Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Przyzwoita zajawka Royal Rumble, choć dobrze wiemy, że skład się jeszcze zmieni i nie wszyscy stali na scenie. Stopy procentowe Wyatta rosną - dostał swoją wejścówkę, co czyni go pewnie jednym z 4-5 branych pod uwagę - ale logika wrestlingowa nakazuje głosować na gościa, któremu najbardziej wieje wiatr w oczy. Temu underdogowi, który chciał to zrobić dla zmarłego przyjaciela, temu który decyzją GMa musiał wchodzić jako pierwszy, czy też temu, który musi bronić tytułu. Obyśmy dostali potwierdzenie reguly przez wyjątek.

Total Divas wraca! Moja wewnętrzna szesnastka skaczę z radości.

Od Highlight Reel wypadało oczekiwać więcej. Więcej niż segment, który skończył się jak na SmackDown :wink:

Sting zasłużenie trafia do Hall of Fame. Wiedzieliśmy, że to tylko kwestia czasu, więc kolejne zapowiedzi powinny generować większe emocje. Na emocjonowanie się mścicielem przyjdzie czas na ceremonii - choć umówmy się, speech nie urwie jaj.

It's My Destiny! ... ... żeby zasnąć na promie Alberto.

Tak się promuje nowego luchadora! Kalisto może tylko żałować, że ten triumf nie został przesunięty na Royal Rumble, bo wtedy byłaby większa szansa, że na tym szczycie - ok, US Title, więc pagórku - się utrzyma. Teraz jesteśmy pewnie skazani na rewanż, a tam powrót do poprzedniego mistrza nie jest pewnie wykluczony.

I weź tu człowieku nie lub Lesnara :smile:

50608915156a3743c1fa34.jpg

To jak pokazują, że Romek nie ma szans jest aż przerysowane. Coś na zasadzie "pokażmy, że Romek nie ma szans, by ludzie myśleli, że wygra, ale on i tak przegra". A przynajmniej mam nadzieję, że tak myślą kreatywni, bo jeśli te wszystkie segmenty mają się skończyć jego zwycięstwem to będzie to mega bullshit i wciskanie Romka jeszcze większe niż rok temu.

Z innych ważnych wydarzeń, Kalisto zdobył pas. Zaskoczyło mnie to, bo spodziewałem się wygranej Alberto jakimś kantem, a potem ewentualne przejęcie pasa na RR. Fajnie jednak, że Kalisto zdobył pas. Czas lecieć z solową karierą, wykorzystać sytuację i pokazać WWE że znalazła Luchadora którego tak pragną.

Brawo, kreatywni cieszę się że postawiliście na Kalisto! Szkoda że nie na Royal Rumble, ale to się wytnie, zasłużył na ten pas. Odkąd zgarnął statuetkę, wiedziałem że coś dla niego szykują ale nie myślałem, że aż tak szybko zgarnie pas US'a, na dodatek pokonał gościa, który pokonał Jaśka od tak, a to już coś znaczy. Szkoda że rewanż już na Smackdown, miejmy nadzieje że pas nie trafi w ręce Alberta, bo jest po prostu do bani, mamy idealnego meksykanina teraz z pasem, innego nam nie potrzeba, lucha lucha lucha.

