Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Początek RAW, wszyscy na rampie, już myślałem, że ktos umarł, jednak gdy zobaczyłem New Day napierdalających w rytm muzyki Vince'a (i stojącego przy nich jak widły w gnoju Fandango) uczucie natychmiast zniknęło.

Owens znowu obija Ambrose'a, twardo i konsekwentnie, w sumie fajny motyw.

Jak to pierwszy raz? Chyba chodzi o bronę tytułu, bo ogólnie o tytuł to już Rumble kiedyś mieliśmy.

Pas WWE World Heavyweight Championship będzie pierwszy raz na szali Royal Rumble matchu :)

Kalisto w promo przed walką wspomina Eddiego, może RR nie wygra...ale pas US jak najbardziej. Lubię takie tygodniówkowe zmiany, gdzie fejdowy midcarder ma jeden z najważniejszych momentów gali, podczas, gdy na PPV zostałby przyćmiony przez inne wydarzenia.

Narzekania o Stingu w HoF wypływają od ludzi, którzy chyba nie wiedzą, że jego kariera NIE ZACZĘŁA SIĘ W WWE. Sam nie jestem pod wrażeniem ani jego postaci, ani prowadzenia go w federacji, ale akurat pierścień należy mu się jak psu buda.

Marzenia o walce Brocka z Owensem odleciały dalej niż Steen po Germanie, natomiast codziennie pojawiają się nowe plany odnośnie głównych pojedynków Manii, na dzień dzisiejszy prawdopodobne wydaje się zestawienie Brocka z Wyattem, ogólnie jestem za, tylko jeśli Lesnar zgarnąłby tytuł, to z jakiej paki broniłby go przeciwko Bray'owi? To samo w drugą stronę - Lesnar wywalony przez Rodzinkę to dobry zalążek feudu, ale nie wyobrażam sobie mistrzostwa wśród leśnych czubków, no i oczywiście jakoś trzeba odsunąć od pasa trzeciego usosa.

A jeśli Roman obroni tytuł, to Renee mi będzie musiała sprawdzić puls.

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

Niezłe Raw, mam kilka motywów do których mogę się odnieść

Po pierwsze Kalisto - poprawne promo na backu, a co mi tam, niezłe promo na backu, jeśli będą stopniowo podbudowywać faceta kryjącego się pod maską to może okazać się że mikrofon nie będzie jego piętą achillesową (najpierw bym go "maltretował" takimi wywiadami, potem majk na Smacku, potem niech dostanie majka live na Raw - do WM-ki ma czas, nikt go nie goni). Jedyne co mi nie pasuje to fakt że już teraz wygrał pas US - wg mnie odbije mu się to czkawką. Sam Cole powiedział że Kalisto ma niesamowity ostatni miesiąc - i tu dochodzimy do sedna sprawy - poza tym świetnym miesiącem, luchador w ogóle nie istniał, więc taka wygrana jest z dupy, szczególnie że US to pas numer 2 (ADR nie zatracił zbyt wiele z pozycji pasiastego ... pasa). Za szybko moim zdaniem, ale kto wie, może się okazać że dali mu ten pas po coś więcej niż na odpierdol się.

Po drugie Becky Lynch - niby wciąż to tylko backstage'owy wywiad, ale ogień mikrofonowy/aktorski jest. Mimo ciężkiego akcentu, słucha mi się jej bardzo przyjemnie.

Nie pisałem o tym wcześniej (świąteczna beztroska), natomiast jaram się jak Londyn w 1666, tym że RR Match będzie o pas - po pierwsze powinniśmy dostać znikomą część jobberów (Jobber Rumble nie przewiduje), po drugie mogą się pojawić nowe twarze, po trzecie pas jest na szali, generalnie, od cholery plusów. Ktoś może stwierdzić że minusem będzie brak gotowego pretendenta do pasa na WM, ale jeśli mam być szczery to zadanie WM32 już jest nieaktualne (100 tys. osób na trybunach), więc śmiało mogą się oprzeć na nazwie "Wrestlemania" - znaczna większość kupuje bilet na WM dla samej nazwy, walki są sprawą drugorzędną (takie czasy).

