Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

I co ogłoszenie walki Curtis Axel vs Roman Reigns? Ma nami wstrząsnąć nie sądzę. To kompletny idiotyzm ze strony WWE, by był. Axel jest za krótki, żeby dostać z dupy Title-Shota. A nie zdziwię się, jeżeli WWE spenia i na Wm dostaniemy rzeczywiście walkę Rollins vs Ambrose vs Reigns
Przywiązanie jest ograniczeniem samego siebie.

83847756857933960bf77b.jpg

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

http://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/10956057_356505007869247_2480244020884858511_n.jpg?oh=76f089f1a7e98967c2e22e140d7ca118&oe=556903C7

Tyle w temacie :D

Kliknij tutaj aby zobaczyć wiadomość (Uwaga! może zawierać spoilery)

Tyle w temacie :D

Dla kogo złe dla tego złe... łapie przesyt Bryanem i ciągłym pchaniem fanów go do main eventu . Rok temu jeszcze ładnie to wszystko potoczyli,ale gdyby teraz rzeczywiście dodali go bo przez fanów na Rumble,to byłoby to lekko mówiąc niepoważne.

Nie chce być źle zrozumianym,ale jeżeli ciągle jemy nawet najlepsza czekoladę ,to w końcu ona nam się nudzi i traci swój urok.

Nie dodadzą Bryana do Main Eventu, gdyż już wiedzą, że nie tędy droga. Może dołożą jakiś gimmick match, może zrobią walkę o awans do walki wieczoru, ale BEZ BRYANA. Rok temu nie wyszło tak, jak powinno wyjść, i wiedzą już, że przesyt z powodu obojętnie kogo nie jest dobry. Trzecia osoba? Tak. Bryan? Definitywnie nie. Tym bardziej że mają dla niego Wyatta (przy nieobecności Takera) i Zigglera w zanadrzu. Pchanie Danielsona na siłę na samą górę karty to przewałkowany i definitywnie zakończony temat.

6774900356019a1789f59a.jpg

• Reputacja:   6

Wyatta to ja najchętniej bym widział maksymalnie w pre-show wm w walce z jakimś gandango albo los matadores. I nie, nie trolluję, nie kupuję grubasa zupełnie

Dodanie 3 osoby do walki Lesnar vs Reings jest o tyle złe, że osłabia pozycję Lesnara, bo musi walczyć z dwoma wrestlerami, przez co jest słabszym przeciwnikiem dla Romka i mniej zyskają na tym, że Lesnar straci pas na rzecz nowej gwiazdy. WWE raczej tego nie zrobi. Powinni zostawić 1vs1, ale stworzyć jakiś ciekawy program, osobiście nic nie mam przeciwko temu feudowi o ile Roman dostanie nowego(błyskotliwego) człowieka do pisania prom. Walka zapewne nie będzie 5 starem, ale poziom też nie będzie tragiczny(przynajmniej taką mam nadzieję).
Beniaminek 2014

990529556565f7712de17e.jpg

Zawsze, gdy WWE ogłaszało huge announcement, miałem nadzieję, że faktycznie zdarzy się coś wielkiego, tym razem jednak jestem nastawiony mocno obojętnie, nie spodziewam się, że z ust Huntera padnie nazdwyczajnie ważna wiadomość i nawet nie domyślam się czego może dotyczyć (zapewne Reignsa, ale żąden konkret nie przychodzi mi do głowy, i chyba nie tylko mi, skoro większość postów dotyczących tego ogłoszenia jest mocno śmieszkowa :D). A NUŻ DAM SIĘ ZASKOCZYĆ

Co do dołączania trzeciej osoby do walki wieczoru Wrestlemanii - chyba już o tym pisałem, ale WWE jest w o tyle dobrej sytuacji, że jeżeli reakcja na Romana nie ulegnie zmienie, to nie zapominajmy, że w tej walce jest jeszcze Lesnar, który jakieś emocje zawsze generuje. Rok temu nie było tego komfortu (beznadziejny Batista i Orton, który nikogo nie obchodził).

Wyatta to ja najchętniej bym widział maksymalnie w pre-show wm w walce z jakimś gandango albo los matadores. I nie, nie trolluję, nie kupuję grubasa zupełnie

Zauważyłem, że z Wyattem jak z Ceną - albo się go kocha albo nienawidzi :D To chyba dobrze świadczy o zawodniku.

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

Dodanie 3 osoby do walki Lesnar vs Reings jest o tyle złe, że osłabia pozycję Lesnara, bo musi walczyć z dwoma wrestlerami, przez co jest słabszym przeciwnikiem dla Romka i mniej zyskają na tym, że Lesnar straci pas na rzecz nowej gwiazdy. WWE raczej tego nie zrobi. Powinni zostawić 1vs1, ale stworzyć jakiś ciekawy program, osobiście nic nie mam przeciwko temu feudowi o ile Roman dostanie nowego(błyskotliwego) człowieka do pisania prom. Walka zapewne nie będzie 5 starem, ale poziom też nie będzie tragiczny(przynajmniej taką mam nadzieję).

WWE może nawet dać wygrać Reignsowi kickoutując z 100 F5 to i tak publika może go nie kupić i nie zostanie fan favourite. Nie wiem jak wy, ale ja kompletnie nie rozumiem tego fenomenu Reignsa, dość jest gorszy w ringu i na micu od kolegów z Shield, a ci kreują na twarz federacji, jakby był nie wiem kim. Ja w nim nie widzę póki co main eventera.

RAW 02-02-2015, Oglądane LIVE

* No, cóż... Na sam początek zaznaczę, że pierwszy raz oglądam RAW live w HD i 60 klatkach na sekundę. Jest superpłynnie!

* Pierwszy segment, tym razem 26 minut. Long live The Authority. Czyli dzisiaj Rollins vs Bryan, a zwycięzca walczy z Reignsem na Fast Lane o prawo walki z Lesnarem? Cóż, liczyłem na coś innego, a tak to na 90% Reigns wygra i tyle z tego będzie.

* Ponownie Show vs Reigns? Boooże, czemu? Przegrana zwycięzcy RR, wygrana Gianta. Świetna promocja dla kogoś, kto będzie walczył z Bestią na WMce! :l

* Oho, "zwycięzca RR Matchu". Szkoda, że nie dali mu wygrać chociaż jednej prostej walki, ale fakt że wyszedł to już fajny plusik. Teraz Ambrose leci na IC Title, yup? No spoko, więc na 99% w Main Evencie RAW Ziggy zaatakuje Bryana.

Edytowane przez rockydoggy
...

16454446905728fca76830a.jpg

Czyżby Bryan w walce na WM z Reignsem i Lesnarem? YES! YES! YES! Choć nie jestem by wyjechał z WM z pasem a już na pewno nie takim terminatorzeniem jak na stadionie gasnącego światła.

Daniel vs Roman? Widze dwie opcje: albo heel turn Romka, albo mamy tutaj autosabotaż WWE :grin:

Ogólnie wrażenia z RAW 2/2/15 pisane na żywca.

Początkowy segment okej, Romek na szczęście wiele nie mówił ale było w tym chociaż trochę życia.

Ogólnie nie było heatu na Reignsa. Chyba dobrze wyszło WWE brak RAW po Royal Rumble.

Śmiechłem jak puścili reklamę przy wyjściu Setha. :lol:

Czyżby moja predykcja ME na Fast Lane = Romek vs Rollins potwierdziła się?

Taki ME kupię + to troszkę podbuduje Romka.

Jak Rollins wygra z Bryanem to wiadomo, że Orton wraca na Fast Lane i dobrze.

Podsumowując to wielkie oświadczenie, bardzo ciekawie może się zapowiadać RtWM. Początkowy segment bardzo mi się podobał.

Big Show vs Romek

Matko ile razy będą nas tym męczyć, z tego nic nie idzie już wycisnąć :/

No proszę, Big Show wygrywa z pomocą Setha. Po 10 minutach od zapowiedzi sprzedali mi wynik Main Eeventu?

Segmencik na zapleczu Trypla ze Stephką o tym, że zmanipulowali wszystkich. No spoko na RAW się pewnie plan powiedzie ale na Fast Lane, Romeo wygra i będzie w ME na Wrestlemani, póki co nie wierzę w inne rozwiązanie.

Curtis Axel !! :D Tak jest dajcie go dzisiaj do walki z Sethem i Bryanem :D

Jest i Ambrose no proszę, predykcja o tym, że Dean idzie po IC trafna. :)

Chciałbym tam też zobaczyć Harpera i Zigglera, którzy nie mieli jeszcze swoich walk rewanżowych. Fatal 4-Way o pas IC. Czy taka stypulacja jest w ogóle możliwa?

Segment na spory +

Dust Brothers vs Ascension

Rozpad braci oraz dalsze promowanie Ascension innego scenariusza nie przewiduję.

Nudna i przewidywalna walka. Bracia do rozpadu. Ascension do shota na WM w jakimś Fatal 4-Way TTM w Kick-Offie.

A ten segment na zapleczu "Don't ever call me Cody again" miał znaczyć?

Segment Ceny

Lekki pstryczek do Huntera w kierunku NXT, tego jeszcze nie słyszałem :)

Ryback zebrał największy pop ze wszystkich 3 powracających po "zwolnieniu". Sam segment stosunkowo nudnawy.

Ryback vs Luke Harper

Trzy ciekawe walki zapowiedziane przez Stephanie, ringowo powinno być dobrze.

Solidny poziom jak na tygodniówkę. No i Ryback dostał spory pop, większy niż Ziggler.

Jimmy Uso vs Cesaro

Wspaniale! :smile:

Cesaro po ciekawym pojedynku pokonuje Usosa, 2:0 dla Kidda i Cesaro po solowych walkach, shot o pasy na FL pewny.

Cesaro wreszcie dostał trochę czasu i po jakiś 2 miesiącach totalnej jobberki i wyszedł drugi solidny pojedynek jak na tygodniówkę.

Segmenty

Miz zwolnił Mizdowa z roli dublera i zatrudnił jako asystenta. Czy to koniec już małpowania Miza? :/ Can't be! Pewnie będzie ich walka na Fast Lane, czymś kartę trzeba zapchać :)

Rowan mówi za dużo, gada z sensem ale ukryty geniusz/odrodzony były Wyatt? Coś nie bangla, jobberka czeka.

Ziggler vs Wyatt

Hellowy Bray dostaje równie duży pop co Ziggler. No końcówka bardzo dobra, ale ogólnie w pojedynku brakowało tempa. Wyatt promowany dalej na mega kozaka, olewa finisher Doplha i sam wykonuje swój finisher. Trzymam kciuki, żeby ten pojedynek z Takerem się odbył.

Dzięki WWE, że mi przypominacie o Ortonie, prawie zapomniałem :)

Nie wierzę w powrót Vipera na RAW, bo to oznaczałoby porażkę Rollinsa.

Divy, są bo muszą być.

Miz vs Sin Cara

No tak musiało być, Miz przegrywa przez Mizdowa.

Kolejne dobre promo Wyatta w kierunku Takera :) Czekam z niecierpliwością jak się to rozwinie.|

Rusev vs Rowan

Dalsza promocja Bułgara na pełnej.

Bryan i Romek w szatni. Daniel bez przekonania, że wygra. Ta wypowiedź Romusia, nie brzmiała jakby miał być dalej facem. We will see what time will tell.

Bryan vs Rollins

Dwóch dobrych wrestlerów to i poziom walki musiał być dobry :) Ciekawe zakończenie, Reigns lekko w stronę hella. Bryan w ME Fast Lane z Romkiem.

Krótkie podsumowanie: mieliśmy aż 9 walk na RAW, naprawdę sporo. Z czego co najmniej trzy na dobrym poziomie. Dużo dobrych segmentów.

Jedno z lepszych RAW ostatnich miesięcy. Jednak troszkę mnie zaskoczyli zakończeniem, chociaż i tak nie wierzę w zwycięstwo Bryana na Fast Lane.

Tylko jakaś publika beznadziejna.

Ocena RAW 4/5

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

WWE rzuca podkręconą piłkę z tym zawirowaniem wokół Main Eventu WrestleManii. W sumie miało to ręcę i nogi, więc nalezy się cieszyć, nawet jeśli finalnie wszystko pozostanie bez zmian i dojdzie do pojedynku Romana z Brockiem 1on1. Trafili z tym w „10”. Z jednej strony wmieszali w to wszystko Bryana, ku uciesze fanów, z drugiej posłali Reignsa przeciwko Authority, gdzie najłatwiej o cheer, a do tego sprawili, że Fast Lane ma znaczenie. Wątpie, żeby poszli na motyw z 2006, gdzie Rey wygrał Rumble, potem stracił shota, a koniec końców Long go dodał do pojedynku, ale podoba mi się, jak WWE to rozegrało. Takie motywy przywracają wiarę w produkt.

„Now You’re Eliminated” – Ambrose ratuje czas antenowy, bo wpuszczenie tam Curtisa to była perfekcyjna..... strata czasu :wink:

Cena usprawiedliwia nawet tych, którzy mu cisną. Jak pierdział na słodko, tak pierdzi dalej. Wciąż umie gadać, tylko mam wrażenie, że tu niekoniecznie miał o czym. Ten segment mógłby osiągnąc ten sam efekt bez niego.

Mizdow zwolniony! Liczę, że dalej będzie dublował innych gości, w między czasie uwalając Mizanina. To najatrakcyjniejsza opcja dla niego, która pozwoli go utrzymać w TV. Trzeba kuć żelazo póki gorące, a nie sądze, by Universe miało dość jego komedii.

Wyatt coraz bardziej bezpośrednio zwraca się do Takera. Jak poprzednim razem mogli to podczepić pod Bryana, tak teraz mogliby mieć z tym problem. Bray vs Undertaker powoli staje się faktem.

Fuck... Ten spear Romana na gigancie wyglądał bardziej jak headbutt... Żal patrzeć, że nawet to potrafi zepsuć. Chciał wylecieć z impetem i wystawił się na pośmiewisko.

50608915156a3743c1fa34.jpg

WWE spieprzylo z wygrana Daniela. Romek na fast lane zyska niemiłosierny heat pokonując Bryana. Nie mam pojęcia, dlaczego Rollins tego nie wygrał, umocniłby sie na pozycji heela, a Romeo zyskałby moze jakis tak pop na fast lane.
It's coming...

Początek RAW mimo szumnej zapowiedzi nudził mnie na początku ale nie spodziewałem się ,że od czasu wejścia Romka trochę się rozkręcało.Nie za sprawą samego Reignsa ale Daniela i Setha. Wyjście z sytuacji mądre i widać ,że jak WWE musi coś spójnego wymyślić to na coś ich jednak stać.

Walkę Romana i Showa po raz x nie miałem zamiaru oglądać. Widziałem ,że interweniował Seth i Show wygrał co zapewnia nam jeszcze jedno ich starcie.

W sumie skoro nie ma większych palnych dla Deana to czemu nie pas IC. Mimo wszystko nie wiem czy to dla niego nie będzie krok w tył. Tutaj Ambrose pokazał jak wykorzystać mikrofon mimo małej ilości czasu.

Ascension pozbawili już wejściówki źle to wróży. Zgrzyty u braci czuję tutaj powtórkę z rozrywki.

Cena chyba dostał wytyczne ,żeby coś mówić. Przywitał swoich powracających kolegów. Stefcia powyznaczała walki tyle wyniosłem z tego segmentu.

Widać pretendentów do pasów drużynowych. W sumie walka może być bardzo dobra ale większych szans Kidd i Cesaro na zdobycie pasów raczej nie mają.

Dolph służy jak zawodnik ,którego można podłożyć ,bo wygrana z nim coś daje. Nie ma innej opcji jak Bray vs Undertaker. Dolph powoli mi odpływa z wizji karty WM jeżeli chodzi o singles match.

Czuję ,że na Fast Lane dostaniemy raczej Mizdow vs Miz. Szybko się to toczy do przodu.

Ruseva budują jeszcze mocniej. Super Jaś będzie musiał się wspiąć na wyżyny swoich umiejętności ,żeby to wygrać. :D

Bryana kontra Reigns na Fast Lane. Ciekawe jak z tego wyjdą. Pytanie co z Sethem? Ciekawe czy doczekam się kiedyś tego powrotu Ortona. :P Przyznam rację ,że ten spear Romana na Big Showie w końcówce wyglądał okropnie.

2 miejsce - Typer WWE 2015

120921668456dd549defd56.jpg