Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Cholernie się cieszę że zobaczyłem Jake'a Robertsa - pokazało to że fani chcieli go zobaczyć, a Dabju przycyhylili się do woli fanów - raz na jakiś czas. Szczególnie że położył Damiena na Ambrose'a - dla mnie "passing of the torch" - bardzo mi się ten motyw podobał. Mimo tego że Snake przesadzał ze swoim ćwierkającymi petycjami i akcjami, to jednak bardzo sobię cenię tą legendę - dla mnie Old School Raw było ważne tylko podczas ME (!?)

• Reputacja:   2

Przemowa RICK'A FLAIR'A

Mamy zatem powrót pierwszej legendy. Jego wstęp krótki, gdyż głównie chodziło o dialog z Orton'em. Jakoś mnie to nie porwało. Źle nie było, ale Randy coś tam palnął. :roll:

O Jasiu nie wspomnie, bo to było przesłodzone. Te saluty, uśmieszki i jeszcze Rick wskazujący na Cena'ę ala "He's the guy!" kiedy Orton wyszedł z ringu. To się ciężko oglądało.

The Usos & Rey Mysterio vs The Wyatt Family

Debiut Bryan'a w szeregach "rodzinki". Jego postawa na razie bez niespodzianki. Współpracuje, che przekonać ich do siebie i dodatkowo Wyatt lepiej, by wyszło gdyby Harper się z nim nie zamienił. Nie sprawia wrażenia totalnie zahipnotyzowanego. To jedyna rzecz, która mi nie daje spokoju.

Więc jednak. Batista weźmie udział w Royal Rumble. Poważny kandydat do wygranej.

BOB BACKLUND, ARN ANDERSON i SGT. SLAUGHTER. Kolejne legendy, które widujemy zawsze, gdy są jakieś powroty gwiazd starszej daty. :roll:

Mimo, że na razie nic się nie dzieje to daje szansę nowemu Kane'owi. Po tylu latach bycia czerwoną maszyną to jakaś odmiana. Oczywiście mam nadzieję, że jeszcze założy maskę, od której chyba po prostu odpoczywa.

NIKOLAI VOLKOFF, MILLION DOLLAR MAN i MIKE ROTUND'A wywołali już większy uśmiech na mojej twarzy. Nie dlatego, że nie lubię poprzednich. Dlatego, że już rzadziej ich widujemy (no, może poza DiBiasie'm :roll: ).

Druga walka - Curtis Axel vs Big E Langston

Wynik bez niespodzianek. Promocja mistrza trwa.

Piper's Pit z The Shield

PIPER ucieszył mnie obecnością i tekstem z old school'em. Przebieg segmentu przewidywalny. Pojawienie się Punk'a było kwestią czasu.

Trzecia walka - Sin Cara vs Alberto Del Rio

Alberto składa Cara'ę i znowu chce być w centrum uwagi. Biorąc pod uwagę jego gimmick arystokraty to logiczne, gdyż Batista skradnie mu publikę, ale na feud między tą dwójką jestem zdecydowanie na nie. Chyba, że jakiś króciutki podczas RtWM.

Za tydzień Bryan w team'ie z Bray'em. Test zaufania przed nami. Może być ciekawie. :D

Czwarta walka - The Real Americans vs Cody Rhodes & Goldust

Fajna walka. Americans przegrywają, ale bracia też mieli serie porażek.

Piąta walka - Damien Sandow vs The Great Khali

RANJIN SINGH powraca. Nie była to jakaś wielka postać, chyba najcichszy menadżer w historii WWE, ale nie spodziewałem się jego obecności. Slaughter sędzią specjalnym, ale nic specjalnego się nie działo.

DDP powraca... w celu komercyjnym. :roll: Ogólnie segment słaby, a szkoda, bo "damn" Simmons'a to zawsze była wisienka na torcie.

