Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Walka Sandowa z Codim miała na celu chyba zakończenie ich feudu. Damien dostał dwa razy w pape i w mojej opinii nie ma sensu tego ciągnąć.
Jednak mnie się wydaję że jeszcze zrobią tę ich walkę na NoC o walizkę którą Sandow w ostateczności wygra jednocześnie kończąc ich program. Z drugiej strony od kończenia feudów bardziej nadają się PPV niż żeby zrobić to na zwykłej tygodniówce... Cóż, trzeba poczekać na Smacka żeby się upewnić.

• Reputacja:   0

I sprawdziło się to, że Orton z pasem to na chwilę obecną lepsze rozwiązanie niż Bryan. Dziwnie się oglądało to połączenie McMahonów z Ortonem, mając na uwadze, co się między nimi działo przed laty, ale było to coś nowego, świeżego i nie można na to narzekać. Bryan, jeśli będzie postawiony sam przeciwko całej czwórce, otrzyma ogromny push, moim zdaniem wyjdzie na tym lepiej niż z pasem: będzie walczył z samą górą, nic większego stworzyć mu nie mogli.

Zgodnie z przypuszczeniami drogę po pasy tag teamów rozpoczynają PrimeTime Players, zastanawiam się, czy odbiorą je Shield czy jeszcze trochę czasu to potrwa nim sięgną po te złota, niemniej jednak czekają ich złote czasy. Cena znika na dłuższy okres czasu i to będzie wielki test dla kreatywnych, którzy nie będą mogli cały czas opierać swojego produktu na Jasiu. Czyżby powrót Johna to kolejna "niespodzianka" na Royal Rumble? Oby nie skończyło się tak, jak w 2008 :wink:

Show skradł dla mnie Teddy Long, który w końcowym segmencie klaskał jak idiota w każdej możliwej okazji :D

Taki apel na koniec - zwolnijcie Sin Carę. Facet jest beznadziejny, nie nadaje się nawet do jobbowania.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

11985408557829e91eb351.jpg

I sprawdziło się to, że Orton z pasem to na chwilę obecną lepsze rozwiązanie niż Bryan. Dziwnie się oglądało to połączenie McMahonów z Ortonem, mając na uwadze, co się między nimi działo przed laty, ale było to coś nowego, świeżego i nie można na to narzekać. Bryan, jeśli będzie postawiony sam przeciwko całej czwórce, otrzyma ogromny push, moim zdaniem wyjdzie na tym lepiej niż z pasem: będzie walczył z samą górą, nic większego stworzyć mu nie mogli.

Pomyślałem o tym samym. Teraz tak się bratają, a wcześniej Orton każdego z osobna upierdzielił w głowę, no poza Stephanie, ale z tą też miał grubo na pieńku. Rozwaliło mnie totalnie to, gdy Stefcia przytuliła się tak serdecznie z Randym. :D Teraz trochę fantasy bookingu. Wymarzona stajnia: Orton, Shield i Curtis Axel. Szkoda, że to na tą chwilę jest nierealne, a tą piątkę zobaczymy być może tylko na Survivor Series, o czym wspomniał ktoś kilka postów wyżej.

Co do potencjalnej stajni, to nie wiem czy w ogóle taka powstanie, ale jeśli tak, to moja pierwsza refleksja była następująca - wszyscy posiadacze tytułów mistrzowskich w WWE są obecnie heelami. Jakoś w trakcie Raw naszła mnie refleksja, że mogliby wszystkich ze złotem połączyć w jeden twór. Wtedy byłaby oczekiwana przez wielu potężna, heelowa stajnia, która zgarnia wszystko :D

Generalnie największym plusem tej historii jest to, że WWE nie uratuje John Cena, przynajmniej w początkowej fazie. Nie zrobi też tego Jericho (Save Us, Y2J :D), dlatego pojawia się potrzeba stworzenia nowego bohatera. Punk zajęty jest Axelem, Sheamus kontuzjowany, Big Show się mimo wszystko nie nadaje do głównego konfliktu w WWE, dlatego też otwiera to furtkę dla Bryana, który może zyskać naprawdę bardzo, bardzo dużo.

Edytowane przez demku
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

11985408557829e91eb351.jpg

• Reputacja:   2

Przemowa John'a Cena'y

Pół roku. Przyda się przerwa od niego dłuższa niż tydzień, ale po miesiącu pewnie będę tęsknił. :roll:

Skoro Cena udaje się na półroczny odpoczynek to boję się czy nie podkusi ich by wrócił niespodziewanie podczas Royal Rumble 2014 z numerkiem 30 i jeszcze na dodatek je wygrał (powtórzyliby motyw sprzed pięciu lat z edycji 2008 ale mogą się na to pokusić bo mało kto pewnie jeszcze to pamięta) :cry:

W zeszłym roku wygrał Royal, więc chyba możemy być spokojni, aczkolwiek mogą chcieć żeby dogonił Stone Cold'a. :?

Segment z Daniel'em Bryan'em i Stephanie McMahon

Liczyłem na jakiś konflikt w rodzinie. Stephanie przybiegnie do Hunter'a z pretensjami itp. Ja widać ta staje po stronie męża. Słowa szefowej dosyć mocne i właściwie brakowało mi tu tylko czegoś więcej od Daniel'a. Można było jej ładnie przygadać kiedy powiedziała, że pas nie jest dla każdego. :twisted:

Pierwsza walka - Cody Rhodes vs Damien Sandow

Kontynuacja bardzo jednostronnego feud'u. Nawet przyjemnie mi się oglądało pojedynek, gdzie nie bło już tak łatwo Rhodes'owi, ale ostatecznie sobie radzi. Ładny Roll - up na koniec. :)

Przemowa Paul'a Heyman'a

Oczywiście nie mogło zabraknąć go, napawającego się wygraną Brock'a. Gadka pełna przechwałek, ale jego słuchać mogę. :D

Siostrzyczki chyba nie przeżyją bez zaczepek. :roll:

Druga walka - The Funkadactyls vs AJ & Layla

Pierwsza porażka drużyny AJ i Layla'i. Zdarza się. :roll:

Trzecia walka - The Shield vs Dolph Ziggler

Wyzwanie dla Dolph'a, ale nie sprostał. Całkowita dominacja stajni. Chciałem zobaczyć ich w komplecie w ringowej akcji, ale nie wiem czy chciałem masakry Ziggler'a. Z jednej strony to dobrze, bo Shield było ostatnio bezbarwne. Don't mess with Hunter! :twisted:

Czwarta walka - Sin Cara vs Alberto Del Rio

Nie rozumiem tego człowieka. Czy w Meksyku też miał tyle kontuzji? Coś musi siedzieć w jego głowie. Bycie w WWE go przerasta.

Ricardo i RVD? Nie widzi mi się to. Naprawdę chciałem żeby powrócił jako zawodnik. :(

Piąta walka - The Real Americans vs Prime Time Players

PTP wygrywa i zaczyna drogę do Face turn'u. Szkoda jedynie, że z powodu orientacji Darren'a. :roll:

Shield po raz drugi? Z Show'em będzie trudniej.

Ryback rules in locker room! :lol:

Szósta walka - Big Show vs The Shield

Z większymi trudnościami, ale jednak. :D Chyba sobie wybłagałem więcej "Tarczy" w ringu. :P

Przemowa CM Punk'a

Znowu utyka? Mogliby tym razem inny uraz wymyślić. Nie przeszkadza nam to w brawl'u. Z łatwością rozwala Axel'a. Jeśli to oznacza run po IC to z młodego Perfect'a chyba ojca nie będzie.

Siódma walka - R - Truth vs Bray Wyatt

Wyatt sam postanowił zabrać się za nową owieczkę zatem liczyłem, że pokażę się z lepszej strony niż na PPV. Lepiej było, bo zdominował. To koniec przygody z Kane'm?

Ósma walka - The Usos vs Heath Slater & Jinder Mahal

Jinder w ringu? Jakaś odmiana. Gdyby tylko miało to jakiekolwiek znaczenie... . :roll:

Dziewiąta walka - The Miz vs Wade Barrett

Fandango w końcu przechodzi do czynów. Koniec z tańcowaniem na zapleczu i mamy feud. Cieszę się z tego, bo wykorzystywanie jego postaci do segmentów było trochę bezsensowne. Teraz przynajmniej powalczy z Miz'em.

Koronacja Randy'iego Orton'a na mistrza WWE

Sporo spodziewało się powrotu Evolution. Razem z Hunter'em Heel'ami zostaje reszta rodzinki i Orton. Shield pewnie pomogło dlatego, że szefostwo tak powiedziało, ale i tak jakoś pachnie mnie to czymś większym ala Corporation. Zapowiada się dla mnie mega ciekawie. Ten scenariusz być może potrwa nawet do WM'ki. :D

RAW ze słabszymi i bardzo mocnymi momentami.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Zgodnie z przypuszczeniami drogę po pasy tag teamów rozpoczynają PrimeTime Players

Raczej Big Show, który został dzisiaj zniszczony i Henry będą następnymi pretendentami, i pewnie odbiorą pod koniec roku te pasy Shield. Zaś jako rywala dla Deana, upatrywałbym Zigglera.

Zamiast Evolution volume 2, dostaniemy pewnie Corporation volume 2. Nie bez powodu były zabiegi Corporation Makower. Teraz Orton będzie pełnił rolę dawnego Rocka, czyli będzie Corporation Championem. Nie powiem, że to mnie nie cieszy, wręcz przeciwnie - zadowala. Teraz dostaniemy Bryana goniącego za pasem WWE. Zostanie jeszcze bardziej pokochany, a Orton znienawidzony. Nie wiem jak zostanie poprowadzony konflikt między McMahonami, jak obaj są w jednej drużynie.

Ogólnie Raw na plus. Zawsze tygodniówka po PPV trzyma poziom. Mam nadzieję, ze następne będą równie dobre jak to.

106454733352d6a8573c2d7.jpg

• Reputacja:   2

Nie wiem jak zostanie poprowadzony konflikt między McMahonami, jak obaj są w jednej drużynie.

Ten konflikt raczej został zażegnany. Vince był przeciwnikiem Bryan'a od początku, a Hunter stał się teraz, a więc skoro są już tego samego zdania to raczej nic nie będzie. Chyba, że Vince'owi z czasem zrobi się żal Daniel'a i przejdzie na jego stronę.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Pavlos, albo w Tryplu odrodzi się tyran i Winc nagle zda sobie sprawę jakiż on [HHH] jest zły.

Obejrzałem sobie promo Los Matadores i generalnie jaj oni nie urywają, mimo że wiem że to Primo i Epico są w przebraniu, to mam wrażenie że będą jeszcze gorsi niż byli przedtem (a to już coś), natomiast jest jedna rzecz która mnie nieco niepokoi - czy tylko ja mam wrażenie że oficjele Dabju chcą przekierunkować chanty Ole! z Ex-Generico na tag team? Sami Zayn jest kanadyjsko-arabską postacią i hiszpańsko-języczne chanty są im pewnie nie na rękę, a ponieważ matadorzy i Ole! potrzebują się nawzajem, w Dabju mogą chcieć trochę namieszać (sprawiając że najmocniejszy atut Samiego zostanie mu zabrany)

Nie wiem jak zostanie poprowadzony konflikt między McMahonami, jak obaj są w jednej drużynie.

Przyjmując, że konflikt ma się zakończyć na wrestlemanii takie działanie ma sens. Będzie to zamrożenie konfliktu wewnątrz rodzinki a wszystko będzie się kręciło wokół Bryana goniącego za złotem. Jeżeli tylko zacznie się droga do WM konflikt w rodzince na nowo się rozpocznie.

Moje pierwsze spostrzeżenie jest takie, że osoby klaskające w końcowym segmencie będą po stronie heeli w tym wypadku jest to Long i Madox. Feud między elitą rządzącą, a Brayanem ma naprawdę wielki potencjał i czekam z niecierpliwością na kolejne raw. To, że teraz Vince i Hunter stoją po jednej stronie nie znaczy, że cały czas tak będzie. Widzę taką przyszłość, że w drodze do WM Vince wpada w konflikt z HHH i na WM jest walka Hunter vs człowiek Vince'a (pewnie Rock) o władze a drugą walką na WM bym widział Orton vs Bryan, Bryan który wciąż goni za złotem ;)

Początkowy segment moim zdaniem stał na wysokim poziomie. Cena trochę pogadał, wyjaśnił powód swojej przerwy i pokazał łokieć. Łokieć, który wyglądał naprawdę strasznie, prawie jak drugi biceps. Bryan ze Stephanie też dobrze się spisali, a Stefcia ewidentnie przeszła na złą stronę mocy, bo w swojej wypowiedzi broniła tego co wczoraj zrobił HHH. Ciekawe jak się to dalej potoczy skoro Bryan został wyprowadzony przez ochronę.

Cody vs Sandaw Znowu fundują nam ich walkę. Nie jest to para, której walki chciałbym oglądać dwa dni pod rząd. Ringowo starcie było nawet dobre, ale Cody i Damien są dla mnie tak nieciekawi że musze się mocno powstrzymywać żeby nie przewijać ich walk. Dodatkowo wydajemy się że Cody chyba popsuł mounsolta, bo rzadko widuję takie, po którym przeciwnik nie upada.

Naomi & Cameron vs Layla & AJ Walka totalnie do niczego. Takie starcia nie nadają się do TV, ale wiadomo że kobiety też trzeba pokazać.. Ale one nie muszą wcale dobrze się prezentować. Layla dała się odklepać, więc teraz AJ może być na nią złą. Chociaż dopiero co zostały psiapsiułami.

Ziggler vs Shield Jaki sens ma robienie tego typu walki? Czy chcą pokazać że Shield to kozaki które umieją pokonać Zigglera, czy też chcą wykreować Dolpha na takiego, który nie boi się walczyć nawet z najgroźnieszymi rywalami. Co do samej walki to Dolph przez większość czasu było obijany i poza tym nic ciekawego się nie stało.

Sin Cara vs Alberto Botch Cara i już. A zestawienie Ricardo I RVD to jakiś poroniony pomysł.

PTP vs Real Americans Jakiego innego wyniku mogłem się tutaj spodziewać, jak mogłem myśleć że WWE nie będzie przyjazne dla Darrena i nie da mu wygrać i prawie nie dać się obić. Poziom starcia zadowalający, ale wynik już nie, bo znowu się podkłada nie tych co trzeba. I publika teraz głośno reaguje na Darrena, a kiedyś to nie było na niego prawie reakcji.

Show vs Shield Tarcza dostała drugą walkę tego wieczoru i znowu wygrała, jednak tym razem z większymi problemami, bo jednak przeciwnika mieli o wiele trudniejszego. Tyle że i tak niewiele im to daje, bo znowu we trzech pokonali jednego.

Punk vs Axel Walczyli bez sędziego i od razu lepiej się to oglądało. W ogóle jak dla mnie walka gali, bo naprawdę dużo się działo ciekawego, pomimo że nie było to oficjalne starcie. Jak się tyle dzieje poza ringiem co tutaj, to mam prawo być zadowolony.

Truth vs Wayatt Bray zaliczył debiut ringowy na RAW i od razu zwycięski. Nic ciekawego się nie działo, z resztą nie jestem fanem tej stajni.

Usos vs Slater & Mahal Kiepska walka. Właściwie już zapomniałem co się w niej działo, bo chyba nic ciekawego się nie stało. Takie nudy to na ME wyrzucać a nie na RAW nas tym męczą…

Wade vs Miz Walka nawet zjadliwa, ale bez fajerwerków. W sumie to był ME gali, choć odbywał się przed segmentem koronacji. Wychodzi na to że Miz wrócił do ME.

Wszyscy męczą Bryana, a Tryplak współpracujący z Tarczą to rozwiązanie z dupy, bo oni mieli z nikim nie współpracować.

28054889252fa02dfba372.jpg

• Urządzenie:  Windows

To, że teraz Vince i Hunter stoją po jednej stronie nie znaczy, że cały czas tak będzie.
Dokładnie. Finał story odbędzie się prawdopodobnie dopiero na WM-ce, do której pozostało jeszcze dużo czasu. HHH zdąży się jeszcze odwrócić od McMahona (czy też odwrotnie).

Moje podejście do nowego The Corporation? Bomba. Serio, moim zdaniem to zapowiada się na coś równie dobrego jak story Punka 2 lata temu. O ile nie lepszego. Dokładnie taki typ heelowania lubię najbardziej. Członkowie stajni (jeśli mogę to tak nazywać) nie są na pierwszy rzut oka źli. Jednak nie cofną się przed niczym, co zadziała na korzyść biznesu.

Zarówno Randy, jak i Bryan bardzo dużo na tym story zyskają. Viper był ostatnio najwyżej midcarderem (jednak nadal z ogromnym star-powerem), myślę, że w najbliższych miesiącach zostanie mu przywrócony dawny blask. Heelowy blask.

Natomiast Danielson? Brak czołowych babyface'ów może spowodować, że to on przejmie ich miejsce, szczególnie biorąc pod uwagę pop, jaki niewątpliwie zdobędzie po atakach ze strony Korporacji. A później już nikt nie będzie miał wątpliwości co do tego, że jest Main-Eventerem z prawdziwego zdarzenia.

Zastanawia mnie tylko kto stanie po stronie Smoka. Ziggler? Giganci? Shane? :wink:

I jeszcze jedno - Ghostwriter kiedyś mówił, że Triple H vs Daniel Bryan w ME Wrestlemanii to Fantasy Booking. A co teraz powiesz Niepoprawnemu Optymiście? ;)

44775659151dfd1ab60abe.jpg

Według mnie w najbliższym czasie będzie wyglądać to tak...Corporation z Tryplakiem na czele będzie siać zniszczenie. Wicuś widząc jak jego zięciunio się sprawdza, będzie chciał oddać mu fedkę i w tym momencie wkracza Shane który staje po stronie Danielka i dalej to ciągniemy...trochę fantasty booking ;D

Brak czołowych babyface'ów może spowodować, że to on przejmie ich miejsce

Pewnie masz rację. Mnie ciekawi, czy stanie się z nim to samo co z innymi face'ami. Chodzi mi o to, że po pewnym czasie nawet Punk jako babyface był ciężki do wytrzymania. Mam nadzieję, że takie 100% bejbi - fejsowanie nie pogrzebie Dragona.

1161423919541b3db89050d.jpg

Tatanka, rozbudujmy twoje pytanie na to "kto pomoże Dragonowi" - czy Dabju przypadkiem nie szarpnie się na zrobienie nowego Four Horsemen z Bryanem na czele (na wwe.com kiedyś napisali artykuł o "fantasy" ówczesnych wersjach wielkich stajni). Daniel walczący o pas WWE, Ziggler o pas WHC, Rhodes jako alternatywa na mistrza HW + pierwszy lepszy powerhouse jako enforcer. Czterech stosunkowo młodych ludzi głównie kojarzonych z przyszłością idzie walczyć o życie z wszechpotężną biurokracją - kto tego nie kupi. Jeśli Dabju zabraknie argumentów na promowanie DB jako loner'a typu SCSA, to jestem niemal pewien że Four Horsemen odżyje w nowych, młodych wcieleniach.

Co jest fajne w tym story to to że można z tego pójsć na milion róznych ścieżek.