Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Ja bym już wolał, żeby Punk był bardziej tweenerem. Coś jak teraz Kane. Jak już ma być heelem z krwi i kości to niech będzie, ale niech wygrywa swoje walki czysto, a nie przez jakieś kanty i zagrywki tak jak typowy cipo-heel.

A jeśli chodzi o gadanie, że Punk był nudny jako face, że jego speeche czy walki były słabe to tak po prostu był bookowany. To nie jego wina, że każą/kazali mu tak gadać lub walczyć.

Edytowane przez łukaszek123

Zapraszam do czytania i komentowania mojego "pamiętnika " :D

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=36930

13733671444f88171103758.jpg

Wiecie dlaczego Punk był nudny jako face? A zauważyliście w jakim okresie stał się nudny? Już w feudzie z Chrisem Jericho nie był tak intensywny. Był po prostu przyćmiony przez inne postacie takie jak Rock czy Undertaker, a już po WM'ce to głównie Cena w Main Evencie. Ten heel turn był mu potrzebny bo sam Vince zauważył, że Punk stał się mniej wyrazisty. A co do powrotu New World Order to jakoś nie wydaje mi się to realne. Najpierw Kevin Nash pisze, o reaktywacji tej stajni, Eric Bischoff to potwierdza. Potem dopisuje coś o tym, że Rock nie wyjdzie z Royal Rumble z pasem. Dla mnie to bez sensu. Eric Bischoff wraca do WWE? Nierealne. Ale jeśli już tak pomyśleć nad reaktywacją NWO to wiadomo, że raczej byłby to całkiem nowy skład. Kto miałby w nim być? No oczywiście przywódca - CM Punk, Kevina Nasha widziałbym raczej w roli jakiegoś menadżera. Samą stajnię mogliby stanowić najbardziej utalentowani z FCW czyli Cesaro, Hero, Black, Ambrose. Takie coś bym kupił i nawet dał napiwek. Może WWE naprawdę nas zaskoczy i z pozoru niewypał (heel turn Punka) okaże się długofalowym storylinem - powstanie nowego NWO.
It’s Time, Once Again, to Get Aboard the Ho Train!

214441016350278cafd9acb.jpg

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

Nie przesadzaj, nudny to złe określenie na Punka, bo na pewno taki nie był. Osobiście nie przypominam sobie żadnego słabego proma czy segmentu w jego wykonaniu przez ostatni rok - komuś mogła się nie podobać telenowela z AJ, ale to przecież nie była wina CM'a. Po prostu nie był on główną postacią tygodniówek i dlatego można było odnieść takie wrażenie (śmiesznie będzie, jak po tym heel turnie będzie mówił, że denerwowało go, to że mimo trzymania pasa przez 8 miesięcy jego walki nie były Main Eventami PPV i toczył bardziej drugoplanowe feudy, a okaże się, że ME SummerSlam będzie Lesnar vs. HHH) ale z pewnego poziomu na pewno nie zszedł. Nudnym można było nazwać np. Chrisa Jericho od zakończenia feudu z Punkiem do czasu zawieszenia (teraz na szczęście coś się z nim ruszyło) albo Big Showa, który wygląda na to, że cały czas się będzie kręcił w ME.

łukaszek123 napisał/a:

Pas nowy miał być.

łukaszek123 napisał/a:

Miał być pokazany nowy pas na 1000-cznym RAW.

Nikt nie mówił o tym, że nowy pas (o ile taki rzeczywiście istnieje) miał być zaprezentowany podczas 1000 epizodu RAW. To były tylko fantazje i wymysły niektórych forumowiczów nie tylko na Attitude, ale i na forach zagranicznych. Jeżeli dobrze pamiętam, to CM Punk pokazał na Twitterze zdjęcie czegoś, co mogło być fragmentem nowa pasa, ale równie dobrze mogło być czymkolwiek innym.

http://www.wrestleviewradio.com/images/wwebelt.jpg

Punk stwierdził że widział nowy pas i średnio mu się podoba, a ktoś dorzucił że czas na nowy, i pożegnanie z tym raperskim świecidełkiem Ceny. Ale nie było daty kiedy tenże pas ma się pojawić, mogą np wprowadzić go łączne z pasem NXT

http://wrestling.insidepulse.com/wordpress/wp-content/uploads/2012/07/NXT-belt.jpg

Zresztą tak samo mówiłbym jeśli by chodziło o Benoita (zamordował całą rodzinę i popełnił samobójstwo ale mimo wszystko wybitnym wrestlerem był i za to należy mu się miejsce w HoF)

Tutaj to już moim zdaniem przegiąłeś. W momencie włączenia Benoita do HoF przestanę oglądać WWE na zawsze. Tego co zrobił nie można puścić w niepamięć i umieszczać go razem z legendami wrestlingu. Zrozumiałbym samobójstwo ale zabicie dziecka jest niewybaczalne i honorowanie takiej osoby byłoby dla mnie obrazą innych członków HoF.

Wiesz to że się wypiął to fakt ale nie zgadzam się z Tobą w kwestii że Rock nie zasługuje by odejść w taki sposób. Właśnie zasługuje jak mało kto: on był i jest jedną z ikon ery Attitude i tego biznesu, zawsze dawał z siebie wszystko i na mikrofonie, i w ringu i za to mu się to należy

Był i jest legendą z tym się zgodzę, ale honorowanie go w ten sposób to już za dużo ( ja nawet uważam że nie powinien dostawać title shota bo mu się nagle zachciało ale to inna sprawa). Fakt nie znam historii i nie wiem kto w ten sposób odchodził ( jako mistrz poza kontuzją Edga ) , ale uważam że takie coś należy się legendzie, która nie odeszła.

Poza tym nie wiem czy obecnie jest tak popularny jak kiedyś bo patrząc po ratingach chyba jego obecność nie powoduje wielkich wzrostów oglądalności.

Komentatorzy podkreślili ten turn.

A co było w zeszłym roku przy okazji proma Punka też wielu uważało, ze walnął promo shootowe. Poza tym komentatorzy najpierw podkreślili, że to ludzie odwrócili się od Punka a nie na odwrót. Ja wolę poczekać do poniedziałku z wydaniem ostatecznej opinii.

I was angry with my friend;

I told my wrath, my wrath did end.

I was angry with my foe:

I told it not, my wrath did grow.

• Reputacja:   1

TakerFanKrk napisał/a:

Zresztą tak samo mówiłbym jeśli by chodziło o Benoita (zamordował całą rodzinę i popełnił samobójstwo ale mimo wszystko wybitnym wrestlerem był i za to należy mu się miejsce w HoF)

Tutaj to już moim zdaniem przegiąłeś. W momencie włączenia Benoita do HoF przestanę oglądać WWE na zawsze. Tego co zrobił nie można puścić w niepamięć i umieszczać go razem z legendami wrestlingu. Zrozumiałbym samobójstwo ale zabicie dziecka jest niewybaczalne i honorowanie takiej osoby byłoby dla mnie obrazą innych członków HoF.

To co zrobił Chris Benoit na stałe zapisało się jako ciemna karta w tym biznesie i ja tego w żadnym wypadku nie chcę bronić ani usprawiedliwiać. Ale według mnie nie powinniśmy oceniać go jako człowieka ale jako wrestlera (nie wiemy jaki był prywatnie i jakie przesłanki nim kierowały ale doskonale wiemy co robił w ringu). Potępiam Cripplera jako człowieka ale Benoit wrestler- zasługuje na najwyższy szacunek (i w tej kwestii chyba nie ma dyskusji)

TakerFanKrk napisał/a:

To co zrobił Chris Benoit na stałe zapisało się jako ciemna karta w tym biznesie i ja tego w żadnym wypadku nie chcę bronić ani usprawiedliwiać. Ale według mnie nie powinniśmy oceniać go jako człowieka ale jako wrestlera (nie wiemy jaki był prywatnie i jakie przesłanki nim kierowały ale doskonale wiemy co robił w ringu). Potępiam Cripplera jako człowieka ale Benoit wrestler- zasługuje na najwyższy szacunek (i w tej kwestii chyba nie ma dyskusji)

Jakby wprowadzano ludzi do HoF za poświęcenie tylko i wyłącznie w ringu, to powinni tam być też Macho Man, Sammartino, Rick Rude oraz kilka innych osób. Nie dość, że jeżeli ktoś wspomni Chris Benoit, to pierwsze co przychodzi na myśl to zbrodnia, to on nie był jakoś wybitnie utytuowany. Takie osiągnięcia miało/ma wielu zawodników w WWE. (np. The Miz).

48798430952f294e69c1e4.jpg

A może kto cały czas dominuje na tygodniówkach ten wygrywa na PPV? Naprawdę w takie coś wierzysz?

U Shamusa działa :twisted:

• Reputacja:   1

TakerFanKrk napisał/a:

Fox Mulder napisał/a:

TakerFanKrk napisał/a:

Jakby wprowadzano ludzi do HoF za poświęcenie tylko i wyłącznie w ringu, to powinni tam być też Macho Man, Sammartino, Rick Rude oraz kilka innych osób. Nie dość, że jeżeli ktoś wspomni Chris Benoit, to pierwsze co przychodzi na myśl to zbrodnia, to on nie był jakoś wybitnie utytuowany. Takie osiągnięcia miało/ma wielu zawodników w WWE. (np. The Miz).

Chłopie Ty wiesz o kim mówisz? O jednym z najlepszych techników w WCW/WWE ever. Nieutytułowany? Zobacz ile tytułów nazdobywał i WCW i w WWE (i porównaj to z osiągnięciami przywoływanego u Ciebie Miza: dosłownie niebo i ziemia), obejrzyj jego walki w WCW i WWE.

Poza tym: 5-Star Match (1994) vs. Great Sasuke at Super J Cup

Best Brawler (2004)

Feud of the Year (2004) vs. Triple H and Shawn Michaels

Best Technical Wrestler (1994, 1995, 2000, 2003, 2004)!!!

Most Underrated (1998)

Most Outstanding Wrestler (2000, 2004)

Match of the Year (2002) with Kurt Angle vs. Edge and Rey Mysterio

Readers' Favorite Wrestler (1997, 2000)

Wrestling Observer Newsletter Hall of Fame (Class of 2003)

To dla Ciebie mało i świadczy że nie był wybitnym wrestlerem?

Porównywanie go z Mizem? Z całym szacunkiem dla Mizanina (i dla Ciebie bo nie chcę się kłócić) ale to tak jakby porównywać Horniego z Undertakerem...

A co było w zeszłym roku przy okazji proma Punka też wielu uważało, ze walnął promo shootowe. Poza tym komentatorzy najpierw podkreślili, że to ludzie odwrócili się od Punka a nie na odwrót. Ja wolę poczekać do poniedziałku z wydaniem ostatecznej opinii.

W stu procentach się z tobą zgadzam.

Zapraszam do czytania i komentowania mojego "pamiętnika " :D

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=36930

13733671444f88171103758.jpg

Fajne, nie?

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/03/25/article-1164780-04166824000005DC-177_634x381.jpg

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/03/25/article-1164780-041667F2000005DC-0_634x421.jpg

Narysował je Hitler. Już nie takie fajne? Taki trolling mały. No ale dobra.

Gdyby Benoit dostał się do Hof, to opinia publiczna ZNISZCZYŁA by tą organizację. Dlatego on nigdy się nie dostanie. Zresztą u Brevika także wykryto chorobę psychiczną. Czyli już twierdzicie, że to spoko koleś, ta?

Chodzą plotki, jakoby NWO miało się znowu połączyć pod przywódctwem Punka. Co wy na to? Dla mnie bez Hogana trochę lipnie by to wyglądało, powinni tej stajni dać umrzeć śmiercią naturalną i przestać reanimować, ale kto wie, może jak by się to stało to nie było by tak źle.

Chodzą plotki, jakoby NWO miało się znowu połączyć pod przywódctwem Punka. Co wy na to? Dla mnie bez Hogana trochę lipnie by to wyglądało, powinni tej stajni dać umrzeć śmiercią naturalną i przestać reanimować, ale kto wie, może jak by się to stało to nie było by tak źle.

Dajcie spokój z NWO...ich "przygoda" z WWE nie była dobra i raczej nikt nie chciałby oglądać tego znów.

Z resztą,stajnie mogą robić ale pod nową nazwą,bo reaktywacja bez Hogana i Halla będzie głupotą.

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

A teraz na serio: skoro obecność jednego z najwybitniejszych wrestlerów (a już na pewno techników) WWE ma być obrazą dla reszty, to nie wiem jaką cześć i chwałę ma im przynieść umieszczanie w alei sław obok nich celebrytów jak Pete Rose, Bob Uecker, Drew Carey czy William Perry... (Tysona nie wymieniam, bo to akurat godny kompan dla reszty). Peace.

Jemu chodziło o to, że obrazą dla reszty (chociaż może to złe słowo) byłaby obecność w hali sław mordercy. Dajcie spokój, ten gość zabił swojego kilkuletniego synka i żonę, więc dla mnie nie zasługuje z tego względu na miano Hall of Famera. Nie wiem, może wam pasuje, że zabójca byłby czymkolwiek honorowany, ale mnie i pewnie wielu innym osobom nie. Oczywiście - wrestlerem był wybitnym (lubię oglądać jego walki), ale tylko wrestlerem, a to dla mnie nie jest wystarczające.

W stu procentach się z tobą zgadzam.

"CM Punk has turned his back on WWE Universe" oznacza, że to fani obrócili się przeciwko niemu? Nie wiedziałem.

Poza tym: 5-Star Match (1994) vs. Great Sasuke at Super J Cup (Japonia - więc nic to nie ma do HoF)

Best Brawler (2004) (Od kiedy technik dostaje nagrodę brawlera, w 2004 roku ja bym ją dał JBL'owi, który był wtedy najlepszy)

Feud of the Year (2004) vs. Triple H and Shawn Michaels (mam mówić jak wyszedł tamten feud? Benoit był tylko ozdobą)

Best Technical Wrestler (1994, 1995, 2000, 2003, 2004)!!! (Skille akurat w WWE dużo do powiedzenia nie mają. Równie dobrze Bryan czy Kidd mogliby tutaj dostawać rok rocznie nagrody)

Most Underrated (1998) (Underrated, bo nie dostał pasa w Federacji, gdzie ledwo Main Event wytrzymywał tyle nazwisk? Dobrze, że chociaż postanowili Chrisowi dać szansę w 4 Horsemen)

Miz był wrestlerem 2011 roku. Równie dobrze mogę dodać, że Miz jest jednym z lepszych na micu i jego postać za najlepszych czasów była ciekawa i naprawdę podobał mi się jego title run z pasem US (niestety bieg ze złotem miał średni, bo męczył się z Lawlerem. Na szczęśćie wygrał na WM z Ceną, ale w taki sposób, że wracając do tej gali to pamiętamy tyle, że Cena oberwał od Rocka. Miz był tam postacią drugoplanową. Zresztą Benoit nie był lepszy pod tym względem. Raz to jakieś poboczne tag teamy, a drugi to musiał ustępować miejsca feudowi HBK i HHH w main eventach). Podczas tego okresu trafił na wiele nazwisk, które go starannie promowały. (Tag Team z Big Showem jako byłym mistrzem gigantem wywindował Miza na jedną z ważniejszych postaci na RAW i to on był bardziej zauważalną, mimo gabarytów Showa w tym teamie). Do tego dostał 2 razy nagrodę Most Improved oraz Tag Team of the Year. Wygrał Money in The Bank.

Porównywałem osiągnięcia w postaci tytułów, a Miz porównywalnie wypada obok Benoita. Do tego dodajmy, że przed Mizem jeszcze sporo lat kariery i w tym czasie może mieć pełno wzlotów i upadków.

Edytowane przez PiTeRo

48798430952f294e69c1e4.jpg