Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Jeśli to RAW było dobre, to chyba już nic nie będę pisał

To Raw akurat było dobre nie wspaniałe ale dobre, zawodnicy którzy zazwyczaj nie dostają mica go dostali i co więcej ich proma nie brzmiały jakby były od A do Z oskryptowane a bardziej jakby dostali kilka bulletpointów (mam na myśli promo Cesaro). Wydaję mi się że Ryback sam chciał dać akurat to promo bo to co powiedział było skrótem tego co powiedział w podcastcie Jericho za który dostał sporo propsow na twitterze za wysjątkiem tego że tam wspomniał o tym że oglądał dużo NJPW no ale wiadomo...

http://i.imgur.com/eSftsHl.png

To dla mnie było największym plusem.

287901358542b42156905d.jpg

Żeby coś docenić to trzeba coś stracić tak można podsumować to RAW. W ogóle dziwnie się czułem oglądająć tak dobrą tygodniówke na sam koniec roku, z reguły WWE dawało nam jakieś niestrawne odgrzewane kotlety przyprawione tym, że gale były wcześniej nagrywane. Oby to był znak na 2015 rok.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Swoją drogą, nie pisze tego tak, że nie lubię PWG, bo lubię i fajnie jest przy spędzić chwilę czasu (słowo klucz - chwila), natomiast nie od dziś wiadomo że poziom ringowy tam opadł (nie mówiąc o tym że w za dużych ilościach potrafi się przejeść).

To mnie najbardziej zdziwiło. Wszyscy moi znajomi, którzy oglądają PWG NIGDY nie powiedzieli, że walka była taka sobie. Ja mam takie same zdanie. W moich oczach, każdy pojedynek w PWG jest co najmniej na ***. I najlepsze jest to, że do takiej oceny nic im nie jest potrzebne, żadne krzesła, klatki itd. Czysta technika i ummiejętności. Dlatego dziwie się, że Twoim zdaniem spadł poziom ringowy :)

71873036054fe0f048f170.jpg

To mnie najbardziej zdziwiło. Wszyscy moi znajomi, którzy oglądają PWG NIGDY nie powiedzieli, że walka była taka sobie

Akurat w PWG było sporo gniotów i często zdarzają się duże botche.

I najlepsze jest to, że do takiej oceny nic im nie jest potrzebne, żadne krzesła, klatki itd. Czysta technika i ummiejętności

Nie wiem co w tym jest "najlepszego" można zrobić 5-stara w zwykłej walce i Death matchu co kto woli.

Poza tym w PWG praktycznie nie ma czegoś takiego jak psychologia ringowa i często wpychają komedie tam gdzie jej nie potrzeba.

Zresztą z Paige jest tak, że dziewczę wielu się podoba, niektórzy markują jej więc niezależnie od tego, co robi.

Masz mnie...;)

A moim ulubionym kawałkiem i tak jest wciąż "Patriot" Swaggera Ale nie na tyle, by go słuchać, po prostu robi mi za dzwonek w telefonie/budzik

Właśnie. Żeby nie było, że ja tutaj ubóstwiam te utwory, które po prostu świetnie brzmią :). Dla mnie sam utwór np. z entrancu Balora jest średni. Ale nie wyobrażam sobie nic lepszego, pasującego do tegoż wrestlera. I to samo można powiedzieć o Swaggerze. Jego obecne "Patriot" bije na głowę poprzedni theme song i świetnie pasuje (no i publika też przyjemnie na niego reaguje). Jedyny problem z dobraniem odpowiedniego utworu dla wrestlera jest to, że nie każdemu da się znaleźć coś unikalnego. Rollins, Reigns, Orton, Cesaro - wymyślić coś unikalnego dla tych ludzi graniczy z cudem, więc wcisnęli im coś, co po prostu dobrze brzmi, ale niekoniecznie jest to dla nich idealny wybór ;)

1047920915357ecfbacc6b.jpg

2pac97shakur, nie popadajmy w skrajności - PWG jest w stanie zaoferować dobry produkt niezależnie od płaszczyzny, a niektóre komediowe zagrywki nie są złe - są dla miejscowej publiki, która też musi czerpać przyjemność z poczynań ringowych.

STO, przyczyną dla której spadł poziom ringowy to ... Dabju. Trajpl przeczesał pół sceny indy by poprawić swój produkt, więc wyhaczył co lepszych zawodników - pozostali inni, równie utalentowani, ale nie wszyscy z nich są na tyle doświadczeni jak ci którzy odeszli do Dabju. Doświadczenie ringowe to bardzo ważna rzecz, jedyna której nie można nauczyć - tym się różni obecne PWG od tego przed potopem Trajpla - dlatego uważam że spadł poziom ringowy.

• Reputacja:   405
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Romek zbiera gorszą reakcję niż Cena, Daniel Brayan, Dolph Ziggler, Ambrose, Ryback i... Damian Mizdow. Naprawdę to ma być twarz WWE 2015?

Spokojnie. Chłopina tak na prawdę nie wygrał jeszcze z żadnym mega-kozakiem (w singlu) a już zbiera stosunkowo na prawdę świetną reakcję od fanów. Poczekaj aż zaczną mu podkładać ludzi z TOP-u, a dopiero wtedy zobaczysz co oznacza "uwielbienie marków" (ludki kochają zwycięzców).

Co do powrotu na RR Dragona... Serio uważacie, że to zaszkodzi Romeo? Kto powiedział, że Reigns na końcu musi wyeliminować Danielsona? Jeżeli włodarze WWE będą chcieli podkręcić momentum Romka, to Daniela wyrzuci jakiś mocny heel pokroju Rusev'a czy innego Rollinsa, a Romano go pomści, wyrzucając chama i wygrywając turniej (a marki zeszczają się z radości po rajtach). Wszystko jest tutaj kwestią bookingu. Jeżeli Vinnie będzie chciał rozpisać Reigns'owi mega-moment, to nie przeszkodzi temu ani miejsce tego PPV, ani też inni uczestnicy turnieju.

P.S. Daniel Bryan tego NIE WYGRA. On wraca wcześniej tylko po to, by wypaść z turnieju w jakiś podstępny sposób, a marki mogły się jarać wizją tego, że wraca po wygraną.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

P.S. Daniel Bryan tego NIE WYGRA. On wraca wcześniej tylko po to, by wypaść z turnieju w jakiś podstępny sposób, a marki mogły się jarać wizją tego, że wraca po wygraną.

Zobaczycie, żę na RR' wygra prędzej Bryan niż Romek, prawda jest taka, że jeśli ta dwójka (+ewnetualnie inni) utrzyma sie w końcówce walki to każdy zostanie zbuczany w przypadku wygranej za wyjątkiem właśnie Bryana na które dalej jest bum i jest najlepsza reakcja w WWE. Oczywiście możecie napisać, że co WWE obchodzi reakcja fanów... Ale drugi rok z rzędu tego błędu co z Batistą nie zrobią.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

STO, przyczyną dla której spadł poziom ringowy to ... Dabju. Trajpl przeczesał pół sceny indy by poprawić swój produkt, więc wyhaczył co lepszych zawodników - pozostali inni, równie utalentowani, ale nie wszyscy z nich są na tyle doświadczeni jak ci którzy odeszli do Dabju. Doświadczenie ringowe to bardzo ważna rzecz, jedyna której nie można nauczyć - tym się różni obecne PWG od tego przed potopem Trajpla - dlatego uważam że spadł poziom ringowy.

