Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Wiesz, tu nie chodzi o "jakość", ale o "ilość".

Jasne. I Herkules dupa, kiedy ludzi kupa. Jak cie bije 7 chłopa to choćbyś miał czarny pas to i tak nic nie zrobisz. Ale to nie jest prawdziwe życie, a wrestling - wszystko jest naciągane. Normalnie padłbyś po kilku strzałach, a tu chłopaki potrafią się okładać 20 minut punchami i nikt przytomności nie traci. Ostatnie czego można oczekiwać od wrestlingu to realizm :P

Te "naciągania" też trzeba umiejętnie robić. Ja nie kupuje tego, że Lesnera zniszczyło JJ z Kane'm i Rolinsem, tak samo nie kupiłbym jakby go obkładało 3MB (istnieje jeszcze, dawno nie oglądałem wwe? :P ) razem z bracmi uso. Byłoby ich 5, a i tak dla mnie Lesnar powinien ich zjeść dupą, przeżuć i wypluć. Takie mam, może dziwne, wyobrażenie wresltingu... Brock jest dla mnie tak mocno wypromowany, że jednym pierdem powinien poskładać pół rosteru, a nie dawać się obić grupce zawodników, z czego dwóch wygląda jakby właśnie wróciło z rozpoczęcia roku szkolnego w pierwszej gimnazjum, jeden jest Kane'm, który od lat pełni zaszytą funkcje "jobber to the stars" i cipko-heelowi. To dla mnie nie trafia.

Nie, bo z automatu Brock musiałby wejść z taką postacią w jakiś choćby mini-feud (i się odegrać) - na co WWE szkoda jego ograniczonych występów. A co do takich J&J, to wystarczy jak im Lesnar wjebie "przy okazji" feudu z Rollinsem

Dlaczego z np. Markiem Henry'm musiałby wejść we mini-feud, a z JJ nie? Przecież mark spełnialiby tą samą funkcję co teraz JJ. Dlaczego tej dwójce wystarczy połamać żebra w brawlu, a z takim Henry'm trzeba by było kleić na szybko walkę? Idąc twoją logiką, przewidujesz jakieś starcie Kane'a z Brockiem? W końcu Lesnar zgarnął niezły wpierdol od czerwonego i musi się odegrać.

dzisiaj odpierdala kwieciste proma jak Kopaczowa na posiedzeniu Rządu?

Nie żebym negował skille mikrofonowe Jej Ekscelencji Ewy Kopacz, ale chyba trochę obraziłeś Kane'a. On nie ma aż takich braków charyzmy :P #punktzwrotny

Edytowane przez Anapolon

Dont Take it personally.. Im just that much smarter than you...

9753791175058a11dcc0cd.jpg

• Reputacja:   405
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Cytat:

Nie, bo z automatu Brock musiałby wejść z taką postacią w jakiś choćby mini-feud (i się odegrać) - na co WWE szkoda jego ograniczonych występów. A co do takich J&J, to wystarczy jak im Lesnar wjebie "przy okazji" feudu z Rollinsem

Dlaczego z np. Markiem Henry'm musiałby wejść we mini-feud, a z JJ nie? Przecież mark spełnialiby tą samą funkcję co teraz JJ. Dlaczego tej dwójce wystarczy połamać żebra w brawlu, a z takim Henry'm trzeba by było kleić na szybko walkę? Idąc twoją logiką, przewidujesz jakieś starcie Kane'a z Brockiem? W końcu Lesnar zgarnął niezły wpierdol od czerwonego i musi się odegrać.

Temu, że JJ czy Kane, to integralna część Authority (a więc Brock może ich pozamiatać przy okazji feudu z Rollinsem). Henry czy Show to byliby już bardziej "najemnicy" od brudnej roboty, którym wypadałoby żeby taki Lesnar spuścił wpierdol oficjalnie, czyli przynajmniej w walce "jeden na jeden" na tygodniówce (mni-feud).

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Reputacja:   2

Segment z Paulem Heymanem i Brockiem Lesnarem

Kwadrans Heymana za mikrofonem, by podkreślić jego powrót. Dobry motyw z przeprosinami, chociaż kamerzyście ręki nie podał. :twisted:

Pierwsza walka - Dean Ambrose vs Kane

Setha to się nie spodziewałem aż nie przypomniałem sobie, że przecież czeka go Lesnar. Z jednej strony liczyłem, że Rollins pozostanie odważniejszy, ale Brock to przecież bestia i nawet logiczne, że wybraniec zarządu znowu trzęsie portkami i próbuje zjednoczyć swoich, jeszcze do niedawna sojuszników.

Druga walka - The Ascension vs Prime Time Players

Raczej wygrana PTP była formalnością. Jestem ciekaw czy puszczenie Sheamusa za nim tamci zeszli było celowe? :twisted:

Trzecia walka - Sheamus vs Roman Reigns

Właściwie to czekałem tylko na pojawienie się Wyatta na ekranie, aczkolwiek sam w sobie pojedynek był całkiem znośny. Motyw ze zdjęciami już lepszy od ciągłego gadania.

Zgodnie z planem ani Kane ani J&J nie chcą pomóc mistrzowi. Zostaje uderzyć do Tryplaka... .

Czwarta walka - Neville vs Kofi Kingston

Całkiem przyjemna walka. Dali po dominować Kingstonowi. Ta dwójka może wykręcić całkiem fajne... Preshow. :P

Piąta walka - Zack Ryder vs King Barrett

Właśnie król pokonał "part - timerowego" jobbera. Niech żyje!

Przemowa Johna Ceny

Poprzedzający wywiad z Owensem był tylko wyciętym urywkiem o braku szacunku Jaśka w jego stronę dlatego liczyłem na coś więcej tym bardziej, że Jasiek zjawia się wcześniej niż się spodziewano. Bitwa poliglotów była spoko i wydaje mi się, że tym razem Jasiek słowne starcie wygrał.

Tryplak po raz kolejny nieźle wypadł w segmencie z Rollinsem. Słowa w kierunku championa brzmiały jakby Seth nadal miał ich po swojej stronie.

Szósta walka - Naomi & Tamina vs The Bella Twins

Nikki zrobiła się Ceną wśród Div... .

Fox już w koszulce sióstr. Ciekawe czy pójdzie dalej jak Michael Jackson? :twisted:

Zwiastun Terminatora przemieszany z promem Romka. WTF miesiąca. :?

Siódma walka - Mark Henry vs Ryback

Wygrana Rybacka nie zaskakuje. Zakończenie poprzez Splash z narożnika. Zawsze coś nowego.

Brawl za kulisami również wygrany przez mistrza interkontynentalnego. Dosyć mocna promocja Ryana przed PPV.

Ósma walka - Adam Rose vs Dolph Ziggler

Summer również mi nie pasuje do Ruseva. Powoli robi się telenowela.

Segment z The Authority

Jak dla mnie mocne zakończenie gali. Rollins bardzo dobrze spisał się z przeprosinami. Wyglądało szczerze, zniecierpliwiony oczekiwaniem i niezadowolony z faktu, że musi to robić . Kane i "ochroniarze" także dobrze zagrali trzymając go w niepewności i zeszli z ringu żeby potem i tak pomóc. Mina Setha bezcenna. Brock dostaje lanie i... Właśnie dobrze czy źle. Z jednej strony zagrywka była potrzebna w celu zjednoczenia Authority, ale nie wiem czy nie lepiej byłoby żeby Rollins sam już sobie jakoś radził.

Słabsze RAW. W zasadzie tylko 3 rzeczy były tu godne uwagi: Owens z Ceną, Romek i Wyatt oraz Lesnar vs Authority.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Osz cholera... 20-minutowy segment gdzie Rollins rozdaje członkom Authority prezenty było na początku w miarę okej, ale zamieniło się na nudną telewizję + po reklamach Henry vs. Show... :oops:
...

16454446905728fca76830a.jpg

Cena vs Cesaro - bo trochę dobrego wrestlingu na Raw nam się należy. Trochę dobrego KOmentarza . That's it. Więcej nie pamiętam. Mógłbym się zachwycać Rollinsem włażącym w dupę swoim kompanom, ale ... whatever.

RAW oglądałem sobie LIVE (nie wiem co mnie strzeliło...), więc i nadzieje były większe. Walka Cesaro z Ceną to jedyną część RAW, na którą nie ma co narzekać. Do tego komentarz Owensa??? No cud miód. Niektórzy mianują tą walkę do ,,match of the year". Owszem, była bardzo dobra, ale Cena vs Owens z MiTB czy EC były lepsze. Caludio znów pokazuje swoje umiejętności. Szkoda, że większość fanów w USA nie dostrzega jego charyzmy, któą niewątpliwie ma i po prostu ma wyjeb**e w jego postać. Dać mu menagera i jazda do upper mid cardu, a może i na kilka miesięcy do ME, zobaczylibyśmy jak się tam sprawuje :smile:

71873036054fe0f048f170.jpg

• Reputacja:   6

RAW oglądałem sobie LIVE (nie wiem co mnie strzeliło...), więc i nadzieje były większe. Walka Cesaro z Ceną to jedyną część RAW, na którą nie ma co narzekać. Do tego komentarz Owensa??? No cud miód. Niektórzy mianują tą walkę do ,,match of the year". Owszem, była bardzo dobra, ale Cena vs Owens z MiTB czy EC były lepsze. Caludio znów pokazuje swoje umiejętności. Szkoda, że większość fanów w USA nie dostrzega jego charyzmy, któą niewątpliwie ma i po prostu ma wyjeb**e w jego postać. Dać mu menagera i jazda do upper mid cardu, a może i na kilka miesięcy do ME, zobaczylibyśmy jak się tam sprawuje :smile:

Mam Deja Vu sprzed roku, półtora czytając Twoje wypociny ;)

Nie wiem do czego się czepiasz, bo mnie tu nawet rok nie ma :lol: To, że RAW było słabe to chyba każdy wie. Fantasy booking dla Cesaro chyba nie jest czymś złym.

71873036054fe0f048f170.jpg

Pamiętam już dwa lata temu, gdy zaczynałem pisać na forum, wszyscy prześcigali się w pisaniu fantasy booking dla Cesaro :P Wszystko może się znudzić ;)

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

• Reputacja:   1

Siemanko. Jako nowy użytkownik chciałbym napisać, że nie oglądam zbyt często WWE (za wyjątkiem NXT. Z RAW tylko wyniki) no chyba, że jest coś ciekawego jak np. Kevin Owens czy Brock Lesnar. Dziś obejrzałem sobie RAW live, ale czy było warto?

Walka Cesaro z Johnem Ceną baardzo dobra. Zdecydowanie najmocniejszy punkt gali. Po kontuzji Tysona, Cesaro może mieć ciężki okres ale takimi walkami na pewno sobie polepszy wizerunek u wałdz jak i u fanów.

Bray Wyatt kończy RAW - bardzo fajny widok. Dawno go nie było tak wysoko w hierarchii, ale niestety to Romek wyjdzie z tego show zwycięsko.

Początkowy segment był po prostu niezrozmiały. Ma on zachęcić fanów do oglądania dalszej części, a ten segment po prostu nie nadawał się na początek. Może w środku show byłby wskazany. Wydaje mi się, że WWE musi mieć mocne wejścia, tutaj tego nie było.

Ogólnie RAW mizerne. Czekamy na live event w Tokio i walkę o pas NXT. Będzie się działo :twisted:

24571150556b9ddab2c677.jpg

Cesaro zawsze mi imponował swoimi skillami w ringu. Mimo że wiem , czego się mogę od niego spodziewać to i tak mnie wciąż zaskakuje. Płynność, doskonałość. Nadal nie wiem jak przeszedł z STF do Sharpshootera. Natomiast mam problem z Ceną. Ja wiem, że próbuje się uchronić od tych 5 moves, ale mógłby lepiej dobierać sobie nowe ruchy. Nie kupuje u niego tych latających Stunnerów i wymyślnych, typowo high-flyowych przejść. To wygląda jakby go ktoś edytował w WWE 2k15 i dał mu "najfajniejsze" combo. Wcześniej wykonywał różne suplexy i neckbreakery i to było w porządku, bo do niego pasowało. Jego przeciwnik pokazał, że nie trzeba robić fikołków by być efektownym w ringu.

Na co wskazuje końcówka walki? Chętnie bym zobaczył Triple Threat. Dobry pomysł na przeciągnięcie feudu do SummerSlam. Niech coś robią z Antonio, bo chyba nie będzie się woził w kanadyjsko-teamowych motywach aż do niepewnego powrotu Kidda

Pierwszy segment za długi. Długie gadanie Rollinsa nic nie wniosło, a za to nudziło. Poza tym, nie lubię takich motywów. Te całe Hawaje i Kane cieszący michę z powodu nowego zegarka...

A już myślałem, że ME to będzie Tornado Match. Niestety, to byłoby wbrew wszelkiej logice :-).

Neville jeszcze nie miał żadnego programu. Daleko nie uciągnie na samych walkach. Przecież nie musi mówić, żeby program był zjadliwy. Grunt w tym, że nie ma pomysłu co mu dać bez tego mic-skilla. Chciałbym widzieć Williama Regala jako jego managera, tylko że manager jest często równoważny z heelturnem zawodnika, a nie wiadomo co byłoby z heelowego Adriana. Chociaż heelowego Setha też nikt nie widział. Czy kiedykolwiek high-flyer miał managera w stylu Brock-Heyman?

Diabeł na Hawajach :D Fajny segment na początek, choć niewiele wniósł.

Jak na RAW, niezła walka Div. Żeby jeszcze zakończyły to normalnie... Pin był tragicznie słaby, ja bym tu nawet zaakceptował uznanie tego za kickout.

Cena od jakiegoś czasu jest gwarancją dobrej walki. I to nie jest wyłącznie zasługa rywali. Dziś zrobił to razem z Cesaro. Owens to miły dodatek i przyszły US Champ.

Rusev kontuzjowany, więc mogą nas chcieć katować Summer w ringu :/

Tak przeciągali koniec RAW, że byłem pewien przybycia Lesnara(nie musiał lecieć tydzień wcześniej do Japonii, nawet jak chciał kogoś spotkać). Niestety był tylko Bray.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

RAW bardzo słabe. Godny uwagi moment to walka Jasia z Cesaro i Owens. Reszta bardzo bardzo nijaka. Czego jednak można spodziewać się po RAW ,które zaczyna się tak słabo. Nic mnie nie zainteresowało w początkowym segmencie. Pomysł może dobry ale nie dałem się wkręcić. Nawet nie wiem co napisać więcej. Orton wyjechał sobie na urlop ,a Sheamus nie ma co robić. Pewnie ich wkręcą jeszcze ,bo sporo czasu do PPV. Barrett wychodzi lepiej na tym jeśli nie ma dla niego pomysłu ,bo przynajmniej coś wygrywa. Nieważne ,że z kolesiem ,który rzadko zagląda na RAW albo SmackDown. Reszta spływa po mnie łącznie z końcówką RAW.
2 miejsce - Typer WWE 2015

120921668456dd549defd56.jpg

• Reputacja:   1

Segment Rollinsa mógł budzić tylko jedno skojarzenie...

... a na tym tle nie miał prawa dobrze wypaść. Dość nudnawe to było. W zeszłym tygodniu Seth wchodził im w tyłek tak bardzo, że było czuć jego desperacje, co było zabawne. Teraz tej desperacji zabrakło.

Na tej walce Ceny z Cesaro, zdołali podbudować niedawnego jobbera z Tag Teamu i goscia, który zasiadł za stołkiem komentatorskim. Muszą być zadowoleni z takich momentów.

Lana powoli zacznie wchodzić do ringu, a Summer Rae to idealna ofiara na pierwszy ogień. WWE nie będzie żałowało swojej gwiazdki z XFL.

Main Event podsumował słabiutkie RAW. Zestawienie rodem ze SmackDown. Fajnie tylko, że jeszcze mocniej podpromowali Authority. Reigns stał się ofiarą, która przyjęła na siebie wiele, żeby Bestia mogła zacząć na całą czwórkę polować.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Standardowa mizeria jeśli chodzi o Raw ostatnimi czasy z paroma przebłyskami.

Segment Rollinsa z Authority zdecydowanie za długi, niby pomysł dobry ale niewiele wnosi on do aktualnego story. Choć widok J&J Security polerujących samochód nawet mnie rozbawił bo nie pamiętam by ktokolwiek kiedykolwiek utrzymał auto do końca Raw w stanie nienaruszonym :D Aż się prosiło o Ambrose'a chociaż by coś zrobił temu autku :twisted:

Bardzo dobry pojedynek Cesaro z Cenaminatorem, jednak jak trzeba to chociaż przegra przez DQ. Cesaro na pewno dużo zyskał w oczach marków, w końcu gdyby nie Owens byłby może mistrzem US. Nie wiem tylko na co te fucki, mam nadzieję że Cesaro tylko za bardzo wczuł się w postać bo jeśli to coś więcej to może źle dla niego wróżyć. Sam Owens zaś ma świetną logikę-póki jesteś rywalem mojego rywala to jest ok, jeśli jednak chcesz zabrać mu coś to idź do piekła muszę to zrobić ja. W każdym razie Kevin jest już gotowy na przejęcie pasa.

Ile to już razy widzieliśmy ten skład w tag team matchu w main evencie....chociaż raz Authority triumfuje. I gdzie te czasy gdzie w main eventach były pojedynki jeden na jeden?

Roman znowu ładnie zaaplikował rywalowi superman punch w locie ale trochę już się powtarza ten motyw, niech lepiej pozwolą nam o nim zapomnieć na jakiś czas.

Strike First

1666685508559ec7a1aad8c.jpg