Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Ale czy Dolph od razu musi być takim strasznym heelem? I używam tu słowa strasznym w sensie 'przerażającym'. Nie. Co by było, gdyby WWE zdecydowało się dać nam heela, który jest zarozumiały, popisuje się, ale walk nie wygrywa kantem, tylko dzięki czystym umiejętnościom, przy tym gadając jak typowy heel? To byłoby coś świeżego, bo dawno takiego motywu nie wykorzystano. Co o tym myślicie?

Najlepsze RAW od nie pamiętam kiedy. I po smutku jaki mnie spotkał przez większość MiTB (od końca walki o niebieską walizkę), aż chciało się oglądać i mało co przewijałem. Baaardzo czekam na tysięczne RAW.

Vince jaki by nie był, bardziej patrzy biznesem. To Tripl jest tym który lubi dużych chłopców. I jestem bardziej ciekawe jak to się skończy kiedy Vini odejdzie na emeryturę i odda pełną władzę zięciowi. I nie mówcie, że tak nie jest bo sprowadził SinCare. BotchCara jest takim sukcesem,że hooo hooo. Prawda pewnie jest taka, że "tatuś" nie chce łamać serca "synkowi" i dla tego jeszcze nie zwolnił SinCary(jeszcze).

Ale czy Dolph od razu musi być takim strasznym heelem? I używam tu słowa strasznym w sensie 'przerażającym'. Nie. Co by było, gdyby WWE zdecydowało się dać nam heela, który jest zarozumiały, popisuje się, ale walk nie wygrywa kantem, tylko dzięki czystym umiejętnościom, przy tym gadając jak typowy heel? To byłoby coś świeżego, bo dawno takiego motywu nie wykorzystano. Co o tym myślicie?

Uważam, że Dolph jako taka osoba to doskonały pomysł, ale jest jakieś 5 marnych procent na to, że Vince czy tam Trypel czy jacyś bookerzy się zdecydują tak bookować Show-Offa. 95% szans że będzie drugim The Mizem i Bryanem. I skończy pewnie też tak jak oni

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

-Początkowy segment mnie nie zachwycił... Widząc Showa, zaczynam od razu ziewać. Wyjątkiem była walka o walizkę.

-PrimeTime Players... Nie mam pojęcia, co oni chcą z nimi zrobić. Z AW mogli na luzie zgarnąć te pasy, a teraz przegrywają jak leci.

-Rey wraca, by kontynuować feud z Del Rio. Jest to sensowne i wgl, ale nie mam ochoty znowu oglądać tego samego.

-Rikishi! Bardzo miły powrót. Do tego taniec z synami - takie coś mogę oglądać co tydzień, ci ludzie mają klasę. Nie to, co Clay[co nie zmienia faktu, że go lubię].

-Dolph dostanie feud z Jericho? Gwarancja dobrych segmentów jak ten dzisiejszy[oby było ich więcej] i świetnych starć. Tylko czy Zigglera podpromuje wygrana z kimś, kto, jak sam o nim mówił, przepieprza wszystko jak leci?

-Za tydzień będzie ślub. Nie mam pojęcia, jak to się zakończy. Bryan ją wyśmieje na ślubnym kobiercu, Christian ich powstrzyma[przez coś, co może się wydarzyć na Peep Show na SD], a może nawet ściągną na galę siostry Bella? Będzie ciekawie.

-Brodus znów męczy jobberów. Postać stoi w miejscu.

-...za to Ryback zmiażdżył Swaggera[ale zaskoczyło mnie, że bez pinu] i powoli idzie w górę. Oby czekała go lepsza przyszłość.

-ME przewinąłem... A na koniec Cena znowu jako bohater. Oby Rock lub ktoś inny mu przeszkodził za tydzień, bo to najlepsza okazja, by ktoś nie wykorzystał walizki. A Jasiu i tak zdobędzie pas, najpóźniej na Night Of Champions[jak się nie mylę, będzie w jego rodzinnym mieście?].

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Urządzenie:  Android

Co do Rybacka - dlatego zrobił to bez pinu, że Swagger zaatakował zanim w ogóle zdążył zadzwonić gong, stąd match nigdy się nie zaczął

• Urządzenie:  Macintosh

To dziwne, bo Swagger po serii swoich akcji próbował go przypinać, więc jakieś nieporozumienie tu było.
"I'd rather you all hate me for everything I am... Than love me for something I'm not"

944741184d61507b17c7d.jpg

Powrót Miz'a oznaczał dla mnie jakieś zwycięstwo po tak długim losing streak'u przed przerwą, a tutaj dostaję w Tag-Teamie...Eve. Jak tylko usłyszałem AJ&Bryan to wynik był dla mnie jasny, jak może przegrać AJ? gwiazdka w centrum zainteresowania. Kolejne przesądzona walka to Brodus Clay vs JTG, jak tylko widzę Clay'a to wiem, że wygra i to się zaczyna nudzić.

Cena z Punk'iem na 1000 RAW? Mimo, że nie lubię Jaśka tak jak kolega wyżej to raczej on to wygra. Ogółem to było dobre RAW.

Wkońcu jakieś dobre, a nawet bardzo dobre Raw! W sumie to nie ma się do czego przyczepić z wyjątkiem szopki ze ślubem D-Bryana i AJ. Na 1000 Raw Danielson na bank w jakiś sposób wychuja pchełkę i zrobi z niej pośmiewisko. Dobry początkowy segment, a ten z Zigglerem i Y2Jem oglądałem pare razy. Dolph od czasu kiedy przyszedł Chris pokazał się z bardzo dobrej strony. Trzeba też przyznać, że kiedy Vickie powtarzała byłych mistrzów za Zigglerem to to było żałosne. Na myśl przyszło mi to samo co Lawlerowi - "Thank goodness!"

Co do realizacji walizki przez Ceny to według mnie tej walizki on nie wykorzysta. Przeszkodzi mu ktoś z dwójki Show/Rock i na SS dostaniemy rewaanż, który mimo wszystko wydaje mi się, że wygra Brooks.

House of Pain - Moja federacja wrestlingu.

Sprawdź!

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=40964

1685272683500c2e74203e9.jpg

Nie zrozumiałeś mnie do końca. Ja pisałem głównie o heelach a prawie wszyscy wymienieni przez Ciebie byli face'ami podczas title runu. Ani słowa nie napisałem face'ach bo oni mają w federacji Vince'a lepiej i nie muszą być wyjątkowo utalentowani i dobrze zbudowani by być w ME i pokonywać heelów, którzy ten talent mają.

Hmm... let's take a look: CM Punk - heel (run w 2009), Bryan - heel, Miz - heel, Christian - heel, Edge - różnie z nim było, ale większość wspomina głównie czasy Rated R Spinnera, zatem heel, Jericho - heel. Czy to pozwala obalić kolejną teorię, że heel nie będąc koksem nie ma szans na złoto?

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

11985408557829e91eb351.jpg

Raw po serii kilku gorszych w końcu na poziomie i fajnie się oglądało. Ciekawy segment na początek i ogólnie ciekawy motyw z namawianiem Jasia Big Showa to wykorzystania walizki po ME, chociaż Cena jak zwykle wyszedł na bohatera to jego walka z Punkiem zapowiada się ciekawie. Najlepszymi momentami gali był powrót Reya Mysteria (zdążyłem już się za nim stęsknić, a także Rey pokazał, że nadal jest w formie i walczy o wiele lepiej niż Sin Cara) oraz rozpoczęcie feudu Dolpha z Jericho, który da nam gwarancję świetnego pojedynku na SS. Myślę, że Dolph wygra walkę czysto, a Chris odejdzie z powodu swoich porażek i po trasie koncertowej wróci jako face i odbierze pas Dolphowi. Ciekawie również wygląda sprawa Daniela z Aj'em. Ogólnie RAW na spory plus i jeśli tak dalej pójdzie do SS może wyjść naprawdę dobrze.

Nie zrozumiałeś mnie do końca. Ja pisałem głównie o heelach a prawie wszyscy wymienieni przez Ciebie byli face'ami podczas title runu. Ani słowa nie napisałem face'ach bo oni mają w federacji Vince'a lepiej i nie muszą być wyjątkowo utalentowani i dobrze zbudowani by być w ME i pokonywać heelów, którzy ten talent mają.

Hmm... let's take a look: CM Punk - heel (run w 2009), Bryan - heel, Miz - heel, Christian - heel, Edge - różnie z nim było, ale większość wspomina głównie czasy Rated R Spinnera, zatem heel, Jericho - heel. Czy to pozwala obalić kolejną teorię, że heel nie będąc koksem nie ma szans na złoto?

Ja nie pisałem, że nie ma szans na złoto. Złoto sobie może mieć ale chodzi mi tu o title run tych heeli. Oni nie mają szans w WWE pojechać czysto face'a w walce o to właśnie złoto. Kiedy Miz wygrał czysto podczas pobytu z pasem? Kiedy D-Bryan? Kiedy Punk? Kiedy Christian? Kiedy Jericho (przynajmniej w czasie ostatnich 5 lat). Nigdy. Każda ich wygrana była po kancie. Oni nigdy nie udowodnili że są lepsi od tych face'ów z którymi walczyli. Wszyscy oni zachowywali się jak cipy podczas bycia heelami. Srali w gacie nawet przed Reyem Mysterio. To mają być heelowie którym publika ma kupić jako Main Eventerów? Teraz w WWE tylko face'owie są prawdziwymi Main Eventerami z krwi i kości. W ostatnich 3-4 latach tylko Edge z osób przez Ciebie wymienionych był takim właśnie Main Eventerem. A reszta to cipo-heele nie umiejący wygrać bez pomocy farta albo swoich oszustw żadnej ważnej walki. A w WWE od zawsze panuje 1 zasada. Heel jest sprytnym cipowatym farciarzem, a face to bohaterski ale zarazem pechowy frajer.

Kiedy Miz wygrał czysto podczas pobytu z pasem?

Na TLC, uwaga.. z Ortonem. Dwa tygodnie później z Morrisonem na RAW.

Kiedy Punk?

Z Hardym na Summerslam.

No, ale ten zarzut to "never ending story". Od lat (od zawsze?) wrestling to taka rozrywka, gdzie zło w głównej mierze polega głównie na kantowaniu, oszukiwaniu etc. Na ten temat było już milion dyskusji i chociaż ciężko nie zgodzić się z zarzutem, to jednak nic się za to nie poradzi. Nie bardzo łapię też, co ma masa zawodnika do sukcesów. Bo co, Show czysto pokonałby teraz Punka, Cenę czy Sheamusa? No ja w to szczerze wątpię. W WWE, ale i w całym mainstreamie, jest bardzo jasny podział na face'ów - bohaterów i heeli - cipo-heeli :wink: Wiem, że to brzmi jak Cpt. Obvious atakuje ponownie, no ale tak jest, tak było i nie ma sensu na to wiecznie narzekać, bo się tego nie zmieni.
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

11985408557829e91eb351.jpg

Kiedy Miz wygrał czysto podczas pobytu z pasem?

Na TLC, uwaga.. z Ortonem. Dwa tygodnie później z Morrisonem na RAW.

Kiedy Punk?

Z Hardym na Summerslam.

Z Randym wygrał dzięki Alexowi Rileyowi akurat, który w walce z JoMo też pomagał. A Punk akurat jst tu wyjątkiem, choć gdyby Jeff nie odchodził to pewnie by wygrał.