Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Ehh, ale przecież Lesnar nie dostawałby takiej gigantycznej promocji, tylko po to, żeby przegrać pas na Royal Rumble i odejść (no chyba, że stało by się coś w stylu - atak Undertakera na RR i rewanż na Wm-ce, ale w to raczej nie wierzę patrząc na formę Marka). Moim zdaniem Brock może stracić pas, tylko na Wm-ce w jakiejś mega wypromowanej walce i jego rywalem najprawdopodobniej będzie Romek.

Morison, tylko, że to prawie wszystko liveeventy... wychodzi na to, ze miała faceturn z dupy, po to aby po 4 galach TV być znów heelem! Wracamy do punktu wyjścia - nie masz racji, Alicia nie znaczy nic w WWE...

Moim zdaniem Brock może stracić pas, tylko na Wm-ce w jakiejś mega wypromowanej walce i jego rywalem najprawdopodobniej będzie Romek.

tylko że na moje oko to Roman wcale nie jest jakoś mega wypromowany i jego walka poza Kingiem krzyczącym wbrew oczywistościom do mikrofonu promocji takiej jak trzeba mieć nie będzie. Teraz się bawi z Big Showem i nie widać tu boskiej promocji. Miał zderzyć się z HHH wg jakiś tam starszych plotek ale Hunter zajęty pewnie będzie czym innym itd itp ..nie widze tego..chyba że przywiązałby Lesnara do narożnika łańcuchami i z godzinę skakał z tym swoim superman punchem. Innej opcji nie ma aby go kupić. Już Rollins może bardziej wiarygodnie dostać ten tytuł na RR.

Czy tylko ja czuje walke Ziggler vs Cena na WM? Jakoś nie chce mi się wierzyć by długo trzymali Ziggiego po za TV a i heel turn jego postaci jest możliwy - coś jak z Big Showem na SS" tylko bardziej kreatywnie. Niech Dolph wróci na Royal Rumble i przeszkodzi Cenie w wygraniu pasa bo przez niego został zwolniony itd. Jak dla mnie ta walka wygląda fajnie a i Cena jak i Ziggler nie mają planów na WM 31.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

• Urządzenie:  Windows

Czy tylko ja czuje walke Ziggler vs Cena na WM? Jakoś nie chce mi się wierzyć by długo trzymali Ziggiego po za TV a i heel turn jego postaci jest możliwy - coś jak z Big Showem na SS" tylko bardziej kreatywnie. Niech Dolph wróci na Royal Rumble i przeszkodzi Cenie w wygraniu pasa bo przez niego został zwolniony itd. Jak dla mnie ta walka wygląda fajnie a i Cena jak i Ziggler nie mają planów na WM 31.

Wszystko sie zgadza tylko zamiast Zigglera to raczej bedzie Ryback.

I always tell the truth... Even when I lie...

Kim jest Ryback a kim jest Ziggler obecnie? Na kogo reagują? Kto został jako ostatni zwolniony? Kto był "survivorem" na SS'? Która walka ma potencjał WM? Znowu chcemy powtórki Cena vs Ryback? itd.

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

• Reputacja:   405
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Ciekawe czy by postawili na takie coś, że Jasiek na RR wygrywa pasy i po walce atakuje go Lesnar ułatwiając tym samym cash in Rollinsowi na Jasiu. Późnej RR wygrywa Reigns (no bo niestety to on jest tym pewniakiem) i otrzymujemy ich walkę? Według mnie jest to niemożliwe, bo jedno z drugim się gryzie. Primo- obaj nie są jakimś Ceną czy Punkiem, Uno- obaj są póki co świeżakami... Ale ciekawi mnie wasze zdanie.

Z punktu widzenia wypromowania, Rollins to żadne wyzwanie dla Romka, i Rzymianin by się nie wypromował odbierając mu pas w main evencie WM-ki. Już pomijam to, że star power takiego main eventu, jak na WrestleManię, zassałby pałę tak, że aż prześcieradło wlazło by w dupę.

Rollins wygrywa pas WHC na RR ,a zwolniony Ziggler wygrywa Rumble Match czynniac Vendette na Authority i Rollinsie :D .Czy mozna wysnic lepszy scenariusz ?? :twisted:

Można, jeżeli się odstawi wódę i uświadomi, że Sylwester dawno się skończył :twisted:

Nie wiem do czego sa przekonani,ale ogolnie jestem ciekaw jak potoczy sie postac Zigglera jak i tez reszty zwolnionych i do czego by to prowadzilo.

Nie zdziwiłbym się gdyby poszło to w tą stronę, że Trypel postanowi przywrócić im pracę jeżeli Sting zgodzi się na walkę z Hunterem.

Serio widzicie Zigglera jako Main Eventera Wrestlemanii? Umiejętności ringowe to nie wszystko.

Kwestia towaru jaki bierzesz... :twisted: Na "czysto" to opcja tak prawdopodobna jak Królik Rose'a wygrywający Royal Rumble.

Dobra dobra Ziggler przeciętny na micku zajebisty w ringu a Roman...jakaś pozytywna cecha? :twisted:

Tak, jest kuzynem Rock'a, a więc ma plecy szersze niż Ryback po treningu na najszerszy grzbietu :D A tak na serio - bawiąc się w adwokata diabła - Romek ma superstars look (dla Vince'a- priorytet), przystojną gębę (idealnie wpasowuje się jako target dla nastolatek), trzyma mordę w kubeł (nie wyrywa się z "własnym zdaniem" jak Zyga) i jest lubiany na backu (ponoć skromny z niego chłopina i otwarty na rady starszych stażem). Poza tym - Hunter go lubi i na niego stawia, a wiadomo jaką siłę przebicia ma obecnie Pan Nos (z "kolesia z siłki" zrobił Mistrza Świata. Patrz: Sheamus)

Co do Rollinsa w triple threat'cie to:

- albo chcą by Cena przejął Pas, ale nie chcą niszczyć potencjału marketingowego Brocka (jobnie Seth) i Lesnar jobnie komuś czysto (jeden na jeden) w walce na WM'ce, ale w starciu "nie o pas".

- albo żal im się zrobiło Jacha (nie chcą bardziej osłabiać jego postaci, po porażkach na Summer Slam i Survivor Series) i nie chcą go ponownie czysto podłożyć Brockowi (nawet jeżeli to on będzie spinowany, to ciężar porażki nie będzie taki jak w walce "jeden na jeden")

Jak dla mnie - jedna i druga opcja jest słaba. Jeżeli Lesnar ma przegrać, to tylko w singlu, żeby wycisnąć maksa z potencjału promocyjnego takiej wygranej. Szkoda to rozmywać poprzez porażkę Brocka, nawet w triple threat'cie (nawet jeżeli to nie on będzie spinowany/odklepany). Jeżeli natomiast Brock ma wygrać (i utrzymać Złoto), to dalej powinni z niego robić terminatora (skoro już na to postawili wcześniej) i powinien ponownie rozjebać Cene w singlu (ale oczywiście nie w squashu), żeby pokonanie takiego "Boga Wrestlingu" dało jeszcze większego kopa temu, komu podłożą Brocka.

Jedyny plus tego Triple Threatu, to ta niepewność, na co postawi Vinnie, ale wg mnie Rollins jest tam niepotrzebny i tylko "rozwodni" wygraną, komukolwiek by jej nie rozpisano (Jachu, Brock).

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

albo chcą by Cena przejął Pas, ale nie chcą niszczyć potencjału marketingowego Brocka (jobnie Seth) i Lesnar jobnie komuś czysto (jeden na jeden) w walce na WM'ce, ale w starciu "nie o pas".

Może Danielowi Bryanowi? Kreatywni po jego powrocie zaczęli zmieniań plany dotyczące WM-ki. Może właśnie stąd ten triple threat i scenariusz z jobującym Sethem oraz Januszem przejmującym pas. Osobiście wolałbym już jednak stary pomysł: Romek vs. Lesnar ze złotem w tle. Wiem, że Reigns nie zasługuje. Ale szczerze mówiąc chciałbym zobaczyć jak to wyjdzie.

14453752125651e0a536c69.jpg

Zrobili by tym powtórke z rozrywki. 2003rok, Goldberg push na maxa, nie chciał sie zgodzić na przegranie pasa 1na1, a Vince chciał go dalej w fedce.

Pod koniec roku Triple threat match zrobili, żeby HHH przejoł pas od Goldberga, ale nie czysto więc dodano Kanea, żeby na nim doliczył.

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

Po głowie chodzi mi jeszcze jeden scenariusz, który uwzględnia Daniela Bryana jako zwycięzcę Royal Rumble i pretendenta do pasa (niekoniecznie w main evencie WM-ki). Wiadomo, że Seth Rollins gabarytowo jest rywalem w sam raz dla Dragona, a Kreatywni szukają Bryanowi rywala pod jakiś czołowy storyline. Może jednak Janusz wygra tym razem z Brockiem Lesnarem - pinując Setha. Brock już po gongu się wkurwi, pozamiata Januszem ring, a następnie Seth wykorzysta walizkę. Pytanie pewnie: po cholerę w takim razie w tym matchu Seth skoro mógłby po prostu wparować z walizką. Odpowiedź brzmi: ano właśnie po to, żeby nikt nie był stratny. Janusz wygrał z Sethem, Brock nie został spinowany, Brock pozamiatał Janusza, Seth wykorzystał walizkę na Januszu. Każdy miał swoje pięć minut, każdy zyskuje i traci po trochu. Rozwiązanie z dupy (Brock powinien mieć ten pas - po to go dostał, żeby jobnąć z niego na WM-ce i wypromować jakiegoś wrestlera), ale przecież nie raz widzieliśmy takowe, w tej fedce czy innej.

Ogólnie moim zdaniem WWE nie przemyslalo troche tego, bo obie te walki (RR i walka o pas) sa ze soba powiazane, i jeden wynik spoileruje pozostaly:

RR wygrywa Reigns, wtedy walke o pas wygrywa Brock

RR wygrywa Dragon, wtedy jest tak, jak pisze Ghostwriter (Nie puszcza Daniela na Brocka, na 100%)

No chyba, ze ktos tam jeszcze inny wygra RR, ale watpie. Moze moglby to byc Orton, ale nie ma go zbyt dlugo, i teraz moim zdaniem jego szanse spadly do zera. Ambrose, ktorego bralem pod uwage tez nie ma szans po tych porazkach.

Rozpisujcie się jak chcecie na temat ewentualnych sceniariuszy RR', prawda jest taka, że pas wygra Lesnar pinując Rollinsa a Romeo rozniesie całe RR' (15 elimnacji?, 20? Kto go zatrzyma?). Jeszcze niedawno sam tu się głowiłem, że może Bryan faktycznie to wygra itd. Ale nowe intro RAW z Romkiem na końcu dało mi jasny znak, że wszystko będzie jak jest planowane od miesięcy. Kiedy ostatnio w intro RAW to ktoś inny niż Cena był na końcu? Uwielbiam fantasy booking, ale niestety tu "z gówna bata nie ukręcisz".

Kiedy ostatnio w intro RAW to ktoś inny niż Cena był na końcu?

Z dwa lata temu byl Lesnar przez jedná galé :D

• Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Ja polecam inne pytanie - ile razy w ciągu roku leciało intro RAW? Bo albo wersja którą oglądam (na internecie, nie z torrentów) jest jakaś dziwna, albo rzeczywiście zwykle intra nie ma.

A co do Reignsa na końcu intro to dla mnie to za słaba przesłanka że będzie main eventował Wrestlemanię, traktuję to jako nieśmieszny żart, koleś jeszcze nie miał żadnego prawdziwego singlowego feudu, a jego postać pod względem gimmickowym jest na razie w powijakach. Równie słabo prezentuje się Bryan przeciwko Lesnarowi, WWE stawia na jaki taki realizm i ciężko mi uwierzyć, że Bryan mimo całej swojej promocji (na WM pokonał 3/4 Evolution w jedną noc) pokona tak wielkiego (gabarytowo i promocyjnie) rywala jak Lesnar. Jeśli Bryan ma być w main evencie Wrestlemanii, to pas musi trzymać Rollins, innego wyjścia nie ma, chyba że będziemy mieli jeszcze jedną obronę WWEWHC na Fast Lane.

Edytowane przez iwulBRAND

Rozpisujcie się jak chcecie na temat ewentualnych sceniariuszy RR', prawda jest taka, że pas wygra Lesnar pinując Rollinsa a Romeo rozniesie całe RR' (15 elimnacji?, 20? Kto go zatrzyma?). Jeszcze niedawno sam tu się głowiłem, że może Bryan faktycznie to wygra itd. Ale nowe intro RAW z Romkiem na końcu dało mi jasny znak, że wszystko będzie jak jest planowane od miesięcy. Kiedy ostatnio w intro RAW to ktoś inny niż Cena był na końcu? Uwielbiam fantasy booking, ale niestety tu "z gówna bata nie ukręcisz".

To najprawdopodobniejszy scenariusz. Może z wyjątkiem tych eliminacji. WWE aż tak nie popłynie, żeby Reigns oprócz wygranej w RR matchu pobił swój własny rekord. Co do fantasy bookingu, to nie bądź wredny i daj ludziom pogdybać. W końcu nie można w kółko nawijać o tym jaki to kiepski/dobry pomysł z tym Romkiem lejącym Lesnara w me WrestleManii. ;)