Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Nie należy od razu panikować z tą galą MitB. Pamiętajmy że Vickie potwierdziła drugą walkę o walizkę, i skoro "kombatanci" są wrzuceni razem to jednej to ta druga będzie czystym polem do popisu dla młodych gwiazd. Mam tylko nadzieje że druga walka będzie miała tradycyjnie 8 osób.

Co do Raw :

- Uważam że przerwanie serii Brodusa powinno mieć miejsce w jakimś feudzie lub na ppv. Ale jestem w stanie to wybaczyć zakładając że Brodus powróci w bardziej destruktywnym gimmicku. Pytanie tylko czy WWE będzie chciało w jednym rosterze trzymać 2 potworów, przecież Show dopiero wszedł na falę.

- Mam nadzieje że na Money in the bank stanie się to co wiele osób (w tym ja) spekulowało przy okazji poprzedniego PPV. Mówię o powrocie AJ do Bryana i wykołowanie go z pasa na rzecz YES-boya. Jednak wszystko wskazuje na zdobycie walizki przez Johna i wielką powtórkę na SummerSlam, szkoda bo to moim zdaniem odpowiedni moment na przejęcie złota przez Daniela, i można by przy okazji świetnie rozwiązać sytuację z AJ .

- Powrót Y2J jak najbardziej cieszy ale cieszyłbym się bardziej gdyby Chris powrócił jako face. Nie mówię tutaj o cieszącym mordę Jericho który lata po arenie i przybija piątki fanom ale delikatne zejście na dobrą drogę było by dla mnie super rozwiązaniem.

Nie rozumiem kompletnie teraz osób, które twierdzą, że Dolph już kompletnie nic nie osiągnie w WWE. Ma on obecnie trochę pozycję ala HBK z końca kariery czy Mysterio, czyli jeżeli potrzeba kogoś na szybko do zmontowania dobrej walki - jest to Ziggler. Dodatkowo federacja widać, że na niego stawia bookując mu starcia heel vs heel jak teraz na RAW. Nie doceniacie tego ale WWE nie stawia na takie walki, jeżeli nie ma pewności, że jeden z uczestników będzie zbierał wyraźnie lepszą reakcja od publiki. Chanty let's go Ziggler są już tygodniową normą. Jestem więc przekonany, że jeżeli tylko WWE dorzuci Dolpha do walki o walizkę do on ją wygra, może nawet przejdzie face turn - widać, że z Vickie coraz bardziej mu nie po drodze. Więc nie skreślajmy go już na dobre, ja wierze że w 2012 Ziggler będzie mistrzem.

Po małej przerwie od oglądania gal, dziś znalazłem czas i obejrzałem RAW. Czy była to aż taka porażka jak niektórzy przedstawiają? Nie.

Pierwsze dobra wiadomośc przyszła już po openerze, bo na PPV dostaniemy walkę Punka z Bryanem, już bez Kane'a, ale pewnie z AJ, chociaż to nie jest żadnym minusem ;)

Clay przegrywa i streak przerwany, chociaż dowiaduję się tego z forum bo WWE jakiś wyraźnie nie zaznaczało, że jest niepokonany, nie liczyło mu tego itp. Także nie uważam, że to jakiś błąd ze strony WWE, zwłaszcza, że postać Brodusa zaczyna byc coraz to lepiej prowadzona i mam nadzieję, że kontuzja będzie ostatnią fazą przemiany Claya w to czym miał byc od początku.

Jestem fanem Star Wars, także speech Ceny bardzo mi się podobał i mnie rozśmieszył. A czy te pod śmiechiwanie się Ceny było sztuczne, czy nie? A co mnie to obchodzi. Speech mi się podobał i tyle. Poza tym, dalej po dołączeniu Jericho było jeszcze lepiej. Tekst o tym, że widzowie mają 9 lat rozłożył mnie na łopatki :D

Co do walki o walizkę. Z początku nie uważałem tego za zły pomysł i dalej nie uważam tego za jakąś wielką tragedię. Zgadzam się jednak z tym, że taka walka psuje trochę to, czy zawsze była walizka, czyli skokiem do Main Eventu. Całe szczęście, że mamy jeszcze drugą walizkę, bo tam skład o nią powinien być lepszy (chociaż martwi mnie to, że prawdopodobnie nie będzie tam Dolpha, który będzie walczyć z Shamusem). Druga kwestia, to tylko 4 osoby w tej walce. Mam nadzieję, że jednak włożą tak kogoś jeszcze, np. Reya i Miza o których już wspominano.

Powrót Sida, którego znam raczej z różnych Botchmanii niż z właściwych walk ;P raczej nie mam zdania co do jego powrotu.

No i to by było na tyle. Reszty walk nie ma jak komentować, bo były to zwykle walki i nic poza tym ;)

[ Dodano: 2012-06-26, 17:56 ]

i tak obaj zawalczą o pas...

Ale na SD! Nie wiadomo co tam się stanie, ale na 99%, walka się nie skończy. Co dalej nie wiem, ale mam nadzieję, że to jednak Dolph wystąpi w walce o walizkę ;)

Amen bracie :) Podpisuję się pod tym postem obiema rękami, ponieważ oddaje dokładnie to samo co ja czuje po tym RAW. I oczywiście mega plus za Star Wars i "no chance in hell have you ..... fire you are" :) :)

Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz sobie, że Arke Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści...

188684967255ca7184a53c5.gif

Nie zdążyłem się znudzić tym odcinkiem prawie w żadnym momencie więc jeden z lepszych show WWE od dłuższego czasu. Nawet dupeczek nie przewijałem za bardzo (mimo, że ta dywizja jest marna jak nigdy wcześniej i tylko AJ i Layla <3, a reszta to najgorzej).

Poszło dużo heatu, a ja zrobię na oborot... nie wiem czy to efekt wczorajszej udanej nocy, ale do rzeczy:

Promocja feudu z AJ w tle nadal nie kuleje jak na obecną jakość. Wyrzucili z tego racjonalnie Kane'a, Bryan wygrał i zgarnął shota, wszystko okej. Czekam na dodanie jakiejś genialnej stypulacji i klasyk na MitB. Co więcej, AJ musi w końcu dać pas Dragonowi, a odnowienie ich psycho związku będzie miotać federacją!

Jericho wrócił i od razu mi się go lepiej oglądało... ba, gadka nie była schematyczna i w pewnym momencie zaśmierdziało mi nawet turnem, bo Chris jak na ostatnie występy prezentował się o niebo lepiej, o niebo ciekawiej. Speach Jaśka na plus, nie wiem jak wam, ale mi się skojarzył z gadką Dwayne'a na temat Kane'a, Takera i Big Slowa. Segment na plus... Shut the hell up!

Sama walka o kontrakt na pojedynek o WWE Title jakoś mnie nie kręci... i szczerze mówiąc, nie mam pojęcia kto to wygra. Jedyny pozytyw.

Sycho Sid raz na sto lat to zawsze coś nowego... i coś ciekawszego, jakieś urozmaicenie.

Mam nadzieję, że walka z walizką o shot na World Title będzie na tej samej zasadzie co o pas z RAW i również wrzucą tam byłych mistrzów WHC... co zaowocuje neseserkiem dla Dolpha, którego postać z tygodnia na tydzień znowu odżywa.

AJ po wygranym BR powinna dostać shota na pas... i powinna go wygrać. Para Bryan jako WWE Champ i AJ z Divas Title w postaci psycho pary zrobi furorę! Bryan wspominał kiedyś o podobieństwie do Macho Mana... i oby tak było.

Mimo ostatniego heatu, ten odcinek był w miarę przyzwoity i dało się oglądać! Oby powoli do góry z jakością, oby... ;)

A co do walki o walizkę Mitb o tytuł WWE Championa to czy jest już potwierdzone że będzie ich tylko czterech?? Powiedziane jest że jest potwierdzonych 4 uczestników, więc może jeszcze dodadzą kogoś. Wciąż mamy byłych mistrzów takich jak Alberto Del Rio (który jednak ma walczyć z Sheamusem), The Miz (który miał kręcić 3 tygodnie The Marine'a i być może dla podpromowania filmu stanie się facem), Rey Misterio (który jest przewidywany do powrotu), Randy Orton (zawieszony, ale może z desperacji WWE dla potrzeb Mitb powróc) no i Triple H (żart). Być może przed 1000-ną galą na tą walkę powróci jakaś legenda??? Bo szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie walki z drabinami dwóch kłód takich jak Big Show i Kane, złotego chłopca organizacji Johna Cenę, którego zdrowie nie może być zagrożone więc jakiekolwiek akcje wysokiego ryzyka odpadają no i Chrisa Jericho który sam walki nie stworzy. No i oczywiście walka 3 heeli z jednym facem??

no i Triple H (żart)

Ty żebyś się kurne nie zdziwił za bardzo tak samo jak reszta, gdy zabookuje siebie w tej walce. Dla mnie osobiście, nie było by to wcale wielkie zaskoczenie :-)

Do końca roku zostało jeszcze ponad 5 miesięcy, więc spokojnie, w tym czasie można zdobyć pas nawet dwa razy (np. Christian rok temu). Czemu twierdzisz, że ma 0 szans na zdobycie walizki? To moim zdaniem faworyt do wygrania SD MitB Matchu.

WWE Board of Directors podjęło decyzję, że w walce o walizkę znajdą się Kane, Big Show, Jericho i Cena

Alberto feuduje obecnie z Sheamusem o pas WHC jeśli tego nie zauważyłeś... Miz kręci filmy, no ale to jak widać wiesz. Reyowi dopiero wczoraj skończyło się zawieszenie i powróci już za tydzień. Do gali pozostał jeszcze prawie miesiąc więc spokojnie zdążą dodać do walki Reya, Miza czy ew. Alberto.

Równie dobrze można zwalić winę na Jericho. Y2J robi promo z Ceną - jest słabe, Rock robi promo z Ceną - jest dobre... I jeśli twoim zdaniem proma Ceny z Rockiem to najbardziej epickie proma w historii wrestlingu to chyba słabo znasz historię wrestlingu...

Co do pasów. Jeden ma Rudy a o drugi będzie walczył Cena. Więc niema szans żeby zdobył któryś z nich w 2012. Walizka, walizką .. najpierw musie się znaleźć w walce o walizkę SD. I nawet jak się tam znajdzie, nie jest powiedziane, że od razu jest skazany na sukces. Przez kilka ostatnich PPV WWE lubi zaskoczyć "nie pozytywnie". Zaraz mi się przypomina sytuacja z RR. Gdzie stwierdzili, żeby Rudy wygrał bo Y2J był z byt oczywistym zwycięzcą.

Gdybyś oglądał ze zrozumieniem. To dowiedział by się, że Show, Cena, Y2J NIE WIEDZĄC o pomyśle BoD. Weszli na ring i poinformowali wszystkich ludzi, że WCHODZĄ do walki o MitB. Sami się dodali do walki, po czym wyszła Vicki i poinformowała o nowym planie. Ale tu jest oczywiście problem WWE. Wiadomo, że to jest wrestling i 2+2 nie musi być 4. Ale jak dla mnie to storyline, fuedy zawsze powinny mieć ręce i nogi. I to jest właśnie problem WWE. Bo niema ani jednego storylinu czy fuedu który by miał i ręce i nogi. Zawsze albo brakuje nogi albo brakuje ręki albo w ogóle cały storyline to kadłubek.

No i właśnie ciężko jest mi zauważyć to, że Alberto fueduje z Rudym. Bo jak dla mnie to właśnie sytuacja o pas WH jest taka kadłubowata. Już nie mówiąc o tym, że najprawdopodobniej Alberto podczas NWO został odsunięty od walki za foch na oficjeli a nie, że miał kontuzje.

Ja nigdzie nie napisałem, że promo Ceny z Rockiem było dobre a tym bardziej epickie. Kiedyś była taka kampania piwna w Polsce gdzie hasłem było "Prawie robi wielką różnicę". Więc można powiedzieć, że proma Y2J z Rockiem były epickie a proma Ceny z Rockiem były prawie dobre.

Jeżeli chodzi o walkę o Pas WHC to na tapingu ujawniono aż pięciu uczestników walki o walizkę - i muszę powiedzieć że zdecydowanie skład wygląda ... atrakcyjniej dla widowiska. I jestem przekonany że zostaną dodane jeszcze 3 osoby (bo brakuje mi moich dwóch faworytów do tej walizki.

Damien Sandow, Tyson Kidd, Santino Marella, Christian i Tensai

Więc dlaczego walka o pas WWE miałaby być 4osobowa??

Więc dlaczego walka o pas WWE miałaby być 4osobowa??

Bo tak sobie Vince wymyślił :-) Jeśli walka ma składać się tylko z byłych mistrzów WWE to raczej nie ma możliwości by była 8-osobowa. Oprócz Kane'a, Big Showa, Ceny i Jericho w obecnym rosterze, z byłych mistrzów WWE mamy jeszcze Del Rio (na MitB ma walczyć z Sheamusem), Miza (kręci film, nie wiadomo czy zdąży wrócić przed MitB) i Mysterio (najbardziej prawdopodobna opcja). Ja nie zdziwiłbym się gdyby walki z drabinami były 6-osobowe. Wtedy na Raw mamy taki skład: Cena, Jericho, Kane, Big Show, Mysterio i Miz, a na SD:

Christian, Sandow, Marella, Tensai, Kidd i Sin Cara/Rhodes/Ziggler/Barrett

Możliwe też, że w walce Raw MitB zobaczymy tylko czterech zawodników, za to w SD MitB - ośmiu - nigdy nie wiadomo co McMahonowi przyjdzie do głowy :)

Dobrze, że przy WHC MitB Matchu nie ma reguły "byłych mistrzów" bo nie chciałbym w tej walce jakiegoś Khaliego...

Przyszedł mi do głowy niesamowity pomysł kto wygra Raw Mitb.Wiem że to jest na 99% niemożliwe,ale :

The Rock powiedział że chce być WWE Championem,

W mitb match mają wystąpić tylko byli championi,

Założmy że Rock wygrywa i mówi żę zrealizuje kontrakt na WM ce w uczciwy sposób

Na Wm walka Rock vs Cena i zwycięstwo Ceny.

Co wy na to?

Wiem że to głupie , ale oprócz jak o tym pomyślałem to jest w tym trochę sensu.Lepsze to niż kolejne wygranie RR.Chociaż Vince jest za głupi by na to wpaść :-x

532485321503f300829810.jpg

Teddy Power częściowo za nami. Mam wrażenie, że "tag team playa" to element jego gimmicku, bo dzisiaj dostaliśmy chyba najwięcej tego typu walk od długiego, długiego czasu. Na plus show zaliczyłbym na pewno pojawienie się DDP, bo taki powrót to zawsze ciekawy element programu, ale poza tym nie wydarzyło się nic wartego odnotowania. Zabrakło mi przede wszystkim walk eliminacyjnych do Money in the Bank i wciąż się zastanawiam, czy na pewno dorzucą kogoś do tej czwórki (pisałem tydzień temu, że tak to będzie wyglądać i wiele wskazuje, że tylko tę czwórkę tam ujrzymy). Samo story Bryan - AJ - Punk na chwilę obecną zmierza w stronę przekrętu na PPV, gdzie AJ pomoże Bryanowi zdobyć pas. Mam wrażenie, że dla D-Bryana to ostatni moment na złoto, bo później pójdzie w odstawkę, a jego miejsce zajmie Mr. MitB.

Może mi ktoś wyjaśnić czemu Show dostał swój lukratywny kontrakt, podczas, gdy Lesnar nie? Nie mógł tutaj ponownie zainterweniować HHH i zablokować tej umowy?

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

11985408557829e91eb351.jpg

Może mi ktoś wyjaśnić czemu Show dostał swój lukratywny kontrakt, podczas, gdy Lesnar nie? Nie mógł tutaj ponownie zainterweniować HHH i zablokować tej umowy?

Nie, bo tego nie da się wytłumaczyć. Od dłuższego czasu WWE ma problemy z logika. I później muszą uzupełniać story line czy to przez komentatorów czy to przez twetter albo przez stronę WWE.com.

RAW powiem tak.... chujowe

Teddiego muszą się pozbyć to jest masakra. Z 4 walk 3 to tagteamy ... no kurwa mać. Ja wiem, że to fajnie jak "coś" zaczyna się dziać w temacie prawdziwych tagteamów. Ale to już była przesada.

Czy mi się wydaje, czy SinCara znowu będzie zawieszony albo będzie pauzował ??!! Bo z tego co wiem to takie walki jak ta jego z Alberto kończą się zawieszeniem albo przerwa.

Bo z tego co wiem to takie walki jak ta jego z Alberto kończą się zawieszeniem albo przerwa.

Aha. Tym bardziej, że tydzień temu Brodus wylądował na noszach po masakrze ze strony Big Showa... Była przerwa?

6774900356019a1789f59a.jpg

• Urządzenie:  Windows

* - Przyjemny poczatkowy segment, w ktorym Jericho sobie przypomnial o swoich - zajebistych - catchphrase'ach. Jedyny problem mialem z Bryanem, ktory wypadl strasznie blado przy reszcie.

* - Juz popsuli comeback Brodusa. Nie dali sie za nim stesknic, i wrocil niszczac jobbera, a nie rzucajac sie na giganta. Jak powrot to na pelnej kur... krowie

* - WWE mialo swiadomosc, ze caly internetowy polswiatek wie o powrocie DDP, wiec ladnie podlozyli Doinka. Doinka, ktorego powrot wrazenia nie robi, bo przebrac mozna praktycznie kazdego. Tym razem skromne oklaski dla kreatywnych

* - Nie wiem, czy kiedykolwiek chwalilem jakis segment z divami, ale Eve z AJ zrobily robote. Ten segment wydawal sie ... prawdziwy, a jak wiemy, wszystko co prawdziwe w wrestlingu, podoba nam sie bardziej.

* - Na koniec AJ poskladala dwoch topowych graczy... ... a Kane sie tak meczyl :twisted:

50608915156a3743c1fa34.jpg