kaliber.

Mają w kogo inwestować z grona prawdziwych swojaków

No w zupełności masz rację, choć te "swojaki" to jak Wojaki i dobre piwo. No niby można używać takich określeń, ale po co?

nie ma sensu promować do granic możliwości nabytków ze sceny niezależnej

Wręcz przeciwnie. Zapominasz o tym, że "nabywają" oni raczej perełki, osoby wybijające się z tłumu indy wrestlerów, czyli gości, którzy - po odpowiedniej segregacji - mogą być przyszłością, nawet tą najbliższą przyszłością dla federacji.

aRo, https://www.youtube.com/watch?v=JrSXcT-IzXE zwracam honory.

Edytowane przez Gaca

• Urządzenie:  Windows

Aj Styles powinien od razu zostac dodany do głownego rosteru moze royal rumble a nie kisic sie w nxt.

Ktos wie czy moze juz jest w sprawie kontaktu wszystko dogadane.

Edytowane przez kuba582

Okej, tu się zgodzę. AJ może sprzedać kilka gal po pojawieniu się samym swoim nazwiskiem (TNA Original, jedna z legend RoH), ale nic poza tym. Wobec Joe i Storma też mieli wielkie plany, a na czym się skończyło? Joe dostał shota na pas NXT, a Storm dwa razy obił jobberów i wrócił do Dixie, bo hajs mu się nie zgadzał.

Carrik, co Ty wczoraj chlałeś, że jeszcze trzyma? :twisted: Jakie plany dla Joe i Storma? Joe przyszedł służyć swoim doświadczeniem i star powerem do NXT gdy wypadł Zayn z Kentą, a Breeze wyważał drzwi głównego rosteru. Storm wpadł sobie tak ot żeby skopać komuś dupę, dablju planowało go zatrudnić jako trenera (z tego co mi wiadomo). Nie wiem czemu wrócił do Pixie, ale raczej nie przez hajs. To tak jakby Szwajcar wyemigrował na Białoruś za chlebem. TNA Original i jedna z legend RoH? Styles to dziesięcioletni POSTER BOY FEDKI, cholerny TNAowski John Cena któremu wszyscy (w tym ja) jedzą z ręki, a zapewniam Cię, że mało który smart nie oglądał najlepszych lat TNA. Czy to na żywo, czy to z odtworzenia. RoH i New Japan to tylko wieniec laurowy na jego skroni. Który zawodnik przychodzi do New Japan, zostaje z marszu liderem najważniej stajni fedki, w pierwszym meczu dostaje shota na IWGP Heavyweight Title i go zgarnia? Nazwisko "Allen Jones" nie kojarzą w tym momencie tylko pięciolatki, którzy płaczą po Cenie. Sprzedanie im AJa to kwestia dwóch, może trzech minut. Jasne, facet ma 38 wiosen na karku, ale co z tego? Jest maszyną do robienia hajsu. Śmiem twierdzić, że żaden inny zawodnik spoza WWE nie ma takiego star powera jak AJ. Uwielbiam Joe, ale przy Stylesie wygląda jak dingo przy tyranozaurze, tu nie ma nawet czego porównywać.

Allen jako niespodzianka i ciekawostka - spoko, ale nic poza tym. Mają w kogo inwestować z grona prawdziwych swojaków i nie ma sensu promować do granic możliwości nabytków ze sceny niezależnej, które odliczają czas do zakończenia kariery i chcą w głównej mierze zapewnić godny byt własnym rodzinom.

Taa, bo promowanie młodych gniewnych to najważniejsza misja i cel Vince'a przez ostatnie kilka lat :roll: Skutki tego jak to wygląda widzimy w tym momencie, kiedy jedynym pojedynkiem na WMkę który teoretycznie powinien wginać dupę w fotel jest walka Tryplaka z Romkiem, a co do reszty nie mają nawet póki co (przed powrotami) zielonego pojęcia. Na WMkę, która ma pobić rekord pod względem ilości widzów. AJa nie trzeba promować, można go wrzucić w dowolny mecz z wielkim nazwiskiem i będzie to bardziej interesujące od przewidywanego main eventu.

