Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Pierwszy segment to scena żwywcem wyciągnięta z Idź na całość, czy innego polskiego teleturnieju, gdzie Joey świetnie sprzedawał radość ze swojego nowego cacka, a Kane czuł lekki niedosyt wycieczką na Hawaje. Swoją drogą - Big Red Monster nie czuje się chyba zbyt dobrze w takich sytuacjach, a jego reakcje są dosyć wymuszone.

Strasznie zapieprzało to RAW - jeszcze nie zdążyliśmy się otrząsnąć po kolejnym wydaniu klasyku - Show vs Henry, a w ringu już mieliśmy Paige, ktora swoje całe combo wykonała w ciągu 15 sekund, gdzie zazwyczaj potrzebuje na to 5 minut, następnie mieliśmy kapitalny i wciągający pojedynek Ceny z Cesaro, gdzie nawet marki Janusza srały bursztynem na widok coraz to efektowniejszych akcji obu zawodników i nawet nie wiem kiedy polowę RAW mieliśmy za sobą.

Rae pewnie na dobre zacznie towarzyszyć Rusevowi, co zbliża nas wielkimi krokami do debiutu ringowego panny Perry - poszkodowany jest oczywiście jak zwykle Ziggler - nawet on nie jest w stanie przeciwstawić się chantom "we want Lana".

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

• Reputacja:   405
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Natomiast mam problem z Ceną. Ja wiem, że próbuje się uchronić od tych 5 moves, ale mógłby lepiej dobierać sobie nowe ruchy. Nie kupuje u niego tych latających Stunnerów i wymyślnych, typowo high-flyowych przejść. To wygląda jakby go ktoś edytował w WWE 2k15 i dał mu "najfajniejsze" combo. Wcześniej wykonywał różne suplexy i neckbreakery i to było w porządku, bo do niego pasowało.

He, he - jak widać, trudno być Jaśkiem. Kiedy odpierdalasz w ringu swoje minimum, za błogosławieństwem Papy Vince'a - jest krzyk: "Cena to ringowy platfus, który zna tylko 5 akcji na krzyż!". Kiedy idziesz do McMahona i sugerujesz by pozwolił Ci pokazać w ringu więcej (a głowę dam, że wyszło to od Janusza, bo co by nie mówić - chłopak jest ambitny), to jest marudzenie, że: "niby owszem, akcji pokazuje więcej, ale chujowo dobrane i nie pasujące do postaci". I jak tu dogodzić fanom? :twisted:

Co do sytuacji na linii Cena-Owens, to ja oczami wyobraźni widzę już jak Steen traci w Japonii przez Jacha Złoto NXT na rzecz Balora, a Kev w odwecie kroi Cenaminatora z US Title'a na Battleground i kończy ten feud wynikiem 2-1 :wink:

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Reputacja:   1

I jak tu dogodzić fanom? :twisted:

Ja bym tu użył innego określenia, a mianowicie... Jak dogodzić stereotypowym polakom? :wink:

Mnie osobiście fantastycznie ogląda się Janusza z tymi move-setami, szczególnie z Sunset Flip Powerbomb(nie jestem pewien czy dobrze napisałem nazwę tej akcji), a ta akcja jest jedną z moich ulubionych. Na Cesaro wykonał również tego Swinging Facebustera, który zawsze znajdował się wśród stworzonych przeze mnie finisherów w grach dablju i oby Jachu urozmaicał swój ms tak świetnymi akcjami, to będę go jeszcze z większą chęcią oglądał.

Edytowane przez 8693

RAW jak każde inne, bo przecież miało swoje momenty.

Monday Night Rollins raczej nie brzmi tak dźwięcznie jak RAW is Jericho ale może się przyjmie, kto wie. Nawiązanie do segmentu z Nation of Domination może i słuszne chociaż kontekst inny. Segment był przydługi to fakt ale ogólnie zjadliwa telewizja.

Cena vs Cesaro to kawał dobrego wrestlingu, jakby wszystkie walki na PPV trzymały podobny poziom ta gala okrzykniętaby była galą roku. W trakcie oglądania sobie wymarzyłem, że dobrze by było jakby nie było rozstrzygnięcia. No i było DQ, liczę że dołożą Cesaro do walki na BG i tak bez jechania Janusza, KO przejmie pas coby odbyło się to bez bólu dupy papy Vince'a. Chociaż po tych środkowych palcach to pewnie Cesaro znów zostanie zjechany do poziomu jobber'a.

PTP na mistrzów to jedno z największych nieporozumień. Oni są nudni jak flaki z olejem i New Day traci swoje momentum :/ Lucha nikogo nie rusza, dywizja TT wróciła do starej żałosnej formy.

Lana wkracza do akcji! :) Debiut ringowy na Summer Slam? Czemu nie, byle nie trwało to zbyt długo.

Neville i Rudy też całkiem nieźle sprawili się w ringu.

Końcówka gali całkiem strawna, chociaż najbardziej podobał mi się segment przed walką, DQ sugerowało wiele interwencji więc nic nie zaskoczyło.

Sezon ogórkowy w pełni. Całe szczęście, wkrótce event w Tokio :)

Chociaż po tych środkowych palcach to pewnie Cesaro znów zostanie zjechany do poziomu jobber'a.

A to nie były palce serdeczne?

Chociaż po tych środkowych palcach to pewnie Cesaro znów zostanie zjechany do poziomu jobber'a.

A to nie były palce serdeczne?

A zdajecie sobie sprawę, że WWE może być wszystko jedno, czy to były palce środkowe, czy serdeczne? Był jakiś gest, który przypominał "gest Stone Colda" i to jest w tym momencie najważniejsze. Cesaro może się za to dostać.

Jest dokładnie jak napisał maly619, tu już nie chodzi o, to które to były palce tylko o sam gest, który kojarzy się jednoznacznie. Cesaro musi coś odwalić, inaczej nie byłby sobą, szkoda bo perspektywa programu Cesaro vs Cena vs Owens brzmiała apetycznie.

• Reputacja:   2

Segment z The Authority

Sam w sobie fajny, ale jak już reszta powiedziała nic nie wnosi. Trochę śmiesznie się to ogląda kiedy jeszcze niedawno się nienawidzili, a teraz ten w podzięce za pomoc na jednej tygodniówce kupuje im auto, zegarki i wakacje na Hawajach. :roll:

Pierwsza walka - Big Show vs Mark Henry

Bardzo szybko rozwiązali spięcie Showa z Henrym... .

Druga walka - The Miz vs Ryback

Miz od dawna miał gimmick spryciarza i lekko c***wego Heela, ale teraz to jakaś masakra. :?

Trzecia walka - Paige vs Alicia Fox

Aż się cieszę, że Angielka wygrała. Tak, wymęczające zwycięstwo to za dużo dla Alicii. :twisted:

Czwarta walka - US Championship: John Cena © vs Cesaro

Bardzo dobra walka. Cesaro nie miał szans na wygraną, ale pokazał, że coś potrafi. Na plus też obecność Owensa. Najpierw zrobił nadzieję, potem komentował ,a na koniec przerwał i tak pojedynek. Markuję.

Znowu Wyatt na ekranie. Mógłby się zjawić Romek.

Piąta walka - PrimeTime Players & Lucha Dragons vs Bo Dallas & The New Day

"Nowy dzień" zaczyna tonąć. Nie dość, że znowu obici to jeszcze łączą ich z Bo. :P

Segment z Dolphem Zigglerem i Laną

Lana wkrótce wkracza do ringu. Cóż Summer nie pasuje do Bułgara, ale tu i tak liczyć będzie się tylko jak wypadnie Perry.

Szósta walka - Neville vs Sheamus

Irlandczyk ponownie wygrywa i to czysto. Czyżby wysłuchali próśb?

Siódma walka - JACK SWAGGER vs King Barrett

Na szczęście szybko.

Ósma walka - Roman Reigns & Dean Ambrose vs Seth Rollins & Kane

Nie było zbyt wielu przebłysków. Tym razem Bray sprawia, że Authority triumfuje i o tyle dobrze, bo w końcu Romek powinien zacząć szukać rewanżu.

Bardzo mierne to RAW.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

ok, raz na rok można się tu wypowiedzieć ;)

Jak dla mnie bardzo słabe RAW, znaczy niby dobrze, bo nie ma zbyt wielu jobberów czy głupich segmentów, ale jak dla mnie warte uwagi są: otwarcie gali w wykonaniu Brocka i Heymana, segment z niszczeniem auta, z którego jednak można było wycisnąć więcej robiąc większy rozpiernicz. A tak w ogóle... J&J stali kiedy Lesnar niszczył ich auto, bo się go bali a kiedy już je rozwalił ruszyli na niego? :roll: No proszę was... gdzie tu jakikolwiek sens...

Cieszy mnie jedno.. w końcu RAW nie kończy jakiś nudny tag team match czy podpisanie kontraktu, a walka 1 vs. 1, i to nie byle jaka walka: Cesaro vs. Cena wypadło ok, markowalem Szwajcarowi jak szalony,szkoda, że na Battleground nie będzie Triple Threet Matchu...

PS Czy walka New Day vs. Lucha Dragons była starciem o miano pretendentów do tytułów PTP?

• Reputacja:   6

PS Czy walka New Day vs. Lucha Dragons była starciem o miano pretendentów do tytułów PTP?

Yyyy nie? New Day są już pretendentami od dawna.

W sumie ja to widzę tak, że na SummerSlam będziemy mieć triple threat o pas US lub samo Owens vs Cesaro, jeśli Cena znajdzie nowego opponenta. Chciałbym bardzo obejrzeć Cesaro vs Owens... i pomyśleć, że to "tylko" o pas US, o którego rywalizacje lepiej mi się teraz ogląda niż o IC, divas i tag-team titles.
...

16454446905728fca76830a.jpg

Męczy mnie ten schemat: przychodzi ten dobry i niszczy samochód. Lesnar niszczący samochód będący prezentem J&J Security dla Rollinsa, jest kalką:

- Legacy i samochód dla Ortona a Kingston który go rozwalił

a powtórzeniem schematu:

- Bryan niszczący samochód Ortona przez wymalowanie YES!

- Stone Cold zalewający cementem Corvetę Vince'a

- Cena i Cryme Time niszczący samochód JBLa

- Edge niszczący samochód Del Rio

- Batista rozwalający samochód JBLa

- Eddiego Guerrero który demolował samochód Longa

To już wszystko było.

Oprócz trzech segmentów RAW nie warte uwagi. Nawet fani nie byli tak dobrzy jak się spodziewałem.

- początkowy segment to istna poezja w wykonaniu Heymana, ale o tym już się dawno przekonaliśmy.

- zniszczenie auta wyszło... jak zniszczenie auta. Fajny moment z wyciągnięciem sieker, Co jak co, ale u Brocka idealnie to pasowało. Ogromne wrażenie zrobiły na mnie latające drzwi. Myślałem, że trafi nimi w fanów stojących najdalej od stage'u, ale i tak trafił kogoś jakimś odłamkiem więc jest moc.

- walka Cesaro z Ceną bardzo dobra. Nie mogę wyjść z podziwu jakie to walki wykręca John. BRAWO! Marzy mi się triple threat na SummerSlam gdzie Owens broni złota, a na NoC po raz drugi broni w walce one on one z Cesaro. To jest WWE, więc nawet 3Way nie jest pewny.

- reszta taka sobie. Fajnie, że kontynuują feud o pas IC i że Divy mają jakieś sensowne (w miarę) story - o ile dojdzie do debiutu pań z NXT, bo inczaej to kompletnie nie będzie miało sensu.

24571150556b9ddab2c677.jpg

Świetna walka Ceny z Cesaro. Najbardziej urzekło mnie to że każdy z nich wykonał swój finisher ledwie raz (AA i Neutralizer) - wcześniejsze próby były niszczone w zarodku w obu przypadkach. Zwykle bardzo dobre walki w Dabju są wręcz spamowane kick-outami po finisherach, co na dłuższą metę sprawia że wykonanie finishera nie jest tak efektywne w oczach fana. Dzięki tym dwóm walkom z Cesaro, Cena odzyskał trochę na wiarygodności swojego AA.

Gdyby Jachu nie spędzał 300 w trasie (i miał czas na porządny trening pod kątem wrestlingu), nie jeździł po wszystkich szpitalach by spotkać się z dziećmi, nie występował w filmach i innych takich, to myślę że właśnie takiego Cenę byśmy oglądali już w 2008; generalnie o wiele wcześniej (tak na mój gust; rok jest zmyślony; chodzi o podkreślenie jak dawno to by było) - porządnego w ringu zawodnika, który nie ogranicza się do swoich koronnych akcji, który chętnie rozwija chemię ringową ze swoim przeciwnikiem. Kiedyś to tak różowo nie wyglądało. Oczywiście nie widzę niczego złego w tym co robił wcześniej (dzieciaki, szpitale i inne akcje - generalnie życie twarzy federacji), natomiast wg mnie, trochę opóźniło jego rozkwit ringowy. Tyle dobrze że jeszcze kilka lat na topie mu zostało, może dostaniemy kolejną historię w której zawodnik przeżyje drugą młodość po 40-tce? ...

... A może nawet sprawi, że wszyscy fani przyjmą na klatę fakt, że najprawdopodobniej (Cena) prześcignie Rica Flaira w ilości zdobytych najważniejszych pasów ...

A może wystarczyło mu rzucić mało wartościowy pas i kazać go bronić z każdym .... Tak czy siak, Cena w 2015 to bardzo interesująca historia.

Heyman genialny - jak zawsze. 11 przykazanie nawet miało sens, a promocja Battleground trwa w najlepsze. Brock może pojawia się rzadko, ale jak już jest, to ludzie siadają przed TV i oglądają. Taką miał być atrakcją i dawno nic tak nie wyszło WWE. Wszyscy jemy tej dwójce z rąk. Prosi się o przejęcie złota przez Lesnara, ale to by było głupie. Jestem ciekaw jak to rozwiąże WWE, bez wykorzystania Sheamusa - za wcześnie. Seth wydaje się dość pewny swego, co pewnie ma związek z jakimś atakiem. Oby nie jakimś oklepanym - nikt z Authority.

Wiele wskazuje na to, że Lana będzie miała przed sobą poważny ringowy test na SummerSlam - Dolph teraz zniesiony, na Battleground go zapewne nie będzie, więc aż prosi się o mixed tag. Jeśli tam udowodni swą wartość, to wiedząc jakim jej fanem jest Vince, możemy mieć poważną pretendentkę do zakończenia streaku Nikki.

Jak dostaniesz prezent w ramach jakiegoś storyline'u, to wiedz, że niebawem będzie wrakiem. Samochód zabrał czas antenowy, trzeba wycisnąć z niego szyby.. soki! Drzwi poszły ino roz.

50608915156a3743c1fa34.jpg