Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

Batista został No#1 Contenderem tylko z jednego względu. Planuje odejście, a jako człowieka z mega pushem trzeba go jakoś pożegnać, zobaczycie, na Over the Limit pewnie będzie Career vs T-Shirt/Jeans/Baseball Cap Match :) lub zwykły match o karierę. Gdyby Batista zniknął nagle po Extreme Rules, głupio by to wyszło, w końcu to Main Eventer. Mam nadzieję, że na dzisiejszym Supplemental Drafcie (około 18.00 - 20.00 na wwe.com) kilka osób z SD przejdzie na RAW, bo na RAW za dużo main eventerów. Na Smackdown zostali: Undertaker, którego ostatnio wszystko boli, Jack Swagger (w końcu WHC), oraz być może: Christian (jest na plakacie Fatal 4 Way, poza tym jasno pokazał Swaggerowi, że chce jego pasa), Big Show - dostaje titleshoty, z których nic nie wynika, CM Punk - może wreszcie powróci do Main Eventów, no i Rey Mysterio, choć on jest bardziej midcarderem, jak dla mnie, zostaje jeszcze Kofi, przymierzany do Main Eventów, choć Randy zatroszczył się by tak szybko do nich nie wszedł. Za to na RAW sama śmietanka - Cena, Batista, Orton, Edge, Jericho, Sheamus, no i Triple H, gdy wróci, może za miesiąc - dwa. Na RAW poszli też Truth i Morrison, mam nadzieję, że zrobią tam karierę, jakby R-Truth dostał przynajmniej pas US, tobym się naprawdę cieszył :)

Może mi ktoś powiedzieć o czym john cena gadal przez komorkę?

14195629615519c4906401d.gif

Więc cieszę się z draftu R-Trutha i Morrisona, bo to wskazuje na utworzenie tag-teamu, który będzie walczył z Hart Dynasty na Smackdown. Coś tak czuję. Edge, hmm. Nie wiem, czy draft jego na RAW będzie dobry, ale skoro przeszedł tam Y2J to mam nadzieje, że tak. Ze względu na Trutha i Szamana będę oglądał RAW ;) Sorry Smackdown! Edytowane przez Majesty

Fajnie, że Hart Dynasty ma pasy. Vince pokazał, że chce czerpać kase na RAW. Bez przesady 8 main eventerów na jednym brandzie ? Edge i Jericho na RAW ? Ok rozumiem jeden by mógł przejść ale po jakiego dwaj. Chociaż teraz Christian ma szanse na WHC:]

ale plus za interwencje Edge'a, ktora rozpocznie ciekawy program bylego RatedRKO i doprowadzi do pelnego heel-turnu Edge'a.

Naprawdę myślisz ze Edge przejdzie heel-turn, kiedy nie dawno stał się tym "dobrym"? Co do ataku Edge na Ortona, kto powiedział ze 2 face'ów nie może mieć feudu między sobą?:D

9026147804b6c2f2fcb752.jpg

• Urządzenie:  Windows

Naprawdę myślisz ze Edge przejdzie heel-turn, kiedy nie dawno stał się tym "dobrym"? Co do ataku Edge na Ortona, kto powiedział ze 2 face'ów nie może mieć feudu między sobą?

Nikt nie powiedzial, ze 2 face'ow nie moze miec feudu.. ale taki feud zwykle dlugo nie trwa, a przy obecnym rosterze RAW trzeba bedzie typowych main eventerow jak chociazby Edge czy Orton trzymac z dala od pasa czyms dluzszym. Orton moze i nie przeszedl jeszcze pelnego face turnu, ale jest tego coraz blizszy.. chocby warto zwrocic uwage na fakt jak rozmawial z Shemusem i wypowiadal sie o HHH. Niby go nienawidzi, ale stal twarza w twarz kiedy przyszla na to pora.. szlachetne. Ja nie tyle co mysle, ze Edge przejdzie heel-turn... slowa "mam nadzieje" byly by bardziej adekwatne. Edge jako face mnie nie przekonuje ... to jest urodzony heel i licze na powrot prawdziwego Rated R Superstara, a nie czlowieka, ktory dopiero co wrocil jako "ten dobry" tylko po to, zeby ladnie sie wpasowac na feud z nienawidzonym Jericho. Tamten program to miejmy nadzieje juz przeszlosc i WWE tez nie ma klapek na oczach. Poza tym Edge'a mina byla dosc ... heel'owa choc ludziom, ktorzy uparcie beda przeciwni mojej teorii tego nie wyjasnie. Czemu atakowal wlasnie Ortona? Teoretycznie bedzie pewnie gadka z rodzaju "trzeba zrobic impact" i na pelnej kur... krowie.. wpasc do nowego brandu... ale wkoncu tam tez byl Batista, ktory nie tak dawno byl mistrzem i napewno byloby to wiekszym "impactem" zaatakowac jego. Gdyby rzucil sie na Sheamusa i rozpoczal z nim program zostalby dalej facem.. ale atak na Ortona to nie przypadek i dobry powod by nie kontynuowac dalej tej farsy z dobrym Adamem. Zreszta ile bym sie nie rozwodzil.. mozna to strescic szybko... face'owie zazwyczaj nie atakuja kogos nieczysto (w koncu na tym polega bycie "tym dobrym") a juz napewno nie innych face'ow

50608915156a3743c1fa34.jpg

Zauważ jednak N!KO, że WWE wypromowało sobie dwóch faców podobnego typu, jak właśnie Orton i Edge. Są niby tymi dobrymi, ale jednak ich zachowanie nie do końca może nas do tego przekonać i bliżej im chyba do tweener'a niż pełnego face'a.

Zresztą mówisz o minach Edge'a, a Orton niby przed RKO zachowuje się inaczej niż gdy był heelem? Dalej pada na matę, uderza w nią pięściami i tylko czeka, aż rywal wstanie.

Zauważ jednak N!KO, że WWE wypromowało sobie dwóch faców podobnego typu, jak właśnie Orton i Edge. Są niby tymi dobrymi, ale jednak ich zachowanie nie do końca może nas do tego przekonać i bliżej im chyba do tweener'a niż pełnego face'a.

Edge tweenerem? To ja chyba inne WWE ogladam. Co do min to jest ogromna roznica. To co mowisz w przypadku Ortona to jest juz w celu podbudowania atmosfery przed RKO. Nijak sie ma do miny Edge'a... ale ok .. rozumiem, ze argument z mina jest marny stad tez nie mam zamiaru nikogo przekonywac tak jak to wspomnialem wczesniej. Czemu face atakuje face'a? Jakos malo szlachetne zachowanie odbierac komus szanse na zwyciestwo i mozliwosc walki o pas. Takie sytuacje na przestrzeni lat budowaly storyline'y... i w przypadku bezstronnej oceny sytuacji to Edge jest tym zlym... nie nazywajmy tego na chwile obecna heelem.. tylko poprostu "tym zlym". Jakby zaatakowal kogokolwiek innego bylby dalej facem, ale rzucenie sie na Ortona wskazuje na:

a) heel-turn Edge'a i dluzszy program z Ortonem by ich odciagnac od pasa

b) Edge zrobil to tylko po to by pojawic sie w kontekscie pretendentow do tytulu. Orton poprostu stal na jego drodze... czy cos w tym rodzaju. Tylko wtedy co na to Orton? Powiem .. "aha ok .. przepraszam, ze tam bylem" ? Naturalnie, nie. Czyli mamy i tak program dwoch face'ow ale nieco krotszy w ktorym to i tak na wstepie Edge jest tym gorszym bo czemu odebral szanse na zwyciestwo osobie lubianej przez publike

...

z tym, ze skoro zrobil to tylko by pojawic sie w kontekscie pretendetow do tytulu to rownie dobrze mogl jeszcze przeszkodzic Batiscie... a nie z tajemniczym usmiechem powoli zejsc z ringu. Wszystko wyjasni sie na najblizszym RAW i mam nadzieje, ze heel-turn jest faktem

50608915156a3743c1fa34.jpg

Może z tym Edgem i tweenerem trochę przesadziłem, ale chodzi mi o całe zachowanie Edge'a, mimikę itd., a w tym aspekcie Orton i Edge są bardzo podobni, bo obaj robią miny "psycholi", tak jak za czasów gdy byli heel'ami.

Zresztą ja chyba nie powinienem się wypowiadać na ten temat, bo nie widziałem jeszcze co działo się na RAW, więc po prostu pozostawię tą dyskusję innym :P

Edge tweenerem z pewnością nie jest (chociażby jaranie publiki słynnym już "spear, spear, spear"). Jest facem, chociaż oczywiście to nie to co Triple czy Cena.

Nawet w takiej sytuacji Orton jako tweener (bo takim w tej chwili jest) i tak jest bardziej lubiany przez publiczność. Dlatego atak Edga na Randy'ego był kompletnie niezrozumiały. Za szybko na heel-turn (po.. ilu to? Dwóch miesiącach?) przecież, a zrobienie z Randy'ego znowu cipo-heela byłoby kompletnym nieporozumieniem (chociaż i, niestety, taką możliwość również trzeba brać pod uwagę).

Na moje, kompletnie niezrozumiała sytuacja. Generalnie już od miesiąca widziałem przed oczyma reaktywację Rated RKO już jako drużynę face'ów, w czym utwierdził mnie draft Edge'a. Fakt faktem, Vince znowu zrobił nas w konia i robi się ciekawie przed następnym tygodniem, tylko co z tego w konsekwencji wyjdzie? Osobiście uważam, że nic dobrego. Bo i Edge i Randall w tej chwili przemawiają do publiki. Jasne, feudy tych dobrych nie są całkowicie zakazane, ale nigdy jakoś w ostatnim czasie nie zarejestrowałem takiego dłuższego, a taki właśnie (niestety?) się szykuje.

Jak mógłbym się do tego ustosunkować? Zrobienie z Ortona znowu tego najgorszego z najgorszych, na moje, byłoby kompletną głupotą (bookowanie Vipera jako ci..-heela było swego czasu kompletnym nieporozumieniem - zwłaszcza, że ten potrafi wykręcić naprawdę porywającą walkę w ringu). ALE - zrobienie z Edga (na co, co prawda, liczę - ale i tak) znowu heela od razu po feudzie w którym był facem również byłoby idiotyczne i mijało by się z celem. Dlatego osobiście żałuję, że Rated R zaatakował żmiję, a nie - powiedzmy - Sheamusa.

Co to Contendera. Wk..a mnie już ten Batista. Trzeci z rzędu, taki sam pojedynek na PPV?! Błagam, tylko nie to. Niech sprawa sie rozwiąże na najbliższym RAW (marzenia...), Batista będzie musiał odejść z WWE w jakimś pojedynku Carreer i koniec. Bo ten feud to NUDA (po WrestleManii, przed nią dało się to jeszcze znieść). Nie wiem, czy Vince tego nie widzi, ale zrobienie z Animala znowu głównego wroga Ceny praktycznie z dupy, mijało się z celem. Ja rozumiem, że main eventer powinien odejść w jakimś większym stylu, a nie po prostu "przeminąć", ale nie musi się to stać ZNOWU za pośrednictwem WWE Championship i 'bossssskiego' Jaśka.

Co do samego Draftu. RAW jest w tej chwili wypchane gwiazdami. Gdybym mógł wybierać, zostawiłbym kogoś z dwójki Truth-JoMo na SD! . Nie wiem jak to Mr.McMann wszystko pogodzi, ale trzeba dostrzeć również dobre strony tej sytuacji - być może Christian dostanie jakiegoś title-shota :).

Samego poziomu walk nie chce mi się już tutaj opisywać, dodam tylko, że na JoMo vs Swagger prawie usnąłem - jedna z gorszych walk ostatnio. Reszta w miarę przyzwoicie, main event - jak na RAW - przyzwoity. Wg mnie: 4/6.

Pozdrawiam :)

„The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - J. Robert Oppenheimer

„W krainie ślepców jednooki jest królem.”

899277064ec56dc584330.jpg

Spodziewałem się przejścia Ortona na SD,a tu wszystkie największe gwiazdy wepchnięte do RAW :shock: A na SD? Big Show :D i CC(ale co do jego osoby to dobrze). Też mnie zastanawia sytuacja z Edgem i Ortonem. Jak Jaśko ogłosił ze będzie walka Viper-Sheamus o pretendenta do pasa to tak sobie pomyślałem,że Randy miał przecież mieć jakiś tam feud z Swaggerem(a nie ma , no i widać że walka na ER z dupy wzięta-standard jak na WWE),tak więc wygrac nie może raczej,a że przegrał walkę na ER to nie podłoży się Sheamusowi i pomyślałem własnie o Edgu-że wtrąci się do tej walki. No cóż stało się jak się stało-Batista na pożegnanie jeszcze raz dostanie po dupie od Ceny, Sheamus po wzięciu wolnego przez HHH też nie ma nikogo do feudu,więc może taki feud na linii Orton-Edge-Sheamus? Np na next RAW Viper w rewanżu żąda walki z Edgem,a gdy walczą wbiega Sheamus i czyści ring. No i pociągnąć to do next PPV. Niby wszystko dobrze pomyślane,ale zapomniałem o osobie Jericho(co on na RAW robi z Edgem? ;/ ) i jego też trzeba gdzieś upchnąć...Więc są 2 wyjścia- kontynuacja Edge-Y2J i dodanie Ortona lub Edge-Orton gdzie Vipera nękać będzie Sheamus a Edga Y2J i mamy fatal 4 na PPV, warto czasem pomarzyć :)

I hear voices in my head

They council me

They understand

They talk to me

291490854c7c1467c308c.gif

W uzupełniającym drafcie na Raw zostali przeniesieni Great Khali i Ranjin Singh a na SmackDown Chavo i Cody Rhodes.

O ile dla Cody'ego może to i nawet dobrze, że przejdzie do niebieskich, bo po rozpadzie Legacy pewnie nie ma dla niego pomysłu, ale po co na Raw Great Khali :!: :?: Może go wsadzą do tagu z Hornswogglem i będą brylować w segmentach a i może pokuszą się o title shot? Co do Chava to można dyskutować. Tu i tu raczej nie przebije się do pasów drugorzędnych, ale może będziemy go widywać częściej w openerach?

Hmm, na Smackdown przechodzi Chris Masters, a na RAW Natayla - co to znacz? Nie wiem :P

Khali miał wracać do Indii, a tu go przenoszą na Raw? Czegoś tu nie rozumiem. A i Ezekiel Jackson przeszedł również do czerwonego brandu, choć ma kontuzję.

19473995694e2d2ed9117e1.jpg

Na Smackdown przechodzi Rosa Mendes i Hornswoggle, a na RAW przechodzi Goldust. Czyli nici z feudu Goldust - Rhodes.