Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Nie jestem fanem takiego "nędznego" bookingu i wybierania przeciwników poprzez wygraną z mistrzem. Beat the Clock? Super rozwiązanie. Takim czymś pokazują, że (przynajmniej w obecnej chwili) zależy im na promocji pasa i zawodnika. Paige przegrywa i jest to małe zaskoczenie. O ile Alicia Fox mi nie przeszkadza - wreszcie coś z niej wycisną tak mam wątpliwości w przypadku Cesaro i Sheamusa. Nie wiem czy chce oglądać4 już walkę w ctak krótkim czasie.

Niemal w kaźdym promie Wyatt mówi to samo ale jego początkowe promo było genialne. Publiczność tylko spotęgowała to uczucie.

Bryan jest kontuzjowany a federacja korzysta sprytnie wplatając to w obecny storyline. Jeżeli Stephanie już teraz zaczęła od próby wymuszenia na Bryanie oddania pasa, to raczej wiadomo, że tak się nie stanie a sam Bryan zachowa pas jeszcze jakiś czas.

Pozytywny aspekt Raw to prawie-zwycięstwo Zigglera. Mark Henry może w obecnej chwili wysokiej pozycji nie ma ale patrząc na ostatnie wyczyny Zigglera to mały progres jest. Być może chwilę jobbowania ma już za sobą.

Najlepszym momentem walki Batisty z Rollinsem był rzecz jasna Ambrose. Wiadomo, że na mikrofonie jest świetny ale on wręcz zniszczył pozostałych komentatorów, których od ostatniego czasu słucha mi się tak dobrze jak Taza podczas gal One Night Only.

Wreszcie udała się wejściówka Adama Rose. Gdzie miało się to udać jak nie tutaj? Pytanie tylko, co stanie się gdy publiczność wróci do swojego stabilnego aczkolwiek przeciętnego poziomu. A jest się czego bać - za tydzień Knoxville.

Cieszyłem się każdym momentem main eventu. Od JBL'a wspominającego o michinoku driver, Wyatta rzucającego running Sister Abigail na prawo czy lewo czy Harpera wyglądającego w ringu tak dobrze jak nigdy przedtem (jeżeli po rozpadzie rodzinki nie dostanie singlowego pushu to będe zawiedzony). Nawet Cena terminatorzący jak to ma w zwyczaju mi tak bardzo nie przeszkadzał. Payback się jednak zbliża a tam zakończy się piękny sen Wyattów :lol:

• Reputacja:   2

Przemowa Bray'a Wyatt'a

Zaskoczył mnie aż taki początek. oczywiście pozytywnie. Bray spełnił swoje zadanie przy mikrofonie, ale cała otoczka ze zgaszonymi światłami również super motyw. Przerwali nawet telewizyjną wejściówkę RAW. Szczegół, ale robi swoje. :D po serii powtarzających się prom to było coś lepszego.

Przemowa Paul'a Heyman'a

Niby nic nowego, ale Brytyjska publika znowu dała o sobie znać. :D

Pierwsza walka - Antonio Cesaro vs Sheamus

Pojedynek dało się obejrzeć.

Dobra zagrywka Cesaro. :twisted:

Beat The Clock o shot'a na IC? Zawsze jakieś urozmaicenie.

Druga walka - Ryback vs Big E Langston

Big E wygrywa to nie ulegało wątpliwości. Czas do pobicia. :roll:

Zatem, jednak dostaniemy mały feud'zik o serce Fandango. Muszę przyznać, że Summer dostała jedną z lepszych piosenek wśród Div.

Przemowa Stephanie McMahon

Zmiana podejścia Stephanie do Bryan'a nie może być szczera. W jej głosie można wyczuć ionię, ale umiejętności manipulowania publiką nie można jej odmówić. Trudno wyczuć, co zamierza, ale zapewne będą próby odebrania mu pasa. Fajnie wykorzystany wizerunek Barrett'a, aby spowodować reakcję publiki.

Trzecia walka - Heath Slater vs (Aleksander) Rusev

Ciekawe czy 3MB będą powracać w tej postaci na każde gale w UK? :P

Co do Rusev'a... Taki z niego Rosjanin, a po Bułgarsku zasuwa. :roll: Rozumiem, że dla jankesów wszystkie języki słowiańskie mogą się sprowadzać do Rosyjskiego, ale Brytyjczycy różnicę już powinni wyczuć.

Seth zawalczy Batista'ą. Mam nadzieję, że przebieg walki będzie ciekawszy i nie dadzą takiej dominacji Animal'owi jak zazwyczaj.

Czwarta walka - Alberto Del Rio vs Rob Van Dam

Rozpisali bardziej Del Rio, ale Rob inkasuje wygraną. Obawiam się, że to właśnie on powalczy na Payback. Z resztą kto inny, by mógł dostać szansę?

Usos'i są przy Jaśku nawet przy wywiadach. Może niech założą stajnię. :P

Piąta walka - Seth Rollins vs Batista

"He's mother hit him harder when he was growing up".

ALL HAIL AMBROSE! :lol:

Poziom walki niestety był taki jakiego nie chciałem. Seth pół pojedynku spędził w uścisku rywala.

Szósta walka - Alicia Fox vs Paige

Alicia wygrała. Dopiero po latach puściły jej nerwy. Prawdopodobnie dostanie walkę o pas i to będzie uwieńczenie jej "kariery" w WWE. :roll:

początkowy segment był bardzo dobry, ale jak widać nie mogło zabraknąć również tradycyjnego momentu z rodzinką.

Siódma walka - Mark Henry vs Dolph Ziggler

To było do przewidzenia. Dziwne, że ludzie łudzili się na wygraną Dolph'a, aczkolwiek byłaby to miła niespodzianka.

Segment z Rene Young i Adam'em Rouse'm

Rose wkupia się w łaski publiki. Ciepło przyjęta wejściówka, charakterystyczny dla niego segment i brawl ze Swagger'em. Szkoda tylko, że bójka z Jack'iem nie trwała trochę dłużej. Mam nadzieję, zobaczyć go w akcji za tydzień.

Ósma walka - John Cena vs Luke Harper

Szkoda, że jedyne, co się zmienia to rywal Jaśka. Kolejne starcie wyglądające tak samo. Na Payback to będzie ich pewnie ostatni pojedynek i Cena wygra. Zwłaszcza, że końcówka teog RAW to dewastacja Jaśka. Obawiam się, że po tym Bray trochę "zgaśnie" i nie będzie już tak pewny jak wcześniej.

Gdzie byli Usos? :twisted:

Gala średnia, z dobrą publiką.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• Reputacja:   1

Ciekawe czy 3MB będą powracać w tej postaci na każde gale w UK?

Już wcześniej widzieliśmy ich w tej postaci, więc zapewne już na stałe w UK będą występowali jako Union Jacks, aby wzbudzić reakcję na fanach.

Gdzie byli Usos?

Dostali po Sister Abigail jeszcze przed DQ Harpera. :)

Prawdę mówiąc rozczarowałem się - mam wrażenie, że w tym roku zarówno RAW po Wrestlemanii jak i RAW w Londynie były wyjątkowo słabe. Publika OK, wyróżniała się na tle "standardowej", ale mimo wszystko liczyłem że np. pojawienie się Paige wywoła większy cheer. Podobnie w ME - nie słyszałem chyba żadnego chantu "Let's go Harper" - publika skupiła się na themie AR.

Co do zachwytów nad Harperem, to mam wrażenie że akurat ta walka nie była szczególnie wybitna - dawał lepsze popisy wcześniej. I piszę to jako jego mark, co widać na załączonym avatarze ;)

Najbardziej emocjonalnym momentem wieczoru było chyba pojawienie się Summer i reakcja Fandango.

Dean jako komentator niszczy wszystkich. Chciałbym dożyć czasów, gdzie RAW będzie komentował zespół Dean, Regal i Renee :twisted: Natomiast Roman musi się jeszcze dużo uczyć, bo bez mówienia to w tym biznesie będzie ciężko, nawet przy poparciu widowni i zarządu.

Edyta podpowiada, że nie mogę nie wspomnieć o Cenie i Usosach wykorzystujących motyw z Wilka z Wall Street. Doprawdy przednie :D

Chciałbym dożyć czasów, gdzie RAW będzie komentował zespół Dean, Regal i Renee :twisted:

Już od kilku miesięcy widać, że obecny skład komentatorski jest wypalony i wyglądają jak stare nauczycielki trzymające się swoich stanowisk mimo że są w wieku emerytalnym. Lawler prawie w ogóle nic nie mówi, Cole nigdy nie nadawał się na komentatora, a jego sztuczny śmiech i plucie się w trakcie niego stają się coraz bardziej irytujące, a JBL czasami sam nie wie o czym mówi.

Renee pewnie zostanie komentatorem, tylko lepiej żeby się to stało wcześniej niż później, bo kariera kobiet kończy się szybko w tej organizacji.

