Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

co do Alicii, to możecie mowić, że nic nie znaczy, skoro turnują ją, bo akurat przydałaby się heelowa diva do walki, ale jak dla mnie świetnie pasuje do Mizdowów.

Turnują? Od kwietnia Alicia jest heelem... twój post właśnie pokazał ile ona znaczy... skoro nawet ktoś broniący jej ma o jej statusie tak niskie pojęcie...

Serio widzicie Zigglera jako Main Eventera Wrestlemanii? Umiejętności ringowe to nie wszystko.

Ziggler jest ZAJEBISTY przy majku, on po prostu nie dostaje mikrofonu. Ogarnij sobie jego speeche czy wywiady przed napisaniem posta nastepnym razem.

Ziggler jest ZAJEBISTY przy majku, on po prostu nie dostaje mikrofonu. Ogarnij sobie jego speeche czy wywiady przed napisaniem posta nastepnym razem.

Podaj mi jakieś dobre promo Zigglera. Osobiście stawiam Dolpha na równi z Sethem Rollinsem. Zajebiści w ringu i bardzo przeciętni za mikrofonem. Już nie przesadzajmy z idealizowaniem tych wrestlerów.

NACZELNY HEJTER FINNA BALORA

• Styl:  Jasny

TAK MOŻNA. Ziggler rzeczywiście odchodzi z wuwue przechodząc do ROH, a WWE za kilka lat upada (nie przez zigglera tylko przez swoje show.. jeśli można to tak nazwać). Nie możliwe, ale jakie piękne by to było :)

oraz

:arrow: KURWA MAĆ! Ciśnienie mi dziś podnieśli z tym zesranym nudnym Wyatt'em. Rozumiem, że gościu ma być promowany na typowego Monster Heel'a z bagien i ma być wiarogodnym przeciwnikiem dla Andrzeja, ale nosz japierdole dać mu nawet wygrać ten przykry Ambulance Match? No mogli raz dać Ambrose'owi, chociaż wygrać tą walkę, to zaś ten włochaty kondon wygrywa. Ambrose skoczył na niego ze szczytu karetki itd. to ten jeszcze sobie wstał i strzelił mu z dupy Sister... Nie podoba mi się promocja Wyatt i mam nadzieje, że dalszego feud Wyatt'a z Ambrose'em już nie zobaczymy. Bo obecnie, to tylko Ambrose na tym cierpi, a ta włochata małpa na tym zyskuje.

Widzę, że mark-mode on ;) No offence :)

Słabe Raw, ciężko napisać o czymś, o czym nie pisali inni. Mimo wszystko, tradycyjnie, spróbuję:

Do listy bezrobotnych dodajmy Ruseva, który stracił chyba przeciwnika do obicia na RR. Z jednej strony dobrze, bo Rybacka na podkładanie Bułgarowi (który przegrać nie może) szkoda, z drugiej jednak... kto następny? Znowu Swagger? :twisted:

It's a New Day... New Day... myślę, że o poziom reakcji fanów sympatyczne trio może powalczyć z Matadorami. Oraz Ascension, które poza wejściówką nie prezentuje, przynajmniej póki co, absolutnie nic. Obijaniem jobberów oraz dawaniem kiepskich prom daleko to oni nie zajadą...

Paige przechodzi turn, częstotliwością zmian dziewczę zaczyna ścigać się z Big Showem. Who cares...

Oglądając galę przypomniała mi się niedawna dyskusja o maineventerach. Cóż, wygląda na to, ze do rangi tej awansowali w tym tygodniu Adam Rose oraz Big E ;) Żarcik taki, nie mieszam się w tamtą dyskusję...

... wolę pokontemplować strój Cesaro. Chyba z czasów Chikary go zachomikował ;)

PS: Smutny Jasiu jest smutny. Jego mimika w połączeniu z muzyką i konfetti to jeden z nielicznych plusów tej gali.

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

• Reputacja:   62
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  UW

Rollins został wciśnięty tu po to by nadać temu pojedynkowi smaku i pewnie też dlatego, by Lesnar nadal był nienaruszony

Dobra dobra Ziggler przeciętny na micku zajebisty w ringu a Roman...jakaś pozytywna cecha? :twisted:

163870508457e2d890447a3.jpg

Podaj mi jakieś dobre promo Zigglera. Osobiście stawiam Dolpha na równi z Sethem Rollinsem. Zajebiści w ringu i bardzo przeciętni za mikrofonem. Już nie przesadzajmy z idealizowaniem tych wrestlerów.

https://www.youtube.com/watch?v=sOxFGrnZ4Dc

https://www.youtube.com/watch?v=3dA1x4LbAoE

https://www.youtube.com/watch?v=q-kv8XNqpyQ

Authority is back baybay :D! Fajny segment otwierający i wracamy do punktu wyjścia. Face'owie pokutują za stawienie się dyrekcji. Jasiu między młotem a kowadłem, miał do wyboru Curb Stomp na kalece albo pogrzebanie zwycięstwa z Survivor Series. Tak czy siak, wyszedłby na tego złego. Mnie się to podoba.

Rollins w walce o WWE Championship. Trochę gryzie się to z walizką Money in the Bank ale skoro już Seth dostaje taką szansę, to na jakieś 80% dostaniemy próbę cash inu'u gdzie na 60% skończy się on czyjąś interwencją (Orton?). Tak czy siak, obecność Rollinsa w walce o pas WWE dodaje jej kolejną warstwę i utrudnia wytypowanie zwycięzcy a to mi się podoba.

Dolph Ziggler vs BadNews Barrett

3 title runy na przestrzeni ostatnich pięciu miesięcy... i żadnego solidnego. Szkoda mi tego Zigglera, gdyby to pięć miesięcy Dolpha przy pasie było jednym runem to Zigglypuff zaliczyłby jeden z najlepszych title reignów od czasu Codiego Rhodesa. Tak to strasznie rozmienili pas IC na drobne i powielili motyw z Dolphem tracącym tytuł przez Authority. Mam nadzieje że tym razem już nie odzyska pasa po miesiącu. Co do Barretta... miał być facem a jednak wciąż jest heelem. Niezdecydowanie Vince'a znów wchodzi w grę, wolałem face'owego Wade'a, odświeżyłoby to jego postać. Do jego title runu jednak nic nie mam. Nigdy tak naprawdę nie stracił pasa więc dostał z miejsca title shota, ma to sens. Tylko nie dowiedziałem sie wciąż jak dobrze ludzie pamiętają jego catchphrase.

Natalya vs Nikki Bella

Nie lubię Total Divas ale jeśli dzięki niemu Paige ma znajdować swoje miejsce na Raw i wyglądać tak jak tutaj... mówię Hell Yeah :D. Skopała Bellaski, uratowała Natkę a mimo face'owego zachowania, zachowała swój heelowy pazur.

Erick Rowan vs Luke Harper

Jakby nie patrzeć, na tym Raw Erick na chwilę wrócił do łask. Wziął udział w najważniejszym storylinie jako fragment zemsty Authority i było to fajne. Nie przeszkadza mi fakt że potraktowali walkę Harpera z Rowanem jakby ta dwójka nigdy się nie znała bo przecież i smarty i marki wiedzą jakie jest powiązanie między tą dwójką i jakieś tam spięcie jednak dało się wyczuć. Kurde, może jednak z tego Rowana coś będzie, trochę smutno mi się robi jak myślę o tym jak spuścili go w toalecie po TLC.

Dean Ambrose vs Bray Wyatt

Buuu! Grzebanie Ambrose'a! Buuu! Mid-card! Buuuu! Jak można go tak szmacić!

A tak serio... fakt, ta przegrana jest trochę krzywdząca dla Deana ale wciąż się nie przejmuje. On będzie miał swój moment, jest za dobry na to aby go zacząć jobbować. Myślałem że wygra bo wynik 3:1 jednak podkreśla dominacje Braya i skoro już tak go pompują to niech wróci ten Undertaker, mimo że ich walka na WM'ce będzie chujowa.

Seth Rollins & Kane vs Ryback

Fajny był ten handicap match. Nie wiem czy to dzięki obecności Rollinsa ale nawet fragmenty w których w ringu byli Kane i Ryback były ok. Do tego potrzebne były dwa Curb Stompy aby położyć Big Guy'a, tak się własnie promuje gości tak aby ich nie przepushować :).

