Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

czyli sklad ss matchu ma wyglądać tak?

Cena, Shemus, Big Show, Ziggler i ktoś vs Henry, Kane, Rollins, Rusev, ktoś .

Jeśli jeszcze w teamie autority kilka nazwisk mi pasuje do uzupełninia stawki: (Harper, może nawet sam Triplak?) o tyle w facowej drużynie na pomysły jest pusto. Mogli poczekać z feudem Abrosa z Brayem do tlc. Wszyscy związani wcześniej z story z korporacją wypadli. Jericho podobno powraca tl=ylko na live eventy. W tamtym roku mieliśmy lekkiego shockera w postaci Mysterio, może teraz powróci...Batista :D

Przynajmniej byłoby to sensowne, po tym w jakich okolicznościach zakończyła się współpraca Besti z byłymi członkami Evolution.

Easy, Barrett i Orton. Gdzieś ktoś coś pisał że Randy niby idzie grać w filmie ale na SS ma się pojawić. Bootista zostałby wybuczany pewnie nawet wtedy gdyby spinował Rollinsa.

Ale tak czy inaczej już przynajmniej wiadomo kto wygra, storyline Authority nie skończy się tak ot z dupy z trzytygodniową podbudową. Nie na Cenie.

• Reputacja:   3
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Fajnie, że pojawił się szefo Mcmahon. Szkoda, że na tak krótki segment, ale lepsze to niż nic. Najważniejsze, że ogłosił ważne ogłoszenie dotyczące walki drużynowej na SS, co tylko dodało smaczku do tego pojedynku.

Na początek gali, dostaliśmy całkiem niezłą walkę. Cesaro z Ambrosem, skręcili przyzwoity pojedynek jak na tygodniówkę, ale szkoda, że po raz kolejny Cesaro przegrał. Pozostaje mieć nadzieje, że ten mały dołek, szybko się skończy i szwajcar skończy w końcu jobbowac.

Niezły segment Authority z Zigglerem. Tryplak coraz częściej przekonuje mnie, że jest jednym z najlepszych mówców w historii.

Końcówka Raw wręcz genialna. Może nie tyle walka Ortona z Rollinsem, a to co wydarzyło się po. Nareszcie długo przeze mnie oczekiwany, face turn Vipera, fajnie połączyli to wszystko z jego buntem i wściekłością przeciw szefostwu. Na końcu sporo się działo..liczyłem na pojawienie Jaśka, ale co się wlecze, to nie uciecze.

Tak jak inni wyżej napisali, walka o pas US po gali na Network..to jakaś porażka. Wgl odebranie pasa, przez Ruseva, to trochę za szybko, ledwie kilka razy się ze sobą skonfrontowali. A po drugie, czemu walka o pas jest po gali? Ech...zrobią wszystko aby przyciągnąć ludzi do Network.

Podsumowując, całkiem niezłe Raw.

15960140965a788027587b0.jpg

Zdecydowanie jedno z lepszych Raw ostatnich miesięcy, powiedziałbym wręcz, że top3 tego roku. Widać wyraźnie, że WWE chciało tą tygodniówką zachęcić nieprzekonanych do zamówienia Network. Samo zresztą pojawienie się szefa wszystkich szefów o tym świadczy.

I tylko szkoda, że za tydzień wrócimy pewnie do typowej tygodniówkowej bylejakości...

Z rzeczy, o których nie pisali inni:

* Starcie grubych ludzi stanowiło najsłabszy element programu, mimika Marka po walce była jednak powalająca. "That's what I do!" i najazd kamery na twarz... perełka.

* Uścisk dłoni Ambrose'a i Vince'a... zastanawiający. To (samo w sobie będące nobilitacją dla zawodnika) nie wydarzyło się raczej ot tak, to będzie miało jakieś konsekwencje w przyszłości...

* A więc na stajni czarnych jobberów ostatecznie dokonano aborcji i usunięto ją jeszcze przed startem...

* Rowan się odnalazł! Creepy.

* Ryder, Titus, Kidd, Cesaro... na Smacku Slater... jobberzy przejmują tygodniówki :P I tak, wymieniłem w tym gronie Cesaro - w tym momencie nie jest on niczym więcej, niż ekskluzywnym gościem do podkładania.

* Jakie to smutne, gdy naprawdę dobra wrestlerka służy wyłącznie do podkładania drewnianym rywalkom... aż tęsknię za Emmą z NXT, tam nie była pogrzebana...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Uścisk dłoni Ambrose'a i Vince'a... zastanawiający. To (samo w sobie będące nobilitacją dla zawodnika) nie wydarzyło się raczej ot tak, to będzie miało jakieś konsekwencje w przyszłości...

Jak dla mnie to początek powrotu Vince'a do telewizji jako face'a. Zapewne Authority przewali na SS i Trypel wraz z małżonka nie zechcą oddać władzy (plus pewnie skopią teścia/tatusia) co zaowocuję poważną walką o władzę.

A choć Dean raczej autorytetów nie lubi z zasady, to pewnie wszystko co wkurzy ekipę Lavesque'go wykona z uśmiechem na twarzy, rodem z Lśnienia. Jak to się potoczy później nie mam pojęcia, ale scenariusz oderwania Huntera i jego kici od władzy (przynajmniej storyline'owo) jest dla mnie pożądany. Tak jak kiedyś La Familia Edge'a/Vickie zrobiła się nudna bardzo szybko, tak czuję przesyt panów w garniturach i "best for buisness".

nWo 4 life!

Just 2 sweet!

861576481480fa62cbd549.jpg

• Reputacja:   1

Fakt, zrąbali trochę z tym zabraniem pasa Sheamusowi na tygodniówce, ale zastanawiam się czy może WWE wykorzysta wygraną Ruseva do powrotu European Title? Pamiętam że swego czasu Cesaro (gdy posiadał US Title i miał gimmick antyamerykański) zapowiadał że być może zamieni pas Stanów Zjednoczonych na pas Europejski jednak z nieznanych przyczyn nie doszło do tego. Teraz jest świetna okazja by tą zamianę tytułów przeprowadzić.

Powrót Vince'a to małe zaskoczenie aczkolwiek jak najbardziej pozytywne. Dopiero teraz zdałem sobie sprawę jak bardzo w WWE brakuje osób, które wywołują tak spore reakcje. Vince powoduje heat u Authority - coś świetnego. Segment w ringu był dobry chociaż mi bardziej przypasował ten na zapleczu. Wszystko fajnie, jednak dało się odczuć to, że pojawienie się Mcmahona było rozpisane w ostatniej chwili. Ja to odebrałem jako zastąpienie nieobecnego Ceny.

Jeżeli chodzi o samą stypulację to ja od początku miałem wrażenie, że SS nie będzie normalna galą. Są zdesperowani aby zdobywać subskrybcje dlatego jakieś szokujące wydarzenie już na samym PPV jest jak najbardziej wskazane.

Cesaro po raz kolejny jobbuje a Wyatt i Ambrose wydają się spadać po raz kolejny do mid cardu. Dziwnie to wygląda gdy angle, otwierające feud, kończące przecież ważne PPV, teraz okazuje się jedynie zapychaczem, które nie dostaje czasu. Sytuacja podobna do tej z feud z Jericho. Obiecali nam kilka fajnych rozwiązań, niesamowitych speechy a zakończyło się na segmentach, które prowadziły donikąd. Tutaj może być podobnie.

Po raz kolejny należy pochwalić Triple Hza segment. Mówcą jest świetnym natomiast tutaj podobały mi się argumenty jakie wytaczał w stronę Zigglera. Tak prawde mówiąc, to co mówił HHH może odnosić się do wielu wrestlerów - Cena zagarniający spotlight innym zawodnikom to przecież chleb powszedni. Cieszy także dobra postawa Dolpha. Niby powiedział kilka słów ale ważne, że się przy tym nie spalił.

Raw is Orton oraz Raw is Rollins. Raw kręciło się wokół tych dwóch zawodników i daje radę. Nie sądziłem, że jeszcze kiedyś powiem, że cieszy mnie face'owy Orton. Właściwie jest to tweener ale nie mam nic przeciwko temu aby jego postać wyglądała tak cały czas. Stał się jakiś i chwała mu za to.

Wynik walki Ruseva z Sheamusem to jakaś parodia. To pokazuje, że pas U.S jest lata świetlne za pasem IC. Rozumiem promowanie WWE Network ale za jaką cenę? To spokojnie można było zostawić na samo PPV. Z drugiej jednak strony nie dziwie się takiej decyzji. WWE wydaje się być zdesperowane bardziej niż kiedykolwiek aby zdobyć nowych abonentów. W ich mniemaniu, każdy szokujący moment będzie dobry aby zdobyć widzów - obu tylko nie doprowadziłoby to do nonsensów.

Authority rekrutujące ekipę, Orton jako Lunatic Fringe wyglądający lepiej niż Ambrose i świetny booking Rollisna mi wystarczyły - jedno z lepsze Raw od kilku ładnych tygodni i to beż obecności Ceny. Wreszcie mam wrażenie, że zblżające się PPV będzie miało jakieś znaczenie.

1.Jak wcześniej Kidd był niesamowity w ringu i domagałem się dla niego pushu, tak teraz jest strasznie sztuczny. Walka się mi nie podobała i czekałem na jej zakończenie... Nie przewijałem, bo gościa lubię.

2.Rusev US Champem i to kurwa zostało pokazane tylko i wyłącznie na WWE Network... Nieładnie z ich strony :???: Za niedługo to pewnie nawet zmiany mistrzów pasa WWE WHC będą tam puszczać, a na RAW live dalej takie chujstwo jak do tej pory.

Fakt, zrąbali trochę z tym zabraniem pasa Sheamusowi na tygodniówce, ale zastanawiam się czy może WWE wykorzysta wygraną Ruseva do powrotu European Title?

Wybacz pytanie, które na pozór może wydać się uszczypliwe, ale jednak muszę je zadać: czy lobbowałbyś za tą zamianą, gdyby European Championship nie był elementem ery Attitude?

Wybacz pytanie, które na pozór może wydać się uszczypliwe, ale jednak muszę je zadać: czy lobbowałbyś za tą zamianą, gdyby European Championship nie był elementem ery Attitude?
A cóż to ma do rzeczy? IC też było elementem Ery Attitude a jakoś dalej w WWE jest. Rozumałbym Twoje zdziwienie gdybym mówił np o Hardcore Title ale osobiście myślę że pas europejski spokojnie by się odnalazł w dzisiejszych czasach (zresztą przydałby się jakiś dodatkowy nowy tytuł gdyż po połączeniu pasów mistrzowskich jest spora ilość zawodników która po prostu nie ma o co walczyć)

Ło, Vince. Ostatnimi czasy nie możemy narzekać na okazjonalne powroty, szkoda tylko, że żaden z nich nie doprowadził do niczego spektakularnego - bo dodanie stypulacji do meczu Authority to moim zdaniem tylko zwiększenie ich szans na wygraną. Brawo, że zarząd "skautowaniem" próbuje zwiększyć renomę tego pojedynku, ale taki Henry w ekipie Authority wrażenia nie robi :)

Segment z werbowaniem Zigglera wypadł fajnie, ale moim zdaniem był średnio potrzebny - pokazał tylko, że byle pizdeusz (no offence, Dolph :D) może postawić się władzy, gdyby po namowach dołączył do nich, nawet bym się ucieszył :) Mimo wszystko wypada pochwalić IC Champa za ten występ, bo o klasie Huntera nie trzeba wspominać w każdym poście.

Mam nadzieję, że ten tag teamowy misz-masz skończy się 4-wayem o tytuły, a nie Survivor Series matchem (tak jak w ubiegłym roku, gdzie do 2 fejsowych teamów dodano jednego klocucha a do heelowych drugiego) albo tymbardziej klasycznym title matchem między Złociutkimi a Matadorami. Walka na Smacku, mimo, że z dupy, ma potencjał i chętnie ją zobaczę.

Orton pada kolejną ofiarą zarządu, czy wróci na Survivor Series? Mam nadzieję, że tak, Orton zainteresował mnie swoją osobą (olaboga)

No i na koniec to, o czym dowiedziałem się z newsów - Rusev przejmuje US title - spodziewałem się typowego dla tygodniówki Main event title matchu zakończonego dyskwalifikacją, a tu taki zonk - kreatywni muszą mieć chyba mocny pomysł dla nowego mistrza na najbliższe tygodnie, skoro tak szybko uwinęli się z przejęciem pasa.

Ogólnie RAW zdecydowanie na plus, nadal jednak brakuje mi czegoś poważniejszego ze strony Ambrose'a i Wyatta, bo o ile się nie mylę, to ta walka została już zapowiedziana na najbliższe PPV (?)

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

TakerFanKrk, pas IC czy US momentami nic nie znaczą, a Ty chcesz dodatkowy pas? Bez sensu, a co do zmiany na europejski tytuł to też nie wiem po co...Rusev ma pas US i to jest dośc wymowne, że rusek jest mistrzem USA, o to chodzi :) Juz bardziej za czasów Cesaro mozna było zmienić ten tytuł, bardziej to gimmickowo pasowało. Tutaj już nie, bo ten anty amerykański koleś z pasem US będzie drażnił ludzi :)

Entertainment > Wrestling

Dolph Ziggler sprzedaje ciosy lepiej niż TNA bilety :)

Vince wrócił i dodał chorą stawkę do SS Matchu. Team Ceny nie ma nic do stracenia? To trzeba zmienić w przyszłych tygodniach.

U Deana i Braya znów prawie nic. Momentum po HiaC to już przeszłość.

Kidd pokonał Sheamusa! Nieważne, że w lipny sposób :D

Dużo czasu poświęcili na gadkę HHHa w stronę Zigglera. Przyjemny segment, ale późniejsza walka osłabiła mistrza w moich oczach.

Harper dostał klimatycznego teasera, a Rowan... Boję się tego, co on będzie robił.

Orton wreszcie pokazał pazurki i zrobił się ciekawy - ma przerwę, jedzie kręcić film...

Fantastyczna promocja Network: tylko u nas zobaczycie Ruseva zdobywającego US Title :D Nie no, geniusz!

Podczas oglądania przegapiłem coś, co potem znalazłem na YT. Xavier Woods w nowej roli, A New Day is Coming. Fajny filmik, ale ciężko powiedzieć, czy to może wypalić. No i co z Kofim i Big E?

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Raw bez Ceny, chwalmy Rica Flaira! WOOOO! WOOOO!

Na początek mamy promo i słowa Setha, które spowodowały u mnie śmiech przez łzy. Mianowicie idzie zniszczyć Cenę... Młodsi wrestlerzy, którzy przeżyli upadek z takiej wysokości to Bryan oraz Punk. Już odliczam miesiące do redebiutu Rollinsa.

WWE Network

Wiem, że to jest rewolucja w wrestlingu i w ogóle super-ekstra-ultra wypas, ale niekiedy po prostu przesadzają o wspominaniu swojej TV. Nawet rozpiska show mnie nie zachęciła. Chyba coś tu nie wyszło.

Stypulacja SS

Przed obejrzeniem Raw natknąłem się na informację, że dodana zostanie stypulacje do walki Jana. Spodziewałem się totalnego shitu w stylu "Cena dołacza do Tryplaka". Zostałem mile zaskoczony. Jednak nie myślę, żeby mamy etap końca władzy uroczej parki. Zapewne pobawią się w to do WM. Poza tym team z Ortonem i Januszem... RUSEV CRUSH THEM!

Dean v Cesaro i Sheamus v Kidd

Poziom walk na tygodniówce stał na bardzo przyzwoitym poziomie. Jednak między tymi dwiema można zauważyć podobieństwo sposobu wykorzystania Kidda oraz Cesaro. Są po prostu zapchajdziurami. To trochę smutne jak nisko jest ceniony Claudio. Przecież chyba nikt nie ma wątpliwości, że stanowiłbym solidny element midcardu, a nawet część midcardu, która może z ME brać udział w walkach SS, EC czy nawet zostawiać w czołówce RR i stanowić pewne zagrożenie dla najwązniejszych wrestlerów w federacji, ale fuck it. Kiedy redebiut?

Sandow... kolejny, którego oglądam z wielkim trudem. Why, oh why...

Tytus v Ryback Show v Czekoladka Kobiety

Nikogo to nie obchodzi. Nikt tego nie ogląda.

PS. niedługo zadebiutuje Hellsing ;)

79363325354627f1096144.jpg

• Reputacja:   9

Dobrze widzieć Vince'a McMahon. Fajnie, że już są zgrzyty pomiędzy nim, a Authority i mam nadzieję, że będzie prowadzić to do jakiegoś konkretnego programu. Swoją drogą, jestem pewnie w mniejszości, ale mi się zawsze bardziej podobał jako face'owy, wesoły Vincent niz jako heelowy boss.

Kozacki segment ringowy Authority vs Dolph Ziggler. Wyglądało to mega realistyczne - słowa Huntera jak i postawa Dolpha jako pracownika. Niby jest przytłoczony ludźmi u władzy, a jednak jako samotny wojownik musi sie zbuntować. Obydwoje dali radę. Takie zagrania mogą mocno podpromować Ziggiego, a przy okazji - co najważniejsze - tytuł interkontynentalny.

Logiczne, że to Harper dostanie solowy push (fajne promo, oczy i spojrzenie to wielki atut jego postaci), a Rowan...będzie kolejnym, śmiesznym wielkoludem. Aż do zwolnienia.

Logika również nakazuje by walki, które mają konkretny program (Mark Henry vs Big Show, Sheamus vs Rusev) miały swoje zakończenie na PPV. Szczególnie dopiero tam Bułgar powinien wygrać mistrzostwo US.

• Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

Ktoś kojarzy kto stoi za promem z oczami? po walce Zigglera?
Retired?

174471322253443c3b65b19.jpg