Tak naprawdę to że Romek wygra RR drugi raz z rzędu mi w ogóle nie przeszkadza - nie będzie pierwszym który to zrobi, nie będzie ostatnim. Osobiście liczę na Lesnar vs Reigns 2 - tym razem nikt im nie przeszkodzi z walizką, będą mieli okazję roztrzygnąć który z nich był naprawdę lepszy.

Intrygują mnie konfrontacje na linii New Day - Y2J. Pomijając fakt że świat muzyki poniósł kolejną wielką stratę (najpierw Lemmy, potem David Bowie, teraz puzon Woodsa), tak Jericho z szalikiem wydaje się być fajnym odbiciem My Little Pony Jabronis (genialny tekst, lepszy od tego z Booty). Szkoda że Edge & Christian już pokończyli kariery bo starcie trójek New Day oraz tego kanadyjskiego tria zapowiadałoby się miodnie.

• Urządzenie:  Android

Kalisto wygrywa pas, spodziewałam się ingerencji Ligi,

Jakiej ligi...Ruseva nawet na raw nie było...propably he join to injured club

Bardziej chodziło mi o to, że już jak pojawiły się newsy o potencjalnym pojedynku na Raw, to spodziewałam się ingerencji ze strony LoN. Źle to trochę ujęłam ;) Poza tym Rudy był na pewno, a członkiem Ligi też jest ;) Na RuRu nie zwróciłam szczególnej uwagi :D

Edytowane przez Amy

I miejsce w Typerze WWE 2016

I miejsce w Typerze WWE 2017

I miejsce w Typerze WWE 2018

279305855c4b695f1deda.jpg

Niezłe Raw, podbudowano wiele elementów pod RR.

Segment otwarcia trochę przypominał segmenty koronacji nowego mistrza,wiadomo, cały roster na rampie a władza w ringu. Rodzina Wyatta wyróżniona, oni na pewno namieszają w RR matchu.

Jak Kevin atakował Deana to na myśl przyszło mi, że żeby zrobić z niego jeszcze większego brutala mógłby po prostu rozwalić tą grupę sędziów i dalej okładać Ambrose'a. Dawniej heelowie nie takie rzeczy już robili.

Sting w Hall of Fame to już znany news. W każdym razie prędzej czy później musiał tam trafić. Szkoda tylko że po zeszmaceniu.

Ryback pomaga stajni jobberów? Czy tylko mi się wydaję że chcą odnowić motyw niejakiej przyjaźni jego i Axela? :roll:

Kalisto vs ADR. To była średnia walka, moim zdaniem dostali za mało czasu by wykręcić coś lepszego. Zmiana pasa już teraz zaskakująca, ja bym jednak poczekał z tym do RR bo pewnie wrzucą ich do RR matchu żeby podbić starpower. Zobaczymy jak sobie Kalisto poradzi jako champ, głównym problemem będzie jak to często ostatnio-mic skill. Ale do Rey'a wciąż daleka droga.

Reigns vs pół rosteru miało tylko na celu podbudowanie RR matchu, ale i tak dziwnie to wyszło. Powinny być normalne zmiany jak w pamiętnym Cena&Orton vs Raw roster. Brock wchodzi, niszczy wszystkich w ringu i wychodzi, jak zawsze :twisted: Te F-5 na Romanie to symbol że jeszcze kiedyś na pewno obaj spotkają się w solowym pojedynku, między nimi nic nie zostało jeszcze zakończone. Lesnar w RR matchu był oczywisty, jest jednym z największych faworytów do ostatecznego triumfu w tym matchu. Jestem za to cholernie ciekaw jak zamierzają rozegrać jego eliminację, jeśli jednak to nie on wygra. Po prostu nie wyobrażam sobie, żeby ktokolwiek był w stanie go wyrzucić, choćby próbowała cała pozostała 29-tka :D

Strike First

1666685508559ec7a1aad8c.jpg

• Reputacja:   625
  • Urządzenie:  Windows

RAW nieciekawe. Poza pierwszymi dwudziestoma minutami, highlightem było czoło Sheamusa oraz jak zwykle New Day, a raczej ich gadka, bo walka była standardowa. Ciekawe co kreatywni kombinują łącząc postać Jericho i 3NiggaEntertainment. Reszta do przewinięcia poza końcówką.

