Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

No chyba Mój pierwszy post w tym dziale.

Miejmy nadzieje ze ostatni

A co do Raw ocenie je podobnie jak wy w ''+'' i ''-''

Plusy:

+ The Game przy mikrofonie

+ Zakonczenie Feudu Trypla i Shamusa ( co jest rownoznaczne z rozpoczeciem feudu Deadmana z HHH

+ Oczywiscie punt kick ortona. ( swoja droga ciekawy jestem jak to sie zakonczy czy orton rozniesie wszystkich czlonkow new nexus czy jako jedyny postawi mu sie Mason Ryan)

+ Promo Rocka, powiem tak drugiego takiego wrestlera nie bedzie ;)

Minusy:

- Walka Kinga z Colem stała sie faktem. ( a tak na marginesie swagger w Roli trenera kolega wyzej dobrze to skomentowal ''WTF?'')

- Zwolnienie Rileya

Edytowane przez Letni

You'll Never Walk Alone

Wrestling > Entertainment

16011289824e0842330e2ed.jpg

Czyżby stajnia się rozpadła po WMce? Jakoś nie ma szczęścia Punk do nich...ale z drugiej strony miał być feud z The Corre którzy swoją drogą też już tak nie świecą...

Obie stajnie gasną. Krytykowałem powolna utratę znaczenia Barretta i jego The Corre. Teraz widze, że podobnie dzieje się z Nexusem. Kiedyś RAW kręciło sie w okół litery N. A teraz sa na drugim planie. Szkoda. CM Punk i tak sobie poradzi. Reszta przepadnie jeśli stajnia przestanie istnieć. Chyba, że Mason Ryan dostanie ten swój push na niszczyciela. Jedyny plus to taki, że Nexusi feuduja z Main Eventerem, czyli utrzymują sie jednak blisko tego ME w WWE. A The Corre męczy się z mid-carderem.

Entertainment > Wrestling

Dolph Ziggler sprzedaje ciosy lepiej niż TNA bilety :)

Należy mu się? Należy się Mizowi obrona pasa WWE na WMce? W ogóle należy mu się walka o tak ważny pas na tejże gali? To już Swagger czy Sheamus nie byli gorszymi mistrzami,a gdzie teraz są każdy wie. Miz? Za co? Jakby 90% jego czasu na antenie było mówione to spoko,ale oglądać go w ringu to jest porażka. Praca jaką wykonuje dla federacji...niech robi co chce, niech włazi w dupsko komu chce,ale dzień w którym zostanie odsunięty od pasa WWE będzie moim dobrym dniem. Rozumiem że potrzeba nowych ME, ale WMka to WMka,to święto. A my dostajemy takie g... o pas WWE. Żal. Kończ Waść i wstydu oszczędź. Szkoda że mu nie dali walki z Lawlerem haha

Według nas pas mu się nie należy, to fakt, ale skoro ten pas otrzymał to według trochę mądrzejszych ludzi z tego biznesu mu się należał. Main-Stream to obecnie rozrywka, a nie techniczne walki i mamy co mamy.

Jeżeli już ten pas ma, dobrze "współpracuje" z publiką i na siłę dopchnęli go do WM to niech dadzą mu tam ten pas obronić, niekoniecznie czysto (to kolejny paradoks, że mistrz nie jest na tyle wypromowany, ale pojechać czysto pretendenta") i niech będzie to pomoc Dwayne'a.

Skoro testują nowych ludzi na szczycie i skoro Miz dotrwał w tej próbie aż do WM to coś to musi oznaczać... niekoniecznie dla nas, lecz My tu nic nie znaczymy. Ja liczę na obronę pasa, potem niech go traci, bo ja Mizanina jako pana z ME nie kupuję.

Czyżby stajnia się rozpadła po WMce? Jakoś nie ma szczęścia Punk do nich...ale z drugiej strony miał być feud z The Corre którzy swoją drogą też już tak nie świecą...

