Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Nie zgadzam się. Ta walka będzie na 99% przerywnikiem między dwoma main eventami (czyt. Brock vs Punk i Cena vs Bryan). Nie chciałbym w tej roli zobaczyć walki RVD vs Dean, która swoją drogą w pre-shole może dostać dużo czasu, i być bardzo dobrym pojedynkiem. Na WM nie było takiego przerywnika, a teraz WWE w ten sposób daje fanom możliwość pójścia do toalety czy po hamburgera na stoisko Wiadomo, że taką rolę mógłby przyjąć mixed tag team, ale z kolei nie chciałbym oglądać dwu minutowej walki Zigglera, która swoją drogą była promowana od MITB.

Nie ważne jakie jest tego miejsce w karcie. Ważne, że na tą karte W OGÓLE nie zasługuje. To jest czarna plama na ładnej rozpisce. Twór niegodny SummerSlam i tutaj nie ma o czym dyskutować.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Nie wiem czy to przez pogodę za oknem, ale jak dla mnie to dostaliśmy kiepskie RAW z kilkoma elementami wartymi uwagi. Ważniejsze rzeczy opisali już Panowie wyżej, wspomnę tylko o ME na SSlam...

Jak dla mnie promocja walki o WWE Title może się podobać. Spodziewałem się słodko-pierdzących rozmów na linii mistrz-pretendent, a za pomocą rodzinki Vince'a zrobiono z tego całkiem przyjemny konflikt dwóch dobrych gości. Może to i oklepane, ale cholernie mi się podobały porównania wrestlera do entertainera, szkoda tylko, że nie wykorzystano większej ilości motywów, których Bryan nauczył się walcząc na świecie... "Inoki Slap" to gest dla fanów japońskiego wrestlingu, dlaczego nie wykorzystano też Code of Honor? Skoro przy speachu Punka pozwolono na wzmiankę o RoH i Cabanie to można było to zrobić teraz.

Co do samej walki na SSlam to obecnie bardziej obawiam się Tryplaka niż Ortona z walizką... ostatnio wspominano o zjednoczeniu rodzinki po największej gali lata i turnie pod koniec roku. WWE serwując pstryczka w nos portalom internetowym może to właśnie odwrócić turnem HHH'a. Tyle, że to także skutkowałoby pewnie wygraną Jasia... zapowiada się ciekawie, mamy masę możliwości na zakończenie PPV, tego się oczekuje po takich walkach...

Odbiegając od tego co działo się na Raw, przeczytałem dziś pewną historię o Wyatt Family, a właściwie na temat ich problemów w głównym rosterze - oficjele Dabju twierdzą że całę Wyatt Family jest słabe ringowo, a na Summerslam mają wielki test, od którego zależy jak promowani potem będą. Czyżby rodzinka miała się skończyć zanim się dobrze zaczęła? Na ile to prawda, nie mam pojęcia, natomiast coś w tym musi być skoro The Wariat Family tak rzadko uczęszcza w ringach głównego rosteru

Odbiegając od tego co działo się na Raw, przeczytałem dziś pewną historię o Wyatt Family, a właściwie na temat ich problemów w głównym rosterze - oficjele Dabju twierdzą że całę Wyatt Family jest słabe ringowo, a na Summerslam mają wielki test, od którego zależy jak promowani potem będą. Czyżby rodzinka miała się skończyć zanim się dobrze zaczęła? Na ile to prawda, nie mam pojęcia, natomiast coś w tym musi być skoro The Wariat Family tak rzadko uczęszcza w ringach głównego rosteru

Jeżeli to prawda wyniesiona z zaplecza to śmierdzi mi tutaj idiotyzmem... Rowan faktycznie jest kiepski i denny, ale Bray to grubasek z silnikiem Maserati w tyłku, który na swoje gabaryty prezentuje się bardzo dobrze, a Harper podobno zbiera przyzwoite opinie za walki stoczone w NXT (nawet ta z Sheamusem podobno była dobra) + nieźle prezentuje się aktorsko.

Kane nie jest raczej osobą, z którą można sprawdzać umiejętności ringowe... nawet Bryan miał problemy ze zrobieniem czegoś przyzwoitego w ringu z Jacobsem, więc nie oczekujmy tego od Wyatta. Podejrzewam, że to raczej plotka wyssana z palca...

E_9, no właśnie o to chodzi, Bray właściwie zawsze robił dobre walki, Harper nawet i lepsze (od Rowana nikt niczego wielkiego nie oczekiwał) więc faktycznie coś jest nie tak. Sam tą informację traktuje jako bujdę czy pogłoskę, jednak jak to się mówi; w każdej plotce jest ziarno (wg mnie, zajebiście małe ziarenko) prawdy.

Jeśli chcecie naprawdę dobre walki Harpera, zapraszam do CHIKARY gdzie walczył jako Brodie Lee. Obejrzyjcie jego walki z Castagnolim albo Elginem, jeśli Luke jest słaby w ringu to ja mieszkam z Królową Elżbietą. Jesli te plotki są prawdziwe to największym problemem jest Eric Rowan który faktycznie jest dosyc drewniany i może pogrzebać Wyattów. O Braya się nie martwie, pamiętamy catchphrase o czołgu z silnikiem ferrari i ma on więcej wspólnego z rzeczywistością niż by się wydawało. Z drugiej strony, Inferno Match na pewno bedzie słąby bo te pojedynki nie mają potencjału ringowego. Oby tylko za ewentualną porażkę WWE nie utarło Brayowi pusha.

Inferno Match będzie słaby, co nie zmienia faktu że otoczka całej walki będzie miażdżyła cyce jak samo entrance Wyattów; w tym nudnawym jak pizda (pod względem kraetywności) fedzie to będzie dobre oderwanie od Reality Era (które moim zdaniem jest nieco męczące). Za dużo ostatnio face'owych crybaby stories lub indysowych backgroundów (mimo iż je lubie). Mam tylko nadzieje że Dabju nie zrobi nic głupiego z rodziną Wyatt (face turnu bym nie zaliczał, bo to jest cel numer 1 wśród oficjeli, co było opisywane w newsach kiedy debiutowali; mimo iż wtedy rodzinka Wariatów wiele straci)

Według mnie bardzo dobre RAW, chyba najlepsze w tym miesiącu, chociaż początek tego nie zapowiadał.

Jeżeli Maddox ogłasza się sędzią walki Bryana, pewnym było, że w jakiś sposób pozbawi go wygranej, gdy Sandow wieszał walizkę w narożniku, można bylo się spodziewać, że przyczyni się to do jego klęski, chociaż sam pojedynek był bardzo wyrównany a Damien został rozpisany nie gorzej od Vipera. Ciekawe co nie poszło podczas finishu walki mixed Tag, wydaje mi się, że to wina sedziego, który zagapił się i nie widział pierwszego tapowania AJ, powtórzony spot wyglądał komicznie, Wons na pewno nie był zadowolony, jednak sam wprowadzil do show trochę emocji, od jego segmentu z Bradem gala wyglądała o niebo lepiej.

Trypel trzecie SummerSlam z rzedu wkręcił się do walki wieczoru :-), osobiście wolałbym jako sedziego zobaczyć aktualnego GM'a, wtedy HHH mógłby w jakiś sposób pomóc Bryanowi w zgarnięciu zwycięstwa, moim zdaniem Paul jako referee zwiększa szanse Ceny.

Ciągle zastanawia mnie, jak potoczy się starcie o World title, w końcu widzieliśmy już 2 razy pojedynek między del Rio a Christianem, jeżeli nie dostaniemy tam jakichś nieprzewidywanych sytuacji, będę zawiedziony, chociaż sam poziom walki zasmucić nas nie może.

Najlepsze MizTV w historii (m.in. dlatego, że Miza bylo jak na lekarstwo), oba proma bardzo do mnie "przemówiły", o ile tydzień temu korespondencyjną walkę na słowa wygrał raczej Cena, o tyle dzisiaj, w bezpośrednim starciu, zarówno storyline'owo, jak i merytorycznie górą był moim zdaniem Dragon, który świetnie ripostował wszystkie zarzuty rywala, w końcówce sprowokował go do bitchslapa, co moim zdaniem miało ukazać, że nawet tak doświadczony zawodnik jak Janusz zmarszczyl się przed młokosem. Ogólnie świetny segment, Cena & Bryan > Cena & Rock = Bryan > Rock :D

Dobre słowo nalezy także powiedzieć o Battle Royal, chociaż niepotrzebnie spoilerowano nam składem finalowej trójki, w zasadzie dwójki, bo Ryback jako heel nie mógł (nie powinien) być rywalem również złego Ambrose'a (swoją drogą Ryback coraz bardziej przypomina mi Bully'ego Ray'a, z naciskiem na Bully :)) Dziwi mnie też końcówka - skoro Big Show był gotowy do powrotu, a co za tym idzie, do walki, czemu odstąpiono od 3 on 2 handicapu, przez co zarówno TT Championi, jak i Henry z Showem nie maja miejsca w karcie? (nie ma już zbytnio miejsca, by dodac kolejne starcie) Według mnie dużo lepszym rozwiązaniem byłoby wdrożenie planów na handicap w życie, a Roba spokojnie możnaby było dodac do WHC matchu.

Końcówka i "walka" Punka z Heymanem, taka jak przewidywałem tydzień temu. Jack wreszcie triumfuje besztając Bestię, co spoileruje nam wynik walki na PPV.

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

Po co była ta szopka z Bryanem? Nic to nie wniosło. Że zarząd nie lubi Daniela to już wiedzieliśmy. A walka to powtórka z SD, a już tam nie była dobra.

Bray Wyatt nadal wypada ekstra.

HHH sędzią w walce Bryana z Ceną? Dla mnie to nic nie zmienia.

Nowa walka na SS! Wybitnie zbędne starcie pod znakiem Total Divas! Jeeeej!

Fajne promo zapuścili Christianowi. To za mało, by go podpromować przed SummerSlam, ale było fajne.

MizTV - to było ŚWIETNE. Może Bryan został lekko zmiażdżony na majku, ale też dał radę. Brakowało mi tylko, żeby po tekście Ceny o ludziach których pokonał, zaczął wymieniać sławy z Japonii i Indysów których sam powalił, nawet jakby tylko smarci to zrozumieli[skoro się pokusili o tego Inoki Slapa to było lecieć dalej].

A, wypada jeszcze poruszyć temat Miza - on jest zbędny nawet we WŁASNYM programie!

Battle Royal o US Championship Match to dobry pomysł. Choć aż zbyt wyraźnie pokazali trzech faworytów w promach, oglądało się przyjemnie. Highlight to save Kofiego na nogach Cesaro, świetna akcja! Zwycięzca mi zbytnio nie leży, ale to i tak powinno być lepsze niż Henry-Ambrose. No i nie mam pewności, że pas nie zmieni posiadacza.

...no i mamy powrót Showa. On serio trochę zrzucił na wadze :D Czyżby na SD! mieli zapowiedzieć walkę Show/Henry vs Shield?

JBL sugerujący Funeral March jako theme Heymana :twisted:

Wiedziałem że nie dojdzie do zapowiadanej walki. A ten ostatni segment w ogóle mnie nie nakręcił na walkę Punka z Lesnarem na SS.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Moim zdaniem świetny segment Bryana z Ceną. Te całe MizTV jest koncepcją idiotyczną, bo oprócz zaproszenia gości i zgaszenia gospodarza nie dzieje się tam absolutnie nic, równie dobrze mogłaby to być zwykła pogawędka w ringu, niemniej jednak strasznie to wydanie mi się spodobało - w końcu między nimi zaczęło się coś dziać, Bryan ładnie pocisnął Cenę, z kolei Jasiu wyglądał rzeczywiście na mega wkurw... i - przynajmniej dla mnie - emocje przekazane były bardzo naturalne, wielki plus ode mnie.

Wyatt Family dają radę. Nawet takie wstawki, jak np. "we're here" są świetne i tylko nadają ich wystąpieniu klimatu. Brawa za charaktery, ciekawi mnie koncepcja "Ring of Fire", oraz to, jak będzie to wyglądało w całości, tym bardziej, że obecna era nie pozwala na wielkie szaleństwo.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

11985408557829e91eb351.jpg

Raw moim zdaniem dosyć przeciętne, ale z paroma ratującymi je elementami.

Zgadzam się z Wami, że Miz TV było świetne. Jasiu mówił (miejscami krzyczał) lepiej, niż zwykle, a Bryan kontynuował swoje mówienie o "wrestlingu", które bardzo mnie cieszy.

Ja, z wiadomych przyczyn, bardziej zwróciłem jednak uwagę na przedostatni segment. Powrót Big Showa był zabookowany nieźle, a jego wygląd cieszył (może fedka pozwoli mu na jakieś efektowniejsze akcje). Jedyne, co nie do końca mi się spodobało (z bardzo subiektywnego punktu widzenia), to fakt, że jego walka na SS nie będzie handicapem, co nie pozwoli na tak dodatni booking gigantów. Z drugiej strony spełniło się to, co pisałem kiedyś o Robie Van Damie - walczy on o midcardowy tytuł, co bardzo wypromuje aktualnego championa - Deana Ambrose'a. Oby jednak pas nie zmienił właściciela.

44775659151dfd1ab60abe.jpg

• Reputacja:   2

Pierwsza walka - Wade Barrett vs Daniel Bryan

Maddox szybkim odliczeniem daje wygrać Anglikowi. Śmierdzi to włączeniem Brad'a do walki o pas WWE tylko jeszcze w w jaki sposób?

Druga walka - Damien Sandow vs Randy Orton

Cody ponownie odwraca uwagę Sandow'a i ten przegrywa. Już wielokrotnie Rhodes niweczy plany byłego partnera. Sandow dostaje równo po d***e od początku feudu i wyczuwam jego wygraną na PPV.

Punk, jak zwykle pewny siebie.

Trzecia walka - Natalya & The Great Khali vs AJ & Big E Langston

Rozumiem, że trzeba podbudować ciut Natalya'ię przed SS, ale mogli jej dać walkę z jedną z sióstr, a nie podkładać uczestników jednego z ciekawszych scenariuszy. :roll:

Segment z Vince'm McMahon'em i Brade'm Maddox'em

A, więc o to chodzi. Pomysł mi się podoba, bo na pewno ubarwiło, by to cały pojedynek. Brad zapewne robił, by pozory drugiego sędziego, ale na koniec coś, by zrobił żeby przypodobać się Vinnie'mu. Sam sposób w jaki to wykombinował również niezły. Hunter w roli sędziego. Uważam, że tutaj więcej możliwości już sam fakt, że McMahon 'owi to się nie podoba.

Czwarta walka - Tytus O'Neil vs Kane

Kane składa rywala i ucieka rodzince świrów. Szkoda, że po prostu uciekł, a nie przywalił chociaż jednemu z zaskoczenia, bo czerwony potwór, który zwiewa nie zbyt mi pasuje. :roll:

Siostra Bella odwdzięcza się "liściem". Serio wolałbym ich walkę dzisiaj zamiast tego Tag Team'u.

Piąta walka - Alberto Del Rio vs Kofi Kingston

Tym razem nowy kolor motywów na spodniach nie pomógł Kofi'emu. W tym wypadku to dobrze.

Kolejne przechwałki Del Rio. Chciałbym żeby Christian wygrał, ale wątpię, że tak będzie. :/

Szósta walka - The Real Americans vs The Usos

Walka niezła, ale Patrioci są już całkowicie na dnie... .

MizTV

Najlepszy moment tego dnia. Cena jest lepszy na mic'u, ale trzeba też zwrócić uwagę, że był o wiele bardziej rozpisany. Daniel gorzej sprzedał emocje, ale i tak wypadł nieźle. Hunter przyszedł tylko załagodzić emocje. Nie jestem pewny kto wygra na PPV, ale to lepiej. Cały feud jak najbardziej mi się podoba. Na początku było spokojnie, ale teraz iskrzy. Widać jakby oboje nie chcieli dochodzić do konfrontacji, ale jeden i drugi się o to prosi. :D

Konkurs taneczny między R - Truth'em i Fandango

No to coś lekkiego dla rozluźnienia. W bójce również nie dał rady "prawdzie", ale twarz zachował. :lol:

Heyman ma obawy? :shock:

Siódma walka - Battle Royal o tytuł pretendenta nr. 1 do US Championship:

RVD pretendentem do pasa? Mam nadzieję, że pas nie zmieni posiadacza. Sam pojedynek niezły było parę fajnych akcji. Ogólnie lubię Battle Royal, takie walki zawsze się fajnie ogląda. :)

Big Show powraca. Sugeruje to feud z Shield. I rzeczywiście, jak trafiłem na spoiler będzie z Henry'm pretendentem do pasa TT. Cieszę się, że coś Shield dostanie, ale obawiam się, że stracą pasy, a już teraz są bezbarwni. :/

Ósma walka - Paul Heyman vs CM Punk

To było pewne, że nie dojdzie do pojedynku. Punk w końcu daje upust i rozbija wszystkich. Tutaj również mi wskazać faworyta. co prawda Punk się wykazał, ale dopiero teraz. Wcześniej 2 razy zbierał lanie od Brock'a.

Ostatnie RAW przed PPV mogło być ciut lepsze, ale nie narzekam.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Brad musi odgrywać rolę gościa, który chce przypodobać się Vince'owi więc zrobił się specjalnym sędzią i pozbawił triumfu Bryana. Daniel na takiej porażce nic nie straci, a dzięki temu mieliśmy jakiś pomysł na wrzucenie w show McMahona. Triple H jako sędzia specjalny walki o pas WWE to tylko krok w stronę ilości wykupień PPV - federacja boi się, że walka Bryana z Ceną nie sprzeda się tak bardzo, a że mamy do czynienia z ważną galę to wrzucimy tam star power. Zakończenie Main Eventu niedzielnej gali jest totalnie nieprzewidywalne co wreszcie pokazuje, że WWE umie dobrze rozegrać ważne storyline'y. Każda opcja teoretycznie jest dobra, kto wyjdzie ze złotem? Po cichu wydaje mi się, że Bryan ale do bukmachera obstawić nie pójdę. Orton nie znajduje miejsca w karcie SummerSlam więc musi chociaż spróbować zainkasować walizkę, może mu ktoś przeszkodzić, ale nie po to jest na obrazkach ostatnich gal obok mistrza i pretendenta żeby po prostu SS sobie odpuścić.

Walki mnie w żaden sposób mnie nie porwały, ale dziwni są zwycięzcy niektórych. Po co AJ i Langston podkładają się, dlaczego Real Americans, którzy są nowym Tag-Teamem przegrywają z braćmi, którzy już najprawdopodobniej z Shield nie zawalczą? Zaskakujące decyzje, oprócz tej z puszczeniem Van Dama na pas US. Nie powinien go wygrać, a podbuduje Deana jako mistrza. Chciałbym aby ta walka miała miejsce w głównej karcie, ale niestety na to nie mam wpływu.

Natayla z Bellaską są w ogóle nie potrzebne w niedziele - mamy już dziewczyny w Mixed TT Matchu i wystarczy ich. Program, który rozwija się również w Total Divas powinniśmy opóźnić w czasie. Niech Natalya będzie kolejną pretendentką do pasa div bo według mnie to w tą stronę zmierza, ale sens pakowania ich na SS jest żaden.

MizTV skradł show, po prostu idealny segment na ostatniej tygodniówce przed ważną walką na PPV. Panowie dostali masę antenowego czasu i przede wszystkim zaciekawili nas swoimi wypowiedziami. Drugi raz z kolei u mnie górą Cena w przemówieniach, ale ne ma co się dziwić, to on jest 12 lat na szczycie w tej federacji. Daniel nie ustępował, mówił krócej, ale z sensem próbując pocisnąć Johnowi. Kompletnie niepotrzebny był tam Miz oraz Tryplak bo tylko przez nich opadały emocję, a finalnie segment mógł zakończyć Orton z walizką w tle.

Tak jak mówiono od tygodni, Punk musiał chociaż jeden brawl z Lesnarem wygrać. Przypadło na ostatnie RAW co Brocka stawia o stopień wyżej w szansach wygranej. Heyman to teoretycznie punkt całego sporu, ale dla mnie bezsensowną postacią jest w tym programie Curtis. Wiadomo, Paul Heyman Guy ale dla mnie jest kompletnie niepotrzebny. Ta trójka da sobie świetnie radę sama.

• Reputacja:   3

MizTV wypadło rewelacyjnie. Podobało mi się to jak kładziono nacisk na wypromowanie Daniela. Gasi bardziej wygadanego Miza oraz wytrącona z równowagi wiecznie opanowanego, żelaznego Jasia. Oczywiście Cena również świetnie wypadł za mikrofonem. Wiem, że będę jedynym na tym forum, który spropsuje ultra-face'owy speech Johna, ale nie można zaprzeczyć, że wykonał go świetnie i były w tym naturalne uczucia. Wpieprzenie Huntera i Ortona coraz bardziej potwierdza najprawdopodobniejszy scenariusz zakończenia Summerslam w takiej oto kolejności: 1) Daniel pokonuje Jasia i zdobywa pas, 2) chce zainterweniować Randy, który zamierza zainkasować walizkę na ledwo żywym Bryanie 3) sędzia Triple H będący tam po to by sprawiedliwości stało się zadość, postara się powstrzymać Randalla 4) finalnie sam zaatakuje Dragona, po czym pozwoli Ortonowi zdobyć pasa 5) RKO zdobywa pas i przechodzi heel turn wraz z Hunterem. Danielson rusza w pościg za pasem (prędzej czy później go odbierze i dopiero wtedy będzie miał solidny run ze złotem), a Hunter i Stefcia są "ciemną" parą, która będzie chciała przejąć federacje i wychująć starego Vince'a. :)

Pomijam fakt, że walka o pas US została zepchnięta do pre-show, a walka div kompletnie z dupy (tu nawet nie ma tytułu jako jakiegokolwiek pretekstu) lądują w głównej karcie tak prestiżowego PPV, bo to jakieś kompletnie nieporozumienie. Jednak ja i tak bym to inaczej rozpisał. Battle Royal rozegrał bym o pretendenta do pasa IC, tak by Axel miał co robić. A co cała trójkę Shield wrzucił do handicapa przeciwko olbrzymom: a) walka nie byłaby o pas, więc tutaj giganty mogłyby wygrać (prawdopodobnie im rozpiszą wygraną, bo za dużo potencjalnych zwycięstw heelów jak na taką gale), b) w trójkę łatwiej ich kupić jak przeciwników dla takich wielkoludów. Mało tego z feudu Curtisa i RVD można zrobić jakiś mały storyline. W końcu Rob nie jest nikim obcym Heymanowi.

Cieszy fakt, że zrobiono video-promo Christianowi, ale ten feud i tak ma z dupy build-up. Szczególnie, że toczy się o bardzo ważny tytuł. I choć federacja stara się nam zamydlić oczy, dla mnie rosną szanse na wygraną Kanadyjczyka. Będzie dylemat w typerze.

Dokładnie, też jestem zdania, że Christian ma szanse na tytuł. Kurdę, jeszcze przed tym RAW myślenie o CC jako nowym mistrzu zakrawało o parodie, ale po tym video-promie i przypomnieniu kim jest "CC" coś mnie natchnęło, że to może być coś więcej niż zwykłe promowanie pretendenta...tym bardziej jak usłyszłem ten wywiad i jak ADR gasi "zapałkę". Dla mnie coś za pewne jest zwycięstwo ADR i WWE o tym wie a po za tym to jest "tylko' WHC więc moga kombinować - przecież czy ktoś niedawno wierzył, że Ziggler przegra pas na PPV właśnie z Alberto? Jeśli wygra Kanadyjczyk to mamy większe możliwości co do przyszłości pasa - chodzi mi o proporcje dobrych do złych.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.