Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Zaczęło się od zwycięskiej walki z Rollinsem i dołączeniem do pojedynku o pas na Payback. Jak można było wyczytać w newsach jakaś topowa gwiazda się za nim wstawiła, a żeby od razu dostać taki push jak teraz on dostaje to taką moc ma chyba tylko 1 gość w tej fedce :)

Podczas segmentu Bułgaruska i Lany czekałem tylko, aż ta kopnie swojego ex w jaja i wykona mu powerbomb :D

Niby przyjęcie open challenge przez Rydera było pewniejsze niż śmierć, ale szkoda, że przy "pomocy" tych bliżej nieokreślonych muzyków/aktorów tylko zepsuli mu reakcję na wejście. Zacka ogólnie rozpisano jako pachołka, ale trzeba przyznać, że miał swój moment w tej walce.

Zawsze jak ktoś wjeżdża czymś na halę, przypomina mi się Stone Cold - posterunkowy Ambroży wykonał zadanie na medal i stał się niekwestionowaną gwiazdą tego mocno przeciętnego odcinka. Nie wiem jak i kiedy, ale Roman zapewne też znajdzie się w main evencie Elimination Chamber

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Kamerzysta zaatakowany przez Ambrose'a/Rollinsa to nie był Will Ferrara z ROH? Fajny smaczek.

Rusev to znów Bułgar. Trzeba się do tego przyzwyczaić, strasznie nagła zmiana. Profitowa, ale jednak.

Jak już wrzucacie R-Trutha do klatki, to niech choć sprawia pozory, że może tam coś ugrać...

Do karty EC trafia Neville vs Bo Dallas. Nie mam im tego za złe, i tak na papierze wygląda to wciąż jak gala roku.

Ryder dużo nie zdziałał, nie dali mu zbyt wiele czasu nawet w swoim mieście. Ale 450 zdecydowanie na plus, zaskoczył. Pomijam, czy mu wyszło.

Owens... Dzisiaj nie ma już tego impactu co ostatnio, co nie zmienia faktu, że czekam na jego niedzielną walkę jak na nic innego.

Preshow EC to MizTV z Bryanem. Jeden wraca, drugi... w sumie też. Lepsze to niż walka z dupy.

10vs3 :D Choć po tym, jak to się skończyło, nie wiem po co sugerowali to starcie.

Ambrose, najmniej odpowiednia persona na miejsce policjanta. Szkoda, że nie ma szans na pas.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Jak w tamtym tygodniu myślałem że Ambrose może wygrać, to dzisiaj jeszcze bardziej umocnił tą myśl. Ambrose wygrywający z dupy mistrzostwo, no, ciekawe przetasowanie w ME. Jednak nie zapominam o tym, że ktoś musi wygrać MITB, a także face goniący heela = lepsze widowisko. Ostatni segment pokazał też przebłysk jego geniuszu.

Jeszcze jest Roman, który tylko "jest". I publika jest przytomna.

Rusev wracający do gimmicku Bułgara nie jest dla mnie jakimś cofniecięm, tylko "lekkim odświeżeniem" postaci. Ziggler znowu przegra feud, jednakże wygra Lanę. To również będzie odświeżeniem postaci, na mikrofonie nie musi mu w ogóle pomagać.

Czuję dumę z powodu Zacka. Tydzień temu jobbnięcie farmerom, dziś jobbnięcie Jaśkowi. Rozwój.

Romana "nie ma" - on, gdy (bo już raczej nie "jeśli") zdobędzie wreszcie pas, to zrobi to na dużej gali i po heroicznej walce, najpewniej niszcząc po drodze z pięciu "przeszkadzaczy" - obije J&J security, przywali Kane'owi, zmiecie Huntera... te klimaty. Zdobycie walizki byłoby obecnie dla niego wręcz degradacją, swoistym zaprzeczeniem budowanego skrupulatnie mitu o potędze - na to wwe na pewno się nie zdecyduje...

Ja, jak już pisałem, widzę tylko jedną drogę: Ambrose z walizką, Romek mistrzem na Summerslam. Możliwości dalszych feudów (z udziałem całej trójki) nieograniczone.

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Jedno mnie zastanawia... co ze Stingiem?

Minęła wrestlemania, potem jakieś promo i utarczka z Bo Dallasem i...tyle.

Gdzieś tam o nim wspomną ale to od święta. Czemu Bordena nie ma na rafterach co ktore s raw? Czemu się nie pojawia? Gdzie dream match z Grabarzem? Nie chce mi się wierzyć, że nie postarali się na maxa wykorzystać Legendy którą maja na kontrakcie.

"Wyrznęliśmy cię w duspko w imię starej rywalizacji WCW-owska szmato. Murzyn zrobił swoje, murzyn może odejść"? Tak to w obecnej chwili odbieram.

Edytowane przez Venomus

nWo 4 life!

Just 2 sweet!

861576481480fa62cbd549.jpg

Gdzieś tam o nim wspomną ale to od święta. Czemu Bordena nie ma na rafterach co ktore s raw? Czemu się nie pojawia? Gdzie dream match z Grabarzem? Nie chce mi się wierzyć, że nie postarali się na maxa wykorzystać Legendy którą maja na kontrakcie.

Musisz naprawdę mało uważnie oglądać WWE i pomijać wiele newsów... Borden miał kontrakt na 6 występów... właściwie nic więcej mówić nie trzeba. Zrobili mu feud na WM'kę, wykorzystali zapiski w kontrakcie i teraz powinni negocjować nowy(jesli już nie wynegocjowali), który prawdopodobnie obejmie Wrestlemanie 32. Nie spodziewaj się za wiele od Stinga, to part timer i jeśli będzie wracał, to by walczyć na największej scenie ze wszystkich, nic poza tym. A do WM'ki masz jeszcze DZIESIĘĆ miesięcy. Mają jeszcze od hu hu czasu na rozpoczęcie angle'a na linii Sting-Taker. Nie oczekujesz chyba, że zaczną go jutro i pociągną do Wrestlemanii, prawda?

Możliwe, od dawna nie jaram się skrawkami informacji wrzuconymi do neta i czasem niektóre decyzje creative'ów widzę dopiero w chwili gdy oglądam RAW (wliczając w to nieznajomość połowy nazwisk nowych ludzi sprzed kariery w WWE. Zdziwieniem było, że taki Ambrose to nie Ambrose a Moxeley i gdzieś tam wcześniej walczył. Jak nazywał się Seth nie wiem do dziś. A gdyby nie fani to nigdy bym nie połączył, że Generico to Zayne. Dopiero okrzyki Ole,Ole i ba drwalska broda zrobiła swoje...) więc taki szczegół mi umknął. Wydawało mi się, ze podpisali kontrakt legend (masz byc do dyspozycji bo jesteś starą pierdołą i tak nie masz nic innego do roboty. Zadzwonimy do ciebie 2-3 razy w roku czy cuś).

Nie muszą niczego zaczynać dzisiaj, chodzi mi o jego obecność. Zresztą nawet walić Bordena, niech przebiorą Sandowa w ciuch Crow'a - z daleka w ciemności poddasza bez zbliżeń nikt nie zauważy, a będziemy mieli namiastkę "obecności" postaci. Nie wymagam chyba wiele...

nWo 4 life!

Just 2 sweet!

Nie muszą niczego zaczynać dzisiaj, chodzi mi o jego obecność. Zresztą nawet walić Bordena, niech przebiorą Sandowa w ciuch Crow'a - z daleka w ciemności poddasza bez zbliżeń nikt nie zauważy, a będziemy mieli namiastkę "obecności" postaci. Nie wymagam chyba wiele...

Na takiej zasadzie równie dobrze mogą co miesiąc zapraszać Gordona Sumnera, żeby zaśpiewał w przerwie RAW i to też będzie namiastka obecności postaci. W końcu też Sting, co nie?

Spoko, rozumiem sentyment WCW, ale od jego zamknięcia minęło już 14 lat, a czas nie staje w miejcu i to chyba naturalne, że promuje się właśnie takich przyszłościowych gości jak Ambrose czy Rollins, a Stinga wykorzystuje w wyjątkowych sytuacjach... no właśnie, do wyjątkowych sytuacji nie należy raczej idea bycia dla bycia. Skoro nie ma dla Bordena w tej chwili rozsądnego zajęcia to po co go angażować?

Nie wymagasz wiele, ale nadal to wygląda jak zachcianka muzyków przed koncertem, żeby dostać miskę M&M'sów bez tych brązowych. Spoko, da się zrobić, ale tak naprawdę to w jakim celu?

Hej nie mówię, żeby nie promować świeżych twarzy - wspomniałem po prostu, że sądziłem, że byli to ludzie znikąd, bez przeszłości ringowej poza WWE ("No, popatrz udało im się w jakichś zadupiach takie talenty znaleźć. Widocznie w USA sie zdarza").

Czy chciałbym widzieć przy tym sporo staruszków (co było błędem WCW i jednym z jego gwoździ do trumny, i know)? A i owszem. Nash ogłosił, ze chciałby zawalczyć po raz ostatni w dobrej oprawie i po nagłośnieniu pojedynku niczym u Rocka i pomimo jego kolan ze szkła - jaram się jak Ziggler na Lanę. Mogą ich upchać choćby jak Halla na NXT (jeśli ploty mówią prawdę), byleby poza sprawnymi "current genami" zapaśników byli tez weterani.

Ot takie zboczenie moje...

nWo 4 life!

Just 2 sweet!

Niebawem Undertaker i Sting będą gośćmi Austina w jego słynnym podscat'cię. Są jakieś tam niby przepuszczenia, że Undertaker powróci na jakieś tam gali na RAW czy na jakimś PPV (najpewniej wydaje mi się SummerSlam) i odniesie się do tej sprawy. Być może to za początkuje konflikt Stinga z Undertaker'em. Z pewnością Austin zapyta o ewentualną walkę tej dwójki, więc się nie zdziwię jeśli oby dwoje będą zainteresowani swoim ostatnim starciem na WrestleManii. Jeśli Austin zapyta Undertaker lub Stinga przykładowo „z kim chce stoczyć pożegnalną walkę?”, to być może wskażą na siebie i zasłużenie stoczą swóją pożegnalną walkę podczas WrestleManii 32.

Ja tu bym chciał zahaczyć o ciekawy temat „Potencjalni zwycięzcy RR Matchu w 2016”. Są przepuszczenia, że RR Match wygra ktoś z nich Roman Regins, Rolins, Lesnar. Mam nadzieje, że biednego Romka odpuszczą, bo wtedy to fani go znienawidzą po całości i zasady tego matchu będą beznadziejne ewentualnie jak Romek przejdzie Turn to idę na taki układ. Kolejny to Lesnar dać taką grubą szanse Part-Timer'owi? Który pokazuje się od czasu do czasu jestem zdecydowanie na NIE! Leśnar nie potrzebuje wygrania RR Matchu o strzeli dwoma palcami i walkę o pas MA! Faktycznie RR Match polega na tym, żeby wypromować młodych zawodników, a nie ich stopować dla jakiegoś tam Part-Timera, który osiągnął wszystko, co najlepsze. Moim ewentualnym kandydatem jest oczywiście Rolins mam nadzieje, że potoczy się to taki scenariuszem. Że albo Romek albo Ambrose najprawdopodobniej Ambrose zgarnie walizkę już tego lata po łazi sobie z nią do Survivor Series i tam gdzie Shield zadebiutował tam ją wykorzysta tylko co z pięknym Romkiem? Faktycznie mogłoby to się ułożyć w całość Romek lub Ambrose wygrywają RR Match, Rolins domaga się rewanżu i na Wm dostajemy walkę Triple Theatr . Moim skromnym zdaniem tak to się potoczy niby Ambrose Mid-Carder, a otrzymuje najlepszy pop w całej fedce razem z Orton'em, więc, aż szkoda by było mu nie dawać pasa i stworzyć z tego genialne Story.

Edytowane przez Młody Zgred
Przywiązanie jest ograniczeniem samego siebie.

83847756857933960bf77b.jpg

No i po co nam te dziadziska? Wg mnie ich czas już się zakończył i trzeba zostawić pole do popisu młodym. Oczywiście, fajnie jest jeśli się pojawią, ale tylko raz na jakiś czas na jedną galę. Nie ma sensu mieszać ich w feudy i zajmować miejsce w karcie. WWE już dawno powinno odejść od tego schematu, bo coraz więcej legend występuje na Wrestlemanii, a coraz mniej obecnych zawodników. Nie to, że nie mam szacunku do legend biznesu, bo tak nie jest, ale ich czas już bezpowrotnie minął i nie powinni ingerować już w obecny produkt. Edytowane przez Badu

Romana "nie ma" - on, gdy (bo już raczej nie "jeśli") zdobędzie wreszcie pas, to zrobi to na dużej gali i po heroicznej walce, najpewniej niszcząc po drodze z pięciu "przeszkadzaczy" - obije J&J security, przywali Kane'owi, zmiecie Huntera... te klimaty. Zdobycie walizki byłoby obecnie dla niego wręcz degradacją, swoistym zaprzeczeniem budowanego skrupulatnie mitu o potędze - na to wwe na pewno się nie zdecyduje...

Ja, jak już pisałem, widzę tylko jedną drogę: Ambrose z walizką, Romek mistrzem na Summerslam. Możliwości dalszych feudów (z udziałem całej trójki) nieograniczone.

Zgadzam się, Roman jest naturalnie kolejnym mistrzem, i ten pas na pewno zdobędzię. Teraz trzyma się ME i nie może pójść w dół, bo to byłoby "wydupcenie" w powietrze całej promocji podczas RTWM. Seth straci pas przed SummerSlam, bo musi wtopić z Lesnarem.

• Reputacja:   2

Segment z The Authority

Dean znowu był gwiazdą segmentu. Ciepło przyjęty przez publikę odwrócił całkowicie uwagę od Rollinsa i reszty.

Pierwsza walka - Seth Rollins & Kane vs Dean Ambrose & Roman Reigns

Niezła walka, ale ponownie mocno rozpisany Dean. Cały pojedynek praktycznie pod niego. To zwycięstwo jeszcze bardziej buduje jego postać, ale wciąż nie postawiłbym na niego pieniędzy przed nadchodzącym PPV.

Bardzo dobrze, że dali to promo Owensa. Boje się, jednak łatwej wygranej Jaśka w stylu "znaj swoje miejsce dzieciaku". :roll:

Druga walka - Rusev vs R-Truth

Rusev znowu reprezentuje swoje prawdziwe barwy. Teraz dopiero zobaczymy czy nie potrzebuje Lany. Truth się na zwyciężał ze Stardustem to czas go podłożyć. :D

Segment po był całkiem spoko. Na początek myślałem, że oglądam Face'owego Bułgara, a potem wyszedł zadufaniec zrzucający winę na byłą menadżerkę. Ładnie wyszło, punkt dla nich.

Tylko czekam aż Dean wróci i wjedzie tym samochodem na arenę. :twisted:

Trzecia walka - King Barrett vs Ryback

Barrett krUl, Barrett krUl, niech żyje Barrett KrUl!

Kolejny segmencik z gośćmi, których pierwszy raz widzę na oczy. :roll:

Czwarta walka - Stardust vs Neville

Bo zaatakował po walce i nie ingerował. Jakaś odmiana.

Ryder i dla odmiany w segmencie. No, no... .

Piąta walka - Sheamus vs Dolph Ziggler

Kolejna z wielu ich walk. Spodziewany Rusev, który jednak sprawia pozytywne wrażenie.

Szósta walka - US Championship: John Cena © vs Zack Ryder

Z jednej strony promo Jaśka fajne, ale z drugiej po co ten Challenge skoro i tak zawalczy z Kevinem?

Ryder dwukrotnie na tej samej gali. Trzeba to zapisać nie tylko w kalendarzu, ale i w dzienniczku. Szkoda, że nie wygrał i to nie on będzie walczyć z Owensem. To byłby dobry ruch. :twisted:

Im bardziej są pewni, że mają z głowy Ambrose'a tym bardziej ja jestem pewny, że ten wejdzie im na głowę. Może nawet dosłownie. :twisted:

Siódma walka - Tamina vs Paige

Stawiałem na Paige, lecz jak widać Naomi robi swoje. Połączenie jej z Taminą było zbawieniem dla tej, drugiej.

Ósma walka - The New Day vs Tyson Kidd & Cesaro, Prime Time Players, Los Matadores, The Ascension & Lucha Dragons

Pierwszy raz chyba widzę całą trójkę New Day w ringu. Pomysł na walkę może i był jakąś odskocznią, ale szybko się skończyło... .

Segment z The Authority

Wyobrażałem sobie troszkę inaczej ten powrót, ale i tak Dean zrobił niezłe wrażenie. Roman musiał zostać tam wciśnięty, ale i tak nawet nie zwracam na niego uwagi. Ambrose robi swoje i robi to dobrze.

Słabsze RAW. Oprócz segmentów z Authority i Deanem tylko pomniejsze szczegóły posuwające pozostałe scenariusze naprzód.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• Reputacja:   405
  • Urządzenie:  Windows

Szósta walka - US Championship: John Cena © vs Zack Ryder

Z jednej strony promo Jaśka fajne, ale z drugiej po co ten Challenge skoro i tak zawalczy z Kevinem?

Ryder dwukrotnie na tej samej gali. Trzeba to zapisać nie tylko w kalendarzu, ale i w dzienniczku. Szkoda, że nie wygrał i to nie on będzie walczyć z Owensem. To byłby dobry ruch. :twisted:

Ryder i tak nie walczyłby z Owensem na EC, nawet gdyby ten czysto zesquashował Cenę niczym Lesnar i odebrał mu pas. Why? Bo na Elimination Chamber walka Cena vs. Owens nie będzie miała pasa na szali :wink:

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg