Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Nie znoszę nagrywanych świątecznych RAW. I tym razem zakładałem, że obejrzę zestaw walk o nic przeplatanych segmentami ze świąteczną tematyką.

Przy Wigilii Sin Cara przemówił ludzkim głosem. Przypuszczałem, że na ringu, językiem ciała przekaże Curtisowi Axelowi "Wkrótce cię zwolnią.", jednak syn Mr Perfecta tym razem mnie zaskoczył i zaprezentował chwilami solidne wrestlingowe rzemiosło. Następca Mistico trzyma dobry poziom i udowadnia, że zasługuje na jakiegoś title shota lub przynajmniej dający trochę pushu feud. Widzę dla niego tylko trzech przeciwników - Alberto Del Rio, Misterio i Kofi Kingston.

Tag teamowa walka braci Rhodes i Bryana przeciwko Wayattom okazała się na tyle ciekawa, że obejrzałem ją bez przewijania. WWE ma zagwozdkę. Wedle plotek to ostatni run Golddusta, który ma zakończyć się walką z Cody`m na WrestleMani i odejściem starszego brata. Ale jak tu pozbyć się tego, który jedyny w tej walce dotrzymywał kroku Bryanowi?

"Prezent-match" z udziałem Fandango i Dolpha miał więcej ciekawych spotów niż walki o walizkę podczas tegorocznego MITB :)

Segment z Ceną, Big E i Punkiem pierwsza klasa. Jaśka w konwencji pół żartem, pół serio kupuję zawsze. Poza tym Langston pierwszy raz od dłuższego czasu dostał przyzwolenie, aby nie być smiertelnie poważny i chociaż miał do wypowiedzenia jedno zdanie, wypadł dobrze.

Main event wyżej wymienionych z The Shield był chyba zabookowany, by wypromować Romka. Super punch, czy jakoś tak, w wykonaniu Reignsa wyglądał zajebiście. Rollins też zasłużył na uznanie.

Szkoda, że dobro musiało zatriumfować. Face`owy tag team był tylko tłem dla Tarczy.

Co do powrotu Batisty to póki co nie upatruję w nim czynnika wzrostu ratingów i wykupień ppv. Kiedyś czar Animala pryskał, gdy cichł jego entrance theme i stawał w ringu, gdzie prezentował się zazwyczaj jak syn Gepetto na sterydach. Lata lecą, a Dave raczej nie jest jak wino :roll:

Aha, odnoszę wrażenie, że wkrótce w temacie "You`re fired!" zaczniemy dyskutować o odejściu Lawlera. Cole i JBL doskonale radzą sobie bez Kinga.

Reasumując, zacząłem oglądać czerwoną tygodniówkę z obowiązku, ale zostałem zaskoczony programem, który wbrew świątecznemu zwyczajowi nie został przygotowany na "odwal się".

Stay negative

132907833053c542ed6bddd.jpg

Aha, odnoszę wrażenie, że wkrótce w temacie "You`re fired!" zaczniemy dyskutować o odejściu Lawlera. Cole i JBL doskonale radzą sobie bez Kinga.

:shock:

Lawler ma taką pozycje w WWE, że prędzej Vince'a zwolnią (mam nadzieje, że napisałeś to jako żart), tym bardziej po ataku serca na RAW, gdzie WWE zrobiło z tego niemalże "cud" i od tamtego czasu Lawler traktowany jest jak święty. Tylko ślepy nie zauważy jak WWE głaszcze Lawlera po jajach przy każdej okazji - on nawet odgrywa ważniejszą role w promowaniu WWE App niż Cole a to już o czymś świadczy (oczywiście według mnie niepotrzebnie Jerry jest komentatorem na RAW i ogólnie odgrywa ważne role w fedce, bo o ile heelowy był do kupienia tak słuchając "cukierkowego" Lawlera idzie pierdolnąć o ściane).

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

PH93, to już drugie po Slammy Awards RAW bez Lawlera. Czy tygodniówkę oglądało się gorzej? Raczej nie.

Nie mam na myśli wywalenia Kinga w sposób, w jaki dochodzi do rozstania z jakimś jobberem. WWE eksperymentuje i stopniowo wycofuje Kinga.

Poza tym JR też był nie do ruszenia :D

Stay negative

JR poniekąd sam się zwolnił - WWE (jak każda zdrowa organizacja) nie chciała utrzymywać pasożyta który pojawia się tylko w marcu/kwietniu :twisted: , a Ross sam właśnie z powodu złego zdrowia zaprzestał pracy na stały etat. Lawler nawet po ataku serca nie zrezygnował, więc raczej już do śmierci będzie chciał "komentować".

Czy tygodniówkę oglądało się gorzej? Raczej nie.

Oczywiście, że nie! - przecież pisałem Negatyvny, że dla mnie Lawler jest tragiczny i mi się go żle słucha...ale prawda jest taka, że jestem na niego skazany (dobre tyle, że chociaż JBL jest).

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Rossa też odsuwali stopniowo. Najpierw przenieśli go na Smackdown. Później zachorował. Nie wrócił do stałego komentowania. Dostał chyba etat skauta, a na koniec niby nie podpisał nowego kontraktu. Podobny plan mają dla Lawlera i chyba zaczynają go realizować.
Stay negative

• Reputacja:   296
  • Urządzenie:  Windows

Sin Cara vs Curtis Axel No nie, dzisiaj wigilia, ale dopiero wieczorem zwierzęta i ludzie bez głosu mają zacząć mówić. A tu niespodzianka i Sin Cara pierwszy raz sklecił kilka zdań i to angielsku! Szybko się uczy, nie ma co.

*W końcu są jakieś większe postępy przy postaci Sin Cary, który w końcu przemówił :shock:

Przecież do roli Sin Cary wrzucili obecnie Hunico, który spokojnie habla po angielsku, a więc skąd zdziwienie, że w końcu przemówił w języku Szekspira?

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Sin Cara vs Curtis Axel No nie, dzisiaj wigilia, ale dopiero wieczorem zwierzęta i ludzie bez głosu mają zacząć mówić. A tu niespodzianka i Sin Cara pierwszy raz sklecił kilka zdań i to angielsku! Szybko się uczy, nie ma co.

*W końcu są jakieś większe postępy przy postaci Sin Cary, który w końcu przemówił :shock:

Przecież do roli Sin Cary wrzucili obecnie Hunico, który spokojnie habla po angielsku, a więc skąd zdziwienie, że w końcu przemówił w języku Szekspira?

Oczywiście, my wiemy że za Sin Carę przebiera się Hunico, ale rozchodzi się o to, że to jest takie dziwne, jak gościu walczy już te ponad dwa lata, a nigdy słówka, nawet po hiszpańsku nie pisnął, to to może zdziwić, że tak nagle zaczął mówić po angielsku. Bo tu chodzi o konsekwencje w nic nie mówieniu, a nie o to czy Hunico umie mówić czy nie :D To już w przypadku Hornswoogle'a lepiej to wyjaśnili, bo on też nic nie mówił, a głos dostał w prezencie :D

28054889252fa02dfba372.jpg

nawet po hiszpańsku nie pisnął

Pisnął po Hiszpańsku kilkukrotnie, kiedy był w tagu z Reyem. Choć mogli śmiało zrobić z niego niemowe, skoro już i tak jest człowiekiem "bez twarzy". Rozumiem, że WWE jest na tyle ogarnięte, żeby pozwolić postaci gadać by się lepiej sprzedała, ale to odbiera trochę jej "tajemniczości", którą w końcu ocieka. Czekam aż darują sobie te światełka i przestaną go traktować inaczej od reszty.

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Reputacja:   296

Skoro Kane, który wg storyline'u miał popalone struny głosowe (w pożarze) i mógł mówić tylko za pomocą specjalnego aparatu przytykanego do krtani - później normalnie napierdalał na majku niczym Eminem, to nagle zaczynający nawijać Cara, nie dziwi mnie zupełnie.

ale rozchodzi się o to, że to jest takie dziwne, jak gościu walczy już te ponad dwa lata, a nigdy słówka, nawet po hiszpańsku nie pisnął, to to może zdziwić, że tak nagle zaczął mówić po angielsku.

Tak jak w tym kawale, nie mówił "bo kompocik zawsze był!" :twisted: Wrestling i logika, to tak jak TIRówka i higiena :D

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Kowal90, nie takie cuda u Vince`a się działy. Ludziom nawet struny głosowe się regenerowały :shock: :D

Stay negative

Co do powrotu Batisty, to jest jeszcze jedna sprawa. Pamiętacie jego wywiady kilka/kilkanaście miesięcy wstecz, i jego te całe "anty PG"? Z tego co wiem, to w głównej mierze przez politykę WWE, Batista wypiął się na nich. Czyżby zaczął mu doskwierać brak "money, money"? Nie oszukujmy się - Batista wraca nie po to by coś jeszcze osiągnąć, bo ten w WWE osiągnął wszystko, ale po "zielone", które nie szły w parze z jego karierą w MMA.

106454733352d6a8573c2d7.jpg

• Reputacja:   638

Kowal90 napisał/a:

ale rozchodzi się o to, że to jest takie dziwne, jak gościu walczy już te ponad dwa lata, a nigdy słówka, nawet po hiszpańsku nie pisnął, to to może zdziwić, że tak nagle zaczął mówić po angielsku.

Tak jak w tym kawale, nie mówił "bo kompocik zawsze był!" Wrestling i logika, to tak jak TIRówka i higiena

Ludzie przecież to było świąteczne RAW, a jak wiadomo w Wigilię nawet zwierzaki mówią ludzkim głosem, więc czemu nie Cara? ;)

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

Co do powrotu Batisty, to jest jeszcze jedna sprawa. Pamiętacie jego wywiady kilka/kilkanaście miesięcy wstecz, i jego te całe "anty PG"? Z tego co wiem, to w głównej mierze przez politykę WWE, Batista wypiął się na nich. Czyżby zaczął mu doskwierać brak "money, money"? Nie oszukujmy się - Batista wraca nie po to by coś jeszcze osiągnąć, bo ten w WWE osiągnął wszystko, ale po "zielone", które nie szły w parze z jego karierą w MMA.

Kariera w MMA Dave'owi nie szła, kariera filmowa zaczęła jednak ostatnio wkraczać na właściwe tory. Tu "Riddick" (nie widziałem), tam "Guardians of the Galaxy"... to jednak ciekawsze role (i wypłaty) niż "House of the Rising Sun" czy popłuczyny po "Królu Skorpionie". I właśnie z tym, moim zdaniem, ma związek powrót Animala. Latem do kin wchodzi nowy film Marvela, WWE będzie go na pewno mocno promowało (skoro reklamowali nawet filmy z Otungą czy Clayem...), kasa się kręci.

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

CM Punk i Ambrose otwierają RAW? Spóźniony prezent świąteczny, ale przyjmuje z otwartymi ramionami. Phil fajnie nimi manipulował, wpychając ich we wcześniej otworzoną przez WWE bramę z napisaem "Rozpadająca Tarcza". Już widzę uśmiech na twarzy oficjeli na zapleczu, kiedy publika zaczęła skandować "Roman Reigns". Tam oczy zamieniły się w dolary, i uświadczyły w przekonaniu, kto faktycznie będzie numerem jeden po rozpadzie.

Bad News Barrett wreszcie przydał się na coś więcej niż... ... nie, wróć, zrobił to samo co zwykle, ale przynajmniej zatrzymał coś, co powinno być zatrzymane.

The Beast is Back. Segment mający na celu wytłumaczyć, czemu poprzednie feudy zostają zapomniane. WWE chce czystą kartę, jeśli chodzi o Lesnara. Na tej karcie napiszą pewnie "Undertaker". Nam pozostaje mieć nadzieje, że Brockowi darują gadanie, a nam słuchanie.

Spore zaskoczenie w samej końcówce. Daniel Bryan poddaje się Wyattowi i dołącza do familii? Wiadomo, że to wszystko i tak skończy się, jak John Cena w Nexusie, ale na ten moment jest ciekawe. Czekam na pierwszy entrance z theme songiem Braya :wink:

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Reputacja:   54
  • Urządzenie:  Android

Spore zaskoczenie w samej końcówce. Daniel Bryan poddaje się Wyattowi i dołącza do familii? Wiadomo, że to wszystko i tak skończy się, jak John Cena w Nexusie, ale na ten moment jest ciekawe. Czekam na pierwszy entrance z theme songiem Braya

Myślę, że to byloby za proste. Brayan sam uwalający rodzinkę, tak naprawdę do niczego nie prowadzi.

Może na Wm będzie razem z Wayattem i wspólnie z kimś zafeudują?

Smuci mnie sposób w jaki zostało to zaprezentowane. Ulubieniec fanów odwraca się od nich od tak, bo ,,nic mi to nie daje, nie ważne jak świetny w ringu, nigdy nie będę wyjątkowym'' Heel turn Miza zrobił na mnie podobne wrażenie.

Lesnar rozwalający Henryka byl dobrym pomysłem. Zobaczyliśmy jakim potworem jest na serio. Dodatkowo otworzono koleją furtkę-tym razem na feud z Lngstonem :shock: . Ależ byłaby to promocja młodego mistrza. Informacja dnia-Brock w rr matchu, na nią bardzo czekałem. :twisted:

Zapowiada się kozackie rozpoczęcie kalendarzowego ppv. :P

163870508457e2d890447a3.jpg