Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Dobre było z tym "bębniarzem", wolę takie segmenty od Santino albo Tajtusów czy młodego geja :D W ogóle fajna tygodniówka, coś się przynajmniej działo, szkoda, że HBK za dużo nie wniósł do show.

Nie wiem jak wy, ale dla osobiście korporacyjny Kane to porażka, taki człowiek powinien być destroyerem i być postrachem rosteru, a nie w garniaku chodzić i pracować dla kogoś. Świetne były za to chanty do Big Showa "you sold out" :) Lesnar cheerowany, a gościa nienawidzili jak Takerowi streak złamał, mnie to cieszy w każdym razie, bo lubię takich prawdziwych wrestlerów (Lesnar przecież był w UFC albo Punk, Edge, HBK, Taker, Rollins, Ambrose, Reigns, Bryan, Ziggler czy nawet Barrett), a nie nakoksowanych (Batista, Ryback koronny przykład czy też Big E), którzy potem młodo umrą i będzie debata nad sterydami, którą Vince zamiecie pod dywan. Ja nie przepadam za koksownikami w ogóle, ale młodziutkie dziewczyny (aleeee klaaata słiiitaśna) albo dzieciaki (aaaaa faaajny kaloryfeeerek maaaamuuuusiu, teeeeż chceee taaaaki!) to srają jak widzą takich i nastolatkowie też chcą mieć takie mięśnie, wielu znajomych bierze trucizny a potem w szpitalu lądują i wszystko wysiada, jeden nawet jest po poważnym zabiegu, ale się truje :D

Podobało mi się podejście Brocka na początku gali. Szykowałem się na kolejny speech Heymana, a tu trochę się podziało. Btw. Jasiu ma chyba najgorszą koszulkę w historii. Jednym słowem okropna. Przy okazji Cena jak zwykle pokazał geniusz za mikrofonem podczas wykorzystania w swojej wypowiedzi wpadki Setha ;) To są pierdoły ale one świadczą o wielkości mówcy (na poprzedniej WM'ce Rock i Austin robili to samo z Hoganem).

Mizdow jako X-Pac był świetny. Gdyby nie wpuścili prawdziwego X-Paca to bym się nie kapnął że to był Damien :D

Legends Panel...mam wrażenie że taki panel miał miejsce całkiem niedawno i to w tym samym składzie.

Sandow w segmencie z DX wypadł bardzo dobrze, Heath Slater w segmentach z legendami wypadł bardzo dobrze, Ascension w segmencie z Tag Teamami wypadło co najwyżej fatalnie...

Sting wrócił i spłynęło to po mnie. Bardzo nijaki powrót. Dużo bardziej podobał mi się Lesnar na kurwie, który w ciągu minuty zrobił większy rozpierdol niż przez ostatni rok :D

NACZELNY HEJTER FINNA BALORA

Czy mi się wydaje, ale YesMovement już nie jest takie potężne jak kiedyś?

Skąd te pretensje za ,,zmarnowany" występ Stinga,

1) to Lesnar miał być głównym aktorem ostatniego segmentu ponieważ to on wystąpi

na RR w walce o pas.

2)CT jasno pokazał jaki jest obecny zarys story z udziałem Stinga i HHH.

Sting jest kreowany na gościa który działa tylko wtedy kiedy mu potrzeba , bez zbędnych brawli czy czegoś takiego.Gosć ma 55 lat, a wy karzecie mu rozpieprzyć w ringu 3 członków Authority i Tryplaka i może jeszcze Scorpion Death Lock dla Steph.

Jego zadaniem dzisiaj było jasno zaprezentować swoją niechęć do HHH oraz lekko napędzić story pomiędzy nimi.

3) Gdy przyjdzie czas to Sting w swoim kolejnym występie wejdzie , zrobi swoje wyjdzie bez słowa i zostanie nam tylko czekać na kolejny występ.

I tak ma to wyglądać.

Co do RR to niewiem dlaczego jest takie małe zainteresowanie tym co dzieje się z pasami midcardowymi.

Chyba pasy powinny być bronione, a tak Rusev nie ma obecnie rywala i nawet jeśli

pójdzie na Jaśka to nie z pasem US.

Barrett chyba nie dotrwa z pasem do Wrestlemanii , bo w tle jest Ziggler który finalnie powróci po Royal Rumble.

Od około pół roku pasy są tak słabo promowane że chyba w ogóle niedługo zostaną usunięte.Bo po co.

Niewiem również jak zamierzają rozpisac RR match z taką iloscią powracających gwiazd.

Orton pewnie wróci bardziej żeby sprać Rollinsa więc widzę go bardziej po walce o pas lub w jej trakcie.

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

To RAW może nie było jako gala na 5-star, ale po raz pierwszy od dłuższego czasu naprawdę czułem emocje oglądając. Świetnie rozpisywany jest Lesnar. Przez ostatnie dziesięć miesięcy kreatywni robią naprawdę świetną robotę bookując jego postać. Już sam początek gali zapowiadał, że w końcu będzie musiał komuś wpierdol** i koniec końców padło na Setha. Końcówka świetna, choć sam motyw z titantronem nieco zepsuł pojawienie się Stinga to jednak mam wrażenie, że niektórzy po prostu zbyt bardzo jeżdżą po kreatywnych. Coraz wyraźniej widać zarys ewentualnej walki Stingera z Triple H'em na WMXXXI i czuję, że obok walki o pas mistrzowski to będzie główne wydarzenie tegorocznej WMki.

Legendy po prostu pojawiły się i tyle. Jakoś niszczenie Ascension przez staruszków nie napala mnie optymizmem, że Konnor i Viktor w najbliższym czasie będą znaczącą siłą w dywizji tag team, a przecież mówiono, że od razu pójdą na pasy mistrzowskie. Natomiast Flair idący szalenie na Showa to dla mnie istna komedia.

Wisienką na torcie całego RAW był Damien, który jak na początku się pojawił to myślałem, że to naprawdę X-Pac :D

Nie na temat, ale logo WM32 łudząco przypomina to z WM30 I WM31...

71873036054fe0f048f170.jpg

** Głosujcie na WWE app, co z tego że na zagranicznych forach pojawiali się fani mówiący, że wyskoczyło im "Zagłosowałeś na TAK" przed oddaniem jakiegokolwiek głosu.

** Segment z Kliq na backstage'u, tu zacząłem oglądać. Wyszło dość zabawnie, a X-Dow był nie do odróżnienia od prawdziwego. Szkoda, że zmarnowali to na 2 minuty za kulisami zamiast zwykłego segmentu w ringu z pompą, ale z drugiej strony zabieranie czasu antenowego obecnym gwiazdom w tak gorącym okresie przed Royal Rumble też mądre nie jest.

** Panel legend, który nikogo nie obchodzi, przerabialiśmy to przed SummerSlam. Hogan tradycyjnie ma wywalone i przychodzi po wypłatę, Flair tradycyjnie jest lekko spity, a HBK jakoś trzyma poziom. Flair przyjmuje bumpa od Big Showa. W 2015 roku. Zaskoczyli mnie. Romek przychodzi i robi rozwałkę - zero prom i bajek, które opowiadał mu wujek, tak trzymać bo w tym jest dobry. Szkoda, że nie dał rady podnieść Big Showa, ale tego chyba nikt nie potrafi :grin:

** -- No Hunter widzę że masz tutaj jakichś chłopaczków z NXT, co oni tam robili?

-- Byli oldschoolowymi niszczycielami, trochę jak Legion of Doom, trzymali pasy mistrzowskie przez około rok, trochę skopałem sprawę, bo zamiast normalnych programów dawałem im jobberów znikąd.

-- Dobra, wiem co z nimi zrobimy! Ubierzemy ich w jakieś szmaty, trochę jak Legion of Doom, damy im jobberów znikąd, w promach będą mówić, że są lepsi od Demolition i LOD co wkurzy JBLa, który na show oldschoolowym stanie przeciwko nim i rozwali wraz z Nashem, Seanem, tym czarnym, który mówił damn, mistrzami tag team z zeszłego roku Outlawsami i Hallem, jeżeli będzie w stanie wstać z wózka. Ludzie to pokochają, Hunter!

-- Vince, wydaje mi się że ludzie woleli by zobaczyć jak promujemy nowe niszczycielskie gwiazdy i...

-- Jakie tam nowe gwiazdy? NWO, DX ssij to, to ludzie chcą oglądać. Po za tym damy twoim ziomkom Gunnowi i Doggowi dobrze płatną robótkę na PPV. Co kogo obchodzi Ascension kiedy mogą mieć rozpadających się idoli z Attitude Ery? No to jak będzie?

** Kevin Nash jest przezabawny - "wykonanie" gestu nWo z X-Dowem, WWE Network za 9.99, trzymanie rąk jak potulny piesek podczas "groźnego" proma Ascension, gość jest świetny.

** Swoją drogą - jacy kretyni pracują w WWE, jeżeli nie dali czarno-białego filtra na wejście nWo?

** Barrett vs Ambrose. Dobrze, że Ambrose w końcu coś wygrywa i to nie przeciwko Cesaro. Źle, że Intercontinental Championship jest traktowany gorzej niż replika noszona przez Mizdowa.

** Cesaro i Kidd trzymają się z Najgorszym Wrestlerem 2014 Adamem Rose'em? :shock: Fuck this company. Murzyni ciency, nie mogę się doczekać ich planowanego heel turnu (który pewnie także będzie cienki).

** RAW w dzień Martina Luthera Kinga. Dobrym pomysłem jest oczywiście kilkunastosekundowa walka, w której wielki rasistowski Rusek miażdży rapującego reprezentanta rasy czarnej. Brawo Vince!

** Sting. Nie to tylko zdjęcie Stinga. Nie, to Sting! W porównaniu z wejściówkami i klimatem otaczającym Stinga w WCW, wersja z WWE wypada strasznie blado, prawie jak z TNA. Brock za to robi rozwałkę tak jak powinien przez cały zeszły rok (ale wtedy nie robił). Swoją drogą mogę zrozumieć czemu Sting nie zjechał na linie na ring z góry hali - tam były przygotowane liny podnoszące Big Showa aby dać wrażenie, że Brock naprawdę potrafi go podnieść i wykonać na nim F5, przecież nikt nie potrafi :smile:

RAW lepsze niż zazwyczaj, ale niczego nie urywa. Smutne, że wśród publiczności największe reakcje otrzymują dziadki takie jak Sting czy Hogan zamiast nowych gwiazd main eventujących co tydzień, ale to wina WWE i Vince'a który myśli tylko o tym co następne dla Ceny, a resztę programów robi bez pomyślunku i na kolanie. Ci którzy skupiają się na przeszłości w przeszłości zostają.

Ok, jest Rollins, świetny heel, szkoda że Cena pokonuje go jak chce i kiedy chce robiąc z niego zerowe zagrożenie, pomijając walki, w których Seth ma wsparcie połowy rosteru i wszystkie możliwe techniki heela, który walki nie lubi w arsenale.

http://i.imgur.com/1g2CbjU.png

STO, logo logiem, ale stadion na którym ją organizują jest w stanie pomieścić 100.000 osób i ma ogromny ekran zawieszony nad boiskiem. Jest szansa, że przebiją rekord publiczności z Silverdome.

58814238654d2b9c160d04.jpg

@up nie no dowaliles xd jakim cudem ,, dziadki " dostają większą reakcję? Poogladaj WCW I WWF/WWE od 1997 do 2005 :) obecnie przeszedłem cale nitro i w wwf jedtem na 99 roku i nie dziwie się takim reakcjom ;)

71873036054fe0f048f170.jpg

• Reputacja:   62
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  UW

Sto

w ten sposób wwe ciagnie cały czas na dno. Chyba lepiej promować nawet takiego Mizdowa niż Flaira( na cholerę śiągali go z tna...)

163870508457e2d890447a3.jpg

STO, to wiadome, złoty okres, WWE mające faktyczną konkurencję itd., smutne jest to, że to co widzimy obecnie na przeciętnym RAW jest tak beznadziejne, a superstarsy tak cienko promowane (poza nielicznymi wyjątkami), że porównanie reakcji podczas wejścia Stinga, a wejścia np. Ambrose'a to jak porównanie publiczności podczas koncertu metalowego, a koncertu w filharmonii. W 1998 nie było nic gorętszego niż świeżo wyprodukowany przez WWE Stone Cold Steve Austin, obecnie nie ma nic gorętszego niż Sting z 1997.

58814238654d2b9c160d04.jpg

Przyjemny początek chociaż już tradycyjnie przedłużyli to do granic możliwości. Ani Authority nie było tutaj potrzebne, ani tym bardziej Cena (wogóle moje zdanie jest takie, że zwolnienie Zigglera, Rowana i Rybacka nie powinno mieć miejsce - nie gdy kończymy to już dwa tygodnie później, wygląda to na sklejone na siłe). Sam segment powinien mieć miejsce tylko pomiędzy Lesnarem a Rollinsem. Lesnar vs Cena - ten motyw już znamy. Interakcja tamtej dwójki na RR może okazać się ciekawa. Ogólnie jestem pod wrażeniem Lesnara - świetnie wyglądał jako wkurwiona bestia, która nie pozwoli sobą pomiatać.

Bray Wyatt vs Daniel Bryan czyli mały powrót do przeszłości. Niemal dokładnie rok temu obaj urwali jajca a wczoraj wcale nie było tak źle. Mówcie co chcecie ale ta tygodniówkowa walka podobała mi się bardziej niż większość walk Ambrose'a z Wyattem.

Old School Raw na zapleczu - tak, panel legend w środku ringu - nie. Jestem zdania, że jeżeli legendy powracają, to tylko na segmenty na zapleczu lub wtedy gdy niesie to ze sobą coś ważnego. Taki panel legend nie podobał mi się również z tego względu, że przecież takie coś oglądamy przy okazji ważniejszego PPV w KickOff. Jeżel chodzi o motyw na zapleczu to tak - Sandow ponownie zniszczył system. Chyba nie będe jedynym, który uwierzył, że to prawdziwy Waltman. Czekamy na większy push Sandowa.

Po obejrzeniu tego odcinka zrozumiałem dlaczego JBL niszczył Ascension przy okazji ich pojawienia się w ringu. Generalnie nie lubię jego stylu komentowania ale tutaj naprawdę dał radę. Simmons to również przyjemna niespodzinka. Niesmak jednak pozostanie. Niby Ascension zostali zbesztani przez zgraję dziadków, ale cholera - to nigdy nie powinno mieć miejsca. Do czego to prowadzi? Takie zagrania mają pomóc APA, nWo czy może nowemu TT o ogromnych aspiracjach? Jak widać odpowiedź wcale nie wydaje się być taka prosta. Zastnawiam się też czy ta wzmianka o Hawku to celowy zabieg kreatywnych czy niefortunna samowolka Konnora.

Końcówka wynagrodziła mi wcześniejszy bullshit w stylu Rusev vs TRUTH. O ile sama walka do najlepszych nie należała, tak Stinga w życiu bym się nie spodziewał. Motyw z titantronem niepotrzebny, sam Sting zrobił bardzo niewiele, pojawiło się więcej mankamentów ale to zaskoczenie faktem pojawienia się ICONA wygrało. Tak mogą mnie zaskakiwać co tydzień.

Na deser Lesnar. Po takich odcinkach aż żal, że pojawia się tylko raz na jakiś czas.

Ogólnie kto wymyślił, że były członek NWO powraca na tej samej gali co stajnia, ale osobno? :shock:

• Styl:  Jasny

Legendy, legendy, legendy. Fajnie widzieć stare twarze, głupio że mało wniosły. Najważniejszych zmarnowali w zbędnym panelu. Plus za APA i DXNWO, które rzucili akurat na zapleczu...

Dodatkowy props dla Sandowa, jakby Waltman nie stanął obok, to bym się nie zorientował że to nie on :D

Czy zmarnowali występ Stinga? Nie było aż tak źle, zrobił co powinien - odwrócił uwagę, nie wtrącał się fizycznie. Tak będzie wyglądało większość jego wystąpień.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Otwierający segment dla mnie troszkę za długi. Rozumiem, że teraz wszystko kręci się wokół Ceny i Authority i przez to czas antenowy ich jest wydłużony, ale co za dużo to nie zdrowo. Jeśli promujemy Royal Rumble to skupmy się na tym, a nie wplątujmy w to story ze zwolnieniem. Fajnie było posłuchać wkurzonego Lesnara, nawet w tych kilku słowach.

Panel legend również dla mnie za długi, albo inaczej to określę - mało konkretów. Jeszcze do tego wpychanie do tego Showa, który pogrzebał ten cały segment całkowicie. Mam dość podobnych spięć pomiędzy nim, a Reignsem którego nie trawię jeszcze bardziej. Szkoda tylko, że pewnie do niego będę musiał się przekonać po Royal Rumble.

Bray Wyatt pokonuje Daniela, faktycznie WWE pakuje w niego masę pushu. Tylko co teraz? Rozumiem, że rywalizacja z Deanem została zakończona i pasuje zacząć coś co prowadziłoby do finału na Wrestlemanii. Czekamy na Takera, czy on jednak nie da rady walczyć i szukamy kogoś innego?

Ze względu na sympatię obejrzałem segment z nWo, APA i NAO. Ktoś musiał dostać więc padło na Ascension, którzy swoją drogą mnie nie przekonają do siebie chyba nigdy. Fajne zestawienie legend, ale niestety nic poza tym.

Main Event miał tak wyglądać i nie spodziewałem się pojawienia się Stinga. Czy to było potrzebne to osobista kwestia i każdy ma swoje zdanie. Według mnie ilość jego występów nie jest tak ograniczona jak wszyscy piszą i przy dobrym czeku to on jest w stanie pojawić się nawet na każdym RAW do czasu Wrestlemanii. Zdecydowanie budujemy starcie Triple H vs Sting tylko ja nadal nie jestem pewien czy będzie to powiązane z walką o władzę. Głównie z jednego powodu: Sting debiutując w WWE według mnie nie powinien przegrać, a na to się zanosi jeśli Hunter ma przejąć całą władzę nad firmą.

• Reputacja:   6

Najgorsze w odejściu Lesnara będzie brak porządnego heela, zawsze to powtarzam, on wychodzi na ring i chce sprzedać każdemu wpierdol. Po wrestlemanii zostaniemy z cipoheelami, którzy nawet ze SLaterem nie wygrają czysto ;/