Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Generalnie każdy zawodnik na świecie powinien pojawić się w WWE - dla mnie to wideo z zapowiedzią Stinga w WWE 2k15 było niesamowite, genialne, wspaniale, niepowtarzalne, cholernie klimatyczne - po prostu miazga, warto było czekać nawet na taką pierdołę. Poezja.

Z racji tego, że jestem w d... z wrestlingiem i nie śledzę obecnie zbyt wiele, to czy istnieje szansa na to, aby niszczenie Amerykanów przez Ruseva (Big E, prawdopodobnie Swagger) może doprowadzić do tego, że finalnie w arenie zabrzmi ten theme song?

https://www.youtube.com/watch?v=_yQsPE7pzNo

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

11985408557829e91eb351.jpg

Z racji tego, że jestem w d... z wrestlingiem i nie śledzę obecnie zbyt wiele, to czy istnieje szansa na to, aby niszczenie Amerykanów przez Ruseva (Big E, prawdopodobnie Swagger) może doprowadzić do tego, że finalnie w arenie zabrzmi ten theme song?

Przy obecnych problemach zdrowotnych (kontuzje) i osobistych (alkohol) Kurta?

Nie sądzę. Już większą szansa na to, że usłyszysz w tym feudzie:

213559901458cecbdd39123.jpg

Pocieszyłeś mnie, dzięki Ci wielkie :D
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

11985408557829e91eb351.jpg

• Styl:  Jasny

Przy obecnych problemach zdrowotnych (kontuzje) i osobistych (alkohol) Kurta?

Nie sądzę. Już większą szansa na to, że usłyszysz w tym feudzie:

Ale przecież już był - na początku spotkań z dużym :)

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Windows

Battleground zapowiada się bardzo ciekawie, ale jest jeden minus. Dużo z tych najciekawszych feudów (Ambrose vs Rollins, Jericho vs Wyatt, AJ vs Paige, a kto wie czy jeszcze nie powtórzą Usos vs Wyattowie oraz Rusev vs Swagger) idealnie pasują na Summerslam i tam będą odnawiane. Szkoda byłoby ich już zużywać na najbliższym PPV. Dlatego uważam, że kontuzja Rollinsa byłaby tu błogosławieństwem, bo szczególnie jego walka z Deanem powinna odbyć się dopiero na największej gali lata.

Roman coraz bliżej stania się twarzą federacji. I choć uważam, że ten oszczędny sposób wypowiadania się na majku bardziej mu pasuje niż jakby miałbyć mówcą pokroju Ceny czy Miza, to jednak przydałoby się poprawić mic skillsy. Bardzo blado wyglądał przy Jaśku pod tym względem. Ambrose jak zwykle kozacko i koleś wygląda lepiej niż za czasów The Shield.

To chyba pierwszy feud Ruseva, który sprawia mi przyjemność. I tak jak konflikty na tle narodowościowym są oklepane i sztampowe, tak tutaj wygląda to bardzo dobrze. Zeb Colter to świetny menago, Lana w swojej roli idealnie się odnajduje, Rusev ma tylko być groźny i nic nie mówić, a face turn Swaggerowi naprawdę mocno przysłużył. Świetny segment i nie powiem, że zobaczyłbym tu dłuższy feud pomiędzy tą czwórką.

Świetny speech Jericho, dużo pozytywnej energii i zabawnych aluzji do przeszłości - lubię takie zagrywki. Bray również dotrzymuje kroku Chrisowi i chyba mamy najciekawszy póki co feud w karierze wariata. Czy mi się dobrze wydaję, że Y2J z tym "anytime, anyplace" odnosił się do Ravena??

Nie wiem jak wy, ale mocno zamarkowałem przy promie Stinga, które zostało genialne zrobione. Pomimo, że Steven powinien już dawno siedzieć w wrestlingowym domu starców (w TNA to nie byłem w stanie go nawet oglądać), tak z chęcią zobaczyłbym go na żywo na jakimś Raw.

W końcu Paige zaczyna się wyrabiać w głównym rosterze. Nie wiem czemu ktoś wyżej się przyczepił do "słodkopierdzącej Gotki", ale dla mnie to dobry motyw, że na początku feudu lecą z fałszywą przyjaźnią i "poszanowaniem", a ostrą rywalizację zostawiają na późniejsze etapy. Tym bardziej, że ma to być długoterminowy konflikt. I dobrze, bo zajebiście ogląda mi się takie zestawienie, a alternatyw wśród innych div nawet za bardzo nie mamy.

• Reputacja:   374
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Android

John Cena i Dean Ambrose pokazali się z dobrej strony przy mikrofonie, czego nie można powiedzieć o Romanie Reignsie. Dean Ambrose został pobity, a los przechytrzył plany writerów w postaci kontuzji Setha Rollinsa...

The Miz kontra Sheamus

The Miz niespodziewanie pokonał Sheamusa i będzie się liczyć w Battle Royal o WWE Intercontinental Championship na PPV Battleground...

Każdy w The Authority ma ambicje, ale największą pozycję, największe ego i największy talent ma Triple H...

Dolph Ziggler kontra Fandango

Z tej walki zapamiętam jedynie pozy JBL' a i Jerry' ego Lawlera, którzy patrząc na tańczącą Laylę i Summer Rae wyglądali jak stali bywalcy klubów ze striptizem... :P

Adam Rose w końcu zgłodniał od tego notorycznego balowania... :D

The Wyatt Family górują nad The Usos na RAW przed Battleground. Czyżby znowu mieli przegrać na PPV? Kto wie, bo ten 2 out of 3 Falls Match mógł być dla nich jedynie nagrodą za dobrą robotę wykonaną na Money in the Bank...

Amerykańsko - rosyjska debata to była dobra telewizja...Niezbyt doświadczona w wrestlingowym biznesie Lana nie dała się zdominować staremu wydze Zebowi Colterowi. Krótki brawl też wypadł bardzo dobrze. Bohaterem drugiego planu transparent ,,Putin 3:16"...

Podoba mi się to, że Roman Reigns mimo promocji nie jest słodziutkim facem tulącym się do wszystkich dobrych...

Alberto del Rio kontra Rob van Dam

Spodziewałem się odrobinę lepszej walki. Rob van Dam jobbuje nawet tym, którzy lada chwila pożegnają się z WWE...

Handicap Match

Podobało mi się mącenie w gowie Nikki Belli przez Stephanie mcMahon. Booking walki oczywisty. Nikki przegrała, żeby siostra wróciła, aby jej pomóc. Z tej historii można wiele wycisnąć, nawet rozpad The Bella Twins...

Słychać było zawód publiczności liczącej na to, że Sting pojawi się na gali. Ja też chętnie zobaczyłbym go raz w ringu. Szczytem marzeń była walka na WM z The Undertakerem, ale po WM30 moc tego ewentualnego wydarzenia spadła niewyobrażalnie. Wideo o Stingerze świetne...

Oglądając scenkę z braćmi Rhodes przyszło mi do głowy, że cztery lata temu Cody grał gościa dbającego o swoją twarz, a teraz młodszy z braci twarz sobie...maluje... :P

Big E kontra Cesaro

Czyżby porażka Cesaro miała zaciemnić fanom obraz Szwajcara zdobywającego tytuł na Battleground? A może Claudio nie spełnia pokładanych w nim oczekiwań? Kolejny świetny transparent na tej gali - ,,Eat Sleep Network Repeat"... :D

Chris Jericho i Bray Wyatt jak do tej pory nie powalają na kolana. Lepsze widowisko stworzyli dzisiaj Lana i Zeb Colter...

AJ Lee kontra Eva Marie

Paige przy stole komentatorskim ma chyba uczyć się sztuki mówienia...Brytyjka prędzej czy później wybuchnie. Raczej nie stanie się to w niedzielę, bowiem dopiero porażka powinna doprowadzić do wybuchu frustracji...

Bo Dallas kontra The Great Khali

El Torito największym małym człowiekiem w WWE? Czyzby zwolniono Reya Mysterio? :P Bo Dallas już jakiś czas jest w głównym rosterze i nie dostał do pokonania żadnego lower midcardera. W dodatku z Khalim wygrał przez count out. Streak Dallasa nie potrwa długo...

Paul Heyman mówi HHH' owi o ,,planie C"? Mistrzostwo WWE coraz bliżej Brocka Lesnara...

Jak Roman Reigns wchodził na ring, liczyłem na segment z Flairem i kolejny element budowania Reignsa jako lekceważonego przez gigantów groźnego dzieciaka, który chce zagrać wszystkim na nosie i zdobyć pas. John Cena znowu oddał coś Flairowi: najpierw była to statuetka Slammy Awards dla wrestlera roku 2012, teraz jeden z pasów. Do przewidzenia było, że mistrz z czasem będzie posiadać jeden pas i będzie nim ten nowszy, ładniejszy...

Handicap Match

Szkoda, że Dean Ambrose nie walczył. Roman Reigns znowu zniszczył wszystkich na koniec, w tym - dość przypadkowo - także Johna Cenę. WWE postarało się przy promocji Reignsa. Jego postać jest mocna i nawet jest malutka furtka ku turnowi, choć Vince mcMahon raczej nie zarżnie kury, która może mu znieść wiele złotych jaj...

Na koniec pamiętajcie o #wwenetwork... :D

Cena.jpg

Lana już mnie naprawdę nudzi, kiedy gada. Ale chociaż popatrzeć można.

Sting...jako postać w grze. A zmiana w ME aż się prosiła o pomoc z zewnątrz po obiciu fejsów, gdyby do takowego doszło ;)

Jericho dał nawet fajne promo, ale czy zwiększył hype na jego walkę z Wyattem? Czy ja wiem?

Bo chciał grzecznie pogadać z pokonanym Khalim, a ten go atakuje. Wreszcie się uśmiechnąłem.

Flair był tak bardzo zbędny...

ME był ciekawy.......na papierze na początku gali, zanim Ambrose wyleciał.

Wybitnie nudne RAW.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Tygodniówka przed ppv zazwyczaj zaczyna się od prężenie muskułów i poklepywania po plecach. Dobrze, że tym razem WWE odeszło od tej formuły na rzecz demolki Ambrose`a na zapleczu.

Pojedynek drewna z paździerzem, czyli Miza z rudym pokazał, że małżonek Maryse wraca do gimmicku wrestlera wygrywającego wszystko psim swędem lub kantem.

Adamowi Rose chyba faktycznie przypadnie po Santino scheda błazna federacji. W reklamówce hot dogów nie był już nonszalancki jak wcześniej.

Ta niby debata amerykańsko-rosyjska miała potencjał, ale wypadła słabo i nawet Mantel jej nie uratował. Creative team chyba kładzie lachę na feud Ruseva ze Swaggerem, bo Jack jest tylko statystą, a powinien wieść prym jako eks prawdziwy amerykański Amerykanin. Z drugiej strony są przecieki o pushu dla Ruseva. Może bułgarski Rosjanin odbije się dopiero od tego, który kocha USA najmocniej, a imię jego Janusz ;)

Main event tygodniówki to sztampa i cliche, która wywołują bardziej uśmiech politowania niż sieją ziarno niepewności.

Nie mogę napisać, że tygodniówka była słaba. Ona trzymała poziom, który sprawia, że od jakiegoś czasu RAW oglądam około soboty, gdy nie mam nic do roboty.

Mam nadzieję, że w niedzielę wygra Kane, a Seth skasuje na nim walizkę, odświeżając trochę skostniałą i nudną formułę produktu WWE.

Stay negative

132907833053c542ed6bddd.jpg

• Reputacja:   1

RAW według mnie było całkiem dobre, a teraz coś tam napiszę:

*Nowy gimmick Miza może i by mnie zaciekawił, ale wpadł w nieodpowiednie ręce... Wolałbym, żeby już w tym momencie zadebiutował Tyler Breeze i to on na dobry początek w MR rozpocząłby program z Sheamusem o pas US, a tak to zadebiutował w nim Miz, który wiadomo jaki jest i jakoś ten cały epizod i z tym gimmickiem i z Mizem do mnie nie przemawia.

*Jakby spojrzeć na to wszystko z trochę innej strony to Sandow i Rose stanowią fajny duet w segmentach, ale za tego drugiego mógłby być ktokolwiek inny... Najlepiej, gdyby to był Heath Slater.

*Lana jest niesamowita, jest wręcz żeńskim odpowiednikiem Bray'a Wyatta- Deana Ambrose'a- czy też CMPunka :) Tylko z tymi słowami ''I don't talk about Stupid Vladimir Putin'' to bym uważał, bo Rosja może ich rozpierdolić w drobny pył w zamian :twisted:

*I ostatnia, o czym chcę wspomnieć to to, że skoro w taki sposób ma powstać nowy TT, Nigga Brothers (Big E & Kingston), to ok... Przeboleję porażkę mojego drugiego z kolei ulubieńca, Cesaro z kimś kto przegrał w squashach na dwóch ostatnich galach PPV.

• Reputacja:   405
  • Urządzenie:  Android

Nie. Raczej ostatnim theme songiem, który usłyszy Ruse(k)v przed utratą swojego dziewictwa, będzie:

:twisted:

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Nigga Brothers (Big E & Kingston)

W jakiejś ankiecie na stronie WWE ochrzcili ich jako Kof-E :D Obie nazwy równie durne, ale te druga chociaż jakoś brzmi :P Ja nie wiem, jak by ich musieli nazwać(no i repackage by się przydał), by mnie zaciekawili. O ile w ogóle będą teamem, bo nawet to jest niepewne.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Nigga Brothers (Big E & Kingston)

W jakiejś ankiecie na stronie WWE ochrzcili ich jako Kof-E :D Obie nazwy równie durne, ale te druga chociaż jakoś brzmi :P Ja nie wiem, jak by ich musieli nazwać(no i repackage by się przydał), by mnie zaciekawili. O ile w ogóle będą teamem, bo nawet to jest niepewne.

Z tego co wiem to WWE dało wybór fanom, mogli nazwać team Summer z Laylą, Kofiego z Big E'm lub Alicii Fox z Cameron w narzucony przez siebie sposób. Wszystkie trzy nazwy były beznadziejne i na zasadzie "AirBoom". W sumie nie wiem czemu WWE to robi, Creative Team pokazał już nie raz że potrafi wymyślić coś solidnego i dobrego dla nazwy teamu (np. Rhodes Scholars czy Prime Time Players) a przyjdzie taki czas gdy WWE przycupnie przy dzieciach i da im do wyboru coś co maluchom się spodoba ale starsi odbiorą za coś mało ambitnego. Już pomijając fakt że z wszystkich trzech teamów do ochrzczenia tylko istnienie Lay-Cool 2.0 ma jakiś sens.

Swoją drogą jest jeszcze jeden pomysł na dodatek do feud'u USA vs. RUSSIA.

Gdyby tak pozwolili zrobić na RAW reklamę Expedables 3 to moglibyśmy dostać Stalone'a w narożniku Real Americans i Dolpha Lundgrena w narożniku Lany i Ruseva.

Obraz by się dopełnił. Niech jeszcze pokażą jak Rusev trenuje w nowoczesnym ośrodku, a Jack biega z kłodami drewna po przez śniegi Alaski ;P

213559901458cecbdd39123.jpg

• Reputacja:   2

Przemowa John'a Ceny

Brawl na zapleczu uchronił nas od Jasiowego słodzenia i próby przekonania Romka, że muszą grać razem do czasu PPV. Pobicie Deana to chyba sygnał dla Reignsa żeby, jednak trzymać się blisko naszego championa.

Pierwsza walka - Sheamus vs The Miz

Skoro ma szansę zadebiutować gość również znany z gimmicku gwiazdora to nie za bardzo kumam po, co dają takową postać Mizaninowi. Jako Heel zawsze był zarozumialcem, więc w tej roli może się sprawdzić. Zwycięstwo daje mu udział w Battle Royal. Zgarnięcie pasa IC, feud z Irlandczykiem o tytuł US... Tak czy inaczej Breeze na ebiut poczeka.

Zaznaczałem już wcześniej i zaznaczę jeszcze raz odnośnie segmentu, że mam nadzieję iż Orton z Kane'm nie będą aż tak sobie pomagać jak na MiTB.

Druga walka - Dolph Ziggler vs Fandango

To chyba definitywnie koniec związków Fandango.

Kolejna reklama pełną gębą w wykonaniu Rose'a. Chyba nic z niego więcej nie będzie.

Trzecia walka - The Usos vs Luke Harper & Erick Rowan

Walki nie było. W końcu jakaś odmiana i członkowie rodzinki zaatakowali z nienacka, zamiast przystępować do setnego pojedyku między nimi, a bliźniakami..

Podpisanie kontraktu odnośnie walki między Jackiem Swaggerem, a Rusevem na Battleground

Poświęcono im sporo czasu na segment i bardzo się cieszę, bo Lana pokazała, że na micu radzi sobie wyśmienicie. Chciałem zobaczyć wymianę zdań między nią i Zebem, który także nie mnie nie zawiódł. Amerykanie mogą tego nie zauważyć, bo mało kto u nich panimaja, ale to było dobre kiedy Lana po rusku na początek mówi o łamaniu, a potem wytyka Amerykanom wojny, między innymi secesyjną, że utopi się we własnej krwi, a sama nazywa Rosję krajem pokoju i miłości, który istnieje wieki i będzie istniał jeszcze długo. Krótki brawl na koniec wygrany przez Swagger'a sprawia, że Rusev jest faworytem.

Reigns chyba się przekonał i na koniec możemy mieć starcie Authority.

Czwarta walka - Alberto Del Rio vs Rob Van Dam

Alberto - jedyny wrestler w WWE, który dominuje ponad pół walki i wygrywa. :twisted:

Piąta walka - Nikki Bella vs Alicia Fox & Cameron

Chyba Brie niedługo wraca, bo wciąż Stefka zadręcza jej siostrę.

Goldust i Stardust w swoim świecie, a my lecimy dalej.

Szósta walka - Cesaro vs Big E

Nikt nie jest niezwyciężony. Big E musiał się w końcu zrewanżować. Mimo to niedawno paradował z tytułem interkontynentanym zatem Cesaro wciąż faworyt nr. 1.

Przemowa Chrisa Jericho

Powtóra z rozrywki. Wyatt wykonue Sister Abigail, więc chyba czas na odpowiedź od Chrisa. Może i na samym PPV... .

Siódma walka - Eve Marie vs AJ

Eve miała bardzo dużo czasu jak na nią. Nie zbotchowała wszystkiego to na plus. :twisted:

Fałszywa przyjaźń ukazana już w pełnym zwierciadle, aczkolwiek AJ też wygląda mi trochę na taką, która niedokońca jest sczera.

Hunter i żonka wciąż starają się uspokoić Kane'a. Prawdopodobnie jeszcze dzisiaj posłucha.

Ósma walka - Bo Dallas vs The Great Khali

Khali wyliczony. Widzialem to już kiedyś.

Plan C? Lesnar is comming. :D

Przemowa RICKA FLIARA

Nature Boy pojawił się na House Show to musiał sięzjawić na głównej tygodniówce. Niestety, ale ponownie zjawia się legenda, ktora nic nie wnosi. Wszyscy już wiemy, że każdy lubi Jaśka. Czy naprawdę nie można zrobić, by jakiegoś ciekawszego segmentu z udziałem paru osób wplątanych w walkę o tytuły? :?

Dziewiąta walka - Roman Reigns & John Cena vs Seth Rollins, Randy Orton & Kane

Trochę mnie ciekawi czemu Cena oddał Flairowi WHC. Szkoda tego tytułu. Pewnie Cena będzie paradować tylko z jednym. :/

Całe szczęście, że posiadacz walkizki nie jest poważnie kontuzjowany i będzie gotów do walki na Battleground. Romek znowu rozłożył każdego, a tym razem to Orton odwrócił się od Kane'a. Mogę być chyba spokojny o Fatal 4-Way.

RAW nie było złe. Wszystkie, główne plany zostały zrealizowane. Na SmackDown! zapewne wiele się nie wydarzy. Będzie walka Y2J - Harper i być może tam Chris odpowie siłą.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

dla mnie to RAW było z jednej strony ch****e, bo ile razy można oglądać jakiś mix maineventu battleground, ile razy można oglądac konfrontację usosów z wayatami?

Z drugiej strony dwa segmenty tak zajebiste że długo ich nie zapomnę.

1. Promo ze Stingiem. Jak ktoś pisał wyżej poezja. Godne jego legendy. W końcu ktoś kto ma kasę weźmie w obroty Bordena i sprzeda go w pięknym pudełku owiniętym w wielką kokardkę podanym w akompaniamencie i wystrzałąch konfetti a nie zapakowanym w ku**a worek foliowy jak to było do tej pory.

2. Patriot Lock w odpowiedzi na superkick. Reakcja publiki zajebista, tempo zajebiste. Ja bym przestał się boczyć na Jacka za jazdę po pijaku i dałbym mu push bo z tej mąki może wyrosnąć ładny chlebek.

szpaler drzewek wydaje się kłaniać w powitalnym geście

205322999744c9c3acda6ae.jpg