Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Wiesz, ale wtedy to jeszcze był pierwszy raz. Teraz jednak po tym wszystkim co mu zrobili to jednak nie powinno tak słodko to wyglądać.

Aż taka krzywda mu się ostatnio nie stała, tyle co oberwał parę razy od Wyattów, przegrał na Royal Rumble i nie wpuścili go do matchu, to co stało się na Summerslam było skurwysyństwem totalnym ze strony korporacyjnej rodziny. Dzisiaj owszem miał prawo być wkurzony, ale po co? przecież to jego "niewpuszczenie do matchu" i tak nie było planowaną zagrywką tylko improwizacją spowodowaną reakcją fanów na wynik PPV.

66487669857979e1f5d8b5.jpg

Dlaczego mi się wydaje, że staje się bardziej cukierkowy niż Cena ? Myślałem, że dzisiaj będzie na Raw jakaś zmiana, Daniel wejdzie wkur*wiony i powie Steph i Hunterowi co o nich myśli. A co było ? Jak zwykle to samo.........

Chyba oglądaliśmy dwie inne gale, jak na mój gust, to speech Bryana był całkiem poważny, wczoraj w temacie o royal Rumble czytałem właśnie Twój post, w którym napisałeś "jutro pewnie i tak bedzie sie cieszył i był cukierkowy", więc dziś specjalnie zwróciłem uwagę na mimikę Daniela w segmencie z RAW i nie widziałem, by specjalnie się cieszył i żartował z authority, a fakt, że ucieszył się gdy publika zripostowała Stefkę nie świadczy o jego 'cukierkowatości' tylko o tym, że nie ukrywa na siłę emocji. Nie chcę na siłę bronić Daniela, tylko po prostu w tym segmencie było widać, różnicę, której nie zauważyłeś :)

Widzę że był Divy, ale na przewijaczu nie wyczaiłem Emmy. Była na gali czy nie?

Była, ale tym razem kręciła się przy samych barierkach. Do debiutu już tylko jeden krok (oby nie taki, jak w wykonaniu Rollinsa :twisted: )

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

Z jakiego źródła masz te informacje? Jeśli to prawda że Sting został zakontraktowany to kogo dostanie w takim wypadku Lesnar (jeśli to prawda to wydaję mi się że jednak zmienią plany i Sting pojawi się jeszcze przed WM a z walki z Brockiem zrezygnują)? Jakby nie patrzeć to nie ma za bardzo kogo mu dać na WMkę: Punk, HHH, Cena, Show- z wszystkimi "większymi" już stawał w szranki...

Z portali zagranicznych. Reklamy robić im tu nie będę. Przez ostatnie 24h było dwa raporty z dwóch różnych źródeł o tym, że podpisał kontrakt.

I mówi się o tym, że dogadał się w sprawie HoF. Ale na bank nie te w 2014 najwcześniej 2015. I na pewno go nie zobaczymy na tej WM. Jeżeli już to prędzej właśnie na RAW po WM i wtedy prawdopodobnie roczny build Sting vs Taker. (O ile Brock nie "zabije" Takera i mówię tu o Takerze a nie o Streaku).

Jeżeli doszło by do tego to wiadomo, że jest to zbyt wielkie, żeby teraz na siłę szybko upychać na 30 skoro można się nie martwić o to czy 31 się sprzeda skoro ogłosimy Sting vs Taker.

Może to być oczywiście tylko plotka. Ale jednak Sting już nie jest w TNA, ostatnio było o tym, że WWE się dogaduje ze Stingiem i chcą używać "the Man Called Sting", żeby mieć jakiś "znak handlowy". No i teraz to z dwóch różnych źródeł. Więc może być coś na rzeczy.

Ale jak sam napisałem w pierwszym poście "jeżeli jest to prawda" to zdecydowanie czekam na RAW po WM niż na samą WM. Zobaczymy co z tego wyniknie.

Gdyby nie Axel, to Fandango zostałby IC Champem (kontuzja go chyba wykluczyła) a to, że teraz jobbuje jeszcze o niczym nie świadczy. Kidda 2 lata temu na RR ośmieszył Karzeł a teraz były plany dla niego, żeby dostał program z Ambrosem o pas US (w newsach nie dawno było o tym).

No fakt, koleś który zadebiutował na największej gali pokonując Y2J, nie osiągając nic przez prawie a raczej już można powiedzieć, że przez rok. A teraz jobbuje na potęgę o niczym nie świadczy.

• Reputacja:   1

No fakt, koleś który zadebiutował na największej gali pokonując Y2J, nie osiągając nic przez prawie a raczej już można powiedzieć, że przez rok. A teraz jobbuje na potęgę o niczym nie świadczy.

Chodzi mi oto, że ratunek dla tej postacie jest jeszcze w turnie :wink: Jak to było w przypadku Kidda.

Co do dyskusji o Bryanie, to odnoszę wrażenie, że ten oprócz lubienia pieprzenia Bellaski, lubi być sam pieprzony.

I was just informed Sting has signed a deal with WWE in the last 24 hours. I still think personally he will show up after Mania since it seems like Undertaker vs Brock is what they are aiming for.

Znowu? Który to on już raz podpisuje ten kontrakt z WWE? A może przedłuża? :twisted:

btw. Ciekawe, czy może nie będzie musiał spędzić 2 lat w NXT, jak reszta wrestlerów przychodzących do WWE :lol:

Edytowane przez Artx

• Urządzenie:  Windows

Z tego co kojarzę, to Fandango miał zdobyć IC title na Payback (zachwyty nad jego piosenką osiągnęły wówczas maksimum), doznał jednak wstrząśnienia mózgu i na jego miejsce wskoczył Curtis Axel. W ten sposób tancerzowi przeleciała koło nosa żywiowa szansa, my zaś otrzymaliśmy jednego z najbardziej bezbarwnych mistrżów IC w ostatnich latach.

Żal mi go - to typowy przykład wartościowego zawodnika skrzywdzonego gimmickiem. Teraz tylko czekać, aż zostanie tańczącym dodatkiem do Summer Rae (którą czeka spory push - dołączono ją do obsady II sezonu Total Divas)...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Jak co roku mimo, że RTWM zaczyna się właśnie po RR' emocji na razie nie czuje zadnych.

Pierwszy segment był dobry, bo o ile rzeczywiście za produkt odpowiadają ludzie z autyzmem lub inną choroba, to jak co do czego to potrafią oni się wybronić z każdej decyzji tym bardziej jeśli mówcą jest HHH i Stefcia (która się poprawiła w tej kwestii - nie chce się cofać jakoś bardzo wstecz, ale żona "Nochala" za mikrofonem była do niedawna totalnym drewnem). Prawda jest taka, że WWE najnormalniej w świecie nie dało Bryana do RR bo miał już walkę w karcie z Brayem (którego z kolei chciano podpromować do walki z Ceną kosztem Bryana) i tyle, podejrzewam ze nawet o tym nie dyskutowano : "co będzie jak się fani obrażą" itd. Nie wierzcie w te newsy jakoby, WWE celowo tak planowało zrobić by ukazać niechęć korporacji do Bryana - tu nie ma drugiego dna.

Real Americans się rozpada?... W żadnym razie, WWE poszło po rozum do głowy i oprócz zwycięstwa zaczyna nieco odświeżać ten team przez właśnie takie akcje - żeby ich wreszcie zauważono!

Droga Takera do Lasera wydaje się banalnie prosta, ale mega ciekawa jednocześnie, kto nie czeka na tem moment? jak na RAW przed WM Lesnar posra się na widok "Grabarza"?

Jak tak ma wyglądać powrót Sheamusa to bym go sobie darował - zero zmiany!, jest dalej kolesiem który może pomóc dobrym (tym z wyższej półki) i tyle.

Pewnie uznacie to za szczegół, ale kurde wystarczyło się ubrać jak człowiek (okularki, fajna kurtałka, t-shir w serek i dopasowane jeansy) i już Batista w moich oczach wygląda fajnie i lepiej zniose jego osobe w RTWM - nie to co tydzień temu, gdzie wyglądał jak cygan który uciekł z "trofeami" z bazaru.

Dobre RAW nawet i Sting wraca dodatkowo... znaczy się debiutuje, tyle było tych jego "debiutów", że dla mnie to pełnoprawny członek rosteru WWE. :twisted:

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

I mówi się o tym, że dogadał się w sprawie HoF. Ale na bank nie te w 2014 najwcześniej 2015. I na pewno go nie zobaczymy na tej WM. Jeżeli już to prędzej właśnie na RAW po WM i wtedy prawdopodobnie roczny build Sting vs Taker. (O ile Brock nie "zabije" Takera i mówię tu o Takerze a nie o Streaku).
Ja nie wiem czy będą chcieli czekać aż rok by zorganizować ich walkę. Jakby nie patrzeć to Sting młody nie jest (już praktycznie dziadek- rocznik 1959) a poza tym byłby "świeżą gwiazdą" u Vince'a w przeciwieństwie do Lesnara (Brock mógłby spokojnie poczekać jeszcze rok- stary nie jest). Przy okazji chodzi tu też o bezpieczeństwo Deadmana- to sprawa najważniejsza (dlatego lepiej dać mu jakiegoś mniej "wymagającego" przeciwnika który nie zrobi mu krzywdy- Sting akurat idealnie pasuje).

Ale booking main eventu Raw był tragiczny. Nie zrozumcie mnie źle - świetnie pchają do przodu Reignsa, teraz okazał się dużo lepszy od Ceny, który strasznie spartolił tego Speara, niepotrzebnie wyskakując do przodu. Ale wepchnięcie trio Bryan, Cena i Sheamus do Elimination Chamber w taki sposób, przez dyskwalifikację, to było żenujące :D Fajnie pokazali The Shield, które przegrało niesprawiedliwie, ale taki wynik by obrazował, że powinniśmy zobaczyć ich feud z Wyattami, a tymczasem Bray idzie po Cenę...

Strasznie zamarkowałem kiedy pojawiła się informacja, że Brock Lesnar zawalczy z kimś na tygodniówce, ale oczywiście poniosła mnie fantazja :D Szkoda mi za to Batisty, bo chłop w sumie niewinny niczego, a tak naprawdę ciśnięty jest strasznie i ciężko jest w takiej sytuacji odgrywać tego dobrego. W tym segmencie show skradł zdecydowanie duet Lesnar & Heyman, a gadka, że obie wersje wydarzeń będą dobre dla WWE Universe - świetna i prawdziwa.

Tragicznie za to ma się dywizja div, kiedy to kolejną pretendentkę budują tak samo - Naomi klepie AJ w walkach wieloosobowych, za to w 1 na 1 musi umoczyć. Powinna wrócić jakaś była diva, która odbierze tytuł Lee, bo w obecnej dywizji nikt tego nie jest w stanie zrobić.

Na koniec z cyklu przyczepić się trzeba - Rollins niezłego botcha trzasnął podczas tego skoku przez barierkę w pierwszym segmencie :D

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

11985408557829e91eb351.jpg

Kurde, serio wierzycie w tego Stinga ? Bo ja ni chuja :D Zamarkuję, jeśli go zobaczę jak stanie twarzą w twarz z Takerem, ale to jest tak prawdopodobne jak to, że 3MB rzuci się na streak Deadmana.

Wierze w debilność WWE...głęboko.

A więc po 14 latach uda im się ściągnąć Stinga! i będzie jedno wielkie gówno, bo upchną go do Hall of Fame oraz ewentualnie zrobią z nim wywiad do jakiegoś DVD. :)

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

urde, serio wierzycie w tego Stinga ? Bo ja ni chuja :D
Jasne że rozum mówi że to raczej niemożliwe i Steve prędzej podpisze nową umowę z TNA niż złoży parafkę na kontrakcie Vince'a ale w takich momentach włącza mi się swoisty mark-mode a niestety obecnie takich rzeczy nie ma zbyt wiele.

Co do dyskusji o Bryanie, to odnoszę wrażenie, że ten oprócz lubienia pieprzenia Bellaski, lubi być sam pieprzony.

Diezel/Blaze błagam przeczytaj to co napisałeś, a potem jeszcze raz i jeszcze raz... Boli? Tak jak resztę forum.

Wiesz, że niektóre rzeczy, które wypisuję powinieneś traktować z przymrużeniem oka? :wink: Przecież ja tego nie pisałem na poważnie.

Pojawienie się Stinga na pewno byłoby czymś wielkim, przełomowym, na co wszyscy czekamy. W końcu już od wielu lat na portalach newsowych ciągle powtarza się ten sam temat - Sting na WM! Może faktycznie jeszcze WWE do tego doprowadzi. Byłoby miło, takie spełnienie oczekiwań, w zamian za Bryana.

Pewnie uznacie to za szczegół, ale kurde wystarczyło się ubrać jak człowiek (okularki, fajna kurtałka, t-shir w serek i dopasowane jeansy) i już Batista w moich oczach wygląda fajnie i lepiej zniose jego osobe w RTWM - nie to co tydzień temu, gdzie wyglądał jak cygan który uciekł z "trofeami" z bazaru.

Może i zwykły szczegół, ale też to szybko zauważyłem. Nareszcie Batista wyglądał jak Animal sprzed kilku lat - w końcu jak człowiek, nie fan One Direction. Jednak trzeba przyznać, że wygląd swoje robi. Teraz czuję, że to ten Batista, którym miał być już tydzień wcześniej. Tylko jeszcze w ringu troszeczkę nadrobi i będzie chyba dobrze.

Segment na linii Orton-Batista-Lesnar jak najbardziej na duży plus. Zdziwiłem się, widząc Lesnara przy najważniejszych tytułach. Może i ostatecznie nie skończy się na walce z Ortonem, ale na pewno podbije to sytuację Bestii i ludzie zaczną go brać jako rasowego rzeźnika, który w końcu zaczyna się liczyć w federacji. Zdecydowanie podniesie to prestiż i jakość walki, jakakolwiek to będzie, na Wrestlemanii. No i swoją drogą powiało troszkę świeżością. Ludzie podjarali się ewentualną walką między Lesnarem i Batistą. Good move.

Co do Main Eventu, to chyba dobrze, że właśnie tak się to wszystko skończyło. Świetny strategiczny ruch WWE. Jak efektownie (w dobrej walce) wepchnąć do najważniejszej walki całej gali PPV trzech znaczących miśków, by ich rywale (również bardzo ważni) nie zostali tymi pokonanymi? Ano tak, zawsze jest sprawa dyskwalifikacji. Czyli sposób idealny: przegrywamy, ale nikt nas nie przypiął - więc nadal mamy coś do powiedzenia. Bardzo dobrze, The Shield nadal na topie, tak trzymać. :)

29661545752dfe21d2d09c.jpg

Apropos, kiedy w końcu Orton przestanie wchodzić ciągle z tymi dwoma pasami? Skoro zunifikował tytuły to "stary" WHC powinien iść na emeryturę. Boję się że Randy specjalnie dalej trzyma dwa pasy żeby wrócił Vince i z powrotem przywrócił stan sprzed unifikacji...