Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   375
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Klasyczny

Gdy czytałem wypowiedź Tabalugi odnośnie bodajże Tiffany, która chciała pinować leżącą na brzuchu rywalkę pomyślałem "przecież nie można być takim debilem!"...dziś dowiedzialem, się, że można Już nie wspomnę o zakończeniu, gdzie Cameron odklepała zanim Noemi założyła dźwignię - nie przewinąłem z jakiegoś powodu tej walki i bardzo się z tego cieszę.

Kiedyś Chris Jericho w walce z Johnem Ceną o pozycję lidera drużyny WWE w starciu przeciwko Nexus na SummerSlam 2010 też poddał się, zanim John założył STF... :twisted:

Cena.jpg

• Reputacja:   0

Czyżby Triple H słuchał IWC. Tydzień temu duża część fanów narzekała na świetny aczkolwiek schematyczny segment Ceny z Heymanem, dzisiaj natomiast dostajemy coś zgoła odmiennego. Wysilili się na odrobinę kreatywności i wypadło to nieźle. To zeszłego tygodnia nie będzie się to równać ale cenię każdy przejaw wprowadzania czegoś nowego. Dodatkowo takim segmentem bardzo sprytnie wciągneli Lesnara w Raw. Segmenty segmentami ale szopkę z Khalim mogli sobie darować. Ani to śmieszne, ani potrzebne.

Podobał mi się również brawl Lesnara i Ceny. Cena wreszcie wygląda kozacko, nie wcielając się w rolę cukierkowego superbohatera, dodatkowo po raz kolejny umacniając swoją pozycję przed NoC.

Nie mam pojęcia co robią z Dallasem. Rozumiem wypalenie i brak pomysłów na tego zawodnika, ale jeżeli tworzymy feud trwający już 3/4 tygodni to podciągnijmy to dalej. Po przegranej, w dodatku przez poddanie feud się prawdopodobnie kończy tak jak i sama postać Dallasa, a zyskujący nowe (kolejny raz) życie pozostaje bez przeciwnika.

Six man tt match czyli najlepsza walka wieczoru. Coś z pozoru przypominającego zapychacz i mieszaninę dwóch feudów przeistoczyło się w świetną (jak na tygodniówkę) walkę. Ujęły mnie dwie rzeczy. Po pierwsze to skrzętne budowanie feudu (przypominanie o tym co jakiś czas) czy to o pas US czy o pas TT oraz ostatnia część walki. Wszystko zaczęło się od hot taga Sheamusa. Była akcja, reakcje publiczności i kilka fajnych nearfalli. Generalnie nie jestem fanem takich walk, ale obok tego nie można przejść obojętnie. Szkoda jedynie, że po raz kolejny to Cesaro jest tym gorszym.

Christian na Night of Champions? Mało mnie to obchodzi w tym momencie. Przywiązywałbym do tego wagę 3 może 4 lata temu ale nie teraz, nie w momencie gdy wiem, że i tak nie mają na niego większego planu. Dla mnie jest to tylko element promocyjny, próba przyciągnięcia jeszcze większej liczby fanów.

Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że walka Reignsa z Rollinsem nigdy na NoC nie powinna mieć miejsca. Panowie powinni zamienić się miejscami. Reigns powinien wrócić do Ortona (wolę słabą walke bo której podziewam się wszystkiego, niż feud, który niemal nieistnieje) a Rollins zająć się Jericho. Mielibyśmy pewność, że walka nie byłaby zła. Początkowo sądziłem, że jeżeli dają nam taką walkę już na tygodniówce, to zostaną zmienione zasady ich walki na PPV. Nic bardziej mylnego. Plus jest jednak taki, że wiemy czego się spodziewać, ale jakoś zadowolony z tego faktu nie jestem.

Henry vs Rusev czyli coś co nigdy nie powinno mieć miejsca w main evencie gali, to miejsce jest zarezerwowane a przynajmniej powinno być dla Lesnara i Ceny. Rozumiem pobudki McMahona, ale umieszczanie Ruseva i Henry'ego mija się z celem. Początkowo nie byłem zadowolony z faktu, że powielają schemat feudu Ruseva ze Swaggerem ale generalnie tutaj to się przydało. Tam gdzie w normalnym przypadku nie byłoby żadnej reakcji, tutaj (z powodu patriotyzmu) przerodziło się to w żywiołowe reakcje publiczności, które uratowały segment.

• Reputacja:   405
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Zaraz, zaraz, czy przypadkiem oni nie mieli walczyć na PPV? Chwilę potem dostałem odpowiedź, gdy ich starcie na NoC zostało zapowiedziane jako "the rematch" he. he.

A najgłupsze jest to, że na PPV Mr Money In The Bank pewnie jobnie po raz drugi pod rząd Pięknemu Romkowi, który jest przecież przygotowywany na Cenę vol.2 :roll: Zamiast jednej porażki, Seth zaliczy dwie, bo jakiś kretyn rozpisał na ostatniej gali przed PPV walkę, która i tak ma się odbyć na PPV. Serio brak konkurencji dobija poziom WWE, bo Vince'owi się nie chce i nie musi mu się chcieć (a Fedka i tak jakoś pociągnie "siłą rozpędu").

Kiedyś Chris Jericho w walce z Johnem Ceną o pozycję lidera drużyny WWE w starciu przeciwko Nexus na SummerSlam 2010 też poddał się, zanim John założył STF... :twisted:

Bo już sama myśl o najbardziej destrukcyjnym submissionie w WWE, powoduje instynktowny odruch tap-owania :twisted:

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Jej, Swagger zlał Dallasa już na RAW! I nie wracajmy do tego.

Khali wreszcie znalazł pasującą mu rolę.

To jest ciekawe: Peep Show z Jericho. Tyle że to preshow NoC, a nie RAW :)

Heyman i Cena znów dali popisy za mikrofonem. (a jak chcą zrobić z Cena większego kozaka przed Lesnarem, to jest dobra okazja na zmianę theme songu na to coś, co sam nagrał, bodaj z tytułem "Hustle Royalty Respect" - taki fantasy booking)

Reigns i Rollins... Rzucili nam walkę z PPV tydzień przed PPV - genialne :roll:

...generalnie nie ma o czym pisać, Cena vs Lesnar + dodatki. I takie będzie też NoC.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

A najgłupsze jest to, że na PPV Mr Money In The Bank pewnie jobnie po raz drugi pod rząd Pięknemu Romkowi, który jest przecież przygotowywany na Cenę vol.2 :roll: Zamiast jednej porażki, Seth zaliczy dwie, bo jakiś kretyn rozpisał na ostatniej gali przed PPV walkę, która i tak ma się odbyć na PPV. Serio brak konkurencji dobija poziom WWE, bo Vince'owi się nie chce i nie musi mu się chcieć (a Fedka i tak jakoś pociągnie "siłą rozpędu").

A moim zdaniem zrobili to specjalnie, żeby Rollins wygrał walkę na PPV. Oczami marków:

Po pierwsze, Reigns wygrał na RAW czysto tą ważniejszą walkę. Ważniejszą dlatego, bo już od razu ogłaszają walkę na gali jako "tylko" rematch. Czyli Romek go pocisnął, a potem zmierzą się znowu w "tylko" rewanżu. Seth sobie to wygra, zapewne z pomocą innych. Romek nic nie straci, bo wygrał te "ważniejsze" starcie solo, bez pomocy, a Rollins i tak zyska, bo wygrał z kimś takim, jak Piękny Roman (z dużej, ogarnijcie ten szacunek).

Nie no, żartuje, Rołmen pociśnie Setha w dupalca na gali zapewne, bo po chuj promować Mr. MITB. Ale jakieś tam 10% szans jest że będzie inaczej.

Swoją drogą, nie wiem czemu nikt nie podniósł alarmu - Khali został wplątany w feud o pas WWE!!!!!!!!! Znamy następnego rywala Lesnara!!!!!!!!!!

Moim zdaniem starcie Rollins - Reignes na PPV zakończy się przez NC albo DQ - na Pięknego Romana rzuci się kupa chłopa (albo chociaż Kane :P), ten po bohaterskiej walce z rzeczoną kupą ulegnie, porobi chwilę za worek treningowy po czym zostanie uratowany przez wracającego z planu filmowego ziomka z Tarczy, który wznowi tym samym swoją vendettę. Kiedyś muszą tego Ambrose'a przywrócić, gdzie zaś jest lepsza okazja niż w tej walce?

A starcie Lesnar - Khali na jakimś Raw chętnie bym zobaczył. Pewnie byłaby to ostatnia walka w karierze Hindusa, mielibyśmy go z głowy :D

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

• Reputacja:   1

Strasznie chujowe RAW, w którym tylko trzy fakty są warte odnotowania, a więc...

*Na reszcie to już koniec tego feudu między Jackiem a nieudacznkiem z numerem n-tym... Co do rezultatu to tego się spodziewałem, że to Jacuś wyjdzie z niego zwycięsko i bardzo dobrze.

*Przyjemnie się oglądało i słuchało akcje pomiędzy Ceną i Heymanem... Nigdy o tym nie wspominam, bo o tym każdy wie, ale tak chujowe te raw było, że po prostu o tym wspominam, żeby nie było za mało...

*Big Show niech spierdala już na emeryturę, bo tego kurwa gościa już normalnie nie nawidzę. Strasznie mnie irytuje tym Cenatorowaniem w mid cardzie...

*No i na końcu chcę napisać, że te raw było bookowane przez jakiegoś idiotę, który postawił wszystko na jednej karcie, czyli walki pomiędzy zawodnikami, którzy stoczą walki ze sobą na PPV... Cesaro spinowany? Mam nadzieję, że US zmieni swojego posiadacza, ale pasy TT niech zostaną na swym miejscu... Rollins dostał w dupe? Podczas NOCy znowu zostanie wyruchany... Bezsensu to.

Swoją drogą, nie wiem czemu nikt nie podniósł alarmu - Khali został wplątany w feud o pas WWE!!!!!!!!! Znamy następnego rywala Lesnara!!!!!!!!!!

Nie chciałbyś zobaczyć 16 German Suplexów na Khalim?

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Moim zdaniem starcie Rollins - Reignes na PPV zakończy się przez NC albo DQ - na Pięknego Romana rzuci się kupa chłopa (albo chociaż Kane :P ), ten po bohaterskiej walce z rzeczoną kupą ulegnie, porobi chwilę za worek treningowy po czym zostanie uratowany przez wracającego z planu filmowego ziomka z Tarczy, który wznowi tym samym swoją vendettę. Kiedyś muszą tego Ambrose'a przywrócić, gdzie zaś jest lepsza okazja niż w tej walce?

Tym większy debilizm, bo tak to się mogło zakończyć ich starcie na gali. Na PPV powinno być klarowne rozstrzygnięcie.

Doge napisał/a:

Nie chciałbyś zobaczyć 16 German Suplexów na Khalim?

Nie. Bo z drewna by się drzazgi posypały :D

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

Tym większy debilizm, bo tak to się mogło zakończyć ich starcie na gali. Na PPV powinno być klarowne rozstrzygnięcie.

Przecież WWE trąbi od miesiecy, żę dzięki WWE Network i 9,99 mogą na PPV robić co chcą. :twisted:

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Jasne, że mogą - ich małpy, ich cyrk. Co nie zmienia faktu, że to debilizm.

Ja wcale nie przeczę, że to debilizm, ja tylko twierdzę, że creative team WWE to stado małp :D Wszyscy zresztą wiemy, że taki debilizm nie znalazłby się nawet w 10 największych debilizmów made by WWE a.d. 2014...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

WWE właśnie napisało na FB coś takiego:

''You've waited long enough.... Prepare yourself for the next generation. 9/22/2014''

Do tego Roman Reigns na twitterze:

''The next generation kicks the door of the @WWEUniverse wide open. 9/22/2014. Be there!!!''

22.09 to RAW po NoC. Ciekawe o co może chodzić ? Jakiś większy debiut/debiuty z NXT ?

Wydaje mi się, że coś związanego z WWE 2k15, więc z dużej chmury znowu mały deszcz.

Jeżeli WWE ogłasza coś przez FB/stronę to oznacza, że jest to gówno nie warte uwagi, tyle.