Segment z Paul'em Heyman'em i Brock'iem Lesnar'em

Brawl między Lesnar'em i Henry'm zapadnie mi w pamięć ze względu na... wyraz twarzy Lesnar'a, gdy "łamał" rękę. :lol: Nie wiem, czy będzie Brock feud'ował z Show'em. Wątpię, że zawalczą ze sobą na WM'ce. :roll: Pewnie czeka nas walka, gdzie Brock zrobi F-5 na przeciwniku (może EC) i ponownie udowodni, że nie potrzebuje udziału w RR match'u, aby walczyć o coś. Mark... No właśnie. Kolejna przerwa?

Szósta walka - Aksana & Alicia Fox vs The Bella Twins

Aksana znowu wygrywa! Idzie po Diva's Championship!

Siódma walka - 3MB vs TOO COOL

Nie mogło wyjść nic innego od komedii, ale emocje pozytywne. :lol:

Bad News Barrett

Bardziej mnie poruszył brak kobiet u boku Godfather'a... .

Ósma walka - CM Punk vs Roman Reigns

Raz Howard Finkel teraz New Age Outlaw i Gene Okerlund. Walka Punk'a stała się kolejnym powodem dla, którego może ktoś powrócić. Reigns pokonuje Punk'a i do tego czysto. Raczej jeszcze nie doczekamy jego single'owej walki na WM'ce, ale jego postać robi się co raz pewniejsza.

Old School RAW rządzi się swoimi prawami. Z punktu widzenia zwykłej gali zawsze jest do bani. Ale legendy i otoczka pozostawiają miłe wspomnienia.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

maly619 napisał/a:

Lesnar kontuzjuje Henrego, czyli jedną osobę w kwestii planów co do WM mamy z głowy Plotki co do walki Lesnar vs Big Show na RR chyba okazały się prawdziwe. Nie wyobrażam sobie tutaj innego scenariusza jak wygrana Brocka. Tylko co dalej? Jednak Taker, czy może walka o pas?

Dobitnie pokazują nam że Lesnar nie zawalczy z Takerem, wspominanie wzeszłym tygodniu o walce o pas czy demolowanie teraz Henrego. Na RR pewnie zniszczy Takera, dla mnie idealną walką na Wrestlemanie będzie starcie o pas WWE, Randy Orton vs Brock Lesnar vs Batista. A kto na Takera ? Chyba Jasiek jest wolny, chyba że pójdzie z Hoganem w Tag Team.

A ja nie zdziwię się, jeśli mówienie ciągle o pasie i nazywanie się pretendentem to zmyła. Zauważmy, że Lesnar zniszczył Henrego. Jestem pewien, że to samo zrobi z Big Showem na RR. I wtedy stanie przed nim Taker.

A i jeszcze jedno.

Na RR pewnie zniszczy Takera

Przecież nie ma na to szans, a gdyby do tego doszło, to na bank mielibyśmy walkę Taker vs Lesnar jako rewanż za tą demolkę. Poza tym, wyobrażasz sobie walkę Taker vs choćby nawet Cena, po tym jak parę tygodni wcześniej Grabarz został obity przez Lesnara?

I wszystko zepsuł Big Show - nie wiem po co to było. Big Show i tak nie dostanie Lesnara na WM a swoją walkę o pas już wykorzystał.

Lesnar nie ma tylu występów, by niszczyć ludzi co tydzień, także muszą to robić oszczędnie. Spokojnie, Show zostanie zdemolowany, ale dopiero na PPV.

Nie wspomniałem jeszcze o ogłoszeniu WWE które ma nastąpić w środę. Oczywiście wiadomo, że będzie to WWE Network, ale wymyśliłem mega historyjkę podchodzącą pod absurdalny fantasy booking :D

Pamiętacie, że Jeff Jarrett ma ogłosić w tym tygodniu coś ważnego? Akurat WWe też ma coś takiego ogłosić? Przypadek!? Nie sądzę :D Podsumowując: WWE KUPIŁO TNA :twisted:

Nie wspomniałem jeszcze o ogłoszeniu WWE które ma nastąpić w środę. Oczywiście wiadomo, że będzie to WWE Network, ale wymyśliłem mega historyjkę podchodzącą pod absurdalny fantasy booking :D

Pamiętacie, że Jeff Jarrett ma ogłosić w tym tygodniu coś ważnego? Akurat WWe też ma coś takiego ogłosić? Przypadek!? Nie sądzę :D Podsumowując: WWE KUPIŁO TNA

WWE już próbuje wszystkiego by ściągnąć Stinga!

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Uwaga, poniżej autospoiler WWE tego co wydarzy się jutro

BdZuFi9CcAA4sM-.png:large

• Reputacja:   1

Old School RAW zawsze oglądam obowiązkowo od deski do deski. Jestem dość sentymentalny, a takie powroty do przeszłości WWE nie funduje nam dość często :)

* Świetnie było zobaczyć Rica (który chyba ostatnio pojawił się na wizji rok temu, także na OSR) który jak zwykle nie zawiódł na majku, ale zdziwiło mnie także dobre promo Ortona. Mistrz jest znany z tego, że nie ma zbyt dużych micskillsów (nadrabia to gimmickiem i mimiką) ale tutaj słuchało mi się ich obydwóch bardzo przyjemnie.

* Jak na pierwszy match od 13 lat, to Too Cool pokazali się bardzo przyzwoicie. Na szczęście, obyło się bez squashu (3MB miało swoje momenty) dzięki czemu mogliśmy ich pooglądać nieco dłużej.

* Mam nadzieję, że Bryan zostanie w Rodzince na dłużej, gdyż świetnie mi się go ogląda w "poważnej roli" ;)

* Nie wiem dlaczego, ale bardzo irytuje mnie Barrett w tym swoim nowym gimmicku (i to nie w tym pozytywnym sensie)

* Piper's Pit trochę zawiodło, miałem nadzieję na większą konfrontację pomiędzy Piperem a Ambrosem. Roddy miał już w przeszłości o wiele lepsze utarczki słowne ze swymi gośćmi ale w tym odcinku mojego serca nie zdobył. Mam nadzieję, panie Piper że był to tylko wypadek przy pracy. Panie Piper, liczę na pana na WMce ;)

* Heymana nie ma co chwalić, bo ten jak zawsze walnie promo na 5 ale Lesnar przeszedł samego siebie. To jak sprzedawał emocje, podczas zakładania kimury-mistrz! Lesnar vs Big Show na Royal Rumble? To nie może być dobre, choć mam nadzieję że podbuduje to znacznie postać Brocka przed WrestleManią.

* Całkiem fajna walka między Punkiem i Reignsem, a obecność Outlawsów tylko dodawała jej smaczku. Ciekawe co dalej z Tarczą, gdyż specjalnie jakoś nie widać była niesnasek wśród nich.

Skoro dostaliśmy już kolejne RAW Old School to może WWE zorganizowałoby dla odmiany Old School SmackDown (najlepiej ze sceną z lat 1999-2001) albo RAW w klimacie Ery Attitude?

Hm...RAW Attitude ? Jestem bardzo za. Te czasu jeszcze jako tako kojarzę i w takim klimacie RAW pewnie byłoby dla mnie fajniejsze, niż te ostatnie, na którym trochę się nudziłem...

Entertainment > Wrestling

Dolph Ziggler sprzedaje ciosy lepiej niż TNA bilety :)

Ale wystrój Raw z ery attitude nie różni się tak bardzo z wystrojem dzisiejszych gal. Jak wiadomo, jest kilka małych zmian, ale jest ich niewiele. Poza tym, dla mnie old school to coś co było stosunkowo dawno - 20 lat temu na przykład. I takie coś dostaliśmy na wczorajszym Raw - stalowe barierki, stary podgląd w obiektywie na miasto, muzyka policyjna :grin: Jeśli ludzie odpowiedzialni za wystrój Raw, mieliby stroić arenę w klimacie attitude ery, to wtedy coś takiego jak banda im odpada, bo jest taka sama jak dzisiaj. Titantron także, bo jest jeden duży, stolik komentatorski, wystrój sędziów, podłoga itp. Wiadomo, kilka zmian by nastąpiło, np. logo Raw Is War na wysokości sufitu, czy logo WWE - ale to są zmiany szczegółowe, które nie podkreślają tego, że Raw jest faktycznie old school. :-)

Old school smackdown? Jestem za :grin: Fajnie jakby jakby dali dużą pięść na titantronie :-)

106454733352d6a8573c2d7.jpg

Poza tym, dla mnie old school to coś co było stosunkowo dawno - 20 lat temu na przykład. I takie coś dostaliśmy na wczorajszym Raw - stalowe barierki, stary podgląd w obiektywie na miasto, muzyka policyjna :grin:
Na RAW jeszcze w 1998 były czarne stalowe barierki, zresztą zobacz tutaj.

Gdyby mieli zrobić kolejne Old Schoolowe RAW to wg mnie tylko w wystroju na filmiku poniżej (wraz z themami)

Jeśli ludzie odpowiedzialni za wystrój Raw, mieliby stroić arenę w klimacie attitude ery, to wtedy coś takiego jak banda im odpada, bo jest taka sama jak dzisiaj.
Akurat w czasach Attitude Ery nie było bandy odgradzającej ring announcera od komentatorów (jeśli o to Ci chodzi) Chimel/Finkel/Lilian siedzieli tuż obok stolika komentatorskiego wraz z gościem od gongu.

to są zmiany szczegółowe, które nie podkreślają tego, że Raw jest faktycznie old school. :-)
Dla mnie właśnie byłoby odwrotnie. Dopiero wtedy mogłoby się poczuć prawdziwy klimat starego WWF.

Old school smackdown? Jestem za :grin: Fajnie jakby jakby dali dużą pięść na titantronie :-)
Scena z pięścią była do 2008 roku, więc to nie tak dawno. Jeśli mieliby robić Smacka Old School, to tylko ze sceną z lat 1999-2001 wraz z owalnym titantronem

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8b/1999_WWF_Smackdown_(WWE).jpg

PS. podczas krótkiej wstawki z ostatniego RAW pokazującej idącego Pipera pojawił się na parę sekund motyw otwierający Attitude RAW "We're All Together Now" ;)

TakerFanKrk w pełni podzielam Twoje zdanie :) Mimo wszystko w wystroju byłoby trochę tych różnic :) Stare themy, gwiazdy ery Attitude...stara scena. Bajka :)

Przyzwoite RAW z kilkoma fajnymi momentami...

Otwarcie gali przez Flaira i dołączenie do niego Ortona mogło się jak najbardziej podobać. Ric na mikrofonie tradycyjnie na poziomie, Randall się dopasował i również wypadł przyzwoicie, nudą zaczęło jedynie wiać po pojawieniu się Jaśka. Gość od dłuższego czasu każdy praktycznie speach opiera na tym samym schemacie, to nie jest dobra telewizja... a przecież Orton vs Cena zawsze było przynajmniej "jakieś", tutaj się tego nie czuje.

Czyli Bryan stał się pełnoprawnym członkiem rodzinki... historia z potencjałem. Powinni jedynie ustabilizować sytuację w stajni i nie prowadzić do jakiegoś mini-zgrzytu przez Dragona już na samym początku, to trzeba uspokoić i wkręcić tym fanów, a przed WM dać wybuchnąć Bryanowi, który wróci na dobrą stronę mocy.

Piper's Pit spełniło swoje założenie, bo fajnie podbudowało historię rozłamu w The Shield... dali każdemu pogadać, wmieszali w to Punka (co było naturalne z przebiegu historii), a na zakończenie gali podpromowali Romka, który pokonał najlepszego na świecie (w bądź co bądź swojej najlepszej singlowej walce od czasu debiutu)... żałuję tylko jednego, dlaczego nie wykorzystano w 100 % potencjału kłótni na linii Ambrose-Piper?! Panowie dostali na początku segmentu kilka wspólnych chwil i skradli show jak dla mnie... :roll:

Po 3/4 segmentu z Lesnarem chciałem powiedzieć, że tak prowadzonego heela w WWE dawno nie widziałem... demolka Marka drugi tydzień z rzędu wygladała konkretnie, a mina przy Kimurze (mimo, że cholernie śmieszna :twisted:) miała moc, epicko to wyglądało! Wszystko było świetne dopóki nie pojawił się Big Slow... rozumiem, że promocję walki na RR (która pewnie dojdzie do skutku) jakoś trzeba zacząć, ale uciekającego z ringu i rzucanego jak szmatą Lesnara nie zniosę... zepsuło to wizerunek tego wszystkiego jak dla mnie, jeżeli za tydzień Brock nie wjedzie na pełnym gazie w olbrzyma i go nie zniszczy w jakimś segmencie to zwyczajnie będę rozczarowany.

Niezłe RAW, obyło się bez większego przewijania... czekam na RR, bo do tego może zwyczajnie znowu wiać nudą.

rozumiem, że promocję walki na RR (która pewnie dojdzie do skutku) jakoś trzeba zacząć, ale uciekającego z ringu i rzucanego jak szmatą Lesnara nie zniosę

Czytam mnóstwo oburzeń o tym jak Show pojechał Lesnara, kurde ale on go musiał zniszczyć. Jak inaczej promować ich walkę ? Do tego, nie oszukujmy się Big Show jest ciągle w Main Evencie. Dopiero co walczył o pas WWE, według mnie właśnie dobrze się stało że zahamował on zapędy Brocka.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

rozumiem, że promocję walki na RR (która pewnie dojdzie do skutku) jakoś trzeba zacząć, ale uciekającego z ringu i rzucanego jak szmatą Lesnara nie zniosę

Czytam mnóstwo oburzeń o tym jak Show pojechał Lesnara, kurde ale on go musiał zniszczyć. Jak inaczej promować ich walkę ? Do tego, nie oszukujmy się Big Show jest ciągle w Main Evencie. Dopiero co walczył o pas WWE, według mnie właśnie dobrze się stało że zahamował on zapędy Brocka.

Zgadzam się. W innym przypadku feud byłby zbyt jednostronny. Lesnar i tak pojedzie Showa na RR, także niech chociaż na tygodniówkach Gigant ma trochę radości z życia ;P Jeszcze sprawa tego rzutu Lesnarem. Big Show jest promowany jako gigant, więc logiczne, że jest w stanie coś takiego zrobić. Nie przesadzajmy

Nie mogli stanąć jak równy z równym ? I Show mógł pojechać Lesnara, w końcu to wielki facet i w ogóle, ale Brock uciekający w panice ? Żenada. Groźne spojrzenia na siebie, strzał Big Showa, Lesnar przymroczony, zabierany przez Paula i potem odgryzanie się Brocka, że za to ośmieszenie zniszczę Ciebie na RR. A Brock był taki wystraszony w tym segmencie...Nie podobało mi się to.

Nie mogli stanąć jak równy z równym ? I Show mógł pojechać Lesnara, w końcu to wielki facet i w ogóle, ale Brock uciekający w panice ? Żenada. Groźne spojrzenia na siebie, strzał Big Showa, Lesnar przymroczony, zabierany przez Paula i potem odgryzanie się Brocka, że za to ośmieszenie zniszczę Ciebie na RR. A Brock był taki wystraszony w tym segmencie...Nie podobało mi się to.

To było realistyczne, ciekawe czy ty byś nie był wystraszony gdyby ruszył na ciebie Big Show :) Dla mnie to było idealne, bo w tym feudzie i tak Brock musiał być uwalony chociaż na jednej tygodniówce.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg