Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Początek RAW dobry ;P Randy miał dobre Promo ,ten śpiewak Country swoją drogą przypominał mi Flaira ;d Dusił się prawie jak on ( Swoją drogą to RKO nie wyszło ;P Przypominało Stunnera ;d ) , Edge z Guerrero ? Dajcie ludzie spokój ;d

Jericho i Miz to kolejne zapychanie dywizji TT , po co takie TT bez historii ? Niech już lepiej Colon'om title shota , a nie Jericho który jest dobry w ringu sam bez nikogo w narożniku ?

DH źle zapiął Sharpshooter'a ;P o Regalu i R-Truth nie ma co pisać , zbyt krótkie to było ;)

Czyżbyśmy mieli Million Dollar Mana v2 ? :) Bourne vs. Ryder Kolejny zapychacz w show Vinca... Jasia promo tak nudne że aż zasypiałem ; O I Quit ? What ? w WWE 4kids można już chyba o First Blood Match zapomnieć ;x Kidd vs. Miz przewinięte ;P Bynajmniej Danielsona nie zeszmacili ;d Wkońcu ;P

Powiem wam że aż mi się Henrego żal zrobiło ;) Poczułem się jak bym miał 10 lat normalnie ;) Main Event dobrze dobrany ;) DiBiase rośnie na Main Eventera ;) Gdyby tylko Million Dollar Belt był używany jako normalny pas ;)

Ogólnie RAW w miare dobre jednakże nie jest jeszcze idealnie ;P Zobaczymy co zaprezentuje nam TNA ;pp

2498083414dc8cd1bc654d.jpg

Raw dobre,jedno z ostatnich które nawet mi się podobało.

Randy Orton vs. Edge - dobrze rozwijający się feud i mam nadzieję,że po OtL go nie zakończą.Dobrze,że Vickie nie będzie na stałe GM,nie wytrzymałbym tego :D

Jericho & Miz,Hart Dynasty - Jericho i Miz są kreowani na tt,jak dla będą zapychaczem,aż nie podpromują Colonów.Dlaczego bez historii?Dla mnie coś tam nawet jest - obydwaj byli partnerzy Big Show'a,obydwaj przez niego wykiwani,wolę już takie coś niż połączenie typu Morrison & R-Truth gdzie kompletnie powodu nie było

Danielson nareszcie pierwsza wygrana,to teraz tylko czekamy aż zdobędzie pas US od swojego mentora.Podoba mi się również feud na lini Truth - DiBiase.Pozytyw jest jeden i to duży - nie będzie już Tag Teamu z dupy - "Rock'n'Rap".Program mi się podoba ze względu na kreowanie osoby Ted'a.Widać,że pokładają w nim nadzieje.Tak jak ktoś się martwił,że Truth i JoMo "znikną" po drafcie - tak JoMo zniknął a Truth jednak znalazł jakiś "większy" program.Feud większy,bo chyba jako 4 na Raw pod względem ważności,przewyższają go tylko Cena - Batista oraz Orton - Edge i Hart'owie - Miz i Jericho.Tyle ode mnie na temat Raw,nie było źle.

7614081404f146f966c931.jpg

Spekulowano o czymś dużym dla Hitmana na koniec kontraktu(i na Raw w Kanadzie jednocześnie), ale Miz? Nie będę nawet się zastanawiać nad wynikiem bo oczywistym jest że Miz zachowa pas. Nie lepiej dać coś w stylu Rica?(chociaż Bret może przedłużyć umowę i wtedy pożegnanie jest bez sensu). Poza tym nic ciekawego, standardowy poziom Raw, 3/6

Ps. Mówi się ze Orton jest mistrzem sellingu w ringu, ale zobaczcie maestrie Batisty w momencie otrzymania headbutta od Henrego :D

"Ku wojnie wychowany ma być mąż, niewiasta zaś ku wytchnieniu wojownika."

Fryderyk Nietzsche

RAW miało lepsze i gorsze momenty. Orton-Edge się bardzo ciekawie zapowiada a właściwie już jest ciekawie. RKO na gościu RAW było ciekawie wykonane :D. Walki nawet fajne. DiBiase vs R-Truth podejrzewam, że będzie na OtL. Dobrze jest rozgrywany ten feud. Ciekawi mnie co teraz z Colonami bo mieli mieć feud z Hart Dynasty a póki co się nic nie zapowiada. Mam pytanie odnośnie tego co wydarzy się na następnym RAW pomiędzy Bret'em Hart'em a Miz'em. Na czym to będzie polegać??

WWE by Pinio 2k17

Fan CM Punk'a od początku przygody z WWE!

KNEES 2 FACES

10206473354f8c156432932.gif

Na wczorajszym Raw odbył się pojedynek o stypulacji,że jeżeli Tyson Kidd wygra,The Miz wybiera przeciwko komu z Hartów chcę bronić tytułu.Wybrał Breta.Będzie to zwykły single match o pas U.S.

Nawet niezłe RAW. Wypromowanie NXT bo dali im wziąść udział w walce(w której walczyło chyba 4 zawodników tego rosteru) i wypromowanie osób ktore na codzień siedzą w darkmatchach (poza morissonem). Goldust jest naprawdę niezły. I quit match? Jeden z najnudniejszych rodzajów meczy. Nawet bracia Hardy mieli nudę. Divy pominięte. Orton vs Edge&DiBiase. Czemu każdy kto nie walczy dłuższy czas, musi dostać swoje 5 minut w walce z jakąś mocniejszą osobą i zawszę przegrać? Pojedynek glównie przewijałem. Jericho jak zawsze niezły, a miz jak zawsze zachowuje się niessamowicie cwaniacko, heel to dla niego najlepsze wyjście.

RAW: 6/10

My life, my rules.

17029495504c78e82ba05f6.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=CXIrxTG3bRc

BATISTA TO NAPRAWDE NOOB!!!

A żeby nie robić offtopu to napisze że RAW znowu przeciętne, nie wiem po jakiego chu** robić te 10-minutowe segment Batista-Cena Cena-Batista???? Już lepiej dać jakieś mecze z Primo czy Regalem.. No ale cóż widocznie Vince lubi słuchać jak cena "przemawia" do WWE Universe.

Know your damn role and shut your damn mouth!

13834820434d18ad8a05e25.jpg

Muszę przyznać,że na początku nie zauważyłem tego talentu aktorskiego Batisty.Jednak na szczęście prawdopodobnie Dave odpuści sobie wrestling,nawet jeżeli tylko na chwilę.Nie można jednak zarzucać Batiscie barku profesjonalizmu,wpadki mogą zdarzyć się każdemu :)

Batista zrobił podobnie kiedys w walce z Reyem w początkowej fazie ich feudu. Mysterio wykonywał 619 ten stanął i nagle jak porażony upadł.

A wg mnie Raw było do zniesienia. Na pewno lepsze niż poprzednie. Tylko mogli dać zamiast tych squashy (R-Truth vs Regal i Kidd vs Miz) coś lepszego. Fajnie, że Bryan w końcu jakieś zwycięstwo ma (tak w ogóle to w innych rosterach walki też liczą się do streaku?) ;) Nie spodziewałem się, że to Ted będzie partnerem Edga. Niestety chcą Vickie dać GM na dłużej :( Ale wg mnie to już lepszy niż Ci beznadziejni niekiedy guest hostowie. Nie narzekam na Raw, ale na chwilę obecną wrestlingiem SmackDown przewyższa o wiele Raw.

RKO było wykonane normalnie, a to, że ten facet nie wiedział jak to przyjąć, to już inna sprawa.

RAW obejrzałem w poniedziałkowy wieczór, ale tak naprawdę dopiero teraz mam trochę czasu więcej, by coś napisać. Przede wszystkim info o tym, że Vickie będzie menago RAW bardzo mi się spodobała - pożegnalibyśmy dennych hostów, z których pamiętam naprawdę niewielu (Shaq, Trish, SCSA, MacGruber, ale również tych dwóch z NASCAR i tego, co zrobił salto i powiedział, że ma kumpla - Cenę). Vickie pasowałaby i mam nadzieję, że ludzie z WWE zobaczą w końcu, że Guerrero naprawdę nadaje się do tej roboty i warto byłoby ją przywrócić. Gdyby tylko nie wiązałoby się to jej reaktywacji związku z Edgem, to byłoby już świetnie.

Wracając do Bryana - bo jego praca w WWE to temat-rzeka - dziwne to by było, gdyby w końcu przełamał swoją serię porażek, zaliczył pinfall i nagle federacja powiedziałaby mu "spadaj". On bankowo coś jeszcze zdziała, jestem o tym święcie przekonany - głęboko wierzę w to, że za tydzień Daniel Bryan będzie nowym U.S. championem. Ale nawet jeśli nie, to i tak znajdzie się w jakimś rosterze.

Nadszedł Main Event, widzimy Teda i Edge'a na Ortona, RKO wygrywa (ok, w porządku, nie mam nic przeciwko, niech wygra), a po chwili podchodzi do Vickie, ta stara się głosem ocucić Edge'a, ten nadal sobie śpi i... Vickie rezygnuje. Matko, a już tak się cieszyłem, z drugiej jednak strony trzeba się było tego spodziewać - w połowie gali było już info kto będzie guest hostem w przyszłym tygodniu, więc trzeba było to wcześniej zauważyć. Niemniej jednak nadzieja umiera ostatnia.

A to was zadziwi BRET "THE HITMAN" HART JEST NOWYM U.S CHAMPIONEM!!!!

Pokonał The Miza przy małej pomocy Hart Dynasty. Co wy na to?

18743890924d41ae26e8e9c.jpg

• Urządzenie:  Windows

Na wstepie mnie RAW troche zdenerwowalo. Podczas Pick Your Poison Edge walczyl z Christienam (pozniej sie wszystko wyjasnilo, ze nastapila pomylka i ma walczyc z Takerem). Mogli zrobic z tego feud tak jak byc powinno. Pewnie jeszcze kiedys sie na to zdecyduja, ale napewno nie bedzie to juz tak oczekiwane jak chociazby jeszcze teraz czy pare miesiecy temu. Mark Henry znowu zniszczony przez Batiste. Jesli Batista odchodzi to chyba najwyzszy czas sie rowniez pozegnac z Markiem. Wkoncu po co promowac w taki sposob zawodnika, ktory ma zamiar odejsc? Walka Cena vs Batista by nie ucierpiala gdyby Dave nie zniszczyl World Strongest Mana. Virgil wrocil... i wyglada, ze moze jeszcze chwile zagrzac miejsce przy mlodym Tedzie. Skonczy sie to pewnie jakims turnem Virgila, ktory poprostu potrzebowal pieniedzy. Swoja droga szkoda, ze nie wrocili do theme'u Priceless, ktory bardziej pasowal do postaci. Byly theme Legacy (titantron wskazuje, ze wypada juz mowic o tym jako o theme'ie Teda) chyba jzu czeka na stajnie Fortunate Sons. Ciekawe jakie beda reakcje na decyzje WWE by dac US Title Hartowi... ... Jako fan powiem, ze zachwycony nie jestem i jedyne sensowne rozwiazanie to oddanie tytulu przez Breta w rece GM'a (chyba, ze to on sam nim bedzie) i zrobienie turnieju w ktorym wypromuje sie Danielson. Chyba, ze bedize to cos na zasadzie: Bryan - kiedy moge sie spodziewac mojego powrotu/debiutu? ; Creative Team - Jeszcze za wczesnie. Badz cierpliwy ; ... W tym czasie CT wpada na miliard "genialnych" planow i wszystko ledwo miesci sie w tygodniowkach ... po czym ponawia sie pytanie Danielsona, a odpowiedz brzmi - Na chwile obecna nic dla Ciebie nie mamy... I po spekulacjach co z Bryanem. Miejmy jednak nadzieje, ze ta pesymistyczna wersja sie nie sprawdzi.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Raw nie najgorsze,rozpoczęcie dobrą walką Edge'a z Christianem.Szkoda jednak,bo mogliby przekształcić to w feud lub poczekać z tą walką na feud.Dawanie ich pojedynków ot tak sobie tylko psuje ten smaczek feudu,który kiedyś i tak się odbędzie.Taker wreszcie się pojawia.Po raz kolejny WWE kreuje heela na cipkę.Czy Edge nie mógł chociaż zostać podłożony UnderTakerowi?Rozumiem to wzbudza buczenie na Rated R'a ( swoją drogą Edge nadal otrzymuję spory pop ) ale przecież nie można tego było rozegrać w inny sposób?Batista po raz kolejny niszczy Henry'ego,tak jak powiedział N!KO najwyższa pora na pożegnanie się z federacją przez obydwóch panów.Od razu prostuję żeby nie było zbędnych kłótni - Napisałem,że N!KO tak powiedział gdyż on zachaczył ten temat,mam nadzieje,że nie pojawią się zaraz posty typu "On/Ja nic nie pisał/em o tym,że trzeba ich zwolnić".Wracając do Raw,co tam dalej jeszcze było?Aha,DiBiase...szkoda,że kontuzja brata Ted'a spowodowała opóźnienie narodzenia stajni.Zapewne gdyby nie wydarzenie związane z Brettem moglibyśmy już oglądać tą stajnie,jednak w związku z następującymi faktami należy czekać :).Wszystko wskazuję na to,że angle z Virgilem będzie tylko storylinem na przeczekanie kontuzji Brett'a.Wszystko wskazuje od ostatnich tygodni na program pomiędzy Truthem i DiBiasem,myślę,że można oczekiwać dobrej walki na OtL w wykonaniu tych dwóch panów.Dalej...Hart mistrzem U.S !? Zaraz,zaraz czy to nie czasem jakieś nie porozumienie?Swoją drogą czy zauważyliście jak Bret "poślizgnał" się wchodząc na narożnik?Wszystko na szczęście uratowała Natayla,która przytrzymała wujka klęczącego na drugim stopniu narożnika :? .Edge wybiera jako przeciwnika Swagger'a.Na starcie pomyślałem - czyżby kolejne zeszmacenie tego zawodnika?Jednak nie było tak źle,bo Swaggie walki czysto nie oddał - jednak dostał RKO po walce.Wszystko wskazuje,że to jednak Viper wygra na OtL lub chociaż przegra nieczysto.Wszystkie segmenty z Jasiem przewinąłem tak więc o ME się nie wypowiem :)

Nareszcie ;) Wkońcu pozbędziemy się tych dennych Guest Hostów.

Co mi się spodobało na samym początku , to pop dla Breta i Jericho. Na prawdę moje ucho dawno nie słyszało takiego szału dla wrestlera : ) WWE zdecydowanie powinno zatrudnić ludzi którzy potrafią zdziałać coś przy mic'u bo to co teraz przezentuje RAW jest trochę niżej niż norma. Sam skład na Pick Your Poison bardzo mi się spodobał , sam pojedynek też stał na wysokim poziomie ( Christian pokazał swoje bardzo dobre ring skillsy ;) ) może zwycięzca mi się nie spodobał ale pojedynek naprawie jeden z lepszych w tym roku jak narazie ;) Dead Man miał się oszczędzać , mam nadzieje że na SummerSlam pokaże coś dobrego . Dave zniszczył Henry'ego , nie wiem po co to robi skoro i tak walczy o WWE Champa , To co mnie mocno zdziwiło to Regal razem z Kozlovem (czy oni za czasów ECW się nie pokłócili ? ; O ) Swoją drogą widać że Bret dawno nie wchodził na liny , o mało się nie wywalił ;/ Danielson powinien dostać US Champa po OtL gdy poznamy nowego GM ( W duchu mam nadzieje że Bret zorganizuje turniej o U.S Champa , sam rozwiązał bym to inaczej , HBK przychodzi do Breta i prosi go o to żeby wpuścił Danielsona do turnieju , ten przechodzi jak burza i walczy z Mizem o pas , ale to tylko moje marzenie :) )

Main Event przewinięty , tam gdzie jasiu przewijam , wynik i tak znany

1 walka dobra , reszta straaasznie nudna

Edit:Zapomniałem dodać , publika reagowała strasznie żywo , z resztą powinno być tak zawsze ;)

Dziś 3/5

2498083414dc8cd1bc654d.jpg