Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Tak jak spodziewaliśmy, ego Triple H'a nie pozwoliło na jego starcie z Romanem na SummerSlam. Zatem nasz kozacko pushowany Romek idzie na Ortona, którego zniszczy w mgnieniu oka. Ja jednak chciałbym gdzieś zobaczyć program Randy'ego oraz Kane'a. Panowie maja ze sobą na pieńku i gdyby nie to, że feudy się nakładają to chętnie zobaczyłbym ich starcie na jakimś PPV. Na Night Of Champions Reigns zmiażdży Huntera, tylko co wtedy? Już ma iść na pas skoro wszyscy wróżą mu go dopiero na Wrestlemanii 31? No jakoś nie widzę na horyzoncie dobrego przeciwnika.

Sam się dziwię, że program Stephanie i Brie mnie zainteresuje. Podczas Payback stwierdziłem, że obok tego feudu przejdę obojętnie, ale na ten moment jestem zadowolony z jego przebiegu. Brie ostatecznie odzyska pracę, a pewnie po jakimś czasie do łask wróci Daniel Bryan. Warto nadmienić iż dzięki temu feudowi WWE nie pozwoli o nim zapomnieć publiczności i mamy dwie pieczenie na jednym ogniu.

O ile fued pań powyżej mnie interesuje to o tyle heelturn Paige był bezbarwny, może to ze względu na jej kolor skóry :lol:. Miał to być program jeden z najlepszych w historii kobiecego wrestlingu, a tak naprawdę obawiam się, że będzie żenujący. Paige po przegranym kolejnym starciu pewnie stanie obok Rosy Mendes czy Cameron...

Czyżby jednak WWE na ten moment porzuciło pomysł z unifikacją midcardowych tytułów? Wygląda na to, że tak. Chyba, że program będzie krótki, a Sheamus pojawi się gdzieś w tle i jednak do tego dojdzie już na SummerSlam. Ziggler może wraca do łask, mam taką nadzieję bo zawsze byłem fanem Dolpha i nawet głupi IC Title to dla niego jest sporo biorąc pod uwagę, że w większości jobbuje.

Niestety, ale Cesaro po tym jak został człowiekem Paula Heymana stracił według mnie szansę na większy push. W okolicach Wrestlemanii był bardzo over z publiką i wystarczyło z niego zrobić face'a. Niestety status Paula po WM'ce trzymał go jako heela i zabił jego momentum. Teraz pewnie zaginie tak jak Dolph po stracie mistrzostwa wagi ciężkiej.

Tak jak się wszyscy spodziewaliśmy przeciwnikiem Ceny na SummerSlam będzie Brock Lesnar. Star power tego starcia jest ogromny i jedynie mam nadzieję, że sam pojedynek również będzie przynajmniej średni bo nie pasuje wpakować chłamu na zakończenie drugiej co do ważności gali roku. Heyman na mikrofonie jest na tyle świetny, że ja mógłbym go słuchać godzinami bez przerwy więc fakt, że nie było tutaj Johna mi nie przeszkadzał. Na ten moment nie widzę innej opcji niż zmiażdżenie mistrza przez pretendenta i zdobycie pasa. Po prostu Brock po zakończeniu streaku Undertakera nie może przegrać, nawet jakby to był Rock to po prostu nie może! Jak później to rozwiążą to nie wiem, ale chodzą plotki że Brock ma pracować do Night Of Champions więc cash-in zaraz po Main Evencie SummerSlam nie jest taki pewien. Chyba, że via satelitte będzie pojawiał się do kolejnego Road to Wrestlemania :D

Gdy Triple H otwierał show myślałem że zapowie pretendenta ale tak nie było, nie zmienia to faktu że segmentu słuchało mi się bardzo dobre.

Jednak Reigns vs Orton na Summer Slam. To jest chyba lepsza opcja od HHH. Romek ma dużo czasu do WrestleManii, więc teraz spokojnie może obić Randy'ego, a HHH na Night Of Champions. Po za tym dla samego WWE to powód żeby zachęcić ludzi do kupna WWE Network, bo jak dobrze pamiętam to pierwsza subskrypcja kończy się ludziom mniej więcej po Summer Slam.

WWE to jest przewidywalne ^^ Wszystkie plotki o walkach się potwierdzają. Nawet Stephanie vs Brie co na papierze wyglądało jak fantasy booking. Co do samej Brie to przy McMahon wypada fatalnie. Niestety ale Bellaska potrafi zainteresować za mikrofonem tylko wtedy gdy krzyczy "Bitch".

Highlight Reel bez Braya wypadł dobrze ale ciągle coś mi przeszkadza u ex-Husky'ego. Każdy jego segment jest praktycznie taki sam. Zamiast Highlight Reela mogli mu dać tradycyjne promo z titantrona i byłoby to samo.

Wreszie Paige stała się jakaś. Heel turn zrobi jej dobrze (Paige z wyglądu jest wypisz wymaluj heelem, coś jak Brock Lesnar).

Ryder wygrał O.o wprawdzie potrzebował nieczystego zwycięstwa żeby wygrać z heelowym jobberem ale co tam :D

Ja chcieć Heath Slater vs Flo Rida na Summer Slam! Gówno mnie obchodzi że Flo to przereklamowana gwiazdeczka. Na jego konfrontację z Heathem czekało się latami ^^ Btw. występ Flo Ridy był fatalny(?) Myślałem że on jest po to żeby śpiewać do melodii, a nie śpiewać do słów :S

W segmencie z aresztowaniem Stephanie zabrakło mi HHH rozwalających tych policjantów (ewentualnie podesłać Brocka, bo uwielbiam oglądać takie rozwałki).

Woods, Kingston i Big E? Murzyńska stajnia? :D Niech zrobią z nich heeli i mamy nowe Cryme Tyme. Kofi wreszcie ma szansę na pokazanie się.

Człowiek skurwiel (czyt.Lesnar) wraca do fedki. Jestem podjarany :D Gdy HHH podawał rękę Lesnarowi przypomniał mi się wpis kogoś z atti z okolic stycznia który brzmiał "Jak miło widzieć że HHH podaje rękę osobie która złamała mu ją dwa razy" :twisted: Heyman jak zwykle wypadł genialnie. Nie moge się doczekać romantycznego spotkania Jasia z blondynem o niebieskich oczach.

NACZELNY HEJTER FINNA BALORA

5. Woods zakłada nową stajnię midcard'ową? Jeśli to oznacza turn Kofika to czemu nie. Czy stajnia będzie jakimś Nigga World Order czy Nation of Midcard Domination? W odwodzie mają jeszcze R-Truth'a i Titusa. Pytanie, co mogą osiągnąć? Czy coś więcej niż 3MB? Mam dziwne wrażenie, że poprowadzą ten feud identycznie jak LWO, a Xavier będzie tu robił za Eddie'go. Czyżby Kingston miał być Rey'em tego feudu?

Nie wydaje mi się, żeby można ich było nazwać stajnią, mam wrażenie, że Xavier będzie tutaj raczej pełnij rolę managera Tag-Teamu. W sumie wolałbym, żeby w ringu latali Woods i Kingston niż Big E, ale nie jest tragiczny i będzie się to dało oglądać. W końcu nieco heelowy Kofi, to mocno odświeży jego postać. Byle nie ograniczyli za mocno movesetu, bo to największa zaleta tego pana.

Tak w ogóle to to było bardzo, bardzo dobre RAW. Wszystko poszło w ciekawym kierunku. Oczywiście cały czas miałem w głowie gdzieś jakąś nadzieję, że wielkim pretendentem będzie Punk, ale wiedziałem, że to niemożliwe, bo jego już nie ma, a dostaniemy Lesnara. W ogóle nie czekam na tę walkę - lubię Cenę, ale nie mam ochoty oglądać Brocka, do którego mam awersję głównie przez to, że dostaje zwycięstwa, na które kompletnie nie zasługuje, pojawia się raz na pół roku i wygrywa. Danie mu pasów będzie ogromnym strzałem w stopę ze strony WWE. Mistrz, który nie pojawia się na tygodniówkach? No i kogo mu dawać na PPV? Ze strony bookingu to się nie uda.

• Urządzenie:  Windows

W końcu nieco heelowy Kofi, to mocno odświeży jego postać. Byle nie ograniczyli za mocno movesetu, bo to największa zaleta tego pana.

A od kiedy oni przeszli heel turn :roll: ?

No dla mnie, jeśli panowie nagle łączę się w trójkę i mówią o tym, że od teraz o nic nie proszą, tylko wszystko będą sobie brali, jest ewidentnym przejawem heel-turnu. Może jeszcze nie całkowitym, bo o tym przekonamy się na kolejnym RAW/Smackdown!, ale zdecydownie można to traktować jako zalążek.

• Reputacja:   6
  • Styl:  Jasny

Mówiono w plotkach, że jeżeli Lesnar zdobędzie WWE World Heavyweight Championship to zgodzi się na częstsze występy na tygodniówkach. Dlatego też nie zdziwiłbym się, gdyby Brock został mistrzem już na SummerSlam. Choć gdyby stało to się na Royal Rumble to ewentualnie na WMce zobaczylibyśmy jego pojedynek z The Rockiem, ale Rocky'ego ponoć trudno nakłonić do powrotu na ring, więc opcja A z Lesnarem Mistrzem na SS jest bardziej aktualna.

O ile feud Steph z Bellą na początku był dla mnie tylko zapychaczem to teraz zrobił się bardzo ciekawy. Powrót McMahon do ringu? Why not? O ile nie przypominam sobie, by któraś z Div od czasu heelowej AJ Lee spisywała się dobrze to jednak Stephanie wykonuje świetną robotę.

Apropos AJ w końcu mamy heel turn Paige! Nieźle była zawodniczka NXT pozamiatała mistrzynią i mam nadzieję, że na tym się nie skończy. Choć mam wrażenie, że teraz mocno cierpi na tym postać AJ, bo jako heel była świetna, a jako face jest taka... nijaka. PS pomyślałem sobie, że Paige idealnie pasowałaby do Sheamusa :D

• Reputacja:   374
  • Urządzenie:  Android

RAW w Miami zaczęło się od kolejnego dobrego przemówienia HHH' a. Drugi rok z rzędu ktoś wybiera pretendenta do walki o mistrzostwo WWE. Rok temu wybierał mistrz, w tym roku prezes, a komu ten zaszczyt przypadnie za rok? Renee Young :P ? Przegrani pretendenci będą się ze sobą żreć i pewnie zobaczymy ich na SummerSlam. Najbardziej prawdopodobna konfrontacja to Roman Reigns - Randy Orton...

Handicap Match

Po tym jak Roman Reigns nie wygrał na PPV Battleground, zadaniem WWE jest bookowanie Romanowi zwycięstw w trudnych pojedynkach. Tutaj można jeszcze wycisnąć coś z rywalizacji z Randym Ortonem i Kanem...

Divas Handicap Match

Gnojenie Nikki Belli trwa w najlepsze...Stephanie mcMahon i Triple H chyba ścigaja się, kto lepiej gra większą gnidę. Żona wręcz przebija męża...

Bo Dallas kontra Damien Sandow

WWE sprytnie próbowało wzbudzić w fanach sympatię względem Bo Dallasa dając mu za przeciwnika nabijającego się z ich ukochanej drużyny Damiena Sandowa. Publiczność była za Dallasem (ten mógł np. celem zirytowania publiczności dać jakieś promo o tym, że drużyna z jego nazwiskiem w nazwie, czyli Dallas Mavericks może być lepsza od Miami Heat, jeśli BoLieve :D ), ale motywu NBA wiecznie wykorzystywać się nie da...

Bray Wyatt spisał się dziś przy mikrofonie równie dobrze jak Hunter i z pewnością o wiele lepiej niż wczoraj w ringu...

Dolph Ziggler kontra The Miz

Dobrze, że Dolph Ziggler zwyciężył w tej walce, ponieważ to on sprawił, że był to naprawdę przyjmeny w oglądaniu pojedynek. Wygrana Dolpha nieco oddala wizję unifikacji pasów midcardowych. A może wkrótce obejrzymy pojedynek mistrz kontra mistrz kontra Dolph Ziggler?

