Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

RAW obejrzane. Na początku powiem ,że mimo wsystko Triple H skradł show. To co dziś robił było świetne.

Fajny początek gali. Co jak co ale jakoś mnie nie ruszyło to ,że Mark Henry jest w drużynie Authority. Mogą robić co chcą ,może niszczyć każdego ale cały czas w pamięci mam jego porażkę z Dallasem i WSM nie robi na mnie wrażenia.

Swagger miał być w drużynie Johna jednak wyszło inaczej. Szkoda troche chłopaka bo po faceturnie myślałem ,że jakiś tam na niego pomysł pojawił ale jednak nie.

Wiadome było ,że Sheamus pasa nie odzyska. Przegrał jak przegrał cały czas pinowany nie był. W chwili dołączenia Ruseva do drużyny Authority byłem pewny ,że Sheamus w druzynie Ceny się znajdzie.

Jeżeli Los Matadores walczą z jakąś drużynom to WWE na siłę wpycha Hornswoggla do drużyny oponentów. Jeszcze jak uczestniczy w tym człowiek ,który walczył w Main Evencie WM to ,aż mi niedobrze.

Big Show wpada na ratunek Zigglerowi. Ktoś był tym zdziwiony? Ja na pewno nie.

Saga Rose i królika trwa nadal. Ciekawe tylko co w tym wszystkim robi Rowan?

W walce wieczoru jak i promocję jej przez cały czas trwania show było za dużo przesłanek do tego ,że to się czystko nie zakończy. Ryback ma wyjechane na Johna na początku ,a na końcu na Authority.

Tak jak większość myślała drużyny są pomieszane między zawodnikami ,który prowadzą ze sobą jakiś program. Nie mówię ,że nie czekam na PPV ale mam jedno pytanie. Czy na Survivor Series zobaczymy 3 walki?

2 miejsce - Typer WWE 2015

120921668456dd549defd56.jpg

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Cena jest najlepszy, kiedy musi "walczyć" z publiką. Fajnie zaczęli to RAW, wszyscy bez wyjątku.

Ile Div obecnie dostanie taką reakcję, jak Paige w Stanach?

Another one bites the dust :twisted: HHH mnie rozwala.

Oczy śledzą Zigglera. Luke Harper po SS ruszy po IC Title? To jest ciekawe.

Pomysł na drużynę czarnych nie upadł. W to coś zwane "A New Day" wkręcili nie tylko Woodsa, ale i Kofiego. Nie mogę się doczekać proma ze śpiewającym Big E :twisted:

Nie ma kibicowania, nie ma buczenia. Kompletna cisza przy wejściu Belli. Wymowne ;)

Rowan mówi: "She's not here". On się będzie uganiał za Renee. Nie chcę tego oglądać...

Tyson Kidd pokonał Adama Rose'a. I cała wina spada na Zająca. Mega feud kontynuowany...

Ryback po stronie Ceny - bardziej przewidywalnie się nie dało.

Mamy teraz: Cena, Ziggler, Big Show, Sheamus, Ryback vs Rollins, Kane, Rusev, Henry, Harper - nieźle to wygląda. Z naciskiem na ostatniego :)

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Reputacja:   1

Bardzo przyjemne oraz dobre RAW, które cholernie się mi podobało, bo postać Rybacka odgrywała tam najważniejszą i najjaśniejszą rolę... Ryback (pewnie tak. BTW, Gość jest świetny ze swoją mimiką i bujaniem się), Harper, Ziggler i Rollins w drużynach podczas SS? Kurwa, kupuję to!

• Reputacja:   2

Przemowa Johna Ceny

Już wcześniej wspominałem, że Ryback jako Heel po powrocie raczej nie jest możliwy, więc widzę go w ekipie Jaśka. Henry z kolei zapowiada nam Big Showa po drugiej stronie. Spoko segment, gdzie Big Guy pokazał, że nie robi na nim wrażenia żadna ze stron. Szkoda, że nie zrobił SpineBustera na Stefce. :twisted: Publika angielska zawsze na propsie. :grin:

Pierwsza walka - Seth Rollins vs Jack Swagger

Wyrównany pojedynek, gdzie Rollins nie miał wcale łatwo. Swagger ma teraz z nim na pieńku i może być kolejną opcją dla Jaśka.

Zatem Bray vs Dean na PPV. Liczę, że zaserwują nam trochę więcej konfrontacji bezpośrednio między nimi. Póki, co Dean sobie pogadał przez chwilę.

Segment Rybacka i Kane'a tylko podtrzymuje myśl o członkostwie tego pierwszego.

Druga walka - Alicia Fox vs Paige

Paige ciepło przyjęta i zwycięska, ale to nie dziwne.

Po odzywce Stephanie będę uważnie śledził poczynania względem Authority Ruseva i Lany. :smile:

New Day będzie stajnią muzyków? Niestety, ale wyczuwam tutaj to samo, co w przypadku choćby takiego Rose'a. Szkoda, bo projekt nie wygląda jakoś tragicznie.

Segment z Laną i Rusevem

Musiał przyjść czas na świętowanie zdobycia pasa. Jeśli ktoś chce obejrzeć jak gościu czyta podziękowania od Putina i Sheamusa wkraczającego w trakcie hymnu Rosji to śmiało.

Trzecia walka - US Championship: Rusev vs Sheamus

Długość walki akurat nie dziwi. Zapewne po raz kolejny chcieli zachować pozory, że Irlandczyk odzyska pas. Niestety ze mną się nie udało.

Stefka, Lana i Rusev po raz kolejny. Z jednej strony to było nawet prawdziwe, bo mieszanie do wszystkiego polityki wkurzyłoby zapewne szefa. :P

Teraz całe Authority będzie truło Rybackowi?

Czwarta walka - Los Matadores vs The Miz & Damien Mizdow

Wow, Miz sam prawie wygrał. :shock: Jestem ciekaw czy ta zmiana Mizanina zwiastuje powoli koniec Sandowa jako dublera. Hornswoggle zapewne będzie się pojawiał zawsze, jeśli u boku "matadorów" jest El Torito. :roll:

Tryplak wspomina o Swaggerze, więc Ziggler również musi uważać. Zapewne szefostwo chce "usunąć" potencjalnych sojuszników Jaśka.

Piąta walka - Dolph Ziggler vs Mark Henry

Do przewidzenia, że Henry będzie próbował kontuzjować Dolpha jak i wcześniej wspomniany przeze mnie Big Show.

Rzeczywiście pojedynek z widocznymi botchami.

Sheamus również dołącza do ekipy "dobrych". Skoro jest Rusev to musi być były mistrz USA. Mimo iż złożyli zespoły z wrestlerów feudujących ze sobą to wygląda to całkiem solidnie. Jak będzie? Wyjdzie w praniu.

Tym razem Henry i Ryback. Trochę za dużo tych segmentów, bo domyślę się, że Ryback nie stanie po stronie zarządu. :roll:

Szósta walka - AJ vs Brie Bella

Nikki tym razem główną pretendentką do pasa Div. To, jednak było kwestią czasu. :/

Siódma walka - Tyson Kidd vs Adam Rose

Tyson wygrywa, a wina znowu królika. Nic nadzwyczajnego.

Bardziej ciekawił mnie Romek, który jeżeli serio zakochał się w Renee to dosyć dziwny obrót.

Obgadujecie mnie? Nie ładnie. Teraz to wam nie pomogę... .

Bray w swoim stylu. Niestety via satellite.

Ósma walka - John Cena vs Ryback

Tradycyjnie wydarzenia po mozolnej walce były ciekawsze chociaż i tam tempem nas nie uraczyli. Sheamus i Big show moim zdaniem powinni wbiec razem. Wydać, że nie włożyli zbyt wiele siły w stompy na Cenie, 2 Punche dla stojących jak kołki Noble'a i Mercurego również wyglądały niezbyt przekonywająco. Pomijając to Ryback ląduje w drużynie Johna, a Tryplak dostaje Harpera. W sumie nawet się cieszę, ale nie wiem czy on tam pasuje.

Niezłe RAW poświęcone kompletowaniu składów. Zdecydowanie kręciło się wszystko wokół Feed Me More.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Pierwsze od półtora roku RAW w UK bez Union Jacks, pamiętamy [*]

Główną gwiazdą pierwszego segmentu nieoczekiwanie został Ryback, który dostał propozycję dłóączenia do jednego jak i drugiego teamu, a szczerze mówiąc nie pasuje mi ani tu, ani tu. Fajnie, że coś się z nim dzieje i nie dostajemy powtórki z poprzedniego sposobu na wypromowanie jego osoby poprzez półroczne obijanie jobberów.

Obecność Swaggera w drużynie Januszy była bardzo słabym pomysłem, dobrze, że posłużył on tylko jako kolejna ofiara zarządu.

Co ludziska mieli napisane na swoich karteczkach przy wejściówce Paige? :) Fajnie, że przez jeden wieczór mogła sobie przyfejsować, w końcu ostatni żyjący reprezentant gospodarzy :D

Wbrew tym, co podawano w newsach, nie tylko Woods, ale i Kofi został przepakowany, jeśli mamy zachować oryginalny sklad stajni, to za tydzień zobaczymy śpiewającego Bigiego :D

Po długich latach irytacji osobą Hornswoggle'a znowu przestal mi przeszkadzać - zarówno w feudzie z Byczkiem, jako Minigator, jak i dzisiaj w roli dublera dubera Miza wygłądał pociesznie. Sandow coraz bardziej doceniany - :spoko:

Drużyna Authority może nie jest gwarancją 5 star matchu na PPV, ale spełnia swoje zadanie, czyli wzbudza strach wśród marków, zamiana Rybacka na Harpera moim zdaniem wyjdzie na dobre - pierwszy więcej zdziała jako niezależny zawodnik, drugi ma szansę wypromować się w Survivor Series matchu jako singlowa gwiazda, by potem ruszyć na Zigglera i jego IC title - już widzę pełen spotow i dramaturgii ich match na TLC :>

W drużynie Ceny natomiast ciekawym motywem był problem ze skompletowaniem składu, dorzucenie na szybko Showa i Sheamusa wyrównuje szanse obu ekip na końcowe zwycięstwo i nie ma co narzekać, bo mimo wszystko podnoszą oni star power walki i na pewno sa lepszym wyborem niż Usosi.

Kogo szukał Rowan? Sister Abigail czy może Renee, która spodobała mu się tydzień temu? Jak dobrze, że nikt nie ogląda TNA, bo zaraz padłyby porównania do Samuela :D

RAW w Wielkiej Brytanii zazwyczaj trzyma poziom, dziś nie było inaczej, dodatkowo specyficzny kilmat i nieprzeciętna publika sprawiły, że całe show oglądało mi się przyjemnie. DŻĄ SINA SAAAAAAK!!

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

Pierwszy segment

Twarz federacji i w ogóle największy face, a za każdym razem zostaje wybuczany... i jak tu się nie śmiać :D Trzeba przyznać, że normalnym fanom WWE w tym tygodniu dostarczyło wiele humorystycznych wstawek. Począwszy od tego, że po zniknięciu Tryplaka oraz Stefci publika będzie miała wpływ na produkt, braku polityki w fedce, a na koniec ogłoszenie przez Janusza, że oto w jego drużynie jest jedyny i niepowtarzalny... Jacek Szwagier.

http://2.bp.blogspot.com/-meKxpi7ylB4/U2kJJ4ampVI/AAAAAAAAJms/_MxfZ9xv3yw/s1600/1374532175_Miley-Cyrus-Utilizes-Tray_1.gif

Przechodząc do pierwszego segmentu, bardzo dobrze poprowadzony i co zaskakujące skupiający się na Rybacku. Taki małym szczegółem na minus byłi braku uśmiechu cwaniaczka przy speechu Stefci. Mam nadzieję, że ostatecznie do nikogo nie dołączy.

Miz, Mizdow i krasnal... oh god why?! Co im takiego zrobił Sandow? To nie jest śmieszne, ani zabawne, a dobry wrestler marnuje się z tą dwójką.

Heel turn na króliczku to przejdzie do historii wrestlingu. Bischoff to ty?! Gdyby to Kenta był tym króliczkiem... xd

Cieszę się z powrotu Luke’a, ale wolałbym go zobaczyć mniej szalonego. Wiadomo, że od razu nie przejdzie jakieś gwałtownej transformacji, ale wolałbym go zobaczyć przynajmniej o 10% normalniejszego.

Swoją drogą to zabawne jak drużyna Tryplaka wpasowuje się w stereotyp panujący o Vincie. Na 4 wrestlerów 3 jest takich, o których według wielu marzy staruszek.