Obie stajnie gasną. Krytykowałem powolna utratę znaczenia Barretta i jego The Corre. Teraz widze, że podobnie dzieje się z Nexusem. Kiedyś RAW kręciło sie w okół litery N. A teraz sa na drugim planie. Szkoda. CM Punk i tak sobie poradzi. Reszta przepadnie jeśli stajnia przestanie istnieć. Chyba, że Mason Ryan dostanie ten swój push na niszczyciela. Jedyny plus to taki, że Nexusi feuduja z Main Eventerem, czyli utrzymują sie jednak blisko tego ME w WWE. A The Corre męczy się z mid-carderem.

Masz rację , ale z drugiej strony Nexus rządziło w wwe całkiem długo i był to dobry czas , ale wszystko co dobre musi się skończyć i to właśnie się zbliża. Zwłaszcza że nexus pod wodzą Punka to dno tak samo jak jej członkowie(poza liderem ofc). Szkoda mi jedynie Corre bo grupa ma potencjał i mam nadzieję że coś z niej jeszcze wycisną.

Wie ktoś może ile trwały łącznie wszystkie walki na raw ? mam wrażenie że było to nie więcej niż 20 minut , show zdominowały zdecydowanie segmenty mówione.

21141536044eac5162deaab.gif

show zdominowały zdecydowanie segmenty mówione

Jak zwykle zreszta przed najwieksza gala w roku, wwe skupia sie glownie na promowaniu walkk, nie ich realizacji (chodzi oczywiscie o raw)

Zajekur**biste RAW ! Przez ostatnie dwa miechy działo się tyle rzeczy że głowa boli. Tyle niespodzianek, prawdziwa gratka dla fana WWE :) Po dzisiejszym Raw jestem tak podekscytowany że nie jestem w stanie nic więcej z siebie wyksztusić...

Triple H, Undertaker, The Rock,McMahon, Stone Cold Steve Austin, Evan Bourne, Christian, Sin Cara... To wszystko w ciągu jednego miesiąca. Obawiam się że limit wyczerpany na ten rok i w maju czy czerwcu będziemy się nudzić :D

Żyj tak, aby po twojej śmierci twoi przyjaciele się nudzili.

11901054774d619474497eb.jpg

• Reputacja:   283
  • Urządzenie:  Windows

Czyżby jednak WWE powoli odchodziło od dziecięcego wizerunku? (w tamtym tygodniu Cena chyba wyskoczył z "jajami" do Rocka o ile się nie mylę)... Nie powiem że totalnie mnie to zaskoczyło, niby era PG a tu takie teksty made in Attitude Era ;) ....

Słowo "bitch" w PG? Kryminał... :D

He, he - nie cieszcie się za bardzo, bo sądzę że tylko Rock może sobie na to pozwolić (żadne tam złagodzenie ery PG). To WWE potrzebowało Johnsona a nie odwrotnie. Pewnie Rock godząc się na propozycję McMahonladii postawił warunek, że w promach ma totalną dowolność i może sobie od czasu do czasu bluzgnąć a Vince, mając już przed oczami wyobraźni dolce zainkasowana za WrestleManię - nawet nie pierdnął. Zniknie (po WM'ce) Johnson, znikną też te wszystkie brzydkie słowa wypowiadane na wizji :D

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Raw było średnie

na + na pewno speech HHH na początku, pedigree na sheamusie.

+evan retur! świetny powrót, tylko szkoda, że akurat miał walczyć z Celticiem, nie było zbytnio na co popatrzeć z wyjątkieh air bourna. chętnie bym obejrzał w walce z kimś kto by dłużej powalczył

+speech The Rocka, nieźle pojechał lecz spodziewałem się iż zawita w ringu

+wypowiedź mojego ulubionego wrestlera- HBK. chcę go zobaczyć na wrestlemani

no i czas na minusy

- segment z Colem i The kingiem. Ogólnie spoko, tylko co tam do cholery swaggar robil? po ch. on tam potrzebny jeszcze..

