Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Bardzo dobra tygodniówka! Jedyne czwego zabrakło to Punka i Kane'a, no i znowu walka Trutha z FanDanGo... nie mogli tam wrzucić kogos innego? Roster jest tak duży, że połowa wrestlerów wogóle nie występuje w TV (patrz. JTG, Otunga...) a dają nam poraz 100 tę samą walke...

W sumie to wszystko inne było takie, jakie być powinno. Super segment na otwarcie show, dobrze (o dziwo) wypadli Orton z Batistą. Po cichu liczyłem na *gong*, no ale dmyśliłem się, że jeszcze za wcześnie. Po tym co zobaczyłem dalej jestem przekonany, że Lesnar zniszczy jeszcze paru ludzi i dopiero wtedy powróci Taker.

O! Tutaj mamy jeszcze jedną rzecz, która mi się nie podoba... AJ znów przegrywa przez Roll-Up :? Dali by już jej walkę z Naomi o pas, a nie tylko pokazują, że tancerka jest w stanie ją pokonać...

No i największy plus tej gali. Bookerzy pokazali, że jednak używają mózgu! Teraz na EC Shield zmierzy się z Wyattami, przegra i się rozpadnie, a Bray i jego rodzinka pójdą na Cenę. Być może rudy przejdzie turn i na największeszej ze scen zmierzy się z Danielsonem. Pozaostali dwaj uczestnicy EC Matchu? Ja bym postawił na na Rhodesów... czemu? Cody eliminuje Goldusta po czym wspmina, że była to zemsta za RR i mamy gotowy pojedynek na Wrestlemanię.

Bardzo podobał mi się otwierający segment - chociaż założę się, że był on dorzucony do skryptu RAW w ostatniej chwili, jako pewnego rodzaju wytłumaczeni braku Daniela w RR matchu. Trypel zmiótł widownię robiąc minę płaczącego dziecka, Stefka wywołała wrzawę słowami "chyba nie sądzisz, że publika przyszła tu dla ciebie', a Bryan nie robił sobie podśmiechujek, tylko rzetenie wyrzucił Hunterowi, co ma na sercu - jedna z największych zalet Daniela - oprócz niesamowitych poczynań ringowych publiczność kupuje go, bo jest prawdziwy, tak jak w swoim story był Punk, tak teraz Dragon wyrasta na człowieka, z którym utożsamia się 3/4 fanów.

Pierwsze zgrzyty w Real Americans, ale mam nadzieję, że zanim się rozpadną, chociaż poliżą tytułów Tag Teamowych, w zasadzie można iść w dwie strony - alternatywne wyjście to stworzenie z Zeba despotycznego trenera-managera, który traktuje swoich ludzi z generalską surowością, co finalnie doprowadza ich na szczyt dywizji.

Ależ dziś mamy mocną obasdę segmentów - najpierw COO i ulubieniec nr. 1, teraz mistrz, zwycięzca RR i samozwańczy pretendent - w tej chwili pachnie to 3-way dance na Wrestlemanii, a być może WWE ma w planach pojedynek Batisty i Brocka nieco wcześniej, t.j. na Elimination Chamber, które odbędzie się w rodzinnym miejście Lesnara, stąd liczę na cos dużego dla jego osoby, jednak byłoby to lose-loose situation i ani jeden ani drugi tej walki nie powinni przegrać, stąd domyślam się, ze szanse na taki pomysł są dosyć nikłe.

Jake Roberts w Hall of fame - logiczny i przede wszystkim uzasadniony wybór, póki co skład inductees na rok 2014 wygląda obiecująco, może nawet przebije ubiegłorocznych Famerów.

Ciekawa końcówka walki wieczoru - znowu atak na Cenie (kontyuacja wydarzeń z RR), która jednocześnie pozbawia The Shield kwalifikacji do EC matchu, a więc otwieramy furtkę na ewentualny 3 vs 3 match. Obecnie mamy podejrzenia co do 2 pojedynków na Wrestlemanii (Punk/HHH, Taker/Lesnar), 2 kolejne mogą ulec zmianie (Orton/Batista, Wyatt/Cena), w ubiegłym roku o tej porze znaliśmy już 3 główne pojedynki, a co gorsza ich zwycięzców. Jeśli co dobrego można powiedzieć o obecnej RtWM, to fakt, że jest najbardziej nieprzewidywalna od wielu lat.

Sama gala zdecydowanie na plus, dużo wartościowych segmentów, rola jobberów ograniczona do minimum i całkiem spora dawka dobrego pure wrestlingu.

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

Również oglądając RAW odniosłem wrażenie że to wszystko robione jest w ostatniej chwili, że skrypt zmieniany był niemalże na siłę, po takim a nie innym odbiorze przez fanów.

Mamy motyw z rozpadem Shield, który miał objawić się eliminacją kolegów przez Romka, przy wcześniejszej próbie Deana Ambrose na RR. I? Nic z tych rzeczy, tarcza nadal trwa, potrwa co najmniej do Chambera, a na nim zapewne dojdzie do rozpadu.

Cody vs Goldust? No way, właściwie to nie wiadomo co dalej z nimi zrobią. Mamy za to rozpad (najprawdopodobniej) Real Americans, a dodatkowo mam dziwne wrażenie że Rey z Sin Carą przejmą pasy, a później dojdzie do ich walki na WM. Rey młody nie jest, to może być ostatnia szansa na takie starcie. Można z tego rozegrać ciekawe story.

• Urządzenie:  Windows

Co do Real Americans, to segment na zapleczu wskazuje, że konfliktu Colter-Swagger już nie ma :P

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Dziś Romek już mi się tak nie podobał jak wczoraj. Dodał ten swój ładny dropkick z zza ringu na apron do arsenału ale to wszystko co wyniósł z Royal Rumble Matchu bo pomimo nokautów spearami itp. był dla mnie bardziej wkurwiającym terminatorem niż niszczącym i szmacącym wrestlerem.

Ogółem Raw było dobre, zabrakło mi na nim CM Punka ale może wróci za tydzień sprzedając chokeslam. Highlightami są segment otwierający, liść Zeba Coltera, segment WWE World Championa i walka wieczoru - wszystkie te rzeczy zasługują na wyróżnienie.

Ładnie zaczęli to RAW. W sumie nie było innej opcji. Bryan pewnie trafi do Komory, razem z Ceną i Sheamusem. Czy ma jakiekolwiek szanse na zwycięstwo? Nieważne, chodzi tylko o to, żeby się w tej walce pojawił.

Rollins zaliczył małego botcha przy skoku przez barierkę :D Jedyny członek Shield bez takich faili na koncie[chwilowo?] to Ambrose.

Bad News Barrett znowu marnuje czas antenowy. Mógł się pojawić podczas walki Miza z Zigglerem...

Orton i Batista ani ziębią ani grzeją. Ludzie sami wiedzą, kogo chcą oglądać. Lesnar miał niezłe wejście.

[w sumie... reakcja na Batistę i Bryana podczas RRM - to by się dało wykorzystać w feudzie tych dwóch, jakby Bryan przejął pas w Komorze - ale i tak zapewne postawią na nudne Orton vs Batista bez żadnych naprawdę fajnych podstaw]

NAO są w porządku. Tylko wydaje mi się, że Billy jest tam bardzo "na doczepkę" i zamiast niego mógłby być ktokolwiek. Nie wiem, czy zawsze tak było, czy nie. Road Dogg się tu aż za bardzo wyróżnia mic skillami.

Życzenie Lesnara o walkę na RAW nie zostało spełnione, więc on sam sobie zorganizował "starcie". Taki Brock to dobry Brock.

Widzę że był Divy, ale na przewijaczu nie wyczaiłem Emmy. Była na gali czy nie?

Może i Roberts nie pojawił się na RR, ale dostał się na Old School RAW, a teraz na pewno zobaczymy go na WM - jako nowego Hall of Famera. Brawo, Jake. Brawo, DDP.

Face'owie wchodzą do EC Matchu dzięki DQ? Really? Bullshit. Jedna rzecz, która może kogoś ucieszyć, to fakt, że to daje podstawę do Shield vs Wyatts. Oczywiście nie na WM[bray ma Cenę], ale na RAW czy EC PPV - możliwe.

Btw. RAW bez Punka?

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Moje szybkie przemyślenia po Raw:

Nic co wskazywałoby na pewny storyline na WM'ke dla Bryana, szkoda, myślałem że chociaż trochę to ruszy dzień po Royal Rumble, zamiast tego Bryan trafia do komory eliminacyjnej o pas, niech będzie.

Zero odniesienia do sprzeczki wśród The Sheild w royal rumble matchu, Tarcza wchodzi na arenę jakby nigdy nic, z walką w tag teamie też problemów nie mieli.

Liczyłem trochę na walkę Lesnara na tygodniówce, a potem zrozumiałem że proszę o coś niemożliwego :D

Tygodniówka dość średnia biorąc pod uwagę to że to pierwsze Raw podczas Road to Wrestlemanii, brak Punka też dało się odczuć, liczyłem że zaraz po Bryanie wejdzie właśnie Brooks który będzie miał do pogadania z Korporacją.

66487669857979e1f5d8b5.jpg

• Reputacja:   141

Dzisiejsze RAW wypadło całkiem nieźle. Otwierający segment był naprawdę dobry, oglądałem go bez cienia znudzenia (co zdarza mi się bardzo rzadko jeśli chodzi o WWE), po raz pierwszy włączyły się u mnie emocje gdy na ring wbił Sheamus (mimo, że markuję Shieldom, to pomyślałem sobie "no, to tera wpi**dol"). Nawet Dżony mnie nie wnerwił, co było dość szkoujące :)

Batista jest dalej cieniem samego siebie, na micu nigdy nie był tragiczny, ale dzisiaj niestety sprawiał wrażenie jakby tuż przed wejściem na ring schował do kieszeni kartkę ze ściągą.

Lesnara do tej pory lubiłem oglądać, ale ja już serio nie mogę patrzeć na jego gimmick i słuchać wypowiedzi Heymana. Niech sobie będzie geniuszem (Paul), super managerem, ale ja go po prostu nie trawię.

Main Event? Oglądało się nieźle, ale w sumie był standard. Moją uwagę zwróciła tylko jedna rzecz : kto ostatnio skontrował finisher Ceny i wykonał swój podczas brawlu nie będąc "legalnym" zawodnikiem w ringu? Do czasu wczorajszego RAW i speara Romana takie akcje miały miejsce chyba tylko za czasów heelowania Jaśka :D -> Wyczuwam push i lądowanie Romka w komorze na EC.

6427638215a28716991f4b.jpg

Ohh Czyżby ktoś nie dostał reakcji od fanów takiej jakiej chcieli szefowie ??!! Ohh tak mi przykro. !!

Początkowy segment był dobry. Oczywiście rozpisany tylko dla tego co działo się na RR. Jedno co mnie trochę denerwuje jeżeli chodzi o Daniela i jego proma to to, że za każdym razem jest taki super uśmiechnięty. Jak dla mnie mógłby już po takim czasie "kopania" przez Władze, nieco być bardziej agresywny a nie ciągle się uśmiechać. Ale to pewnie kwestia "gustu".

Boli niestety fakt, że WM można już też skreślić. I jedyna rzecz dla której będzie warto oglądać to to jak publika będzie buczała podczas ME. I dzięki temu, że w końcu nie będzie na otwartym stadionie to wszystko ładnie brzmiało.

I was just informed Sting has signed a deal with WWE in the last 24 hours. I still think personally he will show up after Mania since it seems like Undertaker vs Brock is what they are aiming for.

Jeżeli to prawda to bardziej czekam na RAW niż na WM. :shock:

PS: N!KO jak tam Fandango ??!! Mija nie długo rok jak pokonał Y2Ja, I co tak naprawdę z tego ma/mamy ?? Zmarnowali Y2J na gościa który nawet pasa interkontynentalnego czy US nie powąchał. A teraz JobberniaLand.

• Reputacja:   1

RAW było całkiem przyjemne. Co prawda zmiana skryptu przez Vince'a była bardzo widoczna, ale nie wniosła żadnych negatywów. No może z wyjątkiem tego, że dostaliśmy tylko jeden mecz kwalifikacyjny, a mogliśmy otrzymać aż 3 albo nawet i więcej, ale kto wie czy wtedy doszłoby do interwencji Wariatów podczas którejś z walk członków De Shyld... Brakowało mi Barretta podczas walki Zigglera z Mizem, którą to ten pierwszy wygrał, na reszcie wygrał... Segment zawodników stojących na najwyższej półce hierarchii przyjemny od momentu pojawienia się Heymana, a z Batisty znowu miałem bekę. Chwilę później Brock zniszczył Rhodesów i takiego właśnie Lesnara chcę oglądać, a nie spierdalającego przed Wightem... Na wyróżnienia zasługują również: pierwszy segment oraz reaktywacja Tagu Luchadorów, który tym razem pewnie utrzyma się do WM :wink:

Co do dwóch pozostałych miejsc w walce EC o pas WWE WHC, to obstawiam, że zajmą je Lesnar (ten na 100 pro) oraz powracający Christian.

Zmarnowali Y2J na gościa który nawet pasa interkontynentalnego czy US nie powąchał.

Gdyby nie Axel, to Fandango zostałby IC Champem (kontuzja go chyba wykluczyła) a to, że teraz jobbuje jeszcze o niczym nie świadczy. Kidda 2 lata temu na RR ośmieszył Karzeł a teraz były plany dla niego, żeby dostał program z Ambrosem o pas US (w newsach nie dawno było o tym).

Edytowane przez 8693

• Reputacja:   1

I was just informed Sting has signed a deal with WWE in the last 24 hours. I still think personally he will show up after Mania since it seems like Undertaker vs Brock is what they are aiming for.

Z jakiego źródła masz te informacje? Jeśli to prawda że Sting został zakontraktowany to kogo dostanie w takim wypadku Lesnar (jeśli to prawda to wydaję mi się że jednak zmienią plany i Sting pojawi się jeszcze przed WM a z walki z Brockiem zrezygnują)? Jakby nie patrzeć to nie ma za bardzo kogo mu dać na WMkę: Punk, HHH, Cena, Show- z wszystkimi "większymi" już stawał w szranki...

Jakby tego było mało to sam Angle wspomniał ostatnio w jednym z wywiadów że chciałby wrócić do WWE. Kontrakt wygasa bodajże we wrześniu tego roku...

Edytowane przez TakerFanKrk

Widzę że był Divy, ale na przewijaczu nie wyczaiłem Emmy. Była na gali czy nie?

Była. Bodaj podczas starcia Fandango...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Ta, Sting podpisał 10-letni kontrakt, w którym ma zapisane - walkę z Takerem, którą oczywiście wygra, walkę z Hoganem w ME Wrestlemani 40 i oczywiście 4 title runy :roll:

Niech ta szopka się już skończy, Sting nie pojawi się w WWE i tyle.

Póki nie zobaczę jego pomalowanej gęby na Raw to nie będę wierzył w żadne informacje dotyczące rzekomego debiutu Stinga.

A jeśli jego pomalowaną twarz zobaczę na Raw, która wypowiada słowa: "Wyzywam cię Taker" to przyznam się do błędu. Co wtedy dla Lesnara ? Bardzo proste.... wcisną go do walki o WWE WHC.

Co do Angle'a to ja nie chcę, żeby jeszcze teraz wracał. Niech jeszcze pobędzie w TNA ze 3 lata i wtedy niech pojawi się na JEDNĄ walkę i zakończy karierę. Mimo wieku prezentuje się lepiej niż wielu młodych więc nie będzie problemu.

Jeszcze co do Bryana....

Dlaczego mi się wydaje, że staje się bardziej cukierkowy niż Cena ? Myślałem, że dzisiaj będzie na Raw jakaś zmiana, Daniel wejdzie wkur*wiony i powie Steph i Hunterowi co o nich myśli. A co było ? Jak zwykle to samo.........

Dlaczego mi się wydaje, że staje się bardziej cukierkowy niż Cena ? Myślałem, że dzisiaj będzie na Raw jakaś zmiana, Daniel wejdzie wkur*wiony i powie Steph i Hunterowi co o nich myśli. A co było ? Jak zwykle to samo.........

Naprawdę liczyłeś że po Royal Rumble Bryan będzie wkurwiony? a mam przypomnieć z jaką uśmiechniętą mordą pojawił się na Raw dzień po Summerslam gdzie potrzymał pas WWE 5 minut? no właśnie :twisted:

66487669857979e1f5d8b5.jpg

Wiesz, ale wtedy to jeszcze był pierwszy raz. Teraz jednak po tym wszystkim co mu zrobili to jednak nie powinno tak słodko to wyglądać.