Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Nadal ktoś ma wątpliwości, że Punk przeszedł heel turn? :wink: Kiedy jednym z najciekawszych, jeśli nie najciekawszym, elementów show jest Sheamus, który kradnie samochód i robi sobie tour po San Antonio, to chyba najdobitniej świadczy to o tym, jakie to show, prawda? Trochę przeszkadza mi mimika AJ, która nie jest na razie taka zła, ale tę mimikę mogłaby poprawić. Szkoda, że znowu coś wielkiego okazuje się powoli dużym crapem i Punk staje się typowym heelem, który domaga się szacunku, nikt go nie kocha, bla, bla. Wydawało się, że z takiej postaci można stworzyć naprawdę mocnego heela. Warte odnotowania jest też to, że Bryan wyszedł z STF. Ach, no i wróciła Kelly, wygrała, także istnieje prawdopodobieństwo, że zostanie na dłużej.

Lesnar vs. HHH nie grzeje mnie jak na coś, co ma być główną walką na SummerSlam. Nadal liczę na to, że to Bestia wygra, bo inaczej cały jego powrót można o kant tyłka potłuc. Michaels w narożniku? Te powroty HBKa są ostatnio zbyt częste, by być wyjątkowe.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

11985408557829e91eb351.jpg

RAW zmienilo theme song na stale? Nic do tej pory nie przebilo Union Underground - Across The Nation...

Podpinam się pod tym rękami, nogami i czymkolwiek. No ale jakie show taka oprawa i theme song, niestety...

Damien dal swietne promo i znow zbesztal Brodusa. To sie dla niego - niestety - dobrze nie skonczy. Face musi sie odgryzc, ale miejmy nadzieje, ze dostrzega potencjal w postaci Sandowa.

Ja jedynie boje się, że dadzą im walkę na SummerSlam, a że to taka Wrestlemania lata, to wygra Clay, a potem to już Sandow będzie w tym feudzie wychodził na frajera, który zbiera łomot.

Co do samego RAW to według mnie wyszło bardzo dobrze. Nie nudziłem się i o dziwo nawet nie miałem ochoty przewijać Sheamusa. Ciekawie to wymyślili, zawsze coś nowego, a te Touty od Rudego to już kompletnie mnie rozwaliły. Odniosę się jeszcze do końcówki RAW. ŚWIETNIE! Tak powinno kończyć się każde RAW, nie widokiem psychicznej GMki i drącego się na nią champa, ale kompletną rozpierduchą w ringu. WWE pokazało, że jeśli sie chce to można idealnie zagospodarować 3h.

It’s Time, Once Again, to Get Aboard the Ho Train!

214441016350278cafd9acb.jpg

• Reputacja:   1

* Niestety Punk po turnie (po dzisiejszym show to pewne) znów jest bookowany na heela made in WWE. Niestety nie tak sobie jego postać wyobrażałem (mimo wszystko nie pokazał się w nowej fryzurze na co po cichu liczyłem: po raz kolejny pokazał się w "przylizanych" włosach)

* Fajnie że zaangażowali Shawna w feud Tryplaka z Lesnarem. Niestety boję się że przez jego obecność Brock zmoczy starcie z Hunterem (a porażki w świetle nadchodzącej walki z Takerem są zabójcze dla jego postaci)

* Daniel Bryan w Main Evencie- mała rzecz a cieszy (fajnie też wyszło wzajemne przedrzeźnianie się Dragona z AJ na zapleczu)

*Sytuacja z samochodem Alberto ni mnie ziębi, ni grzeje (i tak mnie ten feud kompletnie nie interesuje)

* Boli mnie fakt że Ziggler przegrał walkę z Rileyem (pomimo odwrócenia uwagi przez Y2J'a to porażki Mr'owi MITB nie przystoją-choć z drugiej strony w sumie zwiększa to szanse Dolpha na zwycięstwo na PPV)

* Double Count-Out już lepsze niż czysta wygrana Randala po RKO (który i tak nie mógł sobie odmówić wykonania go po walce)

Jak zwykle promo w wykonaniu WWE wygląda fajnie i obiecująco. O ile jego pierwsze Barrett Barrage zakończyło się z powodu kontuzji. To tym razem chciał bym, żeby nie kończyło się za dwa tygodnie na SD pod butem Rudego albo barkiem Ortona.

Dzięki Brock za spoiler SS. Wygrana Brocka na SS będzie największym zaskoczeniem 2012 roku. Oczywiście HBK dostanie baty i jego przyjaciel będzie musiał się zemścić. Ehhh

PS: Kiedy Brock pierwszy raz złapał za mikrofon, Paul Heyman odwalił epicki facepalm.

Jak widać da się zrobić z AJ, GMa który pokazuje, że jest tym GM. Tak jak debiut miała słaby tak dzisiaj dała rade. I trzeba wspomnieć o dwóch fajnych "przerywaczach". Pierwszy to ten kiedy AJ przerwała Showowi wejście(dziękuję ci AJ) i drugi jak Sandow zmasakrował Cleya zanim ten zaczął tańczyć na ringu(dziękujemy nasz Zbawco).

WWE dało pokonać swoją przyszłą twarz federacji Alexowi tylko po to żeby ten zamknął mordę i przestał płakać, że Cena go na zapleczu obraził. Ekstra. Ziggler dalej bez mikrofonu. Typowy dzień w WWE.

Planem, żeby zrobić w ogóle jakiś storyline pomiędzy Alberto a Rudym jest to, że ten kradnie mu samochód i udowadnia, że nie tylko nie potrafi mówić, walczyć, sprzedawać to jeszcze jeździć. Taaa dzięki WWE.

Wow najpierw Ziggler przegrywa z Alexem a później Punk po promie dostaje baty od Showa !! Ja wiem, że to miało dać złudzenie, że Show się liczy w tej walce o pas. Ale czy serio musiał to robić po takim promie.

Aaaa i CM Punk musi chyba obejrzeć MitB jeszcze raz, bo przecież nie był w ME to mógł obejrzeć na zapleczu jak Cena bez problemu robi AA Showowi.

Zabrałem się do oglądania live, ale beznadziejność tego show szybko położyła mnie spać. Przeczytałem rano spoilery i nie wiem, co z głową stało się bookerom - trzeba być kompletnym debilem, by podkładać Zigglera gościowi, który od roku wszystko przepieprza. Śmiech na sali.

No to szkoda , ze nie oglądałeś a się wypowiadasz :???:

Ziggler przegrał przez to że nagrywał go Y2J - a wiec przez odwrócenie uwagi, sama przegrana miała też podkreślić jak Jericho wspomniał to, że Ziggler nie potrafi się skupić na mniejszych rzeczach(Riley) i mimo przewagi talentu go pokonać a chce upokorzyć kogoś znacznie większego (Jericho) - a więc jak widzisz ta przegrana nie była ot takim debilizmem bookerów. :roll:

PS: Swoją droga czy tylko mnie rozjebał moment jak Lesnar wziął mikrofon a Paul walnął Facepalma :D - oczywiście nie o to chodziło kreatywnym ale wyglądało to jakby Heyman załamał się tym co powie Brock - Mic skillami. :lol:

http://i.imgur.com/oKnhx.jpg

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

ma ktos linka do nagrania Y2J'a? :D

ma ktos linka do nagrania Y2J'a? :D
O ile dobrze zrozumiałem to Chris mówił Lawlerowi i Cole'owi że to nagranie wrzuci na swojego twittera więc chyba musisz tam zobaczyć...

Na przypomnieniu sytuacji Brodus - Sandow z ostatniego RAW zorientowałem się jaki wysoki jest Damien, jest prawie tak wysoki jak Brodus ! Tak poza tym Brodusowi spadły gacie xD

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

* Tak jak pisałem w jednym z ostatnich postów i tak jak zresztą bym chciał - Wade Barrett wróci jako odświeżona, lepsza postać. Z nowym wyglądem i gimmickiem (angielski, skurwysyński brawler, a nie brytyjski elegancik w płaszczyku z różą) gwałtownie rosną jego szansę na push i lepszy rozwój kariery. Zresztą koleś ma "it-factor" i kilka atrybutów, więc sama federacja zauważyła to już przy pierwszy sezonie NXT. Spekuluję, że to on zabierze Rudemu pas (w ogóle pasują do siebie gabarytami, stylem wrestlingu oraz - od teraz - gimmickami), choć zanim to się wydarzy to upłynie trochę wody w Wiśle.

PS. Zajebisty ten trailer. :)

* Fajnych segment na linii DX - Brock & Heyman. Szkoda tylko, że niedane było Lesnarowi rozjebać Michealsa tak by go lepiej wypromować na niszczyciela. Również niepodobało mi się to uciekanie przez Tryplem. Plus taki, że na 99,99% wygra Brock i mam nadzieję, że jego ofiarą padną obaj członkowie Kliki.

* Muszę przyznać, że gala miała ciekawą kartę i dość dobre pojedynki jak na tygodniówkę. Między Punkiem, a Reyem jest chemia ringowa. U Alberta i Christiana tak samo. Szkoda tylko, że Ziggler musiał jobbować Rileyowi, bo to śmiech na sali (a Alex i tak pusha nie dostanie w najbliższym czasie). Cena z Danielsonem powinni dostać program i więcej czasu antenowego. Nawet Orton z Big Showem nie zamulali zbytnio, a i Randallowi należą się propsy za ładny dropkick.

* Czy mi się wydaję, czy Rybackowi zmodyfikowano lekko prawe oko? :D To chyba miało na celu większe "uterminatorzenie" Sheffielda.

* Fajnie widzieć Kelly z powrotem, ale chujowo widzieć jak podkładają jej Eve. :/

* Już wspomniałem o walce Rileya i Zigglera, teraz trochę więcej dodam. Ziggler i tak powinien wygrać z bardzo słabo wypromowanym Alexem (nawet jak Adolphowi jest przeznacze zwycięstwo nad Jericho), tymbardziej, że Riley i tak nie będzie pushowany w najbliższej przyszłości. Teraz przynajmniej mamy mniejszy dylemat na kogo postawić w prawdopodobnej walce Y2J'a i Show Offa na Summerslam. Z drugiej strony jak tak patrzę na kartę to wygląda na to, że wygrywać tam będą przeważnie same heele (co jest trochę dziwne jak na tak prestiżowe PPV). Tymbardziej, że to wspominanie o słabym runie i porażkach Chrisa jest zbyt wyraźne, dlatego rock'n'rollowiec także nie jest bez szans.

1) CM Punk - liczyłem że zobaczę nową fryzurę, ale się przeliczyłem, ciekawy Jestem czy ktoś wierzył że jego przeciwnikiem nie będzie Mysterio.

2) W kolejnej walce mogli podłożyć kogoś innego, choć ja wierzyłem, że Captain Charisma wygra i dołączy do walki o WHC.

3) Jak usłyszałem Big Show vs Randy Orton, od razu przypomniałem sobie zbotchowane RKO z któregoś Raw ( https://www.youtube.com/watch?v=OskNhaedrrI&feature=youtube_gdata_player )

4) Jak widać Ryback obił już cały roster, bo znowu podłożyli Hawkins i Reksia.

5) PTP zostają "oszukani", więc pewnie na PPV zgarną pasy, może do walki dodadzą Primo i Epico, bo pokonali ich po raz kolejny.

6)NoLock? Really? Yes jakoś lepiej mu pasowało, mam nadzieję że na SS uzna że był pierwszy albo coś i wroci do Yesowania, dostanie czarną koszulkę i białymi napisami Yes i... i chyba mnie poniosło.

Tak poza tym to:

AJ nawet dobrze, mam nadzieję że Sandowa Nie podłożą dziewiętnastego, Wade wraca, więc Może kogoś obije na SSlam Mistrz strzela ładne promo i... dostaje nokaut od Big Showa, bałem się że Johny wyskoczy z AA, a tu zaskok, tyle dobrego z tej akcji, jeszcze co do Brocka to mówili że pobić Michaelsa, więc myślałem że dostanie SCM, ale Jak widać na nic sensownego się nie zdecydowali.

Jak mi się coś przypomni to dopisze :D

16996091125824ad8c34fd6.jpg

RAW nie było złe, ale świetne też nie... ważne, że dość sprawnie wykorzystują czas 3h. Do rzeczy:

Punk póki co ringowo nadal wygląda mocno i daleko mu do cipo-heela, ale gadka już powoli zaczyna o taki charakter zahaczać... początkowy segment na plus, pojazd po Kingu również, było okej w tym tygodniu z postacią mistrza.

Brakowało mi trochę promocji walki Bryan vs Kane... segment Dragona z AJ nie nadrobił braku segmentów jak tydzień temu, czy dobrej gadki. Bądź co bądź, psycho-story z Danielem i Sheenem to byłaby dobra okazja do debiutu Ambrose'a. Dragon vs człowiek Sheena na SSlam, a człowiekiem tym okazałby się psycho Dean. Dostalibyśmy pewnie najlepszą walkę gali, debiut ex Moxleya z powerem i jeszcze lepsze story. Eh, po co rozkmniniać...

HBK fajnie podkręcił atmosferę... jeżeli Lesnar faktycznie gdzieś na początku SSlam zniszczyłby Shawna to nie ma innej opcji niż wygrana Tryplaka, który musi wręcz obronić honor rodziny i pomścić kumpla. No chyba, że zechcą tu odbudować na maksa postać Brocka... ale osobiście śmierdzi mi tu lipą na ten moment.

Dlaczego do cholery nie dacie pogadać w ringu Dolphowi z Jericho? :roll: Świetne segmenty gwarantowane... bądź co bądź porażka Dolpha fajnie wkleiła się w storyline, facet oskarża kogoś o brak dużych zwycięstw, a Chris uświadamia mu, że ten nie może wygrać nawet czegoś małego.

Ryback dalej się fajnie prezentuje jak dla mnie i cholera, kupuję go... szkoda, że zamiast fajnego feudu na podbitkę promocji ugania się za Mahalem.

Cieszy promocja Sandowa... problem w tym, że Clay wróci za tydzień jakby nigdy nic i niedługo pewnie poskłada "zbawcę".

Ludzie narzekają na brak rozwoju feudu Sheamus vs Del Rio, a jak kreatywni coś wymyślą to narzekania trwają, że to chujnia, że to i tak złe... nie rozumiem w tym momencie niektórych, narzekania dla samej reguły? Dlaczego nie narzekaliście więc jak Angle w podobny (powiedzmy) sposób kradł samochód Austina? ;) Motyw z kradzieżą bardzo na plus, fajnie to można dalej wykorzystać z oskarżaniem, jakąś ochroną/policją, czy coś.

Fajnie było widzieć Bryana walczącego jak równy z równym z Jaśkiem... motyw po walce to klasyka, ostatnio triumfował Punk, teraz Big Slow, za tydzień zaś pewnie Cena będzie kończył tygodniówkę z pasem w ręku.

Nie jest źle, ale z 3h da się wyciągnąć jeszcze więcej...

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

-Czy mi się wydaje, czy dość świeżo po debiucie Mysterio został czyściutko podłożony? Wiem, że Punk to Champ, ale i tak jestem zaskoczony.

-Christian... Pamiętam ten Ladder Match z któregoś Extreme Rules, gdzie zdobył WHC. A teraz przegrywa ze swoim dawnym rywalem w parę minut.

-Orton na pewno trafi do Triple Threata o WHC. Dopiero pojechał Alberto, a teraz wyszedł na lepszego po walce z Showem. A ta dwójka to no1 contenderzy.

-Dopiero teraz zauważyłem to oko RyBacka. Zamiast TT powinien wreszcie załatwić Mahala.

-Epico i Primo wygrali, ale i tak PTP sięgną po pasy. AW nie spada z wyznaczonego przez siebie poziomu.

-Kelly wraca, ciekawe na jak długo. Jeśli zaraz znów ma zniknąć, to raczej nie podłożyli by jej nikogo.

-Ziggler przegrywa kantem z.... Rileyem. Sama idea fajna, ale i tak wolałbym, żeby był to ktoś z nieco wyższej półki.

-Kane i Miz - przewinąłem.

-ME! Tyle się mówi, że w WWE to tylko cipoheele, a Bryan w każdej walce jest naprawdę dobrze bookowany i nie ucieka przed byle czym. Zaryzykuję stwierdzenie, że to najlepiej bookowany heel.

-Barrett dostał świetne promo, ciekawe co z nim zrobią po powrocie.

-Sheamus ten jeden raz mi nie przeszkadzał. Choć sama kradzież auta wyszła jakoś słabo.

-HBK zawsze na plus. Facepalm Heymana mnie też zmiażdżył. Dobrze, że Lesnar za długo nie gadał. I oby miał o czym gadać po SS, bo boję się jego porażki, a to będzie najgłupszy ruch ze wszystkich. będzie gorzej niż z Jericho.

-Końcówka RAW byłaby baaardzo OK, gdyby nie dominacja Showa. Po takim fajnym promie przy stołku komentatorskim Punk powinien zakończyć to RAW na nogach.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Odcinek był w miarę okej... Pierwsza walka pomiędzy Punkiem i Rey`em podobała się mi, ale była bez rewelacji, dobrze że Punk wygrał, co mnie zaskoczyło.

Barrett dostał solidne video-promo i jestem ciekaw co dalej.

Żal patrzeć na utalentowaną dwójkę zawodników, którzy przepierdalają wszystko co jest możliwe... Czekam na ich zwolnienie, bo to jest naprawdę przykry widok, widząc R&H składanych przez Rybacka, który nie może sobie poradzić z Mahalem :?

Fajnie, że Sandow dostał program z Grubym, który powinien przejść już heel-turn i stać się ``Rip It Up!``

Idea na pokonanie Zigga spodobała się mi, ale to powinien być Tyson a nie Riley :? Prezent od WWE trochę chujowy, bo mógłby to być Tyson, a byłbym cholernie zadowolony (RAW było nagrywane w tym dniu, co obchodziłem 19-tą rocznicę urodzin).