Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline

swoją drogą co to do cholery jest ten cały slobberknocker? :D

O ile dobrze pamiętam to rozpowszechnił to JR. Nazywał tak po prostu wielkie rozróby na ringu, gdzie wszyscy się tłuką i "sypią" finisher'ami. Taki spory brawl. Może również chodzić o mocne spoty typu skoki, upadki z klatek albo groźnie wyglądające ciosy itp.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• Reputacja:   0

swoją drogą co to do cholery jest ten cały slobberknocker? :D

W grze SD 2: Know Your Role Slobberknocker o ile dobrze pamiętam był takim większym Gauntlet Matchem. Nie wiem czy to jest to, ale przynajmniej tak było we wspomnianej grze. Spinowałeś kogoś/poddałeś przez submission to wtedy wchodził następny i tak w kółko. No chyba, że w końcu dopadli Ciebie - wtedy game over. :P

to to ja wszystko wiem, że to od JR'a, ale bardziej mnie zawsze interesowało skąd on to wziął. zawsze jak szukałem jakiejś genezy to poszukiwana kończyły się na cytatach z niego.

TakerFanKrk, Bryan w ogóle zbiera mega pop...WWE w końcu chyba to dostrzega, że to nie jest chwilowe czy ogranicza się tylko do niektórych eventów. Tak jest już wszędzie ! Może to wynieść jednak brodacza na szczyt. Oby. Porównywalne jest to tylko z popem dla Punka z czasów story z odejściem i panowaniem w WWE. Niestety wtedy przeszedł heel turn...i poszło wszystko się walić :) Do dziś Punk zbiera dobre reakcje, ale to już nie to samo, Daniel bije go na głowę. Może story z HHH to zmieni i w oczach publiki Punk znowu będzie wybawcą, rzuci jaki Pipe Bomb i już :) W każdym bądź razie...dwóch gości ze sceny niezależnej zdobywa największy pop w WWE. Ciekawe. W tym to co sie teraz dzieje z Bryanem przechodzi wszelkie oczekiwania.

Entertainment > Wrestling

Dolph Ziggler sprzedaje ciosy lepiej niż TNA bilety :)

• Reputacja:   1

Obawiam się że Wyat skończy się za kilka miesięcy. Tak samo jak skończył się Ryback, Umaga czy nawet Tensai. Bo albo w końcu uwali go Bryan albo sam John Cena, bo tak jest przy wiele nowych heelowych gwiazdach. Nawet było tak ze Swaggerem czy Christianem, dostali o wiele większą gwiazdę od siebie i od razu zgasły. Wątpię by Bray sobie poradził, bo nie uwali on takich osób jak Punk, Bryan czy Cena.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

Obyś nie wykrakał Arkao. Bardo lubię Braya i zdecydowanie wolę go od Daniel Bryana. Ten gimmick jest według mnie genialny i przypomina stare czasy. Szkoda by było go zmarnować.

• Reputacja:   297
  • Urządzenie:  Windows

Obawiam się że Wyat skończy się za kilka miesięcy. Tak samo jak skończył się Ryback, Umaga czy nawet Tensai. Bo albo w końcu uwali go Bryan albo sam John Cena, bo tak jest przy wiele nowych heelowych gwiazdach. Nawet było tak ze Swaggerem czy Christianem, dostali o wiele większą gwiazdę od siebie i od razu zgasły. Wątpię by Bray sobie poradził, bo nie uwali on takich osób jak Punk, Bryan czy Cena.

Tu bym polemizował, bo podejrzewam, że jeżeli dla Dragona szykowana jest wygrana w RR lub/i walka opas na WrestleManii, to mogą go podłożyć Bray'owi, żeby zrobić z Daniela "underdoga z title shotem" i później "zaskoczyć" marków (a przy okazji wypromować Wyatt'a). Coś jak Bret Hart przegrywający czysto z Owenem i tej samej nocy krojący z pasa Yokozunę (wcześniejsza porażka idzie w niepamięć, pas zdobyty a brachol kozacko wypromowany). Tym bardziej, że Bray to przecież "projekt Huntera" i ma podobno zdrowe poparcie na zapleczu (czyt. są wobec niego spore plany).

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Tym bardziej, że Bray to przecież "projekt Huntera" i ma podobno zdrowe poparcie na zapleczu (czyt. są wobec niego spore plany).

Ryback to był pomysł Vince'a, a jak sie to skończyło ? Były newsy że Bray zawalczy z Cenom na Wrestlemanii, raczej tak nie będzie. Ale po tej gali czemu nie ? Tylko czy to nie będzie jego koniec, bo co on będzie mógł zaproponować po przegranym feudzie z Jasiem ? Spadnie do Uppermidcardu, następnie do Midcardu i będzie jak teraz Del Rio czy Ziggler.

Nie chcę tego ale to bardzo możliwe.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

Ryback to był pomysł Vince'a, a jak sie to skończyło ? Były newsy że Bray zawalczy z Cenom na Wrestlemanii, raczej tak nie będzie. Ale po tej gali czemu nie ? Tylko czy to nie będzie jego koniec, bo co on będzie mógł zaproponować po przegranym feudzie z Jasiem ? Spadnie do Uppermidcardu, następnie do Midcardu i będzie jak teraz Del Rio czy Ziggler.

Chyba nie porównujesz dającego dupy na każdym polu Ryback'a, do świetnie odgrywającego swoją rolę Bray'a? Poza tym - kto powiedział, że Wyatt musi przegrać z Ceną? (jeżeli nie będzie to walka na WM'ce, of course) Równie dobrze panowie mogą mieć krótki feud, podczas ich walki ktoś zaatakuje Jacha, Bray uzyska "oszukańczy pinfall", a Cena wejdzie w kolejny feud z "atakującym" (a Bray pójdzie swoją drogą). Wszystko kwestia tego, jak bardzo oficjele będą chcieli promować Wariata.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

Chyba nie porównujesz dającego dupy na każdym polu Ryback'a, do świetnie odgrywającego swoją rolę Bray'a? Poza tym - kto powiedział, że Wyatt musi przegrać z Ceną? (jeżeli nie będzie to walka na WM'ce, of course) Równie dobrze panowie mogą mieć krótki feud, podczas ich walki ktoś zaatakuje Jacha, Bray uzyska "oszukańczy pinfall", a Cena wejdzie w kolejny feud z "atakującym" (a Bray pójdzie swoją drogą). Wszystko kwestia tego, jak bardzo oficjele będą chcieli promować Wariata.

Fakt Wyat jest świetny, na NXT był lepszy ale ciągle jest świetny. Tylko to według mnie nie jest zawodnik na lata, w głównym rosterze jest od pół roku a miał już chyba trzy kontuzje. Jasne że obroni się on umiejętnościami za mikrofonem, w ringu fatalny nie jest. Nie wiem czy federacja szykuje dla niego coś wielkiego, bo to może być wieczny UpperMidcarder. Chcę jego sukcesu ale to nie jest takie pewne.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

Fakt Wyat jest świetny, na NXT był lepszy ale ciągle jest świetny. Tylko to według mnie nie jest zawodnik na lata, w głównym rosterze jest od pół roku a miał już chyba trzy kontuzje. Jasne że obroni się on umiejętnościami za mikrofonem, w ringu fatalny nie jest. Nie wiem czy federacja szykuje dla niego coś wielkiego, bo to może być wieczny UpperMidcarder. Chcę jego sukcesu ale to nie jest takie pewne.

Wiesz, to czy będzie "na lata" okaże się w praniu. Najważniejsze żeby dostał szanse sprawdzenia się z pushem i jej nie zjebał. A co będzie później - zależy tylko od niego (jeżeli już postanowią dać mu szansę). Co do kontuzji - to bez przesady, to nie Sin Cara, który łapał takie kontuzje, że przez pół roku nie było go później w TV :wink:

Co do kontuzji - to bez przesady, to nie Sin Cara, który łapał takie kontuzje, że przez pół roku nie było go później w TV

Bo walczyli za niego wtedy Rowan i Harper, ale jak złapie uraz na tydzień lub dwa przed ważną walką to co ? WWE nie może sobie pozwolić by Main Eventerami byli właśnie ludzie z częstymi kontuzjami. To mogą być tylko moje przypuszczenia, ja chcę Braya na szczycie, tylko czy Vince też to tak widzi ?

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

Batista ustawia się w kolejce o pas. Jeśli nie pójdą na Bryana - a umówmy się, nie pójdą - najkorzystniej by było, gdyby doszedł tam do spółki z inną Bestią o podobnych deklaracjach. Trochę nie podobało mi się umiejscowienie powracającego Animala. Początek gali można było śmiało zostawić Korporacji i Ortonowi, bo radzili sobie przyzwoicie, a i pod koniec Dave miałby pewnie trochę więcej czasu na gadanie, które ograniczyli mu do absolutnego minimum. Ciesze się, fajnie go widzieć, ale zabrakło fajerwerków/mocniejszego uderzenia.

CM Punk otworzy Royal Rumble Match. Gdyby nie fakt, że mamy taki tłok lepszych pretendentów, to powiedziałbym, że jego szansę wzrosły. Jednak Phil nie pójdzie drogą Chrisa Benoit. Nie wygra, kiedy jawnie w storyline'ie zaklepują mu otwierający numerek. Raczej ma to dodać smaczka do historii z Authority, gdzie jakis "przyjeciel HHH" pozbawi Punka jego szansy.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Powrót Batisty rzeczywiście bez szału. Po prostu się pojawił, powiedział, że przyszedł zdobyć pas, na i przy okazji obił Del Rio. Czy te wydarzenia zmieniły cokolwiek w kwestii moich typów co do zwycięzcy RR? Nie. Czyli nadal uważam, że WWE nie będzie silić się na zaskoczenia i po prostu Batista wygra.

Tak BTW podczas obijania Alberto Batista wykonał zwykłego Powerbomba. Szkoda, zawsze lubiłem tą jego wersję z przysiadem.

Dostaliśmy zapowiedź nowej walki na RR i jest to walka Bryana z Brayem Wyattem. Co mnie jeszcze bardziej zaskoczyło, to brak Bryana na liście uczestników Royal Rumble (od razu po zapowiedzeniu tej walki sprawdziłem to). Braya też tam nie ma, tylko Rowan i Harper. No i teraz pytanie, czy rzeczywiście Bryan nie wystąpi na RR? Wielu stawia go jako faworyta i byłby zonk, gdyby okazało się, że nawet nie zawalczy w tej walce :D

Punk wrzucony do walki jako #1. Może być, że wygra z tej pozycji, chociaż ja skłaniam się ku opcji eliminowania po kolei członków Authority. Punk pewnie też wyleci przez władzę, pytanie tylko czy będzie to uczestnik walki, czy może wyruchają go jakimś kantem. Osobiście chciałbym, żeby wyrzucił go Kane, który przy okazji dobiłby, albo nawet pobiłby rekord eliminacji w historii całego RR.

Dostaliśmy też zapowiedź jeszcze jednej walki, a mianowicie walki o pasy TT na pre show. Tak jak wielu typowało walkę o pas dostają Outlawsi. Mam tylko nadzieję, że nie przejmą tych pasów...

Big Show kolejny raz dominuje nad Lesnarem i tylko potwierdza tym, że na PPV dostanie ostry wpierdol, a kibice dostaną ulubione F5 na gigancie ;)

Koniec gali to standard, Jaś bohater, Randy cipa. Oby tylko na PPV Orton obronił złota.

Ale przecież nie muszą wszystkich uczestników zapowiadać. Być może będzie tak, że Bryan i Wyatt nie zostaną zapowiedzeni, ale i tak pojawią się w RR matchu. Zresztą mamy jeszcze Smackdown.

U mnie tez dalej faworytem jest Batista. Powtórzę to co napisałem w temacie o RR - Ostatnio ci co mówili, że wygrają RR match (z tych większych gwiazd oczywiście) to go wygrywali. Więc Batista wysuwa się na prowadzenie. Szanse Bryana spadły u mnie dosyć mocno po Raw.