Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Najnowsze Raw

Tak za bardzo mi się nie podobało ale nie narzekam . Było ''lekko'' dobre .

Bryan vs Kid

walke wiadomo było już kto wygra . Kid jest juz skopany w przypadku w RR przez Horsnwoogla :lol: co to było . Więc zwycięstwo Kid'a prócz z zawodnikami z superstars bym nie kupił . A tym bardziej z Bryan'em posiadaczem pasa czyżby też już mało znaczącego bo żadnych walk o niego przez dłuższy czas nie było ??? co nie znaczy że ma się zmienić posiadacz tylko ogólnie walki o niego

Dance

Też co to było :lol: dwóch gigantów tańczących jak roboty :roll:

Jedynie co mi się podobało to :

Rozpoczęcie feudu RKO vs CmPunk powiem że będzie ciekawie , dwóch gości którzy ze sobą chyba jeszcze nie walczyli doszli do komfrotancji (czytałem newsy o tym) ale miłe zaskoczenie ze to własnie Punt Kick'iem na Huski'm się zaczął .

Noi Promo tajemniczego wrestlera nie sądze aby to był HHH czy też Undertaker , w return Sting'a też mi się nie chce wieżyć a więc jest dla mnie to bardzo ciekawe. Który z tej 3 lub 2

• Reputacja:   0

Tak czekałem na RAW mając w nadziei ,że będzie BOOKER T a tu lipa.

Fajnie ,że dalej Alberto jest na topie a nie dostał SPEAR'a od EDGA,

Spotkanie USO z gigantami , mega klapa po co to?No i miałem nadzieję,że Nexus zdobędą pas a tu zaskoczenie.

Ogólnie nawet ME tego RAW mi się podobał gdyby nie dziadek ( po co oni to robią? ) ehh porażka

Ten tajemniczy wrestler to może mistico w nowym gimnicku.

Bo przecież ostatnio nikogo słynnego WWE nie zatrudniło a chyba nie robili by sobie z nas jaj i nie dawali takiego czegoś to powrotu takera ani HHH

w całej historii wrestlingu był tylko jeden"THE GREAT ONE",nigdy już takiej osoby nie będzie

http://www.youtube.com/watch?v=Z7i_H6cELXg&feature=related -> jedna z najfajniejszych scenek z Rockiem moim zdaniem

Raw wypadło nieźle ,ale mogło być lepiej.

Najjaśniejszą częścią gali był jej początek czyli segment z Del Rio , Mizem/Rileyem i Edgem. Fajny pomysł z mariachi grającymi wejściową nutkę Alberto. Fajna gadka arystokraty w którą włączył się Mike i Alex. Do tego pod koniec doszedł Edge i wyszło naprawę ciekawie. Dziwi mnie tylko że tak szybko doszło do wyboru przeciwnika dla Del Rio . Czyni to walkę elimination chamber sd zdecydowanie bardziej przewidywalną jeżeli chodzi o wynik. Chyba że wwe chce nas czymś zaskoczyć.

Walka TT wyszła przeciętnie. Całe szczęście nie doszło do zmiany mistrzów i mam nadzieję że nie dojdzie dopóki nie powstanie jakiś porządny, heelowski tag team z krwi i kości.

Przerywnik z DiBiase i Lawlerem był bezsensowny, bo miał on chyba posłużyć tylko po to, aby zaostrzyć stosunki między Kingiem, a Cole'em i rozdzielić DiBiase'ego i Maryse.

To chyba dla tego właśnie miał sens.

Martwi mnie trochę że ostatnio mało się dzieję z Bryanem. Nie chodzi mi tu o brak pushu bo wygrywa walki , jest US champem, długo utrzymał się w RRM , ale raczej o to że dawno nie miał prawdziwego feudu. Póki co wygrywa walki zapychające raw i bawi się z divami.

Osobiście nie miał bym nic przeciwko(chociaż aktualnie jest to raczej wątpliwe) stopniowemu promowaniu Zacka Rydera( bo aktualnie to jedyny ciekawy heel na raw który w przyszłości mógł by startować do pasa us) by mógł trochę pofeudować z Danielem.

Walka champ vs champ , nawet niezła . Szkoda tylko że prawdopodobnie czeka nas teraz feud Ceny z Mizem , który może być tragiczny pod względem walk. Miejmy nadzieję że jeżeli tak się stanie to panowie dadzą z siebie wszystko.

Sporym minusem Raw było pojawienie się khaliego i te jego wygibasy ringowe. Do tego na koniec próbował spinowac jednego z braci Uso O.o Co za młot.

ME całkiem niezły. Dziwi mnie tylko wygrana Jerrego. Jak na mój gust to komentator który ma już swoje lata nie powinien dostawać tyle shotów o najważniejszy pas federacji ! Mam nadzieję że to się zmieni.

21141536044eac5162deaab.gif

• Urządzenie:  Windows

Co do filmiku, o ktorym sie tak dyskutuje, to pojawilo sie promo reklamujace to show, a w nim informacja, ze powrot zaliczy Undertaker. Dojdzie tez do walki Punk i Miz vs Orton i Cena. Rowniez strona internetowa hali we Fresno, CA, w ktorym odbedzie sie dokladnie to RAW, podaje, ze dojdzie do powrotu grabarza. Wszystko byloby juz rozwiazane, gdyby nie informacja z The New York Daily News', w ktorej mozemy wyczytac, iz Sting podpisal roczny kontrakt z WWE.

http://img225.imageshack.us/img225/5209/imag0083v.jpg

Na dobra sprawe, to pojawienie sie Stinga, nie jest takie niemozliwe. Nash mogl szepnac pare dobrych slow, a i WWE sie od jakiegos czasu zbiera, na zrobienie edycji Hall of Fame poswieconej gwiazdom WCW. Zreszta glupota WWE byloby robic promo tajemniczego powrotu, ktory zostal rozszyfrowany w ten sam dzien. Mam nadzieje, choc to moja chora glowa zaczyna tworzyc jakies teorie spiskowe, ze WWE CHCE, zebysmy wiedzieli o powrocie Undertakera i przez caly czas mysleli, iz chodzi o niego. Stracimy czujnosc, a na tym RAW faktycznie pojawi sie Mark, ale promo dotyczylo wlasnie Steve'a Bordena. Jeden wraca, drugi debiutuje. Z mila checia bym cos takiego zobaczyl, ale jeden artykul mnie jeszcze nie przekonuje, do nadejscia bialo-czarnej ikony z wygladem "kruka"

50608915156a3743c1fa34.jpg

Martwi mnie trochę że ostatnio mało się dzieję z Bryanem. Nie chodzi mi tu o brak pushu bo wygrywa walki , jest US champem, długo utrzymał się w RRM , ale raczej o to że dawno nie miał prawdziwego feudu. Póki co wygrywa walki zapychające raw i bawi się z divami.

Osobiście nie miał bym nic przeciwko(chociaż aktualnie jest to raczej wątpliwe) stopniowemu promowaniu Zacka Rydera( bo aktualnie to jedyny ciekawy heel na raw który w przyszłości mógł by startować do pasa us) by mógł trochę pofeudować z Danielem.

No niestety ale to już nie jest wina Daniela, tylko tego, że nie ma nikogo fajnego do feudowania o pas US. Ja nikogo nie widzę. Tyson, Ted to dna, DH, Darren, Yoshi to gwiazdy superstars, R Truth to face, ale i tak teraz będzie zajęty udziałem w Echamber matchu. Opcja z Zackiem mi się podoba, szkoda, że przestał istnieć. Woo Woo Woo było zajebiste ;) Chociaż nie podczas pisania tego posta wpadłem na przeciwnika lepszego niż Zack. Regal! mieli zajebistą walkę, Anglik nadal walczy, więc mogli by coś z tego fajnego ukręcić

Uwagi co do RAW w telegraficznym skrócie bo pewnie to co napiszę już się 100 razy powtórzyło, więc niech chociaż będzie krótkie

- Albercika już możemy śmiało nazywać Main Eventerem, kwestia tylko taka czy nim pozostanie na dłużej. Wspaniała celebracja i nie mogę się doczekać jego feudu z Edgem

- Tag teamy interesowały mnie tyle co divy

- Dance off (szkoda, że Vince lubi przypominać fanom często, że jednak jaka era taka rozrywka)

- Ted ssie pałe, pewnie na kolejnym RAW znów pokaże się z Maryśką, kurcze strasznie patologiczny ten związek :(

- Lepiej tego nie można ując niż tak jak ktoś napisał wyżej przepraszam, że nie pamiętam kto "hamska próba przepchnięcia Miza do Wrestlemanii" i tyle w temacie.

- Jednak wizja face'owego pojedynku Orton vs Cena jeszcze bardziej się oddala szkoda. Z początku byłem po stronie tych którzy celebrowali zwycięstwo Miza. Moja cierpliwość się kończy i kto wie czy nie długo nie będe pisał Miz is awful

- Orton oddala się od pasa chyba na dobre :)

Jako że Raw czasu oglądać nie mam, to tylko podzielę się z wami przypuszczeniami co do fajnego promo. Ogólnie wszystko by pasowało do Takera, tyle że to by było zbyt proste. Tak patrzę na wasze posty i sam nie wiem co o tym myśleć. Może jest tak jak powiedział N!KO, że to Nash szepnął parę dobrych słów o WWE, ktoś tu także powiedział że może być to Mistico w nowym gimmicku, bo z tego co wiem, federacja Vinca nie ma praw na używanie gimmicku Mistico. Może być to też Triple H, co jest możliwe. Jest jeszcze głupie, ale możliwe rozwiązanie że będzie to Christian, czego bym nie chciał. Po głębokim przeanalizowaniu filmiku, a dokładniej wolnego kroku, budowy nóg i płaszcza, sądzę że może być to Undertaker. Tyle że wtedy znów mi ten dom nie pasuje, bo wygląda to tak jakby kogoś miał w tym domu zastać. Nie wiadomo jeszcze jaki gimmick przyjmie Mistico bo może będzie miał coś wspólnego z Grabarzem. Sądzę że może to być któryś z trójki Mistico, Sting, Undertaker. Uff, ale żem się rozpisał o filmiku o którym nic jeszcze nie wiadomo^^
fin de siècle

No niestety ale to już nie jest wina Daniela, tylko tego, że nie ma nikogo fajnego do feudowania o pas US. Ja nikogo nie widzę. Tyson, Ted to dna, DH, Darren, Yoshi to gwiazdy superstars, R Truth to face, ale i tak teraz będzie zajęty udziałem w Echamber matchu. Opcja z Zackiem mi się podoba, szkoda, że przestał istnieć. Woo Woo Woo było zajebiste ;) Chociaż nie podczas pisania tego posta wpadłem na przeciwnika lepszego niż Zack. Regal! mieli zajebistą walkę, Anglik nadal walczy, więc mogli by coś z tego fajnego ukręcić

Faktycznie. Kompletnie zapomniałem o Williamie. Mu przecież najbliżej, patrząc przez pryzmat zdobytych tytułów do pasa us. Do tego jest podłoże do feudu. Ukoronowaniem kariery Regala mogła by być świetna walka na WMce przeciwko Bryanowi. Moim zdaniem fajna opcja. Oby wwe zdecydowało się na to.

21141536044eac5162deaab.gif

Tygodniówkę obejrzałem tylko dla ponownego zobaczenia Bookera i Nasha ale nic z tego nie wyszło. Ciekawe czy to były tylko jednorazowe występy tak jak RVD czy szykuje się coś większego. Najbardziej jednak interesuje mnie kwestia 2.21.11:

To jest chyba oficjalna zapowiedź RAW z dnia 2.21.11 w którym jest informacja o Undertakerze. Ale kto wie - być może to jest podpucha i niestety Sting zadebiutuje tego samego wieczoru.

Oh it's real ! IT'S DAMN REAL !

Nie chcę się doszukiwać analogii do poprzednich federacji, ale pamiętam kiedyś podobne promo przy powrocie Stinga i również napisy/znaki były takiego ognistego koloru, a w tle deszcz i jakieś opuszczone otoczenie. Kto wie...

Chciałbym cholernie żeby do tego doszło i wierzę, że dojdzie do jakiejś konfrontacji lub nawet wspólnej walki przeciwko komuś tam (chociażby i Nexus czy Corre) Takera i Stinga.

btw. Taker został zakopany tak? Tak, a teraz co? Śmiga sobie po jakiejś opuszczonym terenie... Trochę to głupie i bardziej spodziewałbym się powroty z jakiejś trumny czy coś. Chyba, że to ta kraina do której chciał zesłać 2 lata temu HBK'a... :P

Usłyszeć na jednej gali klimatyczne wejście Takera i równie kapitalne pod względem oprawy dźwiękowej Stinga (ah WCW to jednak czasy, których się ot tak nie zapomina...).

I wspomnę po raz chyba -enty w ostatnich kilku dniach... Booker T, Nash, Sting i chociażby Big Show w jednym miejscu to ewentualna reaktywacja NWO (nie cały skład, ale jednak) chociażby na jedną galę. Magia...

http://www.youtube.com/watch?v=my9QDwj8Qgs

W sumie kto wie? Bo po co wracali Nash i Booker T? Może WWE planuje jakąś walkę w oldscholowych klimatach? Np Sting heel vs wspomniana dwójka? ;> No ale ten filmik...czyżby naprawdę Taker? ALe kurna żadnego zaskoczenia? To nie to samo...coś mi tu nie pasuje :P

I hear voices in my head

They council me

They understand

They talk to me

291490854c7c1467c308c.gif

• Reputacja:   7

WIEM~! olśniło mnie!

Olśniło mnie czemu pas dostała EVE:

1. bo dała komuś :twisted:

2. Bo nie ma kobiet jobberek, a nie chcą "zajechać" Fox

xD

Co do promo, po co puszczają takie "tajemnicze" skoro zaraz ujawniają, że pojawi się Taker..?

Podpucha.

Raw takie sobie, bez rewelacji.

+ Del Rio i segment z nim + wpieprzenie Edgeowi

+ Edge vs Miz - w gruncie rzeczy lepszy pojedynek niż ten z RKO na RR...

+ Rozstanie Teda i Maryśki. Tylko pytanie, co z Tedem?

- Taniec pajaców.

- Cobra znów kończy pojedynek..

- EC RAW o pretendenta, a nie o pas? Boją się, że MIZ nie byłby wiarygodny w klatce?

to po kiego dali mu pas?

"ja żyje jak chcę ja nic nie muszę dlatego mam czystą duszę..."

^.- Know Your Role ! And Shout your mouth!

MOJA GALERIA!

17392117014be7382f32046.jpg

EC RAW o pretendenta, a nie o pas? Boją się, że MIZ nie byłby wiarygodny w klatce?

to po kiego dali mu pas?

Miz nie walczy w ECM , ponieważ wszystko jest robione pod Janusza , któremu chcą dać na WM'ce pas by został 10x Chempem federacji(8x WWE i 2x WHC).Inaczej Jasiek zdobywa pas na EC i na WM'ce go broni , zmniejszy to oglądalność bo wiadomo że Janusz tak szybko tytułu nie straci.Jednak gdy ma walkę o pas na WM'ce a sam go nie posiada , wiele dzieci przyjdzie by zobaczyć jak bohaterski Janusz pokonuje złego Miza i odbiera mu pas.

Dont Take it personally.. Im just that much smarter than you...

9753791175058a11dcc0cd.jpg

• Reputacja:   7

TheMiz, ja mam wrażenie, że jednak będzie inaczej i to MIZ zachowa pas na WMce w celu wypromowania go jeszcze bardziej. Ale zobaczymy.

Ale sam fakt że EC jest o pretendenta jest nie feerr ze względu na to, że "można sobie tam zrobić krzywdę". A przecież zdarzało się, że niektórzy dostawali pretendenta "od tak"...

"ja żyje jak chcę ja nic nie muszę dlatego mam czystą duszę..."

^.- Know Your Role ! And Shout your mouth!

MOJA GALERIA!

17392117014be7382f32046.jpg

• Reputacja:   279
  • Urządzenie:  Android

Tak sobie czytam te spekulacje u nas na Forum i nie mogę się nadziwić jak niektórych fantazja ponosi :lol: Najpierw były pomysły że niewypromowany Christian (o którym większość marków zdążyła już zapomnieć) wygra Royal Rumble, później - że Jericho zostanie członkiem nowych They w TNA, a teraz że Borden pojawi się w WWE i zawalczy z Takerem na WrestleManii... :twisted:

Sting w WWE jest opcją niesamowicie mało prawdopodobną (chyba, że chodzi o samo wstąpienie do HoF, jak już odejdzie z TNA), bo Borden planuje powoli kończyć karierę (a więc bardziej napięty grafik w tym wieku nie jest mu zbytnio na rękę), na posiadaniu McMahonlandii w CV jakoś mu nigdy nie zależało (inaczej już dawno byłby pieskiem Vince'a), finansowo jest zarobiony (i "ostatnia prosta" w WWE nie jest mu potrzebna, aby trzepnąć jeszcze trochę kasiory. To nie Nash, który za srebrniki dałby sobie dupsko ogolić) i ja osobiście nie widzę żadnego powodu (chyba, że ewentualnie byłaby to mniejsza brutalność show w erze PG niż w TNA, o którą kiedyś tak się sadził świętoszkowaty Borden. Mnie taki argument jednak nie przekonuje do końca), który miałby skusić Bordena do podpisania kotraktu z wujkiem McMahonem (po to tylko aby jobnąć Grabarzowi na WM'ce). Poza tym - naprawdę chcielibyście oglądać przykurzonego, mocno drewnianego już Stinga, który ostatnią dobrą walkę zmontował całe wieki temu, w starciu z dopiero co poskładanym Takerem (ledwo co się dopiero wylizał z kontuzji i zbyt wielką formą na pewno nie błyśnie), na największym PPV roku??? :roll: Przecież ta walka, poza względami sentymentalnymi, z góry niemal skazana byłaby na wizualną porażkę. Sentymenty - sentymentami, ale ja nie chciałbym jednak oglądać takiego "czegoś" i psuć sobie własnych wyobrażeń na temat tego, jak takie starcie mogłoby wyglądać, gdyby doszło do niego dużo wcześniej, kiedy obydwaj wrestlerzy byli w 100-u procentowej formie.

Promo puszczane na RAW pewnie zapowiada powrót Trypla lub ewentualnie Takera (tym bardziej, że pokazywana w filmiku data pasuje do zapowiadanego powrotu DeadMan'a) i nie spodziewałbym się raczej tutaj debiutu kogoś zupełnie nieoczekiwanego (nie sądzę nawet, że mogłaby to być zapowiedź Mistico, co niektórzy sugerowali).

Żeby nie było - nie mówię, że Sting w WWE jest opcją absolutnie niemożliwą (bo z Vinniem nigdy do końca niczego nie można być pewnym), ale uważam, że jest to bardzo mało prawdopodobne i ja osobiście niesamowicie bym się zdziwił, gdyby plotki okazały się prawdziwe (ale jego walki z Takerem na WM'ce i tak nie chciałbym oglądać, chociażby z powodów jakie napisałem powyżej).

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Żeby nie było - nie mówię, że Sting w WWE jest opcją absolutnie niemożliwą (bo z Vinniem nigdy do końca niczego nie można być pewnym), ale uważam, że jest to bardzo mało prawdopodobne i ja osobiście niesamowicie bym się zdziwił, gdyby plotki okazały się prawdziwe (ale jego walki z Takerem na WM'ce i tak nie chciałbym oglądać, chociażby z powodów jakie napisałem powyżej).

Ja tam jestem bardzo pozytywnie nastawiony na to wszystko. Chce zobaczyc Stinga w WWE, ale nie chce jego walki z Takerem i to jest tylko marzenie wielu markow. Nic na takie cos nie wskazuje, nie wskazywalo i wskazywac prawdopodobnie nie bedzie...

Co do tego, ze Sting juz jest ustawiony finansowo, to mysle, ze siedmio cyfrowa sumka, ktora miala trafic do Lesnara, by kazdego mogla skusic. Tylko nie bardzo sobie wyobrazam, ze miesiac po debiucie, mialby jobbnac Grabarzowi. To by na pewno lekko popsulo negocjacje, chyba, ze umowiliby jakies podanie reki i wspolne swietowanie po starciu.

Wrzawa w internecie jest niesamowita i na tym na pewno Vince skorzysta, bo to RAW osiagnie potezna ogladalnosc. Oby nie okazalo sie niczym szczegolnym... Szanse na pojawienie sie Stinga (na dzien dzisiejszy) to w mojej ocenie 60%

50608915156a3743c1fa34.jpg