Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   191
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

-Nareszcie Evolution wraca. Jeśli wykorzystają choć 20% potencjału tkwiącego w tym pomyśle to i tak będzie się ich ciekawiej oglądało jako stajnię niż każdego z osobna. No i jeszcze genialna reakcja komentatorów i publiki, jak to wspomniał xero.

-Podnosimy prestiż pasa IC - bardzo dobrze, bardzo dobrze...

-To, co będą robić z postacią Kane'a za bardzo mnie nie rusza, ale lepszy Big Red Machine niż pan Jacobs.

-Genialne promo Wyatta i wielki szacun do Ceny za dystans do siebie, czyli słowa "The last thing anyone wants to see is another push" w nawiązaniu do swojej osoby :D

-Spodobała mi się walka z tygodniówki (RVD vs Del Rio) - muszę to gdzieś zapisać.

Ogółem nienajgorsze Raw, zwłaszcza ringowo. Keep up the good work, federacjo.

6427638215a28716991f4b.jpg

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Gorszej reakcji to już chyba Evolution nie mogło dostać.

Ja rozumiem, że publika ogląda ich w tym składzie już od dłuższego czasu i sama wrzucenie theme'u było raczej niewielką zmianą, ale Cole, Lawler i JBL biorą za to pieniądze i powinni przynajmniej trochę popiszczeć. A tu reakcja, jakby 3MB wyszło.

Dźwiękowiec też chyba nie bardzo wiedział co robić, bo zaliczył dwa falstarty z theme'm.

Cieszę się, że wracają już jako pełnoprawna stajnia, chociaż też wielkich emocji nie odczułem. W sumie teraz mają całkiem fajnie, bo są jednocześnie autorithy więc mogą sobie urządzać takie akcje jak wrzucenie Shield w walce 3 vs 11. A nic mnie tak nie cieszy jak dominujący heel'e bo już cipo-heel'i mam po dziurki w nosie.

213559901458cecbdd39123.jpg

Na plus turniej o IC. W końcu to zawsze był w miarę ważny tytuł, nie zwykły zapychacz jak to jest obecnie. Troszkę prestiżu nie zaszkodzi. A zabijanie się kilku chłopa o zwycięstwo na pewno swoje zrobi.

Nowa mistrzyni Div zaprezentowała się całkiem fajnie, szkoda tylko, że znowu musiała się podłożyć Alicia. Mam nadzieję, że jeszcze doczekam się Very Foxy Champion. :)

Kane po raz kolejny dostanie oklep od Bryana. Dobrze wiedzieć już na przyszłość. Może w końcu założy maskę, odrzuci z pogardą garniak i pozabija wszystkich, z którymi współpracował w swojej "Korporacji"? Marne nadzieje, ale jakieś tam przecież muszą być...

Jak powiedział nightwatcher, reakcja na powrót tak wielkiej stajni jak Evolution to... tragedia. Publika umarła, komentatorzy średnio "zaszokowani"... Szkoda, bo mogło być naprawdę nieźle. Spodziewałem się przyjęcia Evolution przez publikę jak Brocka Lesnara - żeby sobie móc puszczać ten moment na YT więcej niż 1 raz. Trudno, bywa. Mimo wszystko, WWE ostatnio osiąga to, co mieliśmy dane otrzymywać kilka lat temu - wielkie starcie rywali na końcu (nigdy nie zakończone ostatecznie) i czekamy z napięciem na kolejne RAW - by sprawa się rozwiązała/przedłużyła. Cudnie! A mamy na co czekać. Chociaż pewniakiem jest, że Evolution czysto się podłoży. ;)

Czekamy więc na kolejny poniedziałek, z wielką niecierpliwością! ;)

29661545752dfe21d2d09c.jpg

• Reputacja:   6

RAW wypadło średnio w porównaniu z kilkoma ostatnimi, ale trzeba się do tego przyzwyczająć. Co do Evolution to paradoksalnie są silniejsi niż kiedyś, bo mają Triple H'a jako COO, który może wszystko. Dlaczego paradoksalnie? Bo niestety Hunter i Batista w ringu to już nie to samo co kiedyś i w ewentualnym pojedynku na Extreme Rules będę się martwił o to czy wytrzymają przynajmniej dziesięć minut... Co do walki Kane'a z Bryanem to pomysł niezły według mnie, ale i tak pewnie skończy się na wygranej YES! YES! YES!

Co do powrotu Evolution i zarzutów co do komentatorów. Najlepiej odpalić jakiś filmik na YouTube, sprzed kilku lat, obejrzeć powrót czyjś, czy to po kontuzji czy innej przerwie i posłuchać :) Tak, komentował to wtedy JR. Gość odbierał to trochę inaczej, a dzięki temu i sami widzowie odbierają to od razu lepiej. Jako coś dużego. Niestety drugiego JR'a nie ma.

Entertainment > Wrestling

Dolph Ziggler sprzedaje ciosy lepiej niż TNA bilety :)

Śmieje się z osób, które mają ból dupy o reakcję na Evo. Ludzie, przeciez to trójka wrestlerów którzy od paru miesięcy są na każdej jednej gali, i siedzą w ME. I teraz weszli znowu na RAW jak gdyby nigdy nic, tylko po prostu przy titantronie, i co, to ma byc jakikolwiek powrót? Publika miała się spuszczać nad samym theme songiem (choć nie wiem jak dobry by był)?

Ja też miałem to szczerze w dupe, ot, przez 3 sekundy pomyślałem "no, theme evolution, fajnie", a potem tą myśl przyćmiło to, że będę musiał oglądać, jak Whoreton, Bootista i Shoveler spuszczają wpierdol Tarczownikom. No cóż, przynajmniej feud wygrają (chyba).

Śmieje się z osób, które mają ból dupy o reakcję na Evo. Ludzie, przeciez to trójka wrestlerów którzy od paru miesięcy są na każdej jednej gali, i siedzą w ME. I teraz weszli znowu na RAW jak gdyby nigdy nic, tylko po prostu przy titantronie, i co, to ma byc jakikolwiek powrót? Publika miała się spuszczać nad samym theme songiem (choć nie wiem jak dobry by był)?

Problemem nie jest publika, bo na nią nie mamy wpływy. Problem to reakcja komentatorów. Przecież po to oni są, żeby poprawiać reakcję na pewne rzeczy, uświadamiać ludziom pewne sprawy i kierować nas na odpowiednie tory (albo tory wyznaczone przez federację). Tutaj tego zabrakło.

Swoją drogą Ziggler - najlepszy wrestler w WWE, jobbuje Barrettowi - do czego to doszło...

Niestety nie tylko ty nie mozesz sie z tym pogodzic.Ja tez nie do konca rozumiem o co chodzi w tym biznesie :D.

-Może zabrzmi to dość arogancko, ale nigdy nie pozwól mówić innym, że nie jesteś świetny...

-This may sound quite arrogant , but I never let tell others that you're not great...

91674922154aff2a817159.jpg

2x Up - Jak to powiedział Heyman niedawno na RAW, obecnie komentatorami są JBL i dwóch gości którym tylko się wydaje, że nimi są. Swoją drogą nie czas może, by Cole i King w końcu przeszli na emeryturę? Jest sporo dobrych, młodych speecherów, którzy jako wrestlerzy nigdy nie wyjdą poza mid cadr, ale pokomentować umieją, chociażby Riley czy ten nygusek który przeprowadza czasem wywiady (Saxton, tak?). Z szacunkiem dla Cola i Kinga, ale słuchanie ich (w szczególności Lawler'a) sprawia mi ból fizyczny. Są oni tak tylko po to, by JBL mógł ich cisnąć.