-totalnie ustawiona walka Ceny z Rileyem..

Zapraszam na fanpage! Jeśli możesz, zostaw like'a. Dzieki!

Sadiztik Fanpage

totalnie ustawiona walka Ceny z Rileyem..

No ale to wrestling,tutaj wszystko jest ustawiane :P

Dlatego twierdzę,żebyś dał mu szansę,bo wg mnie chłopak sobie radzi.

Według nas pas mu się nie należy, to fakt, ale skoro ten pas otrzymał to według trochę mądrzejszych ludzi z tego biznesu mu się należał. Main-Stream to obecnie rozrywka, a nie techniczne walki i mamy co mamy.

Jeżeli już ten pas ma, dobrze "współpracuje" z publiką i na siłę dopchnęli go do WM to niech dadzą mu tam ten pas obronić, niekoniecznie czysto (to kolejny paradoks, że mistrz nie jest na tyle wypromowany, ale pojechać czysto pretendenta") i niech będzie to pomoc Dwayne'a.

Skoro testują nowych ludzi na szczycie i skoro Miz dotrwał w tej próbie aż do WM to coś to musi oznaczać... niekoniecznie dla nas, lecz My tu nic nie znaczymy. Ja liczę na obronę pasa, potem niech go traci, bo ja Mizanina jako pana z ME nie kupuję.

Ok ja się z Wami zgadzam. Miz to przyszłość WWE. ALe właśnie co do czasu Thrawn4 to ja bym mu go dał,ale po WMce,a nie już na niej. Ma już pas trochę czasu więc miałem nadzieję że straci go przed WMką,a oni go chamsko ku niej dopychają. Wolałbym zobaczyć jakieś znaczące postaci w tak ważnej walce(Cena,Orton,Punk,HHH,Jericho(jakby wrócił) bo to gwarantowałoby większe emocje. A tak? Wychodzi Miz aaa ten pan wspaniały...

E_9 rozrywka,zależy jak dla kogo ,bo mnie już zaczyna nudzić ten pan :) Faktycznie w tej sytuacji jeżeli już się znalazł w tej walce to niech ją wygra. Jemu to pomoże,Jasiek nie straci,a jeżeli wmiesza się w to Rock to może przynieść to nam jakieś pozytywy z rok.(apropo walki Rock vs Cena na WM28). No widzisz sam piszesz że ME Miz nie jest :P I o to mi własnie chodzi ;) Wiem,wiem że WWE to przede wszystkim trzepanie kasiory,ale jak dla mnie WMka to takie 4 swięto w roku(gdzie 3 jest finał LM :P) i Miz troszeczkę nie pasuje mi do światecznego klimatu :)

Ps. Pamiętam jak Miz rok remu mówił że pokona rekord Takera. Na razie ma 1:0 więc nie zdziwiłbym się jakby coś było na rzeczy.

I hear voices in my head

They council me

They understand

They talk to me

291490854c7c1467c308c.gif

Nie patrząc na oceny innych osobiście ocenię RAW bardzo wysoko, bo na +4. Dlaczego ?

+ Yaba-daba-bitch czyli speech The Rocka, fantastico jak zwykle :D

+ Orton pierwszy raz od jakiegoś czasu dla mnie nie zamulał z mic'iem w ręku

+ na Jacka Swaggera nie było planu, więc spodobał mi się pomysł wmieszania go w taki sposób w feud Cole vs Lawler

+ tradycyjnie jeden z moich ulubieńców The Miz bardzo fajnie sobie ponawijał :) Do tego teraz może dostanie pierwsze porządne zwycięstwo z wielce wypromowanym wrestlerem, bo nie ma Riley'a

+ Josh Matthews jak dla mnie świetnie się spisuje przy stole komentatorskim

+ Triple H i jego Pedigree fantastyczne, a taki powrót Evana zapowiada push dla niego !

+ Riley odchodzi od Miza co oznacza, że teraz Miz może wreszcie dostanie coś więcej niż wygrane tylko i wyłącznie dzięki innym

+ feud Nexusa z Ortonem się rozwija, cieszę się, że McGillicuty na jakiś czas zniknie z anteny bo mnie nie przekonywał

+ spuszczenie w dół Sheamusa, cieszy mnie to bardzo bo osobiście go nie lubię, a przynajmniej tak wysoko, jak na początku był fajny i taki straszny jako taki destroyer to teraz jest to nudna postać i mógłby się wycofać w okolice pasa US, do którego Bryan nie ma teraz porządnego rywala

- walki głównie squashowate

- zwolnienie Riley'a, chyba że trafi na SD bądź zostanie solową gwiazdą

- zwyciężczyni walki Div

- brak porządnego cheeru dla Evana Bourne'a, spodziewałem się o wiele lepszej reakcji

Osobiście uważam, że Vince i jego chłopcy mocno się sprężają przed WM i nie będzie ona jednak klęską, choć można się było tego spodziewać kilka tygodni temu. RAW bardzo dobre.

A nie promo Rocka nie przypadło specjalnie do gustu. Było za długo, zbytnio o niczym i Great One niepotrzebnie krzyczał przez cały czas. Rozumiem iż trzeba było podkręcić to z racji iż materiał nie był na żywo ale przez ten zabieg wyszło to trochę nienaturalnie. Zresztą who cares, prawdziwy Rock z 1999 roku i tak już nigdy nie powróci.

Promo Miza bardzo fajne ale byłem niezwykle zdegustowany wszystkim tym co się wydarzyło po pojawieniu się Ceny.

A nie promo Rocka nie przypadło specjalnie do gustu. Było za długo, zbytnio o niczym i Great One niepotrzebnie krzyczał przez cały czas. Rozumiem iż trzeba było podkręcić to z racji iż materiał nie był na żywo ale przez ten zabieg wyszło to trochę nienaturalnie. Zresztą who cares, prawdziwy Rock z 1999 roku i tak już nigdy nie powróci.

Też się nie oszczałem promem Rocka i nie rozumiem tej euforii forumowiczów. Pierwsze promo - było świetne. Odpowiedź Ceny - przyzwoita. Odpowiedź Rocka z ekranu - rozczarowała. W swoim pierwszym promie Rock ośmieszył Cenę więc Jasiek musiał się sporo napocić, żeby jakoś z tego wybrnąć (momentami próbował więc być zabawny a w innym leciał bardziej na poważnie) a Rock w odpowiedzi - głównie się wkurzał, ani razu nie ośmieszył Johna, generalnie skupił się na odpowiedziach na zarzuty Ceny i niczym nie zaskoczył. Zresztą sam fakt, że nie pojawił się na tym Raw i nadawał z ekranu - potwierdziło słowa Ceny. A że marki kochają Rocka to i tak pewnie tego nie dostrzegli i cheerowali na potęgę.

Generalnie stwierdzam też, że jak na razie feudy pod Wrestlemanię nie elektryzują.

Randy vs Punk to niestety kompletne dno i kupa. Posłuchałem nawijki RKO podczas tego Raw i stwierdziłem, że moje wcześniejsze zachwyty nad tym zawodnikiem były przesadzone. Ten pomysł z rozbijaniem nowego Nexus przed WM-ką też z dupy. Kupa będzie jeszcze bardziej śmierdzieć jeżeli RKO oklepie na WM-ce Punka. Niestety - tak się pewnie stanie.

