Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Dobry segment na początek, było trochę zamieszania, ale jak już wszedł Jericho i powiedział to co wychodzi mu najlepiej to na mojej twarzy pojawił się uśmiech. Trzeba przyznać, że dawno takiej energi Chris sobą nie prezentował, a tutaj prosze...można określić, że nie tydzień temu a właśnie teraz był jego prawdziwy powrót.

Doink za którego przebrany był pewnie któryś z lokalnych wrestlerów i DDP który w niecałą minutę wszedł i spinował Slatera, WWE trochę się wykazało tutaj bo pokazali, że kogoś ten Slater może pokonać...patrząc na nazwisko to kogoś wielkiego...ciekawe kto tak na prawdę krył się pod tym przebraniem :)

Zakończenie...i znowu AJ! Pełno jej w WWE, ale w większości segmentów pokazuje się z dobrej strony, świetnie gra. A końcówka tej gali była po prostu epicka.

PS: Cieszy powrót Eve w fajnym stylu, ale czasu mało na nią poświęcili.

• Urządzenie:  Android

Doink za którego przebrany był pewnie któryś z lokalnych wrestlerów

O ile Steve'a Lombardiego można nazwać lokalnym wrestlerem :) Tak, to właśnie Brooklyn Brawler grał Doinka

• Urządzenie:  Windows

-Ucieszyłem się, że Bryan dostał segment z Ceną... Ale zaraz potem wchodzili następni, na czym bardzo ucierpiał właśnie Daniel. Jericho odwalił najlepszą robotę.

-PrimeTime Players mają fajne napisy na ekranach przy wejściu. A AW wychodzi na genialnego menago, dawno kogoś takiego nie było. Powinienem tu napisać o walce, ale... słabo było.

A, jeszcze Brodus... Powinien zniknąć na parę tygodni, a nie wracać od razu po masakrze. Jego "minifeud" z Showem nie doprowadził do niczego. Tak się nie robi.

-"Teddy Long Surprise", lol. Del Rio miażdży Carę. Oby Mistico nie czekała jobberka, bo będzie to kolejny zmarnowany HF.

-Całe szczęście, ze Ziggler nie został przypięty. AJ nawet ładnie wykonała tego Shining Wizard.

-Slater :D Normalnie zaczynam go lubić. Poza tym - genialne zagranie ze strony CT. Kiedy pojawił się Doink, emocje opadły, ale chwilę potem Heath wygrywa i It's me, it's me, it's DDP! Brawo!

-Show i Kane - to nie mogło być dobre. Na szczęście krótko.

-KIDD WYGRYWA! Co z tego, w jaki sposób - ale przypiął Tensaia! Mark mode on. Nieważne, że dostał bęcki w szatni.

-ME - typowy średniak. Ale akcja na koniec - miazga. AJ chce wskoczyć z trzeciej liny na stół, bo wszyscy mają ją gdzieś :D A na koniec Punk dostaje "całusa na dobranoc" i idzie spać z Bryanem na stół. Dawno nie było tak fajnego zakończenia RAW.

Podsumowując - walki ogólnie słabe, ale poza nimi - wcale nie było źle.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Dziwie się, że nikt z was nie zwrócił uwagi na chanty "asshole" podczas wejścia Del Rio ;P Bardzo ciekawie zabookowana końcówka show, nadal z AJ robią psychopatkę, która sama chciała się zabić po skoku na stół - jestem ciekaw, jak to się wszystko zakończy. Nie wyobrażam sobie, by po zakończeniu feudu Bryana i Punka AJ nagle zniknęła. Mam nadzieję, że zobaczymy ją po stronie któregoś z panów, bo ona wykonuje swoją robotę znakomicie.

Widywaliśmy ostatnio słabe odcinki z fajnymi elementami, ale ten rozjebał mnie negatywnie na łopatki. Dawno takiego shitu nie widziałem...

Plusem w tym tyg był na pewno Y2J, który cieszył mnie elementami swojego dawnego gimmicku. Szkoda, że połowa publiczności nie wiedziała o czym Chris w ogóle nawija...

Przez moment pomyślałem, że WWE zaserwuje nam motyw samobójczy i AJ faktycznie skoczy na stół, ale przecież przypadek Benoit nie mógł na to pozwolić. Segment bardzo na plus, szanse na MitB się wyrównują i z dnia na dzień jestem bardziej przekonany, że Bryan zdobędzie pas. Szkoda, że to na MitB i run może się skończyć... po 18 sekundach. Pierwszy raz liczę na wygraną Jaśka i szlachetne umówienie się na walkę.

8 Man Tag-Team Match i inne głupoty przewijałem... Widok tańczącego Christiana na koniec przelał szalę goryczy.

ex Mistico albo znowu zniknie, albo nie mają na niego pomysłu i niedługo możemy się z nim pożegnać. Nie będę żałować, bo Mistico i Sin Cara to dwie inne osobowości, facet powinien niestety wracać do Meksyku.

Ależ ciekawy feud o pas o WHC... :roll:

Zapomniałbym, Kidd wygrywa drugą walkę z rzędu, do tego z planowanym jakiś czas temu materiałem na ME! Wow, mamy 3 pozytyw z RAW.

DDP na ekranie to zawsze coś fajnego... 4 pozytyw.

Cóż mogę powiedzieć, żeby nie feud o pas WWE to nie byłoby co oglądać! :roll:

Tak w ogóle to co się dzieje z Tensaiem...bo to już nie LORD Tensai a zwykły Tensai...w taki sposób przegrana walka z Tysonem Kiddem :? Jeśli niczego nie przeskrobał na zapleczu to aż szkoda oglądać takie szmacenie tego zawodnika, w swoim podeszłym już wieku zbyt wiele nie osiągnie, aczkolwiek mógłby zdobyć chociaż pas IC lub US i pokazać się chociażby z takim Marellą...Santino jest słabiutkim mistrzem, a pozycja Tensaia spada z tygodnia na tydzień. Ten atak na Sakamoto był bezsensownie zbookowany, pokazało to bezradność tego olbrzyma.

@Vercyn, dzięki za informacje bo pewnie i tak dowiedziałbym się z newsów kto odgryał postać Doinka, dzięki za info i lekkie pouczenie :twisted:

• Reputacja:   66

w taki sposób przegrana walka z Tysonem Kiddem Jeśli niczego nie przeskrobał na zapleczu to aż szkoda oglądać takie szmacenie tego zawodnika

Czy ja wiem czy od razu szmacenie. WWE stara się chyba doprowadzić do feudu Sakamoto i jakoś muszą go rozpocząć, na gali zostało trochę czasu antenowego więc dali szybką walkę która miała doprowadzić do tego ataku(co prawda bezsensownego).Drugą sprawą jest to czy woglóle jest jakiś sens robić konflikt pomiędzy Tensaiem a Sakamoto który zapewne wypadnie słabo. Co do RAW to wypadło nie najgorzej. Jednak najbardziej mnie denerwuje feud Triple H-Brack Lesnar który jest prowadzony identycznie jak Cena-Rock czyli i tak wiemy że będą ze sobą walczyć ale jedyne proma rywala są zazwyczaj przez "satelitę" i postać tą widzimy raz na 3 miesiące. Największym plusem zdecydowanie jest AJ Lee która ostatnio mnie zachwyca. Z początku nie byłem przekonany co do tego storyline'u z nią gdy latała za Bryanem,Punkiem i jeszcze Kanem jednak teraz to zaczynana nabierać sensu i na MitB jako sędzia specjalny AJ może spisać się genialnie gdyż teraz już naprawdę nie wiadomo po czyjej jest stronie. Martwi mnie natomiast to co creative team robi z Sin Carą gdyż tyle w niego inwestowali po to by teraz nie mieć na niego pomysłu? Bez sensu rozumiem że z początku zjebał akcje ale teraz idzie mu całkiem nieźle lecz nadal brak konkretnego konfliktu na dzisiejszej gali byłem przekonany że jak Alberto znęcał się nad Carą to interweniuje Rey Mysterio i mielibyśmy zajebisty powrót ale WWE ostro to zjebało i nie wykorzystało sytuacji.

#SmartFanZone

• Reputacja:   1

Ogólnie: Kiepskie RAW, ale ucieszyłem się z wygranej Tysona-Hetha i pierwszy segment był dobry. To wszystko.

Miło było zobaczyć D-Bryana i Cenę w jednym segmencie, ale później niestety ten pierwszy podczas, gdy pojawili się pozostali zawodnicy Punk, Jericho wyszedł moim i jak z resztą widać nie tylko moim zdaniem wyszedł najsłabiej. Natomiast Jericho wyszedł najlepiej i fajnie, że przypomniał o swoich catplatche'ach (chyba to tak się pisze?). Przyjemny segment.

Walka drużynowa była żenująca.

Drugim plusem tego RAW była chyba wygrana Heatha i w końcu przerwanie jego lose streak'u.

Ładny segment na zapleczu pomiędzy divami, AJ i Eve razem świetnie wypadły. Mam nadzieję, że WWE ruszy coś do przodu z nimi obiema jak będzie już po feudzie Bryan-Punk...

Niespodziewałem się aż tak szybkiej wygranej Tysona. Liczyłem na jakąś dłuższą walkę, a tu ''bum jeb'' i po walce. Cholernie się cieszę z tego, że WWE zaczyna w końcu doceniać tego zawodnika. I miałem rację, a dosłownie każdy był innego zdania niż ja :twisted:

Akcja na zapleczu pomiędzy Bryanem i Jericho mnie rozbawiła :) Fajnie to wyszło.

w taki sposób przegrana walka z Tysonem Kiddem Jeśli niczego nie przeskrobał na zapleczu to aż szkoda oglądać takie szmacenie tego zawodnika,

Starszy zawodnik przegrywa z kimś młodym - Szmacenie go, przejebał sobie na zapleczu, pozycja mu spada.

Starszy zawodnik wygrywa z kimś młodym - Chuj, powinien promować młodych, zwycięstwo nic mu nie da.

Kurtyna.

eśli niczego nie przeskrobał na zapleczu to aż szkoda oglądać takie szmacenie tego zawodnika,

:D A to nie jest drewno czasem? A nie, zapomniałem. To bardzo utalentowany wrestler, któremu nigdy nie dano szansy. Coś jak Drew McIntyre :roll:

• Reputacja:   833
  • Status:  Online

W pierwszym segmencie świetnie wypadł Jericho, który pokazał co potrafi. Równie dobrze wypadł na backu przed ME, razem z Danielem. Sin Cara nie miał nic do powiedzenia w konfrontacji z Del Rio i nie wiem czy WWE ma na niego jakiś pomysł. Brakuje mu na pewno większego feudu, ale w tej chwili raczej nie ma na niego szans. Slater wygrał ku mojemu zaskoczeniu, jednak od razu WWE ustawiło go do pionu. :D W takiej roli nawet Slater wypada nieźle. Big Show dalej dominuje, czyli nic nowego, do tego bezbarwny Sheamus i tańcząca drużyna face'ów. Nuda. Na szczęście WWE ratuje w tym momencie feud Bryana i Punka. Trzeba przyznać, że rozwija on się genialnie i czekam z niecierpliwością na dalszy rozwój sytuacji. Podobało mi się to, że AJ nie była zadowolona i chciała zwrócić na siebie uwagę, przez co ME od razu oglądało się lepiej. Czekałem na końcówkę i się nie zawiodłem. Fajne rozwiązanie, które pozostawia sporo opcji. Zobaczymy co stanie się na SD, bo pewnie tam też coś będzie się działo. RAW takie sobie, ale na szczęście jest feud o pas WWE. :-) Na plus muszę również zaliczyć stare segmenty przypomniane w czasie show. Shane trenujący Vince'a, kozak. :D Dodatek:

http://www.youtube.com/watch?v=qQH8wNYAtPc&feature=youtube_gdata_player :twisted:

Edytowane przez MattDevitto

Ej CzaQ, widać po mnie???:D

sr.jpg.c870ab4188908c3d6d06c5f5101bfd2b.jpg

Raw moim zdaniem dosyć dobre, w pierwszym segmencie błyszczał Jericho, który chyba niedługo przejdzie faceturn albo chociaż zostanie tweeener'em.Jericho w roli face'a podoba mi się bardziej niż jako heel, więc dla mnie ok :]

Słabiutka walka drużyn, powrót Eve i natychmiastowa degradacja :twisted: Segment Eve z AJ podobał mi się, moje 2 ulubione divy obok siebie-to nie może sie nie udać 8)

Podobał mi się segment z 1999, w którym Shane trenował Vince'a :D

Mixed tag team w porządku, czekam na push dla Ziggler'a, bo na serio on ma to coś.

Kłótnia Jericho z Bryanem kto ma lepszą kurtkę i cathprase bezcenny :twisted: Taki wyluzowany Jericho moim zdaniem jest lepszy od sztywnego heel'a, o czym już wspomniałem :)

• Reputacja:   3

* Dla mnie gwoździem programu był powrót DDP. Jak pojawił się Doink to myślałem, że występ Dallasa przenieśli na inne tygodnie. Na szczęście "BANG!" rozwiało moje wątpliwości. Wczoraj jeszcze rozkminiałem czy wejdzie przy swoim trademarkowym "Self High Five", niestety dali mu ten chujowy theme z WWE (a jego run w tej Fedce był tragiczny). Szkoda również, że pojawił się dosłownie na sekunde i nic nawet nie powiedział. Koleś jest jednym z moich bohaterów w dzieciństwie pod koniec lat 90tych.

* Jericho się robi sentymentalny na starość. Wraca do swoich oldschoolowych catchprasów i starego sposobu pinowania (noga na przeciwniku + pozowanie). Segment z Danielem był na początku spoko, gdy przyczepili się do swoich kurtek, ale późniejsze bombardowanie "Yes'ami" i "Eeeveeer again" było katorgą dla moich uszów.

* Wiedziałem, że podłożą bohatera dzieciaków (Sin Care) Albertowi, ale nie wiedziałem, że w takim squashe. Również wywindowali trochę Tysona w górę, skoro dali mu tak szybko odliczyć Tensaia. Aczkolwiek ostatnie słowo należało do tego drugiego.

* Tak jak wspomniał N!KO - segment Aj i Eve wyglądał zajebiście prawdziwie. Naprawdę chciałbym zobaczyć jakiś poważny, dość hardkorowy feud między tymi dwiema panienkami. :)

Jak dla mnie jedno z lepszych RAW z ostatniego czasu, nie wiem czemu większośc tak narzeka.

Nie śledziłem dokładnie tematu i nie wiem czy ktoś wpadł na taki pomysł, ale mamy kolejną (która to już?) mała szanse na heel turn Ceny. Jaś może zdobyć walizkę, a Punk obronić pas. A z takiego feudu face vs. face raczej obaj nie wyjdą z identycznymi gimmickami.. no chyba, że Cena bohatersko ustawi walkę na jakieś PPV, zamiast zrobić heelowego cash-in'a :>

12501231434d3da85730ba0.png

@up.

Heh, ja już nie wierzę w pogłoski o jego ewentualnym heel turnie...Moim zdaniem WWE nigdy nie zrobi tego odważnego kroku z przejściem na złą stornę mocy przez Cene. Do czegoś takiego może dojść tylko wtedy kiedy Cena wyraźnie postawi na to, że sam chce przejść Heel Turn...dopiero wtedy WWE ulegnie. Chociaż wątpię, że coś takiego kiedyś nastąpi, bo Johnowi perspektywa głównego baby face'a federacji McMahona.