Beniaminek 2014

990529556565f7712de17e.jpg

Cole nigdy nie nadawał się na komentatora

Można go nie lubić lub nienawidzić, ale pisać, że się nie nadaje to czyste oszczerstwo - facet zaczynał kariere reportera/komentatora jak ty jeszcze na chleb mówiłeś "pep" i ze swojej roli wywiązuje się tak jak od niego WWF/E oczekuje - 100% profesjonalizmu. To tak jakbys napisał, że Cena się nie nadawał nigdy na wrestlera.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Nie podważam jego oddania dla WWE i pracy reportera(na tym etapie powinna pozostać jego kariera w WWE), ale czy oddanie ma być równoznaczne z tym że się jest w czymś dobrym? Po prostu uważam, że nie ma predyspozycji do bycia komentatorem, taka jest moja subiektywna opinia. Jeśli Tobie się podobają jego komentarze to ja nie mam nic przeciwko, tylko porównaj sobie obecny skład komentatorski ze starym duetem Ross-Lawler i odpowiedz sobie na pytanie jaki sposób komentowania wolałbyś słuchać. Edytowane przez Captain Jerry
Beniaminek 2014

990529556565f7712de17e.jpg

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Windows

JR i Lawler słabo wypadliby przy obecnym produkcie WWE. Lawler i jego seksistowskie teksty były najlepsze w latach 90-tych, teraz by one nie przeszły. I według mnie Cole i JBL dają radę, zwłaszcza ten drugi ;).

• Reputacja:   2

Ciekawe czy 3MB będą powracać w tej postaci na każde gale w UK?

Już wcześniej widzieliśmy ich w tej postaci, więc zapewne już na stałe w UK będą występowali jako Union Jacks, aby wzbudzić reakcję na fanach.

Też mi się tak wydaje i nie dziwi, bo na wyspach chyba mają największą oglądalność w Europie.

Gdzie byli Usos?

Dostali po Sister Abigail jeszcze przed DQ Harpera. :)

To musiałem przewinąć ten moment. Dzięki za wyjaśnienie.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Lana mówiąca o Putinie i wychwalająca Matkę Rosję, rosyjska flaga na titantronie przy wyjściu Ruseva. Nie dziwie się, że przeciętny Amerykanin pomyśli, że Bułgaria to część państwa rosyjskiego. Co do samego Ruseva to już pewnie nie raz zostało na tym forum napisane, pójdzie drogą Vladimira Kozlova. Trochę jeszcze porozwala, dostanie jakiś poważniejszy feud który przegra i powoli zamieni się w jakąś komediową postać by ostatecznie pożegnać się z federacją.

Włączając się do dyskusji o komentatorach, mi osobiście nie pasuje tylko Jerry. Jest jakiś nijaki i z całej trójki najmniej charakterystyczny, często palnie jakąś głupotę i jedyne z czego go obecnie zapamiętuje to jego "juuuhuu" przy promocji wszelakich produktów związanych z Dablju. Bez Cola nie wyobrażam sobie oglądania federacji, jeszcze parę lat temu zostałbym zlinczowany za taką opinię. JBL to klasa sama w sobie

RAW na tle ostatnich tygodniówek było troszkę lepsze od swych poprzedniczek. Kontuzja Daniela może być smutna, ale jest jeden pozytyw i to ogromny w moim przekonaniu. Nie musieliśmy oglądać kolejnych przygód z Kanem, bo z tygodnia na tydzień bookerzy odwalali co raz gorszą robotę. Zobaczymy co będzie za tydzień, bo zanosi się na coś bardziej skomplikowanego niż zwyczajne pozbawienie pasa mistrzowskiego.

Liczyłem na dłuższe pojawienie się Bad News Barretta, ponieważ gala była w UK i chciałem usłyszeć dłuższe pozytywne reakcje na które z pewnością Wade zasługuje. Uwielbiam tego zawodnika i trzymam za niego kciuki. Oczywistą sprawą jest to, że obroni swój pas w walce z RVD.

Feud pomiędzy The Shield a Evolution kręci się dalej. Na pewno z dzisiejszego RAW zapamiętam pomysł z oficjalnymi: ring announcerem, timekeeperem oraz komentatorami. Romek ma dość fajną pizdę pod okiem to na plus :)

Początek

Bray Wyatt znów zanudza swoim promo, w którym gada bezsensowne rzeczy ciągle te same. Przewinąłem do ataku Ceny, wreszcie coś się dzieję. Cena atakuje od tyłu trochę heelowo więc jest szansa, że go zturnują jeśli Wyatt miałby być facem, chociaż według mnie Wyatt nie nadaje się na face, bo co niby miałby gadać jako face? Znowu to samo? :?

Antonio Cesaro vs Sheamus

Dobry pojedynek dwóch niepozornie wyglądających siłaczy. Pokazali się z dobrej strony obaj chociaż według mnie to nie są nazwiska godne otwierania gali, ale to jak WWE chce bookowac niech bookuje, wkońcu oni wiedzą jak prowadzić ten biznes.

[/b]Ocena walki: 4/10[/b]

Ryback vs Big E Langston

Kolejny pojedynek siłaczy, od razu było widać kto jest silniejszy i Big E Langston dał sobię radę z Rybackiem dość szybko co jest ważne w Beat the Clock.

Ocena: 6/10

Stephanie

Wejście ściągnięte z feudu Paula Heymana i CM Punka. WWE się powtarza, segment do przewinięcia.

The Union Jacks vs Aleksander Rusev

Szkoda, że nie było Hornswoggle, bo to on ostanio sprawia, że zacząłem nawet lubić 3MB za ich umiejętności komediowe. Teraz chcieli się podlizać publice w Angli i Rusev ich pokonął bardzo łatwo. Mogli dać Horswoggle też ubrać takie ubranka jak na nich. Co do walki to była dość szybka, gdyby to był beat the clock challange to Rusev walczyłby z Barretem na PPV.

Ocena: 4/10

Alberto Del Rio vs Rob Van Dam

RVD znowu pokazuję klasę. To jest największa różnica między nim a Big E Langstonem. Langston może pokonuje swoich przeciwników z łatwością, ale brakuje mu szybkości jaką ma Rob. Chociaż to trochę nieuczciwe, bo Big E miał o wiele silniejszego przeciwnika, chyba że dawali przeciwników proporcjonalnie muskulaturą ich to można powiedzieć, że było uczciwie, ale jestem ciekaw czy Rob Van Dam jest silniejszy niż Big E. Mogliby zrobić taką walkę.

Ocena: 8/10

Seth Rollins vs Batista

Znowu ta sama nuda i bójka shieldów. To już się nudzi.

Ocena: 2/10

Mark Henry vs Dolph Ziggler

Nie ma co oceniać. Dolph Ziggler miał dużo szczęścia, bo Mark jest od niego silniejszy jak by nie patrzeć.Wiadome jednak było, że żaden z nich nie ma szans na pobicie rekordu Roba Van Dama. Po walce Bad News musiał niuczciwie zaatakować Roba. Haha jak nie umie uczciwie wygrywać tylko musi tak robić bo się boi to długo tym mistrzem nie będzie. :lol: I dobrze, bo chyba tylko w tam w Anglii go lubią i chyba tylko dlatego dali mu ten pas.

Ocena: 2/10

Adam Rose i Jack Swagger i Zeb Colter

Niech w końcu zawalczą a nie tylko przechwalają się o tym kto jest silniejszy, a kto jest słabszy, a Zeb niech nie podskakuje bo dostanie raz i się skończy, może Adam Rose wygląda na słabeusza, ale Zeba Coltera to chyba każdy by pokonał, tym bardziej, że Adam Rose jest o wiele silniejszy, bo to on był Leo Krugerem z NXT.

John Cena vs Luke Harper

Wyatt jak zawsze muszą zainterweniować nie umieją uczciwie to tak robią. To jest wiadome, że Wyatt przegra, chyba, że pomogą mu koledzy, bo tylko dzięki nim wygrał ostatnio i ciekawe czy znowu przyprowadzi swojego śpiewającego dzieciaka z dziwnym głosem. On wcale nie jest straszny, a John Cena musi udawać, że się go boi. WWE przez takie momenty ujawani to, że nie jest wcale prawdziwe tam wszystko.

Gala nawet słabsza od amerykańskich, myślą, że jak dadzą jakieś flagi i samochody z anglii, bo robią to w anglii to mogą sobie iść na łatwiznę. Dla mnie to bez różnicy, bo nie mieszkam ani tu ani tu więc RAW powinno być dobre tak czy inaczej.

Ocena Gali: 4/10

90710519754d4cfe507b8d.jpg

10156000_511416588987736_2581864664883851021_n.jpg

Widząc to, nie wiem w jaki sposób rodzinka Wyatta wychodzi z feudu z Ceną wypromowana...

• Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

Kilka uwag "z miejsca zbrodni" czyli jako obserwator live tego wydarzenia. Nie będę odnosił się do wyników walk tylko do moich spostrzeżeń do oglądania tego RAW live i co do publiczności.

1. Ogólnie live na żywo ogląda się dziwnie. Długie przerwy (jak sądzę wtedy w telewizji lecą reklamy) trochę wybijają z rytmu, podobnie jak ludzie którzy ciągle chodzą i przeszkadzają w oglądaniu (tu kibelek, tu hot-dog).

2. Start - co ciekawe Wyatt wcale nie wchodzi w ciemności, tak jak wygląda to w telewizji, myślałem że jest całkiem ciemno, a jedynym źródłem światła jest lampa, nic z tego, jest raczej szaro doskonale widać wchodzących i otoczenie. Cena totalnie wybuczany o wiele bardziej niż słychać to w TV. Więcej było też śpiewania przez Wyatta z publicznością, początku nie pokazano.

3. Heyman uderzył mocno w królową, publika mocno zareagowała, Cesaro nie zrobił Swinga, co zawiodło wiele osób na widowni, nawet sam myślałem że wróci na post show ale go nie było.

4. Cesaro Vs Shameus - Shameus ma pecha, jego mecze jakoś nie wzbudzają zainteresowania, wiele chantów nie związanych w meczem (JBL, Jerry, CM Punk i inne), ogólnie publika była zajęta sobą.

5. Stephanie super segment, podpuszczenie angielskich fanów z oddaniem tytułu BNB miodzio.

6. Mój faworyt Rusev (no i Lana -)), to lubię. Lana jest niesamowita, mam nadzieję, że nie udupią Ruseva, bo z tego może być solidny project. Wiele chantów 3MB.

7. RVD wygrał, zupełnie niespodziewanie, publiczność jakby tego nie zauważyła na początku, w ogóle RVD specjalnie nie zbudził entuzjazmu.

8. Shield Vs Evolution (Batista Vs Rollins) - najlepsza walka na gali, Shield jest gwiazdą i było najlepiej (oprócz Adama Rose) cheerowane.

9. Paige, szał na widowni, a zaraz potem największy Shocker, Paige przegrywa w Anglii, zupełnie niespodziewanie, publiczność nie wiedziała co się stało i była totalnie zdegustowana. Super zabawa z publicznością Alicii Fox po walce

10. RVD zaatakowany przez BNB po walce i szaleństwo jak BNB się pojawił, anglicy go kochają.

11. Adam Rose - gwiazda show, chóralne śpiewy w czasie wejściówki i w czasie segmentu, w Londynie był totalnie over z fanami, mam nadzieję że dobrze go poprowadzą w ringu.

12. Harper-Cena - Harper jest świetny, na żywo ogląda się go jeszcze lepiej niż na ekranie, naprawdę moim zdaniem zasługuje na push, Cena zniszczony i fani szczęśliwi, naprawdę Londyn to nie miasto Ceny.

Post Show - Zabawa BNB, HHH i Adama Rose z publicznością, fani szaleli przy BNB, ale tak naprawdę to on ma słabe mic skillsy na mój gust i to HHH pociągnął ten segment. Ale i tak był super i takie rzeczy powinny być na DVD After the Show.

HHH żartuje sobie i improwizuje niesamowicie luźno i pomysłowo (fajne żarty z angielskiego akcentu).

Ogólna uwaga - jak na show w Anglii to pojechali po angielskich gwiazdach równo, 3MB poległo (może to nie niezwykłe ale mogli ich dać na Superstars i dać im wygrać dla odmiany), Paige szokująca porażka, bardzo mało Barretta na show i to bez walki (dopiero na post show więcej go było). Myślę że angielscy fani liczyli na więcej.

Po show w metrze były śpiewy theme'u Alana Rose, mocarne.

Dla zainteresowanych - wiele chantów CM Punk - na razie fani o nim nie zapominają, zarówno przed show jak i na samym tv show (zwłaszcza przy HHH)

After Show nagrany przeze mnie do ściągnięcia

--------------------------------------------------

RAW 2014-05-19 After Show

Publika na RAW

RAW 2014-05-19 Publika

Edytowane przez drvampire
Retired?

174471322253443c3b65b19.jpg

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Windows

Deafnom, Tobie chce się tak trollować? Czy serio aż taki tępy jesteś:D

• Reputacja:   1

Deafnom, Tobie chce się tak trollować? Czy serio aż taki tępy jesteś:D

Jakbyś się nie zorientował, to z tego wynika, że Deafnom był na gali i przedstawia swoje relacje... Post ciekawy, ciekawszy od połowy tutaj wrzuconych wypowiedzi przez pozostałych forumowiczów, w których praktycznie jest to samo.