Divas Tag Team Match

W końcu...Paige przeszła heel turn, choć i nawet w tym momencie nie ustrzegła się błędów (niedopracowane uderzenia głową). Oby anty - diwa wróciła i zaczęła być pogromczynią wszystkich panienek z głównego rosteru...

Zack Ryder kontra Fandango

Zack Ryder miał wczoraj urodziny czy może jest kochankiem Stephanie, bo nie dość, że wygrał walkę to jeszcze obok niego kręciły się Layla i Summer Rae :D . Jeśli któryś z jobberów miał pokonać Fandango to szkoda, że tym kimś nie był Heath Slater, choć Ryder bardziej pasował z racji aparycji...

A propos...Ciężkie jest życie Heatha Slatera...W ciągu 24 godzin od szczęścia do upodlenia...Najpierw wyeliminował z Battle Royal Cesaro, by potem zostać usadzonym przez rapera...Ciekaw jestem co teraz myśli sobie Cesaro...

Zamiast Flo Ridy mogliby dać czas antenowy ludziom z X Divi...Zapomniałem, to nie ta federacja. Ich pewnie nie byłoby stać na kupno łańcucha Flo Ridy...

Stephanie mcMahon opuszcza arenę w asyście policji...Z kobietami w obecnym WWE dzieje się więcej niż z TT...Dwie brunetki, dwie bliźniaczki i Steph, dwia duety tancerek...Komu przypadnie spot na SummerSlam? Poza tym te wszystkie ostatnie porażki The Authority i sięgnięcie po kogoś ,,obcego" (Brock Lesnar) celem odzyskania WWE World Heavyweight Championship świadczą o powolnym upadku tej grupy...

Tag Team Match

Ta gala przejdzie do historii jako dzień dobroci dla jobberów...Heath Slater dostąpił zaszczytu bycia popchniętym przez gwiazdę światweog formatu, Zack Ryder wygrał walkę, zaś występ Xaviera Woodsa nie zakończył się porażką. Może wszyscy pójdą lekko w górę, a WWE wykreuje sobie nowych jobberów? :D Mam kilka kandydatur. Pierwsi z nich to zwycięzcy tej walki... :P

Rusev kontra The Great Khali

Było USA - Rosja to teraz mamy Rosja - Indie... :D Czyżby Rusev miał obijać ludzi ze wszystkich nacji świata? :P Następni w kolejce są Kofi Kingston i Bad News Barrett... :D

Cesaro kontra Dean Ambrose

Cesaro odszedł od Paula Heymana i trzeba uczciwie przyznać, że zmarnował kwartał. Paul to geniusz mikrofonu, jednak nawet on nie zrobi wiele, gdy na jego klienta nie ma pomysłu. Szwajcar nie wdrapał się na szczyt ani przy pomocy Heymana ani Coltera. Czy wdrapie się tam sam? Śmiem wątpić biorąc pod uwagę, że moda na Cesaro minęła. Od wygrania Battle Royal na WM30 popełniono w promocji Claudio zbyt wiele błędów: począwszy od doboru charakteru, skończywszy na kiczowatych koszulkach...

Wczoraj miał wrócić Brock Lesnar i ostatecznie zabrakło go w Tampie. W Miami się pojawił, ale zabrakło demolki typowej dla Brocka. Jeden szczegół...Powrót Lesnara poprzedził brawl z udziałem Romana Reignsa. Kto wie czy w nie tak dalekiej przyszłości to Lesnar będzie przystankiem dla Romana. W jeszcze bliższej przyszłości mamy walkę John Cena - Brock Lesnar. Oby była to bijatyka, a nie squash i oby Cena przegrał walcząc jak wściekła bestia, a nie rycerz. Wygrana Brocka przez poddanie? Streak The Undertakera też miał trwać wiecznie...

RAW jak to RAW, z kilkoma mniej lub bardziej ciekawymi wydarzeniami, dobrymi segmentami i mizernymi walkami, choć w tym tygodniu Dolph Ziggler i The Miz stworzyli solidny pojedynek...