Co do RR sprawa jest prosta. Tak jak pisał Papa Raven - Romuald ni chuja tego nie wygra, zostanie wyrzucony przez Trypla albo jego człowieka czy kogoś - feud HHH vs Reigns już zaklepany. Pasa nie trzeba. Ale w RR matchu długo wytrzyma, na pewno w finalnej piątce będzie.

Jak dla mnie Brock, który pojechał już chyba każdego ważnego gracza w federacji, dostanie coś nowego, innego... a mianowicie już widać zalążki - Authority nie spodoba się to co będzie robił (już pierwsze niesnaski Heymana ze Stefcią, ponadto miał zniszczyć Romana, a zniszczył wszystkich + Romana :)), ponadto dosyć długa wymiana z Sheamusem. Jak na moje Brock będzie feudował z League of Nation.

Dziwi mnie, że tyle osób na Braya też stawia - przecież ostatnio rodzinka zaatakowała Rybacka, a następnie zajęła się Big Showem (który przeszedł 43-ci turn w swojej karierze), a wcześniej bodajże na przedostatnim RAW roku pańskiego 2015 spuścili wpierdol Kane'owi. Wg mnie szykujęsię 8man tag team match na WMce z samymi tuzami vs Wyatt Family. Pytanie tylko kto dojdzie do teamu Kane'a, Big Showa i Rybacka?

Dziwny jest fakt, że ostatnio cały czas robią walki Sheamus vs Dean, a wszystkich ulubiony czubek feuduje przecież z Owensem.... który ma walki z Nevillem i go niszczy oraz z Dolphem.. myślałem, że próbują kroić Triple Threat Match, a kiedy doszedł Neville to Fatal Four Way, a teraz sam nie wiem.

Wszystko komplikuje kontuzja Ceny, wymarzona walka z Andrzejem poszła się niestety kochać. bo Andrzeja widziałem jako mistrza chwilowego po wygranej na RR.

Dobre RAW 3/10.

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

• Reputacja:   1

To całe RAW oglądało się okropnie. Głównie przez publikę. Czy pojawił się jakiś chant podczas całej gali?

Już wiem, dlaczego WWE oglądam sporadycznie. Roman kontra ,,wszyscy"gdzie wszystkimi są Stardust czy Breeze... ROster bardzo krótki. Albo inaczej, zbyt mała liczba zawodników ktorzy wyglądają dość poważnie.

Kalisto wygrywa pas, bardzo się cieszę. Nigdy nie będzie Reya v2, jednak Kalisto jako jego następca mógłby się spisać bardzo okazale.

Szczerze mówiąc to ta cała Road to WM zapowiada się wyjątkowo lichnie. O ile ubiegłe lata były słabe, tak teraz będzie po prostu okropnie. Jedynie widzę ratunek w Lesnar vs Owens. Bo jak ma mnie porwać nijakego Romana z Hunterem? Bryan już walczył z władzą, teraz mamy to samo. W przeicągu 2 lat (?) dwa identyczne feudy? BORING. Coś jeszcze? Naprawdę, WMka zapwoiada się również wyjątkowo słabo pod względem hype'u (walki i tak co rok po prostu są słabe/średnie a WM ratuje otoczka i często emocje) i jeśli padnie reokrd frekwencji to będę w szoku

PS: Na RR match ogłoszono 29 zawodników! To jest naprawdę już żałosne, gdzie sens tej walki? Brak oczekiwania, brak emocji. Jedno miejsce dla Triple H'a, fani WWE, czekajcie w napięciu na tę walkę! Niepewni zawodnicy do ostatniej chwili... Naprawdę nie dziwię się czemu ratingi lecą w dół.