Big E vs Adam Rose

Big E męczy się z Adamem Rosem... promowanie New Day na najwyższym poziomie :P. Co do interwencji "Masters of the WWE Universe"... nie wiem po co, nie wiem dlaczego ale nie interesuje mnie to. Pewne jest jedno, mamy pre show Royal Rumble ^^

Ziggler, Ryback i Rowan zwolnieni. Nie jest to tak wielkie wydarzenie o jakim mówiły newsy ale zachęca do obejrzenia przyszłotygodniowego Raw. Sytuacje z zwolnieniem kogoś zawsze zachęcają do oglądania choćby po to by się dowiedzieć jak przywrócą go do pracy. Wciąż pozytywnie zapatruje się na story z Authority, potraktowałbym dzisiejsze Raw jako wstęp do czegoś więcej. Pokazanie że dyrekcja wraca do znęcania się nad pracownikami. Czekam na pojawienie się Stinga albo może Vince'a. Na pewno coś się z tym stanie.

https://www.youtube.com/watch?v=sOxFGrnZ4Dc

https://www.youtube.com/watch?v=3dA1x4LbAoE

https://www.youtube.com/watch?v=q-kv8XNqpyQ

https://www.youtube.com/watch?v=Z5ACNnUctiI

-Może zabrzmi to dość arogancko, ale nigdy nie pozwól mówić innym, że nie jesteś świetny...

-This may sound quite arrogant , but I never let tell others that you're not great...

91674922154aff2a817159.jpg

Z racji tego, że uwielbiam ironie (i jej wszelkie odmiany) z pełną odpowiedzialnością moge powiedzieć, że końcówka tego RAW była najlepsza w tym roku. :)

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Promo na zapleczu nigdy nie zastąpi proma w ringu. Rozumiem że Ziggler nie dostaje dużo czasu żeby się pokazać ale jak dostawał to dawał przeciętne proma. Po za tym na zapleczu to i Jeff Hardy dobrze wypadał ;)

Z racji tego, że uwielbiam ironie (i jej wszelkie odmiany) z pełną odpowiedzialnością moge powiedzieć, że końcówka tego RAW była najlepsza w tym roku. :)

Posunę się dalej i powiem że było to najlepsze Raw w tym roku. Miejmy nadzieję że poziom Raw się nie obniży.

NACZELNY HEJTER FINNA BALORA

• Reputacja:   3
  • Urządzenie:  Android

Bad News dostaje IC, z jednej strony trochę cieszy bo darzę gościa sympatią, ale znowu zmiana mistrza co już się robi nudne. Może przynajmniej on zaliczy jakiś dłuższy i KONKRETNY run z pasem.

Tak samo uwalenie Rybacka i Rowana, potencjał konfrontacji byłych Wyattów imo zmarnowany, mogli to lepiej rozegrać, przy tym nawet starcie Erica z Brayem na SD wyszło świetnie.

Myślałem że Cesaro z Kidddem coś zadziałają w dywizji tagów ale zestawienia ich z Rosebudami... krew mnie zalewa. Natomiast inny tag Ascension znowu kładzie miejscowych "leszczy", ich akcja kończąca do mnie nie przemawia.

Znowu Reigns z Showem i znowu dq. Mam nadzieję że ten feud szybko dobiegnie końca bo mnie niezbyt wciąga.

Dean znowu podłożony. Braya budują na WM ale mogliby mu dać już co innego bo te ich starcia choć na jakimś poziomie stoją, to powoli stają się rutyną.

Authority chce na żywca wzbudzić w Cenie poczucie winy. Jego mina po ogłoszeniu zwolnienia ekipy z SS- mistrzostwo, muzyka, konfetti i balony, tez majstersztyk.

A co do 3way na RR, nie wiem za bardzo co o tym myśleć, narazie żaden sensowny scenariusz mi się nie wytworzył w umyśle.

• Reputacja:   709
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Pierwsze RAW w tym roku.

Legenda :

+ zaleta

- wada

= whatever, ale warto odnotować

+ Segment w ringu. Pełno jobberów, John Cena i... o kureńka! 2 Johnów Cenów! Tylko jeden usmarowany nutellą czy pastą do butów i z zarostem? Czyżby nawiązanie do "Tropic Thundera" i świetnej roli Roberta Downey Jr'a?? A nie... to Darren Young. Welcome back. Świetny powrót.

Huntera zawsze się miło słucha, a Stefcia ma fantastyczną mowę ciała :) I te jej wygibasy :D Gdyby nie to, że kot mi się zrzygał na dywan dzisiaj to nawet jej udawanie wymiocin uznałbym za zabawne.

- Triple Threat Match. Dołączenie Setha mi się nie podoba. Miałem teraz nadzieję na dobry booking walki Ceny z Bestią niczym na Extreme Rules 2012 - w końcu jest 1:1.

Rollins mógłby wykręcić z kimś dobrego singles matcha na RR.

- tak jak pisałem tydzień temu Kalafior nie przeszedł faceturnu. W dodatku niestety zdobywa IC title'a z rąk Ziggiego. Kolejny nudny title reign yay...Choć trzeba przyznać, że sam title shot miał sens, gdyż drewniany Wade zwakował pas przed kontuzją.

- AScension (Kratosy :D). Są dopiero drugi tydzień i już widać, na czym polegać będzie ich przypadłość - cierpią na syndrom Wyatta, czyli ciekawy gimmick, ale same walki/segmenty i ich postacie będą nudne jak cycki Sashy Grey.

= Paige przechodzi faceturn.. hmm.. sam z przyjemnością bym ją sturnował (obrócił) if you know what i mean :D

- niewykorzystany potencjał co do ewentualnego feudu między byłymi sługusami Braya. Choć może do tego wrócą.

- Ambulans match. Brak emocji, choć jakoś się to oglądało. Jak zwykle Wyatt zamulił, Dean coś tam zrobił, a i tak wpierdol dostał.

Martwi push dla grubasa, gość powinien siedzieć w midcardzie. Jeśli chodzi o potencjalną walkę na WM to nie dawajcie mu Takera, bo a) nie zasłużył, b) to byłby większy sleeper niż Wyatt - Kane w inferno matchu, c) chciałbym ostatnią walkę Andrzeja (jeśli takowa będzie) dobrze zapamiętać, a skoro nawet z Lesnarem już nie dał dobrej walki to tym bardziej z panem "Pierdolne mostek w rogu".

= walka mixed tag team mnie nie interesowała. Na RR Mizy odzyskają pasy dzięki Naomi i jej dylematowi moralnemu - pomóc mężowi czy gościowi, który pomgół jej w karierze?

= Rose + Kidd/Cesaro vs New Day? Chyba mamy Kick off RR :twisted:

+ ostatni segment bardzo pozytywny. Wszscy się spisali. Ciekawe będą dalsze losy wszystkich uczestników.

Ogólnie RAW strawne. Weszło bez przepitki.

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

Mam przeczucie, że Seth wygra tą walkę pinując jakimś cudem Cena. A Lesnar na tym nie ucierpi, jeśli ma odejść do UFC z powrotem. Wtedy zwycięzca RR Matchu byłby wielką zagadką

E tam zagadką, niestety Romeo pasuje do każdej sytuacji:

a) Lesnar broni pasa, czyli zostajemy przy obecnym scenariuszu

b) wygrywa Cena, na WMce dostajemy walkę pokoleń typu Hogan-rock, czy Rock-Cena (mam na myśli Cena-Reigns ofc)

c) wygrywa Rollins, na WMce mierzy się ze swoim dawnym znajomym, koniec długofalowego story.

Turnują? Od kwietnia Alicia jest heelem... twój post właśnie pokazał ile ona znaczy... skoro nawet ktoś broniący jej ma o jej statusie tak niskie pojęcie...

Umknął ci jeden, najnowszy rozdzial z jej kariery:

Jan 4th 2015 Alicia Fox & Emma & Naomi def. (pin) Cameron & Sasha Banks & Summer Rae 6-person tag

Dec 30th 2014 Brie Bella & Nikki Bella def. (pin) Alicia Fox & Emma

Dec 29th 2014 Alicia Fox & Charlotte & Emma def. (pin) Cameron & Sasha Banks & Summer Rae Santa's Little Helper 6-diva tag

Dec 28th 2014 Brie Bella & Nikki Bella def. (pin) Alicia Fox & Emma

Dec 27th 2014 Alicia Fox & Emma def. (pin) Brie Bella & Nikki Bella Santa's Little Helper tag

Dec 26th 2014 Alicia Fox & Emma def. (pin) Brie Bella & Nikki Bella

Dec 22nd 2014 Alicia Fox & Emma & Naomi def. (pin) Cameron & Paige & Summer Rae Santa's Little Helper 6-diva tag

Dec 21st 2014 Naomi def. (pin) Alicia Fox

Dec 15th 2014 Alicia Fox & Natalya def. (sub) Brie Bella & Nikki Bella

Dec 9th 2014 Nikki Bella def. (pin) Alicia Fox

Dec 7th 2014 Alicia Fox & Charlotte & Emma def. (pin) Brie Bella & Nikki Bella & Paige 6-person tag

Dec 6th 2014 Alicia Fox & Charlotte & Emma def. (pin) Brie Bella & Nikki Bella & Paige 6-person tag

Dec 5th 2014 Alicia Fox & Charlotte & Emma def. (pin) Brie Bella & Nikki Bella & Paige 6-person tag

Poza tym który heel przed zaatakowaniem innego zawodnika mówi "mimo, że dziś jesteśmy po różnych stronach, to wiedz, że zawsze byłaś mi bliska" (czy coś takiego, improwizowałem).

