Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Spodziewałem się, że to świąteczne RAW będzie kichą, ale nie było źle. Wiadomo, że akcenty świąteczne zawsze będą nijakie bądź słabe ale gala wyszła całkiem przyzwoicie.

Dobry opener w postaci Cena vs. Rollins. Rewanż z zeszłego tygodnia wyszedł fajnie. Przyjemnie się to oglądało. Szkoda tylko, że budują Jasia kosztem Rollinsa, ale to nie pierwszy i nie ostatni raz.

Dolph kolejny raz robi za niezniszczalnego. Terminatorzenie nie jest lubianym zjawiskiem, ale jako duży fan Ziggiego cieszę się, że go tak budują.

Hellturn Adama. Widzę, że nie tylko mi przyszedł do głowy powrót Leo Krugera :D Uważam, że powinni w to pójść, choćby, żeby Adam miał szanse się wykazać. Ta cała zabawa z Exotic Express skończyła się zanim się zaczęła. Z góry było to skazane na porażkę, a heel turn i zmiana gimmicku będzię drugą i pewnie ostatnią szansą dla Cola.

Bray vs. Ambrose to było to czego oczekiwałem kiedy ogłoszono, że będzie to street fight. Dobra, dynamiczna walka z wieloma fajnymi akcjami. Bray wygrał walką, ale to Dean powiedział ostatnie słowo, więc nikt na tej walce nie stracił. Bardzo fajne zakończenie gali.

Rollins vs Cena, Ziggler vs Harper, Ambrose vs Wyatt - to już widziałem, ale nadal mi się podoba. Może nie jerstem zachwycony zwycięstwami Janusza i Bray'a (w życiu bym nie pomyślał, że po 3 pojedynkach między escholami będzie 3:0 dla człowieka z bagien), ale mimo wszystko cieszy mnie, że teoretycznie RAW jak każde inne ma równie mocną kartę, co ostatnie PPV.

Rusev znowu dostaje segment, który może wpisać sobie do CV - najpierw Rock, potem Jericho, teraz Piper - już nie wątpię, że na Wrestlemanii czeka go duża walka, chociaż na jego miejscu nie wyczekiwałbym specjalnie Największej Gali Roku, gdzie zapewne będzie mógł sobie zaśpiewać "My time is up".

Do tego mimika Rybacka udekorowanego we wstążkę - ten koleś czasem potrafi zabłysnąć, tak jak w tym przypadku, lub wtedy, dy Heyman sprzedał mu soczystego całusa.

Jednak obyło się bez niespodzianki i to Natalya zawalczy jako następna o pas Div - te tweety Kidda i Nikki były zbyt nagłaśniane. Natomiast zakończenie walki drużynowej kobiet skłoniło mnie do refleksji, że większość z nich ma lepsze finishery, niż niektóre znaczące męskie gwiazdy (Nowy move Foxówny, Rack Attack, RamPaige vs Finisher Ambrose'a albo inne AA, czy Emma Lock lub Black Widow vs Camel Clutch albo inne STF :D :D :D)

Dopiero w wypowiedziach powyżej wyczytałem, że atak Rose'a na Króliku przyniósł za sobą większe skutki niż te dokonywane poprzednio - zapewne w tym momencie gali byłem zajęty krojeniem warzyw na sałatkę.

Gdzie jest hometown hero Brock Lesnar ja się pytam!?

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

Hogan zarabia bardzo dużo na legend contract... Nie wierze, że by się tak łatwo zgodził na to coś przypominające szopke na początku bo ma ego za duże a tylko idiota by mógł się nie domyślić, że w tym segmencie wyjdze się na... Idiote właśnie. W ogóle zniszczyło mnie to jak Cena mówił w kierunku Hogana o swoich zalach, planach itd - jak do lustra a Hogan tylko stał i zero reakcji, emocji, przypominało mi to monolog Ceny do "Typowego fana WWE PG" w którego role wcieli się Ho Ho Hogan. Jest jeden + , RAW świąteczne to zawsze kupa gnoju i dlatego pod względem głupoty nie przebiją Mikołaja potrąconego przez ADR.

I jeszcze ten Ambrose, co dostał urazu do TV i nawet się boi niepodłączonych urządzeń elektrycznych? Kupuje to Vince! :spoko:

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

I jeszcze ten Ambrose, co dostał urazu do TV i nawet się boi niepodłączonych urządzeń elektrycznych? Kupuje to Vince!

Rozjebałaś po całości. Nauczył się na TLC, raz go prąd pierdolnął ni chuja więcej tego nie robię se pomyślał haha. Teraz to się boi nawet niepodłączonych urządzeń elektrycznych :)

Przywiązanie jest ograniczeniem samego siebie.

83847756857933960bf77b.jpg

Ładny nam zrobili spoiler przed Royal Rumble w walce Ambrose vs Wyatt :sad:

• Styl:  Jasny

A ja dzisiaj skupię się na mniej istotnej części karty. Ile można pisać o bezCennym, ho-ho-Hoganie i Pięknym Romku? Inni też potrzebują miłości :D

*) Podoba mi się taniec radości wykonywany przez Fandango po walce :D Rosie zaś raczej nie podobał się ten pocałunek... jej mina nie wyrażała zachwytu i miłości, raczej sugerowała, że Tancerz nie myje zębów :P

*) WWE ma chyba dosyć szukania statystów do orszaku Adama... my też mamy ich dosyć, dobrze się więc składa. A obicie Królika staje się zaś niezawodnym sposobem na zdobycie popu życia...

*) Torito pinujący kogokolwiek (nie licząc Hornswoggle'a) zawsze boli...

*) "This is America, land of the free, where we believe in what we want to" - powiedział Kanadyjczyk udający Szkota... czemu nikt nie powiedział Piperowi, by nie pił przed Raw? :P

*) A Paige to już całkiem niezły anty-streak zalicza. A miało być tak pięknie...

A poza tym to ten... wiecie, rozumiecie. Wesołych Świąt ;)

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

• Reputacja:   1

Adam Róża za niedługo zapuści barbarzyńską brodę i zmieni się w Leo Krugera, zabójce królików...

http://www.chamsko.pl/demot/100_100_1724855103_Ja_Pierdole_przez_Manolin.jpg

Będzie kolejny psychol w dablju ''iks de''.

Ho Ho Hogan- ale Hu Hu Hu*nia. Niby taka ikona wrestlingu, a jak się pojawia to wiadomo że to nie będzie nic wartościowego. Ciekawe czy na święto dziękczynienia się przebierze za indyka, żeby dac ludziom rozrywkę?

Początkowy segment był tym razem na średnim poziomie, bo najwięcej czasu dostał Seth Rollins, który mimo że się ostatnimi czasy poprawił jeśli chodzi o umiejętności przy mikrofonie, to dalej do Ceny nie może się równać i sam swoją wypowiedzią nie zainteresował mnie jakoś bardzo. Zreszta ostatnio mówił podobnie i też odnosił się do theme songu Ceny. Oczywiście nie było Lesnara to Jasiu go uwalił, tak poprostu musiało być. Wygląda na to że dociągną ze swoim feudem do Royal Rumble, a więc jeszcze sporo czasu będziemy się z nimi męczyć.

Adam Rose prawie zabił Królika- albo zaczną ze sobą walczyć, albo Bunny znowu na kolejnej gali wyjdzie ze wszystkimi jaky nic się nie stało. Chyba to drugie byłoby jednak lepsze...

Przez wyliczenie, ale jednak Roman spodziewanie pokonał Showa. Coś ostatnio nie spear, tylko Superman Punch jest u niego kreowany na najbardziej niszczycielską akcję, bo kolejny raz Big Show po niej wymięka. Roman robi ją bardzo efektownie, więc można uwierzyć że nie tylko KO Puchch'em można uwalić rywala.

Lana i Rusev po raz kolejny nie potrafili błysnąć tak jak kiedyś i w programie u Pipera wypadli średnio. No ale słowa Lany o sztuczności podczas świąt itp.- nie tylko do USA to pasuje.

Fajnie że choć raz na jakiś czas dają na RAW walkę wieczoru, której nie muszę przewijać. Bo kolejnego TT matchu czy Ceny z Rollinsem to bym nie wytrzymał. Całe szczęście tym razem do main eventu trafili Dean z Wyatt'em, którzy zrobili dobrą walkę, co u nich właściwie zamienia się powoli w serię dobrych walk ze stypulacjami. Tym razem zakończenie też nie było zbyt szczęśliwe, bo niby Bray wbił go w kij, ale Dean po przegraniu nie leżał zbyt długo i dał radę na koniec jeszcze rozwalić Wyatta na stole. No i użyć gaśnicy, której jako imitacji śniegu po prostu nie mogło zabraknąć :grin: Ambrose uczy się na błędach, bo może bał się że telewizor będzie na baterie i wybuchnie, ale zrezygnował z użycia go. Tak szczerze, to ta walka wprawiła mnie w świąteczny nastrój bardziej niż całe Tribute to the Troops, a powinno być odwrotnie.

28054889252fa02dfba372.jpg

• Reputacja:   2

Przemowa Hulka "Ho Ho" Hogana

Miałem świadomość nie spodziewać się wiele, bo to świąteczny odcinek. Widok Hogana i Jaśka zwiastował wspólne słodzenie i gadkę o wyjątkowym dniu świąt, ale na szczęście przeszli do wydarzeń związanych z obecnym programem.

Pierwsza walka - John Cena vs Seth Rollins

Wynik wiadomy. Cena nie dość, że wykonuje AA na ochroniarzach to jeszcze na rywalu. Mimo końcówki walka była całkiem przyjemna.

Druga walka - Jack Swagger vs Fandango

Zaskoczyła mnie trochę wygrana "tancerza". Kiedy ja ostatni raz widziałem jego finisher? :P

Nadchodzi kolejna walka Zigglera z Harperem. Zobaczymy... .

Trzecia walka - R-Truth vs Adam Rose

To chyba w końcu koniec przyjaźni z królikiem, ale czy Rose? W sumie może w postaci Leo Krugera zaciekawiłby choć na chwilę.

Czwarta walka - Big Show vs Roman Reigns

Zatem wszystko się sprawdza. Show był przez większość czasu nietykalny, aby w końcu zostać pokonanym przez Romka. To pewnie jeszcze nie koniec.

Wywiad z Ambrosem zawsze na propsie nawet jak nic nowego nie powie. :P

Piata walka - Natalya vs Brie Bella

Zaczyna mi to powoli pachnieć jak title shot dla Kanadyjki.

Szósta walka - Goldust & Stardust vs Los Matadores & El Torito

Torito jako reniferek może być, ale muzykę faktycznie nie powinni zmieniać... Sam niczym się nie wyróżnił.

Harper chyba pierwszy raz daje własne promo. Jak dla mnie nieźle wyszło.

Siódma walka - Intercontinental Championship: Dolph Ziggler © vs Luke Harper

Całkiem spoko pojedynek mimo, że Dolph sporo czasu spędził na czworaka. Te Superkicki w kierunku Harpera rzucają się w oczy. Raz go w ogóle nie rusza, a raz powoduje oszołomienie.

Mowa na koniec, gdzie również dużo pewności siebie. Dolph terminatorzy, ale wolę takiego niż wiecznego jobbera.

Piper's Pit

Mnie z kolei dobrze się oglądało cały segment. Piper wypadł nieźle, Lana także, jej mimikę również kupuje. Rusev gorzej, ale on i tak dużo do gadania nie ma. Ryback... Cóż, jak Face'i mogą nie wygrywać w święta? :D

Ósma walka - Alicia Fox, Emma & Naomi vs Cameron, Summer Rae & Paige

"Blondes sucks!". Haha, tak trzymać WWE Universe. :twisted:

Finisher Fox... Ciekawy i wygląda mocarnie. W końcu coś nowego.

Dziewiąta walka - The Miz & Damien Mizdow vs The Usos

Miz i jego "całe życie na farcie" wciąż stopień wyżej od bliźniaków.

Dziesiąta walka - Bray Wyatt vs Dean Ambrose

Znowu walka z użyciem przedmiotów i znowu to ona zamyka gale. Dobry pojedynek, ale lipa z zakończeniem. Wystający kij raczej nie doprowadziłby do nieprzytomności Deana. Mogli położyć coś innego na tym narożniku. Wyatt po dwóch wygranych walkach byłby całkowicie dominujący w tym feudzie. Dobrze, że zdecydowali się na akcje ze stołem. Dean mimo porażki w walce odgrywa się i ponownie wychodzi na wytrzymałego świra. I ta nieszczęsna końcówka wygląda teraz bardziej logicznie, bo uderzenie o kij nie zwaliło z nóg świrka aż tak żeby nie mógł się podnieść.

Jak na świąteczne wydanie to dobre RAW. Bywały dużo gorsze, jeśli chodzi o specjalne edycje czerwonej tygodniówki.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Zaskoczyła mnie trochę wygrana "tancerza". Kiedy ja ostatni raz widziałem jego finisher? :P

Zapewne podczas walk z Gabrielem w pre-show SS albo na Raw dzień później, wtedy bowiem ostatni raz wygrał :P

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

• Urządzenie:  Windows

"Everyone comes to a crossroads in their life and I’ve come to mine. I look forward to telling you all about it tonight on #Raw."

Daniel Bryan na Twitterze. To nie brzmi dobrze.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

... Grown men will be crying tonight ... wyjątkowo oglądam live to Raw

Myślicie że gdyby ogłosił koniec kariery to wprowadzili by go do Hall of Fame?

287901358542b42156905d.jpg

Nie mam co do tego najmniejszych wątpliwości, z resztą nie jest powiedziane, że w razie zakończenia kariery (odpukać) nie będzie dalej pracował w WWE, tylko w innym charakterze.