2x Up - Jak to powiedział Heyman niedawno na RAW, obecnie komentatorami są JBL i dwóch gości którym tylko się wydaje, że nimi są. Swoją drogą nie czas może, by Cole i King w końcu przeszli na emeryturę? Jest sporo dobrych, młodych speecherów, którzy jako wrestlerzy nigdy nie wyjdą poza mid cadr, ale pokomentować umieją, chociażby Riley czy ten nygusek który przeprowadza czasem wywiady (Saxton, tak?). Z szacunkiem dla Cola i Kinga, ale słuchanie ich (w szczególności Lawler'a) sprawia mi ból fizyczny. Są oni tak tylko po to, by JBL mógł ich cisnąć.

Też bez przesady. Ta jedna sytuacja nie może nam przysłonić wielu innych w których Cole i King dobrze się sprawują. A to, że nie potrafisz ich słuchać? Cóż, tutaj objawia się ich rola - słodko pierdzących, facowych komentatorów. Tacy też są potrzebni ;)

Że co proszę ? Że niby \Hunter nie wytrzyma w ringu 10 minut ? hahahaha :lol:

A WM'ka i walka z Bryanem ?

Tutaj nie ma się o co martwić, bo walka będzie nawet lepsza niż ta z Wyattami. Niech tylko dadzą fajny gimmickm match i będzie zajebiście.

Ja już pisałem - nie ma Flair'a, nie ma Evolution, nie ma też reakcji - pojawiłby się Ric, wszystko wyglądałoby inaczej. Nie powinien on walczyć, nie musi też mówić (a już na pewno niech nie zdejmuje koszulki :P), ale obecność jest obowiązkiem...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Kcramsib, nie cholera się z tobą nie zgadzam - Ric Flair niczego by nie zmienił - ba, do niczego on tam nie jest potrzebny. Oczywiście, możę się pokazać dwa-trzy razy, ale nie częściej, bo chyba nie chcemy by ten "chleb" spowszedniał - nie ma co robić sztuki dla sztuki

Besides, dziwi mnie trochę ten najazd na komentatorów z brak sellingu ich wejścia - ale popatrzcie na to z tej strony - jak cheerować/zachwycać się 3-ką facetów w średnim wieku (może Orton zaniża, ale to nie w tym rzecz), która wychodzi na cwaniaka na garstkę ludzi którzy dostali co wpierdl od 11 typa - tego się nie dało inaczej wykonać. Stołek komentatorów mógł zdzierać gardła jaki to wspaniały i wielki moment podczas gdy każdy kto ma oczy i umie nimi patrzeć że oni wychodzą do ringu jak padlinożercy, na gotowca.

Równie dobrze można powiedzieć, że sztuką dla sztuki jest odtwarzanie jednej z największych stajni tylko po to, by po miesiącu podkładać ją The Shield - Evolution istniało przecież ze dwa lata, teraz ile się utrzyma? Miesiąc?

Sam zresztą piszesz: mamy trzech gości w średnim wieku, których oglądamy co tydzień i którzy od jakiegoś już czasu ze sobą współpracują - czym tu się podniecać? A Flair to jednak Flair - ze stajnią kojarzy się jednoznacznie, do tego wciąż jest jednak rarytasem na widok którego publiczność reaguje... lepsze to, niż kompletna olewka ze strony fanów którzy widzą, że póki co zmienił się tylko theme song.

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

IMO, jeśli Flair kojarzy się z jakąkolwiek stajnią to na pewno powiedziałbym Four Horsemen, aczkolwiek to też nie w tym rzecz. Rzecz w tym, że Evolution miało zebrać heat, więc gdyby pojawił się z nimi Nature Boy to prawdopodobnie podkopało by to wiarygodność heeli. Myślę że takie miało być zamierzenie - zdegustowani fani, których ni ch*j nie rajcuje powrót stajni, oraz komentatorzy nie ukrywający że to nie jest coś co chcieliby zobaczyć.

Samo Evolution wydaje się być raczej umowną rzeczą - każdy wie że działają razem, teraz chcą to tylko ładnie opakować przed ich walką - na papierze ma to brzmieć - i brzmi. Tak naprawdę, nie wiem czy Dabju myśli o powrocie Evo jako o długofalowym motywie, która ma przetrwać dłużej niż do ER.

Sztuka dla sztuki - tak to wygląda i tak to ma chyba wyglądać.