Edytowane przez Lacio

Storm wpadł sobie tak ot żeby skopać komuś dupę, dablju planowało go zatrudnić jako trenera (z tego co mi wiadomo). Nie wiem czemu wrócił do Pixie, ale raczej nie przez hajs.

Na pewno chodziło o hajs. Po co ma siedzieć w NXT, gdzie za wiele nie zarobi, kiedy TNA da mu większy, pewny zarobek? W MR zgarnąłby więcej, ale pewnie wiedział, że tam nie trafi. Też bym go wolał w WWE, ale łatwo zrozumieć decyzję.

Edytowane przez aRo

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Reputacja:   288

Nie wiem czemu wrócił do Pixie, ale raczej nie przez hajs. To tak jakby Szwajcar wyemigrował na Białoruś za chlebem.

Akurat bankowo dla hajsu. U Vince'a miał być tylko jednym z wielu w NXT, za małą kasę (NXT to nie główny roster, a więc kasa też nie ta), a w TNA będzie znowu jedną z głównych gwiazd i z tego co mówił w wywiadzie - zarobi ok. 2 razy tyle (rocznie) ile dostałby od McMahona kisząc w NXT. Były na ten temat newsy.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

"Did You Eat the Shirt?" - Jak tylko zaczynam akceptować Sheamusa, to on mi przypomina, że jednak jest rudy. Dramat. Momentami wygląda za mikrofonem gorzej niż Romek. Alberto chwile później - choć sam nie jest przesadnie rozrywkowy - udowodnił dlaczego on powinien przewodzić tej grupie. Słabiutko się patrzy na tą ligę. Powinni się rozpaść na Rumble, bądź od razu po Rumble. Nie chcemy tego do WM-ki. Nie zasługują na życie, zabierają tlen, chyba że mają jobbnąc tam Social Outcastom :wink:

Jest źle. Jest bardzo źle. Zawsze powtarzam, że wiatr w oczy jakiegoś zawodnika, to spora sugestia, że wygra on Rumble. Nie różni się to zbytnio od teorii przegrywającego na tygodniówce przed PPV - są odstępstwa, ale dość rzadkie. Romanowi może zaszkodzić w tej chwili tylko osoba, która obecnie się w TV nie pojawia - patrz HHH, patrz Bryan, itp. Sam segment z losowania to porażka. Sztucznie przedłużony, nikogo nie ruszający, w ogóle nie rozrywkowy.

Becky z Charlotte dały spoko segment. Jestem ciekaw, czy Becky zgarnie złoto już teraz, czy poczeka na triumf do największej gali roku. Ta zmiana na ten moment wydaje się wskazana, więc nie rozpatruje innych Div.

R.I.P Francesca [*]

Highlight Reel spoko - bo Jericho, bo Heyman. Przynajmniej na tle słabiutkiego RAW. A skoro RAW było słabe (przegrało), to może triumf przyjdzie podczas Rumble? Oby.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Rusev opowiedział taką historię o Bułgarii, że sam się uśmiał :D

Jak dla mnie powinni poczekać z daniem pasa Becky. Nie mam wątpliwości, że teraz powinna wygrać Charlotte - najlepiej po jakimś kancie. A Becky niech wygra na WMce. Może nawet fajnie by było dać jej jakąś legendę do narożnika, tak dla skonfrontowania jej z Ricem.

Powtórzę to co pisałem tydzień temu. Udupianie Romka jest aż zbyt mocne. Dla mnie to znak, że wprawdzie dojdzie on do ostatniej czwórki, może nawet dwójki. Tam jednak ktoś go udupi. Pewnie HHH.

Fajny był ostatni segment, choć najgorzej wypadł w nim Brock (no może Y2J, który tak cwaniakował, a jak zaczęła się walka to nawet nie brał w niej udziału ;P). Wiadomo jednak, że nie będą ciągle robić z Lesnara mega kozaka rozwalającego wszystko i wszystkich. Atak Wyattów ma niby zrobić z Braya faworyta, ale ja widzę w tym lekki początek jego rywalizacji właśnie z Lesnarem. Nie zdziwiłbym się na ich walkę na WMce.