79363325354627f1096144.jpg

Ciesze się, że już za nami po-WM syf w wykonaniu WWE, po tym RAW jestem przekonany, że produkt pójdzie już tylko do góry bo teraz jest już bardzo dobrze a nie ma gdzie tego "po drodze" spierdolić, bo Survivor Series będzie na pewno dobre, TLC się samo wybroni (bo to TLC, i nie dostaniemy walki Orton vs Cena), no a przed RR" to wiadomo.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Po tym Raw doszedlem do wniosku, że Vince wpadł do biura kreatywnych i powiedział coś w stylu "chłopaki, dupa blada, ni hu hu ni ma kogo do karty wrzucić, wszyscy albo w 6 man tagach klepia mordy albo łokcie i karki grzeją w domu, coś trzeba zmienić". No i dobrze, w końcu zaczyna się dziać ciekawie. Komentarz tradycyjnie z momentu do którego dablju nie zmusiło mnie do zaśnięcia przed ekranem + skróty z youtube :D

Oczywista oczywistość, Tryplak z Jaśkiem skradli segment. Riposta ceny o Danielsonie była tak genialna że ją do dziś pamiętam i śmiałem się przy niej jak głupi. W ogóle Tryplak był fenomenalny.

Szwagier mi tu od razu nie pasował. Czekałem tylko aż ktoś wykopie jego dupsko z tego SS matchu, nie ta ranga. Widać zresztą jak publika na niego reaguje.

Ale za to ciekawi mnie co z Zigglerem. Mam wrażenie że wielokrotnie był na początku wspominany, żeby sprawdzić reakcję publiki, która zrobiła co do niej należy i dała mu solidny cheer. Ostatnio Dolph zalicza najlepszy czas w dablju od dłuższego czasu. Wpierdol od Henry'ego zakończony DQ promuje go bardziej niż klepanie Miza. W ogóle reguła jest taka, że prześladowani przez złego szefa którzy stawiają opór wychodzą na plus choćby wszystko przejobbowali, Ziguś "wygrywa". Pas Interkontynentalny zaczyna coś znaczyć, mistrz również. W sumie to bardzo dobrze.

Mam nadzieję, że zrobią Slammy Award for the Bullshit of the Year, stajnia Kofiego miałaby w nim duże szanse obok SlaterGatora i Bunny'ego. Stajnia śpiewaków którzy mają gospelowy chórek to… To się nie nadaje do wrestlingu. Po prostu nie.

A Ryback mnie szczerze mówiąc grzeje.

Za to ciekaw jestem Harpera. Mic skille? Są. Rign skille? Są. Kawał chłopa? Jest. Broda? Jest. Twarzowy wygląd? Jest. Potencjał? Jest. Wytarł dywanik Zigglerem? Wytarł. Nie obraziłbym się gdyby można go było zobaczyć w jakiejś lepszej roli niż pas Interkontynentalny. Serio jeśli ktoś ma mieć na SS momentum to trzymam kciuki żeby był to Harper a nie Rusev.

A co do Ruseva - może to śmiesznie brzmi, ale jeśli ktoś ma sprawić, żeby pasek USA stał się pasem USA to chyba tylko on. Co nie zmienia faktu, że Lana miała bardzo słaby backstage segment. Świetnie gra wredną sukę, ale kiedy zaczyna starą dobrą old-fashioned grę manier z drugą wcale nie mniejszą suką wychodzi to jak konfrontacja kota z myszą. Lepiej sprawdza się w roli irytującej, dogadującej, wrednej, drącej pysk suki.

A tak pomijając wszystko to dablju powinno nauczyć się jednej rzeczy na przykładzie Ruseva, którego póki co najbardziej wypromował wpierdol od Rocka. Gwiazd nie produkuje się na jobberach, tylko pod main eventerami.

No i ostatnia sprawa - scouserzy na +++. Fani w Brytanii przy hamburgerach to jak solidny kebab przy hot-dogu.

Nuda nuda nuda, znowu 20 min gadania w którym punkt po punktcie wszystko ci wytłumaczymy bo zakładamy że jesteś upośledzony. Mogli by przestać za każdym razem mówić to moja najważniejsza walka w życiu gdy próbują sprzedać coś co na to nie zasługuję. Szkoda że Ziggler stracił pas bo podobało mi się jak dumnie obnosił się z tym tytułem nie chodzi mi o to że coś znaczył, jego run mógłby być trochę dłuższy. Sam angle z tym że Ziggler stracił pas za to że sprzeciwił się Authority jest spoko, no i Harper też może sporo pokazać. Cena zarzuca komuś usypianie ludzi :roll: ogólnie to same old shit jeśli chodzi o niego suchary cheap popy i lizanie rowa, co do tych sucharów to zastanawiam się kto kurwa rozpisuje te segmenty w jednym momencie Stephanie mówi że ich drużyna jest najsilniesza w historii WWE, Triple H mówi że to dla niego najważniejszy mecz w życiu (choć nawet w nim kurwa nie walczy), a potem Cena kompletnie wszystkich grzebie na majku i nie bierze ich na poważnie, nienwidzę tego za każdym razem gdy ten pajac majakąś dużą walkę to w promochach zamiast sprzedać przeciwnika jako groźnego to zaczyna rzucać sucharami i cheap popami albo pierdolic o swojej relacji z fanami świetny mic skill tak się sprzedaję duże walki... Rowan to niespodzianka, Ryback doś oczywisty z tego powodu że ostatnio jest over sam ME i tak gówno mnie interesuje. Feud Wyatta z Deanem powoli się rozkręca i wglada na to że potrwa kilka miesięcy, jak narazie Wyatt wypada dużo lepiej w moich oczach. Króliczek w takiej formie do zniesienia ale to wciążi doroły facet przebrany za pierdolonego króliczka..

287901358542b42156905d.jpg

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Może i Authority nie powiedziało żadnych nowości, ale bardzo dobrze się tego słuchało i kozacko przy tym wyglądali. Pocisk po WCW przyjął się u mnie bardzo pozytywnie.

Spodziewałem się, że Harper odbierze pas Zigglerowi, ale nie przypuszczałbym, że stanie się to jeszcze przed Survivor Series. Trochę za szybko. Niby teraz to face będzie gonił - tak jak być powinno - ale w drugą stronę zmiany nie widzę. Pas raczej do Dolpha nie wróci, a nawet nie powinien, bo za kazdym razem gdy tam trafia, a trafia często, DZ wypada jako przejściowy mistrz - daliśmy mu, bo jest dobry w ringu, a obecnie nie mamy planu na ten tytuł.

A co ten królik zrobił Adamowi? Attitude Era!

Cholera, dwaj świetni mówcy dają fajne proma, a ja i tak mam problem się w to wkręcić. Mam wrażenie, że od Wyatta już to wszystko słyszałem. Niby mówi o innych wątkach, ale w gruncie rzeczy to samo. O wiele większą frajdę sprawia mi Dean.

Ostatni segment wpasowany idealnie dla Jasia. Złożony z elementów, o których najlepiej mu gadać. Mieszanka motywacyjnej gadki i wiary że można przeskoczyć każdą przeszkodę, oraz zabawne dokuczanie całej gromadce przyszłych rywali. Brawo Cena. Jak masz dawać takie proma tydzień w tydzień, to możesz uwalać 5 na raz :wink:

Zamienili rudego na rudego, i w sumie się z tego cieszę, mimo że ten rudy jest słaby w ringu. Właśnie dostał swoje 5minut. Weryfikacja wartości.

Cuda zrobili z niedawnym jobberem Rybackiem. Magia WWE, gdzie już nikt nie widzi w nim części nędznego teamu, a powerhouse'a, jakim był i zawsze miał być. Już teraz pewnie zastanawiają się nad jego walką na WrestleManii. Nie tylko Ryback jest na głodzie, ale i WWE, jeśli chodzi o nowe gwiazdy. Właśnie podjęli kolejną próbę by taką stworzyć. WrestleMania 31 - Ryback vs Triple H? O ile nie wcześniej, i o ile im się Ryan nie odwidzi.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Teoretycznie Harper w tydzień po solowym debiucie zdobywa więcej niż Wyatt przez całą karierę. Dobrze że Luke dostał pas IC. Mnie Ziggler z pasem IC nudzi (widzieliśmy to setki razy). WWE chce mnie nieźle zmylić. Dalej jestem za Authority na SS ale coraz bardziej jestem przekonany do drużyny Jaśka.

Segment Miza z kotem nawet mnie rozbawił ale to pewnie zasługa słynnego kota :P

Teraz to niech sobie ten feud Braya z Deanem w dupę wsadzą. Kompletnie przespali moment. Po HiAC feud wydawał się skraść kolejny miesiąc, a to pewnie przestraszyło WWE że Ambrose i Wyatt zrobią większe show od Authority z Jaśkiem.

Rusev dopisał właśnie do swojego CV pokonanie lidera 3MB. Powiem szczerze nie spodziewałem się tego. W końcu Slater zatrzymał push Cesaro eliminując go z Battle Royal na Battleground :D

WWE może już zwalniać Punkównę. Pomyliłem Bellaskę z AJ :D Dopiero po chwili zauważyłem że to nie te uda (w końcu ta część ciała jest najlepsza u AJ).

Jak oglądam wrestling nie przypominam sobie żeby Jasiek dostał z liścia w pysk :D Co za drań z niego. Ktoś wyżej napisał o tym że nie lubi jak Janusz robi żarty z rywali, a ja dla odmienności napiszę że właśnie to cenię sobie u Ceny. Nudzą mnie ultra poważne feudy, bo tam zazwyczaj gadka kończy się na "nie to ja Cię pokonam itp. itd. etc.", za to Cena czasami zarzuci naprawdę dobrymi żartami.

Erick Rowan to dla mnie kompletna zagadka. Obstawiałem że skończy na komediowych segmentach, a tutaj dostanie szansę na dość miłą konfrontację z Harperem.

Za to Roman Reigns niech się boi o swój pas na WM'ce, bo wypisz wymaluj i Reigns idealnie wpasowałby się jako Ryback w drużynie Ceny. Mam wrażenie że nawet Romek lepiej pasowałby tam od Skipa (wygląda to trochę jakby WWE liczyło na szybki powrót Romka po kontuzji i wypisali mu storyline, no bo takie 50/50 określanie się czy jest się za Jaśkiem + konfrontacja z Tryplem...no kurwa to Romek! :D). Oczywiście Ryback nie ma za grosz szansy na pas na WM'ce jednak serio dostaje on bardzo duży push od kilku tygodni.

Jestem ciekawy drużynowej walki na Survivor Series. Z jednej strony Authority długo dominowało w feudzie tylko po to żeby w ostatnim segmencie Cena był górą. Obstawiam zwycięstwo heelów ale nie obejdzie się bez turnów. Ryback i Rusev to dwójka która może się wycofać z walki, a pozostaje jeszcze powracający Orton, który mógłby odegrać kluczową rolę w tej walce.

NACZELNY HEJTER FINNA BALORA

Ostatnie RAW przed Survivor Series czas skomentować.

Otwarcie takie sobie jeśli chodzi o gadanie. Fakt ,gdy stali wszyscy w ringu to wyglądało to bardzo mocno. To ,że Harper zdobył pas Interkontynentalny to mnie mocno zdziwiło. Brałem pod uwagę ,że Ziggler może pas stracić ale nie podejrzewałem ,że tak szybko. Po PPV panowie jeszcze ze sobą jakiś tam program poprowadzą.

Królik i Rose obchodzą mnie tyle co zeszłoroczny śnieg. Niech kończą tą szopkę i Young może się ujawniać.

Nie sądziłem ,że to powiem ale feud Braya i Deana mnie...nie interesuje. Po Hell In A Cell PPV czekałem jak się to potoczy. Teraz już mnie to nie ciekawi. Jedyna rzecz nad ,którą się zastanawiam to kto wygra na Survivor Series.

Poczekam jeszcze chwilę ale to co robią cały czas z Cesaro to kpina. Rozumiem karanie karaniem ale może już wystarczy tej jobberki?

Rusev sobie poskładał Heatha. To i tak więcej czasu antenowego niż czas na antenie Zacka Rydera.

Jak mogłoby być inaczej. Stefcia wrzuca do jednej walki Big Showa i Sheamusa. Wiadome było ,że się to czysto nie skończy. Niby to Rusev powinien pójść na rudego ale mamy jakiś tam mix. Chyba ,że na WM planują Sheamus vs Mark Henry :twisted:

Jest i promo z Big E! Ciekawe co z tego wyjdzie. :lol:

Rowan i Ryback w drużynie Ceny. Ten pierwszy mnie mocno zdziwił. Ta chwila kiedy myślałem ,że Cesaro idzie do góry. Potem sam sobie sobie dziwie na co się dałem nabrać.

Śmiech Stefci skradł ten ME. Ciężko będzie oddać w typerze głos na tą walkę,

2 miejsce - Typer WWE 2015

120921668456dd549defd56.jpg

RAW całkiem zaskakujące...

1.Rozbawiłoby mnie to, co królik zrobił Rose'owi, ale, że królik gej (Young), to już nie.

2.W negatywnie zaskakującym czasie doszło do zmiany mistrza IC, co mogli zostawić sobie na chwilę, w której brakowałoby im weny (sama zmiana oczywiście była pewna)... Ale jakby nie patrzeć, mogą zrobić to samo co w przypadku Miza.

3.Zaskakujący, piąty członek teamu Cenation i to pozytywnie. Z ciekawością będę oglądał jego akcje z Harperem w ringu.

4.Feud Ambrose-Harper mnie kompletnie nie interesuje... ba, jaki feud?

5.Ryback dalej idzie do przodu i bardzo dobrze.

Bardzo fajny segment otwierający i bardzo fajne wmieszanie w niego Rybacka. Stefcia jest naprawdę świetna w łagodnym przechodzeniu z tematu do tematu, nie ma żadnego nagle urwanego wątku i przyjemnie się tego wszystkiego słuchało. Plus za użycie w segmencie feudu Rybacka z Jasiem sprzed niecałych dwóch lat. Takie argumenty by do mnie trafiły a i fajnie kiedy w wrestlingu pojawia się jakiś ciąg przyczynowo skutkowy i kreatywni jednak pamiętają o tym co pisali wcześniej.

Luke Harper vs Dolph Ziggler

Nie wiem jak to ugryźć. Z jednej strony nie podoba mi się że Ziggler stracił pas bo stało się to akurat kiedy tytuł zaczął coś znaczyć. Z drugiej strony jednak taka zmiana mistrza dodaje trochę realizmu do całego storyline'u. Authority wreszcie dopięło swego, po czterech tygodniach prób, Zigglypuff wreszcie zrzucił tytuł. Pokazuje to Dolpha jako zwykłego człowieka który po protu pewnych rzeczy nie przeskoczy a on sam nic na tym nie traci, jedynie jeszcze bardziej zżywa się z publiką. Wydaje mi się że może być jednym z ważniejszych punktów w niedzielnym Main Evencie.

Króliczek wyruchał Adama Rose'a... oh god why o.O. Ogółem to zapewne przewinąłbym ten segment ale obejrzałem go ze względu na ilość pozytywnych opinii. Czy była to tak jakby Attitude Era? Tak, ale osobiście nie tego się spodziewałem :D.

Wreszcie jakiś solidny segment Wyatta z Ambrosem na Raw! Podobało mi się to, obydwaj dali mocne proma. Wciąż bardziej podoba mi się Wyatt, to pewnie przez ten klimacik wokół jego postaci bo ogółem to obydwaj mają mic skille na poziomie czołówki. Mam nadzieje że w drodze do TLC dostaną trochę więcej czasu.

Ryback vs Cesaro

Bez przesady ludzie!! Jaka jobberka!? Czarek przegrywa ale God damn it, dał długi, dobry pojedynek z Rybackiem! Do tego nie został poskładany a sprawił mu spore trudności. Dla mnie to był solidny mid card, wiadomo że mid carder nie pokona main eventera ale fajną walkę może z nim wykręcić. Może i pokutuje ale póki pokutuje w takim stylu jak na tym Raw czy ostatnim SmackDown to ja chce to oglądać. Dla mnie on może być po prostu gościem od dobrych walk, jest to miejsce idealne dla niego.

Heath Slater vs Rusev

He said "bitch"on live television! xD Samo słowo bitch to nic w ustach main eventera ale jak już słyszysz je z ust jobbera to musi być REALITY ERA! :P

Miz z dublerem już zaczynają się szwendać w komediowych segmentach ale ok. Momenty z Grumpy Catem akurat były zabawne :D.

Sheamus vs Big Show

#Suka_Stefcia :D. Pojedynek był jaki był ale jako wydarzenie storyline'owe pokazujące potęgę Authority po raz kolejny, było świetnie. Zniszczenie słoika majonezu i Byka po walce też było świetne. Naprawdę wielki plus dla WWE za promowanie SS Matchu na tym Raw jak i w tym miesiącu.

BadNews Barrett na panelu Survivor Series! Fuck yeah :P.

Jest i tańczący Big E :D. Najgorsze promo ze wszystkich z serii New Day ale jestem zainteresowany tą stajnią, ciekawe na jak długo :P.

Rowan i Ryback w drużynie Ceny. Tego drugiego się spodziewałem, pierwszego... lekko mówiąc nie bardzo ^^. Wolałbym Sheamusa. Zostawili najwidoczniej motyw Rowana i Renee Young ale tak czy siak, taki szybki face turn(?) jest dosyć trudny do przełknięcia. Ciekawe jak WWE by to wytłumaczyło. Sam segment był naprawdę dobry, Jasiu dał kolejny w tym roku bardzo dobry speech a sety na SS wyglądają mocarnie. Będzie burza mózgów w Creative Teamie na temat tego jak wyeliminować "wybranych" tak żeby niczego nie stracili ^^.

PS: Nabrali mnie z tym Czarkiem xD

Fajne Raw, ostatnią godzinę już zaczęli wypychać jakimiś mało znaczącymi rzeczami ale w pierwszych dwóch ciężko znaleźć coś do pominięcia. SS w niedziele, kto ogląda na WWE Network? :D

Edytowane przez DashingNoMore

Moim zdaniem produkt trochę się podostrzył. Nie tak dawno świetny atak na Ortona krew itp. teraz ten królik bzykający Rose'a w tyłek :lol: co raz lepiej. Możliwe, że nie którym się nie podoba obecny produkt, ale lepsze to niż, to co było po Wm 30.

Podoba mi się promocja Rybacka tak powinna promocja zawodnika wyglądać. Świetnie obmyślili ten plan brakuje topowych Gwiazd, to wracam do Skipa, z którego idzie coś jeszcze wycisnąć i dobrze zrobili, bo publika w końcu na niego jakoś reaguje.

Harper otrzymuje push z bata i dostaję pas IC nowy ulubieniec Vince'a. Nawet mnie, to cieszy, że taki ktoś jak Harper zgarnia pas IC tylko te zeszmacenie Ziggler na początku walki, a szkoda gadać. Harper ma za sobą Historię w CZW, więc pas IC zyska przy jego boku jakąś wartość.

Face Turn Rowan'a tego się nie spodziewałem! Tydzień temu seryjny gwałciciel blondynek, a w tym tygodniu totalne zaskocznię dołączył do Teamu Ceny. I to mi się podoba ktoś musiał z WF przejść Face Turn, a Rowan'a, jeśli ma jobbować to niech lepiej wcieli się w rolę Face'a. Pewnie będzie następnym w kolejce do pasa IC zapowiada się dość interesujący feud Rowna i Harpera brakuje tylko samego Wyatta.

Feud Wyatt'a i Bray'a ten feud jest na oparciu " Kto jest lepszym świrem " obecnie to Wyatt udowodnił, że jest totalnym porąbanicem, który może obałamucić Ambrose'a. A teraz to Ambrose pokazał, że też jest totalny wariat'em. Feud jest prowadzony na spokojnie, a na TLC dostaniemy jakiś Tabels Match :)

Cesaro? Ta postać była totalnym dnem i dnem pozostanie. Koleś wchodzi chce dołączyć do Teamu Cena, a później przechodzi do Authority. Miałem już wielką nadzieje, że to długo wyczekiwany Face Turn, a tu jak zwykle zeszmacili Cesaro może dostaniemy jakąś niespodziankę i przejdzie Face Turn.

Cena atakuje Triple H może walka na TLC? Byłbym na tak. Triple H ma sporo wrogów teraz Ryback, Cena, The Rock. Teraz tylko stowrzyć fajne story. o władzę i mamy wyśmienity feud najbardziej, by mi się widziała walka Rybacka z Triple H'em na Wm 31 :)

Przywiązanie jest ograniczeniem samego siebie.

83847756857933960bf77b.jpg