Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Jeżeli RAW trwałoby 1,5 h, a do pierwszej godziny dołożyliby atak na Punka i zamykający segment to uznałbym to za najlepszą tygodniówkę w tym roku...

Opener? Nie spodziewałem się, że Jaś i Sandow wykręcą ze sobą tak fajną walkę i pozwolą mi się w ten pojedynek zwyczajnie wkręcić. Wiarygodne near-falle, sporo dobrych akcji, dużo emocji... czego chcieć więcej na rozpoczęcie gali?! Ciekawi mnie tylko czy to koniec Sandowa jako kandydata na mistrza, czy mają zamiar na SSeries zaserwować nam Sandow vs Cena vs Del Rio? Bądź co bądź, Jasio na SD! to gwarancja jako-takiego feudu, którego dawno tamta tygodniówka nie miała.

W końcu! W końcu Bryan wyglądał w tym segmencie tak, jak powinien wyglądać od pierwszej tygodniówki po SummerSlam. Wychujali mnie? Nie skaczę i nie cieszę się jak przygłup, a wychodzę do ringu jak prawdziwy twardziel kopiący tyłki na lewo i prawo... wtedy można byłoby to story porównać do budowania postaci Austina, tak jak wielu w WWE chciało. Shawn powiedział co miał powiedzieć, a Dragon zrobił to co miał robić od dawien dawna... HBK odklepujący Bryanowi to coś, czego nigdy się nie spodziewałem. Oby za tydzień Bryan wyglądał tak samo, it's good for business.

Kane idący w stronę korporacji? Z chęcią zobaczę jak mają zamiar to rozwiązać...

Bryan zniszczony? Punk zniszczony? Kolejna rzecz zbierająca ciekawe persony w jedną kupę... i kolejna rzecz pozytywnie nakręcająca na przyszłość.

Zakończenie gali celebracją nowego mistrza to najlepsze co mogli zaserwować. Wszystko wyglądało fajnie, pojawienie się Big Slowa na plus, ale jak do cholery zwolniony facet znowu wchodzi do ringu z zaplecza przy swojej muzyce?! Nie można pozwolić mu wbiec z publiczności? Całość historii wielkoluda nadal trzyma się kupy, chociaż wizja kolejnych pojedynków Big Show vs Orton wywołuje u mnie odruch wymiotny... pamiętamy jak wyglądało to po WM, wiemy jak biedne ringowo to będzie.

Reasumując i pomijając zbędne pojedynki, świetna tygodniówka. Człowiek chce więcej i więcej RAW, a tego dawno nie odczuwałem.

Odniosę się tylko do jednego punktu gali Raw, do początku i walki Sandała z Bezcennym. Reszta gali była dobra i solidna ale były to tylko początki początków budowania nowych feudów.

Widzę narzekanie na wynik walki Ceny ale ja jestem pozytywnie zaskoczony... Serio, mimo, że nie przepadam za Johnem to jednak uważam to za good for wwe a nie tak jak tu już niektórzy piszą, brak szacunku dla fanów.

1. Kiedyś musiało się zdarzyć tak, że ktoś nie wykorzysta walizki przez DQ (Cena tak nie wykorzystał na Panku) oraz tak, że mistrz się obroni przed gościem który inkasuje. Popatrzmy trzeźwo, to Damien wyszedł na kretyna- inkasował walizkę tak długo, Cena na tych materacach pod stołem komentatorskim mógł spokojnie się wyspać-_-. Poza tym ciosy walizką miały zniszczyć kolesia który jest porównywany z pozycją Takera który na WM odkopuje po walce w klatce i SCM oraz pedigree?

2. Czy naprawdę po nijakich runach z pasem Bladego, Ortona (tego dobrego), Daniela (tego złego), Dolpha (tego kontuzjowanego) i del Rio (tego nijakiego bez drogich aut, bez konferansjera i bez oznak charyzmy) pas miał przejąć gość którego gimmick nie pozwala mi go w ogóle poważnie odbierać? I który moczył z każdym od kilku miesięcy? Argument, że tak się buduje posiadacza walizki na mnie nie działa- spójrzmy na Egda i Daniela (tego facewego)

3. Koszulki, figurki itp Sandowa mają szanse lepiej sprzedać się od gadżetów Ceny? Nie? Dziękuje.

4. POWAŻANIE PASA- czy ktoś racjonalnie jarałby się tym, że mistrzem smackdown jest Sandał? ok, moooooże... ale gdy mamy Cene każdy już myśli- kto zdoła go pokonać, z kim straci pas, z kim zawalczy na WR??

