Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

No racja, pomyliły mi się nazwy :lol:

Nie zmienia to faktu, że takie pojedynki widzimy ciągle i po prostu nudzą. Nie mówię tu o 1 vs 1, ale czemu RAW nie może kończyć jakiś segment? Main Event powinien coś nam dać, a takie 6-MAN MATCHE po prostu są i tyle. Takie bezpłciowe zakończenie :)

[ Dodano: 2015-08-04, 14:15 ]

Chyba zapomnieliśmy o jednym. Seth wreszcie zachowywał się jak prawdziwy heelowy mistrz. Jednak plotki o tym, że Vince dostrzegł, że Seth wygląda mało poważnie i chce aby wyglądał mężniej się potwierdziły. I bardzo dobrze, takiego Setha chce się oglądać.

24571150556b9ddab2c677.jpg

• Reputacja:   0

Całkiem dobrze mi się oglądało to RAW, na przestrzeni ostatnich tygodni jedno z ciekawszych.

Tribute dla Pipera był bardzo dobrze zmontowany oglądało go się z przyjemnością. Szkoda tylko że ostatni dość często pojawiają się takie pożegnania na RAW.

Promo Rollinsa ssało, widać przepaść między jego charyzmą a Janusza. Dwa pasy na szali na SummerSlam zwiastują jedno. Cena zgarnia oba pasy a Sheamus robi cash-in. Najsmutniejsze, że wynik walki wieczoru może wskazywać na takie rozwiązanie bo Irlandczyk ostatnio regularnie przegrywa.

Sam challenge to fajna pomysł. Szans na zmianę mistrza nie było żadnych ale Neville pokazał się z bardzo dobrej strony, zebrał jakąś reakcję i raz prawie mnie nabrali, że a może się uda ... Ale było tak jak być miało :)

Potem nudne TT, run PTP zabija tą dywizję i New Day są jedyną odpowiedzą by tą sytuację zmienić. Xavier Woods robi niezłą robotę jako typowy krzykacz.

Divy dostały 10 minut i szału nie było. Mam wątpliwości czy w głównym rosterze kiedykolwiek zobaczymy walki z poziomu NXT. Drugą walkę przewinąłem bo co za dużo to niezdrowo.

Tak się zacząłem zastanawiać przy występie Ruseva, kiedy wróci Ziggler bo wypadałoby trochę podbudować ich walkę na SummerSlam, bo od miesiąca w tym temacie cisza. Wrócić jeszcze nie wrócił a zostały dwa tygodnie więc hype na walkę może być mały mimo debiutu ringowego? Lany.

Był jeszcze całkiem znośny MizTV. Cesaro nie wypadł aż tak źle jak myślałem, że wypadnie ale orzełem na mikrofonie nie jest i raczej nie będzie, musiałby go dostawać częściej a w ostatnim półroczu miał go ledwie kilka razy. Walk Owens Walk, może troszkę się przyjmie.

Wisienką na torcie oczywiście Heyman, który swoimi promami zjada wszystkich. The most charismatic there is, the most charismatic there was, the most charismatic there ever will be.

Main Event bardzo przewidywalny z końcowym sukcesem dla face'ów więc show kończy się"po Bożemu".

Podobało mi się to RAW bo w zasadzie całkiem nieźle pchnięto kilka feudów do przodu. Dawno nie było PPV, na które byłoby tyle sensownych storylinów. Mamy Cena vs Rollins, Lesnar vs Taker, Owens vs Cesaro, Divas Revolution, Stardust vs Neville, coś się dzieje w TT, Orton vs Sheamus, Lana/Ziggler vs Summer/Rusev. Ta karta na SummerSlam wygląda naprawdę dość bogato :)

No przecież! Czemu o tym nie pomyślałem, przecież to logiczne, że jak ktoś zgarnie dwa pasy to bedzie cash in Sheamusa a zwycięzca main eventu SS zostanie z pasem US. W takim razie ta walka ma sens :)

MOIM zdaniem oglądaliśmy 6 man tag team match ale co ja tam wiem

I nie przesadzajmy, przyjemny to był pojedynek. Ja wiem, że każdy chciałby w Main Evencie walkę 1 vs 1 np. Sest vs Orton ale to jest kaliber na PPV, WWE wie o tym i dlatego częściej nam serwuje na tygodniówkach gó....ne walki drużyn, żeby potem sprzedawać takie Extreme Rules czy inne Payback takimi właśnie walkami jeden na jeden.

Tak, dlatego tydzień temu mieliśmy walkę Rollins vs. Cena, która będzie na SummerSlam. Wszystko po to, by sprzedać walkę na extravaganza 4 hour SummerSlam so much. Main Event podobny do tego z któregoś tygodnia, gdzie był Cesaro, Owens i Rusev. Widać WWE nie ma pomysłu czym zamykać ostatnio show, nie ma tej "kontrowersji" na zakończenie.

Gdyby jakiś wrestler miał takiego skilla jak Heyman... Czy on w pewnym momencie mówił po łacinie? :smile: Po prostu mistrz.

Wystarczyło dać Cesaro trochę czasu, a już zaskarbił sobie wielu fanów. Wielki napis "CESARO" czy karteczki "Cesaro Section" na całej arenie. To jest coś, czego Roman Reigns nie potrafi zrobić mimo jego wielkiej promocji. Mimo to, Antonio i tak nie ma kontaktu z publicznością... Zaskoczyli mnie pozytywnie z tym MizTV. Jednak mają segmenty mówione. Nie dostali dużo czasu, ale dobrze że w ogóle go dostali. Nie dawałem najmniejszych szans na choćby taki segment. Cesaro nie jest Heymanem, ale widać że się stara. Zaimprowizował z tekstem o krześle, to się ceni. Do tego korporacyjny look w garniturze, Vince musi się do niego przekonać :-).

Smutno się robi, gdy Rollins dostaje segment mówiony na otwarcie, w którym mówi przez ok. 10 minut, natomiast Ambrose musi się zmieścić w te 2 minuty, a wiadomo kto jest lepszy w tej materii. Reigns dobrze wypadł, jednak pewnie wszystko by się skończyło gdyby musiał powiedzieć więcej niż jedną kwestię.

Co Sheamus robił w segmencie Wyatta? Tam każdy może tak po prostu wpadać? I co on zrobił z nosem?

Ciekawe co się stanie, jak skończą im się kombinacje walk div... Ten czas dla div wydaje się mocno na siłę, przez co może być przelotny. Naomi strasznie sztucznie wypadła na mikrofonie.

Walki Barretta to się co najwyżej na SmackDown! nadają. Trzymają go na siłę na RAW, myśląc że coś znaczy. A wystarczyłby face turn jeszcze za BNB...

Ludzie to jednak żmije. "Thank You Rollins!" Dobry pomysł z tym WWE Title Challange, fajnie że Neville znów się może pokazać z bardzo dobrym ringowo rywalem, szkoda że znów musi przegrać.

Cesaro z Owensem będzie z marszu dobrą walką. Cesaro po tym feudzie będzie miał wielką szanse na wskoczenie na wyższy poziom, nawet jeśli przegra. Podobał mi się ten segment. Miz dostał pop pierwszy raz od dawna.

Boli mnie to jak łatwo Henry jest podkładany Rusevowi.

Takie se Raw, trzy segmenty które warto wspomnieć, WWE Title Challange, Miz TV i promo Heymana. Z promem Heymana o tyle jest problem że nie poczułem że feud poszedł do przodu. Po prostu Lesnar wyszedł, pokazał się, pouśmiechał, a Heyman dał bardzo dobre promo. A... i WO Wo Wo!

• Reputacja:   2

Cieszę się, że jednak poświęcili 5 minut Piperowi... .

Przemowa Setha Rollinsa

Ogólnikowo segment niezbyt mi przypadł do gustu, bo Rollins wciąż się tylko rozczula nad rozwaleniem kinola Jasiowi. Pas vs pas to nie jest zły pomysł, a wręcz przeciwnie. Wiadomo Cena znowu kręci wokół najważniejszego tytułu, ale w tym przypadku to chyba koniecznie. I tak większość skupia się na walce Takera z Lesnarem, a tutaj dostajemy kolejny materiał warty uwagi. Oczywiście liczę, że Seth wygra. Chyba, że Sheamus... Cholera, za nic mi się nie widzi Irlandczyk jako mistrz. Za słaba jego postać. :/

Pierwsza walka - WWE World Heavyweight Championship: Seth Rollins © vs Neville

Niezłe starcie, dzięki rozpisaniu Neville'a. Anglik odwalił dobrą robotę.

Druga walka - Lucha Dragons & Los Matadores vs The Ascension, Kofi Kingston & Big E

Powtórka ze SmackDown!, ale z innym wynikiem. Pojedynek, jednak troszkę odmienny. Tym razem dużo do roboty miało Matadores.

Trzecia walka - The Bella Twins vs Charlotte & Becky Lynch

Znowu dużo czasu dostały i znowu Charlotte odwala najwięcej. Czasem wydaje mi się, że to ona jest twarzą tej stajni.

Fox wścieka na porażkę koleżanki z uśmiechem na buzi. #FAIL!

Naomi wyrusza po Paige. Spodziewałem się singlowej walki, ale liczyłem na Sashe.

MizTV

Jeszcze bardziej zaostrzyli story z Owensem i Cesaro. Kevin nietsety znowu odpuszcza, ale co raz bardziej widzę jego wygraną na SS.

Czwarta walka - Rusev vs Mark Henry

Henry podłożony. Nic się nie dzieje tu bez Zigglera.

Sheamus w promie Wyatta. O ile Bray miał już walki drużynowe to chyba pierwszy raz ktoś był u jego boku podczas segmentu.

Piąta walka - King Barrett vs Zack Ryder

Znowu przewijamy... .

Szósta walka - Przemowa Paula Heymana

Heyman rozpływa się nad doskonałością swojego klienta, a ja nad jego umiejętnościami z mikro. :D Szkoda, że Takera zobaczymy pewnie dopiero na PPV.

Siódma walka - Paige vs Naomi

Angielka musiała wygrać, po przegranej z Sashą. Starcie zjadliwe, lecz niezbyt wciągające.

Reigns, Ambrose... I Orton. To już wiem, co w ME. :roll:

Ósma walka - Randy Orton, Dean Ambrose & Roman Reigns vs Sheamus, Bray Wyatt & Luke Harper

Tyle razy już to widzieliśmy i nawet ożywienie tempa pod koniec mnie nie rusza.

RAW miało parę mocnych plusów. Po za tym nic nadzwyczajnego.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Koszulka Setha jest świetna!

Rollins vs Cena o oba pasy... Jak ich nie złączą, jeden zostanie zwakowany. Ja tu widzę problem. Jakby się odbył turniej o pas, to jeśli wygra go ktoś, kto wcześniej przegrywał z Johnem/Sethem, będzie wyglądał słabo.

Opener - cudo. Nadal chcę zobaczyć walkę Rollinsa z El Torito, ale nie przeszkadza mi, że to odkładają w czasie ;) Prawdziwy ME, nie to co było potem. Neville potrzebuje tak dobrych rywali.

Dwa ostatnie nearfalle - mistrzostwo świata. Wiesz, że PAC niby nie ma szans, a i tak serce na moment staje. Pierwszy był perfekcyjnie przetrzymany do ostatniego ułamka sekundy, drugi tak idealnie pokazany, że nie zauważyłem tej nogi na linach. Fantastyczna telewizja.

8 man Tag też był dobry. Byłoby ekstra, gdybyśmy dostali dużą walkę Tagów na SS na takim samym poziomie.

Divy znowu 2 razy na RAW. Niedługo skończą się im kombinacje. Singlowa walka lepsza od TT. Wiadomo - bo Bellaski ;)

MizTV z Owensem i Cesaro. Szwajcar dostaje coraz więcej "lekcji na żywo", będzie się poprawiał. Na początku NXT chyba tak bardzo nie stawiali na mica - widać to po pierwszych awansach. Seth też pod tym względem odstawał, ale dostając czas na RAW się wyrobił. Oby Cesaro czekało to samo.

Henry to już totalny jobber. Nawet finishera nie dostał.

Ryder... Komu może coś dać taka wygrana........no tak, Barrett. Jego już nic nie uratuje.

Po co wydawać tysiące na promocję SummerSlam? Niech puszczają proma Heymana zamiast reklam, gala się sprzeda.

Za tydzień Arrow na RAW. Przekonamy się, jakie są plany na PPV. Nie zdziwi mnie Stardust vs Neville z Amellem w narożniku. Mówiło się o TT z Mizem, ale on ma chyba inne plany.

Edytowane przez aRo

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Rollins vs Cena o oba pasy... Jak ich nie złączą, jeden zostanie zwakowany. Ja tu widzę problem. Jakby się odbył turniej o pas, to jeśli wygra go ktoś, kto wcześniej przegrywał z Johnem/Sethem, będzie wyglądał słabo.

Jak to zwakowany? Było już przecież kilka sytuacji że ktoś posiadał dwa pasy mistrzowskie naraz.

Wszyscy tak gdybają o tym cash-inie, a może Sheamus zrobi nam wszystkim psikusa i zainkasuje walizkę na mistrzu US? Wkońcu według Ceny jest to teraz bardziej prestiżowy tytuł :)

Edytowane przez Codebreaker-

12501231434d3da85730ba0.png

Może tak będzie, kto wie. To tylko mój pomysł, choć napisałem go jakby to był fakt, mój błąd. Szczerze wątpię, że jak nie zrobią jakiegoś DQ, to ktoś zostanie z oboma pasami na dłużej. M.in. dlatego, że daje niepotrzebne skojarzenia z ROH(swoją drogą, poza tym że zrobili Lethalowi super moment, pozostawienie go z 2 pasami uważam za błąd na dłuższą metę).

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Może tak będzie, kto wie. To tylko mój pomysł, choć napisałem go jakby to był fakt, mój błąd. Szczerze wątpię, że jak nie zrobią jakiegoś DQ, to ktoś zostanie z oboma pasami na dłużej. M.in. dlatego, że daje niepotrzebne skojarzenia z ROH(swoją drogą, poza tym że zrobili Lethalowi super moment, pozostawienie go z 2 pasami uważam za błąd na dłuższą metę).

Nie zapominajmy o walizce Sheamusa.Tak naprawdę jest to logiczne, że ktoś wygrywa oba pasy (niestety Cena) by potem Sheamus zaliczył cash in by finalnie John albo Seth został z pasem US.

Raw jak to Raw ostatnimi czasy-nic specjalnego.

Thank you Rollins, aż mi się przypomniało ONS 2006 i "Thank you Edge" :twisted: Dobry segment,Rollins jak to zwykle głosi jaki to on nie jest mocarny i o tym jak to zniszczy rywala. Zaskoczyło mnie to że to on rzucił wyzwanie, mam nadzieję że jednak Seth zwycięży(Choćby po to by wziąść jako taki rewanż za ich ostatni pojedynek), po za tym propsy za koszulkę 8-)

Bardzo dobry pojedynek mistrza z Nevillem, ale już to widzieliśmy.

Co oni by zrobili bez tego Heymana? On sprzedałby nawet walkę Brocka z Vacantem :twisted:

Sheamus chyba założył Wyattowi GPS-a, w końcu jest pierwszym który znalazł te tajemnicze miejsce z którego Bray wygłasza proma. Choć jak widać wystarczy dobrze poszukać na zapleczu :lol:

Przyjemny epizod MizTv, nareszcie Cesaro i Owens mogli zmierzyć się na micu, oczywiście z wiadomym rezultatem. Martwi mnie te "Walk Owens Walk", mam nadzieję że Cesaro nie będzie zbyt często używał tego zwrotu bo to może się przyjąć i zaszkodzić Kevinowi......Który znowu ucieka przy pierwszej okazji.

Tag team match jak co tydzień, skończą z tym kiedyś? Wolałbym już takie zestawienie na Summerslam niż kolejny pojedynek jeden na jeden z Sheamusem do obejrzenia.

Edytowane przez Betrayal
Strike First

1666685508559ec7a1aad8c.jpg

• Reputacja:   16
  • Urządzenie:  Android

Co oni by zrobili bez tego Heymana? On sprzedałby nawet walkę Brocka z Vacantem :twisted:

Była już taka walka na Smackdown 06/08/2002 :-)

Cała promocyjna machina ominęła to RAW. Nie działo się absolutnie nic, poza zapowiedzią celebryty na SummerSlam. Arrow był pokazywany i promowany przy każdej możliwej okazji, co koniec końców skończyło się jego walką na największej gali lata. Spodziewaliśmy się, więc bez większych emocji. Odpuszczenie tego RAW nie wiąże się z żadną stratą. Ani dobrego proma, ani jakiegoś rozwoju w bieżących historiach.

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Reputacja:   62
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  UW

Cała promocyjna machina ominęła to RAW. Nie działo się absolutnie nic, poza zapowiedzią celebryty na SummerSlam. Arrow był pokazywany i promowany przy każdej możliwej okazji, co koniec końców skończyło się jego walką na największej gali lata. Spodziewaliśmy się, więc bez większych emocji. Odpuszczenie tego RAW nie wiąże się z żadną stratą. Ani dobrego proma, ani jakiegoś rozwoju w bieżących historiach.

N!KO a kolczyk w nosie Szajby- opuściłeś tren highlight.

Karta Summerslam ni będzie dobra, choć zapowiadało się nieźle

163870508457e2d890447a3.jpg

Nie przypuszczałem że tak napiszę ale na Summer Slam najbardziej interesuje mnie walka Green Arrowa. Nie oglądam seriali i dla mnie to postać anonimowa ale biorąc pod uwagę jak wygląda reszta feudów to Stardust najlepiej sprzedał swój storyline. Summer Slam to będzie gówno nie oszukujmy się.

W ogóle Arrow dość ładnie i zwinnie wskoczył do ringu, więc może nie będzie tragedii, choć o poziom walki i tak zadba Neville.

NACZELNY HEJTER FINNA BALORA