Cena.jpg

No dla mnie, jeśli panowie nagle łączę się w trójkę i mówią o tym, że od teraz o nic nie proszą, tylko wszystko będą sobie brali, jest ewidentnym przejawem heel-turnu. Może jeszcze nie całkowitym, bo o tym przekonamy się na kolejnym RAW/Smackdown!, ale zdecydownie można to traktować jako zalążek.

Zalążek? Może. Ale nie heel turn. Zresztą dla mnie ich słowa w ogóle nie wskazywały na turn. Bardziej odebrałem to tak, że Kofi i Big E zgodzili się z Xavierem, są rozczarowani i teraz będą pracować razem - co nie oznacza przejścia na złą stronę.

Roman Reigns vs. Randy Orton & Kane

Było wiadome od początku kto wygra. Myślałem, że to Roman Reigns jednak dostanie title shota. Randy Orton pewnie będzie feudował z Kanem. Czy Kane przechodzi już face turn? Moim zdaniem to dobry pomysł. Powinien zdjąć maskę, ale tym razem nie ścinać włosów.

Ocena: 6/10

Bo Dallas def. Damien Sandow

Nudy. Sandow znowu przebrał się za koszykarza i przegrał. Bo Dallas jest nudny.

Ocena: 1/10

Wyatt Famili pobiło Chrisa Jericho więc przewinąłem Hilight Reel. Nie było czego oglądać. Wyatt pewnie znowu mówił to samo.

Dolph Ziggler vs. The Miz

Tę walkę powtarzali już z 1000 razy i za każdym razem nie była super. Tym razem było tak samo i wkurzyła mnie końcówka, w której Miz przegrał. Dolph jest zwykłym jobberem, a Miz ma pas i moim zdaniem powinien zdobyć jeszcze więcej, bo jest naprawdę utalentowanym zawodnikiem.

Ocena: 3/10

Zack Ryder vs. Fandango

Przynajmniej Fandango nie walczył z Zigglerem ani Adamem Rosem więc to na +. Zack Ryder wygrał, to trochę śmieszne. Nikt go nie lubi, a Fandango tak samo jak The Miz mógłby dostać push i wiele osiągnąć, jako że jest jednym z lepszych obecnie zawodników.

Ocena: 2/10

RybAxel def. Big E & Kofi Kingston

Druga walka tych drużyn. Teraz inny wynik. Potem przyszedł Xavier Woods i coś gadał. Zawiało nudą mimo, że Big E potrafi dać o wiele ciekawsze pojedynki niż ten.

[/b]Ocena: 2/10[/b]

Khali vs Rusev

Po tym jak Khali nie wygrał jednak pasa jest rzucany na Ruseva. Ucieszyłem się, bo to w końcu jakiś wiarygodny przeciwnik dla ruska. Miałem nadzieję, że Khali zgasi go jednym Brain Chopem. Rusev w ringu ciągle taki sam. Khali wniósł do pojedynku nieco emocji i podkręcił atmosferę. Końcówka bardzo kiczowata i wygrał nie ten, na którego wszyscy liczyli. Khali jest największy w federacji, a wciąż jest wpychany w głupie storyliny zamiast dać mu w końcu jakiś pas.

Ocena: 7/10

Cesaro vs. Dean Ambrose

Takie walki to chyba dla tych co wolą inne federacje niż WWE. Dla mnie to są trochę za małe nazwiska jak na Main Event RAW. Mimo wszystko obejrzałem, ale nie było tam niczego ciekawego. Nie mniej jednak źle też nie było. Taki zwykły średniak.

Ocena: 5/10 :-)

Potem już od ataku Romana Reignsa nic ciekawego i niestety gala zamknęła się samym gadaniem bez żadnej interwencji. Trochę to zepsuło całą galę.

Ocena gali: 3+/10

Śmiechłem. Prawdziwy rodzyn. szczególnie to o Khalim.

BTW. Wlosy Kane'a są doczepione do maski.

Ogólnie RAW trzymało dość dobry poziom. Walka Miza z Zigglerem ku memu zaskoczeniu wypadła nieźle. Nastepny shocker to wygrana Woo Woo Woo. Boże kiedy on ostatni raz coś wygrał ? Slater otrzymał swój push na backstage. Ogólnie to sie działo.

Ja opiszę to co mnie najbardziej interesowało na tym RAW.

Już na początku rozstrzygnęła się niewiadoma na SS czyli na Reignsa jednak pójdzie Orton. HHH zostanie zostawiony na NoC. Tylko co dalej z Romanem, bo potencjalnych rywali nie widzę, a do RR trochę jeszcze zostanie.

Potwierdziły się też plotki o feudzie na SS Stephanie vs Brie, choć tak jak tutaj niektórzy wcześniej spekulowali, rywalką Brie może być jej siostra. Ja osobiście wolałbym zobaczyć w ringu Steph, ale może ona będzie miała zbyt wielkie ego by się podłożyć w ringowym powrocie, bo chyba jesteśmy zgodni, że Brie musi wygrać tą rywalizację.

Heel Turn Paige był oczywisty, ja również daję ostatnią szansę Paige, bo do tej pory jej nie kupuje. Zobaczymy ile jest rzeczywiście warta.

Myliłem się zwiastując walkę o tytuły midcardowe na SummerSlam. Prawdopodobnie dostaniemy tam walkę Miza z Zigglerem, a co z Rudym? Mówi się o potencjalnym feudzie z Rusevem, tylko co, Sheamus ma teraz reprezentować USA? :D Osobiście wolę opcję Big Show vs Rusev. Warto się cieszyć, że Dolph powoli idzie ku górze.

Wyatt vs Y2J na SS po raz drugi, to było pewne. Myślę, że dodadzą tu jakąś stypulację hmmm może Inferno, bądź jakiś zwykły Falls count anywhere, bo nie sądzę by dostali coś bardziej nietypowego.

Szkoda mi Slatera, bo póki zbiera reakcje publiki mogliby mu dać jakiś program już nawet z Rudym o US.. a tak Flo Rida - bez komentarza co do tego pana.

Nowa stajnia? Hmm nowe 3MB? jobber Slater - Woods, była nadzieja Vince'a Drew - Big E i Kofi jako Mahal?? :D Nie no bardziej widzę tu heel turn i walka z Usosami na SS, bo dla braci potencjalnych rywali teraz nie ma. BTW. Ciekawe do czego prowadzą te segmenty Rhodesów, bo obawiam się, że do niczego i wkrótce je porzucą.

Widzieliście ten grymas bólu na twarzy Khaliego gdy był w Clutchu? Ja też nie..

Każdy mówi, że WWE zmarnowało moment na push dla Cesaro, ja się nie zgodzę. Fakt, był dobrze odbierany, lecz po WM zostałby tym facem i co dalej? Walki o WWE WHC by i tak wtedy nie dostał, a i rywali wypromowania by zbyt wielu nie miał, gdyż wszystkimi zajmuję się Roman. Zgoda, Heyman nic mu nie dał i tu może nie trafili z menadżerem. Ja jednak jestem przekonany, że nadejdzie czas Cesaro gdy zrobi się nieco luźniej wokół pasa. Nasz Antek prędzej czy później przejdzie face-turn, wróci Swing i mocniejsza reakcja na niego i przejdzie drogę podobną jak Romek czyli mocny push ku pasowi WWE WHC. #BoLieve!

Dla Cesaro widzę teraz program z Kanem. Potwór powoli odwraca się od Authority, a HHH mówi, że jak Antek chce do niego dołączyć to musi się nim zająć.

Zelektryzował mnie widok Bestii! Po pokonaniu umarlaka inaczej mi się na niego patrzy - uwierzyłem, że ten człowiek może rzeczywiście pokonać każdego i czekam na SS, chce zobaczyć 1,2,3!! New WWE World Heavyweight Champion - Brock Lesnar! Paul genialny jak zwykle. Liczę, że gdy Bestia zdobędzie pas podpisze kontrakt na częstsze występy - do WM31 z finałem z Romanem.

RAW na plus jak dla mnie

• Styl:  Jasny

Tryplak pięknie pocisnął po wszystkich wrednych fanach :D

Czy w PG nie nadużywają słowa "bitch"? Cóż to za przykład dla dzieci? :o

Ładnie rozegrali to Highlight Reel, Wyatt strzelił świetne promo. Ale liczę na to, że przed SS zobaczymy ten segment we właściwej postaci - Jericho vs Wyatt na majku.

Miz vs Ziggler to najlepsze zestawienie, jakie mogli wrzucić na RAW. I wygrał ten, co powinien! Szkoda, że nie ma szans na odebranie IC Title Mizowi.

Cesaro olewa Heymana i chce przejść na stronę HHHa? To się nazywa zagranie z dupy.

Paige i AJ kontra Emma i Natalya - szkoda, że Divy dostają tak mało czasu, bo to mogło być naprawdę dobre. I wreszcie Paige przeszła heel turn. Niby krótki moment, a jak dla mnie wypadła lepiej, niż kiedykolwiek w MR.

Drugi dzień z rzędu oglądam entrance Zacka Rydera. I jeszcze wygrał. Pierwszy raz od ponad 500 dni na RAW, wg wyliczeń jakiegoś kolesia z YT. Co to za czary?

Feud Slatera z Floridą nadal trwa :twisted:

Że koncert był zbędny, to wie każdy. A najbardziej mnie wkurza, kiedy mamy jednocześnie śpiew + playback. No jak można tego słuchać?

Brie wysłała Stefkę do więzienia? :D Kolejny ciekawy feud u kobiet, masakra.

Joey Mercury spędził sporo czasu na ekranie. Wiem, nic nieznacząca pierdoła.

Kawow-E polegli już na początku kariery jako TT. I to z Rybaxelem. Ale to, co się wydarzyło potem, zmienia wszystko. Woods zostanie menagerem Kofiego i BigiEgo. I wiele wskazuje na to, że to mogą być heelowie. Kingston heelem, świat się wali. Jestem bardzo ciekawy, jak to się wszystko potoczy. Szkoda tylko, że teraz jest jeszcze mniejsza szansa na występy ringowe Xaviera.

Khaliego nie trawię nawet jako jobbera.

Stardust znów daje fajne videopromo, ale kiedy go wreszcie przywrócą na ring?

Cesaro vs Ambrose to najlepsza walka tego RAW, niespodzianka ;) Poza tym, niepotrzebnie kombinują przy theme songu Deana - niech go zostawią w spokoju, albo zmienią na coś całkiem innego.

Próbowali urozmaicić ostatni segment, choć i tak wszyscy wiedzieli, jak to się skończy - Lesnar. Super promo Heymana, a video z końcem streaku nadal odpala emocjonalny ładunek. Czekamy na SummerSlam!

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Reputacja:   2

Przemowa Triple H

Dobra mowa niezadowolonego prezesa. Szczególnie spodobał mi się moment z Twetterem i Vine'ami. :lol: Rozczarowani uczestnicy Fatal 4-Way dostają walkę między sobą i zapewne po niej będziemy wiedzieli więcej.

Pierwsza walka - Randy Orton & Kane vs Roman Riegns

Nie wiem czy, aby trochę za bardzo Romek dominuje. Nawet w tym pojedynku był moment gdzie jego rywali nie istnieli. Dodatkowo możnaby bardziej rozwinąć nieporozumienia na linii Kane - Orton.

Druga walka - Alicia Fox, Cameron ,Eve Marie & Rosa Mendes vs Nikki Bella

Rozkręcają na dobre konflikt bliźniaczek z szefową. Stefka jest mistrzynią odgrywania wrednej s**i. Wkurza mnie nawet jeśli wiem, że to nie jest naprawdę. :roll:

Trzecia walka - LeBron James vs Bo Dallas

Sandow przebiera się za koszykarza, ciśnie po klubie z Miami i przegrywa. Norma. :roll:

Highlight Reel

Wyatt dopada Y2J w szatni. Promo ciekawe, z którego można wywnioskować zamiary Braya. Chce być zbawicielem i to jedynym zbawicielem, dlatego atakuje wszystkie, czołowe twarze fedki. Pomysł może wydawać się oklepany. Póki, co wykonanie pozostaje lepsze.

Czwarta walka - The Miz vs Dolph Ziggler

Dosyć długa, ale niezła walka. Miz zbierał propsy po powrocie za dobrą postawę. Tutaj większość zawdzięczamy, jednak Dolph'owi. Skoro Ziggler początkowo miał zgarnąć złoto to liczę, że on będzie następnym pretendentem. Wole Zigglera - mistrza niż unifikację.

Cesaro odłączył się od Heymana? Trochę to dziwnę patrząc na Paula, bo kiedy dostaje pod swoje skrzydła pupila za każdym razem jak zjawia się nowy, bądź wraca Lesnar ten pupil się od niego odłącza. Mam nadzieję, że Antonio nie zatonie w Midcardzie... .

Piąta walka - Natalya & Emma vs Paige & AJ

W końcu skończyło się słodzenie i mamy Heelową Paige. Liczę, że będzie ciekawą postacią, a na SummeSlam dostaniemy dobrą walkę Div, co jest rzadkością.

Oh... Miło cię widzieć Emma... .

Szósta walka - Zack Ryder vs Fandango

Miej coś z życia Ryder. :lol:

Slater jobbuje nawet gościom. Ja bym go kiedyś dołączył do HoF dla beki. :twisted:

Koncert FloRida? Ten gość będzie się chyba zjawiał za każdym razem jak będziemy mieli galę na Florydzie. :?

Muszę przyznać, że aresztowanie Stephanie to dobry segment. Jej reakcja wypadła naturalnie. Tryplak musi się teraz martwić o to, że matce jego potomstwa grozi odsiadka. Jak dla mnie fajny wątek. Krzyżuje plany Tryplakowi, a w dywizji kobiet coś się dzieje.

Siódma walka - The RybAxel vs Big E & Kofi Kingston

Dosyć nietypowe zwycięstwo i jeszcze bardziej nietypowy pin jak na typowego mięśniaka jakim jest Ryback.

Xavier managerem? W ringu i tak za dużo go nie było. :roll:

Ósma walka - Rusev vs The Great Khali

Jak dla mnie niezbyt wiarygodne zakończenie. Przy swoich gabarytach Khali mógłby próbować się wyrwać.

Segmenty z Dustami są co raz dziwniejsze... .

Dziewiąta walka - Dean Ambrose vs Cesaro

Pojedynek fajny, a i nasz świrus dał popis emocjom. :grin:

Przemowa Triple H

Mamy końcu naszego speca od łamania streaków. Niedawni wrogowie stają po tej samej stronie, co dodatkowo dodaje trochę smaczku. Chciałbym zobaczyć Lesnara z pasem. Furtkę możliwości na przyszłość mamy otwartą.

Naprawdę dobre RAW. Sporo się działo.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• Reputacja:   6

Danie mu pasów będzie ogromnym strzałem w stopę ze strony WWE. Mistrz, który nie pojawia się na tygodniówkach? No i kogo mu dawać na PPV? Ze strony bookingu to się nie uda.

Jak wielokrotnie powtarzam Lesnar to najbardziej wiarygodny mistrz w WWE. Jak się na niego patrzy to widać wielką kupę mięcha, która chce spuścić komuś szczery wpierdol. Nazywanie Lesnara "superstar" to jakiś żart. Wiem, jestem markiem Brocka, ale chłop obijał mordy w UFC i niech obije ich jak najwięcej w WWE:D

Czy ja właśnie byłem świadkiem narodzenia stajni czarnuchów ? Chyba tak bo jeśli wierzyć newsom to ich liderem ma być powracający........ Mark Henry ! Jeszcze O'Neil i R-Truth niech się przyłączą. Jeśli tylko nie będą jobberami to będzie ciekawie, ale jeśli czeka ich rola podobna do 3MB, no to sorry, ale to będzie tylko strata czasu.

Zastanawia mnie ta stajnia "braci" bo tak projekt musi być heelowy a jakoś nie widze w tej roli Kofiego Kingstona...

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.