Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Z pewnością dostaniemy ciekawy storyline tylko ja nadal się zastanawiam jaką rolę odegra CM Punk na MitB? Wątpię żeby wrzucili go do walki z drabinami, a do przeciwnika singlowego nie przychodzi mi nic do głowy.
Pisałem wyżej że podobno są plany walki z CM Punkiem na SummerSlam, choć jednak wolałbym żeby Van Dam na MiTB zmierzył się właśnie z Brooksem (byłby przystankiem w drodze na Lesnara). Akurat dał mi do myślenia tweet Heymana gdy napisał że RVD jest Paul Heyman Guyem- więc gdyby Rob wrócił jako heel (byłoby to zagraniem na nosie publice bo wszyscy spodziewają się że wróci jako face) i zawalczył z Punkiem, a potem Punk dostałby na SS Lesnara to dla mnie byłoby to do kupienia. Przy okazji życzyłbym sobie żeby powstała stajnia Paul Heyman Guys z Lesnarem, RVD i Axelem :)

To jest jakieś wyjście i dzięki temu Punk będzie świetnie przygotowany na Lesnara tylko według tego proma, które pojawiło się na Payback WWE będzie chciało wykorzystać "skoczność" Roba w pojedynku z drabinami. Według mnie to jest bardziej prawdopodobne niż zagranie na nosach fanów i rozegranie to z Heymanem na czele - ale nie powiem, to również byłoby coś świetnego.

Edytowane przez Mishka

RAW faktycznie bardzo dobre. Z rzeczy godnych odnotowania:

Po gadce Del Dio o respekcie i byciu najlepszym, też miałem przeczucie, że wyjdzie Punk. Zrobienie main eventu po wymianie zdań tych dwóch było naturalnym krokiem :)

Powrót Christiana... Nie spodziewałem się, ale podejrzewam, że przejmie rolę tego wiecznego, face'owego mid-cardera jaką miał do tej pory Kofi Kingston.

Zakończenie meczu Koziołek vs Żmija takie z tyłka dosyć i nie bardzo kumam czemu miałoby to służyć.

Konfrontacja AJ i Stefci wyszła całkiem przyjemnie, chociaż tej psychotycznej AJ niedobrze mi sie słucha. Wychodzi wtedy dość sztucznie i pretensjonalnie, ale to tylko ja.

Henry za to strollował wszystkich :D Tak jak przedmówcy, dałem się wkręcić we wzruszającą gadkę o rodzinie, dzieciach i wspaniałych fanach. Świetny moment. To w sumie dobry czas by w końcu dać Henry'emu WWE Championship, zwłaszcza jeśli faktycznie chwila zawieszenia butów na kołku się zbliża.

Cesaro jak nowy Zeb Coulter Guy - imho strzał w dziesiątke, chociaż "We, The People" w ustach Szwajcara brzmi dość komediowo. Coulter może go pokazywać jako "Patrzcie, drodzy rodacy! Patrzcie i sie wstydźcie! Europejczyk, gość, który nawet nie urodził się w Stanach, wyznaje prawdziwie amerykańskie wartości. Czyli coś na co większości z was nawet nie stać! Wstyd!" Oby to popchnęło jakoś Cesaro do przodu. Liczę na jego przejęcie walizki na MITB.

Pojawienie się Lesnara nie zaskoczyło mnie, bo naciąłem się na spoiler w internetach, ale i tak - WOW. Można powiedzieć - w końcu :D W pewnym sensie feud-marzenie. Zobaczymy jak to poprowadzą. Mark-mode on :D

EAT IT, YEAH!

• Reputacja:   1

To jest jakieś wyjście i dzięki temu Punk będzie świetnie przygotowany na Lesnara tylko według tego proma, które pojawiło się na Payback WWE będzie chciało wykorzystać "skoczność" Roba w pojedynku z drabinami. Według mnie to jest bardziej prawdopodobne niż zagranie na nosach fanów i rozegranie to z Heymanem na czele - ale nie powiem, to również byłoby coś świetnego.
Nie sugeruj się samym promem, akurat może być ono wyświetlane tylko po to by nakręcić większy hype na powrót Van Dama- chodzi tylko o to żeby zachęcić ludzi do wykupienia PPV (nigdzie tak nie jest powiedziane że Rob wystąpi w pojedynku o walizkę). Ja jestem za tym by Rob przyłączył się do chłopaków Heymana i spotkał się 1 on 1 na MiTB z Punkiem (można byłoby dodać do walki warunek że jeśli Punk pokona RVD-ego to dostanie walkę z Lesnarem na SummerSlam). Feud CM Punk vs Lesnar/RVD & Heyman (Axel odpada bo jest zajęty Mizem) jest moim zdaniem najlepszą opcją na tą chwilę. Jednocześnie mówię zdecydowane NIE pomysłowi wrzucenia RVD do walki o walizkę

Nie sugeruj się samym promem, akurat może być ono wyświetlane tylko po to by nakręcić większy hype na powrót Van Dama- chodzi tylko o to żeby zachęcić ludzi do wykupienia PPV (nigdzie tak nie jest powiedziane że Rob wystąpi w pojedynku o walizkę). Ja jestem za tym by Rob przyłączył się do chłopaków Heymana i spotkał się 1 on 1 na MiTB z Punkiem (można byłoby dodać do walki warunek że jeśli Punk pokona RVD-ego to dostanie walkę z Lesnarem na SummerSlam). Feud CM Punk vs Lesnar/RVD & Heyman (Axel odpada bo jest zajęty Mizem) jest moim zdaniem najlepszą opcją na tą chwilę. Jednocześnie mówię zdecydowane NIE pomysłowi wrzucenia RVD do walki o walizkę

Ja również nie chciałbym widzieć RVD jako mistrza, ale mam takie przeczucie że wyląduje w MitB Matchu. Niemniej jednak Twój pomysł trzyma się kupy, tylko skoro mamy mieć Punk vs Heyman Guys to nie wiem czy dobrze jest rozwiązać to singlowo ze strony Punka... Wiem, że byłoby to najlepsze dla niego, ale niezbyt wydaje mi się, żeby WWE chciało zakończyć ten cały program tym, że Punk wyniszczy obydwu zawodników - no chyba, że jednak postawią na Lesnara na SummerSlam tylko, że wtedy natura Punka powinna chcieć rewanżu. Chętnie przeciągnąłbym ten program do Survivor Series - może wreszcie coś znaczący 5 on 5 Elimination TT Match (Punk Guys vs Heyman Guys)?

Chętnie przeciągnąłbym ten program do Survivor Series - może wreszcie coś znaczący 5 on 5 Elimination TT Match (Punk Guys vs Heyman Guys)?
Dobry pomysł-pamiętam zresztą jak 2 lata temu przy okazji spięć na linii Punk-Triple H była rzucona na forum sugestia żeby na Survivor Series odbyła się walka Team Punk vs Team Hunter, niestety nie zobaczyliśmy tego, ale walka kulminacyjna między chłopakami Heymana i Punka byłaby niezwykle kusząca :) Przy okazji połączenia Antonio z Colterem to myślę sobie czy nie lepszym pomysłem byłoby wrzucenie Cesaro w ręce Heymana. Mam nawet swój wymarzony ewentualny skład Paul Heyman Guys w walce na SS: Lesnar,RVD,Axel,Cesaro+ jeszcze jakieś nazwisko (może Wyatt albo Kassius Ohno) To mogło by być ciekawe :) Co by nie powiedzieć: gdyby feud Lesnara z Punkiem miał zapoczątkować powstanie stajni Paul Heyman Guys zrzeszającej wszystkich ciekawych młodych talentów typu Ohno, Rodzinka Wyattów czy Cesaro wraz z weteranami w postaci Lesnara i RVD to byłaby to druga ciekawa grupa oprócz Shield która mogłaby ostro namieszać :) Naprawdę życzyłbym sobie żeby WWE coś takiego zamierzało zrobić

PS. czyżby się szykował feud Bryana z Hunterem i ewentualna ich walka na MiTB?-------> http://pl.wwe.com/videos/2013/06/18/triple-h-explains-what-happened-wwe.com-exclusive-june-17-2013

• Urządzenie:  Windows

Segment z Kaitlyn, Stephanie i AJ Lee - przyrost 9001 widzów to pewnie będzie zasługa Stephanie, a nie sutka, który tak niefortunnie wyskoczył? Mmm... I would...

W którym miejscu to było, ja akurat nie zauwazyłem?

646066133574871cb9b908.jpg

Wyczuwam zmianę mistrza WWE na Money In The Bank
2 MIEJSCE - Typer WWE 2014

- zaczyna się RAW i mamy jasny przekaz, w co dalej będzie brnęło WWE, jeśli chodzi o postacie Zigglera i del Rio. Meksykanin dał nieco lepsze promo, niż za czasów bycia face'm. Punk również wychodzii miał coś do powiedzenia, więc jego powrót staje się faktem.

- powrót Christiana to mały shocker tej gali. Coś czytałem, coś się zapowiadało, ale nie widziałem tego w taki sposób. To cieszy, bo na pewno pojawiać się będzie na SD i niebieska tygodniówka zyska kolorytu. Motyw z walką o IC miał nam zasugerować to, co stało się po WM - dobrze ,ze nastąpiło jednak inaczej.

- bałem się, że Sheamus pojedzie obu zawodników naraz. Taki zestaw do pociśnięcia należeć się może jakiemuś destroyerowi, chociaż i tutaj wolałbym podstawić jakieś 3MB zamiast obu Panów. To, czego Sandow nie dokonał wcześniej, zrobił z pomocą partnera. Brogue Kick na koniec przypomina mi RKO w wykonaniu Ortona po jakiejkolwiek walce, byle tylko ucieszyć siebie i markową publikę.

- nie chciałbym, aby feud Vipera z Danielem był przeciągany zbyt długo. Między tą dwójką nie ma ani trochę chemii ringowej. Naprawdę, ciężko mi się to oglądało. Co do zakończenia - nie wiem, co o tym sądzić. W czasie meczu obejrzeliśmy kilka heelowych zagrywek Randy'ego, aby potem ten poklepał rywala po ramieniu.

- postanowili również wykorzystać pojawiającą się na wizji Stefcię. Nie wygląda to na nic innego, jak mały push w kierunku dywizji kobiet. Spodobał mi się tekst, że McMahons są bardziej crazy, niż AJ oraz pocisk tej drugiej na temat wieku :grin: Kaitlyn ma jakiegoś pecha co do swojego garderoby - tydzień temu nieco zbyt wysoko podciągnęła się jej krótka sukienka, dzisiaj... sami widzieliśmy ;) Zapowiada się na nieco dłuższy feud pomiędzy Aprilką a Kaśką.

- panowie zrobili rewanż ... albo przynajmniej próbowali. Całą sprawę szybko zakończyła cała trójka i obejrzeliśmy niewidzianego już jakiś czas powerbomb w ich wykonaniu. Nie jaram się zbytnio zbyt wcześnie, ale atak na Kane'a jest wyraźną furtką do tego, aby wprowadzić Takera na wizję i zacząć rywalizację Braci z Tarczą.

- W ciągu miesiąca widzę już czwarty titantron Cesaro. Ten przynajmniej nie nawiązuje jakkolwiek do jego narodowości, ani nie tworzy z niego Niemca. Pojawienie się Regala w ringu bez historii, tak samo jak cała walka. Jeśli chodzi o Coltera - za mikrofonem mnie nudzi, zaś sprzedawaniem emocji odstaje Heymanowi lata świetlne. Jeśli ma być "ratunkiem" dla Antonio - w porządku.

- Jasiu dzisiaj wypadł słabiutko. Cieszyło mnie, że nie dostał zbyt długo czasu, a w jego miejsce pojawił się Henry. Wszystko wyglądało słodko i czule, a jego atak nadchodzi niespodziewanie. Dobrze, że dostanie szansę o pas i nie przeszedł faceturn'u. Daje to również do myślenia w kwestii ewentualnej walki Bryan vs. Cena - na MiTB Mark obija Cenatora, po czym wbija Danielson z czerwoną walizką i wygrywa tytuł. Całkiem możliwy scenariusz (wg mnie).

- dwie kolejne walki mogli sobie darować. Poskładanie Slatera i pozostałych kompanów przez Jericho służy tylko po to, aby Chris ponownie zyskał w oczach wielu fanów. Walka o IC Title odbyła sie bez historii - panowie dostali mniej czasu, niż na SD , wiec nie było niczego wartego uwagi.

- całkiem ciekawa walka wrestlerów, gdzie jeden ma zaplecze z MMA, drugi zaś nie krył nigdy zamiłowania do tej dyscypliny, często stosuje kopnięcia,a na dodatek nosi bluzę od Gracie. Cieszy obrazek atakującego Zigglera ... i powrót Brocka. Niestety, ani przez chwilę nie myślałem o tym, że Lesnar zacznie gadać.

Było lepiej, niż ostatnimi czasy, ale wcale się nie zachwycam. Może przez te walki, które mi popsuły odbiór gali? A może żyję jeszcze niedzielnym Payback? Nie będę narzekał, czekam na przyszłotygodniowy event.

• Reputacja:   3
  • Urządzenie:  Windows

To Raw było genialne, jedno z najlepszych ostatnimi czasy. Każdy segment się rozkręca, każdy wrestler/diva ma swoje miejsce, wszystko się ze sobą przeplata, wszystko jest naturalne i elastyczne, push dostają Ci co powinni. Jest super!

Fajnie widzieć, że to naturalne reakcje fanów decydują o przeturnowaniu zawodników. Heel turn Del Rio wyszedł naturalnie. Po prostu zdziwił się, że jest olewany jako face, a fani cheerują tego "złego". To nie mogło wyjść inaczej. Ziggler na bank już bedzie fejsem.

Punk się żegna z Heymana i bardzo dobrze. Paul potrzebny jest Lesnarowi i Axelowi, ale nie wrestlerowi z Chicago. Cieszę się z ponownego fejsowania Punkera i zbliżającego się feudu z Brockiem. Jest ku temu czas i okazja. Mankament taki, że Phil po zrzuceniu kilogramów blado wygra wygląda przy Bestii z MMA, ale walki i segmenty to nadrobią.

Mark Henry zdecydowanie skradł show. Kupiłem to jak naiwny dzieciak. Zresztą nie tylko ja, wątpię by ktokolwiek się kapnął. Bardzo dobrze, że tak to rozwiązali. Uwielbiam Marka jako wrestlera i człowieka, więc wkurwiłbym się jakby po prostu tak sobie odszedł. Pewnie i tak niedługo będzie kończyć karierę, więc nie zdziwiłbym się gdyby zabrał Jaśkowi na pas. Chociażby na miesiąc.

Welcome back Christian! Co prawda te jego powroty są całkowicie z dupy, ale bardzo lubię kolesia. Zastanawiam się tylko gdzie ten zapowiadany dla niego storyline, mam nadzieję, że coś się rozkręci. Nie obraziłbym się także gdyby zdobył jedną z walizek (wygra albo on albo Barrett albo Cesaro). Wiem, że nie należy do najmłodszy, ale zasługuję na nią. Jest silnie związany z drabinami, ma ogromne doświadczenie z MITB, jest w dobrej formie i dobrze wygląda. Przydałby mu się jeszcze jeden solidny run z głównym złotem. Tamte poprzednie były tragiczne.

The Shield trzyma pasy, robi sobie co chcę i ma we wszystko wyjebane. Do tego jeszcze dostali błogowieństwo od samego Wujka Vince'a. Gra aktorska Ambrose'a jak zwykle mistrzowska. Koleś świetnie gra mimiką i ciałem.

Co do rodzinki McMahanów, świetnie to póki co rozkręcają. Nikt nie wiem o co kaman, każdy robi co chcę. Vicke i Maddox POZA KONTROLOO!

AJ Lee jako mistrzyni już powoli kradnie show. Stefcia pojawiła się tam w idealnym momencie i bardzo wyszła interakcja pomiędzy paniami. In plus to, że Lee nie spokorniała przy swojej przełożonej jak baranek. Jeszcze jedna rzecz co do Kaitlyn. Została zniszczona psychicznie, straciła pas, fani jej dokuczają, Stefcia ją jeszcze za nic opierdala. To wszystko aż się prosi by zrobić z niej kolejną niepoczytalną tweenerowo-heelową divę. Najwięcej na tym by zyskała tak naprawdę April, która mogłaby zostać największa manipulatorką w rosterze....

...po Brayu Wyattie. Oba proma były mistrzowskie w chuj. Nie mogę się doczekać, aż Harris zadebiutje.

Naprawdę jest zajebiście w WWE. Obecnie wpierdala TNA na śniadanie.

Kurde, te Raw naprawdę było dobre, naprawdę dobre, nie pamiętam kiedy ostatnio byłem tak zaciekawiony zdarzeniami w trakcie gali ale na pewno nie było to w tym roku :P

Na pochwałę zasługuje tu genialny segment Marka i Ceny, udało im się mnie nabrać więc pod koniec jeszcze bardziej byłem zszokowany. Nie można też nie powiedzieć słowa o genialnych segmentach Stephanie/AJ czy Hunter, McMahon/Team Brickie. Po ostatniej walce można śmiało stawiać na walkę Punk/Lesnar na MitB lub (jeżeli feud musi sie bardziej rozwinąć) Summerslam, zastanawiam się tylko czy atak Brocka to pomysł Heymana czy była to samowolka ze strony Lesnara.

66487669857979e1f5d8b5.jpg

Chętnie przeciągnąłbym ten program do Survivor Series - może wreszcie coś znaczący 5 on 5 Elimination TT Match (Punk Guys vs Heyman Guys)?
Dobry pomysł-pamiętam zresztą jak 2 lata temu przy okazji spięć na linii Punk-Triple H była rzucona na forum sugestia żeby na Survivor Series odbyła się walka Team Punk vs Team Hunter, niestety nie zobaczyliśmy tego, ale walka kulminacyjna między chłopakami Heymana i Punka byłaby niezwykle kusząca :) Przy okazji połączenia Antonio z Colterem to myślę sobie czy nie lepszym pomysłem byłoby wrzucenie Cesaro w ręce Heymana. Mam nawet swój wymarzony ewentualny skład Paul Heyman Guys w walce na SS: Lesnar,RVD,Axel,Cesaro+ jeszcze jakieś nazwisko (może Wyatt albo Kassius Ohno) To mogło by być ciekawe :) Co by nie powiedzieć: gdyby feud Lesnara z Punkiem miał zapoczątkować powstanie stajni Paul Heyman Guys zrzeszającej wszystkich ciekawych młodych talentów typu Ohno, Rodzinka Wyattów czy Cesaro wraz z weteranami w postaci Lesnara i RVD to byłaby to druga ciekawa grupa oprócz Shield która mogłaby ostro namieszać :) Naprawdę życzyłbym sobie żeby WWE coś takiego zamierzało zrobić

PS. czyżby się szykował feud Bryana z Hunterem i ewentualna ich walka na MiTB?-------> http://pl.wwe.com/videos/2013/06/18/triple-h-explains-what-happened-wwe.com-exclusive-june-17-2013

Jakby doszło do tego starcia to miałbym dwóch potencjalnych partnerów CM Punka: Dolph Ziggler oraz Daniel Bryan :D MIOOOODZIO :)

Nie wiem czy tylko mi się wydaje, że po dzisiejszym segmencie Henry'ego z Ceną ich walka będzie obwołana mianem Title vs Career Match. Nie zdziwiłbym się, jakby na następnym RAW, Cena ogłosić coś w stylu "Wszyscy uwierzyli w to, że kończysz karierę, więc niech myślą tak dalej, ponieważ na Money in the Bank, Ja postawię na szali swój pas a ty swoją karierę".

zastanawiam się tylko czy atak Brocka to pomysł Heymana czy była to samowolka ze strony Lesnara.
Jestem prawie pewien że sprawę ataku będą ciągnąć w ten sposób iż Heyman będzie przez parę tygodni utrzymywał że nie ma z tym nic wspólnego (oczami wyobraźni widzę już wspólne segmenty z Punkiem i wzmożoną gestykulację Paula wraz z "oskarżasz mnie o zlecenie ataku?" :) )

Nie wiem czy tylko mi się wydaje, że po dzisiejszym segmencie Henry'ego z Ceną ich walka będzie obwołana mianem Title vs Career Match. Nie zdziwiłbym się, jakby na następnym RAW, Cena ogłosić coś w stylu "Wszyscy uwierzyli w to, że kończysz karierę, więc niech myślą tak dalej, ponieważ na Money in the Bank, Ja postawię na szali swój pas a ty swoją karierę".
Bardzo prawdopodobne

Naprawdę jest zajebiście w WWE. Obecnie wpierdala TNA na śniadanie.

Tak.. Świetne stwierdzenie, bo jedno RAW wyszło troszkę lepiej niż poprzednie.. Świetna opinia

Jestem w trakcie oglądania i napisze tylko jedno - jaram sie WWE od nowa :D - zamarkowałem pierwszy raz tak poważnie od Pipebomb.

Tak.. Świetne stwierdzenie, bo jedno RAW wyszło troszkę lepiej niż poprzednie.. Świetna opinia

Obecnie znaczy teraz - a więc dobre stwierdzenie, to RAW przebiło PPV od TNA jak i jej ostatnie tygodniówki i prawdopodobnie przyszłe, więc śmiało można powiedzieć, że teraz WWE/RAW przeważa nad TNA ;)

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.