5. Możliwe, że w koooońcu na największej gali WWE drugi najważniejszy pas federacji nie będzie na szali w openerze- to najgorszy bullshit ever! Walka Sandowa po walce Takera? Hahahahah xD walka Ceny o pas w wypromowanym przeciwnikiem? Hmmm ok...

6. Reakcja fanów: lepsze buczenie wymieszane z let's go ceeena niż brak reakcji na Damiena przez to całkowity brak reakcji a walkę o drugi najważniejszy pas federacji.

7. I wreszcie: kto jako ostatni był posiadał ten pas mając takie momentum, taki power, taką charyzme...Kto był godzien walczyć z tym niszowym pasem w co-main eventach gal? Chyba jako ostatni Taker lub Egde (tak wiem, że jego ostatnia walka była w openerze WR, ale to moim zdaniem przez poziom wypromowania przeciwnika lub jego range- chciano to odhaczyć). Bo kto? Randy którego jechał czysto Henry? Blady który swoim gimmickiem sam się rozjeżdżał? A teraz czuć, że mamy Mistrza który bez mega eksra super trudnej i ciężkiej walki pasa nie odda....

PS. nie znoszę Ceny, żeby nie było:D

==Break the Walls Down==

13131994854e2d396000ad8.jpg

• Reputacja:   3
  • Urządzenie:  Windows

Bardzo fajne Raw. Cena jak zwykle dał mocno fejsowy speech, ale jego naturalny luz za majkiem sprawia, że zazwyczaj to kupuję. Sandow zaskoczył mnie in plus i również świetnie wypadł w tym segmencie. Szczególnie za "Rise Above This!" należą mu się propsy. Fajnie, że rozegrali to tak jak rozegrali. Nazwisko Jaśka mocno podniesie prestiż pasa WHC, który ostatnio stracił na wartości. Sandow był idealny do roli przyczajonego hitmana z walizką, ale za nic nie kupiłbym jako mistrza z głównym złotem. No way, za słabo wypromowany! Również dzięki takim akcjom wiemy, że walizka nie jest takim pewniakiem.

Czyżby Ambrose miał się odciąć od swoich kolegów z The Shield? Po tym gdy wspomniał, że jest jedynym mistrzem w grupie, Reigns wymownie na niego spojrzał. Mam nadzieję, że jeszcze nie dojdzie do rozłamu, bo choć mają potencjał na solowych zawodników, póki co by się utopili w rosterze. A tak to w grupie siła.

Świetny segment Michealsa i jego podopiecznego. Wiedziałem, że dla HBKa przyjaciel będzie ważniejszy niż jego uczeń, ale nie spodziewałem się, że dodadzą mu heelowego pierwiastka. Świetna robota. Już się bałem, że Shawn będzie błagał Daniela o wybaczenie, a ten mu podaruje. Na szczęście Bryan na wkurwie zakłada mu YesLocka i mamy pole do feudu "uczeń vs mistrz". Czyżby Wrestlemania?

Aczkolwiek póki co, czyżbyśmy dostali feud Bryan & Punk vs rodzina Wyattów? Swoją drogą tak właśnie powinna być prowadzona familia psychopatów, która randomowo atakuje wrestlerów na backstage'u w mrocznej scenerii. Cieszę się, że koledzy z RoH zawarli sojusz, ale to przymierze powinno walczyć z Korporacją i to od jakiegoś czasu.

Mówcie co chcecie, ale polubiłem Los Matadores, a to głównie za sprawą El Torito. Fajna maskotka, która naprawdę mnie śmieszy i wzbudza sympatie. Czego nie mogę powiedzieć o karle, który towarzyszy Khaliemu i Natalce.

-Raven- mi nie chciał wierzyć, ale Kane wraca bez maski. Zaliczył heel turn i po raz tysięczny mamy odświeżenie jego postaci. Nie wiem czy go zmapiluowana Korporacja czy Wyatt Family, ale jako face nie miałby obecnie nic do roboty.

Ostatni segment moim zdaniem, również wypadł przyzwoicie. Hunter dał radę, Orton dał radę oraz Stefcia, która kazała całemu rosterowi gloryfikować obecnego mistrza. Oczywiście cała imprezę popsuł Big Show, który może tymczasowo przejąć stanowisko naczelnego face'a i to on będzie miał walkę z Ortonem albo Hunterem na najbliższym PPV. Inna kwestia, że prawdopodobnie czeka na niego jeszcze Kane. Tak czy inaczej, nasz olbrzym ma co robić. Sądzę też, że ta swoboda Gianta jest spowodowana tym, że ma zezwolenie od kogoś z góry. Prawdopodobnie tym kimś będzie powracający Vince McMahon, który rozpocznie walkę o władzę ze swoją córką i zięciem.

1. Kiedyś musiało się zdarzyć tak, że ktoś nie wykorzysta walizki przez DQ (Cena tak nie wykorzystał na Panku) oraz tak, że mistrz się obroni przed gościem który inkasuje. Popatrzmy trzeźwo, to Damien wyszedł na kretyna- inkasował walizkę tak długo, Cena na tych materacach pod stołem komentatorskim mógł spokojnie się wyspać-_-. Poza tym ciosy walizką miały zniszczyć kolesia który jest porównywany z pozycją Takera który na WM odkopuje po walce w klatce i SCM oraz pedigree?

Damien wyszedł na kretyna, bo tak go rozpisali?! To nie jego wina, a denerwuje mnie to, że Sandow stracił szansę na większe wykazanie się przed publiką. Powiedzmy sobie szczerze, ile on miał czasu antenowego wcześniej? Tylko podczas storyline'u z Cody'm. No i właśnie po co był prowadzony ten feud Codiego z Damienem i Damien wyszedł z niego zwycięsko. Nie lepiej było dać już walizkę Rhodes'owi skoro nie wierzyli w Damiena??

3. Koszulki, figurki itp Sandowa mają szanse lepiej sprzedać się od gadżetów Ceny? Nie? Dziękuje.

Gadżety Ceny sprzedawały się już wcześniej i nie potrzebuje on do tego pasa WHC. Apropos koszulek to dopiero właśnie Damien ją otrzymał tylko właśnie po co skoro mają się nie sprzedawać jak sam to powiedziałeś?

4. POWAŻANIE PASA- czy ktoś racjonalnie jarałby się tym, że mistrzem smackdown jest Sandał? ok, moooooże... ale gdy mamy Cene każdy już myśli- kto zdoła go pokonać, z kim straci pas, z kim zawalczy na WR??

Tak ja bym się jarał. Dlaczego? Bo to by było coś nowego. Mam dość NUDNYCH title runów Ceny. I zdobycie pasa WHC przez niego nie sprawia, że obejrzę smackdown, a wręcz przeciwnie. I nie myśle o tym kto zdoła Cene pokonać, bo przy takim terminatorzeniu to Cena potrzyma ten pas do WM'ki. A tak po za tym czy WWE będzie opierać się cały czas na starych gwiazdach?? Może czas kreować nowe? Już sama myśl o tym, że WWE chce ściągać dziadka Goldberga, Hogana na WM'ke bo nie mają star poweru na największa galę roku sprawia, że mam podstawy do myślenia o tym, że to będzie jedna z gorszych Wrestlemanii pod względem ringowym.

5. Możliwe, że w koooońcu na największej gali WWE drugi najważniejszy pas federacji nie będzie na szali w openerze- to najgorszy bullshit ever! Walka Sandowa po walce Takera? Hahahahah xD walka Ceny o pas w wypromowanym przeciwnikiem? Hmmm ok...

Tu się z tobą jak najbardziej zgodzę. Ale o ile dobrze pamiętam walka o WHC Edge vs ADR też była openerem a star power tej walki był duży. W końcu to był Edge i zwycięzca RR. Więc to nie jest kwestia kto w niej walczy. Choć na pewno jeżeli byłby w tej walce Cena to Main Event gwarantowany.

6. Reakcja fanów: lepsze buczenie wymieszane z let's go ceeena niż brak reakcji na Damiena przez to całkowity brak reakcji a walkę o drugi najważniejszy pas federacji.

O ile dobrze pamiętam to smarci np. Raw po WM przywitali go dużym popem. A podczas segmentu z ADR na którymś SD gdzie kreowano go już na face'a też dostał pop. Choć fakt, że na SD publiki nie bierze się poważnie ze względu na edycję. Po za tym gdyby wygrał dzisiaj ten pas to założyłbym się, że na następnej tygodniówce zebrałby duża reakcję (pop lub heat zależy jaka to by była publika)

7. I wreszcie: kto jako ostatni był posiadał ten pas mając takie momentum, taki power, taką charyzme...Kto był godzien walczyć z tym niszowym pasem w co-main eventach gal? Chyba jako ostatni Taker lub Egde (tak wiem, że jego ostatnia walka była w openerze WR, ale to moim zdaniem przez poziom wypromowania przeciwnika lub jego range- chciano to odhaczyć). Bo kto? Randy którego jechał czysto Henry? Blady który swoim gimmickiem sam się rozjeżdżał? A teraz czuć, że mamy Mistrza który bez mega eksra super trudnej i ciężkiej walki pasa nie odda....

Trochę masz racji ale powiedz mi kto jest godzien teraz walczyć z Ceną o WHC i sprawi że feud o ten pas będzie CIEKAWY. Bo mi ciężko teraz znaleźć wiarygodnego przeciwnika dla Ceny, który dawał by cień szansy, że mu ten tytuł odbierze.

Rzeczywiście bardzo przyjemne RAW. Nie spodziewałem się że rozpocznie się aż tyle nowych feudów. Zwłaszcza jestem zaskoczony tym co się działo z Wyatt Family. Wrócił Kane, każdy spodziewał się jego ponownego feudu z rodzinką, a tu Big Red Mosnter tajemniczo przechodzi na stronę korporacji, a rodzinka atakuje nasze dwie perełki sceny Indy w WWE.

Gala zaczęła się zaskakująco, bo od cash inu Sandowa. Wiem, że pisałem, żeby nie narzekać przesadnie na wygraną Ceny, bo pewnie straci zaraz pas, ale nie spodziewałem się, że cash in przyjdzie już w openerze. Jeszcze bardziej nie spodziewałem się tego, że Sandow to przepierdoli. Mam mieszane myśli co do tego. Z jednej strony przegrana Damiena to marnowanie walizki. Z drugiej strony dostaliśmy bardzo dobrą i emocjonującą walkę w której Sandow walczył praktycznie jak równy z równym. W tym roku już mieliśmy przypadki, gdzie ludzie samą postawą w walce poprawiali swoją pozycję w federacji. Nie widzę powodu, żeby tutaj nie stało się to samo. Tak czy inaczej poczekajmy na SD!. Myślę, że tam wiele się wyjaśni.

Z innych fajnych momentów gali na pewno warto wspomnieć o Bryanie zakładającym Yes Lock na Shawnie. Chyba mało kto spodziewał się czegoś takiego. Mam nadzieję, że doprowadzi to do czegoś fajnego, nawet do walki ucznia i nauczyciela (chociaż jak dla mnie to idealny materiał na WM XXX).

To nie jedyny ciekawy moment z Bryanem, bo potem przyszedł atak rodzinki o którym już pisałem. Na pewno jest to ciekawe, ale mam nadzieję, że Bryan jednak pójdzie w stronę Shawna.

Podoba mi się to, co dzieje się w dywizji Tag Team, bo w tym momencie każdy może wygrać z każdym. Na PPV Real Americans przerżnęli z Los Matadores? Co z tego, skoro na RAW wygrali walkę z mistrzami. Mnie się to podoba, bo dzięki temu dywizja wydaje się bardzo wyrównana i mocna.

Na koniec Big Show. Nadal mocno w niego inwestują i choć nie jestem jego fanem to akceptuję to. Szkoda, że wszystko idzie w kierunku walki Orton vs Big Show, a nie Orton vs Bryan vs Big Show. No chyba, że się mylę, ale Bryanowi wróżę prędzej przerwę spowodowaną atakiem niż kolejną walkę o pas.

W temacie o PPV napisałem, że WWE wywołało moją ciekawość i mam nadzieję, że tego nie spierdolą. No i udało im się. Czerwona gala nie tylko nic nie spieprzyła, ale jeszcze bardziej przyciągnęła mnie i myślę, że nawet obejrzę całe SD! :D

• Reputacja:   54
  • Urządzenie:  Android

Oglądając raw miałem dziwne wrażenie, że znów jesteśmy przed Summerslam. Wtedy, też strasznie dużo nowego się działo.

1.

Tak jak pewny byłem heel turnu Kane, tak teraz nie wiem , oc on właściwie będzie robił. Tylko mam nadzieję , że nie skończy w teamie z shield...

2.

Wayatt family, ta sama stajnia, na którą (wydawalo sie) nie było pomysłu, w sumie to midcardową, nic nie znacząca, wskoczyła gdzieś w kręgi me? Równocześnie(na tej samej gali) atakując 2 czołowych na dzień dzisiejszy face-ów. Wow, tego bym się nie spodziewał i szczerze pomysł mi się ten nie podoba. Ciekawi mnie tylko kto, kazał Brayowi do tych haniebnych czynów? Vince...nie , bo kto tu będzie w końcu tym dobrym. Chociaż w dalszym ciągu dopatruję się powrotu Shane-a.

3.

Dodoatkowo zaginął gdzieś wrestler nr. 1 z poprzedniego miesiąca... :roll: Bez Paula, Axel jak i Ryback znów są , mało interseujący. Czyżby Heyman mial teraz powracać dopiero w okresie road to wm, z Brockiem? Faceowym Brockiem?

4.

Tak jak chciałem, tak i dostałem. Konkretnie starcie Real Americans z Rhodsami. Mogło to się odbyć bez wczorajszej porażki, ale teraz nie ma to już większego znaczenia.

5.

Sandow traci walizkę w pojedynku z Johnem... Myślę , że jednak ostatecznie i tak Damien będzie nagrodzony pasem whc. Zasłużył sobie na to, co pokazał min. w dzisiejszej walce. Del rio nie walczy, znowu gada od rzeczy. Myślę, że niestety nieunkniony będzie kolejny feud Mysteriem. Kto wie, może na rr dostaniemy fatal 4 way o pas whc, a może nawet szybciej?

6.

No i ostatni motyw, jak dla mnie zdecydowanie najgorszy...Spodziewałem się , że podejmie tą bezsensowną decyzję i zmieni HbK na ,,screw-boja''. Dla mnie jest to motyw nieprzemyślany, gdyż najprawdopodobniej na wymianie słownej, pomiędzy uczniem a mentorem się nie skończy...

Podsumowując dzisiejsze raw było dosyć dobre.(pamiętajmy jednak, że to tylko 1 raw po ppv) Za nim , je obejrzałem, przypuszcałem odgrzewane kotlety, czyli tak naprawdę same nic niewarte pojedynki rewanżowe. Stało się cos zupełnie innego, za co wwe należą się gratulacje...

Nie należało zbyt wiele oczekiwać od poziomu walk a i tak nie było najgorzej. Cieszy mnie utrata, albo inaczej powierzenie sej maski przez Kane, Stefci... Wreszcie może cos ciekawego będzie się dźiać z ulubionym, demonem diabła. W wwe nastają lepsze dni, z niecierpliwością czekam na następne raw, a kto wie, może również na sd! będzie coś intrygującego? Liczę na szybki powrót Henrego , by jescze bardziej wzmocnić ,,personalnie'' kartę na Survivor Series, które zapowiada się(w końcu) na wyśmienitą galę, z pod szyldu ,,Dabju''. :P

Edytowane przez Caribbean Cool

163870508457e2d890447a3.jpg

Sandow dostał reakcję życia po cashowaniu neseserka. Dziwię się że to piszę, ale podobała mi się walka Sandowa z Ceną. Może zadziałały emocje związane z pasem i walichą. Tylko ten wynik... Wkurzyła mnie wygrana Damiena na MITB, ale chyba wolałbym teraz zobaczyć jego run z pasem niż Ceny. No i druga walizka w historii została zmarnowana. Zbyt nagle. Ciekawe co teraz będzie z Damienem.

Walka o pas US była taka sama jak na PPV, tylko dużo krótsza. Big E znów wygrywa przez DQ. Wolałbym normalny długi rewanż, bo mógł być lepszy niż ten 6 man tag z Usosami.

I kolejny moment do Botchamanii, wyraźne "reverse" - tym razem nie Dean, a Seth[albo jeden z Usosów, ciężko powiedzieć].

Ekhm... Obrazek, gdzie Shawn ładuje SCM Bryanowi... To wyglądało na ostre edytowanie. Nawet jakbym nie wiedział, jak bardzo Shawn chybił, to i tak by wyglądało podejrzanie.

W segmencie z Michaelsem wreszcie zobaczyłem takiego Bryana, jakiego chcę oglądać. Cichy zabijaka. Crossface na Shawnie - YES! Sam Shawn też oczywiście dobrze wypadł. Szczególnie jak zaczął tą heelowską gadkę.

Atak Wyattów na Bryana - nie wiem czy sensowny, ale wypadł nieźle.

Matadorzy znów wracają do 3MB, tyle że tym razem handicap 2vs3. Licząc byczka, 3vs3. Torito to najlepsza część teamu. Niestety :P [i znowu ktoś się podnosi od razu po odliczeniu do 3...]

Kane dobija Miza - nie chcę oglądać takich walk, ale satysfakcjonuje mnie sam finisz :D No i wraca Monster! Ten heel turn można uznać za sensowny, ja to kupuję. Jeśli końcówka nie oznacza porzucenia maski, to czekam na to, co z nim dalej zrobią!

PTP próbują sprzedawać rzeczy w WWE Shopie. Bring! Back! Truth! Jedyna osoba, która się na moment zbliżyła do Dona Westa :D

Otunga wrócił... Online. I niech tam zostanie ;)

Punk jest narajcowany. Fajny, krótki speech. Koniec z Heymanem - czekamy na lepsze story dla tego pana.

Propsy za głosowanie - 3 opcje, które różnią się od siebie wystarczająco :)

Nie wiem czy sam był wybrał Street Fight, ale dzięki temu to wyszło w porządku. Podobało mi się na pewno bardziej niż HIAC. Inna sprawa, że nie wiem, po co się ta walka w ogóle odbyła. Może by ukarać Rybacka? Strasznie szybko poległ.

...wcześniej Bryana, a teraz Wyattci atakują Punka. Czyżby szykował się jakiś Survivor Series Match? Nie wiem, jak to inaczej sensownie uargumentować.

Walka Rhodesów z Amerykanami zaczęła się w trakcie reklam, czy po prostu moja wersja RAW była tak ucięta? I wgl co to za wyniki? Cesaro i Swagger przegrywają z mało znaczącymi Matadorami, a potem pokonują TT champów? Cieszy mnie te zwycięstwo, ale kto to bookuje?

Del Rio zbyt potrzebny na tym RAW nie był.

Summer przy Natalyi wypadła całkiem w porządku!

Ostatni segment był OK. Olać że Show wyszedł znowu przy swoim theme songu. Najważniejsze, że jest ciekawszy niż... odkąd pamiętam. Choć jego prawdopodobna walka z HHH nie będzie porywająca :P

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Reputacja:   307

Po sieci krąży karta kolejnego PPV survivor series 2013:

1. WWE Champion Randy Orton vs. Big Show in a No Disqualification Match

2. World Heavyweight Champion John Cena vs. Alberto Del Rio

3. WWE Tag Team Champions Cody Rhodes & Goldust vs. The Shield vs. Real Americans vs. Los Matadores

4. CM Punk, Daniel Bryan, The Miz & Kofi Kingston vs. Kane & The Wyatt Family

5. Ryback (with Paul Heyman) vs. Big E Langston

6. WWE Divas Champion AJ Lee (with Tamina Snuka) vs. Natalya

7. Damien Sandow will make an Open Challenge Match

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

• Reputacja:   1

1. WWE Champion Randy Orton vs. Big Show in a No Disqualification Match

2. World Heavyweight Champion John Cena vs. Alberto Del Rio

3. WWE Tag Team Champions Cody Rhodes & Goldust vs. The Shield vs. Real Americans vs. Los Matadores

4. CM Punk, Daniel Bryan, The Miz & Kofi Kingston vs. Kane & The Wyatt Family

5. Ryback (with Paul Heyman) vs. Big E Langston

6. WWE Divas Champion AJ Lee (with Tamina Snuka) vs. Natalya

7. Damien Sandow will make an Open Challenge Match

Czemu dałeś to w spoiler ? :grin:

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

• Reputacja:   307

Jeffrey Nero napisał/a:

Kliknij tutaj aby zobaczyć wiadomość (Uwaga! może zawierać spoilery)

Czemu dałeś to w spoiler ? :grin:

Już nie raz były afery o różnego rodzaju spoilery, więc wolałem nie ryzykować kolejnych kłotni. Jak ktoś będzie chciał to sobie zobaczy :)

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

Sory, ale podczas gadki Ceny jakoś wcale nie miałem wrażenia że go nie było jakiś czas. Reakcja była identyczna, jego wypowiedź była taka jak wcześniej, także znowu będzie nas nudził swoją osobą. Bo jednak w ostatnim czasie jego postać nie była porywająca, a teraz rażący różem Jaś będzie nas męczył swoimi pięcioma ruchami. Ale nie wiedziałem że za chwilę zdarzy się coś jeszcze gorszego…

Cena vs Sandaw Damien przed walka wyszedł na gościa z jajami. Nie czekał z wykorzystaniem walizki na moment kiedy ktos Cenę obije, tylko sam sobie go przygotował, za co wielki plus dla niego. Tylko na co to się zdało, skoro i tak finalnie nie zdobył pasa. Przegrał z Jasiem, który nie dość że już nie ruszał jedną ręką, to jeszcze pod koniec niby obił sobie kolano. A mimo to wygrał, co mnie w ogóle nie cieszy. Dobra, jestem bardzo zadowolony z tej walki, bo stała na niezłym poziomie, a dodatkowo poziom emocji był bardzo wysoki, bo cały czas nie było wiadomo jak to się skończy. A się skończyło tak jak się obawiałem niestety. Ale plus dla Sandawa za ta walkę i to co zrobił przed nią. Wiadomo że nawet jakby uciął Cenie rękę i nogę to ten i tak by wykonał AA…

Ambrose vs Langston Ledwo się zaczęło a już się skończyło. Big E znów bez pasa a tylko z wygraną przez DQ.

6 Man Tag Team Match Dostaliśmy walkę, która zapowiadała się nieźle, a mnie osobiście zawiodła. Szczególnie dlatego, że Langston, który powinien wkurzony walczyć w ringu, nie dostał chyba nawet szansy wejścia na ring. A to że wyleciał z niego i już nie wrócił, pomimo ż eto on był tym wyrzucającym, to już zostawię bez komentarza. Także ogólnie w tych dwóch walkach mocno go olali. I wcale mi się to nie podoba.

Shawn gadał jak poparzony i tym głupim gadaniem chciał stworzyć pozory, że niczemu nie jest winny i pogodzić się z Bryanem. Całe szczęście źle się to dla niego skończyło. Później Daniel nieźle oberwał od Wyatt’ów i ciekawe jak to będzie wytłumaczone.

Los Matadores vs 3MB Wydurniamy się na całego panowie. Matadores znów pewnie wygrywają, choć ich walki nie dostarczają mi w ogóle żadnych emocji… A ta akcja z łapaniem byczka to już kulminacja głupoty.

Kane vs Miz Szybka wygrana tego większego. Ale co miało oznaczać to zdjęcie maski po walce? To będzie już taka tradycja, że raz będzie w masce a raz bez występował?

Punk vs Ryback Czy w Street Wight zawodnicy nie powinni walczyć głównie poza ringiem? W końcu to walka uliczna. Ogólnie to było strasznie krótkie starcie. Jedyne co mi się podobało to odskakujący spod Rybacka stół gdy Punk na niego spadł. Fajnie to wyglądało. A Bray i spółka dalej się panoszą i tłuką gwiazdy. Ciekawe za co się Punkowi dostało.

Real Americans vs Cody & Goldust Się zdziwiłem kiedy po reklamie zamiast wejściówek dostaliśmy toczący się pojedynek. Widać jak WWE zależy na tej walce. To była taka walka pocieszenia dla Swaggera i Cesaro. Bo jednak wygrana z mistrzami to dobre pocieszenie po porażce z Los Matadores. Mam szczerą nadzieję że to zwycięstwo to będzie początek ich drogi po pasy.

Summer Rae vs Natalya Summer dostaje kolejną szansę na pokazanie I nieźle ją wykorzystuje. Tym razem nie wygrała, ale to właśnie ona przez całą walkę miała przewagę. No i dziś dostaliśmy dwie walki div, co może świadczyć że chcieli dla niej znaleźć miejsce w karcie żeby mogła zawalczyć. Pomijając jej skrzeczący i denerwujący głos, to jak na razie prezentuje się całkiem nieźle.

28054889252fa02dfba372.jpg

W sumie to nie wiem co myśleć po tym Raw, smucić się dlatego że Sandow jednak zaprzepaścił szanse na złoto czy patrzeć w przyszłość czekając na początek jego pushu.

HBK powoli przechodzi Heel turn ale nie spodziewałbym się jego walki na którymś z PPV, co najwyżej Shawn otrzyma jakąś posadę w WWE, może GM'a Raw?

Rodzinka rozbiła Bryana i Punka jak chciała, zapewne zmierzą się na SS.

Jeżeli nie Brie Bella to która diva zmierzy się z AJ? Tamina odpada, Nikki również bo to praktycznie to samo co Brie, Natalya może ale ostatnio trochę straciła na podbudowie. Czarno to widzę :D

Raw było bardzo dobre z wyjątkiem trochę nudnej celebracji Ortona. Big Show wchodzi przez Stage razem ze swoją muzyką...B R A W O :roll:

66487669857979e1f5d8b5.jpg

John Cena ze swoim złotym szpadlem pogrzebał kolejny talent. Ciężko jest kupować kogoś kto tak nachalnie jest pushowany, a stopień nachalności tego wieczoru przybrał monstrualne rozmiary. John Cena pokonuje praktycznie jedną ręką Damiena Sandowa przy wcześniejszym zmasakrowaniu przed walką.To musi być jakiś nadczłowiek. Czy zdajecie sobie sprawę co taki ktoś zrobiłby z Undertakerem na WM gdyby tylko miał dwie ręce sprawne?

Main event to jak zwykle "same old shit". Gdyby nie Big Show to można by mieć wrażenie że poszczają powtórkę z RAW po Summerslam.

szpaler drzewek wydaje się kłaniać w powitalnym geście

205322999744c9c3acda6ae.jpg

Podłożenie Sandowa superCenie strasznie mnie wkurzyło. Tym bardziej, że nie wierzę, by wczorajsza walka, choć swietna, dała Damianowi jakikolwiek push. Co by się nie działo, cokolwiek by teraz nie zdziałał, wciąż będzie on pamiętany jako ten, który skopał sprawę z walizką i okazał się niegodny walki z połową (jednoręki i kulejący) mistrza... ciekawy jestem czym podpadł, że jego notowania tak spadły od czasu MiTB i Summerslam. Bo argument pt. "Sandow jest zbyt mało znany, by czynić go mistrzem" do mnie absolutnie nie trafia - gorszych od niego udawało się ładnie wypromować, zdobycie pasa na Cenie byłoby zaś wymarzonym startem marszu w górę. Ale w sumie po co WWE miałoby promować kogoś nowego, mają przecież tyyyyyle gwiazd godnych ME... #WWELogic

Kane w masce vol. 2 już zawsze będzie mi się kojarzyć z pajacowaniem w ramach Team Hell No (Kane beat-boxer, przytulanie się i reszta tego koszmaru), może więc lepiej, że wróciliśmy do wersji łysej (o ile zgoli włosy). Ciekawe tylko, do czego to doprowadzi... sojusz z Rodzinką (którą dzisiaj oglądało się bardzo fajnie) mi się nie widzi, sojusz z The Shield tym bardziej, może więc Taker? Pomarzyć dobra rzecz...

Bryan WRESZCIE przestał pajacować z tym swoim "Yes Yes Yes" i pokazał poważniejsze oblicze. Szkoda tylko, że zarazem bardzo oddalił się od pasa... tu Michaels, tam HHH, w tle Rodzinka Wyatt... jakoś się to wszystko rozmyło i szczerze wątpię, by brodacz dostał w najbliższych miesiącach jakiegoś poważniejszego title-shota. #WWELogic

Takowego nie dostaną też pewnie Real Americans. Co z tego, że zbili Rhodesów, jak zaraz pewnie dostną znowu baty od dwóch pajaców z byczkiem. A na dokładkę w tle kręcą się jeszcze Usosi... choć ci to akurat są bardziej nastawieni na zwalczanie The Shield, w trakcie celebracji też byli pierwszymi, którzy rzucili się do ataku na ochroniarzy...

Koniec Rybacka, koniec Bellasek... good, to były nudne historie.

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Boże, czy Ty to widzisz? Poskładanego na Hell in a Cell del Rio przebolałem, ba, nawet spodziewałem się takiego scenariusza, ale nieudana inkasacja walizki przez Sandowa to już linia, której WWE nie powinno przekraczać, co na tym zyskali? Pokazali, że walizka =/= tytuł mistrzowski. Pokazali również, że Cena wrócil bardziej niezniszczalny niż kiedykolwiek, Undertakerze! Bój się o swoj streak. Walka była świetna, nie chodzi mi o stronę techniczną, a o emocje, gdzie Damien miał poparcie większości widzów a i sam markowałem jak głupi. Oby ta porażka wpłynęła na Sandowa pozytywnie i dała mu możliwość odrodzenia, niczym przegrana Cody'ego na MitB. Mimo wszystko decyzja bardzo nope.

Tak jak Superkick na Hell in a cell nie był jakimś szokerem, tak i wytłumaczenie Shawna nie było spektakularne, nadzieja dla Bryana, który tym razem nie YESował jak pojebany, Dragonie, pozostań z nami na dłużej.

Kane na dobre odstępuje od programu z Wyattem, a być może już niedługo staną po jednej stronie barykady - czekam z niecierpliwością na rozwój sytuacji, co kierowało tymi panami, dlaczego Bray atakuje czołowych fejsów, dlaczego Glen poddał się Stefci bez walki, dużo znaków zapytania, więc droga do Survivor Series już zaczyna robić się ciekawa.

Promowana przez całe RAW walka Punka z Rybackiem trwała...5 minut? Był to chyba akcent, ktory miał przekonać najbardziej okrutnych fanów Heymana, że to koniec tego programu.

Real Americans pokonują mistrzów Tag Team = zostają pretendentami = kto teraz pamięta ich porażkę z torreadorami na PPV?

Ostatni segment to kalka celebracji z RAW po SummerSlam, z tym, że rolę Bryana przejął Show, który moim zdaniem jest najjaśniejszą postacią w federacji. Kogo podejmie na SS? Ortona z tytułem na szali, czy może Trypla?

Gdyby nie jedna wielka plama, uznałbym to RAW za świetne, squashe ograniczone do minimum, wiele, wiele wydarzeń, taką tygodniówkę dostajemy statystycznie 2 razy do roku, po Wrestlemanii i (w zależności od widzimisię Vince'a) PPV, na którym zamknięta została większość storylajnów, tak jak to mialo miejsce na HiaC. Survivor Series już po pierwszym dniu promocji zapowiada się bardzo dobrze, oby dobre zamysły nie zamieniły się w gówniane decyzje. Tytułem ciekawostki...Bella, Summer, Goldi, Ryback, Michaels..czemu wszyscy dziś klepali? :twisted:

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg