Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Klasyczny

Batista dzień wcześniej dostał wpierdol, więc musiał wyglądać jak skacowany. To, że wcześniej nie dawał znaków, że może odejść tłumaczyłbym tym, że wcześniej wierzył, że Evolution da radę. Kolejna przegrana przelała jednak czarę goryczy i Animal wybuchnął. Sam napisałeś:

On po prostu zobaczył że jest na tonącym statku i postanowił zwiać

No i co jest w tym złego? Typowe zachowanie heela, zwłaszcza takiego jak Batista, który praktycznie od swojego heel turnu był przedstawiany jako osoba rozgoryczona tym jak wygląda teraz WWE, tym jak federacja wygląda. Ja to kupuję.

Właśnie mój post w któym wypunktowałem Xero i odniosłem się do jego wypowiedzi w sposób możliwie jak najbardziej logiczny, bez agresji w jego strone został skasowany (prawdopdobnie zabrakło mu argumentów by odpowiedzieć ) bez żadnego powodu (sorry powodem, było zdjęcie! - co z tego ze reszta postu była merytoryczna) - na tą chwile moja "przygoda" z attitude.pl się kończy ... bynajmniej do czasu działalnosci osób pokroju Xero (może mi sie odwidzi)

Skandalem już w ogóle jest tekst Xero z PW, jakoby w dobrym tonie było zakończyć dyskusje wtedy kiedy admin chce! - brawo... forum.

Poza tym generalnie w dobrym tonie jest, ze jak moderator pisze Ci by zakonczyc temat, to nie ciagnac go dalej.

List otwarty do potomnych

Strzeżcie się Xero... o dyskusji na forum z nim nie wspominam, bo to się skończy dla was żle - tak to jest jak zakompleksiona osba ma za dużo władzy

Pamiętajcie też, że należy pisać w taki sposób by zadowolić Xero gdyż w innym przypadku nie będzie on chciał pisać na forum a przecież ma 17 - letnie doświadczenie w tym biznesie więc to będzie duża strata.

Pozdrawiam...ci co zdąża to przeczytają. :)

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Dla mnie rozpad Tarczy w tym momencie mimo wszystko trochę mnie zniesmaczył...po pierwsze są świeżo po turnie jeszcze dałoby ich potrzymac razem a sens jest taki, że w tym momencie to najgorętszy produkt WWE (kto by się spodziewał po debiucie..). W sumie rozpady stajni przez turny to normalka, a ja bym postąpił segmentem w stylu...chłopaki jako stajnia nie mamy sobie równych jesteśmy przkozaki ale czas iść solo, a tak Tarcza kończy się w tradycyjny sposób jak rozpadają się stajnie... Czy turn Setha to akurat jak już dobry pomysł? Ja bym tutaj się zastanowił, bo mimo, że tam u boku absolutnych ME będzie cały czas w tytułowym obrazku, ale ludzie kochają go za ring skill a jako heel to raczej wielce nie polata.

Co teraz z resztą? Ciężko powiedzieć, bo jeśli dalej idziemy w feud stajni to wypadałoby kogoś doczepić do Tarczy pytanie tylko kogo...Moga też iść w feud Ambrose vs Seth a Romek pójdzie na Huntera...Jest wiele możliwości nie mniej jednak pokićkali to trochę

Rozpad Tarczy to dobra decyzja. Jako face'owie byli ok, ale coś się musi dziać jak w dobrym serialu. A w WWE ostatnio dzieje się niewiele ciekawego toteż wypadało jakiś mały wstrząsik zrobić (bo o trzęsieniu ziemi tutaj raczej trudno mówić). Przez 17 lat wrestlingu co prawda nie oglądam (gdyby tak razem zliczyć), ale jakoś tak mi się widzi, że lepiej pozostawić mały niedosyt (chociaż akurat w przypadku Shield u mnie zaczynał pojawiać się przesyt i czekałem już na rozpad) niż rozciągać to bez sensu ile się da. Myślę też, że przyszedł czas na to, aby każdy z Tarczowników poszedł swoją drogą. Z góry przepraszam wszystkich weteranów wrestlingu, że ja - jako kompletny amator i ciemna masa - śmiem mieć takie zdanie.

14453752125651e0a536c69.jpg

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Jednak pas na szali w Money in the Bank. Chodzą plotki, że mogą odbyć sie dwa Ladder Matche, i o ile na papierze prezentuje się to spoko, to zastanawiam się już nad samym PPV, i nad tym, jak biednie będzie się ten pojedynek o walizkę prezentował - jak marny będzie miał skład, i jak kompletnie znikomym wydarzeniem będzie ściągnięcie kontraktu na tle tytułów. A Bryana mi jakoś nie szkoda. To co najlepsze, już tam zostało wyciśnięte. Miał swój moment i na szczyt wróci tylko dlatego, że są mu to winni. W innym wypadku pewnie by się nad tym mocno zastanawiali, bo wciaż uparcie stoje za swoim zdaniem sprzed kilku miesięcy - on Wam nie opowie żadnej wartościowej historii poza ringiem (a te w której jest kulawą, obitą kozą, tylko potwierdzają moją teorię, bo jako ultimate underdog już nie będzie lepiej niż na WM). Poza tym, to był udany segment od Stephanie i HHH. Oby rozpad klocków spowodował zbudowanie czegoś ciekawego. Może ich poniesie.

Lana dostaje coraz więcej czasu i coraz częściej wdaje się w politykę. Co za tym idzie, to szybszy pojedynek Ruseva z jakimś prawdziwym Amerykaninem. Czyżby niebawem szykował się jakiś wpierdol?

Udane promo Deana o Rollinsie. Sprzedał w przekonujący sposób proste teksty. Nie to, co mówimy, a jak to mówimy. Na taką pochwałę nie zasługuje Rollins. Oklepane, nudne, nieciekawe. Nuda, nostalgia, napisy końcowe.

Przyszłotygodniowy partner Goldusta intryguje. Ma to być ktoś, kogo jeszcze złoty - a co za tym idzie My (no... mam nadzieję) - nie widział. Wypada przejrzeć NXT. Nie wiem tylko, czy szukać gimmicków pokręconych, czy łapac za słówka młodszego z braci. "Magnify the magnificence that is Goldust" - tutaj pierwszym skojarzeniem był Aiden English.

50608915156a3743c1fa34.jpg

jak biednie będzie się ten pojedynek o walizkę prezentował - jak marny będzie miał skład, i jak kompletnie znikomym wydarzeniem będzie ściągnięcie kontraktu na tle tytułów

Dlaczego marny? Niech dadzą do tej walki choćby przegranych ze starć eliminacyjnych (na chwilę obecną Ziggler, Barrett oraz RVD) i z miejsca dostaniemy (ringowo) lepsze starcie od tego głównego. Zresztą... ze dwa lata temu w meczu prospektów mieliśmy Santino i Sin Carę - tego raczej nie pobiją ;)

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Pomijając już fakt, że kiedyś mieliśmy dwie walki o walizki. Czerwoną, czyli tą super ważną o pas WWE, i niebieską, czyli o ten "drugi" pas. Czy składy były marnę, a jej ściągnięcie było znikomym wydarzeniem? Nie sądze. Tak samo będzie i tutaj, jeżeli w ogóle zechcą dać drugą walkę.

Swoją drogą, Seth ma fajny theme i titantron, na początku myślałem, że to zYnthetic. Ciekaw jestem jego ring gearu.

• Reputacja:   6

Ja jakoś jestem obojętny wizji dwóch Ladder Matchy. To trochę tak jakby w Royal Rumble Matchu dać na szali tytuł i niech się bije trzydziestka gości a później i tak wróci Daniel Bryan, który będzie żądał rewanżu i pewnie wygra. Mi Danielson kompletnie się przejadł już od na długo przed WMką i póki nie będzie jakiegoś heel turnu (buahahahahaha), albo przynajmniej zmiany gimmicku to dla mnie to będzie facet, który jedynie co do mikrofonu potrafi powiedzieć jedno słowo, które porwie publiczność...

• Reputacja:   62
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  UW

Mnie też wpadł w ucho theme Setha. Choć jakiś tekst w najbliższej przyszłości mile widziany.

Co do koncepcji walk na mitb, to coś powatpiewam w 2 walki. Narazie kompletnie o tym cicho. Kto miałby sie tam znaleźć? Przegrani w walce o ważniejszy ledder match, to naciągany pomysł. Jednak zaskakuje , że podobno mocno chwalony itp. Barett odpada z Shemusem. Gdzieś tam na myśl przychodzą : Dallas, Kofi, Goldust, Rhodes, może całe Shield. Skoro pomysł z dwiema walkami upadł. Gdzieś na mitb zawsze powaca Christian , więc jego też bym tu widział. Z chęcią zobaczyłbym ten midcardowy pojedynek, ale czy wwe też?

Skoro zapoiwdzieli tydzień wcześniej partnera Goldusta, to musi to być ktoś większego kalibru. Nie wiem, czemu przez myśl przechodzą mi tylko 2 postacie: Big show badź złoty Sandow...

163870508457e2d890447a3.jpg

Aż nie chce mi się wierzyć że jednak Daniel musiał naprawdę oddać pasy i będą one stawką w ladder matchu. Zbyt gładko to zostało przeprowadzone. Ot, po prostu ogłoszenie, opinia lekarska i tyle. Nawet się Daniel nie pojawił żeby próbować wybronić się z tej sytuacji. Mimo wszystko walka na MITB o pas będzie miała większy prestiż niż zwyczajowa walka o walizkę. Przynajmniej nikt nie będzie przez pół roku latał z walizką, co jest ciekawe tylko przez krótki czas.

Lana wchodzi już na bardzo mocne tematy obrażając prezydenta USA. No ale ten filmik z ćwiczącym gościem podobnym do Obamy, w porównaniu z pchającym się do wszystkich sportów żeby się promować Putinem, to wyglądał marnie.

Ambrose jak zawsze dobrze zaprezentował się przy mikrofonie i wydaje mi się że to z nim głównie będzie feudował Seth Rollins, a Roman zajmie się kimś innym z Evolution. Ringowo feud Rollins-Ambrose byłby bardzo dobry, a Romanowi pokonanie mniejszego Rollinsa nie dałoby większej podbudowy.

Cesaro zakwalifikował się do MITB i gdyby nie to że będzie to walka o pas, to byłby dla mnie jednym z faworytów do wygranej. A tak to pewnie zrobi dobre show i nic więcej, bo on i główne złoto to dwa odrębne tematy. Walka Cesaro z RVD była w miarę dobra, choć bez fajerwerków. Mimo wszystko to pewnie jedyna walka z RAW która obejrzałem w tym tygodniu.

Serio można było się spodziewać że Seth powie coś innego niż to, że to on był tym który zapewnił sukces Shield i był najlepszym z nich? Proste i zupełnie nieciekawe jak na tak oczekiwany segment, który miał wyjaśnić przyczynę zeszłotygodniowego ataku. A to co się potem stało to po prostu #KillMe. Cena i rodzinka ponownie w jednym obrazku, czyli zardzewiała karuzela kręci się dalej… :?

28054889252fa02dfba372.jpg

Bajka Bryana się skończyła. Ladder match o pasy na MITB. Mam nadzieję, że starcie o walizkę również się odbędzie... Kiedyś mieli czas na 2 MITB Matche na gali.

Sheamus sklepał Barretta i wchodzi do najważniejszej walki na PPV. Co z tego? I tak oboje nie mieliby szans.

Schizol Ambrose wreszcie mógł pogadać ciut dłużej :) Zmniejszenie grupy wyszło mu tu na dobre.

Sandow jest coraz gorszy...

Chyba nigdy nie usłyszę nowego theme songu Woodsa od początku ;)

Przeginają z ilością starć Cesaro z RVD. Wygrał lepszy i niech to się tu zakończy.

Wyjaśnienia Rollinsa wybitne nie były, ale dobrze mi się go słuchało. I ma fajny entrance theme.

Alicii Fox nadal nikt nie ogarnia... Trzeba jej zrobić segmenty w psychiatryku.

Za tydzień Cody zapowiada kogoś specjalnego dla Goldusta. Po opisie, nie wiem czemu, przyszedł mi do głowy Tyler Breeze...nie, głupi pomysł. Nie mam pojęcia, kto to będzie.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Pomijając już fakt, że kiedyś mieliśmy dwie walki o walizki. Czerwoną, czyli tą super ważną o pas WWE, i niebieską, czyli o ten "drugi" pas. Czy składy były marnę, a jej ściągnięcie było znikomym wydarzeniem? Nie sądze. Tak samo będzie i tutaj, jeżeli w ogóle zechcą dać drugą walkę

Sam sobie odpowiedziałeś. Wtedy obie były o to samo. Można było trzymać farsę, że są tyle samo warte - może skład wyraźne inny, ale nagroda ta sama. Tutaj jedna będzie hucznie reklamowana, a ta druga będzie na siłę. Wszystko ma dwie strony medalu naturalnie, i nam pozostanie radość, że kontrakt wciąż będzie w jakiejś walizce, bo to motyw do którego przywykliśmy. Swoją drogą, takie zestawienie będzie się prosiło o natychmiastową inkasacje.

Dlaczego marny? Niech dadzą do tej walki choćby przegranych ze starć eliminacyjnych (na chwilę obecną Ziggler, Barrett oraz RVD) i z miejsca dostaniemy (ringowo) lepsze starcie od tego głównego. Zresztą... ze dwa lata temu w meczu prospektów mieliśmy Santino i Sin Carę - tego raczej nie pobiją

Dokładnie czegoś takiego chcę uniknąć. Już sam fakt, że jeden jest o "pieniądze w kieszeni", drugi o niepewne "pieniądze w banku", odstawmy na bok. Jeśli zrobiliby tka jak mówisz, to tak jakby oczekiwali zainteresowania z "finału pocieszenia". Mniejsza z tym, że w finale pocieszenia padnie 20 bramek, a we właściwym finale tylko 2 - analogia do poziomu ringowego - skoro kiedy kurz opadnie, to czas antenowy będziemy skłonni poświęcić tylko jednemu zwycięzcy. To mnie trochę boli, choć wiadomo - kolejny raz, kij ma dwa końce - że z punktu widzenia fana, zrobiłbym i 8 Ladder Matchy, nawet jakby Hornswoggle się tam obijał - lepsze to niż Wade broniący tytułu w singles matchu, itp.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Nie chce się mi rozpisywać nad galą, bo jaki w tym sens, gdy powtórzę Wasze słowa?... Moja opinia o tym RAW znajdzie się w krótkich podpunktach, a więc:

*Na reszcie nudny title reigns Bryana dobiegł końca z czego jestem naprawdę zadowolony, bo ile razy można oglądać to samo? Money In The Bank match o zunifikowane tytuły? Może pokuszą się o takie zakończenie, że X ściąga WWE title a Y WHC i będziemy mieć dwóch zwycięzców? Takie rozwiązanie byłoby jak najbardziej do dupy, ale moment zaskoczenia byłby... Orton ma niedokończone porachunki z 2/3 Shield, więc może dojść do jakiegoś ataku na niego przed walką i zastąpi go Reigns, co doprowadzi do ostatecznego rozwalenia grupy Shield? Kto wie.

*Za tydzień mamy otrzymać kolejnego tt partnera dla Goldusta? Liczę na to, że to będzie Dusty, który później będzie pełnił funkcję sędzi specjalnego w walce pomiędzy braćmi. Byłoby to good for business.

*Obecnie skład MINB nie powala. Orton? del Rio? Sheamus? Nie, dziękuję. Cesaro? Jak najbardziej na tak. I pozostały nam jeszcze 2 wolne spoty. Pewnie na jeden z nich wrzucą jakiegoś lotnika: Sin Cara :lol: oraz pewnie jakieś małe zaskoczenie w postaci Jericho? W tym przypadku również jestem na tak, ale skład i tak nie będzie powalał.

Poza tym wszystkim co zostało już powiedziane, ciekawi mnie jedna rzecz. Czy sędzia który dziś sędziował walkę div to jakiś były zawodnik? Gość od początku rzucił mi się w oczy bo w WWE dawno nie widziałem żeby zwykły szary ref, tak sobie bojowo pokrzykiwał ( podnosząc rękę Paige po walce to on bardziej wyglądał na zwycięzcę). A na Smacku parę tygodni temu przy sprzeczce z Del Rio zdominował go tak, że gdyby nie rażąca dysproporcja w warunkach fizycznych to postawiłbym każde pieniądze, że ten gość zaraz złapie Alberto za łeb i zmiażdży mu czaszkę jedną ręką.

Dobrze że WWE odbierze pas Danielowi. Z jednej strony szkoda że tak kończy się ten Title Run ale nie ma sensu trzymać go pół roku na chorobowym. Bryana po prostu brakuje. Jak The Rocka nie było to jakoś tego się nie czuło, bo to było RTWM ale teraz mamy nudny okres. Ladder Match o pasy jest #BestForBusiness. Nie zdziwie się jak fedka nas mocno zdziwi. Swoją drogą dlaczego podczas segmentu HHH zapowiedział walkę Shield z "Brayem Wyattem i Wyatt Family". Trochę dziwnie to zabrzmiało :P

Kolejna dobra decyzja WWE w walce Sheamus vs Barrett. Nie chcę żeby ten pojedynek był walką złożoną z mid-carderów, a jakby nie było Barrett nie ma (przynajmniej dla mnie) takiego star poweru jak Blady.

Powoli zaczynam kupować Ruseva. Teraz jest prorosyjski i po prostu jakiś. Wielka flaga Rosji po walce wygląda bardzo dobrze.

Nasz piękny Romanek mocno poprawił się za mikrofonem ale przy Deanie wypadł dziś bardzo słabo.

Heyman zajebiście wszyskich zmylił. Byłem święcie przekonany że Lesnar wróci na jakiś segment, w końcu Raw w jego mieście. Cesaro w Money In The Bank...gdyby walka była o walizkę to bym uwierzył w jego zwycięstwo ale skoro to o pas to nie wierzę w zdobycie pasa przez Claudio.

Co się stało z tymi Theme Songami? Na Cesaro było ogromne narzekanie ale Rollins dostał jeszcze gorszy. Seth na micu wypadł całkiem dobrze ale już teraz jestem pewien że podzieli los Zigglera. Obaj efektowni w ringu ale na micu brakuje tego błysku.

No to za tydzień wróci DiBiase. Plotki plotkami ale w to wierzę. Cody wybierający Teda na partnera Goldusta ma sens. Zdziwie się jak to nie będzie on (nawet chciałbym jego powrotu. W Legacy bardzo mi się podobał i ciągle wierzę w jego talent).

NACZELNY HEJTER FINNA BALORA