Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   405
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

kołek napisał/a:

Ja nie chce nic mówić, ale to fani głosowali na Kalisto, a wy macie jakiś ból dupy

Więc jednak są ludzie, którzy wierzą, że głosowania w WWE są rzetelne o.O

Tjaaaa :D Zważywszy na to, jak bardzo "markowy" jest elektorat WWE Universe, to gdyby wyniki takiego głosowania były rzetelne, to nigdy żaden heel nie dostałby statuetki.

Wygrana Usos'ów świadczy najdobitniej o "ustawkach". New Day jest tak kurewsko over z fanami, że gdyby głosowanie było prawdziwe, to Klaskacze zesquashowali by w nim takie (stosunkowo pod tym względem) "popierdółki" jak Malowańcy.

Głosowania WWE są zawsze albo ustawiane, albo tak formułowane, żeby bookerzy i dostali to czego chcą (np. wybierz gimmick walki o pas Div: a) Normal Fight b) Strap Match c) Vibrator on a Pole Match. I wszystko jasne! :twisted: )

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

@Up

I tak najlepszym przykładem tego co napisałeś jest głosowanie na Normal match vs No Holds Barred Match vs No DQ Match :D Ile razy dokładnie taką rozpiske z "głosowaniem" widziałem w dablju :D

• Reputacja:   2

Rywalizacja roku

Naprawdę rywalizację roku wcisnęli w Preshow? Rozumiem celebryte roku, ale feud? Bez jaj. Brock vs Taker to oczywisty zwycięzca. Gdyby go nie było to wybór byłby troszkę trudniejszy, ale pewnie stawiałbym na Orton vs Rollins.

Celebryta roku - Stephen Amell

Był pewnym zwycięzcą. Z gości mógłby jeszcze powalczyć Jon Steward, ale Amell stanął w ringu, więc to chyba wystarczy do wygranej.

Chanty roku fanów - "Suplex City!"

Jedyny słuszny wybór. :D

Najlepsze Open Challenge o US Championship Johna Ceny - vs Cesaro

Pierwsza myśl to, że serio zrobili taką kategorię? :? Po namyśle pojedynek ze Szwajcarem był z tego wszystkiego najlepszy, więc niech będzie.

Tag Team roku - The Usos

Jedynym wytłumaczeniem tego, że New Day nie wygrało to właściwe to iż... Są oni stajnią i liczą się jako trójka. I chyba nie ma dla WWE znaczenia, że zazwyczaj walczą we dwóch i mają Tag Teamowe pasy... .

Hashtag roku - #SuplexCity

Bez niespodzianki.

Najlepszy program WWE Network

Podcast Austina wygrał z WrestleManią XXX... Zupełnie z resztą nie pasuje mi tutaj gala. Powinni zrobić oddzielną kategorię dla gal PPV.

Double-Cross roku

Mizdow na pewno ucieszył wielu, ale w porównaniu do rewanżu Ortona na Rollinsie to ta nominacja jest śmieszna nie mówiąc już o jej zwycięstwie.

Najbardziej ekstremalny moment roku

Atak Reignsa na Tryplaka to z pewnością duże wydarzenie wokół głównego programu, ale na pewno nie zasługuje na nagrodę w tej kategorii. Gdzie Kalisto? WWE rozumie coś innego niż ja poprzez "extreme".

Przemowa Stephanie McMahon

Romek poważnie zaczyna sobie grabić u wrogów. Ostatnimi, którzy zjechali tak zarząd, a wtedy Vince'a to było DX z HBK i HHH. Teraz HHH sam został mocno upokorzony przez mistrza. Z resztą nie tylko on. Ogólnie segment przypadł mi do gustu. Stefka wkurzona na maksa o mało nie traci głosu, a sam Reigns wypadł naprawdę nieźle.

Odkrycie roku

To żart, że Neville pokonał tutaj Owensa, a nominacja Breeze'a to już w ogóle bez komentarza.

Pierwsza walka - Bray Wyatt vs KANE

Nie myślałem, że tak szybko zrobią z tego TT... .

Druga walka - The Wyatt Family vs Kane, The Dudley Boyz & Tommy Dreamer

Nie dość, że Kane powrócił kosztem Rhyno (jeżeli zobaczymy jeszcze kiedyś Gore to chyba tylko raz na WM'ce) to jeszcze rodzinka z łatwością ich obija. Bez sensu.

LOL! roku

Zgadzam się z trofeum dla Trutha. Niech chociaż ma tyle, bo komediowo odwala kawał świetnej roboty.

OMG! roku

Powinni zamienić miejscami Romka z najbardziej ekstremalnego momentu i dać tu, a Kalisto tam. Niestety oczywiście Roman musiał zgarnąć statuetkę, a jego spear wyglądałby bardzo słabo w tej kategorii. Najważniejsze, że Luchador dostał nagrodę za spot z drabiną.

Trzecia walka - Kevin Owens vs Dolph Ziggler

Owens dominując cały pojedynek zwycięża. Nagrody i tak nie ma. :roll:

Gwiazda roku

Seth Rollins uchronił mnie przed drugim z rzędu triumfem Reignsa w tej kategorii. Jak dobrze. Fajnie, że się zjawił i pozwolili mu wygłosić krótką przemowę. Czekam na jego powrót.

Czwarta walka - Jack Swagger vs Alberto Del Rio

Swagger nie był wyzwaniem tak jak już nie jest od dawna produktem godnym długiego pokazywania się w TV według WWE.

Bohater w każdym z nas

Kategoria odnosząca się do pomocy potrzebującym. John Cena był pewniakiem do zwycięstwa, ale nie będę się czepiał, bo gość już od wielu lat bierze udział w dobroczynnych eventach/ Rozumiem, jednak ludzi, którzy uważają, że nie wypadało robić tej nominacji.

Niespodziewany powrót roku

Przyznam, że osobami z pośród nominowanych, których najmniej się spodziewałem byli Jericho i... Del Rio. Sting wygrywa to dzięki swojej randze.

Piąta walka - The New Day vs The Usos

Dali wygrać bliźniakom, aby podkreślić ich dominację w dywizji i dać statuetkę drugi rok z rzędu. To naprawdę krzywdzące, bo ND w czasie, w którym jeden z braci się kurował to stajnia była najciekawszym produktem.

Diva roku

Paige strollowana. Aż i ja się nabrałem. :lol: Wybór Trutha w kategorii komediowej został właśnie uzasadniony. :D Co do prawdziwej zwyciężczyni... Cóż było to pewne za sam fakt wbicia rekordu.

Szósta walka - Neville vs Rusev

Co to było z tym nieudanym skokiem z narożnika? To miał być Dropkick, bo Rusev stał? :? Nie popisał się lotnik w dzień zostania odkryciem roku.

Odjazdowy moment roku

Nie obraziłbym się jakby statuetkę zgarnął Lesnar, ale Rock też może być. Miz perwidnie reklamujący swój filmik do przewinięcia.

Siódma walka - Brie Bella vs Becky Lynch

Wygrana Irlandki bez zaskoczenia. Charlotte musiała u boku pomachać pasem.

Walka roku

Znowu wygrana tylko ze względu na rangę dwóch postaci jakie stanęły na przeciw siebie. Wydaje mi się, że wygrać powinien Triple Threat.

Ósma walka - Sheamus vs Dean Ambrose

Romek ratuje poniekąd tyłek kumplowi. I tak bardzo późno się zjawił po obiciu mu kuzynów.

To i tak najlepsze starcie tego dnia.

Podsumowując to słabe RAW. Pojedynki to zwykłe zapchaj - dziury, nie raz z głupim rezultatem, a większość wyników Slammy Awards to żart. W zeszłym roku zwycięzcy kategorii otrzymali zdecydowanie bardziej zasłużenie swoje statuetki.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Jak powszechnie wiadomo(Lub też nie), nasz ulubiony superbohater powraca na najbliższym Raw w walce o pas U.S. I tu pytanie- jak myślicie przejmie ten pas czy nie? Sam uważam że w związku z pogłoskami o jego rywalach na Wmc-e, pas będzie mu zbędny i w ten czy inny sposób John pasa nie zdobędzie. Choć trzymanie go wciąż przy Del Rio nie będzie najlepsze dla biznesu.
Strike First

1666685508559ec7a1aad8c.jpg

Lesnar pasa nie przejął (po ADR się przejeżdżając) to i Cena nie przejmie. Bo i w sumie po co?

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Bardzo dużo wrestlingu w okresie świątecznym zaserwowało nam WWE a czasu na oglądanie miałem mniej, więc piszą o ostatnim RAW poruszę jedynie temat Slammy's.

Sam pomysł z przyznawaniem wrestlingowych nagród jest świetny, filmowcy mają swoje Oscary, muzycy mają Grammy's itd. Szkoda tylko, że Oscary czy Grammy cieszą się sporym uznaniem i szacunkiem, coś znaczą w środowisku, które je rozdaje natomiast w WWE Slammy są mniej respektowane niż walka Div.

Po pierwsze gdzieś w komentarzach czy newsach, pojawiły się zdania, że Slammy nie są ustawione i Universe ma faktyczny wpływ na zwycięzców, niestety ale to bujda. Niestety z nudów "zagłosowałem" na kilka nagród przez WWE App i sposób w jaki zostało to przygotowane nie pozostawia złudzeń. Klikaliśmy na wielki prostokąt, na którym były wypisane nazwiska nominowanych, nie było tam opcji wyboru tylko kliknięcie na pole, poza tym czcionka była tak mała, że nie sposób było kliknąć właściwie. A po kliknięciu, było podziękowanie za oddanie głosu, niestety bez potwierdzenia na kogo głos oddaliśmy. W skrócie jedna wielka maskarada, w przerwie reklamowej głosowanie i po niej jest koperta z podliczonymi głosami, 3-5 minut i jest? Jedyny plus, że szybciej te przerwy mijały a poza tym WWE robi błaznów z nas i siebie samych. Połowy gwiazd nie ma a zwykłe Via Satellite i poziom gali były lepszy. Jedyną statuetką, którąś jako użyli jest ta dla Neville'a :/

Edytowane przez Susek

Klikaliśmy na wielki prostokąt, na którym były wypisane nazwiska nominowanych, nie było tam opcji wyboru tylko kliknięcie na pole

Zaktualizuj flasha lub zmień przeglądarkę :)

Rownież jestem niemal pewien, że Slammys przyznawane są według uznania zarządu, ale głównie przez to, że większość zwycięzców ma w związku z tym jakiś segment bądź kilka, np. wygrana NEville'a doprowadziła do wtargnięcia Owensa, jego późniejszej walki itd., żeby być przygotowanym na każdą ewentualność bookerzy musieliby rozpisać 15 różnych kombinacji lub zrezygnować z jakiegoś pojedynku, co w telewizji live daje duży orzech do zgryzienia i wszystko musi być tam zaplanowane od początku do końca.

Drugi punkt to reakcja na zwycięzców znowu posłużę się przykładem Neville'a - zerowa łamane na nieco negatywna reakcja, gdy odbierał nagrodę + pop dla Owensa, gdy mu przerwał - a przecież publika w Minneapolis zdawała się być "standardową" dla WWE, więc powinna reprezentowac głos więkeszego grona fanów.

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

Morison, głosowanie odbywało się przez WWE App, które ściągnąłem w trakcie RAW, więc nie wydaje mi się, że to problem związany z moim oprogramowaniem. Była to raczej fuszerka ludzi od aplikacji. Poza tym w jaki sposób w 3 minuty można to głosowanie dobrze zorganizować? Zliczyć wszystkie głosy, przekazać do wręczającego nagrodę? To raczej jasne, że to ustawka, bardziej żałuję że ranga tego wydarzenia jest tak mała i nie potrafią ciekawie zagospodarować tego RAW. 2015 to rok kontuzji i straconych okazji.

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Windows

Santino Marella ma wystąpić na RAW. To mniej więcej pokazuje jak Vince'owi zależy na tym, by podwyższyć ratingi :twisted:

Santino Marella ma wystąpić na RAW. To mniej więcej pokazuje jak Vince'owi zależy na tym, by podwyższyć ratingi :twisted:

Oni tam tak na serio? Kto wpadł na ten genialny pomysł, żeby sprowadzać Santino. Tydzień temu, został tak miernie przywitany wszyscy o nim zapomnieli.

Pewnie dostaniemy dziś jakiś, kozacki segment z Vince'em. Bo dziś mają konkurencja bo jakiś tam mecz będzie... Więc za pewnie zaserwują nam jakiś fajny segmencik ze staruszkiem w tle.

Przywiązanie jest ograniczeniem samego siebie.

83847756857933960bf77b.jpg

• Reputacja:   6

Oni tam tak na serio? Kto wpadł na ten genialny pomysł, żeby sprowadzać Santino. Tydzień temu, został tak miernie przywitany wszyscy o nim zapomnieli.

Podejrzewam, że przez live event będący w tym samym czasie brakuje im ludzi i na siłę sprowadzili Marellę do jakiegoś komediowego segmentu...

Ja za to dziwię się, że fedka czekała tak długo ze sprowadzeniem Santino. Tyle czasu marnowali dobrego mówcę (wiele mu można odmówić, ale nie talentu za mikrofonem), którego i tak mieli na składzie... Walczyć to niech on lepiej już nie walczy (kolejny z kontuzją karku), ale w roli komediowego przerywnika czy nawet menadżera jakiejś niemowy (Neville?) sprawiłby się bardzo dobrze. No i zawsze miło usłyszeć jego theme, jakże odmienny od obecnej monotonii ;)

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

• Reputacja:   1

Vacant prezesem WWE :shock: :shock: :shock: :shock: Tego jeszcze nie grali :D

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

• Urządzenie:  Android

Po rekordowej ilości mistrzostw jakie zdobył jego awans był nieunikniony :D

I miejsce w Typerze WWE 2016

I miejsce w Typerze WWE 2017

I miejsce w Typerze WWE 2018

279305855c4b695f1deda.jpg

Nic specjalnego to RAW, tragicznie jak tydzień temu nie było, ale spodziewałem sie nieco więcej.

Powiem, że jak dla mnie zdecydowanie najważniejszą sprawą, o jakiej usłyszałem na tej gali było paradoksalnie nic nie związanego z Wrestlingiem, mówie tutaj oczywiście o śmierci Lemmiego. Ja pierdole, po tej informacji nie chciało mi się już oglądać tego dalej, ale chuj, obejrzałem tego ostatniego parta do końca.

Jak już napisałem, nic ciekawego, fajnie że Owensa robią nadal na totalnego rozpierdalatora, gość serio idzie na Lesnara? To by miało sens, bo rozkurwia wszystko i wszystkich jak leci. Mecz Div na propsie, Becky ponownie pokazała, że zostawia wszystkie inne beztalencia z tej śmiesznej rewolucji div daleeeeeeko w tyle pod każdym względem. Niech już zacznie ten program o pas, zgarnie go, i robi na fejsa numer jeden w dywizji.

Truth, truth, za pierwszym razem to było zabasne. Za drugim razem śmiechłem. Ale kurwa, rozumiem że teraz będzie wychodził co RAW i DOKŁADNIE ten sam segment robił? Juz ogar z tym. Swoją drogą, Ryder i Slater ciągle pracują? To powinno wygrać w kategorii OMG roku :twisted:

ME zamulający, serio, Alberto jest tak straszny że to szok, Cena jest od niego lepszy w ringu o wiele. Obstawiałem że Janusz odzyska pas, myślałem, że zabrali mu go tylko na okres tej przerwy i zgarnie tytuł od razu na pierwszej gali, no ale nic. Za tydzien title match, i uwaga, moje wtyki zdobiły już scenariusz main eventu następnego RAW. Więc to będzie tak, Roman bedzie chciał wykonać SM Puncha Sheamusowi, ten się uchyli, dostanie McMahon, po czym wejdzie drugi sędzia, a Romero odliczy Rudego. Tak będzie, mam to na papierze.

Ps. Przed Niko 8)

Edytowane przez Doge