Trochę przesadziłeś z ,,pół sceny indy". Mają Moxleya, Tylera Blacka (oni już są dość długo w WWE), Generico, PACa, Samuray Del Sol i teraz Steen, Devitt i Kenta choć on to bardziej Japońskie puro. Sporo ich, ale nadal są takie perełki jak Young Bucks, Adam Cole, Elgin, Ciampa, O'Reilly, Brian Cage, Uhaa Nation, Trevor Lee, AJ Styles, Matt Sydal, Ricochet/Puma, Jony Mundo i wiele, wiele więcej. Triple H zabrał wielkie gwiazdy, których nie da się zastąpić, ale zawodnicy których wymienił w niczym ringowo nie ustępują nowym nabytkom WWE. PWG oglądam rok i niestety nie widziałem (mam nadzieję ze to się zmieni) gal od tej fedki gdzie walczył Generico, PAC, Samuray czy Black. Steena widziałem i od momentu jego przejścia poziom ringowy jest taki sam. Więc to nie przyczyna Triple H'a itd. PWG robiło, robi i chyba będzie robić najlepsze pokazy wrestlingu na świecie, ponieważ to co oni tam wyprawiają przechodzi ludzkie pojęcie. Trzeba jeszcze zanaczyc, że jest to fedka, która stawia tylko i wyłącznie na walki. Nie ma wielkich feudów, storyline'ow a i tak obecnośc Steena i Generico w jednym ringu wywołała tam większe emocje niż nie jeden main event wrestlemani (akurat ich feud znam dobrze) :) Myślę, że ta dyskusja powinna być w Independet Zone, no ale trudno :)

PS: Sory za błędy, piszę z telefonu

[ Dodano: 2014-12-31, 00:18 ]

To mnie najbardziej zdziwiło. Wszyscy moi znajomi, którzy oglądają PWG NIGDY nie powiedzieli, że walka była taka sobie

I najlepsze jest to, że do takiej oceny nic im nie jest potrzebne, żadne krzesła, klatki itd. Czysta technika i ummiejętności

Nie wiem co w tym jest "najlepszego" można zrobić 5-stara w zwykłej walce i Death matchu co kto woli.

Poza tym w PWG praktycznie nie ma czegoś takiego jak psychologia ringowa i często wpychają komedie tam gdzie jej nie potrzeba.

No tu się nie zgodzę. Dla mnie komedia jaką pokazują w PWG jest idealna. Nie ma żałosnych tekstów, króliczków czy tego typu rzeczy. Ta komedia jest wielkim plusem w PWG, wystarczy zobaczyć na reakcje publiki. Sporo gniotów? Nie wiem kiedy była taka walka. OStatnie 5 gal wyszły po prostu bardzo dobrze, każda walka stała na bardzo wysokim poziomie, a to, że zdarzają się botche to normalność. Na szczęście właśnie dzięki tej komedii botch może wyjść tam na plus :) Chodzi mi o to, że w w niektórych walkach w WWE użycie samego krzesła i obicie kilka razy o klatke powoduje, że fani uznają tą walkę za wspaniałą, mimo, że nie była. Moim zdaniem dużo większe uznanie mają wrestlerzy, którzy walki na **** gwiazdki wykręcają dzięki swoim umiejętnością technicznym itp. ponieważ przez przedmioty każdy coś zrobi, a tutaj pokazują swój geniusz i tyle :)

PS: Sory za błędy, znów z telefonu :)

[ Dodano: 2014-12-31, 00:18 ]

No tu się nie zgodzę. Dla mnie komedia jaką pokazują w PWG jest idealna. Nie ma żałosnych tekstów, króliczków czy tego typu rzeczy. Ta komedia jest wielkim plusem w PWG, wystarczy zobaczyć na reakcje publiki. Sporo gniotów? Nie wiem kiedy była taka walka. OStatnie 5 gal wyszły po prostu bardzo dobrze, każda walka stała na bardzo wysokim poziomie, a to, że zdarzają się botche to normalność. Na szczęście właśnie dzięki tej komedii botch może wyjść tam na plus :) Chodzi mi o to, że w w niektórych walkach w WWE użycie samego krzesła i obicie kilka razy o klatke powoduje, że fani uznają tą walkę za wspaniałą, mimo, że nie była. Moim zdaniem dużo większe uznanie mają wrestlerzy, którzy walki na **** gwiazdki wykręcają dzięki swoim umiejętnością technicznym itp. ponieważ przez przedmioty każdy coś zrobi, a tutaj pokazują swój geniusz i tyle :)

PS: Sory za błędy, znów z telefonu :)

71873036054fe0f048f170.jpg

Spokojnie. Chłopina tak na prawdę nie wygrał jeszcze z żadnym mega-kozakiem (w singlu) a już zbiera stosunkowo na prawdę świetną reakcję od fanów.

Randy Orton na SummerSlam?

Jestem jedyną osobą na świecie, która nie widzi nic ciekawego w Bad News Barrecie? Nie mówiąc już o beznadziejnym finisherze...

• Reputacja:   405
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

-Raven- napisał/a:

Spokojnie. Chłopina tak na prawdę nie wygrał jeszcze z żadnym mega-kozakiem (w singlu) a już zbiera stosunkowo na prawdę świetną reakcję od fanów.

Randy Orton na SummerSlam?

No, ale przecież Randal, wg Twojej teorii, to obecnie mid carder? (bo nie main eventował żadnego PPV od niemal pół roku) :twisted:

Jestem jedyną osobą na świecie, która nie widzi nic ciekawego w Bad News Barrecie? Nie mówiąc już o beznadziejnym finisherze...

Nie. CzaQ hejtuje go niemal od samego początku, chociaż ostatnio jakoś usiadł na dupie w tej kwestii (pewnie boi się, że jak będzie się częściej wpisywał, to sobie przypomnę o tym jeszcze jednym Carlsbergu, którego mi nadal wisi :lol: ).

A tak na poważnie, to Bull Hammer jest niczym Tombstone przy wcześniejszym, bezna-kurwa-dziejnym Wasteland. Tu przynajmniej czuje się moc.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Co do theme songów, to dla mnie jeden z najlepszych miał (czy tam ma) Curtis Axel, fajny początek, a potem nie słabnie. No i BNB ma zajebisty, szczególnie ten chór dzieciaków na początku (chociaż nie wywalili mu go przypadkiem? Już RAW nie pamiętam xD).

@Up

Znaczy, jest choć jedna osoba, która myśli, że Orton to pod jakimkolwiek względem ME? Gość to wprost idealny, podręcznikowy przykład upper mid-cardera. Trzyma się cały czas w TV, jest pokazywany jako gość, który w każdym jednym momencie może wskoczyć do ME, ale tak na prawdę cały czas nic nie znaczy. Po prostu gdzieś się tam przewijał w głównych wątkach.

Co do Bryana, to chyba dla niektórych tutaj najlepiej byłoby jakby teraz co roku Bryan wygrywał RR i następnie złoto na WM - no bo przecież innych wybuczą :roll:

STO, dlatego napisałem "przeczesać" nie "zagarnąć" - Trajpl przeczesał pół sceny indy by wyhaczyć tylko tych którzy najlepiej będą pasować Wincowi.

Jeśli chodzi o Generico i Steena to ich feud jest tak legendarny nie dlatego że wydarzył się w PWG, gdzie nie był tak pogłębiany za pomocą segmentów i majka, tylko w RoH gdzie były liczne segmenty , które pomagały rozwijać historię - PWG sprzedawało nimi gale, bo każdy wiedział co ich tamtym momencie poróżniło.

Jednak tą dyskusję można właściwie zakończyć ponieważ na argument "to co tam się wyprawia przechodzi ludzkie pojęcie" tak naprawdę nie da się racjonalnie odpowiedzieć - widać że mocno trzymasz się przy swoim zdaniu, jednak ciągnąć to można by w nieskończoność :wink:

Doge, Orton to wypisz-wymaluj Main Eventer. Nie zapominaj że w tamtym roku okres Summerslam-Wrestlemania to on był głównym mistrzem - zamykanie gali przez niego to nie jest żadne nowum. Oczywiście, Orton ostatnio nie był tak eksponowany, bo centrum uwagi było gdzie indziej (nie mówiąc że spędził półtora roku w stajni trzymającej władzę więc musiał się wydawać "jednym z wielu" - choć tak naprawdę to określenie pasuje do każdego), natomiast teraz kiedy wróci dostanie swoje Main Eventowe 5 minut. To że Orton nie zamyka każdej gali nie znaczy że nie jest ME