John vs Miz. Zwróciło uwagę zwolnienie Rileya. Sam nie wiem czy to dobrze czy źle bo są różne wersje tego co ma się z tym zawodnikiem dziać. Lubię Alexa i mam nadzieję, że wszystko skończy się jednak tylko odcięciem go od Miza i poprowadzeniem inną (ale nie gorszą) drogą - np. zmiana gimmicku, przeniesienie na SD jak to niektórzy sugerują, może jakiś tag team... A tak w ogóle to feud Jaśka z Mizem jest naprawdę nieciekawy i na WM-ce będziemy mieli mega-sleepera.

Undertaker vs Triple H. Na razie nie jest dobrze. Wszystko ratują jak na razie tylko wielkie nazwiska bo w sprawie tej walki nic szczególnego się nie wydarzyło. HHH wytłumaczył dlaczego chce walczyć z Phenomem - "No bo już jestem taki utytułowany i do szczęścia brakuje mi tylko przerwana streaku Takera". W sumie logiczne, lepszego wytłumaczenia nie ma... Tylko tyle, że to jest WWE do diabła i trzeba by było podkręcić całe wydarzenie jakimiś innymi wątkami - np. skończyłeś mojego przyjaciela to ja skończę ciebie lub brzydko mówiłeś o mojej żonie to ja ci teraz jaja urwę... Ja liczę, że kreatywni jeszcze jakoś podkręcą tę walkę bo nie wyobrażam sobie, żeby przez miesiąc Trypel gadał, że chce przerwać streak, Taker odpowiadał, że "nie dla psa kiełbasa" a te speeche przerywałyby tylko standardowe ataki z zaskoczenia. Na tym Raw walkę miała podkręcić przemowa HBK-a. Zobaczymy co będzie dalej. Być może nie doszło do jakiegoś rozwinięcia feudu bo HHH musiał skończyć jeszcze sprawę z Sheamusem. Bez względu na angle pojedynek będzie ciekawy bo wszyscy fani i tak będą zachodzić w głowę czy Tryplowi uda się przerwać streak i kłócić czy jest odpowiednią do tego zaszczytu osobą. Ja osobiście twierdzę, że streak Takera nie powinien zostać przerwany.

Cole vs Lawler. Będzie kolejny sleeper. Nie mogę już patrzeć ani na Kinga ani na Colea. Swagger jako trener - stało się tak bo nie zasługiwał na walkę na WM-ce. Początkowo myślałem, że Alex okaże się trenerem Cole'a.

14453752125651e0a536c69.jpg

Początkowo myślałem, że Alex okaże się trenerem Cole'a.

Skoro teraz Miz "musi go zwolnić",to może się załapać na sędziego specjalnego.Zawsze jakaś nadzieja jest :)

Też się nie oszczałem promem Rocka i nie rozumiem tej euforii forumowiczów. Pierwsze promo - było świetne. Odpowiedź Ceny - przyzwoita. Odpowiedź Rocka z ekranu - rozczarowała. W swoim pierwszym promie Rock ośmieszył Cenę więc Jasiek musiał się sporo napocić, żeby jakoś z tego wybrnąć (momentami próbował więc być zabawny a w innym leciał bardziej na poważnie) a Rock w odpowiedzi - głównie się wkurzał, ani razu nie ośmieszył Johna, generalnie skupił się na odpowiedziach na zarzuty Ceny i niczym nie zaskoczył. Zresztą sam fakt, że nie pojawił się na tym Raw i nadawał z ekranu - potwierdziło słowa Ceny. A że marki kochają Rocka to i tak pewnie tego nie dostrzegli i cheerowali na potęgę.

No to ja tylko zacytuję zagraniczne niusy:

- John Cena and fans have been talking about how The Rock wouldn’t appear live on this past Monday’s RAW to confront Cena. In response, The Rock wrote the following on Twitter today:

“I should remind cena I was NEVER scheduled to be on Raw last night. No problem – as promised, next time – LIVE – my boot to his ass. Yabba..”

PS: Oczywiście nie chodzi mi o samo promo, bo możecie myśleć co sobie chcecie, a o to dlaczego było to na Tronie. ;)

7894118684ede4cf290d46.jpg