Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Battle Royal... Myślałem, że jedynym, który może tu zdobyć tytuł, jest Swagger. Nawet by do niego pasował. Ale postanowili zrobić coś innego... Dlaczego Sheamus? :/ Zakończenie takiego runu ot tak po prostu, a na dodatek przez kogoś, kto nie sprawi, że batalie o ten tytuł będą ciekawsze. Dla mnie jako widza - słaba decyzja. Choć kto wie, może po heelturnie blady zyska jakieś barwy.

Fajnie wyszła walka RVD z Cesaro, a zakończenie... Mogłoby spowodować przerwę Roba, nie mam nic przeciwko ;)

Promo Wyatta w sumie nic nie wniosło do historii. Brakuje Jasia. Cwaniaki rzucili go na jutrzejszy Main Event. Dobre :D

Będą ciągnąć ten program karłów :D Lepszy taki feud w mid(?)cardzie, niż inne bezsensowne starcia.

Wywoływanie heatu przez mordę Putina to ciekawy zabieg. Nie spodziewałem się, że to powtórzą. Będą musieli przestać, kiedy Rusev będzie miał przegrać - perfidny spoiler przed starciem :D

Story Bryana z Kanem powinno się zakończyć na ER.

...ktoś wie, ile zostało Del Rio do końca kontraktu?...

Spodziewałem się jakiejś walki z udziałem Adama. na to trzeba jeszcze poczekać, ale jego przeciwnikiem będzie pewnie Swagger. Wejście nie powaliło, ale ludzie już śpiewali jego theme song. Może pójdzie mu lepiej, niż Fandango. O ile nie złapie żadnej kontuzji.

(jeden z jego tańczącej ekipy to był JTG?)

ME podobał mi się bardziej, niż starcie z ostatniego PPV. Szkoda, że feud się nie zakończył i Evolution zdominowało Tarczowników. I Batista zostaje, ale nie po to, by walczyć z Bryanem...

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Co mówi Rose podczas proma? "Don't be ... be Rose buddy". Jakoś nie mogłem zrozumieć wykropkowanego wyrazu.
I Miejsce - Typer NXT 2017

• Styl:  Klasyczny

Co mówi Rose podczas proma? "Don't be ... be Rose buddy". Jakoś nie mogłem zrozumieć wykropkowanego wyrazu.

"Dont be a lemon", coś w ten deseń :)

• Reputacja:   6

Ja wam mówię, el torito i hornswoggle w przeciągu 1,5 roku będą mistrzami TT. I nie żartuję, nawet by mi to pasowało, są o wiele bardziej entartejnin niż usosi czy rybaxel:P

• Reputacja:   1

Don't be a lemon, be a rosebud.

Tak a propos to chwytliwy tekst. :)

Opener przyzwoity, w ostatnich tygodniach pojawiały się coraz częściej tematy z obroną pasa United States przez Ambrosa więc i do tego musiało prędzej czy później dojść. Moxley i tak utrzymał złoto dłużej niż koledzy z drużyny i dodatkowo pobił rekord. Starcie było mocno chaotyczne, ale takie są niestety Battle Royale. Sheamus to dobry pick na zwycięzcę bo to jedyny gość, który może podnieść prestiż tego tytułu szczególnie, że szykuje się jego heelturn.

Czyli Swagger ostatniej nocy to był tylko dodatek, a my kręcimy się wokół programu Van Dama z Cesaro. Fajnie, bo panowie są tak dobrzy w ringu, że przy odpowiedniej ilości czasu, a dodatkowo stypulacji są w stanie wykręcić fantastyczne widowisko. Nasz sławny ECW Original podziela ten sam los co Chris Jericho czyli głównie po powrocie podkłada się na lewo i prawo. Z jednej strony szkoda chłopa, ale z drugiej to nadal dobre nazwisko do wybijania wyżej młodzików.

Program Daniela z Kane'm mnie niezbyt rusza. Jak pochwaliłem ich starcie tak cała otoczka tego feudu jest denna. Nie nawiązują nic do historii kiedy stali po tej samej stronie barykady. Skoro był Extreme Rules Match, a jeszcze rewanż dostaniemy na Payback to chyba zostaje poruszany ostatnio w newsach Buried Alive Match gdzie Bryan ostatecznie pokona demona. Zastanawiam się jednak co później dla czerwonego potwora, pójdzie pracować za kulisy?

Main Event fajny, ale ja już się nakręciłem pozytywnie widząc grafikę przedstawiającą całą szóstkę. Prawda jest taka, że bez The Shield tak dobrych starć w ostatnich kilkunastu miesiącach byśmy nie mieli. Evolution nie kończy z nimi i bardzo dobrze bo niedosyt czuje po Extreme Rules. Dostaniemy jeszcze jedno bardzo dobre starcie na Payback, a wtedy Batista może spokojnie iść promować swój film gdyż potrzebny już nie będzie.

• Reputacja:   62
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  UW

Co ludziska macie do Roba? Swojski chłop, daje niezłe walki i jak narazie nie wygrywa. Skąd ta nagonka ja sie pytam? :)

Co do Raw-to ...dużo mówić nie trzeba. Tylko jak zobaczyłem w battle royal Rudego , to wiedziałem, że on to musi wygrać. Dean w końcu został uwolniony, od tego żelastwa. Pytanie, czy po rozpadzie nie pójdzie na dno? Tego się troszkę obawiam.

163870508457e2d890447a3.jpg

Co ludziska macie do Roba? Swojski chłop, daje niezłe walki i jak narazie nie wygrywa. Skąd ta nagonka ja sie pytam?

AM

N!KO jest jak Brey... ma swe owieczki. :)

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Co ludziska macie do Roba? Swojski chłop, daje niezłe walki i jak narazie nie wygrywa. Skąd ta nagonka ja sie pytam?

AM

N!KO jest jak Brey... ma swe owieczki. :)

”He’s Got the Whole World in his Hands”. :D :twisted:

Oj, kreatywni znowu ciągną do szamba które robili w ostatnich latach, a które przysypano udaną WM30. Najpierw bukowanie Shield jako mocnego dominatora na Extreme Rules, który ma przewagę całą walkę, dzień później Shield pokonany nieczysto, tylko że ten motyw JUŻ BYŁ, po cholere znowu dobijać Tarczę... Kane potwór atakuje dobrego bohatera i jego laskę... Mother of God, ile razy to już przerabialiśmy, już za czasów Zacka Rydera gnębionego przez Kane'a to było starym śmierdzącym pleśnią odgrzewanym kotletem, a nadal to ma być story nr 1 w WWE? 2 miesiące zmarnowane przez drętwe story. Ceny nie ma, jeden plus, Sheamus przejmuje pas, drugi plus. Nie jestem jego fanem, ale po heelturnie może trochę poprawić znaczenie pasa. Cody przegrywa, Goldust się do tego przyczynia, czyżby rozpad teamu? Cody poklepuje Goldusta po walce, zero złości, nic. Nie kumam totalnie, co to miało być?

Reasumując, głównym story federacji jest żenująco czytelny motyw z Kane'm, który Bryana zbytnio nie podbuduje jako mistrza, bo mocniejsze persony ma na rozkładzie, story z Wyattami, które akurat jest ciekawe, bo nie wiemy w jaką stronę pójdzie, story Evolution-Shield, które musi doprowadzić do rozpadu tarczy, nie ma innej opcji, ale przyznam że podoba mi się ta historia.

WWE nie wyleczyło się nadal z trwającej w ostatnich latach choroby, rozpoczynania fajnego story, dawania widzom ciekawych postaci, a następnie pogrzebywaniu tych pomysłów i zastępowaniu ich durnymi i oklepanymi ideami, oraz wygranymi starych zawodników którzy przejedli się fanom.

Writerzy nas czymś zaskoczą? Niech zgadnę... Na Payback Cena mści się na Wyattach, w czym pomaga mu jakiś dzieciak (coś jak R-Truth-Cena pare lat temu), Bryan zakopuje Kane'a, chociaż tego typu mecz nie pasuje do obecnego WWE więc w niego wątpię, Evolution pokonuje Shield przez zdradę kogoś z ekipy, względnie pomoc Nature Boya, Batista idzie na odpoczynek w glorii wygranej, wraca jako face, Paige odpoczywa bo nie ma z kim walczyć, może Usosi dostaną jakąś walkę z Rybaxelem (Usosi to jeszcze żyją?), Sheamus bije Big Showa albo Marka Henryego, bo pas trzeba podpromować mocnym rywalem, Adam Rose dociąga walkę z Swaggerem na PPV, a Cesaro dostaje jakąś ciekawą stypulacje w walce z RVD.

2 obrazki warte zapamiętania z RAW

http://i.imgur.com/TICu8il.gif

http://i.imgur.com/LRkbfxz.gif

• Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

Rusev... hm... Bułgar Ruskiem? Ktoś może narzekać, ale zobaczcie sobie skąd pochodzi Santino :)

Proste, połowa Amerykanów nie wie co to za kraj Bułgaria nie mówiąc już gdzie się znajduje, a Rosję i Putina kojarzą wszyscy

Retired?

174471322253443c3b65b19.jpg

• Reputacja:   6

Rusev... hm... Bułgar Ruskiem? Ktoś może narzekać, ale zobaczcie sobie skąd pochodzi Santino :)

Proste, połowa Amerykanów nie wie co to za kraj Bułgaria nie mówiąc już gdzie się znajduje, a Rosję i Putina kojarzą wszyscy

Ach, te tyranie Muriki i wyzywanie ich mieszkańców od idiotów, takie zajebiste :D.

Oczywiście, że Amerykanie znają taki kraj jak Bułgaria, ale jest to państwo niezbyt liczące się na arenie międzynarodowej, USA nigdy nie miała z nimi na pieńku, więc wiadomo, że Rosja+Putin zbierze o wiele większy heat. Gdyby WWE było polską federacją (:D) to też gdyby wyskoczył jakiś napakowany Bułgar to byśmy mieli go w dupie, a gdyby wyleciał Rusek wielbiący Stalina czy innych Putinów to też zbierałby większe buczenie. Poza tym patriotyzm jest u Amerykanów bardziej zakorzeniony niż u nas, więc heele mają ułatwione zadanie jak ich wkurzyć.

Rudy przy heelturnie będzie o ile się nie mylę jedynym dobrze wypromowanym heelem bez storyline'u nadającym się do feudu z Danielem! W sumie to wychodzi na to, że dalszy ciąg feudu z red monsterem wynika z braku godnego przeciwnika i nie będę zupełnie zaskoczonym, jak pierwszy lepszy heel który się zwolni odbierze pas Bryanowi bo ten aktualnie niema z kim walczyć :o

Sytuacja z RAW budzi we mnie wielką nadzieję na wojnę trzech frakcji na SS... coś pięknego gdyby splątali rodzinkę z tarczą i evolution ;) do tego cesaro z lesnarem i nawet jaśka pierdzielność dla większego heatu na dragona i bajeczny summerslam byśmy mięli ;)

Swoją drogą ktoś mi powie po jaką cholerę na oficjalnym wwe'owskim koncie Punka na fb dodają nowe wpisy, szczególnie ten najnowszy z pasem? :P psipadek?

Cesaro na Lesnara tylko i wyłącznie na przyszłej WM po wygraniu RR. Do SS będzie jeszcze za krótki na Lesnara. Jak dla mnie Brock koniecznie na Summerslam na Danielsona po pas. Bo aktualnie w WWE nie ma heela na feud z Bryanem. Nie licze tutaj Braya, bo nie widzę sensu go podkładać. Ale WWE samo sobie winne tak killersko rozpisując Daniela na WM.