Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Owens, Owens, Owens, Owens, LESNAR - czyli RAW w skrócie.

(niestety) większość wydarzeń została już opisana dokładnie, tak jak miałem zamiar to zrobić, więc tylko przypomnę:

- Kevin powerbombujący ciężko chorego laureata fundacji Make a Wish...a nie, to jakiś raper :) No i oczywiście ten kopniak, po którym normalny człowiek tylko by się pochylił, przyjmując pozycję do finishera,

a ten brudas nie ustał na nogach, i było widać, że nie było to oskryptowane.

Lista celebrytów, których Steen mógłby jeszce wyłączyć z występów gościnnych na najbliższych kilka lat: Flo-Rida, Maria Menuonos, Muppety.

Swoją drogą KO to postać, która w ostatnim czasie daje zajebistą radość z oglądania WWE i jest chyba najbardziej wartościowym obecnie towarem.

Oczywiście teraz wraca zawodnik, który może zrzucić go z piedestału - chociaż w końcowym segmencie gali to Rollins zrobił całą robotę i został oficjalnym przedstawicielem grupy fanów, która autentycznie na widok Lesnara myśli sobie "oho, hir koms de pejn".

Seth miał minę jakby właśnie ufaflał swoją lateksową zbroję. No nie mogę, jak go trochę odpizdowili czystą wygraną z Ambrożym, tak znów teraz wyszło słabo, dobrze, że poza ringiem chociaż się nie sadził

Na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie innego scenariusza, niż okrutny squash na obecnym mistrzu, zakończony może jakąś dyskwalifikacją i kasacją walizki na Seciaku - tylko czy Sheamus vs Lesnar to odpowiedni materiał na walkę wieczoru SummerSlam?

Co tam jeszcze było - Paige w równie wzniosłej przemowie, co Al Bundy motywujący ludzi stojących w kilometrowym korku przed świętem 4 lipca (pewnie tylko Raven skojarzy ten odcinek :D), powoli zaczynam wątpić, że w tym story dostaniemy jakieś rozwiązanie - wczoraj byłem przekonany, że pas zmieni posiadacza, dziś, po nieotrzymaniu pomocy od div z main rosteru już rozmyślałem, która panna z NXT wspomoże Brytyjkę - a tu kurwa status quo.

Truth rozwala mnie po raz kolejny - przetykaczka do kibla ozdobiona wstążką w miejsce berła - :spoko:, Sheamus zaczyna poznawać uroki dzierżenia walizki MitB, a zwrot "odpizdowili" chyba na stałe trafi do mojego słownika :)

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

Wrzucenie Lesnara na Rollinsa na Battelground to bardzo ciekawa sprawa. W zeszłym roku było to zdaje się najsłabsze PPV od WWE a po zapowiedzi dwóch walk karta zaczyna rysować się ciekawie.

Zauważyłem kilka zmarnowanych szans na tym RAW, zacznijmy chociaż od tej całej sytuacji w dywizji Div. Żadna nie wsparła Paige w starciu 2 na 1, zresztą wszystkie są do dupy i nijakie, może poza Naomi. To byłby idealny moment na wrzucenie jakiejś Charlotte jako pomocy z czasów NXT, niespodziewany debiut (no już tak kiedyś walczyła, ale debiut w sensie stałych występów), już by była w obrębie pasa a na Summer Slam w Fatal 4-Way i przejmuje pas. Dla mnie sytuacja win-win.

Ugrzązł temat z Dudley Boyz. Skoro Bray dostaje feud z Romkiem, swoją drogą no rozumiem, że schemat rozpoczynania feudu jest zawsze taki sam, ale gość jest przekonujący na majku, że coby mi nie powiedział wkręcę się, bo jestem ciekaw co on tam wymyślił. Ale odnośnie Rowana i Harpera, nie ma ich w TV, proma nie było i znowu dywizja Tagów zacznie ssać jak nam zostaną tam tylko czarni. New Day powinno odzyskać pasy, PTP jako mistrzowie nie dadzą takiej rozrywki jak New Day.

Ambrose dostał program na 2 miesiące i teraz znów do zamrażarki i będzie gdzieś błądzić między w odmętach mid-cardu, chyba że przejdzie jakiś heel turn. Bo smutek jak wrzucą mu na BG takiego Kane'a.

KO na pełnej, czyli że ten raper to ziomek Jasia? No to ma sens. W zasadzie tak widzę przyszłość KO, przegrywa pas w Tokio z Ballorem, wygrywa na Battelground/Summer Slam US Title a Jaś wraca do obijania się o główny pas. KO finalnie musi wyjść z feudu zwycięsko, bo wyjdzie z niego kolejny Rusev.

W sumie było kilka fajnych momentów, początkowy segment na +, walka KO vs Ziggler, powerbomb na special guest'cie powrót Lesnara. Źle nie było ale i dupy nie urwało.

Laser wrócił - chyba anuluje subskrypcję :///

Lesnar wrócił, odnawiam subskrypcję :D

Oscar dla Rollinsa, sprzedał ten powrót w niemożliwy sposób :D Ten moment, kiedy pojawia się Lesnar z Heymanem na rampie, obydwaj z szatańskimi minami jakby zwietrzyli świeże mięsko, pierdolnięcie, jebnięcie i fajerwerki :D Miód, rewelacja, biorę podwójną porcję. Battleground z najbardziej przewijalnego PPV roku urosło do rangi Royal Rumble czy Summerslam, shit just got serious :D Konfrontacja rewelacyjna, to było przepiękne.

Niestety obawiam się, że Bestia pasa nie odzyska. Szkoda, bo Lesnar z pasem to w tym momencie baaaardzo pożądany towar. Nie ma mowy o udanym cash-inie Sheamusa. Brock zdemoluje Setha jak szmatę i wyjdzie z ringu niespocony, ewentualnie możemy zobaczyć jakieś DQ. Rudy nie zainkasuje walizki, bo nikt nie rozpisałby rudego na takiego frajera, żeby kasował walizkę na Lesnarze mając w perspektywie rematch :D

Z drugiej strony jeśli te ploty o walce Tryplaka z Rollinsem na Summerslam są prawdziwe, to scenariusz jest prosty. Brutalny gwałt na majstrze, Lesnar z pasem, a od Battleground do Summerslam program "Hunter, why?" w wykonaniu Blacka. Problem w tym, że Tryplak w tym momencie robi za face'a, więc… no… Rollins nie ma za kolorowo jak chodzi o ten face turn. Seth w każdym razie kończy swój reign za cztery tygodnie i żaden cud go od tego nie obroni :D Czy to na Bestii Wcielonej, czy na Bladym.

A Owens? Zajebiste promo (dzięki publiko, że dałaś mu pop kiedy powiedział że Jasia tu nie ma), atak na MGK totalnie z dupy. Dlaczego zaczyna to wyglądać na danie się Kevinowi wyszaleć przed kolejnym jobbem? Z drugiej strony, jeśli nie Steen i nie teraz skroi Jasia z pasa, to kto to zrobi i kiedy? Nie widzę wiarygodniejszych opcji.

Jedna gówniana, bezpłciowa tygodniówka, a podbudowali Battleground że lepiej się nie dało :twisted: Totalny markout.

No i oczywiście ten kopniak, po którym normalny człowiek tylko by się pochylił, przyjmując pozycję do finishera,

Rozumiem, że dostałeś już kiedyś kopniaka od Steena, skoro stwierdzasz to z taką pewnością?

Ciekaw jestem właśnie, czy MGK się przewrócił, bo Steen włożył w tego kopniaka za dużo siły, czy to jednak było w 100% zaplanowane :D Po obejrzeniu tego któryś raz wyglądało to raczej tak, jak by on sie o coś potknął tam z tyłu.

To jak prowadzą postać Kevina przypomina mi re-debiut Sheamusa który praktycznie po wejsciu do rosteru z FCW w 2009 roku na sam początek dostał Cene i Triple H pomijając że zaczął od kilku mniej znanych zawodników.

Takiej kariery życzyłbym właśnie Kevinowi bo skoro Sheamus zasmakował praktycznie każdego złota które jest do zdobycia włącznie z RR i MITB to jestem pewien że przed Kevinem podobna kariera stoi otworem.

Jeżeli chodzi o wspomnianą walkę o pas WWE to w głowie napewno każdemu ujawniają się różne scenariusze ale cieszę się że tak to rozplanowało WWE

1.Promocja gali BG dzieki obecności Lesnara

2.Sheamus jako plan długoterminowy z wykorzystaniem walizki dopiero w WMce

dlatego też teraz dostał Ortona z którym bój stoczy pewnie do czasu Night of Champions.

3. W tle Ambrose który będzie gonił za tytułem a takiego Dean'a lubię najbardziej .

Ambrose który ma kogoś lub coś na celowniku to najlepsza odsłona Dean'a jaką można zobaczyć.

4.Perspektywa odłączenia Rollinsa od Authority również moim zdaniem na plus

a dodatkowo mozna by zająć czymś Rollinsa na Summerslam i niech feuduje z Władzą a dopiero na koniec roku wróci do walki o pas choć może go utrzyma.

5.Zgarnięcie pasa NXT przez Balora może uruchomić zmianę przy pasie US który powinien należeć do Owensa , Janek znów wróciłby do Main Eventu wtedy liczba kandydatów do głównego złota federacji dała by na pewno kilka mega-ciekawych feudów.

przykładowo chcemy sprzedać BG i SS to musi byc tam i Rollins i Lesnar czy w walce o pas czy w walce z HHH'em i np.

Sheamus z Ortonem, Cena pewnie z Owensem, Reigns z Wyattem gdzie z tych feudów to jedynie feud Ceny skończy się wcześniej. Nie zdziwie się jak pozostali będą rywaliwać do samego Hell in a Cell , prawdopodobnie az do samej Wm'ki Sheamus bedzie trzymany raczej daleko od pasa tocząc feudy z Upper-midcarderami natomiast Cena,Reigns,Orton i Ambrose będą bić się o miano pretendenta do Złota , gdzie pewnie któryś z nich wygra RR match i wystąpi w ME WM 32( może oprócz Reignsa który dostąpił tego wyróznienia ostatnio)

Edytowane przez rotx

Mam tylko nadzieję, że Laser nie odzyska tytułu, bo to by było przegięcie.

Lesnar vs. Rollins normalnie jak wybory prezydenckie - wybór między mniejszym, a większym złem. Wybieram mniejsze zło, czyli Rollinsa.

Owens mam nadzieję, że pociście Johna i zdobędzie pas US, wtedy zostanie chyba pierwszym podwójnym mistrzem w WWE (nie wchodzi w rachubę strata pasa NXT, gdyż tam nikt do Kevina Owena nie ma startu).

COŚ NADCHODZI, COŚ CZUĆ W POWIETRZU

90623563155814c7b0031b.jpg

Owens mam nadzieję, że pociście Johna i zdobędzie pas US, wtedy zostanie chyba pierwszym podwójnym mistrzem w WWE

To najwyraźniej mało oglądałeś wrestlingu. Jest kilka przykładów: John Cena w 2007 (World Tag Team Champion i WWE Champion), Triple H w 2001 (IC Champ i Tag Team Champ), Eddie Guerrero (TT Champ i United States Champion), Ultimate Warrior (IC Champ i WWF Champ), Owen Hart i British Bulldog (pierwszy IC Champ, drugi European Champ, obaj Tag Team Champs)... jest tego więcej. :)

Edytowane przez rockydoggy
...

16454446905728fca76830a.jpg

Ciekaw jestem właśnie, czy MGK się przewrócił, bo Steen włożył w tego kopniaka za dużo siły, czy to jednak było w 100% zaplanowane Po obejrzeniu tego któryś raz wyglądało to raczej tak, jak by on sie o coś potknął tam z tyłu.

Różnica między piosenkarzem, a wrestlerem. Chociaż, jest to niewykluczone, że mógł wziąć porady od kolegi rapera, Ceny.

• Reputacja:   62
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  UW

To najwyraźniej mało oglądałeś wrestlingu. Jest kilka przykładów: John Cena w 2007 (World Tag Team Champion i WWE Champion), Triple H w 2001 (IC Champ i Tag Team Champ), Eddie Guerrero (TT Champ i United States Champion), Ultimate Warrior (IC Champ i WWF Champ), Owen Hart i British Bulldog (pierwszy IC Champ, drugi European Champ, obaj Tag Team Champs)... jest tego więcej

Nie wspominając o najsławniejszym chyba tego typu championie...Rob...van...Dam.

Całkiem niedawno Miz był 1 dzień mistrzem tt , gdy miał tytuł wwe.

163870508457e2d890447a3.jpg

• Styl:  Jasny

A nieco ponad rok temu była jeszcze ta nieszczęsna Paige, która zdobyła pas Div będąc jeszcze mistrzynią rozwojówki... popitalanie z dwoma pasami nie jest, jak widać, niczym niezwykłym ;)

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

• Reputacja:   2

Przemowa Setha Rollinsa

Podobało mi się to. Mimo iż wiedziałem, że na tej karteczce nie będzie nikogo innego to Seth wypadł naprawdę dobrze. Odłączył się już na dobre od Authority, ale widać że oprócz pyszałkowatości pozostaje mu wciąż zamiłowanie do ucieczki w razie kłopotów. Chętnie bym go zobaczył jako odważniejszego zawodnika.

Pierwsza walka - Dean Ambrose vs Sheamus

Nowy Mr. MiTB jest obecnie dopiero drugim w historii, zaraz po Edge'u gościem wygrywającym trzy, ważne rzeczy poza pasami czyli RR, MiTB oraz KotR, a tkwi w gimmicku c***o Heela... Świetnie.

Z jednej strony fajne są te segmenty gaszące radośc i pewność siebie u Rollinsa, ale wiadomo kto nadchodzi. :twisted:

Druga walka - King "What's Up?" vs King Barrett

O rany ja już na Anglika po tym to miałbym tak wylane, że szkoda gadać, gdyby nie znokautował rywala. :lol:

MGK w bazie. Znowu koncert?

Hustle, Loyality & DISrespect

Z uwagi na nazwę liczyłem na coś ciut lepszego od Owensa z naciskiem na disrespect. Szkoda trochę, ale gość i tak dobrze wypadł.

Trzecia walka - Kevin Owens vs Dolph Ziggler

"Hey Blondi" i już cofam, co mówiłem wcześniej. :twisted: Całkiem niezłe starcie.

Paige próbuje stworzyć ruch oporu przeciwko mistrzyni? Nie mają, co wymyślać. Może po prostu niech szansę dostanie inna?

Czwarta walka - Randy Orton vs Kane

O ile dobrze, że Irlandczyk się zrewanżował to teraz Kane wychodzi, co raz bardziej na niedorajdę i nawet segment na zapleczu tego nie zmienia. :roll:

Piąta walka - Big Show vs The Miz

Miz wygrywa fartem i cieszy się jak dzieciak... Ryback był ciekawszy niż pojedynek.

Szósta walka - Roman Reigns vs Bray Wyatt

Trudno było wierzyć, że do tego dojdzie. Szkoda, że całkiem niezłe proma Wyatta idą na marne przez ten postój.

Siódma walka - Paige vs The Bella Twins

Prawie się udało. I dlatego pewnie to jeszcze nie koniec... .

Kevin rozwala tego śpiewaka. Kij już, że na materac, ale samo zaatakowanie kogoś nie związanego bezpośrednio z fedką ma swoje plusy. Typek nie liczy się z nikim i takiego Heela brakuje. :D

Ósma walka - The New Day vs Neville & Prime Time Players

Szczerze to nawet przyjemna walka. Mimo wiadomych zwycięzców to New Day powalczyło w końcówce, a i Xavier dostał sporo czasu w ringu.

Nie wiem czy scena na zapleczu zwiastowała powolny powrót zamaskowanego Kane'a, ale po raz kolejny mimika Deana mnie rozwala. :lol:

Segment z The Authority i Sethem Rollinsem

Mamy powrót nie powstrzymanego. Od razu pierwsze na, co chciałem zwracać uwagę to jak Rollins zagra strach. Zdał egzamin. To było dobre kiedy nie chciał podnieść wzroku i z każdym krokiem Brocka się cofał do tyłu. :D Czysta wygrana Setha to byłby niezły shocker, ale ta opcja pewnie odpada. Wielu bierze pod uwagę Irlandczyka. Wielokrotnie musieliśmy czekać bardzo długo na cash to może teraz dostaniemy już po miesiącu. Szkoda tylko, że rudy także nie jest dla mnie kimś godnym do postawienia na przeciw maszynki do Suplexów.

Średnie RAW z paroma ciekawszymi momentami.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Dosyć dobre RAW, które oglądałem z wielką zajawką i chęcią.

To co mnie najbardziej ucieszyło to chyba bez wątpienia powrót Bestii i spojrzenie Rollins'a samo mówi za siebie ''boże, dostanę taki wpierdol'', ha! Podobał mnie się bardzo segment z Kevin'em, gość naprawdę fajnie gada, i fajnie się go słucha, a w ringu to co robi jest wprost zajebiste. No i po tym jak wykonał tego powerbomb'a jakiemuś gościowi(którego wcale nie znam) na materac, to było trochę... komiczne :P Dobre starcie było Owens'a z ''Blondi'', oboje spoko walczyli i było na co oglądać.

Mam nadzieję, że trzecie starcie John'a z Kev będzie ostatnie i to nowy mistrz US wyjdzie zwycięsko i mamy dobrze wypromowanego zawodnika z dobrą gadaną! :D

Why So Serious?

207483497254a5615a11bee.jpg

No i po tym jak wykonał tego powerbomb'a jakiemuś gościowi(którego wcale nie znam) na materac, to było trochę... komiczne :P

Tego gościa znam z tego, że śpiewał theme Wrestlemanii bodajże 28. Co do materaca to fakt, wyglądało to bardzo komicznie. Mogli ustawić lepiej kamerę i zrobić szybka zmianę ujęcia przy lądowaniu i wyglądałoby, że gość przyjął Powerbomb na jakiś niezidentyfikowany przedmiot z niezidentyfikowanego materiału, a to byłoby dużo lepsze, chociaż Owens i tak wypadł tu zarąbiście.

• Reputacja:   405
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Szkoda, bo Lesnar z pasem to w tym momencie baaaardzo pożądany towar. Nie ma mowy o udanym cash-inie Sheamusa. Brock zdemoluje Setha jak szmatę i wyjdzie z ringu niespocony, ewentualnie możemy zobaczyć jakieś DQ. Rudy nie zainkasuje walizki, bo nikt nie rozpisałby rudego na takiego frajera, żeby kasował walizkę na Lesnarze mając w perspektywie rematch :D

Z drugiej strony jeśli te ploty o walce Tryplaka z Rollinsem na Summerslam są prawdziwe, to scenariusz jest prosty. Brutalny gwałt na majstrze, Lesnar z pasem, a od Battleground do Summerslam program "Hunter, why?" w wykonaniu Blacka. Problem w tym, że Tryplak w tym momencie robi za face'a, więc… no… Rollins nie ma za kolorowo jak chodzi o ten face turn. Seth w każdym razie kończy swój reign za cztery tygodnie i żaden cud go od tego nie obroni :D

Akurat Lesnarowi pas do niczego nie jest potrzebny, bo jest zajebisty i bez niego, a ludki i tak wiedzą, że taki Rollins tylko go "wypożycza" od Brocka i "zwrot" może nastąpić, kiedy tylko Bestia tego zechce :wink:

Co do Trypla, Lesnara i Setha, to ja to widzę tak: skoro Rollins jest obecnie promowany na Pana "Sam Sobie Dam Radę!", to pewnie Hunter chcąc mu pomóc na Battleground (kiedy Brock będzie z niego robił tatar), interweniuje i Lesnar wygra to przez DQ, a wkurwiony Seth powie, że pierdoli Authority, bo sam dałby radę ( :D ) - no i konflikt pomiędzy Hunterem i Sethem, z pasem w tle mamy nagrany, a Brock nie musi jobować i i tak jest moralnym zwycięzcą tej walki.

Co tam jeszcze było - Paige w równie wzniosłej przemowie, co Al Bundy motywujący ludzi stojących w kilometrowym korku przed świętem 4 lipca (pewnie tylko Raven skojarzy ten odcinek :D

Klasyk :D

Tak jak uwielbiam Owensa, tak zaczynają pierdolić jego rozpisanie. To jak zdemolował tego śpiewaka na RAW było kapitalne i świetnie go promowało jako nieobliczalnego rozpierdalatora, ale... kurwa, te późniejsze jego przeprosiny za tą akcję (na twitterze) i tekst, że "go poniosło"??? Ja rozumiem, że to Era PG i Vince pewnie obsrał zbroję, że to było "za mocne", ale wyobrażacie sobie Lesnara, który przeprasza za jakiś rozpierdol??? :shock: Inaczej - czy wyobrażacie sobie, że Lesnar zna takie słowo jak "przepraszam"??? :shock: No właśnie... Fajnie jakby nie kalali heelowatości Steena takimi gównianymi zagrywkami z dupy. Albo niech mu nie rozpisują takich akcji, albo jak już mówią "A", to niech idą za ciosem i na twitterze Kev niech jeszcze dojebie raperzynie werbalnie :wink:

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg