Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Inna sprawa oczywiście, że źle wykonany wygląda lipnie... ale to można powiedzieć o każdym (pozdro Big Show ;P)...

Haha, aż mi się przypomniał ten ultra-wyjebisto-monstrualny punch Showa na McMahonie na którymś tam RAW, metr od niego jebnął, aż inne osoby w ringu poker fejsy jebły :D

A BNB aż tak źle tego nie wykonuje, bez przesady.

@Down - I już humor poprawiony, to jest po prostu piękne :D

Edytowane przez Doge

• Styl:  Jasny

Mówisz, masz :D

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Walnąć komuś znienacka z łokcia jest ciężko?

A no właśnie. Gdyby to bym sam łokieć - OK. Zajebista sprawa. Ale on przed samym ciosem łapie jakoś perfidnie gościa, obraca go i dopiero ładuje w ryj. Także wiesz - przez tę otoczkę jego finisher nie wygląda już tak płynnie :P

1047920915357ecfbacc6b.jpg

Karzeł i B+ player, który na papierze ma ujemne szanse, pokonujący bestie na największej gali roku? Wrestlemania moment jak się patrzy :)

Raczej mam na myśli to, że jednak Bryan już miał ten moment i on go nie wypromuje tak jak potencjalnie może Romka.

Prawda, aczkolwiek to nie jest tak, że jak ktoś miał swój jeden moment to nie może mieć następnego. Roman oczywiście na tym może znacznie więcej zyskać ale mam wrażenie, że dla WWE ważniejszy jest sam moment, niż to kto w nim odgrywa rolę :)

Oczywiście w dalszym ciągu Roman jest głównym faworytem, jednak skreślenia Daniela już teraz moim zdaniem jest błędem.

Podobna myśl przemknęła mi podczas oglądania ostatniego RAW. Jeżeli dodamy jeszcze do tego różne tam szczegóły, np. Hogana wspominającego Bryana na SD, to pewnie wątpliwości (co do tego, że Roman jest stuprocentowym faworytem) zaczynają być większe. Ja jednak uważam, że to taki wybieg WWE, żeby wprowadzić nieco zamieszania. Jeżeli mam rację, to brawo dla WWE, że wprowadza podobne zmyłki przez RR matchem. Im więcej wybiegów, które mają odwrócić uwagę od Romka, tym lepiej dla widowiska.

Swoją drogą - oby ten RR match był lepszy niż te z trzech poprzednich lat. Osobiście uważam, że były to jedne z najgorszych, jeżeli nie najgorsze Royal Rumble ever. Jedynie ten z wygraną Janusza, chociaż przewidywalny do bólu, jeszcze jakoś zdzierżyłem.

14453752125651e0a536c69.jpg

*) Edge i Christian po latach dalej są zabawni. Niektóre z ich sprośnych tekstów powinny pokazać jęczącym, że hurr durr PG złe, że nawet z tą etykietką można wykręcić pikantniejsze promo. Konfrontacja Johna z Brockiem słaba, nie idzie to do przodu, nawet porządnej bójki nie było. Tyle hajsu poszło na występ Lesnara tylko po to żeby mógł uciec z ringu jak na heela przystało.

*) Rusev vs Dolph czyli żaden nie może stracić, więc każmy ruskowi sprać mniejszego tak mocno, że będziemy musieli przerwać walkę. Interwencja Rybacka przewidywalna, fajnie że z Dolphem zamienił parę słów, widać że są dobrymi ziomkami. Reakcja publiki na Skipa świetna tak samo jak jego promo, o dziwo. Opowiadanie o sobie, dlaczego jest się tam gdzie się jest i pokazywanie brzydkich blizn zawsze na plus. Publiczność z jakiegoś powodu whatowała lekko psując efekt. Szkoda, że i tak przegra z Rusevem, ale walka może wypaść przyjemnie.

*) CZY NATALYA WYRZUCI TYSONA Z DOMU ZA MACANIE DWÓCH SKARBÓW NIKOLI BELLI? OGLĄDAJCIE TOTAL DIVAS NA E! Minus Five Stars.

*) Miz vs Bracia Uso - handicap match. Wypadło całkiem nieźle, może brakowało chemii i jakiejś porządnej historii (tego czegoś z Naomi nie chcę wspominać), ale panowie w ringu się nie opierdzielali. Podobało mi się to jak któryś z Usosów sprzedawał Figure Four Leg Locka jakby go cięli nożem, a nie podobało to jak publika zaczęła krzyczeć This is Awesome po głupim near fallu. WTF?! Promo Usosów cienkie i reakcja waszyngtońskich fanów to odzwierciedlała. JR Barbecue - oglądajcie WrestleKingdom 9 dzieciaki!

*) Cesaro wykręcił fajne promo, już myślałem, że wyrwie się ze swojego piekła heela-jobbera z muzyczką, której on sam nie znosi, ale wtedy wpadł Brytol i wszystko poszło w piach. Mam nadzieję, że w 2015 Cesaro przejdzie face turn, oddadzą mu "Miracle" i dadzą porządny push, bo gościowi o jego umiejętnościach i charyzmie po prostu to się należy.

*) Big Show fajnie wypadł za stołem komentatorskim - widać, że nie dukał jakichś debilnych kwestii napisanych przez McMahona, albo jednego z 50 writerów tylko jechał na ludzie. Mecz sobie leciał w tle - wiadomo jak takie walki znikąd na tygodniówkach zawsze się kończą, emocji zero.

*) Edge mówił o swoim kończącym karierę urazie szyi, Heyman wypomniał Christianowi jego wstrząśnienia mózgu, JBL podkreślał to jak dużo urazów zbiera Dolph Ziggler, Ryback opowiadał o swojej ciężkiej historii medycznej, wszystko to wyglądało na podbudowę pod Bryana, który w stylu Edge'a w 2011 powie, że lekarze stwierdzili że z wrestlingiem to może on sobie dać spokój... A tu taki numer - gość który jest jednym z najlepszych wrestlerów na świecie i zdobywa największy pop z całego rosteru powraca do ringu. I bardzo dobrze.

*) Czy to Conspiracy Theories with Jesse Ventura? Czy to "My nie sprzedajemy" Legion of Doom? Nie! To The Ascension! Po zniszczeniu wszystkich jobberów w NXT i podłożeniu się luchadorom i Team Japan czas poobijać jobberów w głównym rosterze. Walka z Mizami wyszła niedbale, nudno i bez życia, fani praktycznie nie reagowali. Debiut słaby, muszą się odkuć w następnych tygodniach.

*) Ostatni segment za długi, ale jego finał był głupi i świetny zarazem. Seth Rollins wszedł na poziomy zła czarnych charakterów z filmów z Arnoldem Schwarzeneggerem i zaszantażował Cenę aby przywrócił dwudziestominutowe proma Triple H'a i Stephanie. Hurra! John Cena jako człowiek honorowy obronił występującego przez wiele lat w ringu Edge'a przed kopniakiem w głowę, tymczasem w początkowym segmencie zaatakował bezbronnego ojca bez doświadczenia w ringu Paula Heymana :roll: I'm gonna kill him anyway - genialne :grin:

RAW lepsze od dużej części tegorocznych programów spod tego znaku. Tutaj pomimo niedociągnięć czuć było że superstarom i zapleczu chciało się wykręcić dobre show. Oby tak dalej i wesołego Nowego Roku.

PS. [*] Christian Bale

58814238654d2b9c160d04.jpg

Jestem jedyną osobą na świecie, która nie widzi nic ciekawego w Bad News Barrecie? Nie mówiąc już o beznadziejnym finisherze...

To, że wykonanie finishera jest do dupy ni znaczy, że taki jest finisher.

No i ten finisher jest nawet niezły, chociaż ciężko go wykonać z zaskoczenia, bądź z kontry.

Walnąć komuś znienacka z łokcia jest ciężko? :roll:

Ogólnie nie przepadam za takimi finisherami, no ale gdyby Wade potrafił to wykonać tak jak Chris Hero, to byłoby to dla mnie do przyjęcia.

Nie to, że jestem jakimś wrogiem Barretta, bo lubiłem go za czasów Nexusa, po prostu obecnie jest strasznie nudny.

Początek Raw a Cena otoczony prawdziwym jobber squadem... Titus, Young, Rose, Sin Cara, Truth... konkretna paczka :D

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

### RAW 2015-01-06 - Reakcje LIVE ###

1) Rollins vs Cena vs Lesnar na Royal Rumble? O cholera... Ciekaw jestem co będzie dalej na RAW, czy to się utrzyma. ;o

2) Barrett ma walczyć z Zigglerem o pas IC? Oooo, ciekawe czy #BNB będzie po raz piąty mistrzem. @Edit: Ooo, krótka walka, szybka przegrana #BNB... Powinni kontynuować feud do Royal Rumble. @Edit2: Restart i Two out of three falls match? O cholera, póki co RAW bardzo dobre.

3) Ascension wychodzi i gada o Demolition i o LOD. Cóż... trudno się dziwić, każdy ich ostatnio nawiązuje do Road Warriors. Boli fakt, że walczą z jobberami, są jednak jakieś tag teamy w rosterze...

4) Emm... "Zwolnienie" Zigglera, Rowana i Rybacka to miał być ten "super segment"? ;-;

Edytowane przez rockydoggy
...

16454446905728fca76830a.jpg

Czekam na posty o grzebaniu Ambrose'a ^^

Authority wraca...i nie wiążą się z tym żadne emocje. Jasne, zawsze to lepsze rozwiązanie niż gówno jakie serwowali nam Hogan czy komputerek ale w dalszym ciągu wracamy do punktu wyjścia. Booking face'ów się nie zmienia a jedynym zamiarem uthority jest zemsta za Survivor Series. Rollins w walce o pas? Może mieć to swoje dobre stron jak chociażby sam poziom walki jednak wyczuwam przegraną Lesnara bez bycia spinowanym. Niestety powoli dochodzimy do absurdów skoro Mr.MITB walczy o pas.

Triple H może i ma dobre zamiary, może i chce aby jego produkt wiał świeżością i był nieprzewidywalny ale czasami obraca się to w całkiem drugą stronę:

-Ziggler przegrywa. To pokazuje dlaczego WWE myśli krótkofalowo. Gdyby nie fakt, że za chwile zostanie zwolniony, pewnie nie wygrałby pasa na TLC. Wygrywa go jednak BNB a ja mam małe deja vu z poprzedniego roku gdy to Miz z Barrettem wymieniali się pasami. I jak tutaj odbudować prestiż pasa?

-Zamiast oszczędzić to na późniejszy okres, dostajemy walkę Rowana z Harperem - bez zapowiedzi, bez podbudowy, bez niczego, która kończy się w minutę. O ile na SD! walka Wyatta z Rowanem miała to coś tak tutaj potraktowali ich jako nieznające siebie osoby..

Ambrose przegrywa kolejny pojedynek ale tego można było się spodziewać. Z najgorętszego towaru WWE stał się zwykłym mid carderem, który nie potrafi wygrać jednej singlowej walki a wszystko to w imię ochrony Braya. Czas to kończyć.

Jednym z niewielu face'ów, którzy wyszli z twarzą z tego Raw był Ryback. Przegrał co prawda w handicap matchu ale został potraktowany dwoma curb stompami. Za to należą się brawa. Plus jest również taki, że w ringu nie oglądało się go wcale tak źle.

Oj Ascension już na początku zaliczają sporą wpadkę - mowa tutaj o naśmiewaniu się zmarłego Hawka. Jeżeli chodzi o mnie to był to żart co najmniej niesmaczny. Zostawiając jednak to, trzeba powiedzieć, że wypadli przeciętnie. Powiedzieli niemal słowo w słowo to co podczas proma a odbiór był zdecydowanie gorszy - to jest dopiero potęga nagrywanych prom.

Na koniec wielki angle zapowiadany od tygodni...który takim wielkim się nie okazał. Idea była niezła jedna face'owie są jeszcze zbyt słabi aby można było się tym emocjonować. Najlepsze wrażenie zrobił skruszony Cena..który nie powiedział nawet słowa. Widzę tutaj dwa scenariusze. Po pierwsze turn Rybacka lub Zigglera. Po drugie, turnu nie będzie ale Authority dzięki zagrywkom psychologicznym wykorzysta Johna do swoich celów. Wiem, kombinuje jak tylko się da jednak staram się znaleźć w miare sensowne rozwiązanie tej historii.

Słowo o RR. Jak po takim Raw mamy uwierzyć, że poza Romkiem jest ktoś jeszcze kto może wygrać?. Ziggler, Ambrose czy Ryback nie istnieją a dwóch potencjalnych zwyciężców (Bryan, Orton) nie było nawet na gali.

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Przyjemny start. Zgadzam się z Hunterem, i faktycznie ciesze się z ich powrotu. Jakoś ta zła władza mi się jeszcze nie przejadła w ich wykonaniu – Huntera mogę słuchać zawsze. Zaskakująca decyzja o dodaniu Setha do walki o pas na Royal Rumble. WWE raczej wyczuło, że nikogo nie grzeje ten rewanż Ceny z Lesnarem, tak bardzo, jakby sobie tego życzyli. Authority od razu zaczęło od malego trzęsienia ziemi, uwalając Dolpha. Wiadomo, szkoda, bo ostatnio był mocno promowany, ale z drugiej strony storyline’owo ma to sens – kara za Survivor Series. Zabrali gościowi, który często ma ten pas, i przekazali innemu, który ma go tylko nieznacznie rzadziej. Pozostaje tylko żal, że postawili właśnie na Wade’a. To jedyny mankament. Porażki innych po mnie spływają, bo i nic nie stracili.

Smutne to promo Ascension. W zasadzie przekazali to samo, co mieli do przekazania wcześniej. Nie te czasy Panowie.

Ależ się uparli na tego Braya. Gość zdominował Deana. Mogli na ofiarę wziąć kogoś innego, kto też by umocnił Wyatta przed ewentualnym Takerem. Naturalnie Ambrosowi i tak to nie zaszkodzi, a i dostanie mega pop, kiedy wróci podjeżdzając tym ambulansem chociażby na Royal Rumble.

Kidd i Cesaro szybko wskoczyli na miejsce Złotych Braci. Imponująca ringowo drużyna, która nic więcej do zaoferowania zwyczajnie nie ma. WWE daje im do zrozumienia, że nie mają na nich planów, przywracając ich do punktu wyjścia – Real Americans/Hart Dynasty. Jeśli Ascension będzie dalej wypadać tak słabo za mikrofonem – bo ringowo są mocarni, tak jak być powinno – to jest jakaś szansa na pasy dla tej dwójki.

Zwolnienie Teamu Cena mnie nie rusza. Wrócą za tydzień, dwa, może jak będą mieli szczęście to miesiąc. Ludzie się stęsknią, oni jeszcze na tym zyskają. Wątpie, żeby musieli czekać do WrestleManii na zwycięstwo Stinga nad HHH.

A, i końcowa muzyka, konfetti i balony - genialne!

50608915156a3743c1fa34.jpg

Barrett znowu mistrzem? Nie mogę...ok, jest logika, bo w końcu stracił pas na rzecz kontuzji ale BNB jako mistrz zaczyna robić się Kofim Kingstonem. Szkoda Dolpha że traci pas w taki sposób. Teraz strata pasa przez Harpera na TLC ma sens.

Rollins w walce o pas WWE to dobra decyzja. Feud między Lesnarem, a Ceną nie porywa i kolejna ich walka to zły pomysł. Rollins po pierwsze trochę zyska na tym wszystkim, a po drugie Authority tą decyzją powraca i to na pełnej.

Podoba mi się to jak Authority wróciło. Tylko udupienie Ceny dąży do walki Johna z HHH na WM'ce, a tego bardzo bym nie chciał. Cieszy za to fakt że nie zapomnieli o drużynie z SS i oni teraz będą mogli się pokazać w tym storylinie.

NACZELNY HEJTER FINNA BALORA

Powiem szczerze ,że na początku to zebranie całego rosteru w ringu i obok niego trochę mnie zdziwiło.Dodanie Rollinsa do walki o pas to chyba lepsze wyjście niż kolejne starcie Brocka i Ceny. Tutaj nie ma innej opcji i tutaj Orton musi zaingerować w tą walkę i zaatakować Rollinsa co może wykorzystać Jasiu i odliczyć Setha.

Dolph traci pas i szkoda ,bo liczyłem ,że potrzyma go chociaż do WrestleManii. Barrett odzyskuje pas ,który niby nie stracił ale widać ,że brak w tym pomysłu dla niego to dostał pas. Niech już tylko się skończy ta zmiana mistrzów co dwa tygodnie.

Jeśli chodzi o Royal Rumble to WWE nie przedstawia nam nikogo kto mógłby zagrozić Romkowi i to trochę boli.

Ambrose pada ofiarą tego ,że Bray w razie "W" musi wiarygodnie wyglądać dla Takera. Trudno się mówi i pytanie w ,którą stronę teraz pójdzie i jeden i drugi ale myślę ,że to powinien być już koniec między nimi.

Jedyne słowa jakie wypowiedziałem jak zobaczyłem Kidda i Cesaro to WTF...

Spodziewałem się zwolnienia Rybacka, Rowana i Zigglera. Cena wyglądał genialnie w tym segmencie. Pytanie jak długo pozostaną zwolnieni i czy wtrąci się w to McMahon ,a może John zrobi wszystko by ich przywrócić?

2 miejsce - Typer WWE 2015

120921668456dd549defd56.jpg