Co do Lesnar'a, to z nim nie ma nikt szans! Myślałem, że Owensa na niego szykują a tu tylko jeden German Suplex'a dla grubaska i po nim, jedyne co mnie zdziwiło to długi brawl ze Sheamus'em, a to już coś musi znaczyć, jeśli blady chwile góruje nad Lesnar'em. Jednakże zdziwiło mnie jedno, gdzie Wyatt i Rodzinka? Czyżby szykowali nam konfrontacje dopiero na Royal Rumble Matchu? Fajnie będzie zobaczyć, jak taki Storwman dostanie F5! Na dodatek, niemal pewne że Romek, zostanie do samego końca bo ten ironiczny uśmieszek po ataku Lesnara coś znaczył, a Lesnar nie jest słodko pierdzący Baby Face'em, jest tym samym gatunkiem co Undertaker. Miejmy nadzieje że tego matchu, nie wygra Roman bo w chwili obecnej, nie ma on kompletnie szans i słabo to będzie wyglądać jak wyeliminuje aż 30 zawodników, plus z Lesnar'em na dodatek. Po za tym, mamy już podane 30 nazwisk, może się to zmienić, tylko prosze nie wpadajcie na genialny pomysł, Hunter powraca i wygrywa! Bo jasny szlak mnie trafi, jak się tak stanie. Każdy dziadek pokroju Triple H'a na emeryturze, a ten się teraz będzie bujał z pasem może?

Nie zdziwię się też, jak Lesnar zacznie ładować pół Rosteru ale dobra, po za nim, nie widzę nikogo z triumfem, nawet taki Roman jest do niego zielony, niestety ale taka prawda.

Chyba nici z powrotu DB do ringu...

Edytowane przez Młody Zgred
Przywiązanie jest ograniczeniem samego siebie.

83847756857933960bf77b.jpg

Brawo, kreatywni cieszę się że postawiliście na Kalisto! Szkoda że nie na Royal Rumble, ale to się wytnie, zasłużył na ten pas. Odkąd zgarnął statuetkę, wiedziałem że coś dla niego szykują ale nie myślałem, że aż tak szybko zgarnie pas US'a, na dodatek pokonał gościa, który pokonał Jaśka od tak, a to już coś znaczy. Szkoda że rewanż już na Smackdown, miejmy nadzieje że pas nie trafi w ręce Alberta, bo jest po prostu do bani, mamy idealnego meksykanina teraz z pasem, innego nam nie potrzeba, lucha lucha lucha.

Nawet nie wiedziałem, że rewanż na SD!, a to... dobra wiadomość dla Kalisto. Gdyby walka odbywała się na RR to bałbym się że Alberto odzyska pas. Teraz kompletnie w to nie wierzę, a przy okazji jestem ciekaw co szykują dla Kalisto na PPV (bo chyba coś mają skoro tak szybko chcą "odbębnić" rewanż.

Coś mi nie pasuje ten Bray Wyatt. Nie promują go zbytnio przed RR, ale pokazują go jako faworyta. Coś może być na rzeczy, tylko że to chyba nie czas i miejsce na eksperymentowanie. W końcu mamy RtWM, a Wyatt nigdy się jeszcze nie kręcił wokół pasa, a co dopiero był mistrzem. W tym momencie zwycięzcą może być jeden: Brock Lesnar. Nie ma co kombinować, bo co roku jest tak samo (zero zaskoczenia). W ogóle nie wyobrażam sobie, że ktoś mógłby wyrzucić Lesnara z RR. Przy dzisiejszej promocji to on powinien wejść i wyrzucić wszystkich, choćby było tam pół rosteru. Nie lubię tego, a jednocześnie Big Show i Kane pokazali rok temu, że dominacja w tej walce nie jest czymś dobrym. Ale nie widzę innej opcji, Brock powinien wyrzucić takiego Sheamusa jak szmatę przy takim stopniu wypromowania Bestii (a Sheamus to jest teraz top jeśli chodzi o promocję mimo wszystko :lol:), nie wspominając o Owensie (któremu pokazał dziś, że z feudu nici).

Jedyne powątpiewanie to Lesnar jako mistrz. Ktoś powinien odebrać mu ten pas na WM. Nie ma nawet kandydata do walki z nim, a co dopiero do wygrania z nim. The Rock jest chyba jedynym obecnie przeciwnikiem, a który jednocześnie pasa nie może wygrać :-).

Pozostaje też opcja pozostawienia pasa przy Triple H-Reigns... :roll:. Czyli kolejny nieodpowiedni zwycięzca Royal Rumble, ktokolwiek by nim nie był z tej dwójki.

Kalisto mistrzem USA! Jednocześnie mam wrażenie, że za mało wyciągnięto z tag teamu luchadorów. Szkoda że Sin Cara jest taki słaby. Mistico botchował ile się dało, ale Hunico po prostu mi nie leży jako zamaskowany. Ale pasy powinni byli dostać. Ciekawe czy powrócą jeszcze do Lucha Dragons czy jest to temat skończony.

Gdyby Stardust był Codym Rhodesem to dzisiaj miałby pozycję przynajmniej Dolpha Zigglera albo Dean Ambrose'a (który tak btw. powinien zaatakować Owensa w ME). Tymczasem bawi się z O'Neilem.

Wprowadzanie gościa do HoF po dwóch porażkach to jest po prostu wstyd dla WWE. A 4MB nie powinni nawet pierdnąć przy Wyattach...

Edytowane przez LAN

Nawet nie wiedziałem, że rewanż na SD!, a to... dobra wiadomość dla Kalisto. Gdyby walka odbywała się na RR to bałbym się że Alberto odzyska pas. Teraz kompletnie w to nie wierzę, a przy okazji jestem ciekaw co szykują dla Kalisto na PPV (bo chyba coś mają skoro tak szybko chcą "odbębnić" rewanż.

Marzy mi się żeby Kalisto dostał Rey'a tak na WrestleManie, ale jest to raczej nie możliwe.

Przywiązanie jest ograniczeniem samego siebie.

83847756857933960bf77b.jpg

Wprowadzanie gościa do HoF po dwóch porażkach to jest po prostu wstyd dla WWE

Nigdy nie czaiłem tego argumentu. W HoF są ludzie którzy NIGDY nie wystąpili w WWE. Czy to też jest wstyd? WWE promuje swoją halę sław jako całego wrestlingu, a Sting dostaje isę tam przede wszystkim przez to co robił w WCW.

A 4MB nie powinni nawet pierdnąć przy Wyattach...

A mnie się to podobało. Jobberzy sformowali grupę i poczuli się pewnie, co oczywiście i tak kończy się wpierdolem.

[ Dodano: 2016-01-12, 13:02 ]

Marzy mi się żeby Kalisto dostał Rey'a tak na WrestleManie, ale jest to raczej nie możliwe.

Wystarczy spojrzeć na plakat promujący LU :P

• Urządzenie:  Windows

Tyle jeśli chodzi o bajdurzenie niektórych na temat Owensa idącego na Lesnara... jak mówiłem, Kevin przy Bestii wygląda jak jobber idący na dwa ciosy i kilka tygodni podbudowy tego nie zmieni. Sama rozpierducha na koniec przyjemna, dodatkowy plusik za oszczędzenie Wyattów - oni są ponad to, im lanie od Lesnara jest niepotrzebne. Szczególnie Brayowi, który, jak obstawiam, zostanie w ostatniej czwórce na RR.

Social outcasts niepokonani, dla takiego Adama Rose to chyba najpiękniejsze chwile w karierze.

Bardzo dobre promo Becky Lynch (umie być poważna jak widać), bardzo kiepskie proma obu Meksykanów - ADR tradycyjnie zanudza, Kalisto zaś... ziew.

Lista uczestników RR oficjalnie zamknięta, tylko co z tego - z obecnego składu 1/3 pewnie i tak nie wystąpi bo dostanie solowe walki albo ustąpi komuś o większym star powerze. Tudzież Kane'owi, który tego ppv akurat nie opuści...

No i Sting, któremu do wejścia do HOF wystarczył bilans 0-2 :twisted:

Gdyby Stardust był Codym Rhodesem to dzisiaj miałby pozycję przynajmniej Dolpha Zigglera

A pozycja Zigglera to obecnie jest taka wysoka?

Edytowane przez Kcramsib

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

• Urządzenie:  Android

Coś mi nie pasuje ten Bray Wyatt. Nie promują go zbytnio przed RR, ale pokazują go jako faworyta. Coś może być na rzeczy, tylko że to chyba nie czas i miejsce na eksperymentowanie. W końcu mamy RtWM, a Wyatt nigdy się jeszcze nie kręcił wokół pasa, a co dopiero był mistrzem. W tym momencie zwycięzcą może być jeden: Brock Lesnar. Nie ma co kombinować, bo co roku jest tak samo (zero zaskoczenia). W ogóle nie wyobrażam sobie, że ktoś mógłby wyrzucić Lesnara z RR. Przy dzisiejszej promocji to on powinien wejść i wyrzucić wszystkich, choćby było tam pół rosteru. Nie lubię tego, a jednocześnie Big Show i Kane pokazali rok temu, że dominacja w tej walce nie jest czymś dobrym. Ale nie widzę innej opcji, Brock powinien wyrzucić takiego Sheamusa jak szmatę przy takim stopniu wypromowania Bestii (a Sheamus to jest teraz top jeśli chodzi o promocję mimo wszystko :lol: ), nie wspominając o Owensie (któremu pokazał dziś, że z feudu nici).

A mi przemknęło przez myśl, że może tak pokazują nam tego Braya, bo zgodnie z newsami, które się niedawno pojawiały, na WrestleManii pójdzie na Lesnara. Właśnie, Brock dominuje i ciężko sobie wyobrazić, że miałby nie dominować podczas Royal Rumble Matchu i go nie wygrać, a to może być sposób. Gdyby zaatakowała go cała Rodzinka, nie ucierpiałby aż tak bardzo wizerunkowo jak przy wywaleniu go pojedyńczego zawodnika. To też mogłoby tłumaczyć eksponowanie Wyatta i to, że podczas końcowej rozpierduchy Wyatty gdzieś zniknęły i nie dostały lania od Lesnara. Ale to tylko takie moje gdybanie.

Dobry początkowy segment, tak bardzo podkreślają to, że Romek nie ma szans, że logiczne wydaje mi się, że to wygra :D Oby jednak wykombinowali coś mniej przewidywalnego.

Kalisto wygrywa pas, spodziewałam się ingerencji Ligi, DQ i ewentualnego zwycięstwa dopiero na Royal Rumble. Na SmackDown tytuł na pewno obroni, może przeciągną to jeszcze do PPV. Ciekawi mnie, kto teraz mógłby zostać pretendentem, nie widzę jakoś wiarygodnych kandydatów, zawsze można dać szansę któremuś z członków nowej stajni ;) A może turn Sin Cary? Skoro nie ma Reya...

Sting w Hall of Fame absolutnie mi nie przeszkadza, wręcz przeciwnie. Wiemy niby, jak wyglądała jego kariera w Dablju, ale już w WCW sytuacja była zupełnie inna i uważam, że na to zasługuje.

I miejsce w Typerze WWE 2016

I miejsce w Typerze WWE 2017

I miejsce w Typerze WWE 2018

279305855c4b695f1deda.jpg

• Reputacja:   54

Kalisto wygrywa pas, spodziewałam się ingerencji Ligi,

Jakiej ligi...Ruseva nawet na raw nie było...propably he join to injured club

163870508457e2d890447a3.jpg

Kalisto wygrywa pas, spodziewałam się ingerencji Ligi,

Jakiej ligi...Ruseva nawet na raw nie było...propably he join to injured club

Przecież stał w pierwszym segmencie na rampie pomiędzy Sheamusem i Slaterem...

RAW dobre, zajawka przed Royal Rumble już jest. Lesnar sieje zniszczenie, do tego Kalisto mistrzem US - pięknie!

• Reputacja:   54

Przecież stał w pierwszym segmencie na rampie pomiędzy Sheamusem i Slaterem...

Ta, to zwracam honor, ale w sumie stał między rudymi...to jakby go nie było :twisted:

Jednak, to że ma kontuzje zgadłem. No to on, Triple H, ktoś z nxt i 2 niespodziewane pojawienia

i mamy rr z głowy. Oj nawet nie chce myśleć, jakby na dzień dzisiejszy było źle bez Brocka. ;)

Edytowane przez Caribbean Cool

163870508457e2d890447a3.jpg

• Reputacja:   2

Segment z Vincem i Stephanie McMahon

Bray znowu dostaje szansę pokazania się i skończy tak jak zwykle. Nie wiem czy planują puścić go na Lesnara. Jeżeli tak to już widzę jak Brock rzuca całą rodzinką wszędzie i będzie pierwszym, który walnie Suplex i zdewastuje Strowmana. I to, by nawet układało się w logiczną spójność, gdyż Brown wciąż jest kreowany na takiego, co nie można go z nóg zwalić. Tli mi się scenariusz, czy nie mogłoby tego zapoczątkować RR, gdzie Lesnar wyrzuca wszystkich Wyattów z ringu.

Pierwsza walka - Dean Ambrose vs Sheamus

Podoba mi się w jakim kierunku to poszło. Najpierw Irlandczyk zeszmacony przez Moxleya (krew nie była planowana, ale wyszło to na plus :twisted: ), a potem Owens dojeżdżający mistrza interkontynentalnego. Szkoda, że Kevin przerwał pod naciskiem sędziów.

Dean był świetny przy Young. :D

Tak czy inaczej Lesnar się pojawi i na nadchodzącym PPV i na największej gali roku, ale segmenty dzisiaj całkiem fajne.

Druga walka - Stardust vs Tytus O'Neil

Ja naprawdę widzę jak Cody po raz kolejny uwala z O'Neilem? :cry:

Highlight Reel

Całkiem spoko segment, aczkolwiek poszli na łatwiznę dając nam pojedynek.

Trzecia walka - Kofi Kingston & Big E vs The Usos

Niezły pojedynek, chociaż troszkę się dłużył. Xavier tak świetnie udawał rozpacz, aż mi się seryjne smutno zrobiło.

Jak to pierwszy raz? Chyba chodzi o bronę tytułu, bo ogólnie o tytuł to już Rumble kiedyś mieliśmy.

Lesnar w Royal Rumble oficjalnie potwierdzony. Yeah!

O ile Sting mi kompletnie nie przeszkadza w HoF to boli fakt dwóch porażek po porażce.

Czwarta walka - The Wyatt Family vs The Social Outcasts

Stajnia jobberów zalicza debiut i nawet walka nie została tradycyjnie zakończona. Mam nadzieję, że nie szykują im programu z Wyattami. :?

Eddie Guerrero jest wyznacznikiem dla Meksykańskich luchadorów. Już po tak kolejny zostaje wspomniany. Chyba każdy z tego kraju będąc w WWE będzie traktował Edka jak rodzinę. :D

Piąta walka - US Championship: Alberto Del Rio © vs Kalisto

Propsuje wynik, hejtuje booking. Rozumiem, że Luchador był uderdogiem, ale zrobili z niego worek bokserski. Na Smacku dali mu więcej swobody.

Im bardziej Charlotte jest przeświadczona o swojej zaje*******i tym bardziej czekam na stratę przez nią tytułu. :twisted:

Szósta walka - Brie Bella vs Charlotte

Let's go... Becky! :twisted:

Siódma walka - Roman Reigns vs reszta rosteru

Właściwie to Roman kontra Owens, bo reszty było zdecydowanie mniej. Możemy spodziewać się takich samych scen na PPV i to może być "fun to watch" jeżeli Lesnar wpierdzieli się kiedy ring będzie wypełniony i posprząta w kilka chwil. :D

Powoli się buduje atmosfera. Mam nadzieję, że stopniowo złe przeczucia odnośnie gali będą znikać.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

LAN napisał/a:

Wprowadzanie gościa do HoF po dwóch porażkach to jest po prostu wstyd dla WWE

Nigdy nie czaiłem tego argumentu. W HoF są ludzie którzy NIGDY nie wystąpili w WWE. Czy to też jest wstyd? WWE promuje swoją halę sław jako całego wrestlingu, a Sting dostaje isę tam przede wszystkim przez to co robił w WCW.

Może źle to ująłem. Po prostu wg mnie zmarnowali to, na co czekało tak wielu fanów, robiąc ze Stinga frajera (może za dużo powiedziane :-)) w WWE. Byłoby lepiej dla jego wizerunku, gdyby jego obecność w WWE skończyła się na debiucie. Oczywiście wiadomo, że sam się na to zgodził oraz wypromował niejako Rollinsa, ale jednak pozostaje mały niesmak... Mówię to ze swojej perspektywy, czyli osoby która tylko słyszała o Stingu legendy z WCW (który przecież tak często był porównywany do Undertakera). Dodając jeszcze perspektywę marka, sądzę że ta bańka "mocarności" Stinga mogła gdzieś pęknąć :-).

LAN napisał/a:

Gdyby Stardust był Codym Rhodesem to dzisiaj miałby pozycję przynajmniej Dolpha Zigglera

A pozycja Zigglera to obecnie jest taka wysoka?

Ja tam Zigglera uważam już za takiego "weterana". Jego pozycja jest przede wszystkim solidna. On może już nie wskoczy wyżej, ale czasami ma momenty (Survivor Series). Po prostu zawsze będzie kimś na tyle "groźnym" by można go zestawiać z ME na RAW (a czasami może nawet wygrać). Patrząc na Stardusta, to on może co najwyżej tym ME jobbować, a przecież Cody ma podobny staż co Ziggler. To była taka czołówka gości parę lat temu, którzy muszą choć raz być w ME. Ziggler był, a Rhodes nie.

Podobał mi się booking postaci na tym Raw. Na dobrą sprawę każdy kto odgrywa jakąś rolę miał swoje miejsce, Wyaci, Jericho, Owens... nawet Sheamus. Wszyscy mi się podobali.

Feud Becky i Charlotte się rozwija... obecnie jest to chyba najbardziej interesująca mnie rzecz. To co mi się podoba w tym feudzie to to, że kreatywni się nie spieszą, powoli budują rywalizacje, która trzyma się kupy i ma ręce i nogi. Ale co się dziwić z drugiej strony, od TLC do Royal Rumble mają sporo czasu na promowanie feudów.

Ric Flair i jego "what you gonna do fat boy?" do fana... to było tak przyjemne, mało który obecny heel używa takiego słownictwa... ale ono właśnie sprawia, że heel budzi nienawiść... moim zdaniem takich rzeczy powinno być dużo więcej.

Dwa proma do wyróżnienia... Becky Lynch i Dean Ambrose. Najlepsze promo Deana od bardzo długiego czasu i najlepsze promo Becky od jej debiutu w WWE.

Dla równowagi, dwa beznadziejne proma... Kalisto i Alberto El Pa...Del Rio. Trochę psują ogólnie fajny obraz Kalisto przejmującego tytuł... bo to było fajne. Cieszę się, że Alberto traci pas bo mistrzem był beznadziejnym.

Bardzo fajne Raw. Znów kręcące się wokół Romka ale tym razem w dodatku promujące Royal Rumble Match... który już wygląda dużo lepiej niż przed rokiem. Obecnie faworytów jest dwóch... Reigns i Lesnar. Na dobrą sprawę w świetle bookingu ostatnich miesięcy na żadnego z nich nie ma mocnych w rosterze. Ale już różnica między Brockiem i Romkiem jest zasadnicza... Romek beszta 10 jobberów na raz... Brock 10 main eventerów :D.