Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Jak myślicie czy odsunięcie Authority i J&J od Rollinsa może swiadczyć o tym, że Rollins na Mitb miałby odnieśc przekonujące zwycięstwo nad Ambrosem żeby być gotowym na Borka na Battleground ? ;)
III miejsce w typerze Ligi Europy 2014/2015

R-Truth geniuszem! Popłakałem się ze śmiechu. Jak Kane wytrzymał to z kamienną twarzą, nie ogarniam - więcej więcej więcej komedii z udziałem tego pana :D :D :D

RAW otwiera Cena, a razem z nim Owens. Podoba mi się, że Nevile dał o sobie znać i rzucił otwarte wyzwanie Owens'owi wykręcili przyzwoite starcie, i miłe dla oka. Tylko na początku nie spodobało mi się to, że Owens zagrał taką pozę cipo-heela uciekając z ringu przed Nevilem. Owens zaprasza Cena do ringu, a później go zlewa? W sumie takiego, ani innego wyjścia można było się spodziewać. W sumie obstawiam, że to Jasiu teraz zgarnie pin na Money In The Bank.

Zebranie wszystkich uczestników Money In The Bank Matchu. Dobry komediowy moment z R-thurt'em gościu wymiata w takiej roli komedianta. Co do zwycięzcy mam mieszane uczucia niby wszyscy uważają, że to Bosski Roman wyjdzie z walizką, ale moje uczucia mówią co innego, że, to ktoś z tej trójki Sheamus, Kane, Romek ktoś z tej trójki na pewno zgarnie walizkę. W sumię nie mogę patrzeć na obecny gmmick Big Red Monstera, bo jest tragiczny i nudny jak go widzę zmierzającego w stronę ringu z tym graniakiem to, aż chce się przewijać dalej, żeby tego zaś nie oglądać. Sheamus coś pierdolił, że z chęcią chciałby kiedyś zmierzyć się z Lesnar'em jako nowy pupilek Authority nie byłby zły, i na SumerSlam mógłby stoczyć ciekawe starcie z Lesnar'em :smile:

Kłótnia pomiędzy Seth'em, a J&J, więc szykuje się małymi kroczkami rozpada Authority. Panowie zgarnęli pin Seth został zaś wychujany, aż strach pomyśleć, że J&J mogą wbić na MITB i przeszkodzić Seth'owi wygraniu pojedynku wtedy wbija Szajbus lub Kane wykorzystują walizkę na Deanie, i o to tym sposobem Rollins zostaje wychujany z pasem, jak i wyrzucony z Authority.

Przywiązanie jest ograniczeniem samego siebie.

83847756857933960bf77b.jpg

Cena i Owens otwierają Raw. Po raz kolejny ma micu świetnie wypadł Owens i widać że już chyba na dobre przyzwyczaił się do WWE. Cena trochę gorzej ale nie słabo. Szkoda że Neville przegrywa ale ktoś musiał, bardziej szkoda jest mi tego że walczył z Owensem bo ich starcie w przyszłości mogłoby mieć wielki potencjał. Kwestia zwycięzcy na Money in the Bank nadal jest otwarta.

Kane potrafi wzbudzić moją ciekawość i faktycznie może on nieźle namieszać w matchu o walizkę, choć faworytem nadal jest Reigns( który co ciekawe w odniesieniu do walizki użył słowa teczka, widać nie jestem osamotniony w tym względzie :D ).

Tym razem to Sheamus wygrywa przez dq ale dostaje baty od Ortona. Szkoda że obaj przegrają na money in the bank, a ich konfliktu nie chcę oglądać bo po prostu byłby on nudny a i sam uważam że nie powinno się krzyżować ich dróg właśnie teraz.

Rollins próbuje stać się bardziej niezależny, powolny rozpad Authority właśnie się zaczął. I naprawdę Rollins powinien zostać heelem, zresztą nie ma opcji by nagle zaczął przekonywująco pokonywać swych rywali. Ale jeśli jest się mistrzem a przegrywa się z własnymi ochroniarzami to naprawdę trochę dziwny booking.....ale nie zapominajmy że Rollins niegdyś już jako posiadacz walizki przegrał nawet z Heathem Sleaterem :twisted:

Edytowane przez Betrayal
Strike First

1666685508559ec7a1aad8c.jpg

• Reputacja:   2

Przemowa Johna Ceny

Tym razem bardziej mi się podobał Jasiek. Mimo iż zaczęło się od typowego "ja jestem twarzą tego biznesu" i tak było to lepsze od dzieciaka wygrywającego z chorobą. Pewny siebie i żywiołowy przyćmił tutaj Kevina, który rzucał jedynie "urojeniami".

Pierwsza walka - NXT Championship: Kevin Owens © vs Neville

Konkretne starcie na przewagi. Wynik nie mógł być inny, ale walka na plus.

Małżeństwo wciąż pokłada nadzieje w Rollinsie. Jakby nie patrzeć to takie odłączenie powoli się wyczuwa.

Nikki pewna siebie i nie zdziwię się jak na PPV straci pas na rzecz Angielki. Z jednej strony może to i lepiej jeżeli w przyszłości Naomi zdobyłaby tytuł pokonując Paige?

Trzecia walka - Summer Rae vs Nikki Bella

Rae wytrzymała dłużej niż podejrzewałem... .

Przemowa Romana Reigns

Segment ze wszystkimi uczestnikami MiTB o wiele lepiej zapamiętałem dzięki Truthowi, a Kane genialnie sprzedał emocje mimiką. Gdyby nie on to niczym, by się to nie wyróżniło. Jedynie Ziggler, który celnie nazwał Kane'a w tym gimmicku "największym narzędziem".

Czwarta walka - Sheamus vs Randy Orton

Długi pojedynek, ale niczym się nie wyróżnił spośród innych starć. Nawet brawl po DQ mnie jakoś nie porwał.

Kłótnia między mistrzem, a J&J kolejnym plusikiem. Rozpad co raz bliżej, a i ten Handicap mnie ciekawi. :D

Piąta walka - Kane vs Dolph Ziggler

Co raz większe szanse, że Rusev weźmie się za Dolpha po kontuzji... .

MizTV

Miz nigdy mi jakoś nie przeszkadzał, mimo iż irytował wielu już wtedy. Ale teraz zrobili z niego totalnego lalusia o mani wyższości. Jeszcze te sweterki z przydługimi rękawami... Rybacka słucha się za to lepiej i w tym segmencie także zdał test. Big Show nie ma szans póki, co na tytuł.

Szósta walka - Los Matadores vs Luke Harper & Erick Rowan

Pewna wygrana szalonego rodzeństwa. Mam nadzieję, że wkupią się jeszcze w łaski.

Posiadanie przeciwko sobie Kane'a nie wróży dobrze Rollinsowi. Nie wiadomo, co może zrobić i to jest to, co właściwie ratuje jako tako jego postać.

Siódma walka - Big E vs Tytus O'neil

PTP nie może wiecznie górować. E kantem, ale zawsze... .

Ósma walka - Kofi Kingston vs Roman Reigns

Kingston miał swoje momenty i to jest dla niego jedyny plus całej drogi do PPV. Nic do niego nie mam osobiście, ale po prostu powinien w Ladder matchu być ktoś inny. Nie ma szans, nikt w to nie wątpi, nawet nie ma żadnej promocji. Wpychanie go tylko dlatego, bo umie poskakać nie jest dla mnie dobrym ruchem.

Ambrose powoduje uśmiech samym pojawieniem się. Ten wór popcornu mnie rozwalił. :lol:

Dziewiąta walka - Seth Rollins vs J&J Security

Postawili na wygraną "ochroniarzy". Obecność Ambrose'a troszkę mogła zaspoilerować wynik. Ogólnie podoba mi się ta cała sytuacja. Seth traci wsparcie, zostaje upokorzony. To okazja żeby pokonując czysto Deana na PPV odbił sobie to z ogromną nawiązką.

Trochę lepiej niż tydzień temu.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Ostatni raz Cena rozpoczął Raw podczas gali w Europie. Taka częstotliwość była kiedyś nie do pomyślenia.

Ciekawi mnie komentarz Cole'a w czasie walki o tym, że to jest trzecia walka Steena w WWE. Możliwe, że Vince, albo Tryplak podpowiedzieli to. Czyli mam rozumieć że NXT to nie WWE. W ogóle, to walkę ex-Steena z ex-PAC'iem lepiej mi się oglądało niż ostatnią ich walkę na NXT.

P.S. Brakowało mi Rydera.

• Reputacja:   1

R-Truth geniuszem! Popłakałem się ze śmiechu. Jak Kane wytrzymał to z kamienną twarzą, nie ogarniam - więcej więcej więcej komedii z udziałem tego pana :D :D :D

Dokładnie. Mnie też rozwalił :) Szkoda, że WWE mając tak dobrego Trutha w ogóle go nie wykorzystuje, bo facet jest genialny. Swój geniusz najlepiej ukazał jako hell z Little Jimmym i dokładniej podczas segmentu z Tryplakiem, gdzie skierował do niego słowa ''Man, you crazy?'' :twisted:

RAW było dobre.

*Ładna promocja NXT title, bo jak pamiętamy na EC dostaliśmy walkę pomiędzy byłymi mistrzami NXT, Nevillem a Dallasem, a teraz Nevill musiał przegrać z obecnym.

*Ryback w MuzlimTV również na plu

*Harper & Rowan są promowani, co mnie cholernie cieszy i domagam się pasów dla tej dwójki :)

Ech, w ciągu 2 miesięcy ze świetnie wypromowanego pasa zrobili gówno... :roll:

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Ale ten Owens wystrzelił. Teraz już otwiera RAW do spółki z Cena. Jestem ciekaw, jak potoczy się jego kariera po Money in the Bank. Już widzę, że Vince i spółka podłapali ten gimmick, ten charakter, tę gadkę, tego gościa. Ja mogę go słuchać praktycznie bez przerwy. Bardzo naturalny za mikrofonem. Przypomina Punka w tej lekkości. Takim zawsze propsowałem.

A... był też w tym segmencie Neville i udowodnił, że jest tylko człowiekiem od powietrznych ewolucji. On pewnej bariery nie przeskoczy, choćby nie wiem, jak bardzo ludzie piszczeli. Tam gadki nie ma za grosz.

Segment Setha z Authority, to esencja tego gimmicku. Wyszczekany bachor, którego trudno lubić. Sporo jeszcze na tym może pociągnąć - wygrywając kantem wszystkie ważniejsze pojedynki. Ciekaw jestem, czy jego wczorajsze zachowanie spowoduje rozłąkę z ochroną i resztą pomagierów, czy jest to tylko szopka by wkręcić Deana, czy może wrócą do niego, jak tylko udowodni, że jest w stanie w pojedynkę obronić złoto - co jest wątpliwe i w sumie głupie po tym, jak wygrali Main Event.

Ryback grozi zabraniem kilku lat kariery? Priceless! Z jednej strony te teksty Rybacka brzmią mało naturalnie, widać, że to wszystko wyuczone, ale sprzedają się, a ludzie reagują i to kupują. Reeves jest jakiś i da się go lubić. Oby nie dodawali Miza do walki, bo kompletnie tam nie pasuje. Jedyny argument przemawiający za dodaniem go, to chęc przeniesienia dużego zwycięstwa Rybacka nad Showem na większe PPV - ale to by trzeba było czekać do SummerSlam - jednak ciężko by mi było przełknąc nawet to, bo motywy z wynoszeniem giganta do góry są sprzedawane darmo na RAW - a przecież wiemy, że z tego zawsze można zrobić coś wielkiego.

Harper i Rowan dalej zdają się mierzyć w swojego byłego mentora. Ma to sens. Trochę późno, ale wciąż to łykam.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Cześć nowy jestem na forum :D Nie w wwe :)

Raw na + moim zdaniem, świetne otwarcie Johna i Owensa, a później walka nevilla z Owensem.Szkoda mi troche nevilla że odstawiają go na bok troche ale myślę że w przyszłości może być w głównym rosterze.

Reszta nie raziła w oczy ale też nie zachwycała, oprócz walki wieczoru. Chyba za bardzo upokarzają Rollinsa, oczywiście cipowaty heel musi dostawać po dupie i ratować się brudnymi zagrywkami ale bez przesady na szczęście to już powoli koniec Rollinsa z Authority, cieszę się bo nienawidziłem oglądać cipki Rollinsa, gdzie ma potencjał na świetnego heela.

Tak swoją drogą ciekawiło mnie zawsze skąd fala krytyki na Romka może ktoś mi wytłumaczyć? :D

Pavlos, w numeracji zgubiłeś drugą walkę :P

• Reputacja:   405

Szkoda mi troche nevilla że odstawiają go na bok troche ale myślę że w przyszłości może być w głównym rosterze.

Ale przecież Neville już jest na stałe w głównym rosterze? :wink:

Tak swoją drogą ciekawiło mnie zawsze skąd fala krytyki na Romka może ktoś mi wytłumaczyć? :D

Bo Vince chciał go na siłę wcisnąć fanom jako top baby face'a i następcę Ceny, a chłopak zupełnie nie był przygotowany na taki push i się z nim nie sprawdzał (a na dokładkę był wówczas niemal mikrofonowym niemową z mocno przeciętnymi ring skillsami). Doszło tutaj jego "na siłe" wygranie turnieju Royal Rumble, gdzie dodatkowo bookerzy ośmieszyli Daniela Bryana (którego fani widzieli jako zwycięzcę, a który odpadł nawet chyba nie w połowie) - i fala hejtu spłynęła na biednego Romka, który - pomimo że face - wygrywając turniej dostał mega heat od fanów.

To tak w telegraficznym skrócie :wink:

Edytowane przez -Raven-

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Reputacja:   6

Podzielam zdanie części osób, że to RAW było całkiem zjadliwe. Jeżeli chodzi o rozpisanie to było bardzo dobrze: od pojedynku o NXT Championship (pierwszego na głównej gali!), po walki uczestników Money in the Bank Matchu do głównego wątku z WWE World Heavyweight Championship.

R-Truth naprawdę świetnie się spisał, ten segment z nim był jednym z najzabawniejszych w ostatnich miesiącach. Jeżeli on ma być w ten sposób wykorzystywany to jestem jak najbardziej za :lol: Jak na razie nieźle jako mistrz spisuje się Ryback. Widać jednak, że poprawił się przy mikrofonie w ostatnich miesiącach i może przekona jeszcze Vince'a lub Tryplaka, by dać mu większy push (większy niż na IC).

Skoro są monster heele, to Seth jest monster cipoheelem. Jeżeli już pokonuje go jego własna ochrona, to wygląda on naprawdę słabo. Nie jest ważne, że przez Schoolboy. Reign Rollinsa jest jednym z najsłabszych w ostatnich latach jeżeli chodzi o główny pas. Aż prosi się, by pas odebrał mu Dean lub Brock...

A może jednak Kane lub Romek? Jeden z nich zgarnie walizkę. W tej chwili szanse rozkładam jednak 35% do 65% po stronie Reignsa. Ale jakby Kane zdobył walizkę i po raz ostatni pas to naprawdę byłoby zaskoczenie. I nawet markowałbym temu... (kilka miesięcy temu nawet nie spodziewałem się, że napiszę coś takiego).

Pierwsze pół godziny należało do Owensa i Ceny(...i Neville'a). Sporo czasu, jak na jeden feud. Ale to dobrze.

R-Truth mnie autentycznie rozbawił :D Co tam, że nie miało to sensu.

Joey Mercury przemówił :shock:

Z ludzi z Tough Enough kojarzę tylko The Big O - więc może być ciekawie. W końcu ci trochę znani z Indysów, jak mają się dostać do WWE, to zrobią to bez takich programów.

Mercury i Noble nie zostali zabookowani jak totalne leszcze :shock: Wygrana to przesada, ale nie ukrywam, że mi się podobało :D

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Kompletnie nie kupuję walizki dla kogoś takiego jak Kane. Lekko go podbudowali dając wygraną z Ziggler'em + dodał jakąś gadkę o byciu przyszłością WWE no ale bez przesady, marnować walizkę na Kane'a to kiepski żart.

Gimmick Owensa łykam w całości, wykręci dobry feud bez żadnych pasów w okół, po prostu dajcie mu jakiegoś dobrego mówcę za przeciwnika i pozwólcie na sporo w ringu i będzie to chodliwy produkt. Inwazja NXT wychodzi WWE bardzo na plus.

Największy props dla R-Truth'a wygrał cały ten segment, jak dla mnie to mogliby go dodać do tej walki bo czemu nie? :D

No i zaczęli podbudowę, pewnie pod Summer Slam na walkę między rodzinką Wyatt'ów. Bray teraz nie ma żadnego programu, a tych dwóch pozostałych chyba zasłużyli na jakiś run z pasem, może po Lucha Dragons? Kidd i Cesaro nam wypadli z obiegu, więc miejsce na scenie TT się znajdzie. Swoją drogą co teraz zrobią z Cesaro? Też mogliby go dodać do MiTB.

RAW miało swoje momenty, gnojony Seth obroni pas, kto wygra walizkę nie ma pewności chociaż na 95% Romeo. Było całkiem zjadliwie