I dlaczego "od kwietnia", skoro w marcu i w lutym, czy w styczniu też heelowała :D

MSMic, ALE ROBERTO TO TY SZANUJ :)

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

Authority wraca do władzy i to od razu z pompą! Rollins dodany do walki o główny pas federacji na Royal Rumble pozwala na kilka nowych opcji. I wzrasta prawdopodobieństwo odesłania Lesnara z kwitkiem. Podobno po zakończeniu kontraktu wraca do UFC, więc nie ma sensu pompować balonika na siłę. A tak Brock może przegrać, ale nie zostać odliczony. Albo zostać odliczony przez Cenę, który straci pas po cash-inie bezpośrednio po main evencie. Coś czuję, że to Rollins będzie cieszył się najbardziej z wyniku walki wieczoru za kilka tygodni.

A skoro Authority wraca, to zaczyna się wprowadzać w życie plan zemsty na Cenie i jego ekipie. Pierwszy do ostrzału poszedł Ziggler. Został zmuszony do obrony swojego pasa przeciwko wracającemu Barrettowi i dzielnie stawiał mu opór. Wygrał nawet przez roll-up, ale gimmick match został zmieniony na 2 out of 3 falls i z tego już cało nie wyszedł. Niby przegrał kantem, niby po interwencji i cwaniactwie Kane'a (naprawdę genialny sposób prowadzenia postaci...), ale nie warto szukać żadnych usprawiedliwień. Co pokaże Bad News jako mistrz? Pewnie to co zwykle. Skoro aż tak chcą go pushować, to niech wskoczy wyżej. Jeszcze wyżej. Szkoda tylko, że przeszedł tak szybko heel-turn, bo przecież przy niedawnym powrocie był face'em.

Ascension jak zwykle składają nieznanych nikomu jobberów. Ale tym razem dostali do tego mikrofony i... od razu przydarzyła im się niefortunna gafa. W WWE wyśmiewanie się ze zmarłych nie przejdzie. Chyba że ma się na imię Mark, a na nazwisko Calaway. Nie pokazali wczoraj praktycznie niczego nowego, a i pewnie dali zwierzchnikom powód do zastanowienia się nad słusznością dalszej promocji i spodziewanego pushu.

Kolejne starcie Reignsa z Big Showem i po raz kolejny brak czystego rozstrzygnięcia. Czy Reigns zawsze musi wychodzić na takiego kozaka? Chociaż skoro to jedyny (dosłownie jedyny) kandydat do wygrania Royal Rumble Matchu... Zniesie uderzenia schodkami, oklep poza ringiem, oklep w ringu, a po tym wszystkim przejmie jeszcze inicjatywę i wyjdzie cało z opresji! Promocja jakby nie patrzeć bardzo dobra, ale... Pseudo-feud z Big Showem musi się w końcu skończyć, a skończyć się może tylko czystym finishem, a nie dyskwalifikacjami albo wyliczeniami.

Face-turn Paige! Może znowu zaczną na nią stawiać? A może to po prostu tylko promocja nowych nabytków w składzie Total Divas? Kto wie, kto wie... Ja jestem jak najbardziej na tak, ale może być różnie. Według mnie aż takie mieszanie się w walkę mistrzyni div powinno skutkować pushem i umieszczeniem Brytyjki w walce o pas na Royal Rumble. Wygra? Przejmie pas? Być może. Ale zawsze może się im odwidzieć, bo przecież brunetko-gotka nie może być wzorem idealnej divy obecnych czasów.

I wracamy do zemsty na niepokornych! Duet J&J Security naprawdę rośnie w oczach i umacnia swoją pozycję w hierarchii! Wczoraj pomagierzy Rollinsa, dzisiaj sędziowie specjalni. To się nazywa awans :) Od razu w oczy rzucał się problem braku możliwości wybrania czystego zwycięzcy walki. Rowan jest kupowany przez WWE Universe, sprawdza się jako pocieszny wieśniak, a Harper niedawno co utracił pas interkontynentalny. Jak z tego wybrnąć? Niech heel wygra nieczysto, najlepiej z jak najmniejszym wkładem własnym. Voila.

A po problemie pushu nadszedł kolejny problem pushu. Promujemy Wyatta na Undertakera, więc nie pozwalamy mu przegrać. Promujemy Deana na kozaka, więc mimo że nie pozwolimy mu wygrać, to niech nie przegra po jednostronnej dominacji i odgryzie się w trakcie walki albo po niej. Niby w teorii wygląda to okej, ale w praktyce już nie. Czy Ambrose coś wygrał? Nie. Czy Ambrose jest wiarygodny? Chyba nie. Chyba że wiarygodny jako niestabilny emocjonalnie psychol, któremu i tak zwisa i powiewa, czy wygrywa, czy przegrywa. Tutaj muszę przyznać rację. Zamknięto go w karetce? Niech wróci karetką bezpośrednio przez Royal Rumble, ale nie po to, żeby zrewanżować się Wyattowi, a żeby wykazać się w Royal Rumble Matchu. Promocja przede wszystkim. Może nawet ma jakieś szanse, żeby odnieść triumf, mając na uwadze Triple Threat, a nie Singles Match o WWE WHC i większe prawdopodobieństwo utraty pasa przez Lesnara.

Przedostania część zemsty i wpierdol dla Rybacka. Big Guy radził sobie całkiem dobrze w starciu z Rollinsem i Kane'em, ale nie mogło to trwać wiecznie. Jakby nie patrzeć, Seth i Big Red Monster to wypromowane postaci, które w pojedynkę mogłyby sobie poradzić z Rybackiem, a co dopiero we dwójkę. Dwa Curb Stompy i pozamiatane. Authority górą raz jeszcze.

Adam Rose ma nowych pomocników, a gejowski ekspres się powiększa. Push? Dla mnie trudno nazwać pushem dla Cesaro i Kidda szlajanie się z Rose'em i paczką, bo to pokazuje, kto ma jaką pozycję w federacji i kto kogo potrzebuje. Rose nie potrzebuje duetu jobberów, bo sam jest jobberem. A przy Szwajcarze i Kanadyjczyku chwytają się chyba już ostatniej deski ratunku. Wątpię, żeby była ona skuteczna. A Cesaro miał iść wkrótce na główny pas federacji. Tak mówią.

Czas na ostatnią część zemsty The Authority! Noc uznania dla Johna Ceny wyszła według mnie bardzo dobrze. Cena zagrał idealnie skruszonego i zdołowanego bohatera, a Stefcia i Tryplak mogli na luzie pastwić się nad swoim wrogiem numer jeden. Mamy trzy zwolnienia! Dzięki komu? Tak jest, dzięki niezłomnemu Johnowi Cenie! Ziggler, Ryback i Rowan tak kończą swoją rywalizację ze złą władzą. Ale czy na pewno? Oczywiście, że nie. Takie rozwiązanie daje wielkie pole do manewru. Zaczynając od powrotu za tydzień, heel turnu całej trójeczki i zemście na Jasiu, poprzez utworzenie się kolejnej linii oporu w postaci reszty rosteru, samodzielny powrót po jakimś czasie zwolnionych osób (Royal Rumble?), walkę bohaterskiego Jaśka z McMahonami o przywrócenie kompanów lub też powrót kogoś ważniejszego (Vince albo Sting) i feud o władzę z kimś jako reprezentantem Vince'a/Stinga. Kto miałby być tą osobą? Cena? Bo przecież nie zwolnieni Ziggler, Ryback i Rowan.

6774900356019a1789f59a.jpg

• Reputacja:   2

Segment z rosterem, Triple H i Stephanie McMahon

Niezły segment, ale nic wielkiego w nim nie byłoby gdyby nie decyzje. Najważniejsza z nich czyli Seth w walce o pas. W końcu dojdzie do konfrontacji między nim, a Lesnarem. Mam nadzieję, że wniesie coś do tego pojedynku, a nie będzie totalnym popychadłem, bo przecież będąc między bestią, która miażdży każdego i Jaśkiem, chcącym bestię upolować, Rollins może się dosłownie obijać. Ponad to wciąż pozostaje kwestia walizki.

Ziggler walczy z Barrettem, a roster ma się pilnować. Oj oby znowu nie nadszedł okres, gdzie tym razem "jasna strona mocy" będzie gnojona.

Pierwsza walka - Intercontinental Championship: Bad News Barrett vs Dolph Ziggler ©

I się zaczyna... Może i logiczne, że będą teraz cisnąć Dolpha, ale nie chce tego oglądać. Ostatnie miesiące były bardzo dobre, w końcu mieliśmy mistrza IC, który dostawał szansę, był bookowany na walecznego i wytrzymałego dzięki czemu został ostatnim na placu boju na PPV. Teraz znowu dostaje go Anglik, który pewnie niedługo ponownie gdzieś zniknie. Nie chcę skreślać Wade'a, ale to zawsze z nim się tak kończy. :/

Chciałbym believe that, ale yours umiejętności on microphone nie pozwalają me... .

Przemowa The Ascension

Odwołania do Demolition, czy Road Warriors nie dają wątpliwości, że ci goście trochę się upodobnili. Mimo to ciekawi mnie ta ekipa.

Druga walka - lokalni zawodnicy vs The Ascension

Ale obejrzałbym z nimi lepszą walkę... .

Właściwie to mnie ciekawią te proma Ruseva. Oni sami mu układają? Jeśli tak to WWE samo uważa swój kraj za wtrącający się, gdzie się da? Czy po prostu powtarzają to, co mówią antyamerykański ludzie.

Trzecia walka - Roman Reigns vs Big Show

Nie grzeje kolejna walka Romka i Showa. Aczkolwiek tutaj booking nie był już taki "super power" dla Reignsa.

Czwarta walka - Nikki Bella vs Natalya

Paige z Face turnem. To teraz z czystym sumieniem do TD, w którym podobno po pierwszym odcinku wrażenie jest dobre. Trzeba obadać.

Ambrose ze swoim promem. Mam nadzieję, że Ambulance match będzie warty uwagi. Chciałbym nawet żeby wygrał czysto, a co. I tak póki, co feud jest całkowicie po stronie Braya.

Piąta walka - Erick Rowan vs Luke Harper

Nie wiem czemu bookują Ericka jako najsłabsze ogniwo Wyattów. Póki, co wygląda, że bez braci jest nikim i jako Face nic nie oferuje.

WOW! :shock: Alicia WTF? Na słuchawkach oglądam. :cry:

Szósta walka - Dean Ambrose vs Bray Wyatt

Długi pojedynek, ale dało się obejrzeć. Czysto wygrywa Wyatt i jeśli on naprawdę jest tak budowany pod WM'kę to czemu kosztem Deana? :/ Wygląda na to, że feud Wyatt wygra bardzo pewnie i bez problemu.

Siódma walka - The Usos & Naomi vs The Miz, Damien Mizdow & Alicia Fox

Naomi stanęła po stronie męża to Miz ma nową koleżankę. Mogłem się spodziewać, ale po co właściwie oni mieszają tu laski?

Ósma walka - Ryback vs Seth Rollins & Kane

Porażka po, której Ryback nie powinien ucierpieć, bo nie dość, że dwóch rywali to jeszcze przyjął 2 Curb Stompy. To już kolejny członek drużyny Jaśka, który otrzymuje karę.

Dziewiąta walka - Adam Rose vs Big E

Pomysł mi się podobał. Zapachniało mi już jednym wcieleniem Edge'a i Christiana. Pierwszy, większy feud roztańczonych Afroamerykaninów?

Uznanie dla Johna Ceny

Te wszystkie powtórki z przeszłości o Jaśku i jego sukcesach w WWE miały wkręcić w nastrój uznania jego wyczynów. Marzył mi się segment gdzie Authority mu ostro pociśnie. Tego nie było, ale zwolnienie trzech zawodników wyszło świetnie. Reakcja Ceny jak i fanfary na koniec żeby go jeszcze bardziej zdołować. Heel turn całej trójki mi się nie widzi, wątpię że będą obwiniać Jaśka o to. Przecież wygrali i to była ich decyzja żeby stanąć po jego stronie. Dolph miał najbardziej dosyć małżeństwa, włożył całe siły do walki żeby pozbyć się szefów i teraz raptem ma zwalić wszystko na Johna? No way, bez sensu.

Ogólnie całkiem niezłe RAW.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg