Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Raw wybitne nie było, ale jednak 4 walki o pasy na tygodniówce to jednak niezły wynik.

Czekam oczywiście na Raw za tydzień ze względu na 2 wiadome rzeczy :D

44775659151dfd1ab60abe.jpg

Coś czuje, że interwencja Rocka ograniczy się do przegonienia Shield z areny, no chyba, że postanowią zaskoczyć i Ryback dostanie Rock Bottoma, po to, żeby Punker wygrał. Rock tłumaczyłby to tym, że poprostu chce walczyć z CM'em. Oprócz tego dostalibyśmy trochę lepszą promocję Elimination Chamber, bo po takim zdarzeniu każdy oczekiwałby Rocka i Rybacka w klatce EC. Jednak zawsze WWE może pójść po najmniejszej linii oporu i wrzucić Dwayne'a po walce, żeby zniszczył mistrza. Może być ciekawie ;-)

1161423919541b3db89050d.jpg

• Reputacja:   2

MizTV

Króciutka konfrontacja między Miz'em i Cena'ą, a Rhodes Scollars. Nic ciekawego. Posłużyło jako podłoże do walki.

Pierwsza walka - The Miz & John Cena vs Team Rhodes Scollars

Wynik wiadomy. Przynajmniej Miz był o wiele dłużej w ringu niż Jasiek.

Happy New Year... . :P

Przemowa Antonio Cesaro

Mistrz USA wybiera sobie rywala... .

Druga walka US Championship: Antonio Cesaro © vs SGT. SLAUGHTER

Cesaro szybko składa legendę i bardzo dobrze, bo walka wyglądała całkowicie sztucznie. :? Rozumiem, że sierżant wiekowy, ale widziałem legendy, które wypadały o wiele lepiej mimo wieku.

Kolejny Tag Team match przed nami... .

Nie mówcie, że Show będzie teraz gnębił Ricardo. :?

Mae? Jezu dajcie tej staruszce spokój. :???:

Trzecia walka - Tag Team Championship: Team Hell No! © vs Heath Slater vs Drew McIntyre

Zmiana mistrzów odpada oczywiście.

Przemowa Paul'a Heyman'a i CM Punk'a

Jak zwykle moment z Punk'iem dobry. Kolejna decyzja Vince'a, która jak zwykle nie przypada do gustu mistrzowi WWE oraz jego menadżerowi. Reakcja Brooks'a i Vince'a na plus. Heyman's facepalm strikes again. :lol:

Czwarta walka - Dolph Ziggler vs Sheamus

Spodziewałem się, że pojedynek zostanie przerwany, ale nie przez Shields.

Więc mamy kolejny pojedynek Kofi'ego z Wade'm. Ta pewność Kingston'a daję nadzieje, że straci pas.

Żadnej litości na prośbę Brad'a. To mi się podoba. Jeszcze ten złowieszczy śmiech Brooks'a. :twisted:

Yong w ciąży?! OMG kto to wymyśla?! :?

Bójka między Eve i Kaitlyn. Że niby ciąża starszej pani to wina Torres? :?

Piąta walka - World Heavyweight Championship: Big Show © vs Ricardo Rodriguez

Face turn Alberto, co raz bliżej. Szkoda tylko, że wygląda to trochę gejowsko. :/

Szósta walka - Intercontinental Championship: Kofi Kingston © vs Wade Barrett

O zwycięstwie Wade'a przeczytałem już wcześniej. Jest to chyba najważniejszy moment tego RAW. Walka długa z paroma dobrymi momentami. Kingston cisnął Anglika, jak tylko się dało i tu raptem przegrywa z nim pas. Mam nadzieję, że Wade będzie dobrym mistrzem.

Moment z porodem... O ile Cole dobrze zagrał (bo chyba go to nie bawiło na serio) to mina Lawler'a mówiła "WTF I am doing with my life".

Pomoc ze strony Shemus'a jakoś nie dziwi, ale powrót Orton'a już tak. Ci co się napalili na Heel turn chyba jeszcze poczekają. Wygląda na to, że Orton włączy się do konfliktu z "tarczami".

Toast Dolph'a Ziggler'a i AJ

Powspominali chwile upokarzające ich wrogów, aż wkroczył Jasiek, trochę pożartował z pary i sam ją upokorzył oblewając, nie wiem czym. Przypomniał mi się moment z DX kiedy oblali Vince'a, jego syna i Spirit squad. Tylko, że teraz mamy PG i raczej to nie było to samo. :P szkoda gajerku i sukienki. :sad:

Bardzo słabo w tym tygodniu. Niech się już zaczyna RTWM.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• Reputacja:   289
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Windows

Coś czuje, że interwencja Rocka ograniczy się do przegonienia Shield z areny, no chyba, że postanowią zaskoczyć i Ryback dostanie Rock Bottoma, po to, żeby Punker wygrał. Rock tłumaczyłby to tym, że poprostu chce walczyć z CM'em. Oprócz tego dostalibyśmy trochę lepszą promocję Elimination Chamber, bo po takim zdarzeniu każdy oczekiwałby Rocka i Rybacka w klatce EC.

Taki atak Rocka miałby sens wyłącznie wtedy jeżeli kreatywni postanowiliby na RR zmontować walkę Ryback vs. Punk vs. Rock. W innym wypadku atak face'owego Johnsona na face'owego Wędkarza nie ma sensu.

Ten Sandow już mi działa na nerwy. Przydałoby mu się takie lanie od Ceny albo Sheamusa, oj przydałoby się! A ten Cody nie lepszy. Gdyby nie Cena bym chyba wyłączył RAW z powodu tej dwójki. Na szczęście moje modlitwy zostają wysłuchane i mamy TT Match! Taka refleksja mnie naszła na koniec tego meczu, że nie trzeba wiele żeby zostać wrestlerem – wystarczy znać kilka prostych ruchów, które potrafią załatwić każdego! Cena to jest gość!

Ziggler dostaje to, co powinien dostać wcześniej – walkę z Sheamusem! Sheamus to gwarancja świetnej walki. Cesaro też mnie denerwuje. W ogóle zauważyłem, że ostatnio ci źli mają więcej władzy na RAW niż ci dobzi. Oby to się szybko zmieniło. Nie wiem kto to ten Sgt. Slaughter, ale chyba jest dobry skoro go wrzucili do walki o prestiżowy pas US. Niestety, przegrywa. Szkoda, chciałbym zobaczyć go jeszcze kiedyś w roli mistrza, ale chyba pas US to dla niego za dużo. Może taki pas WHC? Kto wie.

Ricardo zaczyna się odpłacać za swoją nieciekawą przeszłość. I dobrze, sympatyczny koleś. Jakoś tak od września przestałem lubić Punka. Zmienił się i teraz jestem mniej przychylny jego postaci. Wole Sheamusa. A Heymanowi się należało za całe zło wyrządzone razem z Punkiem.

Szkoda mi było Ricardo jak tak szedł przeciwko Big Showowi. Dobrze, że to długo nie trwało. Ale że Barrett wygrał pas IC?! To się w głowie nie mieści! Co Kofi dostaje za ewolucje w ringu i obijanie łobuzów?! Pas IC na ledwo ponad 2 miesiące! Skandal. Zabrakło mi cierpliwości i już dalej nie obejrzałem.

Mimo końcowego incydentu ze zmianą pasa RAW bardzo dobre, WWE ciągle trzyma poziom.

Kornik,

Nie jesteś śmieszny tylko żałosny.

Stary, nie deprymuj naszego forumowego trolla :wink: Chłopak z grubej rury rozpoczął drogę po tytuł "forumowego WTF roku 2013", zobaczymy tylko czy wystarczy mu wytrwałości i konsekwencji w pisaniu tych pierdół :twisted:

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

To RAW tak samo jak świąteczne było tragiczne.

Cesaro "męczy" się z emerytem ?! pięknie. Chociaż, tu liczyłem na to, że w końcu powróci Swagger i zaczną prawdziwy porządny feud. No ale niestety skończyło się tylko na "męczarniach".

Jednej rzeczy nie jestem w stanie zrozumieć. Dla czego zawsze heel w obecnym WWE to musi być totalna cipka ?? Czy naprawdę nie można było zrobić z Punka mocnego heela ale takiego nazwijmy to "przewódce heeli". Punk ma dziarę na ramieniu znak Cobry. Czy naprawdę nie mogli z niego zrobić takiego "Cobra Commandera" tym bardziej, że ma feud z Rockiem który grał w G.I Joe. I bez kitu poruszyć ten motyw, że Punk jest z Cobry a Rock z G.I Joe(oczywiście w wymianie zdań podczas jakiegoś segmentu, a nie żeby się mieli tak przebierać jak w filmie).

Cały ten segment z lekarzem to był jakiś joke. I bez kitu, tak jak chciałem żeby Vince trochę pojawił się w TV po tym jak tak znikł(ale to było chyba bardziej wywołane Big J. którego nie mogłem znieść, co by nie było znaczy się, że sprawdził się jako heel GM). Ale cofam to, niech znika i się nie pokazuje. Przez cały rok robił w "segmentach" ciągle to samo. Niczym kompletnie niczym nie różnią się segmenty w których on się pojawia. Chociaż i tak dobrze, że odpuścili już sobie te segmenty z Viki.

Nie wiem też dla czego WWE ciągle na upartego stosuje metodę, że jak jest kura która znosi złote jajko to trzeba ją od razu dusić aż padnie.

Miz TV, raz, drugi coś tam się udało coś tam się podobało. To teraz walą ten TV w każdym odcinku. I zamiast się podobać to po prostu robi się już nudno. I tak jak niektórzy zauważyli o dziwo innych programów tak często nie dostawaliśmy. To prędzej były takie owoce morza które dostawaliśmy okazyjnie i to miało swoją moc. A tego to walą i walą. Ja rozumiem, że strasznie chcą z Miza zrobić faca na którego będzie jakaś reakcja. Ale na pewno nie tędy droga.

AJ, wiem, że są tu ludzie którym podoba się ten okład Ziggler AJ. Ale to tak samo jak MizTV. Przez cały rok od czasy WM dostajemy ciągle to samo, ciągle to samo. Jedyne co się zmienia to faceci z którymi jest. Ile jeszcze razy będziemy oglądać to, że ta lata za jakimś facetem później stwierdza, że ten ja zdradził, to przez nią on przegrywa później PPV. Żeby później być znowu z innym. Ja rozumiem, że można powtarzać storyliny wykorzystując innych zawodników. Ale z jakąś przerwą a nie przez cały rok dostawaliśmy to samo.

Gdy zobaczyłem, że Ziggler dostaje tyle czasu na zakończenie i w końcu dostaje mikrofon na dłużej. To skończyło się tym jak to jeden z fanów krzyknął podczas jego wypowiedzi "BORING !!!!!!!". I tak jak lubię Zigglera tak strasznie się wynudziłem na tym segmencie. Co nie oznacza od razu, że go nie lubię. Tylko po prostu koleś pozbył się jedne baby żeby zaraz znów być związanym z inną. Czy on kiedyś zacznie prawdziwą solową karierę ??!!

Jeżeli powodem, żeby Ziggler był z AJ było to żeby podczas PPV i RAW na żywo dostawał heat to rozumiem. Ale i tak uważam, że to błąd, że Ziggi jest z AJ.

W końcu Barrett zabrał Kofiemu pas. Ma teraz Bryt szanse pokazać się z dobrej(mam nadzieje) strony. I dobrze, że teraz po prostu wali ostro z łokcia a nie bawi się jeszcze w jakieś okręcanie ręki dookoła szyi.

W sumie jakby nie patrzeć to przyszłotygodniowy TLC match jest doskonałą okazją by Punk przejął liderowanie Shield'em. Akurat Brooks zawsze świetnie kierował najpierw SES-em a potem Nexusem. Moim zdaniem na 99,9 % chłopaki z Tarczy pomogą zachować Punkowi pas (np wtargną na ring, obiją Rybacka i wykonają mu swój powerbomb na stół, Punk po przypnie i koniec) a on przejmie nad nimi pieczę-nie oszukujmy się, Heyman raczej nie zawalczy. Akurat dla mnie byłby to świetny pomysł: Punk jako lider, Heyman jako manager i trójka młodych wilczków pod ich skrzydłami). Oczywiście to pod warunkiem jeśli oficjele nie mają w planach sturnowania Ortona i dołączenia do nich...

eeeeeeee.... Oficjele stwierdzą, że CM nie może walczyć, będzie Heyman vs Ryback. Wpadnie Shield, bo to niesprawiedliwe. Pokopią Rybacka, wpadnie Sheamus/Orton/Rock/whatever i poskładają ich... Bardziej prawdopodobne rozwiązanie patrząc na ostatnie wydarzenia.

• Reputacja:   1

TakerFanKrk napisał/a:

W sumie jakby nie patrzeć to przyszłotygodniowy TLC match jest doskonałą okazją by Punk przejął liderowanie Shield'em. Akurat Brooks zawsze świetnie kierował najpierw SES-em a potem Nexusem. Moim zdaniem na 99,9 % chłopaki z Tarczy pomogą zachować Punkowi pas (np wtargną na ring, obiją Rybacka i wykonają mu swój powerbomb na stół, Punk po przypnie i koniec) a on przejmie nad nimi pieczę-nie oszukujmy się, Heyman raczej nie zawalczy. Akurat dla mnie byłby to świetny pomysł: Punk jako lider, Heyman jako manager i trójka młodych wilczków pod ich skrzydłami). Oczywiście to pod warunkiem jeśli oficjele nie mają w planach sturnowania Ortona i dołączenia do nich...

eeeeeeee.... Oficjele stwierdzą, że CM nie może walczyć, będzie Heyman vs Ryback. Wpadnie Shield, bo to niesprawiedliwe. Pokopią Rybacka, wpadnie Sheamus/Orton/Rock/whatever i poskładają ich... Bardziej prawdopodobne rozwiązanie patrząc na ostatnie wydarzenia.

Wątpliwy moim zdaniem jest Twój scenariusz. Myślisz że WWE specjalnie dawałoby do pojedynku Heyman vs Ryback taką efektowną stypulację jaką jest TLC? Przecież przy Paulu nie ma szans na efektowne wykorzystanie nawet ułamka procenta tej stypulacji (a WWE znane jest z tego że umie robić dobre walki spod znaku TLC) a chyba nie chciałbyś widzieć comedy match? Gdyby mieli w planach starcie Heymana z Rybackiem to spokojnie zabookowaliby singles match bo stoły, krzesła i drabiny nie byłyby potrzebne :)

Na WWE Main Event lekarz oficjalnie ogłosił, że Punk jest w 100% sprawny i będzie zdolny do walki z Rybackiem na RAW.

12501231434d3da85730ba0.png

Na WWE Main Event lekarz oficjalnie ogłosił, że Punk jest w 100% sprawny i będzie zdolny do walki z Rybackiem na RAW.
Miło to słyszeć ale pewnie i tak panowie nie będą walczyć na pełnych obrotach (szczególnie Punk który jest świeżo po kontuzji), nie spodziewam się zatem jakiegoś efektywnego bumpa z drabiny (no chyba że w wykonaniu Rybacka)...

Wątpliwy moim zdaniem jest Twój scenariusz. Myślisz że WWE specjalnie dawałoby do pojedynku Heyman vs Ryback taką efektowną stypulację jaką jest TLC? Przecież przy Paulu nie ma szans na efektowne wykorzystanie nawet ułamka procenta tej stypulacji (a WWE znane jest z tego że umie robić dobre walki spod znaku TLC) a chyba nie chciałbyś widzieć comedy match? Gdyby mieli w planach starcie Heymana z Rybackiem to spokojnie zabookowaliby singles match bo stoły, krzesła i drabiny nie byłyby potrzebne :)

skoro już po ptakach to nie ma sensu odpowiadać na to, ale cóż :D Nigdzie nie powiedziałem, że Heyman będzie walczył z Rybackiem. Powiedziałem, że przed/zaraz po gongu wpadnie shield i zacznie kopać Rybacka. Nie zwracałem uwagi czy to miałby być TLC match czy zwykły singles (w ogóle jakby był Heyman vs Ryback to byłoby to o pas? Jaki sens wtedy by miało nawet ogłaszanie takiej możliwości?) . Jakby tam rzeczywiście miały być krzesła, stoły i drabiny to jestem przekonany, że Ambrose z paczką z łatwością by je wykorzystali :D

Nigdzie nie powiedziałem, że Heyman będzie walczył z Rybackiem.
Cytując Miza: Really? :)
eeeeeeee.... Oficjele stwierdzą' date=' że CM nie może walczyć, [b']będzie Heyman vs Ryback[/b]
:D Ale cóż tak czy inaczej i tak nikt z nas nie chciałby chyba widzieć Heymana walczącego w ringu (ledwo znoszę Khaliego i Horniego ale Paul i to jeszcze w stypulacji TLC.... Brrr) :)

Mi się wydaje, że kr3cikowi chodziło o to, że zostanie ustalona walka Heyman vs Ryback (aby Punk po raz kolejny mógł wykręcić się od obrony pasa), ale do niej nie dojdzie, ponieważ przed albo tuż po gongu na ringu zawita The Shield i po raz kolejny zaatakuje ex-Skipa.

12501231434d3da85730ba0.png

Mi się wydaje, że kr3cikowi chodziło o to, że zostanie ustalona walka Heyman vs Ryback (aby Punk po raz kolejny mógł wykręcić się od obrony pasa), ale do niej nie dojdzie, ponieważ przed albo tuż po gongu na ringu zawita The Shield i po raz kolejny zaatakuje ex-Skipa.

Brawo!

to teraz podsumowując: walka Heyman vs Ryback byłaby zaplanowana, jednakże kontaktu fizycznego między tymi dwoma by nie było, gdyż organizacja The Shield wkroczyłaby uratować Paula przed skopaniem tyłka.

Codebreaker- napisał/a:

Brawo!

to teraz podsumowując: walka Heyman vs Ryback byłaby zaplanowana, jednakże kontaktu fizycznego między tymi dwoma by nie było, gdyż organizacja The Shield wkroczyłaby uratować Paula przed skopaniem tyłka.

My bad, zwracam honor (chyba jeszcze mnie trzyma po sylwku :D ). Mam tylko obawy żeby Punker znów nie nabawił się kontuzji (wiadomo: zły upadek z drabiny czy na stół i odnowienie kontuzji gotowe a Brooks jest przecież świeżo po kontuzji) bo kolejny uraz w świetle zbliżającej się walki z The Rockiem na Royal Rumble to byłby prawdziwy dramat (a chyba nikt nie chciałby oglądać Rock vs Ryback)...

niezłe RAW choć szkoda ze jasio tak terminatorzył z dolphem. Squash Big Showa na Koffim niespodziewany. Co do TLC punk/ryback to wydaje mi się ze poza końcowym atakiem shield punk był lepiej bookowany niż poprzednio.. już nie taki nieporadny. długa przemowa punka świetna :-) no i rock.. wreszcie punk będzie miał z kim pogadać :-) choć ten rock bottom słabo wyglądał...czuje ze wynik ich walki będzie do końca niewiadoma.