Edytowane przez smartfan

24571150556b9ddab2c677.jpg

To całe RAW oglądało się okropnie. Głównie przez publikę. Czy pojawił się jakiś chant podczas całej gali?

Już wiem, dlaczego WWE oglądam sporadycznie. Roman kontra ,,wszyscy"gdzie wszystkimi są Stardust czy Breeze... ROster bardzo krótki. Albo inaczej, zbyt mała liczba zawodników ktorzy wyglądają dość poważnie.

Kalisto wygrywa pas, bardzo się cieszę. Nigdy nie będzie Reya v2, jednak Kalisto jako jego następca mógłby się spisać bardzo okazale.

Szczerze mówiąc to ta cała Road to WM zapowiada się wyjątkowo lichnie. O ile ubiegłe lata były słabe, tak teraz będzie po prostu okropnie. Jedynie widzę ratunek w Lesnar vs Owens. Bo jak ma mnie porwać nijakego Romana z Hunterem? Bryan już walczył z władzą, teraz mamy to samo. W przeicągu 2 lat (?) dwa identyczne feudy? BORING. Coś jeszcze? Naprawdę, WMka zapwoiada się również wyjątkowo słabo pod względem hype'u (walki i tak co rok po prostu są słabe/średnie a WM ratuje otoczka i często emocje) i jeśli padnie reokrd frekwencji to będę w szoku

PS: Na RR match ogłoszono 29 zawodników! To jest naprawdę już żałosne, gdzie sens tej walki? Brak oczekiwania, brak emocji. Jedno miejsce dla Triple H'a, fani WWE, czekajcie w napięciu na tę walkę! Niepewni zawodnicy do ostatniej chwili... Naprawdę nie dziwię się czemu ratingi lecą w dół.

Lesnar vs Owens? Brock dzisiaj załatwił Kevina jednym suplexem więc nie ma na to szans.

Gdzie niby ogłoszono? Tu masz oficjalną listę:

Klik

Edytowane przez Betrayal
Strike First

1666685508559ec7a1aad8c.jpg

Śmiesz się nazywać smartfanem, a takie farmazony wypisujesz? Kiedy ogłoszono 29 zawodników? Na RAW było 32 potencjalnych kandydatów do udziału w RRM + Reigns. W Twojej wypowiedzi nie ma logiki.

• Urządzenie:  Windows

Mnie bardziej od RR matchu zastanawia reszta karty - żaden mecz nie został jeszcze zapowiedziany :roll: dostaniemy pewnie divy i starcie o pasy tt (więc New Day i Usosi z 30 wypadają, pisałem już zresztą wcześniej że z obecnych "uczestników" wypadnie pewnie z 1/3), ale co poza tym? Dwugodzinny main event? Musieliby chyba zrobić powtórkę z 2011 roku, wtedy jednak bez kilku zaskakujących powrotów (nie Tommy Dreamer, nie ty) i debiutów ludzi z NXT oglądałoby się to ciężko...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

• Urządzenie:  Android

Może jeszcze dorzucą walkę Deana z Owensem o IC i Kalisto z kimś (kolejny raz Del Rio ??) o US. Plus jakiś zapychacz i powinno wystarczyć. Walka na RR niekoniecznie wyklucza udział w samym RR Matchu, były takie przypadki, że ktoś wbijał do niego stoczywszy wcześniej pojedynek.

I miejsce w Typerze WWE 2016

I miejsce w Typerze WWE 2017

I miejsce w Typerze WWE 2018

279305855c4b695f1deda.jpg

Panowie, oto otrzymaliśmy oczekiwany konflikt Lesnara z Owensem. Jeden suplex i kończymy feud. Wspaniale się to oglądało. #Klasyg

W sumie, niezłe zaskoczenie z tym zdobyciem pasa przez del Sola. Moim zdaniem, jeśli WWE nie zreaktywuje pasa cruiserów (Horneswoogle nabroił i nie ma go już w TV, to nie będzie wielkich spin społecznych o jego run) to chłopina w singlowej karierze może osiągnąć tylko ten pas US, ewentualnie czekają go kolejne runy z nim, albo pasy TT z Sin Carą. Vincenty na nim zarobi i wypluje z rosteru.

3.323 milionów widzów, mniej o 250,000 tyś. w porównaniu do zeszłego tygodnia.

Roman vs. all czyli super Roman kontra Rating ,wygrał i pobił rating :lol: Lesnar nie pomógł.

Becky i Charlotte całkiem przyjemnie się ogląda ,Becky dała całkiem niezłe promo na zapleczu chyba najlepsze jej od debiutu.

"F-F-F-F-For life...............except AJ Styles." -Kenny Omega

• Reputacja:   1

Gdzie niby ogłoszono? Tu masz oficjalną listę:

Przeczytałem to na konkurencyjnej stronie. Rzuciło mi się w oczy ,,lista cuczestników" to przejrzałem i było tam chyba 29 zawodników. Na WWE.com powinno być bardziej ,,rzetelenie" i im powinienem ufać. Nie wiem, po prostu zobaczyłem taką listę na polskiej stronie i mnie to podirytowało.

Podejrzewam, ze te łaki z wiadomo której strony dopisały tych, co pojawili się na RAW.

Edytowane przez smartfan

24571150556b9ddab2c677.jpg

Przeczytałem to na konkurencyjnej stronie. Rzuciło mi się w oczy ,,lista cuczestników" to przejrzałem i było tam chyba 29 zawodników. Na WWE.com powinno być bardziej ,,rzetelenie" i im powinienem ufać. Nie wiem, po prostu zobaczyłem taką listę na polskiej stronie i mnie to podirytowało.

No to wiadomo, żebyś prędzej ufał stronie WWE.com lub ewentualnie Wikipedii (na anglojęzycznej, artykuł o RR jest "semi-protected", czyli nikt prócz redaktorów nie może go edytować, więc nikt nie doda tam Benoita czy innego Hogana), a nie na WF'ie. A to i tak lepsze od poprzednich lat, bo wtedy potwierdzanych było ok. 20-23 uczestników. Wiadomo, dzisiaj można się domyśleć kto weźmie udział z rosteru, ale nie wiadomo ile miejsca zajmą.

...

16454446905728fca76830a.jpg

Czemu nikt nie bierze pod uwagę Bullet Club? Tak głośno o nich ostatnio, że śmiało mogliby na bruździć w RR Matchu, jako cała ekipa mogłaby się pozbyć wszystkich z ringu, nawet mogliby wyjebać takiego Lesnar'a, dawno nie było żadnej mocnej stajni prócz Tarczy, a Nexus to było przejściowe gówno taka prawda, niby miało wypromować Barretta a okazało się totalny nie wypałem, więc śmiało zainwestować w jakąś potężną stajnie, jaką jest Bullet club, ich debiut mógłby polegać na zleceniu Triple H'a, który wprowadziłby chaos w RR Matchu, w sumie jakaś stajnia musi się zapisać w pamięci, jedną już mamy The Shield, teraz czas na kolejną, a taką śmiało mogłoby być Bullet club, bo przecież samym DX i NWO przez całe życie, żyć nie będziem? A o reaktywacji Nexusa to można zapomnieć, bo każdy z nich podzielił sobie drogi. A więc wprowadźcie ich do głównego rosteru, niech sieją rozpierduche, a potem jak ludzi będą wkurwiać, niech wbije Hero Jasiek Cena i przydzieli się do rozpadu grupy :D na jakiś czas..
Przywiązanie jest ograniczeniem samego siebie.

83847756857933960bf77b.jpg