Jak dla mnie powinni poczekać z daniem pasa Becky. Nie mam wątpliwości, że teraz powinna wygrać Charlotte - najlepiej po jakimś kancie. A Becky niech wygra na WMce. Może nawet fajnie by było dać jej jakąś legendę do narożnika, tak dla skonfrontowania jej z Ricem.

Foley coś kiedyś wspominał, że chciałby zostać jej menago na okres feudu z Charlotte i Flairem, więc to nie jest taki zły pomysł. I też uważam, że to za wcześnie na jej wygraną. Stawiam więc, że zwycięsko wyjdzie z RR Charlotte.

Pierwszy segment w sumie był fajny, lubię czasem pooglądać takie luźniejsze sceny, byleby nie robili tego za często. Zastanawia mnie tylko, czemu Jericho miał mikrofon Miza :D

Kolejny raz podkreślają, że Romek nie ma szans. Do tej pory wierzyłam, że na RR będzie dzielnie walczył z przeciwnościami losu, dopóki nie udupi go Trypcio. Teraz jednak realne wydają mi się te doniesienia z newsów o kontrowersyjnym zakończeniu.

I wygląda też na to, że informacje o walce Lesnara z Wyattem mogą się potwierdzić. Niby chcą też pokazać, jak duże szanse ma Rodzinka podczas RR, ale bardziej skłaniałabym się ku opcji zakładającej ich feud.

Ja chyba bardziej chciałabym na RR czystej wygranej jakiegoś zawodnika i rozpoczęcia już na na gali feudu Reignsa z Tryplem. Rywalizacja Romana z Brockiem wydaje mi się zbyt duża, by wciskać ją na Fastlane. Ale daję im szansę, zobaczymy jak wyjdzie ;)

I miejsce w Typerze WWE 2016

I miejsce w Typerze WWE 2017

I miejsce w Typerze WWE 2018

279305855c4b695f1deda.jpg

rr o mistrzostwo? moje ulubione ppv chcą tak zepsuć? :v

W pierwszym segmencie z LON najlepiej wypadł... Barrett, który w żywe oczy śmiał się z pocisków po kolegach :)

Becky aktualnie zdecydowanie wybija się z tej części 4 HW które mamy w głównych rosterze. Nigdy bym na to nie postawił widząc ją w NXT.

Coś zbyt mocno wciskają nam rywalizację Brock vs Roman. Śmierdzi tu ostatnią dwójką. Jeszcze się okaże, że Roman pobije rekord Reya w długości bycia w ringu podczas RRM.

Fakt, że Romek paradoksalnie jeszcze zwiększa jego szanse na zwycięstwo. Mam nadzieję, że nie zakończy się to tak cukierkowato, że Roman faktycznie to wygra. To już byłoby gruuuube przegięcie. Będziemy jednak musieli długo go znosić, bo oczywistym jest, że znajdzie się w finałowej trójce-czwórce.

Stefcia coś wspomniała o zawodnikach, których jeszcze nigdy nie widzieliśmy? Nie wiem, czy dokładnie to zrozumiałem. W każdym razie jest nadzieja na debiuty. Mam nadzieję, że w tej kwestii się nie rozczaruje.

Ambrose, Kalisto przegrywają tuż przed PPV - mam nadzieję, że oznacza to, że na samej gali wyjdą jednak z pasami. Tym razem liczę na dłuższy run luchadora.

Podobało mi się to w jaki sposób Becky przeszła do Dis-Arm Her. Fajnie to wyglądało. Mam nadzieję, że Lynch zgarnie wkrótce pas, może jeszcze niekoniecznie na Royal Rumble, ale z drugiej strony czy Dabjlu odważy się dać jej pas na największej ze scen? Nie ukrywam, że na to liczę. ;-)

• Reputacja:   1

Powinni się rozpaść na Rumble, bądź od razu po Rumble.

A ja liczę, że Ambrose rozpocznie feud z Shemusem o pas, z którego ten drugi wyjdzie zwycięsko i rozpocznie feud z pozostałymi członkami LON o niego, co chciałbym zobaczyć :) Co do lidera tej grupy, to w tej roli widziałbym Barretta, który jest lepszy od pozostałych.

-Big Show znowu fejsem :? -Ładny botch w końcówce walki 4 vs 4 ''Botchamania! Clap! Clap! Clap!''

Edytowane przez 8693